Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Βλέπει Ίκερ και ...σκυλιάζει ο Μέσι!!

H ...ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει ο Λιονέλ Μέσι με τον Ίκερ Κασίγιας και φιλοδοξεί να την συνεχίσει στο αποψινό ματς (23:00, NS1) του Copa del Rey.
Βλέπει Ίκερ και ...σκυλιάζει ο Μέσι!
Αναμφίβολα ο Ίκερ Κασίγιας αποτελεί μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έναν από τους -λίγους που έχουν απομείνει- παίκτες με προσωπικότητα της Ρεάλ Μαδρίτης, που ενσαρκώνει την φιλοσοφία του madridismo και "πονάει" μαζί με τους οπαδούς τις ήττες από την Μπάρτσα.
Το γεγονός αυτό φαίνεται να δίνει... περισσότερο κίνητρο στον Μέσι. Ο Αργεντινός όταν βλέπει στα δοκάρια τον "Άγιο Ίκερ"... σκυλιάζει και απέναντί του έχει φτάσει τα 13 γκολ. Ανάμεσα σε αυτά, κάποια εξαιρετικά σε δημιουργία και εκτέλεση.
 Όλα ξεκίνησαν την περίοδο 2006-07, την χρονιά που η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τελικά τον τίτλο από την Μπαρτσελόνα του Ράικαρντ. Η αναμέτρηση με τους Καταλανούς στο Καμπ Νου έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Έξι γκολ, ανατροπές και ένα σπουδαίο χατ-τρικ. Ο Μέσι άνοιγε... λογαριασμό απέναντι στον Κασίγιας, σκοράροντας στο 11`, στο 17` και στο 91` για να σώσει τον βαθμό. Η «Βασίλισσα» με γκολ των Φαν Νίστελροϊ (δις) και Σέρχιο Ράμος προηγήθηκε τρεις φορές, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη.


Το τέταρτο γκολ του Αργεντινού απέναντι στον Κασίγιας ήρθε την περίοδο 2008-09. Η Μπάρτσα πήρε τον τίτλο... περίπατο και στο clasico του πρώτου γύρου, επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0. Η ομάδα της Μαδρίτης κράτησε μέχρι το 83`, όπου ο Ετό άνοιξε το σκορ και ο Μέσι χτύπησε ξανά στο 91`, ολοκληρώνοντας με υποδειγματικό τρόπο μία εξίσου υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας του, που με δυο μπαλιές έφτασε στο γκολ, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι Μερένγκες είχα βγει μπροστά για την ισοφάριση.


Την ίδια αγωνιστική χρονιά, ο Λέο συνέδεσε το όνομά του με μία ιστορική επικράτηση της ομάδας του επί των blancos. Το... θρυλικό 2-6 μέσα στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Η Ρεάλ προηγήθηκε με τον Ιγουαΐν στο 14`, αλλά στη συνέχεια η Μπάρτσα ήταν...  σαρωτική. Έκανε το 1-3, η Ρεάλ μείωσε σε 2-3 και μετά ήρθαν άλλα τρία γκολ για το 2-6! Ο Μέσι σκόραρε δις, στο 36` και το 75`, φτάνοντας τα έξι τέρματα απέναντι στον Κασίγιας!


Την επόμενη χρονιά (2009/10), η Μπαρτσελόνα σφράγισε το Πρωτάθλημα παίρνοντας για άλλη μια φορά με νίκη από το Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο Μέσι άνοιξε το σκορ στο 33` και το τελικό 0-2 έγραψε ο Πέδρο στο 56`!




Το 2010-11, έκλεισε με τρία γκολ σε clasico για τον Αργεντινό. Η αρχή έγινε στο 1-1 του πρώτου γύρου στο Μπερναμπέου από την άσπρη βούλα. Τα άλλα δύο μπήκαν ξανά στην Μαδρίτη, αλλά αυτή τη φορά για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάρτσα φρόντισε να... «καθαρίσει» την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα, με τον Μέσι να κάνει με δύο δικά του τέρματα το 2-0.




Και φτάνουμε στη φετινή χρονιά, όπου ο Αργεντινός έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του. Ένα γκολ στο 2-2 του Μπερναμπέου για το Σούπερ Καπ και ακόμα δύο στη ρεβάνς του Καμπ Νου, που έδωσε τον τίτλο στην ομάδα του με 3-2. Αισίως λοιπόν έφτασε τα 13 και έχει ακόμα... μέλλον για να τα αυξήσει!
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: