Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

«Θέλω πάλι Εθνική!»

Ο MVP της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των 16 του Eurocup, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, μίλησε για την πορεία του στην Σπαρτάκ, αλλά και τις ρωσικές ομάδες που θα αντιμετωπίσουν οι «αιώνιοι» και ο Άρης.
«Θέλω πάλι Εθνική!»
Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι της Σπαρτάκ κόντρα στη Μπάνβιτ που κέρδισαν τελικά οι Ρώσοι με 80-71. Συγκεκριμένα ο Μαυροκεφαλίδης είχε 29 πόντους (3/5 βολές, 10/18 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 36 λεπτά και αναδείχθηκε πολυτιμότερος της αγωνιστικής, όπως την προηγούμενη εβδομάδα ο συμπαίκτης του Μπέβερλι.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο Gazzetta on air ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης:
Για την χθεσινή πολύ καλή του απόδοση (29 π.) κόντρα στη Μπάνβιτ και τους στόχους της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης:
«Ήμουν σε πολύ καλή ημέρα. Αυτό το κατάλαβαν και οι συμπαίκτες μου που με έψαχναν συνεχώς και με βοήθησαν να φτάσω σε αυτή την πολύ καλή επίδοση. Στόχος της Σπαρτάκ παραμένει αυτός που είχαμε από την αρχή της σεζόν. Να πάμε δηλαδή στο Final 4 και εκεί να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.»
Για την συνύπαρξή του με τους Μπέβερλι και Χαλπερίν αλλά και τις συνθήκες στην Αγία Πετρούπολη:
«Έχουμε γίνει μια κλίκα με την καλή έννοια. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να γνωρίζονται οι παίκτες μεταξύ τους, ενώ πολύ θετική ακόμα είναι και η παρουσία του Δέδα. Όσον αφορά τις συνθήκες το μόνο αρνητικό είναι το κρύο. Σήμερα έχει -13 αλλά και πολύ υγρασία. Κατά τα άλλα οι συνθήκες είναι πολύ καλές, με τα πάντα όμως να κρίνονται στο τέλος από τα αποτελέσματα της ομάδας. Τώρα όμως είμαι καλά.»
Για την αντίπαλο του Άρη, Χίμκι:
«Είναι δύσκολο για τον Άρη να την αντιμετωπίσει αφού είναι μια πολύ καλή ομάδα που είναι φαβορί όχι μόνο για τον όμιλο αλλά και για την κατάκτηση του Eurocup. Επίσης δεν βοηθάνε καθόλου τον Άρη τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα και διαβάζω καθημερινά.»
Για την αντίπαλο του Ολυμπιακού ΤΣΣΚΑ Μόσχας:
«Σίγουρα είναι το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο. Αυτό φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα της αλλά το μπάσκετ που παίζει δεν είναι το αναμενόμενο. Δεν έχει εντυπωσιάσει με το μπάσκετ που παίζει ούτε στη Ρωσία ούτε στη Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να χτυπήσει την πρόκριση. Το αυριανό παιχνίδι στην Τουρκία με την Γαλατά είναι πολύ σημαντικό. Αν κερδίσει θα έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί.»
Για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού Ούνιξ Καζάν:
«Χάσαμε εύκολα εμείς αλλά πληρώσαμε μια κακή περίοδο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ ανώτερος και σήμερα λογικά θα πάρει τη νίκη. Αυτό που πρέπει να προσέξει είναι κάποια ατομικά ξεσπάσματα παικτών όπως ο Ντόμερκαντ. Ομαδικά δεν έχει πολλά να δείξει η Ούνιξ
Για το αν θέλει να επιστρέψει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό αλλά και να παίξει στην Εθνική:
«Θέλω πολύ γυρίσω κάποια μέρα στον Ολυμπιακό. Επίσης θέλω να παίξω και στην Εθνική και να διορθώσω την εικόνα όσων έγιναν φέτος το καλοκαίρι.»
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: