Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο Μουρίνιο θέλει το πρωτάθλημα!!

Το να έγινε ξαφνικά "μυρωδιάς", όπως του είπε ο Σέρχιο Ράμος, ο Πορτογάλος, δεν το βλέπω πολύ πιθανό. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Ο Μουρίνιο θέλει το πρωτάθλημα
Καθώς η ρεβάνς Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μ. για το Κύπελλο, μονοπωλεί το ενδιαφέρον στις αναμετρήσεις της Τετάρτης, σε όλο τον κόσμο, και με το ρεπορτάζ να τρέχει κάθε λεπτό, για την τύχη του Μουρίνο στον πάγκο των Μαδριλένων, να δούμε μαζί, μια παράμετρο, διαφωτιστική νομίζω, για το όλο σήριαλ.
Το να έγινε ξαφνικά «μυρωδιάς», όπως του είπε ο Σέρχιο Ράμος, ο Πορτογάλος, δεν το βλέπω πολύ πιθανό. Οι «μυρωδιάδες», άντε να έχουν μια έκλαμψη, όχι πάντως να κοουτσάρουν σε υψηλό επίπεδο, για τόσα πολλά χρόνια, όση αβάντα και αν έχουν από προέδρους, κόσμο και media. Το ότι έχει παρασυρθεί από τον εγωϊσμό του, σε πολλά λάθη, στην προσπάθεια του να νικήσει την Μπαρτσελόνα, είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Όπως αναμφισβήτητο είναι και το γεγονός, ότι οι «μπλαουγκράνα», είναι αυτή την εποχή, η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Ένα σύνολο, που δουλεύεται καιρό και τώρα είναι στο ζενίθ της πορείας του.
Εάν παρατηρήσετε όμως, όλες τις δηλώσεις του Μουρίνιο και των παικτών της Ρεάλ, αλλά και του Γκουαρντιόλα, ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο, ο τίτλος του πρωταθλήματος είναι το μεγάλο έπαθλο. Ασφαλώς και το γόητρο παίζει τεράστιο ρόλο, και δεν μπορεί εύκολα να χωνέψουν οι Καστιγιάνοι, ότι δεν μπορούν ούτε ισοπαλία καλά-καλά, να πάρουν από τους Καταλανούς. Σίγουρα είναι και ένας τρόπος να δικαιολογήσει ο Μου, τις αποτυχίες στα «κλάσικο». Όμως είναι πολύ σημαντικό, το ποιος θα αναδειχθεί πρωταθλητής. Και αυτό το καταλαβαίνουμε, αν αναλύσουμε προσεκτικά τις δηλώσεις του Γκουαρντιόλα για την εξελισσόμενη μάχη στην πριμέρα και την αγωνιώδη προσπάθεια του, να μην έχει άλλες βαθμολογικές απώλειες.
Η Ρεάλ είχε να κατακτήσει το Κύπελλο του Βασιλιά από το 1993 (!) και το έκανε πέρυσι, στον τελικό με την Μπάρτσα, ο Μουρίνιο. Τα δύο τελευταία πρωταθλήματα ήρθαν το 2007 (Καπέλο) και το 2008 (Σούστερ), ενώ είχε προηγηθεί μια περίοδο ξηρασίας πέντε χρόνων. Διάστημα μεγάλο για τα μεγέθη της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. Επ ουδενί δεν θέλουν να μεγαλώσει αυτό το διάστημα στο Μπερναμπέου. Και ο Μουρίνιο θέλει να το προσθέσει στην τροπαιοθήκη του. Για αυτό και βλέπετε ότι έχουν «σκυλιάσει» στα υπόλοιπα ματς της πριμέρα, να τα κερδίζουν και να μην αφήσουν να πάει χαμένο το δώρο, που τους έκανε η Μπάρτσα στο ξεκίνημα με τις απώλειες εκτός έδρας. Και προσπαθούν με όλα τα μέσα (θεμιτά και αθέμιτα, και μην θεωρήσετε, ότι η Μπαρτσελόνα πάει με τον σταυρό στο χέρι και εκείνη) να έχουν τέτοια απόσταση, όπου ακόμη και ήττα στο κλάσσικο του πρωταθλήματος, δεν θα έχει σημασία στην τελική βαθμολογία.
Και επειδή ο Μουρίνιο, τα ξέρει πολύ καλά όλα αυτά, περιμένει πως και πως να κατακτήσει μετά το Κύπελλο, το πρωτάθλημα την 2η χρονιά του. Αν τα καταφέρει, δεν θα μου κάνει εντύπωση να «πατήσει» επάνω σε αυτό και να δηλώσει ότι εκείνος δεν θέλει πια να είναι κάτοικος Μαδρίτης. Άλλωστε οι διαρροές, των προηγουμένων ωρών, ότι θα λύσει το συμβόλαιο του το καλοκαίρι, προέρχονταν από δικούς του κύκλους, όχι τόσο «αθώα» νομίζω.
Τα παραπάνω δεν σημαίνει, ότι δεν θα προσπαθήσει το mission impossible, να προκριθεί μέσα στο Καμπ Νόου. Θα κάνει τα πάντα, έτσι όπως εκείνος το εννοεί, πιθανότατα πάντως έχοντας πάρει και το μάθημα του, από την περασμένη Τετάρτη. Μην αμφιβάλλετε πάντως, ούτε στιγμή, ότι ζει και αναπνέει για τον Μάιο. Εκεί θα δώσει τα ρέστα του.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: