Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

«Έρχεται νέος Έλληνας επενδυτής»

«Έρχεται νέος Έλληνας επενδυτής»
Την ύπαρξη ενδιαφέροντος για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών αποκάλυψε ο Σταύρος Αδαμίδης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Μέχρι την Κυριακή η συνάντηση και το όνομα του θα γίνουν γνωστά», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης που ζήτησε στήριξη στην «κίνηση Τροχανά».

«Αν αφήσουμε τους εγωισμούς στη άκρη η λύση θα βρεθεί. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά αναστρέψιμη», σχολίασε.

Στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο Σταύρος Αδαμίδης αναφέρθηκε στην εκλογή του νέου διοικητικού σχήματος που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της Ένωσης ξεκαθάρισε ότι στη νέα διοίκηση δεν θα είναι παρών.

Στη συνέχεια πέρασε σε μια καταγραφή όλων των συναντήσεων – επαφών που είχε με πρόσωπα ή εταιρείες που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ.

Στο σημείο αυτό, ο Σταύρος Αδαμίδης αποκάλυψε ότι μια νέα ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών τον έχει προσεγγίσει την τελευταία εβδομάδα κάνοντάς του γνωστό ότι ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ένωση και προχωρήσει στην αγορά των μετοχών της ΠΑΕ.

Τι αποκάλυψε για τον επικεφαλής της ομάδας αυτής; Κατοικεί στο εξωτερικό. Είναι ένθερμος οπαδός της Ένωσης. Μέχρι την Κυριακή θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Νοτιά και επίσης το όνομά του θα γίνει γνωστό μέχρι την Κυριακή.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης αποκάλυψε το όνομα του επενδυτή, τον οποίο εκπροσωπούσε ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, το ενδιαφέρον του οποίου δεν έχει «χαθεί». Πρόκειται για τον Λιβανέζο, Ουαλίντ Τζουμπλάτ.

Ποιος είναι ο Τζουμπλάτ; Πρόκειται για επιχειρηματία και αρχηγό του προοδευτικού σοσιαλιστικού κόμματος του Λιβάνου. Γεννημένος το 1949, πατέρας τριών παιδιών.

Ένα από τα κύρια θέματα στη συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Αδαμίδη ήταν η «κίνηση Τροχανά» και η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Σε αυτή, αφού ενημέρωσε ότι θα είναι παρών και ο Νίκος Νοτιάς, κάλεσε όλους όσους έχουν δεχθεί πρόσκληση να είναι παρόντες. «Αν αφήσουμε τους εγωισμούς στην άκρη θα βρεθεί λύση», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Στο σημείο αυτό έκανε γνωστό ότι μέχρι το τέλος της σεζόν χρειάζονται περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ και κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να στηρίξει την ομάδα.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά αναστρέψιμη», πρόσθεσε και κατέληξε… «Μπορεί να είναι λαμπρό το μέλλον αρκεί να το πιστέψουμε όλοι».

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης.

Για τις συναντήσεις με επενδυτές:
«Από την πρώτη μέρα μας προσπαθήσαμε να βρούμε επενδυτή που να βοηθήσουν εκτός των κ.κ. Παππά - Νοτιά που είτε το θέλουν είτε όχι κάποιοι έχουν προσφέρει οικονομικά»

Για το ενδιαφέρον της Petit Chateau:
«Είχαμε κάποιες επαφές, αλλά δεν προσκόμισαν τα έγγραφα».

Για το ενδιαφέρον της Sabanci Holdings:
«Υπήρξαν, επίσης σοβαρές επαφές με την οικογένεια Σαμπάνσι. Οι επαφές έγιναν στην Κωνσταντινούπολη. Μας ενημέρωσαν ότι δεν επιθυμούν να επενδύσουν λόγω της κατάστασης της χώρας και αυτής του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το ενδιαφέρον Ξενιάδη:
«Υπήρξε ο κ. Ξενιάδης, ο οποίος προτάθηκε μέσω του κ. Στράτου. Κάναμε κάποιες συζητήσεις, αλλά άμεσα διακόψαμε την επαφή μας, μετά από κάποια θέματα φερεγγυότητας»

Για τον Λιβανέζο επενδυτή – και τον εκπρόσωπό του Γιάννη Βλάχο:
«Τον κ. Βλάχο δεν τον γνώριζα πριν. Το λέω για κάποιους κακόβουλους που έλεγαν ότι ήμασταν στις θέσεις μας, γι' αυτό. Ο κ. Βλάχος, τον οποίο δεν τον ήξερα καθόλου, δεν ήταν δικό μας δημιούργημα, όπως λένε κακόβουλοι, στην πορεία προέκυψε και όνομα Λιβανέζου επιχειρηματιά, από την Αμερική. Περιμέναμε συγκεκριμένη γραπτή πρόταση και ακόμα περιμένουμε. Το όνομα του ενδιαφερόμενου επενδυτή είναι ο Λιβανέζος πολιτικός και επιχειρηματίας, Ουαλίντ Τζουμπλάτ»

Για το ενδιαφέρον της ομάδας Ελλήνων επενδυτών:
«Μας έχει γίνει κρούση από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και περιμένουμε κίνηση τους τις επόμενες 48 ώρες. Ο επικεφαλής είναι ένθερμος ΑΕΚτσής, θα έρθει μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον κ. Νοτιά. Ειναι ενήμερος για την πρωτοβουλία του κ. Τροχανά και είναι θετικός».

Για την Morgan Stanley
«Οι μετοχές νομικά δεν ανήκουν στη Morgan Stanley, αλλά στα φυσικά πρόσωπα και στους supporters. Έχουμε συμφωνία για την αποπληρωμή του δανείου. Η Morgan Stanley δεν έχει καμία μα καμία επιθυμία να εμπλακεί στα της ΑΕΚ. Θέλει μόνο ένα μικρό ποσοστό από τον νέο επενδυτή για να φύγει».

-Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας και τη στήριξη των μετόχων:
«Δεν υπάρχει κάποιος που χρηματοδοτεί την ΠΑΕ. Έχουμε μείνει μόνοι μας. Ο κ. Νοτιάς βοηθάει όσο μπορεί. Ο κ. Παππάς δεν υπάρχει. Δεν θα αλλάξουν γνώμη. Η λύση που υπάρχει είναι μαζική συμμετοχή του κόσμου με στρατηγικούς επενδυτές. Δεν υπάρχει κάποιος που χρηματοδοτεί την ΠΑΕ. Έχουμε μείνει μόνοι μας. Ο κ. Νοτιάς βοηθάει όσο μπορεί. Ο κ. Παππάς δεν υπάρχει. Δεν θα αλλάξουν γνώμη. Η λύση που υπάρχει είναι μαζική συμμετοχή του κόσμου με στρατηγικούς επενδυτές»

-Κάλεσμα στον κόσμο: «Καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά πρέπει να καταλάβει πως αν δεν έρθει, δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο κόσμος είναι η καλύτερη λύση. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ποδοσφαιριστές που εγώ δεν έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν είναι μομφή για προηγούμενες διοικήσεις, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Για την κίνηση Τροχανά και για το "παρών" που θα δώσει σε αυτή ο κ. Νοτιάς:
«Ο κ. Νοτιάς θα είναι στην Ελλάδα και θα είναι στη συνάντηση. Θα συζητήσουμε την πρόταση Τροχανά και ελπίζουμε να βρούμε λύση. Υπάρχει παρουσίαση της ΑΕΚ που παραθέτει προοπτική και νούμερα. Ελπίζω κάποιος να ενδιαφερθεί. Το τελευταίο είναι το πιο ζωηρό και πρόκειται από ανθρώπους που είναι Ενωσίτες. Αν κάτσουμε όλοι την Κυριακή που μας έχει καλέσει ο κ. Τροχανάς λύση θα βρεθεί, δεν υπάρχει αντίθετη περίπτωση».

-Για το ύψος των χρεών της ΠΑΕ:
«Τα χρέη είναι 35 εκατ. ευρώ, αλλά αυξάνονται κάθε μέρα. Μπορεί να πέσουν όμως, λόγω συμφωνίας με Morgan Stanley: 150 εκατ. χρέη πριν το άρθρο 44. Μετά μειώθηκαν στα 26, σήμερα είναι 35 εκατ. ευρω.

Για το πόσα χρήματα χρειάζεται η ΑΕΚ: «Έχουν μπει 350.000 ευρώ από τους μετόχους και κάποια από τους supporters. Μέχρι 31/3 χρειάζονται 6 εκατ. ευρώ».

Για τη φημολογία πρόθεσης αγοράς ΑΦΜ άλλης ομάδας:
«Για εξαγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια κουβέντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: