Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αποσύρθηκαν από το αθλητικό νομοσχέδιο τα επίμαχα άρθρα!!

Τα επίμαχα άρθρα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου αποσύρθηκαν μετά από κοινή πρόταση των πολιτικών κομμάτων, ενώ η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα διατηρήσει κανονικά όλες τις αρμοδιότητές της και θα μπορεί να κάνει λεπτομερή έλεγχο σε ξένους που θα επενδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αποσύρθηκαν από το αθλητικό νομοσχέδιο τα επίμαχα άρθρα
Η διοργάνωση λοιπόν των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ θα παραμείνει σε Σούπερ Λίγκα και ΕΣΑΚΕ αφού αποσύρθηκαν τα  άρθρα 21 και 22 του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό...
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος τόνισε: "Η ΕΕΑ έχει τον ρόλο να προφυλάσσει την Πολιτεία από λάθη σχετικά με το αυτοδιοίκητο. Γιατί στα δώδεκα χρόνια που λειτουργεί δεν μιλούσε κανείς; Η ΕΕΑ έχει έναν ρόλο. Πάντως, είμαι διατεθειμένος να συζητήσω τα όριά της. Οσον αφορά την ΕΠΟ, εάν προσφύγει στην UEFA, ας πάρει και την ευθύνη εάν αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρσι είχα πει στον πρωθυπουργό να μην φύγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη. Είχα πει ότι πρέπει να δείξουμε σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του αθλήματος."

Το νομοσχέδιο αναμένεται να πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα. H ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, μεταξύ πολλών άλλων, θα ανοίξει και το δρόμο για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Άραβες.
Πηγή: newsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: