Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Θα σου στείλω ένα γράμμα…!!

Ο Γιάννης Πάριος πριν πολλά χρόνια όταν τραγουδούσε το "θα σου στείλω ένα γράμμα…" δεν είχε υπόψη του φυσικά τον Αλεξ Φέργκιουσον. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Θα σου στείλω ένα γράμμα…
Ούτε ο Σκωτσέζος τεχνικός της Γιουνάιτεντ όμως είχε υπόψη του τον Γιάννη Πάριο όταν έστειλε το δικό του γράμμα στους οπαδούς της ομάδας του που θα ταξιδέψουν το Σάββατο στο Λίβερπουλ για τον μεγάλο αγώνα του Κυπέλλου Αγγλίας Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Τι γράφει στο γράμμα του ο… παππούς; Πολύ απλά ζητά από τους οπαδούς της ομάδας του να δείξουν σοβαρότητα, να συνεργαστούν με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ στο Ανφιλντ και γενικά να έχουν κόσμια συμπεριφορά. Το τεράστιο κύρος που εξακολουθεί να έχει ο σερ Άλεξ θεωρείται από πολλούς αρκετό να αποτρέψει βλακώδη επεισόδια.

Να μια έξυπνη ιδέα που θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε κι εδώ. Εάν φυσικά οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας θα μπορούσαν να επισκεφτούν το γήπεδο της γηπεδούχου, εάν ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας δεν σηκωνόταν κάθε τρεις και λίγο από τον πάγκο του για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή. Αν και αν και αν και αν….

Το πόσο πίσω είμαστε από τους Άγγλους, όχι μόνο της premier φυσικά δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς από αυτή τη στήλη. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι στο εξωτερικό, ακόμα κι εκεί που, θεωρητικά, έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη βία στο ελάχιστο, υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται πως μπορούν να περιορίσουν κι αυτά τα λίγα επεισόδια που γίνονται στα γήπεδά τους. Έξυπνες κι ανέξοδες ιδέες.

Φυσικά για να φτάσουμε στο γράμμα του Φέργκιουσον έχουν προηγηθεί άλλα πολλά. Όπως για παράδειγμα η Μάντσεστερ ξέρει ποιοι οπαδοί της θα πάνε στο Ανφιλντ, ξέρει το πώς θα πάνε, ακόμα και το που θα καθίσουν!

Οι ομάδες παίρνουν το ρίσκο της μετακίνησης οπαδών, τους προστατεύουν κι έχουν την απαίτηση να συμπεριφέρονται ως οπαδοί τους. Αυτό ισχύει σε όλους. Από τους πλούσιους ή ισχυρούς, επιπέδου Μάντσεστερ, έως τους άλλους, τους μικρούς και αδύναμους, όπως η Γουίγκαν ή η Μπόλτον.

Η απαγόρευση των μετακινήσεων είναι η εύκολη λύση. Το αποφασίζουμε και διατάσουμε. Το δύσκολο είναι να κουμαντάρεις το πλήθος, να ρισκάρεις ότι κάποιοι μπορεί να παρεκτραπούν και να τιμωρηθείς.

Και το ωραίο ποιο είναι; Ότι το Σάββατο γίνεται το ματς του Κυπέλλου και δύο εβδομάδες αργότερα, στις 11 Φεβρουαρίου, γίνεται το ματς πρωταθλήματος των δύο ομάδων στο «Ολντ Τράφορντ»!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: