Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«Σανίδα σωτηρίας» από το Βέλγιο!!

Οικονομικό «σωσίβιο» με χώρα προέλευσης το… Βέλγιο πρόκειται να καταφτάσει μέσα στις επόμενες ώρες στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, καθώς η πολυπόθητη πρόταση για την απόκτηση του Σωκράτη Διούδη, βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησής της.

Οι κινήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από τον ατζέντη του και τη διοίκηση της ΠΑΕ, είχαν ως αποτέλεσμα ο νεαρός τερματοφύλακας να οδεύει ολοταχώς για μεταγραφή. Όπως σας είχε ενημερώσει από την προηγούμενη εβδομάδα η «Μ» η πρόταση έρχεται από την Κλαμπ Μπριζ, η οποία αναζητά έναν νεαρό και εξελίξιμο τερματοφύλακα για να συμπληρώσει το τρίο της, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση αυτή θα φτάνει τις 300 χιλιάδες ευρώ. Στο ποσό αυτό ασφαλώς δεν περιλαμβάνονται τα τροφεία του Διούδη, τα οποία πρόκειται να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τα έσοδα για τους «κίτρινους».

Πρόκειται ασφαλώς για χρήματα που θα λειτουργήσουν ως «σανίδα σωτηρίας» για την ΠΑΕ Άρης, η οποία αναζητά εναγωνίως οικονομικούς πόρους, που θα της επιτρέψουν να υλοποιήσει τον προγραμματισμό που υπάρχει από Καλαϊτζίδη και διοίκηση.
Πηγή: metrosport.gr

Στη Χιμπέρνιαν ο Χακόμπο!!

xakompo
Η Χιμπέρνιαν στην Σκωτία θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Σανθ Χακόμπο.
Κατά τα φαινόμενα, θα πάει δανεικός στην Σκωτία για έναν χρόνο. Για τον Ισπανό τερματοφύλακα έδειξε ενδιαφέρον και η Τενερίφη, η οποία μάλιστα του πρόσφερε και 20.000 ευρώ παραπάνω συμβόλαιο τον χρόνο. Σε συνεννόηση, όμως με τον Χακόμπο επιλέχθηκε η λύση της Χιμπέρνιαν…
Περισσότερο ρεπορτάζ για τον ΠΑΟΚ στο σημερινό (17/7) φύλλο της ArenaPress.
Πηγή: arenafm.gr

Συντριβή αεροσκάφους με 295 επιβαίνοντες!! (video)

Αεροσκάφος μαλαισιανών αερογραμμών, με 295 επιβαίνοντες, συνετρίβη στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας το απόγευμα της Πέμπτης. Πληροφορίες αναφέρουν πως κατερρίφθη, από πύραυλο εδάφους-αέρος.

Συντριβή αεροσκάφους με 295 επιβαίνοντες! (video)
Ένα επιβατικό αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας συνετρίβη στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγές της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το Ιντερφάξ το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ μετέφερε 295 ανθρώπους και εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ.

Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων πάνω από το έδαφος και κατέπεσε λιγότερο από 5 λεπτά πριν μπει στον ουκρανικό εναέριο χώρο. Το σημείο της πτώσης είναι σε μια περιοχή 80 χλμ βόρεια του Ντονέτσκ.

Το αεροπλάνο είναι Μπόινγκ τύπου 777 (όπως το αεροπλάνο φάντασμα της Malaysia Airlines που χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου) με κωδικό πτήσης MH17.

Ο Ουκρανός υπουργός εσωτερικών επιρρίπτει την ευθύνη στους ρωσόφωνους αντάρτες που δρουν στα ανατολικά, λέγοντας ότι το έριξαν με πύραυλο-αέρος εδάφους και επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι νεκροί.



πηγή: newsbeast.gr

Ανοίγουν… θέσεις στην Τούμπα!!

Την Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στους περσινούς κατόχους διαρκείας, προκειμένου ν’ ανανεώσουν τη θέση τους στην Τούμπα. Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ανοίγουν… θέσεις στην Τούμπα
Αύριο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανανέωσης των καρτών διαρκείας των περσινών κατόχων, σημειώνει με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οι θέσεις που θ' απελευθερωθούν θα είναι διαθέσιμες στους υπόλοιπους φίλους της ομάδας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι «ασπρόμαυροι» ενημερώνουν επίσης ότι όσοι έχασαν τη θέση τους -λόγω της μεταφοράς των δημοσιογραφικών- θα έχουν προτεραιότητα στην επιλογή νέας θέσης.

H σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ήθελε να υπενθυμίσει σε όσους από τους περυσινούς κατόχους εισιτηρίου διαρκείας επιθυμούν να ανανεώσουν τη θέση τους, ότι έχουν δικαίωμα να το κάνουν ως την Παρασκευή 18/7/2014 και ως τις 19:00 στον ειδικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας.

Υπενθυμίζεται επίσης πως όσοι έχασαν την θέση τους εξαιτίας της μεταφοράς των δημοσιογραφικών, θα έχουν προτεραιότητα στην επιλογή νέας θέσης, καθώς το Σάββατο 19/7/14 από τις 09:00 ως τις 15:00 θα λειτουργήσουν τα εκδοτήρια αποκλειστικά για εκείνους.

Η απελευθέρωση των θέσεων από τους περυσινούς κατόχους θα ισχύσει από την Δευτέρα 20/7 και όσες θέσεις δεν έχουν ανανεωθεί θα διατεθούν στους ενδιαφερόμενους».

«Απαιτούμε την υλοποίηση των υποσχέσεων»

Να τηρήσει τις υποσχέσεις της καλεί τη διοίκηση του ο Άρη ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών, «Super 3» με ανακοίνωση του.

«Απαιτούμε την υλοποίηση των υποσχέσεων»
Για δεδομένη στήριξη προς τη διοίκηση του Άρη από τον ίδιο και απαίτηση να τηρήσει αυτή τις υποσχέσεις έκανε λόγο ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών των «κίτρινων», «Super 3» μέσω ανακοίνωσης του.

«Εμείς ως SUPER 3 ξεκαθαρίσαμε εξ`αρχής,ότι δεν θα συμμετέχουμε σε εκλογές και ψηφοφορίες και πως θα στηρίξουμε έμπρακτα όποια διοίκηση επιλέξει ο κόσμος (εκτός φυσικά από όσους διοίκησαν την μαύρη δεκαετία ), αρκεί να βλέπουμε, ότι αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν υλοποιούνται...Συντασσόμενοι λοιπόν απόλυτα με το πνεύμα της ανακοίνωσης των αδερφών μας από τον SUPER 3 Ευόσμου οφείλουμε να ενημερώσουμε,ότι εκτός από την στήριξη είναι δεδομένη και η αυτονόητη απαίτηση για την υλοποίηση όλων των υποσχέσεων που δόθηκαν...

ΑΡΗΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-SUPER 3»

Ο Ολυμπιακός δεν θα σου δώσει πολλές…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις λιγοστές ευκαιρίες που έχουν πολλοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός δεν θα σου δώσει πολλές…
***Δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι είναι άδικο να κρίνονται καμιά ντουζίνα ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από δύο φιλικά στην Αυστρία, με μόλις λίγες ημέρες προετοιμασίας στα πόδια τους, κόντρα σε πολύ πιο έτοιμους αντιπάλους.

***Όμως, έτσι είναι τα πράγματα στον Ολυμπιακό. Αυτά τα παιδιά που θεωρούνται υπό δοκιμή, θα έχουν αυτές τις δύο ευκαιρίες-ορισμένα από αυτά και μόλις μία ευκαιρία! Πρέπει να είσαι έτοιμος. Αν δεν είσαι και την χάσεις την ευκαιρία, πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος ότι θα πας κάπου δανεικός, να παλέψεις πολύ για να επιστρέψεις.

***Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο φιλικό, με τους Ρώσους της Κράσνονταρ, ελάχιστοι από αυτή την κατηγορία παικτών ήταν πειστικοί. Σχεδόν όλοι καλούνται στο δεύτερο φιλικό, σήμερα με την Ντινάμο Κιέβου, να παρουσιάσουν μία πολύ καλύτερη εικόνα. Και οι πιο νέοι, όπως οι πέντε πιτσιρικάδες από την Ακαδημία κι οι Κολοβός, Βλαχοδήμος, Κατάϊ, Διαμαντάκος, Μπουχαλάκης και οι μεγαλύτεροι, όπως ο Αυλωνίτης, ο Παπάζογλου, ο Γκαζαριάν.

***Επαναλαμβάνω από τη μία είναι άδικο να κρίνονται τόσοι παίκτες υπό τέτοιες συνθήκες, από την άλλη όμως κι οι παίκτες αυτοί οφείλουν να καταλάβουν ότι με τέτοια παρουσία δεν μπορούν να σταθούν στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Πρέπει να δείξουν περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

***Με το να κάνουν μία-δύο καλές κινήσεις ο Κολοβός, ο Παπάζογλου, ο Γκαζαριάν, ο Βλαχοδήμος, ο Κατάϊ κι ο Μπουχαλάκης δεν θα κερδίσουν εύκολα μία θέση στο ρόστερ. Όπως δεν αρκεί ένα δραστήριο 20λεπτο για τον Διαμαντάκο. Όπως επίσης ο Αυλωνίτης μπορεί να είναι καλός σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, αλλά αν κάνει δύο σοβαρά λάθη…

***Καλό θα ήταν να βλέπαμε και το Λυκογιάννη, μοναδικό παίκτη από τους νεαρούς, που προσμετράται ως γηγενής στη λίστα της ΟΥΕΦΑ…

***Γενικότερα πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να δούμε ένα Ολυμπιακό αν μη τι άλλο με λιγότερα λάθη-όπως π.χ. αυτά που έκανε ο Μπουχαλάκης αγωνιζόμενος στον ευαίσθητο ρόλο του αμυντικού μέσου.Πηγή: sport-fm.gr

Απών ο Τσόρι!!

Ο Τσόρι Ντομίνγκες δεν θα πάρει μέρος στο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου σήμερα στις 19:00. Ο Αργεντινός δεν γυμνάστηκε στην πρωινή προπόνηση.

Απών ο Τσόρι
Ο Τσόρι Ντομίνγκες δεν θα αγωνιστεί στο σημερινό φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου, το δεύτερο στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Ο Αργεντινός στην πρωινή προπόνηση δεν έδωσε το «παρών».

Έμεινε στο ξενοδοχείο ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα καθώς ένιωσε και πάλι ένα σφίξιμο στον προσαγωγό.
Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζεται το τρέξιμο στην Κύπρο!!

«Έτρεξε» παίκτες του Εργοτέλη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα επί κυπριακού εδάφους ο Χουάν Φεράντο. Πρόγραμμα αποφόρτισης έκανε μόνος του ο Νώντας Παντελάκης.

Συνεχίζεται το τρέξιμο στην Κύπρο
Καλά κρατούν τα βάσανα για τους παίκτες του Εργοτέλη που ίδρωσαν για ακόμη μια φορά επί Κυπριακού εδάφους.

Τελείωσε η πρωινή προπόνηση της Πέμπτης στο Κοινοτικό Στάδιο Πελενδρίου και ο νέος τεχνικός των Κρητικών, Χουάν Φεράντο «ξεζούμισε» ξανά την αποστολή του.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είχε διάρκεια μιας ώρας και 20 λεπτών. Ξεκίνησε με το καθιερωμένο ζέσταμα και στη συνέχεια περιελάμβανε αερόβιες ασκήσεις υψηλής έντασης με και χωρίς μπάλα για τρίτη διαδοχική ημέρα.

Μοναδικός απόντας ήταν ο Νώντας Παντελάκης που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα αποφόρτισης.

Κατά τις 18:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η δεύτερη προπόνηση για σήμερα.

Να θυμίσουμε πως κατά την παραμονή του Εργοτέλη στην Κύπρο, όπου και γίνεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας του, θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια, αρχής γενομένης από αύριο που θα αντιμετωπίσει τον Ερμή Αραδίππου στο Προπονητικό Κέντρο Κακοπετριάς με ώρα έναρξης 18.00.

Στην συνέχεια θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΑΠΟΕΛ στις 21 Ιουλίου στο Γ.Σ.Π. με ώρα έναρξης 20.30 και στις 24 του μήνα με την Δόξα Κατωκοπιάς στο Προπονητικό Κέντρο Αγρός με ώρα έναρξης 18.00.Πηγή: sport-fm.gr

MLS: «Έγραψε» ο Φεϊλχάμπερ για Σπόρτινγκ!! (videos)

Αν και έμεινε με δέκα παίκτες από το 55ο λεπτό, η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι πέρασε με 2-1 από την έδρα των Κολόμπους Κρου.
Μάλιστα επέστρεψε στην κορυφή της ανατολικής περιφέρειας του MLS χάρη σε ωραίο γκολ του Μπένι Φεϊλχάμπερ στο 92ο, παρά την απευθείας κόκκινη σε βάρος του πρώην αμυντικού του Πανσερραϊκού, Ορελιέν Κολίν, που ισοφαρίστηκε στο 88ο με δεύτερη κίτρινη στον Ουίλ Τραπ. Με δέκα παίκτες ολοκληρώθηκε η προσπάθεια δύο ομάδων και σε άλλο σημερινό ματς, στο οποίο οι Λος Άντζελες Γκάλαξι συνέτριψαν με 5-1 τους Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον, που δημιούργησαν σερί έξι ηττών, καθώς ο Ρόμπι Κιν «πυροβόλησε» δύο φορές, ο Γκιάσι Ζαρντς πέτυχε δύο ακόμα γκολ και ο Στέφαν Ισιζάκι σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Προγενέστερα, οι Φιλαδέλφεια Γιούνιον προηγήθηκαν με γρήγορο γκολ του Κόνορ Κέισι στο 9ο λεπτό και πήραν εύκολο 3-1 σε βάρος των Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς του Τιερί Ανρί. Τέλος, το Τορόντο έμεινε πίσω με 1-0 στο 50ό λεπτό, όταν σκόραρε ο Ντάρεν Μάτοκς, αλλά πήρε εντός έδρας 1-1 με τους Βανκούβερ Ουάιτκαπς χάρη σε πέναλτι του Ζερμέν Ντεφόε στο 64ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Φιλαδέλφεια Γιούνιον-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 3-1
Κολόμπους Κρου-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 1-2
Τορόντο-Βανκούβερ Ουάιτκαπς 1-1
Λος Άντζελες Γκάλαξι-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 5-1
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
19
32
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
18
31
Τορόντο
16
25
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
17
23
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
19
23
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
20
22
Κολόμπους Κρου
18
20
Σικάγο Φάιρ
17
19
Χιούστον Ντάιναμο
19
18
Μόντρεαλ Ίμπακτ
17
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
18
38
Ρέαλ Σολτ Λέικ
18
28
Κολοράντο Ράπιντς
18
27
Λος Άντζελες Γκάλαξι
16
27
Ντάλας
19
26
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
18
26
Σίβας ΗΠΑ
18
23
Πόρτλαντ Τίμπερς
19
21
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
16
16
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.











Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Πρώτη θέση για Σάο Πάολο!! (videos)

Κορυφή έπιασε η Σάο Πάολο με την επανέναρξη του Brasileiro, καθώς πέρασε με 2-0 από την έδρα της Μπαΐα.
Πέτυχε δύο γρήγορα γκολ χάρη σε πέναλτι του Ροζέριο Σένι στο 12ο λεπτό και τον Άλαν Κάρντετς στο 19ο, ενώ σε άλλο σημερινό ματς η Μποταφόγκο παρουσιάστηκε «άχρωμη» στην έδρα της Σπορτ Ρεσίφε και έχασε με 1-0, καθώς ο Νέτο Μπαϊάνο βρήκε δίχτυα από το… σπίτι του στο 43ο λεπτό. Ακόμα, η Γκρέμιο έμεινε χωρίς γκολ για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι όντας εξίσου απογοητευτική στο εντός έδρας 0-0 με την Γκοΐας, ενώ Φλαμένγκο υποχώρησε στην τελευταία θέση της κατάταξης μετά την εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Ατλέτικο Παραναένσε, που προηγήθηκε με τον Ντάγκλας Κουτίνιο στο 19ο λεπτό και με τον Κλέμπερσον στο 60ό απάντησε στην προσωρινή ισοφάριση του 19χρονου Σαμίρ στο 35ο.
Από την πλευρά της, η Φιγκουιρένσε πέρασε με 2-0 από την έδρα της Κοριτίμπα χάρη σε γκολ του Τιάγκο Ενρίκε στο 4ο λεπτό και του 23χρονου Εβεράλντο στο 68ο. Τέλος, ο Πάουλο Μπάιερ πέτυχε δύο γκολ και ο Σερζίνιο ένα στο 3-2 της Κρισιούμα επί της Φλουμινένσε, που μείωσε με γκολ του Νταρίο Κόνκα στο 83ο λεπτό και του Ματέους Καρβάλιο στο 84ο, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κοριτίμπα-Φιγκουιρένσε 0-2
Γκρέμιο-Γκοΐας 0-0
Σπορτ Ρεσίφε-Μποταφόγκο 1-0
Μπαΐα-Σάο Πάολο 0-2
Κρισιούμα-Φλουμινένσε 3-2
Φλαμένγκο-Ατλέτικο Παραναένσε 1-2
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
9
19
Σάο Πάολο
10
19
Σπορτ Ρεσίφε
10
17
Φλουμινένσε
10
16
Κορίνθιανς
9
16
Ατλέτικο Παραναένσε
10
16
Ιντερνασιονάλ
9
16
Γκρέμιο
10
16
Γκοΐας
10
16
Ατλέτικο Μινέιρο
9
14
Κρισιούμα
10
14
Σάντος
9
14
Παλμέιρας
9
13
Μποταφόγκο
10
9
Σακεποένσε
9
8
Μπαΐα
10
8
Φιγκουιρένσε
10
7
Βιτόρια
9
7
Κοριτίμπα
10
7
Φλαμένγκο
10
7
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.














Πηγή: onsports.gr

Ώρα μηδέν για τον Πουλίδο!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για το... σίριαλ της μεταγραφής του Πουλίδο στον Ολυμπιακό και τα δεδομένα της υπόθεσης. 
Θα μπορούσε να είναι μια χαρά καθημερινό σίριαλ. Και μάλιστα... Μεξικάνικο, που όπως και να το δεις έχει και την τεχνογνωσία. Είναι όμως η ιστορία μιας μεταγραφής που έχει περάσει από σαράντα κύματα για τον Ολυμπιακό. Μια υπόθεση που σήμερα Πέμπτη, θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι η ώρα που θα αποκαλυφθεί τι πραγματικά ισχύει με τον Άλαν Πουλίδο...
Θα έρθει στην Ελλάδα ο 23άχρονος επιθετικός; Θα μπει στο αεροπλάνο, για την πτήση που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας στην καριέρα του; Ή θα προκύψει πάλι κάτι... άλλο; Γιατί προς το παρόν όλο το... άλλο είναι που κερδίζει. Πάντα κάτι γίνεται, και ο νεαρός δεν λέει να αποχωριστεί το Μοντερέι.
Για να κάνουμε μια σύντομη «σούμα». Ο Ολυμπιακός έχει υπογράψει τον Πουλίδο για τέσσερα χρόνια. Αυτό συνέβη τέλη Μαΐου στη Ρώμη. Ο παίκτης πήγε εκεί με τον πατέρα του, αλλά και με τον μάνατζερ του πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ουσιαστικά από την 1η Ιουλίου ανήκει στους Πειραιώτες. Η Τίγκρες δεν αποδέχεται όμως ότι είναι ελεύθερος. Επιμένει ότι το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο. Έστειλε μάλιστα και ένα σχετικό έγγραφο. Ένα αντίγραφο συμβολαίου, το οποίο ειδικοί γραφολόγοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πλαστογραφημένο.
Ο Πουλίδο έχει πάει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικό, πριν από το Μουντιάλ.
Έχει πάρει το κανονικό συμβόλαιο και με τη βοήθεια του Ολυμπιακού, έχει βάλει μια σειρά από δικηγόρους προκειμένου να αποδείξει το δίκιο του. Πρόσφατα μάλιστα στο Μεξικό ταξίδεψε ο Χουάνχο Λορένθο, μαζί με μια Ελληνίδα δικηγόρο που θεωρείται «εξπέρ» σε τέτοιες υποθέσεις. Συναντήθηκαν λοιπόν με τους εκεί δικηγόρους, ενημερώθηκαν για όλα και επέστρεψαν με τη βεβαιότητα ότι το πράγμα κυλά ομαλά. Παράλληλα οι Ερυθρόλευκοι έχουν ενημερώσει τον Πουλίδο ότι θέλουν να είναι εδώ μαζί με τους άλλους διεθνείς. Αύριο Παρασκευή είναι η πρώτη στον Ρέντη για Μανωλά, Χολέμπας, Μανιάτη, Σάμαρη. Μέχρι το Σάββατο λοιπόν θα πρέπει και εκείνος να είναι εδώ.
Ποιο είναι το θέμα τώρα; Ότι ο 23άχρονος για κάποιο λόγο μόνο...  διάθεση να «σπάσει» τους δεσμούς με την Τίγκρες δεν δείχνει. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγε στο αθλητικό της κέντρο για να κάνει προπόνηση μόνος του. Το Σάββατο πήγε στο γήπεδο και κάθισε μαζί με τους οπαδούς για να την παρακολουθήσει στον δεύτερο τελικό του Σούπερ Καπ. Και μέσω του ατζέντη του, έχει ενημερώσει τον Ολυμπιακό ότι έχει κάνει ήδη ένα πρώτο ραντεβού με την διοίκηση για να λυθεί «φιλικά» η όλη η ιστορία. Είχε πει μάλιστα ότι το ίδιο θα έκανε και ξημερώματα Τετάρτης. Ότι θα έκανε την τελική επαφή και ουσιαστικά θα έφευγε ελεύθερος για την Αθήνα. Ξημερώματα Τετάρτης όμως ήταν μαζί με την Εθνική ομάδα, στο Μεξικό Σίτι καλεσμένος του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Είπε λοιπόν ότι το διαβόητο ραντεβού μεταφέρθηκε και θα γίνει ξημερώματα Πέμπτης.
Έλα όμως που γύρω στα μεσάνυχτα προέκυψε νέα δήλωση του προέδρου της Τίγκρες. Και αυτή κάθε άλλο παρά... του αποχωρισμού μπορεί να θεωρηθεί. «Ο Άλαν είναι μαζί μας. Ήδη μιλήσαμε μαζί του, είναι ήρεμος και με πολύ όρεξη να συνεχίσει να προοδεύει. Όλοι μας οι παίκτες ξέρουν ότι ο ανταγωνισμός είναι για να βελτιώνονται και ήδη μιλήσαμε για αυτό με τον Άλαν. Είναι πολύ ενθουσιώδης και θέλει να κάνει μια ακόμα καλή σεζόν, ήδη τα είπαμε μαζί του και είναι ήσυχος, είναι με την Τίγκρες. Αν θα μείνει τελικά; Ποτέ δεν έφυγε, είναι μαζί μας, έχει συμβόλαιο με την ομάδα μας. Ο κόσμος μας πρέπει να ξέρει ότι ο Άλαν έχει συμβόλαιο και εμείς δεν βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση για πώληση παικτών μας» δήλωσε ο Αλεχάνδρο Ροντρίγκες. Και πάνω-κάτω τα ίδια είχε πει και ο προπονητής της ομάδας, πριν από λίγες ημέρες. Άντε να δούμε λοιπόν τι ακολουθεί.
Για να είμαστε δίκαιοι ο Ολυμπιακός και καμία ευθύνη δεν έχει σε όλο αυτό, και την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη έχει προσφέρει στον παίκτη. Ελεύθερος του προτάθηκε, ελεύθερος υπέγραψε. Αν για κάποιο λόγο ο παίκτης αποφασίσει ότι άλλαξε γνώμη τότε με μια επιστολή των Ερυθρόλευκων στην FIFA ο Πουλίδο ξεχνάει το ποδόσφαιρο τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. Μέχρι να... ξεμπλέξει η υπόθεση με τα δύο συμβόλαιο. Αυτό όμως δεν είναι το... ζητούμενο. Το θέμα είναι να μπορέσουν οι Ερυθρόλευκοι να βάλουν στο ρόστερ τους, έναν ποδοσφαιριστή που εξ αρχής έχουν επιλέξει. Που περιλαμβάνεται στο πλάνο του Μίτσελ. Αν λοιπόν ο παίκτης μπει στο αεροπλάνο, αν το αργότερο ως το Σάββατο είναι εδώ, αν έστω συναντήσει από Δευτέρα τους Ερυθρόλευκους στις ΗΠΑ τότε όλα καλά. Αν όχι; Τότε η περσινή ιστορία του Μπόατενγκ θα μοιάζει... παιχνιδάκι.
Πηγή: gazzetta.gr

Τέλος δύο από τον Άρη!!

Οριστικά παρελθόν αποτελούν από τον Άρη οι Χαράλαμπος Οικονομόπουλος, Αλέξανδρος Καραγιάννης.

Τέλος δύο από τον Άρη
Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τους Χαράλαμπο Οικονομόπουλο και Αλέξανδρο Καραγιάννη. Ο πρώτος είχε 21 συμμετοχές στη Superleague και δύο στο Κύπελλο τη σεζόν 2013-14, ενώ ο δεύτερος πραγματοποίησε τέσσερις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο στην αγωνιστική περίοδο που έφυγε.

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τους Χαράλαμπο Οικονομόπουλο και Αλέξανδρο Καραγιάννη για την προσφορά τους στην ομάδα μας και τους εύχεται καλή επιτυχία στο επόμενο ποδοσφαιρικό επαγγελματικό τους βήμα», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Πλέον, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής, ενώ η διοίκηση προσπαθεί να κρατήσεις τους Μιχάλη Κύργια και Γρηγόρη Μανιά.
Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικό «διαζύγιο» με Ρομάνο, οδεύει προς Ηρακλή!!

Μόνο το τυπικό κομμάτι είχε απομείνει για την αποχώρηση του Ντιέγκο Ρομάνο από τον Εργοτέλη και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με την σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ. Οδεύει προς Ηρακλή ο Αργεντινός χαφ.

Οριστικό «διαζύγιο» με Ρομάνο, οδεύει προς Ηρακλή
Προ ημερών είχε γνωστοποιηθεί το τέλος της συνεργασίας του Ντίεγκο Ρομάνο με τον Εργοτέλη και η ΠΑΕ το επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα σήμερα (17/7).

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Ντιέγκο Ρομάνο.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την σπουδαία εξαετή προσφορά του στην ομάδα μας και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες στη συνέχεια της καριέρας του.

Ο Ντιέγκο θα είναι πάντα ένα ξεχωριστό μέλος της οικογένειας του Εργοτέλη
».

Να θυμίσουμε πως ο Αργεντινός χαφ αγωνίστηκε για έξι σεζόν με την φανέλα του Εργοτέλη, όπου σε 154 συμμετοχές πέτυχε 18 γκολ συνολικά.

Δημοσιεύματα πάντως αναφέρουν πως ο Ρομάνο δεν πρόκειται να «ξενιτευτεί», καθώς φέρεται να είναι μια… ανάσα από τον Ηρακλή.
Πηγή: sport-fm.gr

Αντετοκούνμπο… ξανά και ξανά!!

Ακόμη μια ήττα για τους Μπακς στο summer league του Λας Βέγκας που συνοδεύτηκε με μια επιπλέον μεγαλειώδη εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο που ουσιαστικά έπαιζε μόνος του τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Αντετοκούνμπο… ξανά και ξανά
Σαν τη μύγα μες το γάλα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς στο summer league του Λας Βέγκας, όντας για μια ακόμη φορά ο πρωταγωνιστής της ομάδας του.

Ενάντια στους Σαν Αντόνιο Σπερς το βράδυ της Τετάρτης, οι Μπακς γνώρισαν μια βαριά ήττα με 100-71, φτάνοντας τις τέσσερις σε ισάριθμους αγώνες, με τον Έλληνα φόργουορντ να προσπαθεί να βγάλει μόνος του τα... κάστανα απ’ την φωτιά.

Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 20 πόντους (8/13 δίποντα, 3/6 τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 2 τάπες. Στην κατά τ’ άλλα εκπληκτική στατιστική του, μοναδικό μελανό σημείο τα 6 λάθη που πραγματοποίησε.

Όσον αφορά το νούμερο «2» του ντραφτ, Τζαμπάρι Πάρκερ ήταν ο μόνος που βοήθησε σε έναν βαθμό τον Αντετοκούνμπο, προσθέτοντας 12 πόντους. Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Γκίντερ η Ντόρτμουντ!!

Επενδύει στο μέλλον η Ντόρτμουντ, που συμφώνησε με τη Φράιμπουργκ για την απόκτηση του 23χρονου διεθνή Γερμανού στόπερ, Ματίας Γκίντερ.

Παίρνει Γκίντερ η Ντόρτμουντ
Οι φήμες των τελευταίων ημερών φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και το φλερτ της Ντόρτμουντ με τον Ματίας Γκίντερ θα καταλήξει σε… γάμο!

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, η Μπορούσια συμφώνησε με τη Φράιμπουργκ σε ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, που θα αυξηθεί ανάλογα με τις συμμετοχές του 23χρονου κεντρικού αμυντικού και τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Όσο για τον παίκτη, αυτός έχει συμφωνήσει για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο νεαρός άσος προέρχεται από τις ακαδημίες της Φράιμπουργκ και από το 2012 που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, είχε 70 συμμετοχές και δύο γκολ. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας και βρισκόταν στην αποστολή της εθνικής ανδρών στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς, όμως, να αγωνιστεί. Πηγή: sport-fm.gr

Περνάει ιατρικά ο Φέρντιναντ!

Ανατροπή στην υπόθεση της μεταγραφής του Ρίο Φέρντιναντ στην ΚΠΡ με τον παίκτη εν τέλει να περνάει από ιατρικά σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky Sports».

Περνάει ιατρικά ο Φέρντιναντ
Αν και φαινόταν πως είχαμε «ναυάγιο», τελικά πάμε ολοταχώς για «γάμο»! Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky Sports, ο Ρίο Φέρντιναντ αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο Λονδίνο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να γίνει το νέο απόκτημα της ΚΠΡ.

Οι νεοφώτιστοι στην Πρέμιερ Λιγκ είχαν δείξει εδώ και καιρό ενδιαφέρον, αλλά η υπόθεση έμοιαζε να... κολλάει, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το deal θα ολοκληρωθεί, αφού οι συζητήσεις πλέον είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Ο 35χρονος άσος αποχώρησε στο τέλος της σεζόν απ' την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ύστερα από 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας, με τον Χάρι Ρέντναπ να τον πείθει να ενισχύσει την άμυνα των Λονδρέζων που απ' του χρόνου θέλουν να καθιερωθούν στα... σαλόνια και να μην λειτουργήσουν ξανά ως «ασανσέρ».Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοίνωσε Κρόος η Ρεάλ!!

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι με κάθε επισημότητα ο Τόνι Κρόος! Η βασίλισσα ανακοίνωσε την απόκτησή του Γερμανού απ' την Μπάγερν Μονάχου και το απόγευμα θα γίνει η παρουσίασή του.

Ανακοίνωσε Κρόος η Ρεάλ!
Ολοκληρώθηκε σήμερα ο... γάμος ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Τόνι Κρόος! Η «βασίλισσα» ανακοίνωσε την απόκτηση του Γερμανού άσου απ’ την Μπάγερν Μονάχου με το κόστος της μεταγραφής να υπολογίζεται περίπου στα 25 εκατ. ευρώ.

Ο παίκτης βρισκόταν απ’ την Δευτέρα στην Ισπανία προκειμένου να «τελειώσει» την υπόθεση και τελικά υπέγραψε συμβόλαιο εξαετούς συνεργασίας, στην πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή των πρωταθλητών Ευρώπης.

Σήμερα το απόγευμα (στις 18:00) κι αφού περάσει όλες τις ιατρικές εξετάσεις, ο 24χρονος διεθνής άσος θα βρεθεί στο «Μπερναμπέου» προκειμένου να παρουσιαστεί με την φανέλα των μερένχες και να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις. Ο Κρόος φεύγει για πρώτη φορά μακριά απ' την πατρίδα του και ύστερα από τέσσερα χρόνια στους Βαυαρούς που κατέκτησε τα πάντα. Πέρσι είχε 41 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ (3 γκολ).Πηγή: sport-fm.gr

Δέλλας: «Σίγουρα για έναν αριστερό χαφ, για επιθετικό θα δούμε»

Την ώρα που η υπόθεση Τζεμπούρ δεν κυλάει θετικά για την ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας δήλωσε ότι μέσα στις κινήσεις που θα γίνουν, θα είναι σίγουρα για τη μεταγραφή ενός αριστερού χαφ.

Δέλλας: «Σίγουρα για έναν αριστερό χαφ, για επιθετικό θα δούμε»
Ελάχιστα κομμάτια απομένουν να τοποθετηθούν για να συμπληρωθεί το παζλ της ΑΕΚ της σεζόν 2014-15, όπως παραδέχθηκε ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο της πρώτης συγκέντρωσης της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ο νεαρός τεχνικός ανέφερε ότι θα γίνουν κάποιες κινήσεις ακόμα και πως μέσα σε αυτές θα είναι και για την απόκτηση ενός αριστερού χαφ. Το «παρών» στο προπονητικό έδωσαν και οι δώδεκα μεταγραφές της Ένωσης.

«Είναι μία νέα αρχή και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε στο γήπεδο την ποιότητα μας, έτσι ώστε στο τέλος της σεζόν να πραγματοποιήσουμε το στόχο της ομάδας που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην κατηγορία που ανήκουμε», ανέφερε αρχικά και για τους νέους παίκτες είπε:

«Εγώ δεν θέλω να μείνω στα ονόματα, σημασία έχει όλοι να δείξουν την ποιότητα τους και την ικανότητα τους στον αγωνιστικό χώρο και όσο περισσότερη γίνει αυτό, τόσο πιο εύκολο θα γίνει το έργο μας σε αυτή τη δύσκολη κατηγορία όπως η Football League».

Για τις μεταγραφές, ανέφερε: «Έχουμε συμπληρώσει το ρόστερ μας κατά 95%. Απομένουν κάποιες ελάχιστες κινήσεις. Σίγουρα μέσα σε αυτές είναι ένα αριστερό χαφ, για επιθετικό θα δούμε. Θα ήταν ευχής έργο να ολοκληρωθούν όλες οι κινήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να τους έχω στο βασικό στάδιο προετοιμασίας στα Χάνια. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο μιλάμε και με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, για ότι νεότερο θα ενημερωθείτε. Καλή σεζόν, καλή αρχή».

Για το Κύπελλο Ελλάδος, σχολίασε: «Είναι μία διοργάνωση η οποία έχει να μας δώσει πολλά και να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Επιβεβαιώνει για Μακ!!

Άνθρωποι του ΠΑΟΚ επιβεβαιώνουν ότι ο Ρόμπερτ Μακ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον.

Επιβεβαιώνει για Μακ!
Εν μέρει επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα για τον Ρόμπερτ Μακ ο ΠΑΟΚ.

Οι άνθρωποι της ομάδας παραδέχθηκαν ότι ο Σλοβένος άσος της Νυρεμβέργης αποτελεί έναν μεταγραφικό στόχο.

Ωστόσο αυτό που δεν σχολίασαν είναι, εάν ο Μακ αποτελεί τη μια βασική επιλογή του «Δικεφάλου του Βορρά» για τα άκρα της επίθεσης.

Ο Μακ έχει συμβόλαιο με την Νυρεμβέργη για έναν χρόνο ακόμη αλλά ο υποβιβασμός της στη δεύτερη κατηγορία ενδεχομένως να παίξει καταλυτικό ρόλο στην αποχώρησή του ως ελεύθερος. Πηγή: sport-fm.gr

Δύο παρελθόν και δύο κοντά στην έξοδο!!

Εκτός πλάνων του προπονητή του Άρη, Δημήτρη Καλαϊτζίδη είναι οι Νταμαρλής-Καραγιάννης, ενώ δύσκολα θα μεταπειστούν οι Μανιάς-Κύργιας.

Δύο παρελθόν και δύο κοντά στην έξοδο
Η πρώτη μεταγραφή του Άρη στην καλοκαιρινή περίοδο, ο Άγγελος Λιόνης, θα συνοδευτεί όπως φαίνεται με τέσσερις αποχωρήσεις.

Η απόκτηση του 24χρονου αριστερού μπακ ανακοινώθηκε την Τρίτη, ενώ οριστικοποιήθηκε ότι αποτελούν παρελθόν δύο από τους «κίτρινους» και πιθανόν να τους ακολουθήσουν ισάριθμοι.

Οι Νταμαρλής-Καραγιάννης δεν υπολογίζονται από τον Δημήτρης Καλαϊτζίδη. Ο πρώτος ενημερώθηκε ότι δεν είναι στα πλάνα του έμπειρου τεχνικού και στον δεύτερο προτάθηκε να δοθεί δανεικός, αλλά δεν εμφανίστηκε θετικός και θα λυθεί το συμβόλαιο μαζί του.

Οι προσπάθειες για να μεταπειστούν οι Μανιάς και Κύργιας συνεχίζονται. Ο μάνατζερ τους ανέφερε στη συνάντηση που είχε με τους ανθρώπους του συλλόγου την Τρίτη ότι δεν έχουν αλλάξει άποψη, όμως ο κόουτς του Άρη τους θέλει και η διοίκηση κάνει ότι μπορεί για να τους κρατήσει.

Πιο εύκολη μοιάζει η περίπτωση του Μανιά, διότι έχει πάρει τις 70 από τις 80.000 του συμβολαίου του, ενώ στον 23χρονο στόπερ οφείλονται αρκετά παραπάνω χρήματα.

Εξέλιξη με τον Σωκράτη Διούδη ίσως σημειωθεί εντός της ημέρας στην υπόθεση του Σωκράτη Διούδη, καθώς θεωρείται αρκετά πιθανό να γίνει πρόταση από την Μπριζ. Πηγή: sport-fm.gr

Υπογράφει στη Ρεάλ ο Χάμες Ροντρίγκες!!

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι –πολύ σύντομα και με τη… βούλα- ο Χάμες Ροντρίγκες! Συμβόλαιο πέντε ετών θα υπογράψει ο Κολομβιανός άσος.

Υπογράφει στη Ρεάλ ο Χάμες Ροντρίγκες!
Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να κινείται το ίδιο δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής As, τα έχει βρει σε όλα με την Μονακό και με τον παίκτη και αναμένεται σύντομα να ολοκληρώσει το deal με τις υπογραφές στα σχετικά συμβόλαια.

Η συμφωνία με την ομάδα του «πριγκιπάτου» φέρεται να έχει επέλθει στα 70 εκατομμύρια ευρώ, με έναν ποδοσφαιριστή ως αντάλλαγμα.

Το όνομα του παίκτη δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, πάντως όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι μονεγάσκοι ζήτησαν –αρχικά- τον Πέπε και στη συνέχεια τον Κοεντράο, φυσικά χωρίς να καταφέρνουν κάτι.

Ο Χάμες Ροντρίγκες θα κληθεί να υπογράψει το συμβόλαιό του τις επόμενες ημέρες, το οποίο θα έχει διάρκεια πέντε ετών.

Η μεταγραφή αυτή πρόκειται για μια επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης μετά από αυτές των Τόνι Κρόος και Νάβας.

Η «βασίλισσα» μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω μεταγραφών κινήθηκε αρκετά γρήγορα και κατάφερε πολύ σύντομα να συμφωνήσει με την Μονάκό. Πηγή: sport-fm.gr

«Μονομαχία» ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού για Φορτούνη!!

Προσπάθεια για να πάρει τον Κώστα Φορτούνη μέσα από τα χέρια του ΠΑΟΚ κάνει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τη «SportDay». Από ένα… όπλο έχουν οι δύο ομάδες στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Μονομαχία» ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού για Φορτούνη
(
Καλά κυλούσε τις προηγούμενες ημέρες το θέμα του Κώστα Φορτούνη. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη γινόταν λόγος για σχεδόν κλεισμένη μεταγραφή.

Ωστόσο, δυνατά παίζει και ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση του 22χρονου μεσοεπιθετικού.

Σύμφωνα, με τον «Τρελό του χωριού» της «SportDay», που είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο... φλερτ από τον Φεβρουάριο, το «τριφύλλι» θέλει τον παίκτη της Καϊζερσλάουτερν και έχει ένα σημαντικό «όπλο» που ίσως αν το χρησιμοποιήσει σωστά να το κάνει δικό του.

Το αγωνιστικό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού γοητεύει τον Φορτούνη, όμως τα περίπου 300.000 που παίρνει τώρα δύσκολα θα του τα δώσουν οι «πράσινοι» και ο μάνατζερ του θα προτιμούσε να τον πάει στη Θεσσαλονίκη. Είναι γνωστό ότι ο Πολ Κουτσολιάκος, ο οποίος τον εκπροσωπεί έχει καλές σχέσεις με τον Ζήση Βρύζα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν είναι οικονομικό το θέμα για Τζεμπούρ!!

Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου φρενάρει τον «γάμο» Τζεμπούρ-ΑΕΚ, ενώ δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και στη δεύτερη επαφή μέσα σε ένα τριήμερο. Απαντάει άμεσα ο Μασούντ, αλλά ίσως να είναι ήδη αργά.

Δεν είναι οικονομικό το θέμα για Τζεμπούρ
Σημαντική διαφορά έχουν στα «θέλω» τους ΑΕΚ και Τζεμπούρ.

Ο 30χρονος επιθετικός και οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δύο επαφές μέσα σε τρεις ημέρες, αλλά δεν τα βρήκαν, αν και το μεγάλο εμπόδιο έμοιαζε το συμβόλαιο του με την Νότιγχαμ, αλλά αυτό λύθηκε επισήμως την Τρίτη.

Ο Αλγερινός θέλει τριετές κλειστό συμβόλαιο, αλλά η ΑΕΚ του πρότεινε αρχικά σπαστό, δηλαδή 1+1+1 και δεν έχει κάνει πίσω μέχρι στιγμής. Επιθυμία της Ένωσης είναι να υπάρχουν αυτοί οι όροι στο συμβόλαιο του «τρομοκράτη», λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του.

Θέλει να έχει τη δυνατότητα να τον αποδεσμεύσει, χωρίς να δικαιούται αυτός αποζημίωση, σε περίπτωση που οι δυο πλευρές έρθουν σε κόντρα. Επίσης, κυκλοφόρησε η φήμη ότι υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, αλλά θεωρείται πως αυτό βγαίνει από την πλευρά του Τζεμπούρ και πως δεν ισχύει.

Ο Σοζέι Μασούντ έχει ενημερώσει τον Μιλοβάνοβιτς ότι θα απαντήσει μέχρι την Παρασκευή, αλλά η προθεσμία έληξε την Τρίτη και ακόμη και «ναι» να πει ίσως να βρει κλειστή την… πόρτα της ΑΕΚ.
Πηγή: sport-fm.gr

Λιώσε τους πάγους!!

Ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζει σήμερα (19.00) στο Ούλου την Ροβανιέμι για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προκριματικά του Europa League.

Λιώσε τους πάγους!
Καιρικές συνθήκες τις οποίες δεν μπορεί να αμελήσει!

Ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης σήμερα καλείται να μην λάβει υπόψη του, ούτε τη… δροσούλα της Φινλανδίας, ούτε την σαφώς μεγαλύτερη ετοιμότητα των παικτών της Ροβανιέμι.

Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη σήμερα απέναντι στην Ροβανιέμι καλούνται να πάρουν ένα αποτέλεσμα το οποίο θα τους φέρνει κοντά στην πρόκριση. Αυτή θα πρέπει να την κατακτήσουν στο δεύτερο παιχνίδι στην Τρίπολη και να συνεχίσουν στο Europa League.

Η πιθανή 11άδα του Αστέρα Τρίπολης: Μπαντής – Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Λουι - Νίκο (ή Μουνάφο), Κουρμπέλης, Ουσέρο – Ντε Μπλάσις, Μπαράλες, Μπακασέτας.

(*) Το ταξίδι για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν είναι μόνο στο άγνωστο, αλλά και σκέτη Οδύσσεια. Τρίπολη - Καλαμάτα, δύο αλλαγές αεροπλάνων και τελικός προορισμός -έπειτα από 10 ώρες- το ΟύλουΠηγή: sport-fm.gr

Τον Μακ θέλει ο ΠΑΟΚ!!

Κοντά στην απόκτηση του Σλοβένου ακραίου επιθετικού, Ρόμπερτ Μακ φέρεται να είναι ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες.

Τον Μακ θέλει ο ΠΑΟΚ
Ο ένας από τους δύο ακραίους επιθετικούς που αναζητά ο ΠΑΟΚ φέρεται να είναι ο Ρόμπερτ Μακ!

Ο Δικεφάλος του Βορρά, όπως υποστηρίζουν τα ΜΜΕ της Σλοβενίας και στο σημερινό της φύλλο η Livesport, φέρεται να έχει πλησιάσει τον διεθνή εξτρέμ και –μάλιστα- να είναι κοντά στην απόκτησή του.

Ο Μακ αγωνίζεται στην Νυρεμβέργη, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015 αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να καταφέρει να μείνει ελεύθερος από την γερμανική ομάδα.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει το γεγονός ότι η Νυρεμβέργη πέρσι υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Ο Μακ είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1991, έχει ύψος 1,79μ. και αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης, έχει όμως την ικανότητα να αγωνιστεί –εάν χρειαστεί- και πίσω από τον επιθετικό.

Πέρσι είχε 19 συμμετοχές με την γερμανική ομάδα , τις οκτώ από αυτές ως βασικός.

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να αναζητά έναν ακόμη ακραίο ο οποίος θα αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης.
Πηγή: sport-fm.gr

Ζόρικοι, αλλά όχι ανίκητοι!!

Ο πρώτος στόχος των προημιτελικών επετεύχθη, αλλά η Εθνική Νέων Ανδρών δεν θέλει να σταματήσει εδώ και πλέον στοχεύει στην τετράδα, αλλά καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κροατίας.

Ζόρικοι, αλλά όχι ανίκητοι
Το υψηλό, αλλά όχι απροσπέλαστο εμπόδιο της Κροατίας καλείται να ξεπεράσει η Εθνική Νέων Ανδρών στον προημιτελικό της Παρασκευής (21:30, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6), προκειμένου μετά την είσοδό της στην οκτάδα να διεκδικήσει την υπέρβαση και να μπει στη μάχη των μεταλλίων.


Η ομάδα του Κώστα Μίσσα έχει παρουσιάσει αισθητή βελτίωση σε σχέση με την πρώτη φάση και είναι σαφές πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ της, τόσο όσον αφορά στην ενσωμάτωση των Αγραβάνη και Χριστοδούλου, όσο και για να ξεπεραστεί το σοκ της απώλειας του Ιωάννη Παπαπέτρου. Το πρόγραμμα της Πέμπτης περιλαμβάνει για την ομάδα χαλάρωμα το πρωί με μινι-εκδρομή στην Κνωσό και προπόνηση το βράδυ.

Πλέον, με ανεβασμένη την ψυχολογία και σύμμαχο τον κόσμο, θα επιχειρήσει να μπει στην τετράδα. Η Κροατία δεν είναι εύκολη λεία, ωστόσο. Μετά την ήττα της στην πρεμιέρα του τουρνουά από την Τουρκία (70-66) δεν έχει χάσει αγώνα, κερδίζοντας στη διαδρομή Ιταλία (80-67), Μαυροβούνιο (72-62), Τσεχία (72-46), Ισραήλ (80-76), Γαλλία (63-55) και Πολωνία (75-56).

Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλη ισορροπία, χωρίς κάποιον παίκτη να ξεχωρίζει απόλυτα, αλλά με τουλάχιστον 7-8 παίκτες που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες. Η πλειοψηφία τους αγωνίζεται σε μεγάλες ομάδες της χώρας κι έχει χρόνο συμμετοχής. Οι Κροάτες έχουν την τέταρτη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 72,5 πόντους ανά αγώνα (η Ελλάδα είναι όγδοη με 69,9) και την τρίτη καλύτερη άμυνα με 61,7 (η Ελλάδα είναι 14η με 68,6).

Η στατιστική σύγκριση (Ελλάδα-Κροατία):

Επίθεση: 69,9 – 72,5
Άμυνα: 68,6 – 61,7
Ευστοχία σε βολές: 69,1% - 70,4%
Ευστοχία σε δίποντα: 45,3% - 44,5%
Ευστοχία σε τρίποντα: 27,3% - 27,2%
Ριμπάουντ: 41,3 – 47,9
Αμυντικά ριμπάουντ: 25,1 – 31,4
Επιθετικά ριμπάουντ: 16,1 – 16,4
Ασίστ: 12,4 – 17
Κλεψίματα: 5,6 – 5,9
Τάπες: 2,4 – 4,1
Λάθη: 15,3 – 15
Φάουλ κατά: 20,9 – 21,1
Φάουλ υπέρ: 24,4 – 21,6

Το ρόστερ της Κροατίας:

4. Λόβρε Μπάσιτς G 1.90 10.01.1995 Ζαντάρ
5. Πάολο Μαρινέλι SG 1.91 10.04.1995 Ολίμπια Λιουμπλιάνα
6. Γιόζιπ Γκούλαμ PG 1.88 10.10.1995 Σιμπένικ
7. Ντομαγκόι Μπόσνιακ SG 2.01 09.04.1995 Σιρόκι
8. Λόβρο Ντέμο SG 1.98 15.08.1994 Τσιμπόνα
9. Ντόμινικ Μάβρα G 1.95 15.06.1994 Τσιμπόνα
10. Μίσλαβ Μπρζόγια F 1.98 09.01.1994 Evansville University
11. Τόμισλαβ Γκάμπριτς PF 2.01 17.08.1995 Τσιμπόνα
12. Φίλιπ Μπούντοβιτς FC 2.05 16.02.1994 Τσεντεβίτα
13. Μάρκο Μπάτσακ C 2.10 14.11.1995 Σαρλότενμπουργκ
14. Μάριν Μάριτς C 2.08 21.02.1994 Northern Illinois University
15. Κάρλο Ζγκάνετς C 2.06 25.07.1995 BC Ζάγκρεμπ

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης (18/7):
14:45 Τουρκία-Λιθουανία (1)
17:00 Σερβία-Ισραήλ (2)
19:15 Ισπανία-Γαλλία (3)
21:30 Κροατία-Ελλάδα (4)

*Τα σταυρώματα στα ημιτελικά (19/7) είναι Νικητής 1-Νικητής 2 (19:15) και Νικητής 3-Νικητής 4 (21:30).Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει Κρκιτς!!

Ο Ολυμπιακός είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον Μπόγιαν Κρκιτς και περιμένει την απόφαση του παίκτη για τη νέα του ομάδα.

Περιμένει Κρκιτς
Μπορεί ο Ολυμπιακός –αρχικά- να μην επιβεβαίωνε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Μπόγιαν Κρκιτς αλλά πλέον τα πράγματα δεν μπορούν να μείνουν… κρυφά.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν μιλήσει με τον παίκτη, και συγκριμένα ο Μίτσελ, έχοντας φτάσει σε ένα σημείο οι δυο πλευρές να είναι σε ανοικτή γραμμή.

Πλέον όλα φαίνεται ότι θα κριθούν τις προσεχείς ημέρες, όταν ο φορ της Μπαρτσελόνα θα πάρει την τελική απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι Πειραιώτες είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον 24χρονο (τα κλείνει τον Αύγουστο) επιθετικό.

Ο Μίτσελ δεν θέλει τον Κρκιτς για την κορυφή, αλλά για περιφερειακό φορ και συγκεκριμένα για αριστερά.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, η αποχώρησή του από την Μπάρτσα είναι δεδομένη, παρ' ότι πήγε στην πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν και σύντομα θα αποφασίσει πού θα πάει. Εχει προτάσεις από τη Μάλαγα και τη Λα Κορούνια για να μείνει στην Ιβηρική, από τη Στόουκ για να μετακομίσει στην Πρέμιερ Λιγκ και τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το μειονέκτημα έναντι των υπόλοιπων ομάδων, αφού η Πριμέρα και η Πρέμιερ Λιγκ είναι τα κορυφαία στην Ευρώπη, έχουν όμως το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κρατάνε χαμηλούς τόνους, διότι πρόκειται για μία δύσκολη περίπτωση και λόγω ονόματος, αλλά και λόγω κασέ. Στο οικονομικό μπορούν να δώσουν περισσότερα χρήματα από τους Ισπανούς, ωστόσο ο Μπόγιαν βάζει τα πάντα στη ζυγαριά. Πιθανότητες πάντως υπάρχουν και οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να τις εξαντλήσουν. Πηγή: sport-fm.gr

Η σειρά του Αμπέντ!

Αναλαμβάνει δράση ο Μεχντί Αμπέντ, καθώς ο προπονητής της Νιούκαστλ θα ανακοινώσει άμεσα την αποστολή για τα φιλικά και 22χρονος μέσος θέλει να τον πείσει ότι πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Η σειρά του Αμπέντ
Μετά τα ευχάριστα νέα στο θέμα του Γκόρντον Σίλντενφελντ και την απόκτηση του Λουκ Στιλ σειρά παίρνει η υπόθεση Μεχντί Αμπέντ για τον Παναθηναϊκό.

Ο Άγγλος γκολκίπερ αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, καθώς υπέγραψε χθες το συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τους «πράσινους», οι οποίοι θα το αμείβουν με 150.000 ετησίως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Επιπλέον, εντός της ημέρας θα ολοκληρωθεί και του Κροάτη στόπερ, καθώς θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει για έναν χρόνο, ως δανεικός από τη Ντιναμό Μόσχας.

Πάμε τώρα, όμως στο ανοικτό μέτωπο. Ο Μεχντί Αμπέντ έχει ενημερώσει τον Νίκο Νταμπίζα πως θα κάνει ότι μπορεί από την πλευρά του για να παραμείνει στην ομάδα και συγκεκριμένα ότι θα προσπαθήσει να πείσει τον Άλαν Πάρντιου να δώσει το «OK».

Ο προπονητή της Νιούκαστλ, στην οποία ανήκει ο Γαλλοαλγερινός μέσος- θα ανακοινώσει την Παρασκευή την αποστολή, που θα ταξιδέψει τη Δευτέρα στην Αυστραλία για φιλικά παιχνίδια και ο 22χρονος χαφ θα μιλήσει με τον 53χρονο τεχνικό για να το «ψήσει» να μην τον πάρει μαζί του, αν και χρησιμοποιήθηκε σε πρόσφατο φιλικό. Αυτή η συνομιλία θα γίνει πιθανόν σήμερα και σε περίπτωση που δεν καταφέρει ο Αμπέντ να τα πει με τον Πάρντιου την Πέμπτη θα το κάνει οπωσδήποτε την Παρασκευή, ώστε να ανοίξει τον δρόμο του εκ νέου δανεισμού στο «τριφύλλι».

Το θέμα Ρόσι καθυστερεί, διότι η Γιουβέντους τον προορίζει για αντάλλαγμα σε υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.
Πηγή: sport-fm.gr

Αν ήξερε, ο Ρανιέρι δεν θα ερχόταν παρά μόνο για διακοπές!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος προσπαθεί να καταλάβει αν ο Ιταλός έρχεται στην Ελλάδα αδιάφορος, δηλαδή “για αρπαχτή”, ή αν απλώς δεν ξέρει πού έρχεται και με ποιους πάει να συνεργαστεί.
Τούτες τις ημέρες λοιπόν ο Κλαούντιο Ρανιέρι ετοιμάζει τις αποσκευές του για το πρώτο ελληνικό ταξίδι για δουλειά και όχι για τουρισμό. Ο 63χρονος Ιταλός προπονητής, αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά για κάποιο λόγο, θα προσγειωθεί στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει και να επικυρώσει τη συμφωνία που έχει αποκαλύψει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και να αναλάβει την Εθνική ομάδα. Κι είναι ευχής έργον, αν αναλογιστείς ότι αυτή η διοίκηση και αυτός ο πρόεδρος ετοιμαζόταν να προσλάβει έναν προπονητή “τύπου Ταρντέλι” ή τον ίδιο τον Μάρκο Ταρντέλι.
Στο σημείο αυτό ας κάνουμε μια παύση προκειμένου να κατανοήσουμε ποια είναι η αποστολή και πιο το οικονομικό αντάλλαγμα ώστε να κατανοήσουμε αν μοιάζει λογικό να την αναλάβει ο Ιταλός προπονητής την Εθνική μετά από Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Πάρμα, Γιουβέντους, Ρόμα, Ιντερ, Μονακό που ήταν – κατά σειρά – οι προηγούμενες αποστολές του, ή αν πράγματι είναι πιθανό να βρεθεί ή να εφευρεθεί από πλευράς του ένας λόγος “ανωτέρας βίας” που θα “αναγκάσει” τον Ρανιέρι να ακυρώσει τη συμφωνία.
Πριν από όλα ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: η ΕΠΟ δεν θα μπορούσε να δώσει στον Ιταλό οικονομικό κίνητρο τέτοιο που να τον “αναγκάζει” να μην απορρίψει την πρότασή της. Του προτείνει, λένε οι πληροφορίες, ένα “συμβόλαιο Σάντος”, το οποίο δεν ξεπερνά ποτέ τα 1 εκατ. ευρώ ετησίως και συνεπώς είναι αδιανόητα μικρότερο από αυτό που είχε ο Ιταλός στην Μονακό ή από αυτά που θα μπορούσε να βρει σε μια επαρχιακή εθνική του πλανήτη. Πάμε παρακάτω.
Κουβεντιάζοντας στη λογική βάση ότι ο φιλόδοξος Ιταλός προπονητής αντιλαμβάνεται ως ώριμη τη στιγμή για μια αλλαγή στην επαγγελματική του πορεία, ως την ιδανική στιγμή για να γίνει προπονητής εθνικών ομάδων, και αντιλαμβάνεται τον ελληνικό ως τον κατάλληλο πάγκο για αρχή, συμπεραίνουμε ότι θα πρέπει να οδηγείται σε αυτόν τον συλλογισμό από τα όσα βλέπει και ακούει. Αυτά που είδε στην Βραζιλία προφανώς δείχνουν μια ελκυστική Εθνική, με σήμερα και προοπτική, δεδομένου ότι έχει ήδη δημιουργηθεί από τον Φερνάντο Σάντος μια βάση που απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές κάτω των 25 ετών, αλλά και από ένα γκρουπ παικτών κάτω των 30 ετών. Αυτά που θα ακούσει όμως ο Ρανιέρι, αυτή την εποχή που συλλέγει πληροφορίες για το ελληνικό περιβάλλον του ποδοσφαίρου αλλά και τον οργανισμό που στηρίζει την Εθνική, δηλαδή την Ομοσπονδία και τα στελέχη που λειτουργούν για την Εθνική όχι απλώς δεν είναι ελκυστικά αλλά είναι το ακριβώς αντίθετο.
Αν ο Ρανιέρι ήξερε ότι η ΕΠΟ ετοιμάζεται να ξεπατώσει τις ρίζες της Εθνικής, ξηλώνοντας τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή που ήταν συνεργάτης του Σάντος και διευθυντής του εθνικού project για τις μικρότερες εθνικές ομάδες.
Αν ο Ρανιέρι ήξερε ότι η ΕΠΟ σκέφτεται να τον αφήσει να δουλέψει μόνος, δίχως τεχνικό διευθυντή, επειδή η Ομοσπονδία δεν νοιάζεται για την εξασφάλιση της συνέχειας στην ομάδα και την διατήρηση μιας συνταγής που οδήγησε στην χρυσή 10ετία της Εθνικής, αλλά νοιάζεται μόνο να ευχαριστήσει αυτόν που ζητά την αλλαγή.
Αν ο Ρανιέρι ήξερε όσα έζησε ο προκάτοχός του στο τελευταίο του διάστημα, όταν άκουγε να του δείχνουν ποιους πρέπει να πάρει και ποιους να μη πάρει, δηλαδή καθαρές απόπειρες παρέμβασης ή επηρεασμού της δουλειάς του, οι οποίες δεν έπιασαν στον Πορτογάλο αλλά είναι βέβαιο ότι θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον Ιταλό.
Αν ο Ρανιέρι ήξερε ότι “τρώγεται” ο τεχνικός διευθυντής επειδή πέφτει θύμα των συλλογικών τοξικών που εισβάλουν στον οργανισμό της Εθνικής.
Αν ο Ρανιέρι ήξερε ότι τα συλλογικά τοξικά επανεμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά από μια 12ετία στην ζωή της Εθνικής ομάδας και σήμερα αποτελούν την πιο σοβαρή απειλή για την Εθνική της επόμενης ημέρας, δηλαδή τη δική του Εθνική.
Αν ο Ρανιέρι ήξερε ότι πάει να συνεργαστεί με μια διοίκηση της οποίας τα στελέχη πρωταγωνιστούν ή συμπρωταγωνιστούν σε μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, την οποία ερευνά ο Αθλητικός Εισαγγελέας την ίδια ώρα που τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου κάνουν το κορόιδο και δεν τολμούν να την αγγίξουν.
Αν ο Ρανιέρι ήξερε ότι η Εθνική ομάδα πάει να ξεσπιτωθεί από το προπονητικό κέντρο που είχε, στον Αγιο Κοσμά και ότι η σημερινή διοίκηση δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την μετακόμιση σε άλλο, σύγχρονο προπονητικό κέντρο.
Αν ο Ρανιέρι ήξερε ότι η ίδια διοίκηση ετοιμαζόταν να προσλάβει τον Ταρντέλι.
Αν ο Ρανιέρι είχε προλάβει να μάθει ελληνικά ή είχε προσλάβει έναν γνώστη της ελληνικής γλώσσας για να τον βοηθήσει να γκουγκλάρει το “Γιώργος Σαρρής” αλλά και τα υπόλοιπα ονόματα των νέων συνεργατών του στην ΕΠΟ.
Αν ο Ρανιέρι μιλούσε με τον Φερνάντο Σάντος για την εμπειρία του των τελευταίων 60 ημερών του στον εθνικό πάγκο.
Αν ο Ρανιέρι μπορούσε να διαβάσει/ενημερωθεί σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το ερχόμενο ελληνικό πρωτάθλημα να ανατιναχθεί προτού καλά καλά αρχίσει.
Αν ο Ιταλός τα γνώριζε, τα κατανοούσε και τα εξερευνούσε όλα τα παραπάνω, δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα παρά μόνο για διακοπές. Το κακό δεν είναι ότι μπορεί να τα μάθει και να μην έρθει. Το τραγικό είναι ότι αυτή είναι η πραγματική εικόνα και η αληθινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και της διοίκησής του. Το εφιαλτικό είναι ότι αυτή η Εθνική ομάδα, η καλύτερη όλων των εποχών, κινδυνεύει να διαλυθεί όχι λόγω επιλογής προπονητή, αλλά επειδή παραμένει στα χέρια της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ, όπως άλλωστε και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και κανείς δεν νοιάζεται. Ουδείς ασχολείται.
Στο δικό μου μυαλό οι μόνοι που θα μπορούσαν στη δεδομένη στιγμή να βοηθήσουν έστω την Εθνική, δηλαδή να προλάβουν το κακό, την αποσύνθεση έως και διάλυσή της, είναι οι πρώην ποδοσφαιριστές, οι Πρωταθλητές Ευρώπης, τα μέλη της Euro 2004 ομάδας. Και με στεναχωρεί πολύ που τους βλέπω να μένουν αμίλητοι, σιωπηλοί, ή που μιλούν ψιθυριστά για το κακό που καταλαβαίνουν ότι έρχεται, ότι πρόκειται να συμβεί. Διότι είναι οι μόνοι με αναγνωρισμένο δικαίωμα να μιλούν και με λόγο που έχει βαρύτητα. Αν δεν μιλήσουν κι αυτοί, ουδείς μπορεί να προλάβει το κακό που έρχεται. Και την Εθνική που γνωρίσαμε στην διάρκεια της τελευταίας 10ετίας θα πρέπει να αρχίσουμε να την ξεχνάμε.

Πηγή: gazzetta.gr

Mundial 2014: Τα στατιστικά!!

Διαβάστε στο FourFourTwo του gazzetta.gr τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά του Μουντιάλ.  
-Οι κόκκινες κάρτες ήταν οι λιγότερες μετά το Μουντιάλ του 1986 (8).
-Τα 171 γκολ είναι η κορυφαία επίδοση, ίση με εκείνη το 1998.
-Η Γερμανία έφτασε για 8η φορά σε τελικό, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.
-Η Γερμανία πέτυχε 18 γκολ. Η τελευταία που είχε φτάσει σε αυτό το νούμερο ήταν η Βραζιλία το 2002.
-Η Αργεντινή βρέθηκε να χάνει για μόλις 7' σε ολόκληρο το τουρνουά (εξαιρουμένων των καθυστερήσεων).
-Το Βέλγιο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, παρά το γεγονός ότι στα 5 ματς βρέθηκε να προηγείται για μόλις 52'.
-Η Βραζιλία έκανε 31 φάουλ στον προημιτελικό με την Κολομβία, τα περισσότερα σε ένα ματς από το 1966.
-Ο Τζέιμς Ροδρίγκες έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει 5 γκολ στις πρώτες του 5 εμφανίσεις σε Μουντιάλ μετά τον Τεόφιλο Κουλίμπας του Περού και τον Γκερντ Μίλερ της Γερμανίας.
-Ο Μίροσλαβ Κλόζε είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ σε Μουντιάλ με 16 γκολ.

-Αυτή ήταν η πρώτη φορά που 3 ομάδες της CONCACAF κατάφεραν να προκριθούν από τους ομίλους.
-Η Κόστα Ρίκα κατάφερε να αποκλείσει τις Ιταλία, Αγγλία, Ελλάδα και να νικήσει την Ουρουγουάη, 4 ομάδες στις πρώτες 12 θέσεις της λίστας της FIFA.
-Μόλις 6 ευρωπαϊκές ομάδες έδωσαν το παρών στους «16», αριθμός που είχε επαναληφθεί το 1986.
-Όλοι οι νικητές των ομίλων έφτασαν μέχρι τους «8», κάτι που συνέβη για πρώτη φορά.
-Ο 1 βαθμός της Αγγλίας είναι η χειρότερη επίδοσή της.
-Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που η Αγγλία αποκλείστηκε από τους ομίλους μετά το 1958.
-Τα γκολ που προήλθαν από αλλαγές (32) ήταν τα περισσότερα στην ιστορία του Μουντιάλ.
-Το γκολ του Σιλβέστρε Βαρέλα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης της Πορτογαλίας με τις ΗΠΑ ήταν το πιο... αργό μετά το 1994.
-Ο Τιμ Χάουαρντ έκανε 15 αποκρούσεις στον προημιτελικό των ΗΠΑ με το Βέλγιο, τις περισσότερες σε ένα ματς.

-Η Ολλανδία έκανε 3 ανατροπές.
-Η Ιταλία αποκλείστηκε για 2η συνεχόμενη διοργάνωση από τους ομίλους, κάτι που είχε να συμβεί από τη δεκαετία του '60 (1962 και 1966).
-Η Γερμανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα, που κερδίζει το τρόπαιο στην Λατινική Αμερική.
-Ευρωπαϊκές ομάδες έχουν κατακτήσει τα 3 τελευταία Μουντιάλ. Είναι η πρώτη φορά που μία συνομοσπονδία (UEFA) το καταφέρνει.
-Η νίκη της Γερμανίας με 7-1 επί της Βραζιλίας είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία σε ημιτελικό. Ήταν και η πρώτη φορά που μία ομάδα σκοράρει 7 γκολ.
-Η Γερμανία έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ σε Μουντιάλ (224), ξεπερνώντας την Βραζιλία που έμεινε στα 221.
-Ο Φαρίντ Μοντραγκόν έγινε ο γηραιότερος παίκτης που κάνει την εμφάνισή του σε Μουντιάλ σε ηλικία 43 ετών και 3 ημερών.
-Ο Λιουκ Σο έγινε ο νεότερος παίκτης σε αυτό το Μουντιάλ σε ηλικία 18 ετών και 348 ημερών.

-Το 13,3% των σουτ κατέληξαν σε γκολ, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από τη στιγμή που άρχισαν τέτοιου είδους μετρήσεις (1966).
-Η μοναδική φορά που είχαμε περισσότερα αυτογκόλ (5) ήταν το 1998 (6).
-Είδαμε μόλις 3 γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, τα λιγότερα από το 1986.
-Ο Ντιέγκο Μπενάλιο της Ελβετίας ήταν ο μοναδικός τερματοφύλακας, που έκανε τελική προσπάθεια στο ματς με την Αργεντινή.
-Ο Ραΐς Μπολί της Αλγερίας δημιούργησε δύο ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Μόλις 3 Αλγερινοί κατάφεραν να δημιουργήσουν περισσότερες.
-Η Βραζιλία έχει κατακτήσει την 1η θέση του ομίλου σε κάθε διοργάνωση μετά το 1982.
-Η Ισπανία δέχθηκε 5+ γκολ (ήττα 5-1 από την Ολλανδία) για πρώτη φορά μετά το 1963 (6-2 από Σκωτία).
-Η ήττα της Βραζιλίας με 7-1 από την Γερμανία είναι η μεγαλύτερη για διοργανωτή.
-Ο Τιμ Κέιχιλ πέτυχε 3 γκολ για την Αυστραλία. Κανένας Αυστραλός δεν έχει πετύχει τόσα σε μία διοργάνωση.
-Ο Τζίαν Ασαμόα της Γκάνας (6) είναι πλέον ο πρώτος Αφρικανός σκόρερ σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Ροζέ Μιλά του Καμερούν.
-Η Αλγερία έγινε η πρώτη ομάδα από την Αφρική, που πέτυχε 4 γκολ σε ένα ματς (4-2 την Κορέα).

-Ο Κεϊσούκε Χόντα έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που σκοράρει σε 2 Μουντιάλ.
-Ο Σακίρι της Ελβετίας έκανε το πρώτο χατ τρικ μόνο με το αριστερό από το 1966 και μετά (τότε ξεκίνησαν οι στατιστικές μετρήσεις).
-Το χατ τρικ του Σακίρι, μάλιστα, ήταν συνολικά το 50ό σε Μουντιάλ.
-Η Πορτογαλία δέχθηκε για πρώτη φορά 4 γκολ σε Μουντιάλ (ήττα 4-0 από Γερμανία).
-Το γκολ του Κλιντ Ντέμπσεϊ στα 29” ήταν το 5ο γρηγορότερο σε Μουντιάλ.
-Ο Τζο Χαρτ έκανε μόλις 1 απόκρουση σε 2 ματς για την Αγγλία.
-Ο Ντιέγκο Κόστα δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σουτ εντός εστίας στα 126' που αγωνίστηκε για την Ισπανία.
-Ο Άλεξ Σονγκ αντίκρισε την 8η κόκκινη του Καμερούν σε Μουντιάλ. Αυτός και ο θείος του, Ριγκομπέρτ Σονγκ, είναι 2 από τους 3 (Ζινεντίν Ζιντάν) παίκτες που έχουν αποβληθεί σε 2 Μουντιάλ.

-Το γκολ του Ολιβιέ Ζιρού στο ματς με την Ελβετία ήταν το 100ό για την Γαλλία σε Μουντιάλ.
-Ο Νεϊμάρ πέτυχε το 100ό γκολ της φετινής διοργάνωσης στο 100ό ματς της Βραζιλίας σε Μουντιάλ.
-Οι Ονδούρες έφτασαν πλέον τα 9 ματς χωρίς νίκη. Το χειρότερο σερί στην ιστορία.
-Η Γκάνα αποκλείστηκε για πρώτη φορά από τους ομίλους (στην 3η της συμμετοχή). Μόνο Γερμανία, Ολλανδία και Ιρλανδία δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ από την 1η φάση.
-Ο Φάμπιο Καπέλο έχει κερδίσει μόλις 1 από τα 7 ματς του σε Μουντιάλ.

-Το Μεξινό έχει αποκλειστεί στη φάση των «16» σε κάθε μία από τις διοργανώσεις από το 1994 και μετά.
-Η Νιγηρία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα από τα τρία ματς για τη φάση των «16» (με Γαλλία, Ιταλία και Δανία).
-Η Ελβετία δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε νοκ άουτ παιχνίδι από το 1954.
-Η Ολλανδία έχει κατάφερε να φτάσει στα ημιτελικά στα 3 από τα 4 τελευταία Μουντιάλ.
-Ο Κέιλορ Νάβας της Κόστα Ρίκα απέκρουσε τα 21 από τα 23 σουτ εντός εστίας (ποσοστό 91%).
-Ο Τόμας Μίλερ έχει πετύχει 10, ενώ έχει μοιράσει και 6 ασίστ, σε μόλις 13 ματς για το Μουντιάλ.
-Στο παιχνίδι με την Βραζιλία η Γερμανία πήρε το πιο γρήγορο προβάδισμα με 5-0 στην ιστορία.

-Η Αργεντινή έχει προκριθεί στον τελικό και τις 4 φορές που βρέθηκε στα ημιτελικά.
-Στο παιχνίδι της Αργεντινής με την Ολλανδία, ο Λιονέλ Μέσι δεν ακούμπησε ούτε μία φορά την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή σε 120'.
-9 από τα 14 γκολ που δέχθηκε η Βραζιλία ήταν στα πρώτα 30'.
-Η Βραζιλία δέχθηκε 10 γκολ από 14 σουτ εντός εστίας στα παιχνίδια με Βραζιλία και Ολλανδία.
-Ο Μάριο Γκέτσε έγινε ο πρώτος παίκτης που ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει στον τελικό.
-Ο Σάμι Κεντίρα έγινε ο 10ος παίκτης που κερδίζει το Champions League/Κύπελλο Πρωταθλτριών και το Μουντιάλ την ίδια σεζόν.
Πηγή: gazzetta.gr

Καλάθης και... φάουλ!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έχασε ενάμιση μήνα για να περιμένει το... τίποτα, τους σωστούς και τους λάθους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση του Καλάθη, αλλά και τον διεθνή γκαρντ που δεν μπορεί να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο...
«Στράφι» πήγε ο ενάμισης μήνας που ο Παναθηναϊκός περίμενε τον Καλάθη και πλέον βρίσκεται στο σημείο μηδέν μπροστά στο μεγάλο δίλημμα: Να περιμένει μέχρι... θανάτου ή να ενεργοποιήσει το plan B και να προχωρήσει τις μεταγραφικές κινήσεις, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού την ενδεχόμενη διαφοροποίηση της υπόθεσης στις αρχές Σεπτέμβρη;
Ο Παναθηναϊκός έθεσε εξ αρχής το βασικό του στόχο, τον διεκδίκησε και τον διεκδικεί μέχρι τώρα, αλλά το καλοκαίρι φεύγει, οι παίκτες χάνονται και τα κενά στο ρόστερ παραμένουν ακάλυπτα.
Είναι δεδομένο ότι στο διάστημα αυτό οι πρωταθλητές έκαναν λάθος χειρισμούς, βασιζόμενοι ωστόσο σε μια σωστή βάση που είχε ως αφετηρία την ελληνοποίηση που είχε εξαγγείλει ο Γιαννακόπουλος που ταυτιζόταν απόλυτα με την προσθήκη ενός παίκτη που μπορεί να ταυτιστεί με το «αύριο» του Παναθηναϊκού.
Παρακάτω αναλύω τους σωστούς και τους λάθους χειρισμούς της υπόθεσης, αλλά και μερικές ερωτήσεις - απαντήσεις που πιθανότατα θέτετε και οι περισσότεροι από 'σας...
ΤΑ ΣΩΣΤΑ...
1. Ορθή η επιλογή του Παναθηναϊκού να στηρίξει το πλάνο της ελληνοποίησης στον Καλάθη. Είναι ανάγκη να προετοιμαστεί η επόμενη μέρα του Διαμαντίδη και ο Νικ είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη συγκεκριμένη θέση και με κάποια από τα χαρακτηριστικά του αρχηγού. Ναι, δεν θα γίνει ποτέ Διαμαντίδης, αλλά είναι ό,τι πιο ασφαλές υπάρχει για να σχεδιάσει κανείς την ομάδα της επόμενης πενταετίας.
2. Ορθή η επιλογή του Γιαννακόπουλου να «σπρώξει» ένα καράβι λεφτά για τον Καλάθη, από την στιγμή που πιστεύει πως είναι ο ηγέτης του «αύριο». Τους ηγέτες τους πληρώνεις, ειδικά όταν τους θέλει η μισή Ευρώπη, η οποία μάλιστα αντέχει να μπει σε πλειστηριασμό για να διεκδικήσει τον παίκτη.
ΤΑ ΛΑΘΗ...
1. Από την αρχή της υπόθεσης καλλιεργήθηκε μια άνευ προηγουμένου αισιοδοξία με διαρροές τύπου «μια ανάσα από τον παικταρά». Δεδομένου ότι η μεταγραφή δεν ήταν στο χέρι του Παναθηναϊκού και του Καλάθη, αλλά του Μέμφις που είχε τον τελευταίο λόγο, οι «πράσινοι» θα έπρεπε να κρατήσουν χαμηλότερα τον πήχη.
2. Οταν αποφασίζεις να βάλεις τελεσίγραφα, τότε θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος και ικανός να τα τηρήσεις. Στις 26 Ιουνίου ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση, έδωσε διορία 24 ωρών στον παίκτη, λες κι αν ο Καλάθης υπέγραφε η μεταγραφή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί. Οπως αποδείχτηκε, ακόμη κι αν ο Καλάθης έβαζε την υπογραφή του από την 1η Ιουνίου, αυτή δεν θα είχε καμία αξία, καθώς ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ανήκε στο Μέμφις που θα αποφάσιζε μέχρι την 15η Ιουλίου! Εκτός πάλι αν ο Παναθηναϊκός δεν γνώριζε πως το συμβόλαιο ήταν διετές με την οψιόν στους Αμερικανούς...
3. Ορθή, όπως αναφέραμε η επιλογή του Παναθηναϊκού να «χτίσει» γύρω από τον Καλάθη, αλλά είναι παράλογο τα πάντα να εξαρτώνται από την απάντηση ενός παίκτη, όπως κι αν λέγεται αυτός. Φτάσαμε μέσα Ιουλίου, στις 15 του μήνα οι «πράσινοι» έκαναν την πρώτη ουσιαστική κίνηση (Σλότερ) για το «τώρα» κι όχι το «αύριο» και είναι δεδομένο πως ο Καλάθης δεν θα αποκτηθεί για σέντερ ή σμολ φόργουορντ, αλλά για πόιντ γκαρντ. Σαφέστατα και όλες οι ομάδες προσπαθούν να ταιριάξουν κομμάτια του παζλ, αλλά δεν θυμάμαι καμία που να έμεινε ανενεργή μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού περιμένοντας την απάντηση ενός και μόνο παίκτη.
ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ...
1. Δεν συμφωνώ με την άποψη πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσει να περιμένει τον Καλάθη, αλλά ρεαλιστικά έχει τις ελπίδες του, ακόμη κι αν το Μέμφις είπε το πρώτο «όχι». Οπως είπε και ο εν Ελλάδι εκπρόσωπός του στον Sentra 103,3 Παναγιώτης Καπάζογλου «καμία ομάδα δεν θέλει έναν δυσαρεστημένο παίκτη» και υπό αυτή την έννοια κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αύριο, αν ο Καλάθης αρχίσει την γκρίνια και... σπάσει τα νεύρα των Αμερικανών. Αντικεμενικά όμως, αν οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού ήταν 50-50 μέχρι το βράδυ της 15ης Ιουλίου, τώρα οι πιθανότητες είναι σαφώς μικρότερες.
2. Το πρόβλημα του Μέμφις δεν είναι τα χρήματα κι αυτή είναι η απάντηση σ' όσους λένε «αν ο Παναθηναϊκός πληρώσει τους Αμερικανούς, δεν μπορεί να αγοράσει τον Καλάθη;». Πρώτα απ' όλα τα 800 χιλιάρικα είναι αστείο ποσό για μια ομάδα του ΝΒΑ, άρα το ζήτημα δεν είναι οικονομικό. Σ' αυτή την κουβέντα θα μπούμε μόνο αν το Μέμφις βρει έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Καλάθη που θα κοστίζει όσα και ο Νικ. Αυτό είναι το περιθώριο στο σάλαρι καπ, άρα αυτά τα χρήματα μπορούν να διαθέσουν οι Γκρίζλις. Από την στιγμή που δεν τον βρήκε μέχρι τις 15 Ιουλίου, δεν θεωρώ εύκολο (αλλά όχι ακατόρθωτο) να τον βρουν το επόμενο διάστημα.
3. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και ο Καλάθης τη θέση του. Το «δεν ζήτησα ποτέ να φύγω» και το «επιστρέφω στο Μέμφις, τι ωραία, τι καλά...» απέχει πολύ από την πληροφορία που έδωσε ο εκπρόσωπός του και είναι πολύ πιο πειστική ότι ο παίκτης είχε απευθείας ραντεβού με τον ιδιοκτήτη του Μέμφις και ζήτησε με κάθε τρόπο να αποδεσμευτεί. Και τα δύο δεν μπορεί να ισχύουν... Αν ο Καλάθης πράγματι... τρελαίνεται να φύγει από το ΝΒΑ, τότε θα είναι πιο εύκολο τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Παναθηναϊκό. Αν είναι του στυλ «δεν βαριέσαι, εσείς αποφασίζετε...», τότε οι πιθανότητες για να γίνει το deal είναι μηδεμινές.
4. Ο Παναθηναϊκός βγάζει σιγουριά πως αν ο Καλάθης επιστρέψει στην Ευρώπη, τότε θα το κάνει ΜΟΝΟ για τον Παναθηναϊκό. Εγώ πάλι κρατάω ΚΑΙ την κουβέντα του εκπροσώπου του παίκτη πως ναι μεν ο Παναθηναϊκός έχει προτεραιότητα, αλλά ο Καλάθης θα εξετάσει όλες τις προτάσεις, αν καταφέρει να αποδεσμευτεί από το Μέμφις.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Ο Παναθηναϊκός έχει καθυστερήσει και θα πρέπει να τραβήξει τον δρόμο του. Ακόμη κι αν πιστεύει - που το πιστεύει - ότι μπορεί να αποκτήσει τον Καλάθη τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει άρον - άρον να τρέξει τις υπόλοιπες κινήσεις, να καλύψει τα κενά στο ρόστερ και να διαφυλάξει τα νώτα του, ώστε να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο. Είναι εντελώς παράλογο να φτάσει ο Σεπτέμβρης για να ψάχνει ο Παναθηναϊκός βασικό πλέι μέικερ, αντίθετα έχει λογική να καλύψει τη θέση και να κάνει την υπέρβαση στο μπάτζετ, αν τελικά ο Καλάθης βρει τον τρόπο να αποδεσμευτεί.
Υ.Γ.: Τον Σλότερ δεν τον γνωρίζω και δεν μπορώ να εκφράσω άποψη μέσα από μερικά videos στο youtube. Θα κρατήσω προς το παρόν τις ατάκες του Νίκου Λινάρδου που τον αντιμετώπισε πέρυσι και ο οποίος εκφράστηκε με πολύ καλά λόγια για την αξία του Αμερικανού. Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για τον βασικό γκαρντ της επόμενης χρονιάς, η αρχική απαίτηση θα είναι να εμφανιστεί καλύτερος από τον Κάρι. Στην ουσία αυτή τη θέση θα κληθεί να καλύψει, με δεδομένο ότι ο Ούκιτς θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλον βασικό πόιντ γκαρντ τύπου Καλάθη.
Πηγή: gazzetta.gr

Πέρυσι ο Νάνο, φέτος ο Στιλ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει μέσω του blog του στο gazzetta.gr για την μεταγραφή του Λουκ Στιλ στον Παναθηναϊκό και την συγκρίνει με αυτή του Νάνο ένα χρόνο πριν. 

Σαν και σήμερα θυμάμαι τις ανάλογες αντιδράσεις, που υπήρχαν πέρυσι, όταν έγινε γνωστό, ότι ο Παναθηναϊκός πήρε τον Νάνο για την θέση του αριστερού μπάκ από… κάποια Πομφεραντίνα, ομάδα Β’Εθνικής της Ισπανίας. Θέλετε να σας θυμήσω μερικά σχόλια, από αυτά, που ακούγαμε τότε;
«Που τον βρήκαν αυτόν τον Νάνο; Δεν έχει παίξει ποτέ στην Α’Εθνική της Ισπανίας. Αν ήταν τόσο καλός, γιατί δεν τον πήρε μία ομάδα της Α’Εθνικής, τόσα χρόνια;», «Αντί να δώσουν ευκαιρίες σε ελληνόπουλα πήγαν και φέρανε έναν άγνωστο παίκτη από ομάδα Β’Εθνικής, που στα 29 του χρόνια δεν έχει παίξει ποτέ του στην πρώτη Εθνική;». Αυτά ήταν τα πιο ….χαλαρά σχόλια που ακουγόντουσαν πέρυσι τέτοια εποχή.
Την κατάληξη με τον Νάνο την ξέρετε. Αυτή την στιγμή έτσι και έλεγε κάποιος, ότι φεύγει ο Νάνο από τον Παναθηναϊκό θα γινόταν… επανάσταση. Πλέον όλοι διαπίστωσαν πόσο εξαιρετικός παίκτης είναι, αν και ήρθε από μία ομάδα Β’Εθνικής. Η ιστορία με τον Στιλ μοιάζει με dejavu.
Σαν να ζούμε την ίδια ιστορία φέτος με άλλον παίκτη σε άλλη θέση, αλλά με κάποιες ομοιότητες. Και ο Αγγλος τερματοφύλακας έρχεται σε ηλικία 30 χρονών και αυτός έχει γεμάτες χρονιές-όπως και ο Νάνο- αλλά στην Μπάρνσλεϊ που έπαιζε στην Β’Εθνική όλα τα χρόνια. Και ο Στιλ δεν έχει παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά προέρχεται από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου δεν μπόρεσε να παίξει και κατέληξε τα τελευταία χρόνια στην Μπάρνσλει, η οποία φέτος υποβιβάστηκε στην Γ’ κατηγορία.
Ότι ακουγόταν πέρυσι για τον Νάνο ακούγεται φέτος για τον Στιλ. Τα ίδια σχόλια. Εγω δεν λέω ότι είναι η καλύτερη επιλογή, δεν λέω καν ότι ήταν σωστή επιλογή, διότι δεν τον έχω δει να παίζει σε συνεχόμενα παιχνίδια και από κάποιες μεμονωμένες φάσεις και αποκρούσεις δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Λέω, όμως, ότι με το παράδειγμα που έχουμε πέρυσι με τον Νάνο, τον Αμπέντ, που ήρθαν άσημοι, αγνωστοι στην Ελλάδα και έγιναν αρχικά αντικείμενο χλευασμού, καλό είναι πριν κρίνουμε να δούμε. Και να εμπιστευτούμε αυτόν, που πέρυσι επέλεξε τον Νάνο και τον Αμπέντ και φέτος βρήκε τον Στιλ. Όχι από κασέτες, αλλά από την γνώση που έχει για το αγγλικό ποδόσφαιρο.
Μιλάω για τον Νίκο Νταμπίζα. Και εγώ φυσικά θα προτιμούσα στην θέση του Καπίνο να έρθει ένας καταξιωμένος γκολκίπερ από το εξωτερικό (μάλλον θα προτιμούσα να επιστρέψει ο Καρνέζης αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνεται), αν θέλετε θα προτιμούσα να πάει η ομάδα σε μία πιο σίγουρη λύση. Οι πιο σίγουρες λύσεις, όμως, κοστίζουν. Και τα 2.3 εκ. ευρώ που θα πάρει ο Παναθηναϊκός για τον Καπίνο θα πάνε κυρίως σε διακανονισμούς χρεών, που ακόμα δεν έχουν ξοφληθεί. Οποιος νομίζει, ότι ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το οικονομικό του πρόβλημα, τότε είναι εκτός πραγματικότητας.
Η ομάδα βαδίζει σε ένα συγκεκριμένο σφιχτό οικονομικό πλάνο με στόχο σε τρία-τέσσερα χρόνια το πολύ να έχει απαλλαγεί από τα χρέη και να μπορεί να αλλάξει επίπεδο. Μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάει σε προσεχτικές επιλογές με μικρό μπάτζετ. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Οι… πρίγκιπες και οι… πριγκίπισες μας τελείωσαν, ο Αλαφούζος συνεχίζει να παλεύει βάζοντας και προσωπικά χρήματα (χωρίς να το διαλαλεί) και κάτι παραπάνω δεν μπορεί να κάνει. Κάποιον κροίσο, που να θέλει να πάρει τον Παναθηναϊκό δεν βλέπω, οπότε… 
Με δεδομένη, όμως, την επιτυχία των επιλογών την περασμένη περίοδο με κάποιους παίκτες άγνωστους και άσημους, και με δεδομένη την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος με την κατάκτηση του κυπέλλου και την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το δίκαιο νομίζω είναι ότι φέτος πριν… κράξουμε να δώσουμε μία πίστωση χρόνου στους λίγους νέους παίκτες, που έρχονται και δεν τους ξέρουμε.

Πηγή: gazzetta.gr

«Πάθος, ικανότητα και αντίληψη ο Στιλ!»

Ο Νταγκ Ο' Κιν, ρεπόρτερ της Barnsley Chronicle, σκιαγραφεί στο gazzetta.gr τον Λουκ Στιλ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό.
Ο Νταγκ Ο' Κέιν ακολουθεί την Μπάρνσλεϊ εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι... εστί Λουκ Στιλ! Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του για τον Άγγλο τερματοφύλακα, που αποτελεί ουσιαστικά παίκτη του Παναθηναϊκό.
«Το πρώτο πράγμα που μπορώ να πω για τον Λουκ Στιλ είναι η ικανότητά του στις αποκρούσεις. Έχει πολύ καλά αντανακλαστικά και κατά καιρούς μας έχει χαρίσει μεγάλες επεμβάσεις. Υπήρχαν αρκετά παιχνίδια, όχι 1-2, που έκανε 5-6 μεγάλες αποκρούσεις σε έναν ενενηντάλεπτο. Η καλύτερη σεζόν του στην ομάδα ήταν το 2012-13. Είχε μεγάλη σταθερότητα και έδειξε βελτίωση. Επίσης έπιασε και κάποια πέναλτι. Σε ένα παιχνίδι με τη Ρέντινγκ τον Αύγουστο του 2012 απέκρουσε δύο πέναλτι στο ίδιο ματς, δείχνοντας την ικανότητά του», είπε αρχικά στο gazzetta.gr ο Ο' Κιν.
Συνεχίζοντας τόνισε: «Το πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα της Μπάρνσλεϊ ήταν για τον FA Cup το 2008, απέναντι στη Λίβερπουλ, όπου ήταν πραγματικά τρομερός. Σε τέτοιο ματς, με αντίπαλο τη Λίβερπουλ και κάνοντας ντεμπούτο. Δεν είναι και λίγο. Η ομάδα έκανε τη μεγάλη έκπληξη τότε, όταν κέρδισε και την Τσέλσι και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, όπου αποκλείστηκε από την Κάρντιφ. Τότε ο Στιλ ήταν δανεικός από τη Γουέστ Μπρομ, αλλά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους, ήταν σίγουρο ότι θα αποκτηθεί με μεταγραφή. Στην αρχή της επόμενης χρονιάς δυσκολεύτηκε, γιατί ο Γερμανός Χάιντζ Μίλερ που υπήρχε ήταν πολύ καλός. Μετά ωστόσο έφυγε και ο Στιλ ήταν αδιαμφισβήτητα ο πρώτος τερματοφύλακας». Ο Μίλερ έφυγε για τη Μάιντς, ανοίγοντας το δρόμο για την 11άδα στον Άγγλο. Για την ίδια ομάδα έφυγε και ο Καπίνο, ανοίγοντάς του το δρόμο για τον Παναθηναϊκό!
Ποιο είναι όμως το αδύνατο σημείο του; «Θα μπορούσα να πω ότι δεν είναι τόσο καλός με τη μπάλα στα πόδια. Αυτό είναι ίσως το λιγότερο δυνατό σημείο του, κάποιες φορές δεν έχει καλές μεταβιβάσεις με τα πόδια. Επίσης όταν είχε έρθει στην ομάδα ήταν γνωστό πως ήταν καλός στις αποκρούσεις, αλλά όχι και τόσο καλός στις εξόδους. Αυτό έχει αλλάξει. Έχει βελτιωθεί πολύ στον έλεγχο της περιοχής και είναι ξεκάθαρο. Πλέον μπορούμε να πούμε ότι είναι και σταθερός και στις εξόδους του. Επίσης είναι... φωνακλάς, μιλάει πάντα στους αμυντικούς του και έχει καλή επικοινωνία και αντίληψη. Παθιάζεται στο παιχνίδι και αυτό αρέσει στον κόσμο».
Για το χαρακτήρα του, ο Νταγκ Ο' Κέιν μας είπε: «Είναι πολύ καλός τύπος. Από τους καλύτερους που έχω πάρει ποτέ συνέντευξη, γιατί έχει πράγματα να πει. Δεν λέει τα τυπικά. Εκφράζεται όπως θέλει, χωρίς όμως να προκαλεί. Δεν είναι καθόλου βαρετός και στα αποδυτήρια, χωρίς να έχει προκαλέσει ποτέ».
Καταλήγοντας, υποστήριξε: «Δεν έχει εμπειρία από την Ευρώπη, ή εκτός Αγγλίας. Υπήρχαν σε ορισμένα παιχνίδια κάποιες φορές σκάουτ της Εθνικής, αλλά δεν έχει κληθεί ποτέ. Για μένα είναι στους top τερματοφύλακες στην Αγγλία εκτός Πρέμιερ Λιγκ. Νομίζω έχει τα προσόντα να σταθεί σε πιο υψηλό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ωφεληθεί πολύ από την παρουσία του και ο ίδιος να ωφεληθεί από τον Παναθηναϊκό».
Πηγή: gazzetta.gr

Ενα δώρο Ρώσου στην Ελλάδα ο Ρανιέρι!!

Ποιος είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Κλαούντιο Ρανιέρι; Στοπ. Μην μου αραδιάσεις τα κλαμπ που έχει κοουτσάρει και τι έχει κατακτήσει. Αυτά δεν μετράνε όταν μιλάμε για εθνικές ομάδες. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας. Να στο αποδείξω με παραδείγματα. Ο Φάμπιο Καπέλο ήταν χειρότερος προπονητής από τον συμπατριώτη του; Όχι, βέβαια. Παγκόσμια κλάση ο άνθρωπος γι’ αυτό άλλωστε πήρε ένα σκασμό λεφτά από τους Ρώσους. Το αποτέλεσμα ήταν να ζητάει εκείνος ο τρελλάρας ο Ζιρινόφσκι να παρουσιαστεί χειροπόδαρα δεμένος στη ρωσική βουλή, να απολογηθεί και να επιστρέψει τα λεφτά που έχει πληρωθεί. Άλλο παράδειγμα ο Σουηδός ο Ερικσον. Το μόνο που κατάφερε ήταν να χουφτώσει τη γραμματέα της αγγλικής ομοσπονδίας όσο δούλευε στην εθνική Αγγλίας. Εξαίρεση ο Ρεχάγκελ, ο οποίος πάντως δεν υπολογιζόταν στους προπονητές παγκόσμιας κλάσης όταν ήρθε στην Ελλάδα.
Ρίχνω αυτές τις πενιές με αφορμή ότι χθες ο Ρανιέρι καθάρισε από την Μονακό του κοντοχωριανού από τον Σκορπιό, Ρώσου. Δίπλωσε στο παντελόνι ο Ιταλός 4,5 εκατομμύρια για να φύγει από εκεί. Αλλά τόσα είχε τσεπώσει από τον άλλο Ρώσο τον Αμπράμοβιτς όταν ο Ρομάν ήθελε να πάρει στην Τσέλσυ τον κοντοπούτανο τον Μουρίνιο.
Τι ξέρουμε επομένως για τον Ρανιέρι; Είναι επαγγελματίας μέχρι δεκάρας. Εξαργυρώνει το όνομά του χωρίς να κάνει σκόντο. Τι άλλο ξέρουμε; Πως έχει ρίξει πολύ το κασέ του για να αναλάβει την εθνική. Γιατί; Ποιος ξέρει; Μπορεί να τον έκανε δώρο ο Ρώσος γιατί είχε καλό σέρβις όταν πετάχτηκε στο νοσοκομείο της Λευκάδας. Μπορεί να αξιολογεί ο ίδιος ο προπονητής τόσο, μια πιο χαλαρή περιπέτεια. Μπορεί να έχει πραγματικά φιλοδοξίες για ένα διαφορετικό και άγνωστο κεφάλαιο στην καριέρα του και δεν ήθελε να χάσει μια δουλειά που του δίνει άμεσα αυτή την ευκαιρία. Άγραφο χαρτί είναι ο Ρανιέρι. Ο ίδιος θα βάλει την υπογραφή του ή, θα το τσαλακώσει για να το πετάξει στο καλάθι.

Ο Μήτρογλου έγινε τσιγγάνος(!),γράφει ο apodytiriakias.gr

Η Τραμπζονσπόρ, λέει, θέλει τον Μήτρογλου. Αυτό θέλει ο Μήτρογλου; Κάθε χρόνο να αλλάζει ομάδα. Αυτό είναι το χειρώτερο στο ποδόσφαιρο. Και για τον ποδοσφαιριστή και για τον οπαδό. Επαγγελματισμός, δεν λέω, όμως όχι λεγεωναρισμός. Φοράω και ξεφοράω φανέλλα ομάδας. Δεν πάει έτσι.
Και η ομάδα που τη βγάζει με παίκτες που τους παίρνει για ένα μόνον πρωτάθλημα είναι τυχοδιωκτική. Η διοίκηση της ομάδας είναι τυχοδιωκτική. Η φανέλλα είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας. Της κάθε ομάδας. Με τη φανέλλα η ομάδα επιδιώκει, πρέπει να επιδιώκει να ταυτίζεται ο ποδοσφαιριστής, κάποιοι ποδοσφαιριστές.
Έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου, μία πολύ δυνατή, πολύ τιμητική μεταγραφή, τόσο για τον ίδιον όσο και για τον πρωταθλητή, όμως δεν στέριωσε στην Φούλαμ.
Η αγγλική ομάδα υποβιβάστηκε και ο Μήτρογλου απειλείται με τροχιά τσιγγάνου. Σήμερα στήνουμε εδώ το τσαντήρι μας, αύριο σ' έναν άλλον ξένο τόπο.

Πηγή: sportdog.gr