Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Καλαϊτζίδης: «Προτεραιότητα η αγωνιστική ανάκαμψη»

Πεισμωμένος να «κυβερνήσει το καράβι του Άρη, εν μέσω της μεγάλης του φουρτούνας» εμφανίστηκε ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Τρίτο ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis. Ο 57χρονος προπονητής, μίλησε για την υπόθεση Καλί, σχολίασε την καθυστέρηση που παρατηρείται στις μεταγραφές, αλλά και για την γενικότερη κατάσταση στην ΠΑΕ Άρης. Αναλυτικά όσα τόνισε:

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση με τους βετεράνους, τόνισε αρχικά: «Επιχειρούμε έναν επαναπροσδιορισμό της αφετηρίας της ομάδας και προσπαθήσαμε να ρίξουμε φως στους τομείς που μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για νέα δημιουργία. Έχουμε άλλωστε συμφωνήσει και στο παρελθόν πως ανεξάρτητα με τη φάση που βρίσκεται ο Άρης, διαθέτει δυναμική και προοπτική. Ούτως ή άλλως τα προβλήματα που έχει η ομάδα είναι συσσωρευμένα, κάτι που σημαίνει πως είναι αδύνατο να λυθούν σε δυο μήνες. Εφόσον όμως υπάρξουν άνθρωποι ικανοί να τρέξουν ορισμένα ζητήματα, τότε θα μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο».

Σχολιάζοντας την παρουσία του Γιώργου Ζήνδρου και των υπολοίπων βετεράνων που συνασπίζονται γύρω από την ομάδα, επεσήμανε: «Ο Γιώργος θα ξαναβρεθεί με τη διοίκηση κι εφόσον ευνοήσουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, τότε θα έρθει στο Δασυγένειο. Οι άνθρωποι θέλουν να είναι κοντά και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Είναι μια προσπάθεια για ένα καλύτερο βήμα, σε σχέση με το παρελθόν. Πιστεύω πως όλοι κάτι διακρίνουν. Έχουν βιώματα και γνωρίζουν πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε ανοικτοί σε όλους τους ανθρώπους που νοιάζονται για το αύριο και την προοπτική του συλλόγου».

Σε ερώτημα για το αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στην ΠΑΕ, είπε: «Η διοίκηση και το αγωνιστικό τμήμα, λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους που θα οδηγήσει την ΠΑΕ Άρης σε δρόμο επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων της, δεν είναι άλλη από την αγωνιστική ανάκαμψη. Η παρουσία δηλαδή καλού ποδοσφαιρικού θεάματος, που θα οδηγήσει στον πρωταθλητισμό.

Αυτό είναι δικό μου καθήκον και υποχρέωση, με όποιο υλικό εφοδιαστούμε. Γνωρίζω τις δυσκολίες. Είναι όμως μεγάλη πρόκληση να κυβερνήσω το καράβι του Άρη μέσα σε μια τέτοια θύελλα. Κι αν όπως λένε όλοι ''ο καλός ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται'' τότε αυτό οφείλω να το καταδείξω και στον τελευταίο φίλαθλο της ομάδας. Μόνο παίζοντας καλό ποδόσφαιρο μπορούμε να συσπειρώσουμε την Αρειανή οικογένεια. Αυτό είναι το κλειδί, αλλά και το στοίχημα για όλους μας.

Νομίζω πως ο Άρης, ενωμένος αγωνιστικά, διοικητικά και ηθικά, μπορεί να ανακάμψει, αλλά και να εξυγιανθεί. Κι αν η ζωή και η ιστορία με επέλεξε σε αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή, να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στα θεμέλια ενός νέου και ισχυρού Άρη, θα το προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Απλά χρειαζόμαστε όλοι λίγο χρόνο γιατί ξεκινάμε από το μηδέν. Δεν έχω μαγικές ικανότητες. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το πως θα είναι διαμορφωμένες οι συνθήκες εργασίας. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές.

Και πέρσι, αλλά και πρόπερσι, η ομάδα είχε 30 παίκτες, αλλά εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε πως οι ικανότητες τους, δεν ήταν τέτοιες που να τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του συλλόγου. Και τώρα θέλουμε 25 παίκτες, αλλά ψάχνουμε να βρούμε τους ικανούς, εν μέσω ενός πολύ δύσκολου περιβάλλοντος και πολλών δυσκολιών που υπάρχουν. Να είστε βέβαιοι όμως, πως η προσπάθεια γίνεται. Το τελικό αποτέλεσμα θα καταδείξει αν η προσπάθεια αυτή, θα ‘ναι παραγωγική».

Σχετικά με τις αρνητικές κριτικές λόγω αποχωρήσεων ποδοσφαιριστών προσέθεσε: «Όσοι προϋπήρχαν στο ρόστερ, έδειξαν τις ικανότητες τους. Βεβαίως όχι σε καλές συνθήκες. Αφού λοιπόν κάναμε ταμείο και είδαμε τι αξίζει ο καθένας, κάναμε αυτές τις επιλογές».

Σε ερώτημα για την απώλεια του Καλί, υπογράμμισε: «Ναι, ήμασταν πολύ κοντά στο να κλείσουμε τον παίκτη, αλλά ο θάνατος της μητέρας του μάνατζερ του ήταν η αιτία που δεν έκλεισε. Βρήκε τότε ευκαιρία η Βέροια, που αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα και τον πήρε. Εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, ούτως ώστε ο Άρης έστω και στη Β’ Εθνική να μπορεί να προσελκύει τους ποδοσφαιριστές».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του δήλωσε: «Οι καταστάσεις που βιώνω καθημερινά, άλλους ανθρώπους τους λυγίζουν κι άλλους τους κάνουν να θέλουν με κάθε τρόπο να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Όταν θα με εγκαταλείψουν οι δυνάμεις μου τότε θα πω μέχρι εδώ είμαστε. Έχω όμως μεγάλη υπομονή για να αντιμετωπίσω την καθημερινότητα, γιατί την γνώριζα και την επέλεξα, παρά τις προτάσεις που υπήρχαν από Σούπερ Λίγκα. Με προσέλκυσε η προοπτική του Άρη.

Το να κάτσω να κλάψω για το χθες, δεν θα με βοηθήσει να δώσω λύση στο σήμερα. Αυτό είναι που διεκδικώ με όλους τους συνεργάτες μου. Πετυχημένοι είναι αυτοί που αξιοποιούν το χρόνο. Το πρώτο που πρέπει να διορθώσουμε είναι να αξιοποιήσουμε το χρόνο. Πραγματικά δεν φτάνει η μέρα. Το ζητούμενο όμως, είναι να κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: