Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«Χρονιά υπομονής»!

pellios-610x385
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, Φιλώτας Πέλλιος.
Αναφέρθηκε στην νέα χρονιά και τόνισε πως πρέπει να χτιστεί ένα σύνολο που θα βασίζεται στα σπλάχνα του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φιλώτας Πέλλιος:
Για την νέα χρονιά:
“Σίγουρα δεν έχουν γίνει μεταγραφές και είναι αυτό που θέλει ο κόσμος να ακούσει. Εγώ πάντα ήμουν υπέρ μιας προσπάθειας που θέλει κουράγιο και κότσια από μια νέα ομάδα που θα προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Να εκμεταλλευτούμε τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής, να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες και να βασίζεται η ομάδα πάνω τους αν αξίζουν. Το 1969-1970 που έπαιξα στον ΠΑΟΚ τόλμησαν οι διοικούντες να πάρουν παιδιά από ομάδες ερασιτεχνικού όπως ήταν ο Ιωσηφίδης, ο Γούναρης, ο Σαράφης και όλα εκείνα τα παιδιά. Μέσα σε τρία χρόνια δημιουργήσαμε εκείνη την ομάδα. Ήταν πάρα πολλά παιδιά που πλαισίωσαν την ομάδα και συμπληρώσαμε εμείς από τους εφήβους. Μπορεί μερικοί να μην κάθισαν όπως ο Παράσχος και ο Βούλγαρης. Εγώ ο Άγγελος και μετέπειτα ο Αλεξανδρίδης και ο Ορφανός καθιερωθήκαμε. Πολλά παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας κάναμε μεγάλη καριέρα.
Χρειάζεται όμως και η συμπαράσταση του κόσμο. Δεν πρέπει να αρκείται στο γρήγορο αποτέλεσμα. Τα παιδιά θέλουν χρόνο για να δείξουν αυτό που πρέπει. Είναι στο χέρι τους να αρπάξουν την ευκαιρία και να μπούνε στην 11αδα του ΠΑΟΚ. Είδαμε πάρα πολλά και ήρθαν παίκτες που πήραν τα χρήματα τους και έφυγαν. Άλλοι ακριβοπληρώνονται και δεν προσφέρουν κάτι στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είμαι της άποψης να πάρω κάποιον για έξι μήνες. Μόνο για να συμπληρώσω ένα κενό. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει δανεικούς και είμαι υπέρ της προσπάθειας των νέων που είναι ένα δύσκολο έργο για τον Άγγελο και θέλει καρδιά, ψυχή και υπομονή. Στο παρελθόν τα δείγματα αυτά πήγαν προς το θετικό. Αρκεί όμως και ο υποδομές να δουλεύουν σωστά και πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια κάτι γίνεται. Αυτά τα παιδιά θα εξαρτηθούν από τον ίδιο τους τον εαυτό και ότι θα κριθούν στις προπονήσεις και στην συμπεριφορά τους. Πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία και να μας δείξουν τον καλό εαυτό που θέλουμε.
Εγώ πιστεύω θα είναι χρονιά της υπομονής. Για τα αυτιά του κάθε ΠΑΟΚτσή που θέλει την ομάδα στην κορυφή και έχει δίκιο επειδή έχει να την δει χρόνια ακούγεται δύσκολο. Πρέπει να δώσουμε τις ευκαιρίες, εφόσον δεν έχει την δυνατότητα  να δώσεις εκατομμύρια και να κάνεις ομαδάρα. Βάζοντας πολλά λεφτά μπορεί πάλι να αποτύχεις. Τα παραδείγματα τα έχουμε δει στο παρελθόν. Για τον Μαντούρο ας πούμε δεν ξέρω, μπορεί φέτος να παίξει αλλά δεν έχουμε τέτοιους παίκτες στην υποδομή; Θέλει ψυχή, κουράγιο και υπομονή. Αυτά τα παιδιά επειδή βγαίνουν από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ αγαπάνε περισσότερο αυτό που φοράνε. Έχει μεγάλη σημασία να αισθάνεσαι στον αγωνιστικό χώρο ΠΑΟΚτσής. Το να κλαις όταν χάνεις και να αγαπάς την ομάδα είναι πολύ σημαντικό και μεγάλη υπόθεση. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να πετύχει αυτό το εγχείρημα. Θα εξαρτηθεί όμως και από τα ίδια τα παιδιά. Θα μετρήσει το πόσο το θέλουνε και το πώς θα ετοιμαστούν για να αρπάξουν την ευκαιρία”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: