Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ενα δώρο Ρώσου στην Ελλάδα ο Ρανιέρι!!

Ποιος είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Κλαούντιο Ρανιέρι; Στοπ. Μην μου αραδιάσεις τα κλαμπ που έχει κοουτσάρει και τι έχει κατακτήσει. Αυτά δεν μετράνε όταν μιλάμε για εθνικές ομάδες. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας. Να στο αποδείξω με παραδείγματα. Ο Φάμπιο Καπέλο ήταν χειρότερος προπονητής από τον συμπατριώτη του; Όχι, βέβαια. Παγκόσμια κλάση ο άνθρωπος γι’ αυτό άλλωστε πήρε ένα σκασμό λεφτά από τους Ρώσους. Το αποτέλεσμα ήταν να ζητάει εκείνος ο τρελλάρας ο Ζιρινόφσκι να παρουσιαστεί χειροπόδαρα δεμένος στη ρωσική βουλή, να απολογηθεί και να επιστρέψει τα λεφτά που έχει πληρωθεί. Άλλο παράδειγμα ο Σουηδός ο Ερικσον. Το μόνο που κατάφερε ήταν να χουφτώσει τη γραμματέα της αγγλικής ομοσπονδίας όσο δούλευε στην εθνική Αγγλίας. Εξαίρεση ο Ρεχάγκελ, ο οποίος πάντως δεν υπολογιζόταν στους προπονητές παγκόσμιας κλάσης όταν ήρθε στην Ελλάδα.
Ρίχνω αυτές τις πενιές με αφορμή ότι χθες ο Ρανιέρι καθάρισε από την Μονακό του κοντοχωριανού από τον Σκορπιό, Ρώσου. Δίπλωσε στο παντελόνι ο Ιταλός 4,5 εκατομμύρια για να φύγει από εκεί. Αλλά τόσα είχε τσεπώσει από τον άλλο Ρώσο τον Αμπράμοβιτς όταν ο Ρομάν ήθελε να πάρει στην Τσέλσυ τον κοντοπούτανο τον Μουρίνιο.
Τι ξέρουμε επομένως για τον Ρανιέρι; Είναι επαγγελματίας μέχρι δεκάρας. Εξαργυρώνει το όνομά του χωρίς να κάνει σκόντο. Τι άλλο ξέρουμε; Πως έχει ρίξει πολύ το κασέ του για να αναλάβει την εθνική. Γιατί; Ποιος ξέρει; Μπορεί να τον έκανε δώρο ο Ρώσος γιατί είχε καλό σέρβις όταν πετάχτηκε στο νοσοκομείο της Λευκάδας. Μπορεί να αξιολογεί ο ίδιος ο προπονητής τόσο, μια πιο χαλαρή περιπέτεια. Μπορεί να έχει πραγματικά φιλοδοξίες για ένα διαφορετικό και άγνωστο κεφάλαιο στην καριέρα του και δεν ήθελε να χάσει μια δουλειά που του δίνει άμεσα αυτή την ευκαιρία. Άγραφο χαρτί είναι ο Ρανιέρι. Ο ίδιος θα βάλει την υπογραφή του ή, θα το τσαλακώσει για να το πετάξει στο καλάθι.

Ο Μήτρογλου έγινε τσιγγάνος(!),γράφει ο apodytiriakias.gr

Η Τραμπζονσπόρ, λέει, θέλει τον Μήτρογλου. Αυτό θέλει ο Μήτρογλου; Κάθε χρόνο να αλλάζει ομάδα. Αυτό είναι το χειρώτερο στο ποδόσφαιρο. Και για τον ποδοσφαιριστή και για τον οπαδό. Επαγγελματισμός, δεν λέω, όμως όχι λεγεωναρισμός. Φοράω και ξεφοράω φανέλλα ομάδας. Δεν πάει έτσι.
Και η ομάδα που τη βγάζει με παίκτες που τους παίρνει για ένα μόνον πρωτάθλημα είναι τυχοδιωκτική. Η διοίκηση της ομάδας είναι τυχοδιωκτική. Η φανέλλα είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας. Της κάθε ομάδας. Με τη φανέλλα η ομάδα επιδιώκει, πρέπει να επιδιώκει να ταυτίζεται ο ποδοσφαιριστής, κάποιοι ποδοσφαιριστές.
Έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Μήτρογλου, μία πολύ δυνατή, πολύ τιμητική μεταγραφή, τόσο για τον ίδιον όσο και για τον πρωταθλητή, όμως δεν στέριωσε στην Φούλαμ.
Η αγγλική ομάδα υποβιβάστηκε και ο Μήτρογλου απειλείται με τροχιά τσιγγάνου. Σήμερα στήνουμε εδώ το τσαντήρι μας, αύριο σ' έναν άλλον ξένο τόπο.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: