Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Τι γνώμη έχει ο Λουίς Ενρίκε για τους παίκτες του;

Στα «μάτια» του Λουίς Ενρίκε, ο Μέσι παραμένει ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Τι πιστεύει για την «τριπλέτα» μαζί με Νεϊμάρ και Σουάρες; Ποιον τερματοφύλακα θα έβαζε βασικό; Θέλει ή όχι τον Άλβες;

Τι γνώμη έχει ο Λουίς Ενρίκε για τους παίκτες του;
Αυτός είναι ο άνθρωπος που καλείται να διαχειριστεί το ρόστερ της Μπαρτσελόνα για τη νέα σεζόν. Οπότε και η άποψη του Λουίς Ενρίκε για το πώς βλέπει τους παίκτες του, έχει μια… x βαρύτητα.

Κι ο Καταλανός αφότου ξεκαθάρισε πως ο Μέσι παραμένει ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, στη συνέχεια τόνισε πως στην παρούσα φάση –κι ενώ δεν έχει εικόνα απ’ τους Μπράβο, Τερ Στέγκεν στις προπονήσεις- θα έδινε φανέλα βασικού στον Μάσιπ!

Ερωτηθείς για τον Ντάνι Άλβες, είπε πως υπολογίζεται κανονικά (έχοντας και συμβόλαιο), ωστόσο θα πρέπει ο ίδιος να αποφασίσει αν θέλει να μείνει στην Βαρκελώνη, ενώ μόνο ως «τραγωδία» δεν βλέπει το γεγονός ότι ο Σουάρες θα ‘χει δικαίωμα συμμετοχής απ’ τον Νοέμβριο!

Αναλυτικά τα όσα είπε για:

Τον Μέσι: «Για μένα και για πολλούς άλλους, παραμένει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Υπάρχουν πολλές γνώμες από ‘δω και από εκεί, όμως μετά τα όσα έκανε την περσινή σεζόν και στο Μουντιάλ, δεν έχω καμία αμφιβολία για το ότι είναι ο κορυφαίος. Έχουμε φτάσει να θεωρούμε πως τα 60 γκολ σε μια χρονιά είναι απολύτως φυσιολογικό, αλλά μόνο αυτό δεν ισχύει».

Τον Μασεράνο: «Μας δίνει πολλές επιλογές με τόσους διαφορετικούς τρόπους. Μου αρέσει να δουλεύω με παίκτες που μπορούν να προσφέρουν τόσο πολύ και σε διαφορετικές θέσεις. Το γεγονός πως αγωνίζεται είτε ως στόπερ, είτε ως αμυντικό χαφ και κάνει και τα δύο εξαιρετικά, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Το πού θα παίζει ακριβώς δεν το ξέρω ακόμα, θα δούμε. Ανάλογα και με τις ανάγκες της ομάδας».

Τους τρεις τερματοφύλακες: «Αν αυτή τη στιγμή έπρεπε να φτιάξω την πρώτη μου ενδεκάδα, θα επέλεγα για κάτω απ’ την εστία τον Μασίπ, επειδή είναι ο μόνος που γνωρίζω από παλιά και είναι εξαιρετικός. Έχω δει τους Τερ Στέγκεν και Μπράβο να αγωνίζονται, αλλά δεν τους έχω μάθει ακόμα προσωπικά. Είμαι βέβαιος όμως πως θα είναι πολύ καλοί για εμάς. Θα τους δω όλους πολύ καλά και μετά θα πάρω την απόφασή μου. Δεν υπάρχει βιασύνη, είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τρεις γκολκίπερ με τόση ποιότητα».

Τον Ντάνι Άλβες: «Έχει συμβόλαιο με την ομάδα και ανέκαθεν ως Μπαρτσελόνα θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους σε κάθε θέση. Έχει κάνει τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια για την Μπάρτσα και έχει αποκτήσει το δικαίωμα να παίρνει τις καλύτερες αποφάσεις που θεωρεί για το μέλλον του. Πρέπει να πάρει μια απόφαση. Για την ώρα, τον υπολογίζουμε κανονικά διότι αποτελεί μέλος της ομάδας μας».

Τον Λουίς Σουάρες: «Ιδανικά θα θέλουμε να έχουμε όλους τους παίκτες μαζί μας απ’ την πρώτη μέρα, αλλά ξέραμε εξ’ αρχής την κατάσταση του Λουίς Σουάρες όταν τον αποκτήσαμε. Ελπίζουμε ακόμα πως ενδεχομένως υπάρξει κάποια αλλαγή, αλλά ακόμα κι αν παραμείνει η ποινή ως έχει, δεν θα είναι σε καμία περίπτωση τραγωδία. Μην ξεχνάμε πως έχουμε αρκετούς ακόμα ποδοσφαιριστές. Η περίοδος είναι μεγάλη και θα υπάρξουν ευκαιρίες για όλους, οπότε δεν αποτελεί για εμάς δικαιολογία η τιμωρία του».

Την τριπλέτα (Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες): «Οι προπονητές πάντα θέλουν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και εμείς τους έχουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, αλλά δεν θα παίζουν μόνο αυτοί. Έχουμε πολλούς παίκτες που θα παίζουν ρόλο στο επιθετικό μας κομμάτι. Και για να φτιάξεις μια πολύ καλή ομάδα, χρειάζεσαι όλους να συνεισφέρουν. Η… πόρτα θα είναι ανοιχτή για όλους». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: