Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Βλέπουν Λόκχοφ για ΠΑΟΚ!!

Πολύ πιθανό ο Τον Λόκχοφ  να είναι ο άμεσος συνεργάτης του Χούμπ Στέφενς  στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ολλανδικά και γερμανικά ΜΜΕ, ο 53χρονος ολλανδός θα έρθεις την Τούμπα για να είναι στο πλευρό του συμπατριώτη του.
Ο Λόκχοφ  είχε συνεργαστεί ξανά με τον Στέφενς στην αυστριακή Σάλτσμπουργκ . Ως πρώτος προπονητής  είχε βρεθεί στον πάγκο της Φένλο, Μπρέντα και Εξέλσιορ.
πηγή: arenafm.gr

«Σκληρός ο Στέφενς»

Το προφίλ του  Χούμπ  Στέφενς  αναφέρθηκε στον «ARENA FM 89,4» ο Βασίλης Πλιάτσικας, καθως συνεργάστηκαν στην Σάλκε. Ο έλληνας διεθνης ποδοσφαιριστής στάθηκε στον τρόπο προπόνησης του ολλανδού τεχνικού αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αρέσκεται να αγωνίζεται.
Συγκεκριμένα ο έλληνας μέσος είπε χαρακτηριστικά:
Για τον Στέφενς: «Είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής. Έδωσε τα διαπιστευτήρια του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στις δύο χώρες που φημίζονται για τις ακαδημίες. Συνεργάστηκα για ένα μικρό χρονικό διάστημα μαζί του. Σε θέματα πειθαρχίας πρέπει να είναι σκληρός για να κρατάει τα ισορροπίες. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και στην Αϊντχόφεν και στη Σάλκε έδειξε ότι του αρέσει. Παίζει με 4-3-3,  θέλει 2 παίκτες στα άκρα για να δημιουργούν ρήγματα στις άμυνες. Θα βρει παίκτη να είναι τεχνικά καλός και να σκοράρει.  Οι παίκτες που παίζουν μπροστά θα πρέπει να κάνουν και άμυνα όπως ο Φαρφάν. Στη Σάλκε είχε τον Χούντελαρ που  δεν κινούνταν έξω από τη περιοχή, κι αυτό το στυλ το έχει ο Αθανασιάδης.  Δεν ξέρω τι θέση θα βάλει τον Σαλπιγγίδη. Μπορεί όμως να θέλει να παίξει με άλλο σύστημα στον ΠΑΟΚ.  Κάνει μια τελείως διαφορετική προπόνηση, όταν γίνεται στο εξωτερικό. Του αρέσει να δουλεύει πολύ. Γενικά, κάνει  αρκετή ώρα προπόνησης  αλλά σε θέματα πειθαρχίας είναι αυστηρός. Έχει παίξε ποδόσφαιρο και ξέρει και το σκεπτικό του ποδοσφαιριστή. Στη Σάλκε πιστεύω ότι ο αγαπημένος του ήταν ο Κυριάκος ο Παπαδόπουλος, οπότε θεωρώ ότι θα κοιτάξει να βρει παίκτη με αυτά τα στοιχεία.
Για το μέλλον του: «Εγώ τώρα είμαι ελεύθερος, τέλειωσε το συμβόλαιο μου με τη Σάλκεε.  Νομίζω ότι θα πάω σε άλλη χώρα. Είμαι ευχαριστημένος από αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό».
Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: «Θα πρέπει να περιμένουν, οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο. Δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται πολύ υπομονή. Στους παίκτες  εύχομαι υγεία πάνω από όλα και να προετοιμαστούν  για σκληρή δουλειά.  Ο Στέφενς είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην  ιστορία της Σάλκε. Σίγουρα ξέρει τι θα πει να διεκδικεί τίτλους».
πηγή: arenafm.gr

«Διοικεί μόνο ο Ηλιάδης»

Για τον έλεγχο της NEXIA , για τους επενδυτές  αλλά και τον Άρη  αναφέρθηκε στον «ARENA FM 89,4» ο πρόεδρος της  Κ.Μ.Α. Πάνος Στεφανίδης.
Αρχικά είπε: «Ο έλεγχος της «NEXIA» δεν τελείωσε. Δεν μπορώ να πω για το πόρισμα, διότι όποιος μιλάει εκτίθεται. Όμως, πάντα ενδιαφέρει το πόρισμα της «NEXIA».  Πρέπει να μάθουμε γιατί φτάσαμε εδώ σήμερα. Τα μεγάλα θέματα δεν χρειάζονται ανάλυση. Πρέπει να υπάρξει ένα πόρισμα για να προχωρήσουμε στις ανάλογες διώξεις. Δεν μπορεί να φτάσαμε να αγωνιούμε κάθε καλοκαίρι. Ότι μεμπτό υπάρχει θα κυνηγηθεί».
Για τη διοίκηση Γρανούζη: «Τη διοίκηση Γρανούζη την εξετάζει η επιτροπή. Θα αποφασίσουμε τι θα προτείνουμε στη συνέλευση. Αν υπάρξει απαλλαγή θα τη δώσει ο κόσμος. Ήταν σε μια εποχή που όλα πήγαιναν στραβά για την ομάδα. Δεν θυμάμαι να ακούστηκε κάτι, ότι δηλαδή έφαγαν λεφτά».
Για τους επενδυτές: «Από τη λέσχη ζητάνε να τοποθετηθεί για επενδυτή.  Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε για κάποιον που ούτε τον ξέρουμε, ούτε έχουμε μιλήσει. Η εταιρία που αναφέρθηκε έχει βγει  κι έχει κάνει διάψευση. Δημιουργείται πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις που κάνει η διοίκηση του κ.Ηλιάδη. Παίρνουν τηλέφωνα τους παίκτες και τους λένε να μη κλείσετε ακόμα. Στείλαμε επιστολή τη προηγούμενη Πέμπτη, που τους λέμε ποιοι  είμαστε και να έρθουνε σε επαφή μαζί μας».
Γενικότερα για τον Άρη: «Αυτά μας έκαναν καφενείο, ενώ  προσπαθούμε να μπούμε στο 99.  Υπάρχει ρουφιάνος στον Άρη. Όμως, κομμένα αυτά διότ ο κ.Ηλιάδης έχει αναλάβει ένα συγκεκριμένο έργο. Όχι κι αυτό χάλι, δεν είναι καφενείο ο Άρης . Ο Ηλιάδης είναι διοίκηση και κανένας άλλος δεν έχει εμφανιστεί. Δεν μου έχει δοθεί η αίσθηση , ίσα ίσα αυτοί που χάσανε στηρίζουν τη διοίκηση Ηλιάδη. Πρόβλημα θα δημιουργηθεί με τον κ.Ηλιάδη όταν θα υπάρξει πραγματικά πρόβλημα.  Έχουμε τη διοίκηση του κ.Ηλιάδη, έχουμε τον μεγαλομέτοχο τη Κ.Μ.Α. δεν θα τον ελέγξουμε θα είναι αυτός που θα βάλει λεφτά, μέχρι όμως να εμφανιστεί ο οποιοσδήποτε, να ξέρει ότι τρέχει το 99».
μόνο από 2 πλευρές που μου ακούστηκε το ενδιαφέρον. ο αβάνογλου είπε σε εμένα το όνομα της Ντόγιεν. στην επιστολή που έστειλα δεν πήρα απάντηση.
πηγή: arenafm.gr

Επιστρέφει με συνεργάτες!!

Ο Χουμπ Στέφενς έχει αναχωρήσει για το εξωτερικό, επέστρεψε στην Ολλανδία, υπάρχει συμφωνία με τον ΠΑΟΚ σε όλα για δυο χρόνια, θα ολοκληρωθεί σύντομα η σύνταξη των συμβολαίων και αναμένεται τις επόμενες μερες να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για τις υπογραφές, ώστε να τελειώσει και το τυπικό της υπόθεσης και να παρουσιαστεί επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Οι πληροφορίες λένε πως θα έρθει με δυο συνεργάτες τις δικής του επιλογής. Ο ένας από αυτούς προορίζεται για την πρώτη ομάδα ενώ ο δεύτερος θα ασχολείται με την εποπτεία των ακαδημιών και την προώθηση παικτών στην πρώτη ομάδα.
πηγή: arenafm.gr

Το πρωτάθλημα του Άρη!

1928       Ο Άρης κερδίζει με 3-1 τον Ατρόμητο Αθηνών στο γήπεδο του Ηρακλή. Ο αγώνας είναι για το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα Ελλάδας στο οποίο μετέχει και ο Εθνικός Πειραιώς. Ο Άρης θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος με 6 βαθμούς, έχοντας στις τάξεις του τους Ν. Κατράντζο, Παπά, Λεονταρίδη, Κλ. Βικελίδη, κ.α.
1954       Στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ελβετία είχαμε: Ουγγαρία – Ν.Κορέα 9-0, Δ.Γερμανία – Τουρκία 4-1, Αγγλία – Βέλγιο 4-4 (στην παράταση) και Ελβετία – Ιταλία 2-1.
1958       Στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Σουηδία είχαμε σε αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στην επόμενη φάση: Β.Ιρλανδία – Τσεχοσλοβακία 2-1, Ουαλία – Ουγγαρία 2-1 και ΕΣΣΔ- Αγγλία 1-0.
1962       Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Χιλή η Βραζιλία νικά με  3-1 την Τσεχοσλοβακία. Στη διοργάνωση υπάρχουν έξι πρώτοι σκόρερ με 4 γκολ αλλά χαρακτηρίζεται σαν το “Κύπελλο της Μεγάλης Σφαγής” λόγω της βίας και των επεισοδίων που σημειώθηκαν. Ο Βραζιλιάνος Garrincha που αποκαλείται “η ντρίμπλα του Θεού” είναι η μορφή αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ελάττωμα που έμεινε στο δεξί του πόδι λόγω πολιομυελίτιδας του χάρισε το προνόμιο της εκπληκτικής ντρίμπλας
1964       Στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο γήπεδο της Λεωφόρου, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήσαν ισόπαλοι 1-1, όταν στο 115ο ο Δομάζος έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Οι οπαδοί των δύο ομάδων θεώρησαν ότι το ματς ήταν προσυμφωνημένο για να γίνει επαναληπτικός και εισέβαλαν στο γήπεδο προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. Τα γεγονότα έμειναν στην ιστορία ως «Περού».
1970       Στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μεξικό είχαμε: Ιταλία – Δ.Γερμανία 4-3 και Βραζιλία – Ουγγαρία 3-1.
1973       Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός νικά στο Στάδιο Καραϊσκάκη με 1-0 τον Παναθηναϊκό.
1982       Ο Βορειοϊρλανδός Νόρμαν Ουαϊτσάϊντ σε ηλικία 17 χρόνων και 41 ημερών γίνεται ο νεότερος παίκτης που συμμετείχε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αντίπαλος της εθνικής ομάδας της χώρας του ήταν η Γιουγκοσλαβία. Το ματς τελείωσε ισόπαλο χωρίς γκολ. Στα άλλα ματς: Χιλή – Αυστρία 0-1, Τσεχοσλοβακία – Κουβέϊτ 1-1.
1986       Στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μέξικο είχαμε: Μαρόκο – Δ.Γερμανία 0-1, Ιταλία – Γαλλία 0-2.
1990       Στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιταλία είχαμε: Ν.Κορέα – Ισπανία 1-3, Βέλγιο – Ουρουγουάη 3-1, Εϊρε – Αίγυπτος 0-0.
1993       Ο Αλέξανδρος Τερζιάν καταρρίπτει έπειτα από 21 χρόνια το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ με 10.20 στη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων.
1994       Συλλαμβάνεται ο σταρ του Αμερικανικού ποδοσφαίρου Τζ.Ο. Σίμπσον με την κατηγορία της δολοφονίας της συζύγου του και του φίλου της.
1994       Στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ είχαμε: Γερμανία – Βολιβία 1-0 και Ισπανία – Ν.Κορέα 2-2.
1998       Στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γαλλία: Χιλή – Αυστρία 1-1 και Ιταλία – Καμερούν 3-0.
2001       Η Ρόμα νικά την Πάρμα με 3-1 και κατακτά το «σκουέντο» έπειτα από 18 χρόνια. Γρήγορα οι πανηγυρισμοί στους δρόμους της «αιώνας πόλης» εξελίχτηκαν σε επεισόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλά άτομα.
2002       Σε αγώνα για την «φάση των 16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Απω Ανατολή οι ΗΠΑ αποκλείουν με 2-0 το Μεξικό και με το ίδιο σκορ η Βραζιλία το Βέλγιο.
2003       Ο Ντέμης Νικολαίδης παντρεύεται τη Δέσποινα Βανδή
2006       Σε αγώνα για τον 4ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία η Πορτογαλία νικά 2-0 το Ιράν. Στον 5ο όμιλο ο αγώνας Ιταλία – ΗΠΑ (1-1) σημαδεύεται από τρεις αποβολές, ενώ η Γκάνα νικά με 2-0 την Τσεχία

Τηλεοπτικό πρόγραμμα Μουντιάλ U-20...!!

Με την απουσία της ΕΡΤ, το Eurosport (μέσω αυτού η Nova και η ΟΤΕ TV) θα μεταδώσουν τους αγώνες του Μουντιάλ U-20, το οποίο ξεκινάει στην Τουρκία.

Τηλεοπτικό πρόγραμμα Μουντιάλ U-20...
Και έχει εξαιρετικό ελληνικό ενδιαφέρον η διοργάνωση με δεδομένη την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας.

Η ενημέρωση του Eurosport: «Μια χρονιά γεμάτη με απ' ευθείας μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου συνεχίζεται με την σπουδαιότερη διεθνή διοργάνωση του 2013 για τις μικρές ηλικίες, το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, το οποίο θα προβληθεί από το Eurosport και το Eurosport 2 σε 57 τηλεοπτικές επικράτειες!

Στις 21 Ιουνίου τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα συγκεντρωθούν στα γήπεδα της Τουρκίας, με τις 24 ομάδες να διεκδικούν το τρόπαιο της πρωταθλήτριας κόσμου. Στο παρελθόν έχουν διαπρέψει στη διοργάνωση παίκτες όπως οι Λιονέλ Μέσι (2005), Τσάβι (1999), Χαβιέ Σαβιόλα (2001), Αντρές Ινιέστα (2003), Σέρχιο Αγκουέρο (2007) και πολλοί άλλοι.

Μεγάλο ενδιαφέρον φυσικά συγκεντρώνει η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας, η οποία εξασφάλισε για πρώτη φορά τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Νέων έχοντας φτάσει μέχρι τον τελικό του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά το Μεξικό (22/06), το Μάλι (25/06) και την Παραγουάη (28/06), με στόχο την πρόκριση στη φάση των "16".

Το Eurosport και το Eurosport 2 θα προσφέρουν στους τηλεθεατές τη διοργάνωση στο σύνολό της με ΖΩΝΤΑΝΕΣ μεταδόσεις από τα γήπεδα της Τουρκίας, με συνέπεια η συνολική παρουσία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Νέων στα δύο κανάλια να ξεπεράσει τις 80 ώρες μετάδοσης. Η αυλαία της διοργάνωσης πέφτει στις 13 Ιουλίου με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού στο Αλί Σαμί Γεν της Κωνσταντινούπολης.

Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων διεξάγονται ταυτόχρονα και θα μεταδίδονται παράλληλα από το Eurosport και το Eurosport 2, ενώ οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη διοργάνωση και μέσω της υπηρεσίας Eurosport Player.

Να σημειωθεί πως το Eurosport και το Eurosport 2 προετοιμάζονται για ένα καλοκαίρι γεμάτο με σημαντικές ποδοσφαιρικές μεταδόσεις, καθώς, μεταξύ άλλων, ακολουθούν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών (10-28 Ιουλίου) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (15-27 Ιουλίου)!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μεταδόσεων:

Ημερ. Ώρα Κανάλι Μετάδοση
21/06 18:00 Γαλλία - Γκάνα Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
21/06 20:00 Κούβα - Νότια Κορέα Eurosport 2
21/06 21:00 Η.Π.Α. - Ισπανία Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
21/06 21:00 Νιγηρία - Πορτογαλία Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
22/06 18:00 Μεξικό - Ελλάδα Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
22/06 21:00 Τουρκία - Ελ Σαλβαδόρ Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
23/06 18:00 Χιλή - Αίγυπτος Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
23/06 21:00 Αγγλία - Ιράκ Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
23/06 21:00 Ουρουγουάη - Κροατία Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
24/06 17:45 Γαλλία - Η.Π.Α. Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
24/06 18:00 Κούβα - Νιγηρία Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
24/06 21:00 Ισπανία - Γκάνα Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
24/06 21:00 Πορτογαλία - Νότια Κορέα Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
25/06 17:45 Μεξικό - Παραγουάη Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
25/06 18:00 Αυστραλία - Ελ Σαλβαδόρ Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
25/06 21:00 Τουρκία - Κολομβία Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
25/06 21:00 Μάλι - Ελλάδα Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
26/06 17:45 Χιλή - Αγγλία Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
26/06 18:00 Νέα Ζηλανδία - Ουρουγουάη Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
26/06 21:00 Κροατία - Ουζμπεκιστάν Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
26/06 21:00 Ιράκ - Αίγυπτος Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
27/06 17:45 Πορτογαλία - Κούβα Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
27/06 18:00 Νότια Κορέα - Νιγηρία Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
27/06 20:45 Ισπανία - Γαλλία Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
27/06 22:00 Γκάνα - Η.Π.Α. Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
28/06 17:45 Ελλάδα - Παραγουάη Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
28/06 18:00 Μάλι - Μεξικό Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
28/06 21:00 Αυστραλία - Τουρκία Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
28/06 21:00 Ελ Σαλβαδόρ - Κολομβία Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
29/06 18:00 Ουζμπεκιστάν - Ουρουγουάη Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
29/06 18:30 Κροατία - Νέα Ζηλανδία Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
29/06 21:00 Αίγυπτος - Αγγλία Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
29/06 21:00 Ιράκ - Χιλή Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
02/07 18:00 1ος αγώνας φάση των "16" Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
02/07 18:15 2ος αγώνας φάση των "16" Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
02/07 20:45 3ος αγώνας φάση των "16" Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
02/07 21:00 4ος αγώνας φάση των "16" Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
03/07 18:00 5ος αγώνας φάση των "16" Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
03/07 18:00 6ος αγώνας φάση των "16" Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
03/07 20:45 7ος αγώνας φάση των "16" Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
03/07 21:00 8ος αγώνας φάση των "16" Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
06/07 18:30 1ος προημιτελικός Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
06/07 20:45 2ος προημιτελικός Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
07/07 17:45 3ος προημιτελικός Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
07/07 20:45 4ος προημιτελικός Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ
10/07 21:00 2ος ημιτελικός Eurosport 2 ΖΩΝΤΑΝΑ
10/07 23:30 1ος ημιτελικός Eurosport
13/07 21:00 Τελικός Eurosport ΖΩΝΤΑΝΑ»
πηγή: sport-fm.gr

Μέχρι τέσσερις ξένοι στη Γ’ Εθνική!!

Το πολύ δύο παίκτες άνω των 33 ετών στο αρχικό σχήμα και μέχρι τέσσερις ξένους στη 18άδα θα μπορούν να έχουν την ερχόμενη σεζόν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής.

Μέχρι τέσσερις ξένοι στη Γ’ Εθνική
Το ΔΣ της ΕΠΟ πήρε τις αποφάσεις του για το καταστατικό που θα ισχύει την επόμενη σεζόν στη Γ’ Εθνική (μετά την αναδιάρθρωση και τη συγχώνευσή της με τη Δ’ Εθνική). Αυτές θα εγκριθούν από τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας στις 28 Ιουνίου κι εν συνεχεία θα δημοσιοποιηθούν στη σχετική προκήρυξη.

Ο περιορισμός στη χρησιμοποίηση «βετεράνων» διατηρείται, με τις ομάδες να μπορούν να έχουν δύο ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών στο βασικό τους σχήμα. Παράλληλα κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει στη 18άδα της μέχρι και τέσσερις ξένους παίκτες, δίχως να γίνεται διάκριση μεταξύ κοινοτικών και μη.
πηγή: sport-fm.gr

Άνοιξε η πόρτα της εξόδου!

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε το μεσημέρι την αποχώρηση τριών παικτών (συν τη δεδομένη εδώ και καιρό του Σταφυλίδη) και τον ίδιο δρόμο είναι πιθανό ν’ ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες το προσεχές διάστημα.

Άνοιξε η πόρτα της εξόδου
Εκτός της μεταγραφικής ενίσχυσης στην οποία αναμένεται να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ, μοιραία θα προκύψουν και αποδεσμεύσεις.

Ο Σταφυλίδης -όπως ήταν δεδομένο- με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ομάδας, αποχώρησε για χάρη της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ σήμερα έγιναν γνωστές άλλες τρεις αποχωρήσεις: των Φωτάκη, Έτο και Κουμάλο.

Ωστόσο στον «Δικέφαλο του Βορρά» υπάρχουν κι άλλα ανοικτά ζητήματα. Τα συμβόλαια των Ρομπέρ και Χακόμπο έληξαν και πρέπει να παρθεί κάποια απόφαση για το μέλλον τους. Όπως επίσης και για τους Ολίσε, Σίλντενφελντ, Καμαρά που στο τέλος του μήνα ολοκληρώνεται ο δανεισμός τους.

Για τους δύο πρώτους υπάρχει διάθεση για ανανέωση των συμβολαίων τους, ενώ από τους δανεικούς το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνει κίνηση για παραμονή του Καμαρά.

Για τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης φυσικά θα παίξει καταλυτικό ρόλο η άποψη του Χουμπ Στέφενς, που σύντομα αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέος τεχνικός της ομάδαςπηγή: sport-fm.gr

Έγραψε… ΑΕΚ στις εξετάσεις!! (pic)

Μερικές φορές δεν έχει σημασία αν τα θέματα των εξετάσεων είναι βατά ή όχι. Διότι κάποιοι -όπως ένας νεαρός φίλος της ΑΕΚ- ξέρουν εκ των προτέρων τι θα γράψουν.

Έγραψε… ΑΕΚ στις εξετάσεις (pic)
Όταν δίνεις εξετάσεις και δεν έχεις διαβάσει, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι… τον σταυρό σου.

Εκτός κι αν πιστεύεις αλλού.

Οπότε ενεργείς σαν ένα νεαρό φίλο της ΑΕΚ που έδινε εξετάσεις στα θρησκευτικά.

Και πιθανότατα χωρίς να το σκεφτεί, απάντησε με σαφήνεια (και ευγένεια) στο θέμα:

«Άλλοι τον λένε Θεό, εμείς δικέφαλο. Καλό καλοκαίρι».
πηγή: sport-fm.gr

Καρέ αποχωρήσεων από τον ΠΑΟΚ!

Την αποχώρηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τους Φωτάκη, Κουμάλο, Έτο και Σταφυλίδη.

Καρέ αποχωρήσεων από τον ΠΑΟΚ
Κύμα εξόδου στον ΠΑΟΚ με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ ν’ ανακοινώνει τέσσερις αποχωρήσεις, στην πλειονότητά τους αναμενόμενες.

Ο Σταφυλίδης αποχωρεί για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Κουμάλο ολοκλήρωσε το δανεισμό του χωρίς να πείσει -στη διάρκεια της σεζόν- ότι αξίζει να παραμείνει στο ρόστερ του «Δικεφάλου», ο Έτο δεν υπολογίζεται εν όψει της νέας σεζόν, ενώ όπως αποφασίστηκε χωρίζουν οι δρόμοι και με τον Φωτάκη.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ., μετά το τέλος των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, θέλει να ευχαριστήσει τους ποδοσφαιριστές Φωτάκη Γιώργο, Σταφυλίδη Κώστα, Etto Araujo και Bongani Khumalo για την προσφορά τους στην ομάδα και να τους ευχηθεί κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας τους.

Ο Γιώργος Φωτάκης ολοκλήρωσε το δεύτερο κύκλο του στην ομάδα μετρώντας από την σεζόν 2009-2010 όταν επέστρεψε στην Τούμπα μέχρι και σήμερα 142 συμμετοχές και 12 γκολ.

Ο Κώστας Σταφυλίδης, γέννημα θρέμμα της ομάδας, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Bayer 04 Leverkusen και στα δύο χρόνια ως επαγγελματίας αγωνίστηκε 44 φορές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και πέτυχε 2 γκολ.

Ο Araujo Etto αποκτήθηκε από την NK Dinamo Zagreb τον Ιανουάριο του 2011 και στα 2,5 χρόνια παρουσίας στην ομάδα αγωνίστηκε συνολικά σε 69 αγώνες, ενώ ο Bongani Khumalo ήρθε το περασμένο καλοκαίρι, με τη μορφή δανεισμού από την Tottenham, ολοκληρώνοντας την χρονιά με 28 παρουσίες στους αγώνες του ΠΑΟΚ».

Μέχρι 2/9 οι μεταγραφές!!

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η φετινή μεταγραφική περίοδος, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ.

πηγή: sport-fm.gr

Πεντακόσια διαρκείας και συνεχίζει...!!

Περισσότερα από 500 εισιτήρια διαρκείας έχει διατεθεί μέχρι στιγμής από τον ΠΑΟΚ.

Πεντακόσια διαρκείας και συνεχίζει...
Ικανοποίηση επικρατεί στη διοίκηση του ΠΑΟΚ για την διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της επόμενης σεζόν.

Ήδη έχουν διατεθεί περισσότερα από 500 κάρτες, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από έναν μήνα (12 Ιουλίου η τελευταία μέρα διάθεσης για τους κατόχους της περσινής αγωνιστικής περιόδου).

Μέχρι και τις 30 Αύγουστου οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» έχουν τη δυνατότητα να… κλείνουν θέση στην Τούμπα, μέσω ίντερνετ ή από τα γραφεία της ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Συνεχίζεται χωρίς προβλήματα για τέταρτη ημέρα η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 και ήδη μετά τις πρώτες ημέρες ο αριθμός των κατόχων διαρκείας ξεπέρασε τους 500 με τον Γιώργο Λυτούδη από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης (και ενεργό μέλος του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κουφαλίων) να είναι ο 500ος κάτοχος διαρκείας (στη θύρα 6) της νέας περιόδου.

Σε λιγότερο από έναν μήνα (12 Ιουλίου) ολοκληρώνεται η πρώτη περίοδος διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας, με τους περσινούς κατόχους να έχουν το δικαίωμα ανανέωσης των ίδιων θέσεων), ενώ μέχρι και τις 30 Αυγούστου η διάθεση των καρτών της νέας περιόδου θα συνεχίζεται καθημερινά μέσω ίντερνετ και από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας με το εξής ωράριο:

Καθημερινά: 09.00 – 19.00

Σάββατο: 09.00 – 15.00

Κυριακή: κλειστά
».

Με διαφορά ο καλύτερος…!

MVP της φετινής σεζόν για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ο Λίνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψηφοφορία που έγινε στην επίσημη σελίδα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ στο Facebook.

Με διαφορά ο καλύτερος…
Καλύτερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ο Λίνο, στην ψηφοφορία που διενήργησε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ συγκέντρωσε το 57% των ψήφων, έχοντας συνολικά 1.828 περισσότερες από τον δεύτερο Κώστα Κατσουράνη!

Πίσω από τους δύο έμπειρους παίκτες βρέθηκαν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Εργκούς Κάτσε και ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Συγκεντρώνοντας το 57% των ψήφων ο Alves Maciel Dorvalino αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Ποδοσφαιριστής (MVP) της περιόδου 2012-2013 από τους φιλάθλους της ομάδας. Στη ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. στο Facebook, και ολοκληρώθηκε το βράδυ της 16ης Ιουνίου, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής πήρε 2.410 ψήφους από τους συνολικά 4.211 φίλους της ομάδας, που πήραν μέρος.

Ουσιαστικά για τον αγαπημένο της κερκίδας, Lino, ήταν η επιβράβευση μιας ακόμη εξαιρετικής σεζόν με την ομάδα του ΠΑΟΚ, στην οποία αγωνίστηκε σε 33 αγώνες πρωταθλήματος, σε 5 αγώνες κυπέλλου, σε 4 αγώνες του Europa League και πέτυχε 2 γκολ.
Δεύτερος στην ψηφοφορία αναδείχθηκε ο Κώστας Κατσουράνης και στην 3η θέση ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που… κέρδισε τον Ergys Kace για μόλις δύο ψήφους! Στην 5η θέση ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Αναλυτικά οι ψήφοι των πρώτων πέντε ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ανάδειξη του Πολυτιμότερου Ποδοσφαιριστή της περιόδου 2012-2013 έχουν ως εξής:

1. Alves Maciel Dorvalino 2.410 ψήφοι
2. Κώστας Κατσουράνης 582 ψήφοι
3. Δημήτρης Σαλπιγγίδης 403 ψήφοι
4. Ergys Kace 401 ψήφοι
5. Στέφανος Αθανασιάδης 336 ψήφοι».

Να κλείσουν τα μεταγραφικά ζητήματα!

Άμεσα αναμένονται εξελίξεις στα μεταγραφικά ζητήματα της Ξάνθης.

Να κλείσουν τα μεταγραφικά ζητήματα
Μόλις δύο ημέρες απομένουν μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία της Ξάνθης ενόψει της νέας περιόδου με την ομάδα να έχει αρκετά κενά στο ρόστερ της.

Στόχος της διοίκησης είναι να καλύψει άμεσα τις ελλείψεις. Μάλιστα, αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες και πριν την πρώτη συνάντηση των παικτών με το προπονητικό τιμ (19 Ιουνίου).

Στην ακριτική ομάδα θέλουν να κλείσουν άμεσα τα μεταγραφικά ζητήματα, ώστε να αφοσιωθούν στην προετοιμασία τους ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις τους.πηγή: sport-fm.gr

Πώς έφτασε στην Κάλιαρι ο Οικονόμου!!

Τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του Μάριου Οικονόμου στην Κάλιαρι αποκαλύπτει σήμερα (17/06) η SportDay.

Πώς έφτασε στην Κάλιαρι ο Οικονόμου
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο 21χρονος αμυντικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, με τους Ηπειρώτες να βάζουν στο ταμείο τους 600.000 ευρώ και παράλληλα έχουν εξασφαλίσει ποσοστό μεταπώλησης.

Η συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές επιτεύχθηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν ο Οικονόμου πήγε στη Σαρδηνία μαζί με τον μάνατζέρ του, Αντώνη Αποστολόπουλο, και την Παρασκευή έπεσαν οι σχετικές υπογραφές.

Ο ιταλικός σύλλογος είχε αρχίσει να τσεκάρει τον παίκτη και είχαν έρθει σε επαφή για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίοι έφτασαν στην τελική τους ευθεία μετά το τέλος των αγώνων κατάταξης.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Χριστοβασίλης ασχολείται με το θέμα του προπονητή και η SportDay αναφέρει πως Εβαλντ Λίνεν δεν είδε «ζεστά» την κρούση που δέχθηκε από τον ΠΑΣ.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός δεν εκφράζει την επιθυμία να δουλέψει ξανά στην Ελλάδα, ύστερα από την περιπέτειά που έζησε στην ΑΕΚ. πηγή: sport-fm.gr

Αλλάζει στάση η ΕΠΟ!!

Τον πειθαρχικό κώδικα «σκληραίνει» η ΕΠΟ, η οποία – σύμφωνα με την SportDay – μεγαλώνει και τις ποινές για δημόσιες δυσμενείς κρίσεις «εμπρηστικού» περιεχομένου.

Αλλάζει στάση η ΕΠΟ
Την αλλαγή σε αρκετούς κανονισμούς δρομολογεί η ΕΠΟ και αναμένεται να εγκριθούν από τον Διοικητικό Συμβούλιο στην τακτική γενική συνέλευση στις 28 Ιουνίου.

Όπως γράφει η SportDay, η πιο αξιοσημείωτη από τις επικείμενες τροποποιήσεις είναι η «σκλήρυνση» των ποινών, που αφορούν δημόσιες δυσμενείς κρίσεις (κατά διαιτησίας, θεσμών, οργάνων, αξιωματούχων κ.λπ.).

Μέχρι σήμερα σε ανάλογο περιστατικό υπήρχαν μόνο πρόστιμα και επιπλήξεις ή προσωρινά ημερολογιακή στέρηση της εισόδου στα γήπεδα για το εκάστοτε φυσικό πρόσωπο που έκανε δυσμενείς κρίσεις.

Πλέον τα πράγματα αλλάζουν και στους κανονισμούς θα περιλαμβάνονται μέχρι και ποινές αφαίρεσης βαθμών.

Η Ομοσπονδία προχωράει στη συγκεκριμένη κίνηση, λόγω και τον πολλών αρνητικών σχολίων που έγιναν για εκείνη την περσινή σεζόν, και για τις περιπτώσεις που τα σχόλια ήταν προσβλητικά και «εμπρηστικά».
πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται αύριο ο Γκαλέτι, κοιτάει Αποστολόπουλο!

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι στον ΟΦΗ, ο οποίος παράλληλα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Αλέξανδρου Αποστολόπουλου.

Έρχεται αύριο ο Γκαλέτι, κοιτάει Αποστολόπουλο
Μια… ανάσα από την υλοποίηση μιας ηχηρής μεταγραφής βρίσκεται η διοίκηση του ΟΦΗ, η οποία έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Λουτσιάνο Γκαλέτι.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής, ο 33χρονος ποδοσφαιριστής είπε «ναι» στην πρόταση του Μάνθου Πουλινάκη και αύριο θα είναι στο Ηράκλειο για τις υπογραφές.

Από το 2010, όταν ακόμα ήταν στον Ολυμπιακό, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στο νεφρό και τον περασμένο Οκτώβριο υποβλήθηκε σε σχετική μεταμόσχευση.

Πριν από λίγο καιρό κατάφερε να επιστρέψει στα γήπεδα και, μάλιστα, έκανε προπονήσεις στην Εστουντιάντες Λα Πλάτα, αλλά ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνο δίστασε να τον εμπιστευθεί και ο ΟΦΗ θα είναι ο επόμενος σταθμός στην πλούσια καριέρα του.

Εν τω μεταξύ, στο προσκήνιο επανέρχεται η περίπτωση του Αλέξανδρου Αποστολόπουλου για τους Ηρακλειώτες, οι οποίοι είχαν ήθελαν να αποκτήσουν τον 21χρονο δεξιό μπακ του ΠΑΟΚ τον περασμένο Ιανουάριο.

Το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς ενισχύονται με τον Γιάννη Σκόνδρα, θεωρούν στον ΟΦΗ πως θα παίξει σημαντικό ρόλο για την απόκτηση του Αποστολόπουλου.

Την ίδια ώρα, απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μετακομίσει στο Ηράκλειο ο Χουάν Μουνάφο.πηγή: sport-fm.gr

«Φτιάγμενος» για τίτλους ο Σκόνδρας!!

Μέσα στην εβδομάδα ο Γιάννης Σκόνδρας θα κληθεί από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, με τον Ατρόμητο να παίρνει περίπου 350.000 ευρώ.

«Φτιάγμενος» για τίτλους ο Σκόνδρας
Εντός της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γιάννη Σκόνδρα στον ΠΑΟΚ.

Ο 23χρονος μπακ-χαφ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και εκείνο που απομένει είναι η θετική απάντηση του Ατρομήτου, ο οποίος θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό κοντά στις 350.000 ευρώ.

Την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή ενέκρινε και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος άκουσε πολύ καλά λόγια από όσους ασχολούνται με το αγωνιστικό τμήμα της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Σκόνδρας περιμένει ότι σύντομα όλα θα τελειώσουν και θα παίξει στους Θεσσαλονικείς, όπου υπάρχει η εγγύηση του Ιβάν Σαββίδη και ένας σπουδαίος προπονητής, όπως είναι ο Χουμπ Στέφενς.

Επίσης, ο νεαρός άσος έχει υπογραμμίσει επανειλημμένως ότι έρχεται στον ΠΑΟΚ με στόχο «να πάρω τίτλους και να παίξω στο Champions League. Είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να πάει και πιο πάνω από τον Ολυμπιακό».

Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα Tuttosport.com αναφέρει πως η Γιουβέντους σκοπεύει να παραχωρήσει τον Ρέτο Ζίγκλερ ως έμψυχο αντάλλαγμα μαζί με χρήματα για να αποκτήσει τον Αντζελο Ογκμπόνα.
πηγή: sport-fm.gr

Σίγουρος για την άδεια ο Αλαφούζος!

Τη βεβαιότητα πως η UEFA θα ανάψει πράσινο στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Γ.Αλαφούζος. Έτοιμοι για Europa League οι «πράσινοι». Κορυφώνεται η κόντρα με την ΕΠΟ. Απαντήσεις για μεταγραφικά.

Σίγουρος για την άδεια ο Αλαφούζος
Για τη Νιόν αναχωρεί σήμερα ο Γιάννης Αλαφούζος, προκειμένου να παραστεί αυτοπροσώπως ενώπιον της ειδικής επιτροπής της UEFA και να ανατρέψει την αρνητική εισήγηση του κλιμακίου της ομοσπονδίας για αδειοδότηση της ομάδας μετά την εξέταση του φακέλου που έκανε στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ σε συζητήσεις με τους συνεργάτες του εμφανιζόταν καθησυχαστικός και βέβαιος πως θα εξασφαλιστεί η άδεια. «Δεν θα έχουμε πρόβλημα με την άδεια. Θα την πάρουμε κανονικά», τόνιζε, τη στιγμή που τις προηγούμενες μέρες εστάλησαν συμπληρωματικά στοιχεία του φακέλου της ομάδας, τα οποία και θα παρουσιάσει ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση.

Στον Παναθηναϊκό δηλώνουν έτοιμοι όχι απλώς για την αδειοδότηση, αλλά και για τη συμμετοχή στο Europa League αντί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο φάκελος του οποίου φαίνεται πως θα απορριφθεί. Μάλιστα δεδομένου ότι οι αγώνες του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League είναι στις 18 και 25 Ιουλίου, η προετοιμασία θα αρχίσει στις 24 Ιουνίου, δηλαδή σε μόλις μία εβδομάδα από τώρα!

Πάντως σε περίπτωση που η κατάληξη με την UEFA είναι αρνητική, ο Παναθηναϊκός θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΠΟ. Ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρεί πως η ομοσπονδία έχει ευθύνη για τις αμφιβολίες που υπάρχουν για την πληρότητα του φακέλου.

Περιμένουν απαντήσεις

Η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για κάποιες μεταγραφικές υποθέσεις του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» αναμένουν την απάντηση του Γιώργου Καραγκούνη στην πρόταση που του έχουν κάνει, αλλά και την έκβαση των επαφών του Μάρκους Μπεργκ με το Αμβούργο για να κερδίσει την ελευθερία του. Η περίπτωση του Σουηδού φορ παρουσιάζει δυσκολίες και γι’ αυτό εξετάζονται άλλες λύσεις, όπως ο Τζόφρι Καστιλιόν του Άγιαξ και ο Ζεράρ Μπι Γκουά Γκοχού της Ερτσίγεσπορ.
πηγή: sport-fm.gr

Επιλέγει Τζαβανέλα η ΑΕΚ!

Στον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Τζίνο Τζαβανέλα καταλήγει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το σχεδιασμό του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Συστήνεται εταιρεία για να «τρέξει» την υπόθεση.

Επιλέγει Τζαβανέλα η ΑΕΚ
Ένα γήπεδο με σαφείς παραπομπές στις ρίζες και την ιστορία της ΑΕΚ θέλει να δημιουργήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και για το λόγο αυτό καταλήγει στον Τζίνο Τζαβανέλα για την ανάθεση σχεδιασμού του έργου.

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας, επικεφαλής του γραφείου GUA, φημίζεται για την ικανότητά του να παντρεύει το χθες με το σήμερα και να σέβεται την κουλτούρα και την παράδοση που κουβαλά ένας σύλλογος.

Αυτό είναι σαφές όχι μόνο από το «Juventus Stadium», αλλά και από άλλα έργα που έχει επιμεληθεί, όπως τα νέα γήπεδα της Ρόμα και της Παλέρμο, αλλά και κάποια στο Ιράκ.

Τα επόμενα βήματα

Στο επόμενο ΔΣ της Ερασιτεχνικής (πιθανότατα όμως όχι σε αυτό της Πέμπτης) ΑΕΚ θα εκχωρηθούν τα δικαιώματα για την κατασκευή του γηπέδου στην εταιρεία που με επικεφαλής τον Δημήτρη Μελισσανίδη θα συσταθεί για να «τρέξει» το θέμα και αναμένεται να έχει την ονομασία «Δικέφαλος ΑΕ».

Πιθανώς μέσα στην εβδομάδα να υπάρχει συνάντηση με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας/Νέας Χαλκηδόνας, που στηρίζει τη δημιουργία γηπέδου στην ιστορική έδρα της «Ένωσης». Στόχος είναι να αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου μέσα στο 2013, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες και να είναι έτοιμο προς χρήση από τη σεζόν 2015/16.

Εξάλλου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται στη δεύτερη και τελική επαφή μεταξύ του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Νίκου Νοτιά να επισημοποιηθεί η παραμονή της ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο των Σπατών για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.
πηγή: sport-fm.gr

Η αχαριστία των προπονητών και τα φαντάσματα!

Καλοί και άγιοι οι Έλληνες προπονητές, αλλά επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουν να κυνηγούν χίμαιρες, να κάνουν τη δουλειά τους καλά, καθώς είναι οι κορυφαίοι και να αφήσουν τα φαντάσματα στην ησυχία τους. Είναι αλήθεια κάτι που αν το έλεγες στην αρχή της περιόδου θα σε περνούσαν για τρελό. Μία αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε, η πιο δύσκολη για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τόσο ο Αργύρης Πεδουλάκης, όσο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θεωρούνται απόλυτα πετυχημένοι. Γίνεται; Και παραγίνεται σας λέμε έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά.
Αυτό που κουράζει όμως, είναι η επιμονή των δύο προπονητών να μιλούν για "πόλεμο" που δέχτηκαν, για "αμφισβήτηση", για εχθρούς που επιχειρούσαν να δυναμιτίσουν την προσπάθειά τους. Η γενίκευση και η δημιουργία αόρατων εχθρών είναι η πιο συνηθισμένη πρακτική για αυτούς που...
α) Δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο έργο τους κι αναζητούν άλλοθι
β) Θέλουν να βρουν ένα τρικ για να συσπειρώσουν την ομάδα τους
Ο Μπαρτζώκας και ο Πεδουλάκης είχαν κάθε λόγο να κάνουν το δεύτερο, όσο για το πρώτο, όπως και να έχει, μία ανασφάλεια υπήρχε από τη στιγμή που κλήθηκαν να αναλάβουν ένα τόσο δύσκολο έργο. Και λογικό είναι.
Για να εξηγήσουμε μερικά πράγματα, θα πρέπει να κάνουμε πρώτα τον διαχωρισμό: Είναι άλλο πράγμα τα social media και άλλο η δημοσιογραφία. Αν οι δύο εξαιρετικοί (όπως απέδειξαν) κόουτς στέκονται στα social media όπου ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του, το πρόβλημα είναι δικό τους. Στο ίδιο νόμισμα υπάρχει και η άλλη άποψη: Πως κατά τη διάρκεια των αγώνων, από αυτούς που πήγαιναν στο γήπεδο, δεν βρέθηκε ούτε μία στιγμή που ο κόσμος να σταθεί ενάντια των δύο προπονητών. Τέτοια στήριξη δεν είχαν ούτε ο Ομπράντοβιτς με τον Ιβκοβιτς. Κι αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν όσοι ήταν παρόντες στα εντός έδρας ματς των ομάδων τους. Η στήριξη που παρείχε ο κόσμος από τις εξέδρες ήταν απίστευτη.
Anytime με Πλήρη Οδική Βοήθεια
Κάτι παραπάνω από μια απλή ασφάλιση αυτοκινήτου!


Από εκεί και πέρα, με τι επιχειρήματα μπορεί ο Μπαρτζώκας και ο Πεδουλάκης να ισχυριστούν ότι δέχθηκαν πόλεμο από τα media; Εμείς απαντάμε ότι τέτοια αβάντα δεν είχε κανείς στο παρελθόν. Ούτε καν ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Γκέρσον, ούτε ο Γιαννάκης, ούτε φυσικά ο Καζλάουσκας;
Θυμάστε κύριε Μπαρτζώκα τι συνέβαινε τότε; Τώρα, επειδή βρίσκονται 1-2 δημοσιογράφοι και σας κράζουν, εσείς το μεταφράζετε ως πόλεμο; Οσο για εσάς κύριε Πεδουλάκη, πότε ακριβώς διαπιστώσατε ότι υπάρχει ένα πολεμικό κλίμα εναντίον σας; Που το διαβάστε, ή ποιος σας το μετέφερε... Αν τον Αρτζι ενόχλησε η κριτική για τα αγγλικά του και η σάτιρα του "Μποχού", τότε πιθανώς δεν ξέρει τι σημαίνει "πολεμική". Και του ευχόμαστε ολόψυχα να μην τη βρει μπροστά του διότι δεν την αξίζει. Αν έχει συνηθίσει σε μία λογική που αναφέρει ότι... "Ο δημοσιογράφος που δεν είναι yes man ασκεί πολεμική" ας τα βρει με τον εαυτό του. Εμείς όλοι ξέρουμε ότι σοβαρή κριτική κι από σοβαρούς δημοσιογράφους δεν ασκήθηκε ποτέ εις βάρος του.
Μάλλον, ναι, ασκήθηκε... Μία φορά. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος "Ερωτηματικά για Πεδουλάκη" με βάση την επιλογή του Μπανκς αντί του Μπάτλερ στο GOAL μπήκε και μάλιστα από ανθρώπους που υπερασπίστηκαν τη νέα εποχή στον Παναθηναϊκό περισσότερο κι από την ...Πράσινη! Μήπως εννοεί αυτόν τον πόλεμο ο Πεδουλάκης;

Πηγή: sportdog.gr

Ερώτηση «φωτιά» για τη μετάδοση του τελικού!!

Η βουλευτής Σοφία Σακοράφα ζητά ενημέρωση για την παραχώρηση του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στον ΣΚΑΪ και τη συμφωνία της ΕΡΤ με την Κινεζική Τηλεόραση, η οποία και ακυρώθηκε. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει με ερώτηση της προς τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου και τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα ενημέρωση για την παραχώρηση του αγώνα Ολυμπιακός ΠΑΟ στον ΣΚΑΪ και τη συμφωνία της ΕΡΤ με την Κινεζική Τηλεόραση, η οποία και ακυρώθηκε.
Η ερώτηση συνοδεύεται από αίτημα για την κατάθεση εγγράφων.
Συνάμα, χαρακτηρίζει τη «σπουδή» της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ «ύποπτη» και «υποκριτική», καταγγέλλοντας την «παράδοση σε ιδιώτες καναλάρχες συμφωνιών και δικαιωμάτων προβολών με ζημία της εταιρείας».
«Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 η δημόσια ραδιοτηλεόραση σίγησε. Με την παύση εκπομπής σήματος, όμως, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες εκπομπές αλλά και συμβατικές υποχρεώσεις κάλυψης γεγονότων. Παράλληλα ανεστάλησαν και όλες οι προγραμματισμένες ενέργειες προώθησης και υλοποίησης συνεργασιών», επισημαίνει η βουλευτής, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Όπως υπενθυμίζει η κ. Σακοράφα, η τηλεόραση της ΕΡΤ είχε αγοράσει τα δικαιώματα προβολής των αγώνων μπάσκετ Α1 κατηγορίας για την ανάδειξη πρωταθλητή και στις 11 Ιουνίου θα προβαλλόταν ο αγώνας μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, ενώ είχαν ήδη κλειστεί διαφημίσεις ύψους 180.000 ευρώ με περιθώριο χρόνου να κλειστούν κι άλλες.
Με βάση τα παραπάνω η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί μεταξύ άλλων από τους κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου να διευκρινίσουν «ποια είναι η συνολική οικονομική ζημία της ΕΡΤ Α.Ε. από την μη μετάδοση του αγώνα του Final 4 (λογικά εννοεί της Α1) με δεδομένο ότι ήδη είχε κλειστεί συμφωνία διαφήμισης ύψους 180.000 ευρώ» καθώς και «ποιος και με ποιο τρόπο διαπραγματεύτηκε την συγκεκριμένη σύμβαση και προσδιόρισε, αν προσδιόρισε, το ύψος της όποιας αποζημίωσης.
«Ο πολιτικός σας τσαμπουκάς δεν περνάει»
Σε επιστολή που απέστειλε παράλληλα προς τον υπουργό Οικονομικών με αιχμή την προειδοποίησή του προς τους περιφερειακούς σταθμούς που προβάλλουν τις εκπομπές της ΕΡΤ. η κ. Σακοράφα χρησιμοποιεί «σκληρή γλώσσα» κατά του κ. Στουρνάρα.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής χαρακτηρίζει «υποτακτικό των χρηματοπιστωτών» τον υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας ότι οι «φασίζουσες πρακτικές» βρίσκονται «σε πλήρη αντιστοιχία με την πολιτική την οποία εφαρμόζει».
«Εδώ και ένα χρόνο ασκείτε και εφαρμόζετε πολιτική καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και ακυρώνοντας τη Βουλή. Εδώ και ένα χρόνο διοικείτε με φιρμάνια, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αντιμετωπίζοντας τους βουλευτές σαν περιττούς και τους πολίτες σαν υπηκόους τριτοκοσμικής Μπανανίας», σημειώνει η κ. Σακοράφα.
«Η κυβέρνησή σας έβαλε λουκέτο στην ενημέρωση. Έβαλε γύψο στη δημοκρατία. Έβαλε σε μια μέρα 3.000 εργαζόμενους στον εφιάλτη της ανεργίας», συνεχίζει η επιστολή.
«Εσείς προσωπικά δεν νομιμοποιείστε να μιλάτε για νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό φάσμα. Εσείς και η κυβέρνησή μας κλείσατε μέσα σε ώρες το μοναδικό νόμιμο σταθμό στην Ελλάδα. Ευθέως λοιπόν κύριε Στουρνάρα σας λέγω ο πολιτικός σας τσαμπουκάς δεν περνάει. Και δεν περνάει γιατί είναι κούφιος», καταλήγει η βουλευτής.
Πηγή: sportdog.gr

Πώς έγινες έτσι ρε Κριστιάνο; (ΦΩΤΟ)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε ξανθές ανταύγειες στο μαλλί, φούσκωσε, φόρεσε και το ροζ μαγιό του και πήγε στο Μαϊάμι μαζί με φίλους του για διακοπές. Η Ιρίνα πού είναι άραγε; Από το... κακό στο χειρότερο πάει η εμφάνιση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μόλις χθες τον «θαυμάσαμε» με το ροζ μαγιό και σήμερα κυκλοφόρησαν νέες φωτογραφίες με κίτρινο μαγιό και χωρίς καπέλο.

Τι κρυβόταν κάτω από το καπέλο; Οι ξανθιές ανταύγειες του...

Δείτε φωτογραφίες!













Πηγή: sportdog.gr

Καλά ρε, με τον Σκόνδρα θα χτυπήσεις τον Ολυμπιακό;

Ο Γιώργος Μύρτσος επιστρέφει "φορτωμένος" στον sportdog και τα χώνει για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ! "Να πάρουνε Τζιμπούρ και Μανιάτη από τον Ολυμπιακό"! Οι μεγάλες ομάδες θέλουν μεγάλους προπονητές και μεγάλους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό και να μπει σε κανέναν όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπορεί να παίρνει παίκτες σαν τον Σκόνδρα, που για μένα δεν έχει δείξει και τίποτα. Τι περισσότερο έχει ο Σκόνδρας δηλαδή από τον Κωνσταντινίδη ή τον Αποστολόπουλο;
Για να κάνεις το βήμα παραπάνω πρέπει να πας να φέρεις παίκτες από την ευρωπαϊκή αγορά και το ποιοι θα είναι αυτοί να το αποφασίσει ο προπονητής, όχι οι μανατζαραίοι και οι δημοσιογράφοι. Τώρα από την ελληνική αγορά δεν υπάρχουν παίκτες που μπορείς να πάρεις και να κάνεις τη διαφορά, άντε μόνο από τον Ολυμπιακό.
Πήγαινε πάρε τον Τζιμπούρ που είναι ο καλύτερος επιθετικός τους! Τέτοιους παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει και ο Μανιάτης που τον έχουν αμυντικό χαφ, αλλά παίζει για δεξί μπακ. Δεν υπάρχουν άλλοι στην Ελλάδα γι΄ αυτό θα πρέπει να ψαχτούν στην Ευρώπη για παίκτες.
Πηγή: sportdog.gr

Και με τη βούλα Ουκρανός ο Χριστόπουλος!

Μονοετές συμβόλαιο με την Ταβρίγια υπέγραψε ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Και με τη βούλα Ουκρανός ο Χριστόπουλος
Την τεχνική ηγεσία της Ταβρίγια ανέλαβε κι επίσημα ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ο Έλληνας τεχνικός υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ουκρανική ομάδα, ενώ μαζί του θα έχει τον βοηθό του Γιάννη Θωμαΐδη, τον γυμναστή Λεωνίδα Παπαδάκη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Κωνσταντίνο Παναγιά.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Αλεξάνταρ Μπόιτσαν, τόνισε: «Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι εξοικειωμένος με την κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο. Έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και μόλις είναι δυνατό να γίνουν μεταγραφές, θα προσπαθήσει να καλύψει τα κενά στο ρόστερ της ομάδας».

Το ουκρανικό πρωτάθλημα αρχίζει στις 13 Ιουλίου.Πηγή: sport-fm.gr

Άντιτς: «Ντροπή οι τελικοί»

Τη δυσαρέσκειά του για όσα έγιναν στους τελικούς και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εξέφρασε ο Πέρο Άντιτς. «Πετυχημένη η σεζόν λόγω Ευρωλίγκας», τόνισε. «Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό», πρόσθεσε.

Άντιτς: «Ντροπή οι τελικοί»
Ο Πέρο Άντιτς δεν μάσησε τα λόγια του κι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα συνέβησαν στους τελικούς. Ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ έχει παράπονα από τη διαιτησία, είναι ενοχλημένος από τα επεισόδια αλλά και τις «σκιές» για το ντόπινγκ που άφησαν κάποιοι σε βάρος της ομάδας του.

«Ήταν ντροπή. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε μπάσκετ. Δεν γίνεται να μη σέβονται στην ίδια τους τη χώρα τους Έλληνες αθλητές του Ολυμπιακού που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα. Πώς γίνεται να μην υπάρχει σεβασμός για τον Σπανούλη; Παρ’ όλα αυτά θα δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλό μας. Μιλάω κάτω από συναισθηματική φόρτιση, ωστόσο δεν ένιωσα ότι παίξαμε μπάσκετ σε αυτούς τους τελικούς», τόνισε στον «Πρωταθλητή».

Ο 31χρονος άσος κρατά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη φετινή σεζόν. «Σίγουρα το repeat στην Ευρωλίγκα ήταν μια τεράστια επιτυχία. Μόνο απλό δεν είναι να κατακτάς την Ευρωλίγκα δύο συνεχόμενες φορές. Οι πιθανότητες ήταν σε βάρος μας, καθώς μετά την περσινή μας επιτυχία στην Κωνσταντινούπολη όλοι μάς περίμεναν και ήθελαν να μας νικήσουν. Η σεζόν ήταν μεγάλη, βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες στιγμές και κινδυνέψαμε να μη φτάσουμε καν στο Final 4. Όμως ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα και πήγαμε στο Λονδίνο απελευθερωμένοι βγάζοντας τον καλύτερό μας εαυτό. Θα μου μείνουν αξέχαστες οι στιγμές. Είναι πράγματα που όλοι ονειρεύονται να πετύχουν στην καριέρα τους, αλλά λίγοι τα καταφέρνουν. Υπό αυτό το πρίσμα, η σεζόν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη».

Η απώλεια του πρωταθλήματος πείραξε τον Άντιτς, αλλά το πρόσημο που βάζει στη σεζόν παραμένει θετικό. «Ο Ολυμπιακός κυνηγάει όλους τους τίτλους. Θέλαμε το πρωτάθλημα για να κλείσει ιδανικά η σεζόν. Μπορείς να πεις ότι έμεινε μια δουλειά στη μέση, αλλά δεν πρέπει να μένουμε στο φινάλε. Πρέπει να θυμόμαστε τον άθλο στην Ευρωλίγκα. Όλη η Ευρώπη συζητά για μας, το θαύμα που πετύχαμε, αλλά φαίνεται πως αυτά τα πράγματα δεν έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ελλάδα».

Τέλος, ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του για το μέλλον του. «Θέλω να μείνω, σίγουρα το θέλω. Είναι σπουδαία εδώ. Η παρέα που κάνουμε, η χημεία που έχουμε αναπτύξει, οι επιτυχίες που σημειώσαμε… Δεν αλλάζουν αυτά επειδή χάσαμε στους τελικούς της Α1. Είναι νωρίς ακόμη να ξέρω αν θα μείνω. Οι συζητήσεις θα γίνουν εν καιρώ, ίσως σε 1-2 εβδομάδες να γίνουν κάποιες επαφές», ανέφερε.

Πρώτα ο Ολυμπιακός για Σπανούλη-Χάινς!!

Με καμία ομάδα δεν θα μπουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης Σπανούλης και Χάινς πριν ακούσουν την πρόταση του Ολυμπιακού. Πολλοί οι μνηστήρες για αμφότερους.

Πρώτα ο Ολυμπιακός για Σπανούλη-Χάινς
Η επόμενη μέρα… ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό και είναι δύσκολη. Κι αυτό γιατί βασικά στελέχη της ομάδας μένουν ελεύθερα και για να παραμείνουν θα χρειαστεί να νικήσει η διοίκηση τον ανταγωνισμό που είναι πιο ισχυρός από ποτέ.

Στο προσκήνιο είναι δύο περιπτώσεις παικτών που η παραμονή τους (ή όχι) θα κρίνει ολόκληρο το σχεδιασμό. Πρόκειται για τον Βασίλη Σπανούλη και τον Κάιλ Χάινς, που ήδη έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Αμφότεροι (σημειωτέον πως εκπροσωπούνται από τον ίδιο μάνατζερ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς), ωστόσο, έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα μιλήσουν με καμία άλλη ομάδα πριν ακούσουν την πρόταση του Ολυμπιακού για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Και συναισθηματικά έχουν ως προτεραιότητα την παραμονή στο λιμάνι, όχι όμως δίχως να ανταμειφθούν για τις υπηρεσίες τους.

Ο «Kill Bill» είχε συμβόλαιο 2,4 εκατ. ευρώ το χρόνο. Τα χρήματα είναι πάρα πολλά, αλλά ουδείς αμφιβάλλει πως-βάσει των φετινών του εμφανίσεων-μπορεί να βρει ανάλογα μεγάλο συμβόλαιο. Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο φέρονται να προσφέρουν γη και ύδωρ στον Λαρισαίο γκαρντ. Εκείνος θα προτιμούσε (και για οικογενειακούς λόγους) να μείνει στον Ολυμπιακό, αλλά αν η διαφορά της πρότασης ανανέωσης που θα του γίνει με αυτές που θα έχει στα χέρια του είναι πολύ μεγάλη, θα το σκεφτεί.

Ο Κάιλ Χάινς έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση πως δεν θα κάνει χρήση του όρου ανανέωσης του συμβολαίου του, αφού είναι σαφές πως μπορεί να βρει στην αγορά πολύ περισσότερα χρήματα από τα 350.000 ευρώ που εισέπραττε φέτος. Ο Αμερικανός σέντερ, που αναχωρεί αύριο για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Φιλαδέλφεια, έχει ήδη αρκετές κρούσεις από ομάδες (με φήμες να κάνουν λόγο για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Για να τον κρατήσει ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να δώσει σχεδόν τριπλάσια χρήματα από το φετινό του συμβόλαιο.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες υποθέσεις, δεδομένη είναι η πρόθεση να παραμείνει ο Έισι Λο, αλλά θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν. Λίγες είναι οι πιθανότητες για τον Πέρο Άντιτς (έχει εξεταστεί ο Μπρεντ Πέτγουεϊ του Ρεθύμνου, αλλά αρέσει περισσότερο ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης), ενώ δεδομένα αποχωρούν Πάουελ και Γκετσεβίτσιους. Το μέλλον των Μαυροειδή και Σερμαντίνι είναι ασαφές, ενώ σίγουρα μένουν οι Περπέρογλου, Παπανικολάου, Σλούκας, Μάντζαρης και Κατσίβελης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας λογικά θα παραμείνει, αφού η διοίκηση της ΚΑΕ αναμένεται να ενεργοποιήσει την οψιόν για το δεύτερο χρόνο της συνεργασίας τους (έχει διορία μέχρι το τέλος του Ιουνίου να το κάνει). Πάντως ο προπονητής του Ολυμπιακού φέρεται να έχει δεχτεί κρούσεις με πολύ καλά χρήματα από το εξωτερικό (φήμες κάνουν λόγο για την Ούνιξ Καζάν).
Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει ΜακΚόλουμ ο Πανιώνιος!

Σε προφορική συμφωνία με τον γκαρντ που άφησε άριστες εντυπώσεις με τον Απόλλωνα Πατρών, έχει έρθει η ομάδα της Νέας Σμύρνης

Κλείνει ΜακΚόλουμ ο Πανιώνιος
Οι «κυανέρυθροι» προσφέρουν σχεδόν τις τριπλάσιες μηνιαίες αποδοχές στον Αμερικανό πλέι-μέικερ και αυτός φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον Πανιώνιο. Ασφαλώς ήταν ένας από τους καλούς Αμερικανούς που έπαιξαν φέτος στην Α1 και η παρουσία του δεν άφησε αδιάφορη την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Φέτος, στην κανονική περίοδο της Α1, ο Έρικ ΜακΚόλουμ είχε 15,5 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ μέσο όρο ανά παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ σε δύο παιχνίδια στα playoffs κόντρα στον Ολυμπιακό είχε 10,5 πόντους μέσο όρο.

Στο στόχαστρο του Πανιωνίου φέρεται να βρίσκεται και ο πολυσύνθετος γκαρντ του ΑΓΟΡ, Μαρκ Κάρτερ.
Πηγή: sport-fm.gr

Μία νίκη από το πέμπτο οι Σπερς!!

Οι Σπερς επικράτησαν 114-104 του Μαϊάμι στο Τέξας, έκαναν το 3-2 στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ κι απέχουν μία νίκη από το πέμπτο τους πρωτάθλημα. Στο Μαϊάμι το έκτο κι αν χρειαστεί έβδομο ματς.

Μία νίκη από το πέμπτο οι Σπερς!
Το πέμπτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους προβάρουν οι Σπερς. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς επιβλήθηκε του Μαϊάμι με 114-104 στο Τέξας κι έκανε το 3-2 στη σειρά των τελικών. Πλέον θα επιδιώξει να πάρει μία νίκη, είτε τα ξημερώματα της Τετάρτης είτε δύο μέρες αργότερα στο «άντρο» των πρωταθλητών.

Ο αναγεννημένος Μάνου Τζινόμπιλι με 24 πόντους και 10 ασίστ, ο Τόνι Πάρκερ με 26 πόντους, ο Ντάνι Γκριν με 24 πόντους (με 6/10 τρίποντα έφτασε τα 25 τρίποντα στη σειρά των τελικών κάνοντας ρεκόρ) και ο Τιμ Ντάνκαν με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 25 πόντους, 8 ασίστ, 6 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ 25 πόντους και 10 ασίστ για το Μαϊάμι.

Με τον Τζινόμπιλι στην πεντάδα και για πρώτη φορά στους τελικούς «ζεστό» οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος. Ο Γκριν πυροβολούσε από τα 7,25μ. και η διαφορά έφτασε στο +17 (45-28) μετά από 15 αγωνιστικά λεπτά. Οι πρωταθλητές πάντως κατάφεραν να μειώσουν γρήγορα (52-47) και να κλείσουν το ημίχρονο στο -9 (61-52). Συνεχίζοντας την αντεπίθεσή της, η Χιτ πλησίασε στον πόντο (75-74) τρία λεπτά πριν τελειώσει το τρίτο δωδεκάλεπτο. Όμως τα «σπιρούνια» έκλεισαν την περίοδο με επί μέρους σκορ 12-1 και 7 πόντους του Τζινόμπιλι, φτάνοντας στο 87-75. Στο πρώτο τρίλεπτο του τελευταίου δωδεκαλέπτου οι Σπερς έφτασαν στο +20 (96-76) με πρωταγωνιστή τον Λέοναρντ. Και παρότι το Μαϊάμι έφτασε στο -13 γρήγορα (98-85), Ντάνκαν, Πάρκερ και Τζινόμπιλι φρόντισαν να κρατήσουν την ομάδα τους σε απόσταση ασφαλείας.

Δωδεκάλεπτα: 32-19, 61-52, 87-75, 114-104.

Σπερς: Πάρκερ 26, Γκριν 24, Τζινόμπιλι 24 (10 ασίστ), Ντάνκαν 17 (12 ριμπ.), Λέοναρντ 16 (8 ριμπ.), Σπλίτερ 4, Νιλ 2, Ντιό 1, Μπόνερ, Ντε Κολό, Τζόζεφ.

Χιτ: Ουέιντ 25 (10 ασίστ), Λεμπρόν 25 (8 ασίστ, 6 ριμπ.), Άλεν 21, Μπος 16 (6 ριμπ.), Μπατιέ 7, Τσάλμερς 7, Τζόουνς 3, Μίλερ, Χάσλεμ, Κόουλ, Άντονι, Λιούις. Πηγή: sport-fm.gr

«Το ντέρμπι της ντροπής»

Συμπληρώνονται 49 χρόνια από το «ντέρμπι της ντροπής» Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και το gazzetta.gr σας θυμίζει πως ενώθηκαν οι οπαδοί των δύο «αιωνίων».
Ήταν 17 Ιουνίου του 1964 όταν οι οπαδοί του Τριφυλλιού και των «ερυθρολεύκων» ενώθηκαν και κινήθηκαν κατά... πάντων, θεωρώντας πως ο ημιτελικός του Κυπέλλου μεταξύ των δύο «αιωνίων» αντιπάλων στη Λεωφόρο, ήταν στημένος. Ποιο το αποτέλεσμα; Ο αγωνιστικός χώρος να γίνει... Γης Μαδιάμ και το ιστορικό γήπεδο να υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές, που έφτασαν στο τεράστιο για την εποχή ποσό του 1 εκατ. δραχμών, ώστε να επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν.
Ας τα πάρουμε ωστόσο από την αρχή... Το γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» ήταν κατάμεστο με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να διεκδικούν την πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου, όπου ήδη βρισκόταν η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 3-1 επί του Πιερικού. Το... αξέχαστο εκείνο παιχνίδι έληξε με 1-1, αλλά το τελικό σκορ είναι το τελευταίο που αξίζει να θυμηθεί κανείς. Για την ιστορία οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που είχαν προηγηθεί με τον Νεοφώτιστο μόλις στο 16', αλλά η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα έπειτα από ένα δεκάλεπτο ο Μίμης Δομάζος έφερε το ματς στα ίσια. Στη συνέχεια ωστόσο χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες τόσο από τους μεν, όσο και από τους δε.
Απόρροια αυτού ήταν να δημιουργηθούν και πολλά νεύρα μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές που οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια. Το ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο μέρος, αλλαγή στο σκορ ωστόσο δεν υπήρξε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Σε περίπτωση που δεν έμπαινε ούτε εκεί κάποιο γκολ, τότε θα γινόταν επαναληπτικός αγώνας, στην έδρα όμως του Ολυμπιακού. Το γεγονός αυτό δημιούργησε «σκιές» και υποψίες στις τάξεις των οπαδών και των δύο ομάδων, ότι μπορεί το παιχνίδι να ήταν στημένο ώστε με τη διεξαγωγή και δεύτερου ματς να επωφεληθεί οικονομικά η ΕΠΟ.



Αν μέσα σε όλα αυτά προσθέσει κανείς ότι οι ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν από εκείνες που... δεν χάνονται, τότε γίνεται αντιληπτό το πως ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο οι υποψίες περί «σικέ» αγώνα. Δεν άργησαν να ακουστούν τα πρώτα συνθήματα που ανέφεραν: «Θα γίνει του Περού», «Θα μπούμε μέσα», «Πουλημένοι». Σε ό,τι αφορά το πρώτο σύνθημα, ήταν εξ αφορμής των αιματηρών επεισοδίων που είχαν σημειωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα στο παιχνίδι Περού-Αργεντινής, όπου μετά από ένα ακυρωθέν γκολ των γηπεδούχων, οι οπαδοί «μπούκαραν» στον αγωνιστικό χώρο και 318 άτομα έχασαν τη ζωή τους!
Το κακό ωστόσο ήρθε τελικά και τα λόγια έγιναν... πράξεις. Μετά από δύο χαμένες ευκαιρίες των Δομάζου και Παπάζογλου έγινε το περιβόητο «ντου», με τους οπαδούς να ισοπεδώνουν τα πάντα στο διάβα τους. Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί είχαν γίνει ένα μπροστά στο κοινό... εχθρό, καταστρέφοντας ό,τι βρισκόταν μπροστά τους. Έσπασαν έσπασαν τα κιγκλιδώματα, κατέστρεψαν τις διαφημιστικές πινακίδες και τους προβολείς του γηπέδου, ενώ στη συνέχεια, έβαλαν φωτιά με όποια ξύλινα αντικείμενα είχαν συγκεντρώσει, χωρίς ωστόσο να συμπλακούν μεταξύ τους. Το κόστος των ζημιών; Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ποσό που έφτανε στο ιλιγγιώδες -για την εποχή- ποσό του 1 εκατ. δραχμών!
Να σημειώσουμε πως την αναμέτρηση διεύθυνε ο Ολλανδός ρέφερι, Μάτενς και τόσο αυτός, όσο και οι ποδοσφαιριστές τράπηκαν εις... άτακτον φυγήν, γλιτώνοντας από του «χάρου τα δόντια». Αρκετά ακόμα αξιοσημείωτα γεγονότα ωστόσο συνέβησαν στο πλαίσιο του επεισοδιακού αυτού παιχνιδιού. Ένα εξ αυτών αφορά και τους 1500 περίπου αστυνομικούς που υπό τον φόβο να μην εξαγριώσουν ακόμα περισσότερο το πλήθος, άρχισαν να το χειροκροτούν κι όλα αυτά έπειτα από διαταγή του αστυνομικού διευθυντή, Γεώργιου Κανελλάκη.
Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, υπήρξαν και οι ανακοινώσεων «πράσινων» και «κόκκινων» διοικήσεων, όπου αμφότερες ζητούσαν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Πρώτος ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που αντέδρασε, αναφέροντας στην ανακοίνωσή του: «Ο Παναθηναϊκός αποκρούει με αγανάκτησην τη µοµφή ότι το ματς ήτο προσυνεννοηµένο. Διαμαρτύρεται για τους βανδαλισµούς και ζητά την παραδειγµατικήν τιµωρίαν των ενόχων».
Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» σημείωναν πως: «Ουδείς έχει το δικαίωμα να κατασπιλώνει την ιστορία του Ολυμπιακού, τους αθλητάς του και τη διοίκησή του. Αποδοκιμάζουμε τους βανδαλισμούς και εκφράζουμε τη συμπάθειά μας προς τον Παναθηναϊκόv».
Σχετικά με το ποιος κατέκτησε το τρόπαιο εκείνης της χρονιάς, αρχικά μηδενίστηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, με την ΕΠΟ να δηλώνει την ΑΕΚ για τη θέση στην Ευρώπη. Έστω κι αν αρνήθηκε τότε να απονείμει σε εκείνη το Κύπελλο, το έκανε τελικά μερικά χρόνια αργότερα.
Δείτε τις συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Boυτσαράς, Καµάρας, Παπουλίδης, Σούρπης, Ανδρέου, Πιτυχούτης, ∆οµάζος, Λουκανίδης, Κοµιανίδης, Πανάκης, Παπαεµµανουήλ
Ολυμπιακός: Αυγητίδης, Πλέσσας, Στεφανάκος, Παυλίδης, Σηµαντήρης, Πολυχρονίου, Γκαϊτατζής, Βασιλείου, Σιδέρης, Παπάζογλου, Νεοφώτιστος.

Πηγή: gazzetta.gr

Το πιο καθαρό ελληνικό πρωτάθλημα!!

Πριν από το μεγάλο φινάλε της Τετάρτης, ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την πιο ανόθευτη και συναρπαστική Football League, που “εκθέτει” το ελληνικό ποδόσφαιρο.  
Από την αρχή της μέχρι το τέλος της, τώρα που έφτασε στην τελευταία παράσταση, που θα δοθεί την Τετάρτη, η φετινή Football League ήταν ένα ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όπως θα ‘πρεπε να είναι. Απρόβλεπτο, ανοιχτό για όλους, γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις, γεμάτο από καλά ποδοσφαιρικά παιχνίδια, γεμάτο από κόσμο. Πρωτάθλημα που δεν ανέδειξε πρωταγωνιστές με μαύρα ρούχα ή με σακάκια και κοστούμια, αλλά τους κανονικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου, τους προπονητές και τους παίκτες. Πρωτάθλημα χωρίς παχιές σκιές, χωρίς πολύ “παρασκήνιο”.
Θυμήσου πώς ζούσε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μέχρι το καλοκαίρι του 2011, δηλαδή φέρε στο μυαλό σου τον περίγελο της Ευρώπης, για να μη σου πω του πλανήτη, ένα πρωτάθλημα που δεν άγγιζαν ούτε οι στοιχηματικές εταιρείες, με εξαίρεση ίσως τις ασιατικές, και κάνε τη σύγκριση με το φετινό. Συζητάμε για ένα πρωτάθλημα που ανέβασε στην Superleague τρία αουτσάιντερ και ανέδειξε πρωταθλητή μια ομάδα που είχε μόλις προβιβαστεί από την Γ’ Εθνική. Πρωτάθλημα που δεν έσπρωξε προς τα επάνω τις παραδοσιακές δυνάμεις, ούτε αυτές που κουβαλούσαν τη φήμη για τη δύναμή τους στο “παρασκήνιο”.
Μετά από μια “κανονική περίοδο” γεμάτη από ανοιχτά παιχνίδια, ήρθαν τα play offs, τα οποία καμιά σχέση δεν έχουν με τον pay off χαρακτήρα άλλων εποχών. Μπήκαν τέσσερις ομάδες να διεκδικήσουν την άνοδο και γέννησαν ένα σωρό ωραία, αυθεντικά ποδοσφαιρικά παιχνίδια, τα οποία εξελίχθηκαν συναρπαστικά. Την Κυριακή, στην προτελευταία αγωνιστική, οι δύο θεωρητικώς αδιάφορες ομάδες, ο Ηρακλής και η Νίκη Βόλου έπαιξαν στα ίσα, έβαλαν πολύ δύσκολα σε Παναιτωλικό και Ολυμπιακό Βόλου, έκοψαν βαθμούς, κράτησαν μακριά από την Football League τα σικέ έθιμα του παρελθόντος.
Παρακολουθώντας όλη την διαδικασία των play offs μέσα από τον OTE TV δεν έμαθα το όνομα κανενός διαιτητή. Οχι επειδή δεν έκαναν λάθη, αλλά επειδή δεν έγιναν πρωταγωνιστές, δεν έβγαλαν νικητή, δεν αποφάσισαν για το παιχνίδι, δεν κατήργησαν τους νόμους του ποδοσφαίρου, δεν έγιναν πρωταγωνιστές. Επαιξαν και σφύριξαν σαν κανονικοί, ανθρώπινοι διαιτητές. Και κάπως έτσι φτάσαμε σε ένα μεγάλο φινάλε, σε μια παρτίδα ποδοσφαίρου την ερχόμενη Τετάρτη στο Βόλο, όπου θα μάθουμε την ομάδα που εξασφαλίζει το τελευταίο εισιτήριο για την Superleague.
Πολύ συχνά κοιτάζουμε προς τα έξω για να ζηλέψουμε ή και κυρίως να αποδείξουμε ότι υπάρχουν τρόποι, μέθοδοι, πράξεις και αποφάσεις που μπορούν να κάνουν ένα πρωτάθλημα να μοιάζει καλύτερο, καθαρότερο, πιο ελκυστικό. Η φετινή Football League μας έκανε όμως το δώρο να δημιουργήσει ένα σπουδαίο ελληνικό παράδειγμα ενός επαγγελματικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος που ήταν στην κορυφή των κακόφημων και κατάφερε μέσα σε διάστημα λιγότερο της 2ετίας να αλλάξει πλήρως την εικόνα του.
Οχι, δεν ήταν όλα αγγελικά πλασμένα στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Και αδικίες υπήρξαν, και παρασκήνιο, και μεγάλα λάθη διαιτητών, και ομάδες που αδικήθηκαν πολύ και πολλές φορές, και ομάδες που ευνοήθηκαν πολύ και πολλές φορές. Για επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε μια χώρα που είναι μεγάλο θύμα της οικονομικής κρίσης συζητάμε όμως. Υπό τις προηγούμενες συνθήκες, αυτές που μέχρι πρότινος επικρατούσαν στη Β’ Εθνική, το άλμπουμ της φετινής σεζόν θα είχε πλημμυρίσει από ομορφιές. Θα ήταν ακόμη ένα πρωτάθλημα - έκτρωμα, σαν τόσα προηγούμενα. Δεν θα είχε ποτέ επιτρέψει σε μια νεοφώτιστη ομάδα που πήγε με τον σταυρό στο χέρι να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Δεν θα είχε χώρο για κανέναν Εργοτέλη και κανέναν Παναιτωλικό.
Μετά από την φετινή Football League όσοι ισχυριζόμαστε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να ξεβρωμίσει και να γίνει καλύτερο, καθαρότερο, πιο ελκυστικό, και να λειτουργήσει ως βιομηχανία ανάδειξης νέων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, έχουμε μια ελληνική απόδειξη - παράδειγμα που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι δεν θεωρητικολογούμε. Μια απόδειξη που ευτυχώς δεν έμεινε κρυφή, αλλά αντιθέτως έγινε πλήρως και ευρέως αντιληπτή. Τώρα πια ξέρουμε, όλοι. Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε. Ούτε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Αν θέλεις να το πλύνεις το πρωτάθλημα, να του αλλάξεις ρούχα και κανόνες και να του βάλεις περισσότερο ποδόσφαιρο στη σύσταση, γίνεται. Η κουβέντα έχει πλέον πλήρως απλοποιηθεί. Οπως λέει κι ο πατέρας μου, δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει μόνο “δεν θέλω”.
Πηγή: gazzetta.gr

Ένα μήνυμα που δεν εστάλη ποτέ!!

Ο Θανάσης Ασπρούλιας γράφει στο gazzetta.gr για το μήνυμα που θα έστελνε στον Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο.
Η στάχτη από το απανθρακωμένο κουφάρι του ελληνικού μπάσκετ κατακάθισε κι εδώ που τα λέμε, όταν στη ζωή μας εισβάλλει το μαύρο τόσο βίαια, με ένα κυβερνητικό όρντινο απολίθωμα μίας άλλης εποχής, που θα βρεθεί άραγε η διάθεση να ασχοληθείς με τη μαυρίλα του αθλητισμού; Αυτή που στο κάτω κάτω την τρώμε στα μάπα εδώ και πολλά χρόνια. Ανακαλώντας τις σκέψεις που ακολούθησαν το οριστικό "The End" του 3ου τελικού, μόνο μια κυριαρχεί. Αυτή που θα ήθελα να μεταφέρω ως μήνυμα στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, όχι από έναν δημοσιογράφο, αλλά εκ μέρους ενός ασήμαντου καθημερινού ανθρώπου που δεν αποδέχεται τον διασυρμό μίας οικογένειας που δεν τον αξίζει. "Φύγετε! Δε σας αρμόζει το ελληνικό μπάσκετ". Αν αύριο ανακοίνωναν την αποχώρησή τους από το λιμάνι, δε θα την χαιρέτιζα, καθώς το πλήγμα για το μπάσκετ, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ύψωνα πρώτος το λάβαρο της υπεράσπισης τους.
Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, όσο κι αν πολλές φορές λειτούργησαν με το θυμικό, τον αγνό οπαδισμό τους, όσα λάθη κι αν έκαναν, δε αξίζουν να γίνονται ισότιμοι συνομιλητές των κρετίνων, των κομπλεξικών ανθρωποειδών που εκτονώνουν κάθε είδους προβληματισμό στο γήπεδο. Στον Ολυμπιακό, όπως και στον Παναθηναϊκό σε όλες τις ομάδες, ακόμα και στον κεντρικό πυρήνα των οργανωμένων, ή των φανατικών, υπάρχουν άνθρωποι με αρχές και αξίες, που αναγνωρίζουν την αλητεία και αποστρέφονται τη δυσωδία των ομοίων τους. Αυτοί πιθανώς να ήταν παρόντες στις εξέδρες του ΣΕΦ σε κάθε παιχνίδι από την Τσεντεβίτα και τον Ικαρο μέχρι το Λονδίνο. Οι άλλοι, αυτοί που στέρησαν από τους ερυθρόλευκους την ευκαιρία να παλέψουν έστω και για αυτά τα 87''. αυτοί που έσυραν τον Ολυμπιακό βιαίως, από το θρόνο της Ευρώπης σε μία περίοδο αποσταθεροποίησης και μάλιστα στην είσοδο του πιο δύσκολου καλοκαιριού της ομάδας την τελευταία τριετία, ίσως και να μην είχαν εμφανιστεί ποτέ ξανά. Μόνο που και οι μεν, οι Αγγελόπουλοι, αλλά και οι δε, (υγιείς οπαδοί), γνωρίζουν παταγώδη ήττα από τους κρετίνους, αυτών που με τις ευλογίες των δημοκρατικών κυβερνητικών δυνάμεων, λεηλατούν ό,τι πιο όμορφο έχει να παράγει αυτή η καταραμένη χώρα.
Την ίδια στιγμή, που οι Αγγελόπουλοι, αναπολούσαν τις στιγμές που ζούσαν στο τριήμερο του Λονδίνου και που οι κάφροι, τις έκαναν να μοιάζουν τόσο μακρινές όσο τα παραμύθια από το σεντούκι της γιαγιάς, ο Παναθηναϊκός απολάμβανε τους χυμούς ενός ιστορικού κατορθώματος, που όμοιό του δεν είχε καταφέρει ούτε η ομάδα του Ζοτς στα απόλυτα ντουζένια της. Το διπλό break της έδρας του Ολυμπιακού ήταν απλά η επιβεβαίωση της εικόνας που σχημάτισαν όλοι όσοι παρακολούθησαν προσεκτικά τους τρεις αγώνες: Πως ο Παναθηναϊκός σε τούτο το χρονικό σημείο ήταν καλύτερη ομάδα, λειτούργησε πιο έξυπνα, είχε ζωοφόρες πηγές τις οποίες ο Ολυμπιακός έχασε μετά το Λονδίνο και συνολικά κέρδισε πανάξια τον τίτλο του πρωταθλητή, δικαιώνοντας κυρίως τον προπονητή του, που τόσο λοιδωρήθηκε, αλλά στο τέλος απέδειξε ότι είναι από τα πιο εκλεκτά μέλη της πανευρωπαϊκής προπονητικής κοινότητας. Οπως βέβαια και ο αντίπαλός του.
Αυτό που παρουσίασε φέτος ο Παναθηναϊκός ήταν ένα μοντέλο, όμοιο με αυτό που έφερε στην επικαιρότητα πέρσι ο Ολυμπιακός. Οι ίδιες δυνάμεις, το κίνητρο, η αμφισβήτηση, η ανάγκη για επιβίωση, η φιλοδοξία και εν τέλει η καρδιά, οδήγησαν τις δύο ομάδες στις επιτυχίες τους μέχρι σήμερα.
*Εκτός παρκέ, οι τελικοί πήραν φωτιά και οι τοποθετήσεις αυτών που κόπτονται για το ελληνικό μπάσκετ ευνόησαν τις ακραίες αντιδράσεις...
*Ολόκληρη η Ελλάδα χόρεψε στους ρυθμούς ενός δημοσιεύματος που άφησε σκιές πάνω από μία ελληνική επιτυχία. Συντάσσομαι στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη και του Κώστα Παπανικολάου και σε όσα ανέφεραν, μπροστά ή πίσω από τις κάμερες. Ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Και ακόμα δεν ξέρω τι απ΄ όλα αυτά που συνέβησαν στους τελικούς ήταν ηθικά, έστω κι αν ήταν νόμιμα.
*Το ιδανικό αντίο για έναν εξαιρετικό παίκτη κι έναν καταπληκτικό άνθρωπο. Κώστα Τσαρτσαρή σε ευχαριστούμε!
Πηγή: gazzetta.gr

Σκέψεις μετά τη φιέστα του Παναθηναϊκού!!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει για τη φιέστα του νταμπλούχου μπασκετικού Παναθηναϊκού και για το ποιοι άξιζαν, πραγματικά, τον φετινό θρίαμβο.
Φιέστα χθες το βράδυ ο Παναθηναϊκός του μπάσκετ. Είναι μια τέχνη αυτή, να ξέρεις να γιορτάζεις τη νίκη σου. Την επιτυχία σου. Δείχνεις τον πολιτισμό σου, όπως και τη λεχριτοσύνη σου. Ανάλογα το ποιος είσαι.
Άξιζε τη φιέστα να τη χαρεί ο Παναθηναϊκός επειδή κυριάρχησε τούτη τη σαιζόν επί του Ολυμπιακού. Αυτό είναι το λυπηρό. Ο Παναθηναϊκός δεν κατέκτησε κανένα πρωτάθλημα, απλά πήρε σ’ αυτή τη δόση την παρτίδα από τον αιώνιο αντίπαλο.
Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε πρωτάθλημα μπάσκετ. Ούτε και στο μπάσκετ. Δεν παίζουν, δηλαδή, σε κάποιο βαθμό, ανταγωνιστικά στο επίπεδο Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, κι άλλες 2-3 ομάδες έστω.
Άξιζαν το θρίαμβο τους, πρώτα, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Μετά το τεχνικό επιτελείο και, τέλος, οι παίκτες. Αυτή είναι η σειρά. Άλλος, άλλοι δεν χωράνε στην «ιεραρχία». Μιλάμε για μπίζνες, αυτό σημαίνει επαγγελματικός πρωταθλητισμός, άλλο αν στην Ελλάδα κυκλοφορεί η νοσηρότητα να θεωρείται ντροπή η κερδοφορία μιας αθλητικής εταιρείας.
Τον πρώτο λόγο σ’ ένα κλαμπ που είναι ανώνυμη εταιρεία, που είναι επιχείρηση εμπορική, τον έχει ο μεγαλομέτοχος. Αυτός βάζει τα λεφτά, αυτός επενδύει κι αυτός οφείλει να κερδίζει χρήματα, αν δεν είναι απατεώνας, αν δεν είναι ικανός, κι αν δεν παίζει για άλλους, εξωαθλητικούς λόγους. Ο προπονητής διαχειρίζεται αγωνιστικά την ομάδα, είναι το Νο2 άτομο του κλαμπ. Και μετά, ναι, μετά ακολουθούν οι παίκτες, που είναι ο τρίτος τροχός της αμάξης.
Μιλάμε για αθλητικό σώου. Άρα, πρώτη μούρη του έργου είναι οι μπασκεμπωλίστες. Επειδή, όμως, δεν αυτοεπιλέγονται, ούτε οι ίδιοι αποφασίζουν πότε θα χρησιμοποιηθούν, και ποια τακτική αγωνιστική θα εφαρμόσουν, δομικά, θεμελιακά, είναι ο τρίτος της παρέας.
Οι φίλαθλοι; Δεν υπάρχουν αυτοί. Και κακώς τους λένε έτσι. Οπαδοί είναι, όχι φίλαθλοι. Θεατές. Καταναλωτές, αγοραστές του προϊόντος της ομάδας, δηλαδή του αθλητικού θεάματος. Οι φίλαθλοι είναι εκτός λειτουργίας ομάδας. Ούτε διοικούν, ούτε συμβουλεύουν, ούτε απειλούν.
Χωρίς το αθλητικό κοινό δεν υπάρχει ομάδα. Όπως δεν υπάρχει υγιής σύλλογος, που να είναι σε θέση να λειτουργεί παραγωγικά και δημιουργικά όταν είναι παραδομένος στη οργανωμένη οπαδική αλητεία.
Αυτά προς το παρόν.

Για τις «ιδιαίτερες» διαπροσωπικές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ με τον καπετάνιο Γιώργο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Την εποχή που η ΑΕΚ του Μελισσανίδη έπαιρνε τα πρωταθλήματα από τον Παναθηναϊκό του Γιώργου Βαρδινογιάννη ήταν επόμενο οι δυο άνδρες, προσωπικότητες δυναμικές και οι δυο, με εκρηκτικό χαρακτήρα, να μην έχουν καλές σχέσεις.

Πέρα απ’ αυτό, τον Μελισσανίδη με το βαρδινογιαννέϊκο, όχι απαραίτητα τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, τον «χώριζε» το πετρέλαιο. Ο Βαρδής ήταν η Motor Oil και ο τίγρης, πολύ πριν σηκώσει ο αδελφός του τη σημαία της AEGEAN στα βενζινάδικα, άσχετο αυτό, δούλευε το πετρέλαιο σαν προμηθευτής πλοίων.

Ήταν τέτοια η κόντρα Μελισσανίδη - βαρδινογιαννέϊκου που ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ πήγαινε στο ΟΑΚΑ και καθόταν στην εξέδρα περιστοιχιζόμενος από ένα λόχο κουμπουροφόρων αλλοδαπών μπράβων. Πάντα υπήρχε ο κίνδυνος, όχι από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, μήπως ορμήξουν τίποτα μαχαιροβγάλτες από τον υπόκοσμο του Παναθηναϊκού επειδή ο τίγρης τους έπαιρνε τα πρωταθλήματα.

Θα μπορούσε να αποφύγει την παρουσία του στο γήπεδο, στα ντέρμπυ Παναθηναϊκού-ΑΕΚ ο Μελισσανίδης, αλλά λόγω χαρακτήρα δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα κλανιάρη.

Με τα χρόνια Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιώργος Βαρδινογιάννης έφτιαξαν, παραέφτιαξαν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Σε κάθε επετειακή εκδήλωση της AEGEAN πάντα πρώτο τραπέζι πίστα ο Γιώργος Βαρδινογιάννης με τη δική του παρέα.
 
Πηγή: gazzetta.gr

«Δεν φεύγει ο Μπαρτζώκας»

Ο Χρήστος Λαζάρου, ατζέντης στο γραφείο που εκπροσωπεί τον Γιώργο Μπαρτζώκα ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του δεν θα φύγει από τον Ολυμπιακό.  
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ο Λαζάρου τόνισε πως ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τον πάγκο των ερυθρολεύκων καθώς θέλει να τιμήσει το συμβόλαιό του.
«Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και δεν σκοπεύει να φύγει. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο twitter ο Λαζάρου.
«Δεν φεύγει ο Μπαρτζώκας» - Gallery (Μέσα στο κείμενο)
Πηγή: gazzetta.gr

Ευρώπη: καλό ή κακό για τον ΠΑΟ;

Ο Γιάννης Σερέτης αναλύει τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για τον Παναθηναϊκό ενδεχόμενο πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή της UEFA. Πάει, λοιπόν, στην UEFA ο Γιάννης Αλαφούζος, προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις αναφορικά με τον φάκελο του Παναθηναϊκού και στην ΕΠΟ επικρατεί πανικός. Όχι μόνο στον Γιώργο Δημητρίου, αλλά και στα διοικητικά στελέχη της. Ξέρουν όλοι πια ότι φαβορί είναι η Ξάνθη και αουτσάιντερ το Τριφύλλι. Αν παίξει η Ξάνθη στο Europa League, o Δημητρίου θα πάρει μια βαθιά ανάσα (ουδείς όμως γνωρίζει ούτως ή άλλως αν θα παραμείνει στη θέση του και αυτό θα το αναλύσουμε μετά την απόφαση τηςUEFA…), ο Σαρρής θα πετάξει τη μπάλα αράουτ («ο αρμόδιος υπάλληλός μας είχε αποφανθεί εξ αρχής για την τιμωρία ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκού, η δευτεροβάθμια επιτροπή ορίζεται μεν από το ΔΣ της ομοσπονδίας, αλλά είναι… ανεξάρτητη αρχή») και… ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν, όμως, πάρει άδεια ο Παναθηναϊκός, θα είναι πλέον πιθανότατη η αποπομπή του Δημητρίου και… βλέπουμε για τις υπόλοιπες εξελίξεις.
Σε κάθε περίπτωση, λόγω της απόλυτης «σιωπής» της UEFΑ, αλλά και των κλειστών στομάτων από τους Ελληνες παράγοντες, στα ελληνικά media δεν έχει «περάσει» ότι ήδη στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει κηλιδωθεί η ΕΠΟ μ’ αυτή την ιστορία (ακόμη και το τσουχτερό πρόστιμο είναι ανοιχτό ως ενδεχόμενο) και ότι αν τελικά δεν συμμετάσχει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Europa League, ήδη το φάουλ της είναι τεράστιο.
Πάμε παρακάτω, περιμένοντας την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στα τέλη της εβδομάδας. Προφανές είναι, άλλωστε, ότι έγραψε στα… παλιά της τα παπούτσια τις ανάγκες των τριών «εμπλεκόμενων» ομάδων και δεν βιάστηκε καθόλου μα καθόλου για τη διαδικασία, καθώς ήδη έχουν περάσει δέκα ημέρες από την άφιξη των στελεχών της στην Αθήνα!
Θα ωφελήσει ή θα βλάψει τον Παναθηναϊκό ενδεχόμενη θετική απόφαση; Κατά τη γνώμη μου, εδώ που έχουμε φτάσει, ακριβώς έναν μήνα πριν από το πρώτο ματς στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa League, είναι περισσότερα τα μειονεκτήματα. Εχουμε και λέμε, δεδομένου ότι θεωρητικά η έναρξη της προετοιμασίας είχε οριστεί θεωρητικά για την προσεχή Πέμπτη (!) σε περίπτωση συμμετοχής της ομάδας στην Ευρώπη…
1.    Μπουμσόνγκ, Κουίνσι, Φορναρόλι, Βελάσκες (σε πρώτο επίπεδο) και Σο, Βιτόλο, Τοτσέ, Πίντο (σε δεύτερο επίπεδο) ανήκουν ακόμη στο ρόστερ της ομάδας. Τι θα συνεπάγεται η χρονική πίεση; Συμβιβασμούς και κόστος. Μοιάζει απίθανο ο Παναθηναϊκός που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει (δεν είναι, δα, καθόλου εύκολο…) να λύσει ούτε ένα συμβόλαιο «φευγάτου», να λύσει 8 (!) μέσα σε έναν μήνα, ή έστω 2-3 μέσα σε λίγες ημέρες. Δύο οι εναλλακτικές, δεδομένου ότι μάλλον άπαντες θα αρχίσουν προετοιμασία! Α) Μεγάλο κόστος με αδρές αποζημιώσεις για την άμεση λύση ορισμένων συμβολαίων, καθώς ο παίκτης θα μπορεί να πιέσει αφόρητα το κλαμπ για να βάλει την υπογραφή του «διαζυγίου», ακόμη κι αν γνωρίζει ότι δεν θα παίζει την επόμενη σεζόν Β) Συμβιβασμοί από τον Αναστασίου. Άλλη ομάδα είχε προσχεδιάσει, άλλη θα του προκύψει, εφόσον θα αναγκαστεί να κρατήσει στην ομάδα κάποιους. Η μοναδική επιλογή που θα έχει είναι η εξής: να τα βάλει κάτω με τον Νταμπίζα και τον Αλαφούζο, να αποφασίσει ποιοι «κόβονται» και ποιοι θα μείνουν, στη λογική του «μικρότερου κακού». Θα είναι άραγε, όμως, οι τελικές επιλογές, βάσει αγωνιστικών ή μήπως βάσει οικονομικών κριτηρίων;
2.     Το πλάνο του Αναστασίου προέβλεπε 7-8 μεταγραφές. Εξ αυτών έχει ολοκληρωθεί μόνο μία που αποτελούσε «ειδική περίπτωση» («είπα στον μάνατζέρ μου ‘τέλειωσέ το, δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα’ είχε δηλώσει ο Εμίρ Μπαϊράμι), ενώ επιπλέον μία θεωρείται ολοκληρωμένη, αλλά δεν επικυρώνεται αφού δεν έχει αδειάσει ούτε μία θέση: του… τέταρτου στόπερ, Γιώργου Κουτρουμπή. Ο Μπεργκ θα συναντηθεί το Σάββατο με το Αμβούργο, του Φάλκενμπουργκ παραμένει στάσιμο, ο Μαυρίας είναι στα «πιτς», ο «Κάρα» απομακρύνεται, ο Μόρας δεν πιέζεται για να λύσει το συμβόλαιο με την Βερόνα, αριστερός μπακ αναζητείται, όπως και κεντρικός εσωτερικός μέσος και «εξάρι»… Αναζητούνται από τους δημοσιογράφους. Από τους αρμόδιους έχουν εντοπιστεί, έχουν γίνει και επαφές, αλλά πώς να προχωρήσουν με την εκκρεμότητα της Ευρώπης και των «φευγάτων»;
3.    Καθίσταται σαφές ότι… άλλος Παναθηναϊκός σχεδιάστηκε, άλλος θα ξεκινήσει την προετοιμασία, άλλος θα παίξει στους ευρωπαϊκούς προκριματικούς γύρους και άλλον θα δούμε τελικά από τον Σεπτέμβριο! Κακή αρχή…

Από την άλλη πλευρά, ασφαλώς, υπάρχουν και θετικά με την άδεια ανά χείρας…
1.Θα μπει… νέφτι σε όλους για όλα. Για τη Λεωφόρο, για τις εξελίξεις με το προπονητικό κέντρο όπου θα προετοιμαστεί ο Παναθηναϊκός, για τις αποδεσμεύσεις, για τις μεταγραφές, για τα πάντα!
2. Η προοπτική τουλάχιστον δύο αγώνων στη Λεωφόρο μέσα στο κατακαλόκαιρο, θα τονώσει το ενδιαφέρον για τα εισιτήρια διαρκείας («τσουχτερές» τιμές για όλους πλην οργανωμένων, αλλά σε αρκετές δόσεις και πολλές – ελκυστικές παροχές στα μέλη της «Συμμαχίας») και θα προσφέρει πιο γρήγορα ρευστό στην ΠΑΕ.
3. Δεν θα χρειάζονται ούτε tweets ούτε δηλώσεις για την αντιπολίτευση προς την τωρινή ηγεσία της ΕΠΟ. Επειδή ουδείς θα τολμήσει να αμφισβητήσει το κύρος της απόφασης της UEFA, όλα θα γίνουν μόνα τους. Απλώς ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να κινηθεί έξυπνα ακολούθως και να μην «φωνάζει». Θα έχει «φωνάξει» η UEFA και άλλοι γύρω από τον Σαρρή, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την εικόνα της ομοσπονδίας προς την ευρωπαία προϊσταμένη της.
4. Iσως κάποιοι υποψήφιοι από το εξωτερικό δελεαστούν πιο εύκολα για το τελικό «ναι», βάσει και της συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ισως…

Υ.Γ. Για να μην… μπερδεύεστε, ούτε ο Σαρρής, ούτε ο ΠΑΟ, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο… Πανόπουλος κίνησε τη διαδικασία του «α λα Wada» ξαφνικού ελέγχου. Ας βγει η απόφαση και τα ξαναλέμε σχετικώς…
Πηγή: gazzetta.gr

The story: Από τη διάλυση στον θρόνο...!!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει όλη την αλήθεια για την πορεία του Παναθηναϊκού: Κόλαση-παράδεισος σε 12 μήνες. Ο Γιαννακόπουλος, ο Βαρδινογιάννης, ο Πεδουλάκης και άλλοι «πρωταγωνιστές»...
Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα το «Θεός» από το «παλτό» απέχουν όσο το «δοκάρι και μέσα» απ' το «δοκάρι κι έξω». Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός απείχε ακόμα λιγότερο όπως αποδείχθηκε. Όσο το «κριτική» απ' την «αυτοκριτική».
Το μάθημα αυτό το πέρασε πρώτος με επιτυχία ο Ολυμπιακός. Όταν οι Αγγελόπουλοι συνειδητοποίησαν πως φέρνοντας καραβιές ΝΒΑερς, τύπους που πρόσφεραν αφειδώς θέαμα, αλλά ουσία μηδέν, θα έκλειναν κοντά μια δεκαετία χωρίς να φτάσουν στη γη της επαγγελίας. Μέχρι που ήρθε ο... άγιος Ντούντα, έβαλε νέες αρχές και κατέστησε σαφές πως οι τίτλοι περνάνε απ' το... κανονικό μπάσκετ. Εφάρμοσε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, έβαλε αρχές στο παιχνίδι, επένδυσε σε παίκτες που μπορούσαν να φέρουν εις πέρας το πλάνο του, μοίρασε σωστά ρόλους και ας μην είχε ούτε έναν παίκτη να καρφώνει ανάποδα και «τσεκούρι».
Κι όμως, ο Ολυμπιακός προ διετίας ήταν περίπου στην ίδια αφετηρία που βρέθηκε ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι. Είχε σχεδόν μια νέα ομάδα να φτιάξει απ' την αρχή, με φοβερή δυσπιστία απ' τον κόσμο, μια διοίκηση που κυνηγούσε χίμαιρες, την ΚΕΔ, την ΕΟΚ, τους κακούς ατζέντηδες που «μοσχοπουλούσαν» και τους έπιαναν κότσο και το «σύστημα» να τους κυνηγάει.
Το ξεκίνημα και η ολοκληρωτική αποδόμηση
Ο Παναθηναϊκός είχε όλα αυτά, συν τη βαριά σκιά του Ομπράντοβιτς να αιωρείται. Και τους τίτλους να έχουν χρεωθεί ως επί το πλείστον στη δική του δουλειά. Το ξεκίνημα δεν το λες απλά δύσκολο. Ήταν βουτιά στον Ειρηνικό χωρίς σωσίβιο, με ανοιχτές πληγές και καρχαρίες να παραμονεύουν. Διότι ο «αιώνιος» αντίπαλος είχε ήδη φτιάξει μια πανίσχυρη βάση που χρειαζόταν μόνο πινελιές, με αυτοπεποίθηση στο full, έλεγχε την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, είχε γίνει πόλος έλξης για τους παίκτες που έμπαιναν στο μεταγραφικό δίλημμα «Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός».
Η έλευση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αποτέλεσε απ' τη μια σανίδα σωτηρίας για έναν Παναθηναϊκό που αναζητούσε (κατά δήλωση των ιδιοκτητών του πάντα) νέους μεγαλομετόχους, αλλά απ' την άλλη κουβαλούσε και όλα τα αρνητικά επακόλουθα της προϊστορίας του ΔΓ στον σύλλογο, κι όχι μόνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Οι παίκτες φοβισμένοι για το αύριο άρχισαν να αποχωρούν, ο Ομπράντοβιτς έφυγε λόγω της κοροϊδίας που είχε υποστεί τα τελευταία χρόνια (κατ' ομολογία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου  στην περιβόητη συνέντευξη Τύπου του φθινοπώρου) και δεδομένης της «έλλειψης εγγυήσεων» που έλαβε, η ομάδα αποδομήθηκε πλήρως. Διαλύθηκε για να το πούμε ωμά! Και ξαναχτίστηκε απ' την αρχή δίνοντας αρχικά τα αγωνιστικά ηνία στα χέρια του αμφιλεγόμενου, για όσους δεν γνωρίζουν μπάσκετ, Αργύρη Πεδουλάκη.
Να ήταν όμως μόνο αυτά τα προβλήματα;
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ανοιχτά μέτωπα με τους οργανωμένους, με τον απλό φίλαθλο κι άνοιξε με το καλημέρα ορισμένα ακόμα: Με τους καλύτερους ατζέντηδες στον χώρο γιατί «τους έσπρωχναν σε άλλες ομάδες», με δημοσιογράφους που «ήθελαν το κακό του Παναθηναϊκού», ενώ υπήρχαν ήδη «προηγούμενα» με την Ευρωλίγκα. Είχε όμως κι έναν ισχυρό σύμμαχο: Την εμπιστοσύνη του κόσμου στο επώνυμό του. Η επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη συνάντησε πολύ ισχυρές αντιδράσεις από το ευρύ κοινό (εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη δική μας άποψη όταν ανακοινώθηκε)
και οι κάκιστες επιλογές, από βιασύνη, έλλειψη εμπειρίας και όχι απεριόριστο μπάτζετ, έφεραν τα πρώτα σύννεφα στο ΟΑΚΑ που κορυφώθηκαν στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κίμκι. Έναν αγώνα που σηματοδότησε το επίσημο τέλος εποχής της δυναστείας που είχε χτίσει ο Ομπράντοβιτς και της ασυλίας που παρείχε ο κόσμος σε όλους λόγω των επιτυχιών.
Η απομάκρυνση των Τοτσέδων...
Ήταν όμως και το πρώτο καμπανάκι που άρχισε να ακούει η διοίκηση και το τεχνικό τιμ. Διαπιστώνοντας ότι στο ρόστερ είχαν πάρει θέση παίκτες (Πάνκο, Αρμστρονγκ, Κίτσεν συν κάποιους Έλληνες) που άλλη εποχή θα έβρισκαν θέση μόνο στον Παναθηναϊκό του... Βαρδινογιάννη μαζί με Μίτου, Ραγκουέλ, Ντεμπά, ξεκίνησαν την δεύτερη ανοικοδόμηση. Κι έτσι, έφτασε ο Παναθηναϊκός που 13 χρόνια δεν άλλαζε παίκτη ούτε με αίτηση, να τελειώνει τη χρονιά με 11 ξένους!!! Κάθε αλλαγή έκρινε σε μεγάλο βαθμό και έναν τίτλο. Ο Γκιστ με τον Καπόνο βοήθησαν στην κατάκτηση του Κυπέλλου, η αλλαγή του Μπανκς άργησε χαρακτηριστικά με συνέπεια τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ, οι προσθήκες του Κάρι κυρίως, αλλά και του Γκουίν οδήγησαν στο νταμπλ.
Για να συμβούν όλα αυτά, χρειάστηκε η διοίκηση να βάζει κάθε φορά το χέρι στην τσέπη. Κι έτσι το μπάτζετ, να ξεφύγει από τα 11-12 εκατομμύρια που είχε τεθεί ως όρος στον Ομπράντοβιτς και να εκτοξευθεί σε επίπεδα που θα τον καθιστούσαν ευθέως ανταγωνιστικό έναντι του Ολυμπιακού που είχε τα γνωστά πλεονεκτήματα.
Όσο οι αλλαγές συνεχίζονταν, ο Πεδουλάκης φρόντιζε να βάζει το τρένο στις ράγες. Δουλεύοντας πολύ και μιλώντας λίγο, είδε τις αδυναμίες κι από τον Γενάρη ήδη, η ομάδα του αποκτούσε ταυτότητα. Με μπάσκετ αργό, αλλά ελεγχόμενο, με άμυνα που τσάκιζε κόκαλα, αλλά επίθεση προβλέψιμη, κέρδιζε κι έχανε κρίσιμα παιχνίδια, όμως σιγά σιγά άρχισε να πείθει τον κόσμο.
Η δικαίωση του Πεδουλάκη και των ΜΜΕ για την πίστωση χρόνου
Σε αυτό το διάστημα, ο Πεδουλάκης είχε να αντιμετωπίσει έναν περίεργο, για τα ελληνικά δεδομένα, διχασμό. Ένα κοινό που στήριζε σιωπηλά στο ΟΑΚΑ και δεν έκραξε ποτέ τον προπονητή, τους "χούλιγκαν του πληκτρολογίου" που τον έθαβαν για ψύλλου πήδημα στο facebook και την αξιοσημείωτη στάση του Τύπου. Κι όμως, όλως περιέργως, και ο Πεδουλάκης και ο Μπαρτζώκας, είχαν φάει την «ένεση» ότι τους... πολεμούσαν απ' το παρασκήνιο τα media και οι δημοσιογράφοι. Ποιοι; Θα δυσκολευτείτε πολύ ψάχνοντας στο google να βρείτε σοβαρά άρθρα σε σοβαρά Μέσα που να κριτικάρισαν τον «Άρτζι». Η όποια κριτική αφορούσε τις επιλογές των ξένων που πρώτα απ' όλα αναγνώρισε η διοίκηση και το τεχνικό τιμ. Η 100% χιουμοριστική σάτιρα για τα αγγλικά ή το πουκάμισο που βγήκε απ' έξω, έγινε σημαία δήθεν χλευασμού, που ασπάστηκε και ο Πεδουλάκης (!), ενώ στην πραγματικότητα, ουδείς αμφισβήτησε εν γένει προπονητικά τον τεχνικό του τριφυλλιού. Αντιθέτως, τον στήριξαν, όπως και τον Μπαρτζώκα, και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν όσους είχαν το θάρρος να πάρουν θέση κόντρα στο ρεύμα.
Ο Πεδουλάκης το χρησιμοποίησε ως «έξτρα κίνητρο», μπήκε ασπίδα μπροστά απ' τους παίκτες του, και συνεχίζοντας να υποστηρίζει το σχέδιο του, εισέπραξε στο τέλος τους καρπούς. Κύπελλο, πρωτάθλημα και το σημαντικότερο έπαθλο το «Πεδουλάκης οέ οέ οέ» στη φιέστα.
Το Κύπελλο έδωσε το έναυσμα, λειτούργησε ως καύσιμο στην ψυχολογία και ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει στροφές. Πάλεψε σκυλίσια για την πρόκριση κόντρα στη Μπαρτσελόνα και παρ' ότι αποκλείστηκε είχε ήδη φωνάξει «παρών» σε μια πολύ δύσκολη, μεταβατική χρονιά. Ο αποκλεισμός του τελικά, δεν αποκλείεται να τον βοήθησε να συγκεντρωθεί επί ενάμιση μήνα στον στόχο που εξ αρχής είχε τεθεί: Επιστροφή των σκήπτρων στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο ρόλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το είχε πάρει προσωπικά και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Η επίθεση στον Πηλοϊδη μετά το παιχνίδι στο ΣΕΦ ήταν το πρώτο δείγμα πριν ακολουθήσουν τα «ξεβρακώματα» στον Μπερτομέου, οι έλεγχοι ντόπινγκ που επιχείρησαν να «πειράξουν» το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού, το ντου στην τριάδα διαιτητών του δεύτερου τελικού και άλλες ενέργειες είχαν την σφραγίδα του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Μια τακτική που σε πολλές περιπτώσεις θυμίζει Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ένας επιθετικός παίκτης, που δεν έχει όρια όταν θέλει να πετύχει τον στόχο του.
Και τον πέτυχε στον απόλυτο βαθμό. Πήρε το νταμπλ στην πρώτη του χρονιά (όπως κι ο Μαρινάκης το 2011), έδωσε όραμα για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, τον κατέστησε ξανά ανταγωνιστικό παρά τις μεγάλες απώλειες. Κι αφού πήρε τους τίτλους, ένα χρόνο μετά την πλήρη διάλυση, βρίσκεται στη θέση ισχύος που ήταν ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια έναντι του βασικού ανταγωνιστή του. Είναι ξανά πιο ελκυστικός ως ομάδα για νέους παίκτες, όπως ο Γιάνκοβιτς, ο Παππάς που οδεύουν προς το ΟΑΚΑ, αλλά και παλιούς όπως ο Φώτσης και άλλοι...
Ο... Βαρδινογιάννης και ο νέος στόχος
Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη: Ο Βαρδινογιάννης δήλωσε εγγυητής της επόμενης ημέρας και άφησε τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό να διασύρεται σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να φανεί το κενό του, ο Γιαννακόπουλος, αφού δεν βρήκε νέο μεγαλομέτοχο, έκανε καύσιμο τον εγωισμό του για να πετύχει το τμήμα μπάσκετ. Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός αποτελεί το πρώτο κερδισμένο στοίχημα στην επιχειρηματική ζωή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Με τον τρόπο του ή τις τακτικές του, θα βρείτε πολλούς να διαφωνούν και πολλούς να συμφωνούν. Το αποτέλεσμα όμως δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Αφού κατέκτησε σχεδόν το μάξιμουμ όσων μπορούσε σαν πρώτη σεζόν, ξεκινάει την επόμενη χρονιά με μια ισχυρή βάση παικτών, με την ψυχολογία ομάδας και κόσμου στα ύψη και μεγάλη δίψα να επιστρέψει στους ευρωπαϊκούς τίτλους. Οι πρώτες κινήσεις έχουν ήδη γίνει και αναμένονται οι επόμενες που θα δείξουν εξ αρχής αυτή τη φορά κι όχι μεσούσης της σεζόν, ότι ο μεγάλος στόχος θα είναι η Ευρωλίγκα. Πέρυσι τέτοιο καιρό δεν είχε τίποτα, τώρα του λείπουν λίγα. Πρόοδος αν μη τι άλλο...
Πηγή: gazzetta.gr