Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Arriba… Μπαλοτέλι!!

Ζορίστηκε, αλλά έβγαλε επιφώνημα… νίκης η Ιταλία! Ένα γκολ του Μπαλοτέλι έδωσε στη «σκουάντρα ατζούρα» τη νίκη με το Μεξικό (2-1) και προβάδισμα από νωρίς για την επόμενη φάση του Confederations Cup.

Arriba… Μπαλοτέλι!
Συνηθίζει ν’ αναρωτιέται «why always me». Αν δεν ήταν ο Μάριο Μπαλοτέλι όμως, η Ιταλία πιθανότατα θα είχε στραβοπατήσει στην πρεμιέρα της στο Confederations Cup.

Η «σκουάντρα ατζούρα» πίστεψε ότι θα της πάνε όλα εύκολα απέναντι στο Μεξικό, όταν ο Αντρέα Πίρλο γιόρταζε με μια από τις γνωστές «ζωγραφιές» του από εκτέλεση φάουλ (27’) τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα της.




MEX 0-1 ITA από nohoy25

Οι φιλότιμοι Λατινοαμερικανοί όμως δεν το έβαλαν κάτω. Ισοφάρισαν γρήγορα λοιπόν (ο Ντος Σάντος κέρδισε πέναλτι στο 37’ και ο Τσιτσαρίτο νίκησε τον Μπουφόν από τη βούλα) και γενικώς στάθηκαν αξιοπρεπέστατα.

Η υπέροχη μπαλιά του Τζιακερίνι ωστόσο -και η αδράνεια της άμυνας- έδωσε την ευκαιρία στον Μπαλοτέλι κι εκείνος δεν έκανε λάθος. Εκτέλεσε τον Κορόνα και γράφοντας το 2-1, έφερε την Ιταλία ισόβαθμη της Βραζιλίας και από τώρα φαβορί μαζί της για τις δυο θέσεις στα ημιτελικά.


Η βαθμολογία του α’ ομίλου

Βραζιλία 3 (3-0)
Ιταλία 3 (2-1)
Μεξικό 0 (1-2)
Ιαπωνία 0 (0-3)

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΜΕΞΙΚΟ (Ντελ λα Τόρε): Κορόνα, Ροντρίγκες, Μορένο, Φλόρες, Ακίνο (53’ Μίερ), Γουαρδάδο, Τοράδο, Σαλσίδο, Σαβάλα (86’ Χιμένεθ), Ντος Σάντος, Ερνάντες

ΙΤΑΛΙΑ (Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Αμπάτε, Ντε Σίλιο, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μοντολίβο, Μαρκίζιο, Τζιακερίνι (88’ Ακουϊλάνι), Μπαλοτέλι (86’ Τζιλαρντίνο)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: