Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Στο εδώλιο Ψωμιάδης κι άλλοι δέκα!!

Σε δίκη που αφορά σκέλος της υπόθεσης των στημένων αγώνων παραπέμπονται ο Μάκης Ψωμιάδης κι άλλοι δέκα κατηγορούμενοι -συμπεριλαμβανομένου και του γιου του, Σταύρου.

Στο εδώλιο Ψωμιάδης κι άλλοι δέκα
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθεί ο Μάκης Ψωμιάδης και άλλοι δέκα κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Με βάση μέρος της δικογραφίας, που διαχωρίστηκε ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες πριν συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης του «Big Mac», ο ίδιος, ο γιός του και οι υπόλοιποι θα τεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράνομα στοιχήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, την περίοδο 2008-2011.

Πιο συγκεκριμένα -και σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1733/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών- στο εδώλιο θα καθίσουν οι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης, Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Διονύσιος Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Οι κατηγορίες ανά περίσταση, αφορούν συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Με το βούλευμά του, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διατάσσει να μην απαγγελθεί κατηγορία για συγκεκριμένες πράξεις σε βάρος των:

- Μάκη Ψωμιάδη, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη,

- Σταύρου Ψωμιάδη και Ιωάννη Παπακώστα, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος την περίοδο 2008- 2011 και

- Κων. Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλου, Γιώργου Χριστοβασίλη, Ευαγγ. Αγγελή και Περικλή Αμανατίδη, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, εντός του πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης από το 2008 έως το 2011 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, λόγω παραγραφής σε βάρος των Γ. Χαβενετίδη, Δημ. Δημητρίου και Ευαγγ. Δήμου για τη μερικότερη πράξη της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος που τέλεσαν από την 1 Ιανουαρίου 08 έως τις 29 Ιουλίου 2008.Πηγή: sport-fm.gr

Ζώνη και ΜακΚάλεμπ έφεραν την πρώτη ήττα!

Η Εθνική Ελλάδος ηττήθηκε από τα Σκόπια 77-75 στην πρεμιέρα του τουρνουά του Ουλμ. Ζώνη και ΜακΚάλεμπ προβλημάτισαν την «γαλανόλευκη».
Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες σε φιλικά προετοιμασίας. Η Εθνική μας είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα, δεν είχε λύσεις στην επίθεση, ειδικά κόντρα στην άμυνα ζώνης των Σκοπιανών,  και έτσι γνώρισε την ήττα με 77-75. Επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.
Το ξεκίνημα ήταν καλό σε ό,τι έχει να κάνει με την αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλλά δεν ίσχυε το ίδιο και για την επιθετική. Έτσι, μετά από 5 λεπτά αγώνα τα Σκόπια ήταν μπροστά με 5-3. Περπέρογλου και Πρίντεζης έδωσαν κάποιες λύσεις επιθετικά με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 17-15 για την Εθνική μας.
Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι  κατάφερε, χάρη στην άμυνα της,  να προηγηθεί 29-23 με καλάθι και φάουλ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Οι Σκοπιανοί, όμως, με τον ΜακΚάλεμπ και τον Άντιτς έκαναν ένα σερί 8-0 μέσα σε 01:30'' και πέρασαν μπροστά με 31-29. Η Εθνική μας απάντησε με δικό της σερί 6-0 για το 35-31 με το ημίχρονο να τελειώνει 40-34 υπέρ της Εθνικής Ελλάδος.
Με δύο τρίποντα από τον Μάικ Μπράμος η Εθνική έστειλε για πρώτη φορά στο +10 (46-36) τη διαφορά, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Σκοπιανοί, όμως, κατάφεραν με επιμέρους 12-5 να μειώσουν σε 51-48 πριν ο Μπουρούσης με πέντε συνεχόμενους πόντους βάλει και πάλι μπροστά την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι με 56-48 στο 28' με τρο τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει 58-54 υπέρ της «γαλανόλευκης».
Μπουρούσης και Σλούκας με συνεχόμενους πόντους έκαναν το 63-54 στο 32' για την Εθνική μας. Οι Σκοπιανοί στο μεγαλύτερο μέρος του ματς έπαιζαν ζώνη και έτσι η Εθνική πολλές φορές προσπαθούσε να τη σπάσει με σουτ πίσω από τα 6.75.Τα Σκόπια κατάφεραν να μειώσουν σε 63-60 με τον ΜακΚάλεμπ να έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Η Εθνική μας, όμως, είχε και πάλι την απάντηση και με τρίποντο του αρχηγού, Αντώνη Φώτση, η διαφορά πήγε και πάλι στο +8 (68-60) στο 35'.
Ο Μαυροκεφαλίδης με 1/2 βολές έκανε το 69-60, αλλά οι Σκοπιανοί με ΜακΚάλεμπ, Ιλιέφσκι και Τσεκόφσκι έκαναν σερί 8-0 και μείωσαν σε (69-68), 3:00'' πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Καϊμακόγλου με συνεχόμενους πόντους διατήρησε την ομάδα μας μπροστά στο σκορ 73-70, 01:50'' πριν το τέλος της αναμέτρησης. Οι Σκοπιανοί με ΜακΚάλεμπ και Τσεκόφσκι πέρασαν μπροστά (73-74), μισό λεπτό πριν τη λήξη, ο Καϊμακόγλου έκανε το 75-74 στα 24'' πριν το τέλος για να απαντήσει ο Άντιτς για το 75-76 υπέρ των Σκοπίων. Στην τελευταία επίθεση ο Βασίλης Σπανούλης επιχείρησε τρίποντο, αλλά αστόχησε και ο Άντιτς με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 75-77 υπέρ των Σκοπίων.
Δεκάλεπτα: 17-15,40-34, 58-54, 75-77.
Ελλάδα (Τρινκιέρι): Μπουρούσης 9 (2/2βολ, 2/6διπ, 1/2τριπ, 6ριμπ), Ζήσης 6 (4/4βολ, 1/4διπ, 0/1τριπ, 5ριμπ, 1ασ), Σπανούλης 11 (1/2βολ, 2/5διπ, 2/7τριπ, 4ριμπ, 8ασ), Περπέρογλουτ 12 (4/4βολ, 4/4διπ, 0/2τριπ, 4ριμπ, 1ασ), Φώτσης 5 (2/2βολ, 1/3τριπ, 4ριμπ), Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδης 4 (2/3βολ, 1/3διπ, 3ριμπ,2ασ), Καϊμακόγλου 10 (4/4βολ, 3/3διπ, 0/3τριπ, 4ριμπ), Μπράμος 6 (2/4τριπ, 3ριμπ), Πρίντεζης 4 (2/4διπ, 1ριμπ), Σλούκας 5 (2/3βολ, 0/1διπ, 1/2τριπ, 2ριμπ, 4ασ), Κατσίβελης 3 (1/2τριπ,1ριμπ).
Σκόπια (Πίπαν): Ιλιέφσκι 10 (2/3διπ, 1/5τριπ), ΜακΚάλεμπ 25 (6/7βολ, 8/12διπ, 1/3τριπ, 3ριμπ, 4ασ), Στογιανόφσκι 11 (4/5διπ, 1/3τριπ), Στογιανόφσκι Ντ, Γκετσέφσκι 3 (1), Άντιτς 16 (2/3βολ, 4/6διπ, 2/8τριπ, 10ριμπ, 1ασ), Γκιουρόσκι, Τσεκόφσκι 9 (2/3τριπ), Σαμαρτζίσκι 3.
SUPERCUP MEN 2013
Παρασκευή 23/8
Ελλάδα-ΠΓΔΜ 75-77
21.30 Γερμανία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Σάββατο 24/8
15.30 Γερμανία-ΠΓΔΜ
18.00 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Κυριακή 25/8
15.30 Γερμανία-Ελλάδα
18.00 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-ΠΓΔΜ
Πηγή: gazzetta.gr

«Κακοί, γκρινιάρηδες και αντιδραστικοί οι Έλληνες»


800px-spiegel_online_logosvg1Ο Γιώργος Βαβρίτσας δημοσιογράφος του Kicker φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την εμετική προπαγάνδα υπέρ των Σκοπίων και κατά της Ελλάδας που γράφτηκε στην “Spiegel” μία εκ των κορυφαίων εφημερίδων της Γερμανίας.
Για το τι λέει το δημοσίευμα: «Ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει, το θέμα είναι τι ισχύει, υπάρχει μια αφελής θα έλεγα προσπάθεια και έχει να κάνει με την όλο το γεγονός που έγινε και την φιλία των οπαδών της Σάλκε με αυτούς της Βαρντάρ Σκοπίων ότι αυτό το θέμα από τους «κακούς» Έλληνες πάει να πολιτικοποιηθεί και να γίνει μεγάλο. Μετά συνεχίζει με το ατυχές και άστοχο παράδειγμα του αθλητικού διευθυντή της Σάλκε ότι άμα πάμε στο επόμενο παιχνίδι της Σάλκε με το Αννόβερο με σημαία της Μπραουνβάιγκ, οι οποίο είναι αντίπαλοι στην κάτω Σαξονία, θα πρέπει να τιμωρηθούμε; Νομίζω ότι δεν έχει καμιά σχέση το ένα με το άλλο και ήτανε πραγματικά πολύ άστοχο αυτό το παράδειγμα. Στο δημοσίευμα χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως οι «κακοί» Έλληνες , οι οποίοι προσβάλλονται με το παραμικρό, ότι είμαστε αντιδραστικοί και άλλα τέτοια τα οποία δεν τα γράφει μόνο η συγκεκριμένη εφημερίδα.
Είναι η προσπάθεια των ανθρώπων της Σάλκε να αποδείξει ότι δεν έχει ευθύνη για το λόγο ότι φοβάται την τιμωρία με αποτέλεσμα να πέφτει σε μεγαλύτερα λάθη. Η Uefa είναι αμείλικτη σε τέτοια θέματα, που έχουνε να κάνουνε με προσβολή λαών και αυτό είναι γνωστό από όλους».


Πηγή: arenafm.gr

«50-50 για Φαρ-Φαν»


kelerΗ Νίνα Γκρέσμαν δημοσιογράφος από την Γερμανία που εργάζεται στην BILD μίλησε στον Arena 89.4, σχετικά με την συνέντευξη που παραχώρησε ο προπονητής της Σάλκε, Γένς Κέλερ. Ακόμη, επεσήμανε ότι οι Γερμανοί τρέφουν απεριόριστο σεβασμό στην ομάδα του ΠΑΟΚ:
Στην αρχή είπε:
«Του άρεσε η εμφάνιση της Σάλκε στο πρώτο ημίχρονο. Θέλουν αύριο με αντίπαλο το Ανόβερο να κάνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, και μετά να προκριθούν κόντρα στον ΠΑΟΚ»
Αν υπάρχει αισιοδοξία από πλευράς Κέλερ:
«Σε κάθε περίπτωση είναι αισιόδοξοι όλοι. Θεωρητικά στα χαρτιά η Σάλκε παραμένει καλύτερη ομάδα  και πιστεύουν ότι θα περάσουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ»
Αν υπάρχει φόβος και ανησυχία για αποκλεισμό:
«Ο φόβος είναι λανθασμένη λέξη. Υπάρχει απεριόριστος σεβασμός στον ΠΑΟΚ ως ομάδα. Όμως είναι πεπεισμένος ο Κέλερ ότι με μία νίκη θα περάσουν. Έχουν την ατυχία με τον Φαρ –Φαν που δεν θα παίξει σίγουρα με το Ανόβερο, και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν παίξει στην Τούμπα. Οι πιθανότητες να παίξει στην Θεσσαλονίκη είναι 50-50»
Τέλος όσον αφορά το πρόγραμμα της Σάλκε:
«Την Κυριακή θα υπάρχει ξεκούραση και την Δευτέρα θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη. Έχει το δικαίωμα να φέρει  200 άτομα αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν θα έρθουν όλοι»


Πηγή: arenafm.gr

«Να έχουμε υπομονή»


Ο Γιώργος Ζήνδρος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την Καλλονή, τον κόσμο και τον Χατζηνικολάου:
Για την αναμέτρηση με την Καλλονή:
zhdnros«Το κακό από μία σκοπιά αν το δούμε είναι ότι την Κυριακή υπάρχει το πρέπει. Ως συνήθως εμείς δεν έχουμε μεγάλη υπομονή. Θέλουμε αμέσως να έχουμε αποτελέσματα. Ξεχνάμε ότι μέχρι πέρσι δεν είχαμε μαντήλι να κλάψουμε και παλεύαμε για την σωτηρία. Νομίζω ότι λίγη υπομονή αξίζει να κάνουμε γιατί δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις. Με τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις κινήσεις που κάναμε είμαστε καλά»
Για το άρθρο 99:
«Μιλάμε για 50-60 περιπτώσεις. Να έρθεις σε συμφωνία με τόσους παίκτες είναι τεράστια δουλειά. Είναι ένας φάκελος από εδώ μέχρι την Αθήνα. Έγινε μία πολύ σοβαρή δουλειά και νομίζω θα έχουμε καλό αποτέλεσμα»
Και πρόσθεσε για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα:
«Για τώρα για την Κυριακή θέλει υπομονή. Δεν ήμασταν καλοί αλλά δεν ήμασταν και τόσο κακοί στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Είδαμε δύο ομάδες που ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο και σίγουρα αδικούμαστε από το αποτέλεσμα»
Για την Καλλονή:
«Η Καλλονή έχει κάνει καλές κινήσεις και από ότι φάνηκε και με τον Ολυμπιακό δεν είναι τυχαία ομάδα. Από εκεί και πέρα εμάς μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα και έχω την εντύπωση ότι εύκολα ή δύσκολα το αποτέλεσμα θα το πάρουμε» και συνέχισε:
«Θα έρθουν  θα κλειστούν πίσω και θα παίξουν με αντεπιθέσεις. Θα χρειαστεί υπομονή και επιμονή και η διάρκεια θα μας δικαιώσει. Επειδή είναι νέα η ομάδα εκτός από δύο έμπειρους θέλει διαύγεια στο παιχνίδι. Να μην αγχωθούν. Και σε αυτό και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει. Να μην μπει στους παίκτες ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Άμα γίνουν κάποια λάθη και τα λοιπά θα χρειαστεί στήριξη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το λάθος του Κύργια ήταν δείγμα της απειρίας. Ήταν πολύ καλός και στα φιλικά και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση αλλά ένα λάθος μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία»
Για τον Χατζηνικολάου:
«Κακώς δέχεται κριτική. Άμα αρχίσουμε την αμφισβήτηση από την πρώτη αγωνιστική δεν θα δούμε αποτέλεσμα. Εδώ η Τότεναμ έφαγε στα φιλικά 7 γκολ και δεν έγινε τίποτα. Όταν αλλάζεις προπονητές συνέχεια είναι ακόμη χειρότερα»

Πηγή: arenafm.gr

«Σαν τον ΠΑΟΚ κανένας»

vieirina
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 σχετικά με την αναμέτρηση κόντρα στην Σάλκε, την δική του παρουσία στο γήπεδο, τον κόσμο του “δικέφαλου” και τον Στέφενς:
Στην αρχή είπε:
«Έκανα 300 χιλιόμετρα να δω τον ΠΑΟΚ. Σύνολο πάνε-έλα 600. Είχα την ευκαιρία να δω τον ΠΑΟΚ από κοντά και δεν την έχασα» και συνέχισε:
«Εγώ δεν είχα την τύχη να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά μακάρι ο ΠΑΟΚ να αγωνιστεί. Φυσικά και είχα αγωνία στην διάρκεια του αγώνα. Αγαπάω την ομάδα. Ήξερα ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι»
Για την στιγμή του γκολ:
«Όταν έβαλε το γκολ ο Στοχ πανηγύρισα. Εκείνη την στιγμή δεν σκέφτηκα τίποτα. Σηκώθηκα και πανηγύρισα, με μέτρο βέβαια γιατί ήμουν ανάμεσα σε κόσμο της Σάλκε»
Για την εξέλιξη του αγώνα:
«Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καλά όμως αυτά που κάναμε στο δεύτερο ήταν αρκετά για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Τώρα είναι όλα ανοιχτά αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν θα έχει κόσμο στο πλευρό του»
Για τον κόσμο:
«Μου λείπει η λατρεία από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Εδώ στην Γερμανία δεν είναι τόσο τρελοί όπως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Νιώθω την αγάπη τους και χαίρομαι. Είναι δύσκολο να ξεχάσω όσα έζησα. Κόσμο σαν του ΠΑΟΚ είναι δύσκολο να βρεις σε όλη την Ευρώπη»
Για τον επαναληπτικό:
«Όσα έκανε στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να τα κάνει και στην Τούμπα. Αν πιέσει θα βρει μεγάλες ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Κάθε φορά που πίεζε ο ΠΑΟΚ η άμυνα της Σάλκε είχε προβλήματα. Το παιχνίδι είναι στα χέρια του γιατί και με ισοπαλία χωρίς γκολ περνάει ο ΠΑΟΚ» και πρόσθεσε:
«Είμαι περήφανος γιατί βλέπω τον ΠΑΟΚ στον σωστό δρόμο. Αλλά και έτσι να μην ήταν πάλι θα ήμουν περήφανος που έπαιξα στην ομάδα».
Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος σε σχέση με πέρσι:
«Είναι νωρίς να πούμε αν είναι καλύτερος. Στο πρώτο παιχνίδι νικήσαμε 3-0 την Ξάνθη κάναμε καλό παιχνίδι στην Σάλκε αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την συνέχεια. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι. Να δουλεύουν για κάθε παιχνίδι και σιγά –σιγά να φέρνουν καλά αποτέλεσματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».
Για τον Στέφενς:
«Είναι μεγάλος προπονητής. Έχει την εμπειρία. Στο παιχνίδι με την Σαλκε βοήθησε πάρα πολύ γιατί ήξερε τα πάντα για τους Γερμανούς. Αν φέρει στην Ελλάδα τα στοιχεία που υπάρχουν στην Γερμανία τότε θα δούμε πολύ καλά αποτελέσματα».
Για τον ίδιο και την παρουσία του στο γήπεδο:
«Έφυγα μετά τον αγώνα γιατί είχα προπόνηση. Μιλούσαμε με τον Βρύζα, βρήκα τον Μαλεζά και τον Σταφυλίδη αλλά μετά δεν μπορούσα να τους περιμένω γιατί είχα προπόνηση. Ευτυχώς το βράδυ στην Γερμανία δεν κουνιέται τίποτα και έκανα λίγη ώρα να επιστρέψω στο σπίτι» και συμπλήρωσε:
«Στην Θεσσαλονίκη φυσικά περνούσα καλύτερα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μακάρι να πάει καλά ο ΠΑΟΚ και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι»
Οι πιθανότητες που δίνει στον ΠΑΟΚ:
«Είχα πει ότι οι πιθανότητες είναι 60% στην Σάλκε και 40% στον ΠΑΟΚ πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα.  Τώρα δίνω στον ΠΑΟΚ 60% και στην Σάλκε 40% αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν θα υπάρχουν οπαδοί. Στον ΠΑΟΚ χρειάζεται να παίξει σε μεγάλο επίπεδο»
Τέλος στην ερώτηση πότε θα γυρίσει:
«Δεν ξέρω πραγματικά. Με έχουν ρωτήσει πάρα πολλές φορές. Μόνο ο Θεός το ξέρει»
Πηγή: arenafm.gr

«Κανονικά ο Μανιάς»


Ο Βαγγέλης Πανταζής γιατρός του Άρη φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 σχετικά με την εξέλιξη που έχει η υγεία του Μανιά, και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών της ομάδας:
Για τον Μανιά και αν θα είναι παρών στον αγώνα με την Καλλονή:
manias«Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη χθες. Συμμετείχε στην προπόνηση και είναι στην διάθεση του προπονητή» και πρόσθεσε για τον Γιαννίτση: «Κάνει προπονήσεις και σε διάστημα μία-δύο εβδομάδων θα είναι στην διάθεση του προπονητή».
Για τον Αγκάνθο:
«Ο Αγκάνθο είναι τιμωρημένος αλλά κάνει προπονήσεις. Το πρόβλημα είναι αυτό που είχε και πέρσι και γι’ αυτό κάνει ειδικό πρόγραμμα.  Δεν μπορεί να κάνει δύο προπονήσεις την ημέρα. Αυτό το ξέραμε και πέρσι. Το πρόβλημα που έχει δεν ξεπερνιέται ούτε με επέμβαση. Έχει ένα μόνιμο πρόβλημα το οποίο πρέπει να το συντηρεί. Πρέπει να έχει καλό μυϊκό σύστημα και να μην αντιμετωπίζει προβλήματα».
Για τον Κύργια:
«Είχε ένα σφίξιμο στην γάμπα χθες έκανε ελαφρά προπόνηση αλλά από σήμερα νομίζω θα επιστρέψει κανονικά».


Πηγή: arenafm.gr

Πήραν αναβολή Δαμιανίδης και Τζεβελέκης!!

Δεκαπενθήμερη αναβολή ζήτησαν και πήραν από το Τριμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Δαμιανίδης και ο Θανάσης Τζεβελέκης, αναφορικά με την υπόθεση των χρεών της ΚΑΕ Άρης προς το Δημόσιο.

Οι δύο πρώην παράγοντες της ΚΑΕ είχαν συλληφθεί την περασμένη Δευτέρα και είχαν πάρει τριήμερη προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Η υπόθεση πήρε 15μερη αναβολή και θα συζητηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου. Δαμιανίδης, Τζεβελέκης ελπίζουν ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τότε η νέα ρύθμιση της ΚΑΕ με το Δημόσιο, στο πλαίσιο της υπαγωγής στο Άρθρο 99, διαφορετικά θα ζητήσουν νέα αναβολή.

Ο Γιάννης Δαμιανίδης έδωσε το «παρών» μαζί με το νομικό του εκπρόσωπο Σπύρο Χριστοδορίδη, ενώ ο Θανάσης Τζεβελέκης εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Οικονόμου. Ο Σπύρος Χριστοφορίδης μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» τόνισε. «Ουσιαστικά, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μία αναβολή, ώστε να μπορέσουμε να προσκομίσουμε περισσότερες αποδείξεις.

Η περίπτωση του μπάσκετ είναι παρόμοια με αυτή του ποδοσφαίρου, απλά εδώ μιλάμε για κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σχετικά με τη μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο. Αν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδοτήσει θετικά και τηρηθούν κανονικά οι διακανονισμοί, τότε δε θα υπάρχει πρόβλημα» τόνισε μεταξύ άλλων. «Όμως, θα περιμένουμε μέχρι τότε». Πηγή: metrosport.gr

Κωστούλας στο Metropolis: «Να κερδίσουμε κάτι από το αυριανό παιχνίδι»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το προσεχές ματς της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, αφού είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και όποιος κερδίσει. Δικός μας στόχος είναι να κερδίσουμε κάτι αύριο, μετά την ήττα στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό. Ειδικά μέσα στην έδρα μας θέλουμε να παίρνουμε βαθμούς. Ανασταλτικός παράγοντας για μας είναι ότι παίζουμε χωρίς κόσμο. Συμβαίνει πρώτη φορά αυτό σε μας, και όπως καταλαβαίνετε δεν είναι αρεστό».

Για την άποψη που έχει σχηματίσει για τον ΠΑΟΚ: «Ήταν καλός ο ΠΑΟΚ με τη Σάλκε, θα έχουν το νου τους και στη ρεβάνς, και πιστεύω ότι θα το παλέψουμε. Ανέκαθεν είχαμε καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ, και τώρα και παλιότερα με Ζαγοράκη, Βρύζα. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία και με ποδοσφαιριστές, υπάρχει ένα καλό κλίμα γενικότερα. Δεν πιστεύω να χαλάσει. Είναι ένα φιλικό σωματείο και χαίρομαι που φέτος θα παλέψει για μια από τις κορυφαίες θέσεις».

Για τις επενδύσεις του στον Παναιτωλικό: «Δεν θα το έλεγα επενδύσεις, παρά έξοδα. Ξοδέψαμε χρήματα για το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο και θα μείνουν και για τους επόμενους προέδρους. Όσον αφορά το κομμάτι της νοοτροπίας θα δείξει ο καιρός. Το κακό είναι ότι δεν βλέπουμε ως τώρα να κρίνονται τα παιχνίδια αμιγώς στο γήπεδο. Πρόπερσι που ξαναήμασταν στη Σούπερ Λίγκα αλλά και σε μικρότερες κατηγορίες είδαμε πολλά και όλα αυτά προκαλούν απογοήτευση. Γι' αυτό και έχω βάλει πωλητήριο στην ομάδα». Πηγή: metrosport.gr

Γραμμένος στο Metropolis: «Πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Στο στούντιο του Αθλητικού Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα».

Ο κορυφαίος παράγοντας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ που οποίος βρίσκεται ενώπιον της πρόκλησης της συμμετοχής του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αναφέροντας: «Η ισοπαλία δίνει πολλές ελπίδες στον ΠΑΟΚ ενόψει ρεβάνς. Ωστόσο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ πρέπει να διαχειριστούν σωστά το αποτέλεσμα. Η ισοπαλία αν σου δώσει υπεραισιοδοξία σε καταστρέφει. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει και επιβάλλεται να περάσει, αν και θα παίξει χωρίς το μεγάλο του όπλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα φέρει πολλαπλά οφέλη στον ΠΑΟΚ, αφού συμμετέχεις σε μια διοργάνωση με κλαμπ που συμπεριφέρονται απόλυτα επαγγελματικά πάνω στο ποδόσφαιρο. Το επίπεδο είναι πολύ διαφορετικό και δίνεται η δυνατότητα στον Ιβάν Σαββίδη να κάνει ένα βήμα παραπέρα για την πορεία της ομάδας». Πηγή: metrosport.gr

Τεβεκέλης και επίσημα στον ΠΑΟΚ!!

Χρέη ειδικού αναλυτή στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ ανέλαβε και επίσημα ο πρώην διεθνής διαιτητής, Μάλαμας Τεβεκέλης.

Τεβεκέλης και επίσημα στον ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον πρώην διεθνή διαιτητή Μάλαμα Τεβεκέλη, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη ειδικού αναλυτή ποδοσφαιρικού τμήματος και των τμημάτων υποδομής.

Ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού στο Δήμο Εύοσμου γεννήθηκε το 1956 στη Νιγρίτα Σερρών. Με την οικογένειά του μετακόμισε από μικρή ηλικία στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, ενώ υπηρετώντας την Ελληνική Αστυνομία ασχολήθηκε από το 1983 παράλληλα και με τη διαιτησία ποδοσφαίρου. Στην Α’ Εθνική αναρριχήθηκε το 1995 και ακολούθως διατέλεσε για τρία χρόνια μέλος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας.

Η… πανοπλία του «Θεού»

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο η ΠΑΕ Άρης παρουσίασε τη νέα φανέλα που θα φοράει η ομάδα τη σεζόν 2013-14.

Η… πανοπλία του «Θεού»
Τη νέα… πανοπλία του «Θεού» παρουσίασε η ΠΑΕ Άρης μέσα από ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο.

Η φανέλα που θα φοράνε οι «κίτρινοι» τη νέα σεζόν είναι η παραδοσιακή κίτρινη, με δεύτερη την μαύρη με τις οριζόντιες ρίγες, η οποία είναι ίδια με την περσινή που χρησιμοποιούσε ο σύλλογος.

Εκτός από το βίντεο, όμως, που έδωσε στην δημοσιότητα η ΠΑΕ, υπήρξε και παρουσίαση της νέας εμφάνισης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης της φανέλας του Άρη:


Πηγή: sport-fm.gr

Μοίρασε «χιλιάρες» με το «καλημέρα»

Πρόστιμα που φτάνουν μέχρι 3000 ευρώ μοίρασε η Πειθαρχική Επιτροπή απ’ την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, για τη συμπεριφορά φιλάθλων του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ και 3 ακόμα ομάδων

Μοίρασε «χιλιάρες» με το «καλημέρα»
Με… χιλιάρικα πρόστιμα έπιασε δουλειά η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία τιμώρησε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Καλλονή, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα ματς της πρεμιέρας.

Τις πιο βαριές «καμπάνες» έφαγαν ΟΦΗ και ΠΑΟΚ με 3000 ευρώ, ενώ Ολυμπιακός, Καλλονή και Παναθηναϊκός θα πληρώσουν χίλια ευρώ λιγότερα.

Η ανακοίνωση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 1ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ AEΛ Καλλονής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ'

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων επτακοσίων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ»
.

Πέταξε για Αγρίνιο χωρίς δύο...!

Tην προετοιμασία του για το ματς με τον Παναιτωλικό ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ, που ταξίδεψε στο Αγρίνιο χωρίς τους Λίνο και Λόρενς.

Πέταξε για Αγρίνιο χωρίς δύο...
Οι σημαντικές απουσίες των Λίνο και Λόρενς ξεχωρίζουν στο απουσιολόγιο του Χουμπ Στέφενς για το ματς του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε σήμερα την προετοιμασία του για το ερχόμενο ματς με χαλαρό πρόγραμμα, το οποίο περιείχε ασκήσεις τεχνικής, στημένες φάσεις και οικογενειακό διπλό.

Στη συνέχεια ταξίδεψε αεροπορικώς μέχρι το Άκτιο, απ’ όπου θα μεταβεί οδικώς στο Αγρίνιο για το Σαββατιάτικο ματς.

Όσον αφορά τους Λίνο και Λόρενς, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν σήμερα δεν έδειξαν καμία εξέλιξη σχετικά με τον χρόνο ανάρρωσής τους κι έτσι η απουσία τους θα είναι περίπου ένα μήνα, όπως είχε διαπιστωθεί απ’ την αρχή.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα βρήκε με Λέφσκι ο Τοτσέ!!

Στο χέρι του Παναθηναϊκού φαίνεται ότι είναι πλέον η αποχώρηση του Τοτσέ από το ρόστερ καθώς ο Ισπανός τα βρήκε με την Λέφσκι Σόφιας και απομένει η συγκατάθεση των «πράσινων».

Τα βρήκε με Λέφσκι ο Τοτσέ
Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για τον Παναθηναϊκό είναι το τι θα γίνει με τους «κομμένους». Ένας από αυτούς τους παίκτες είναι ο Τοτσέ το συμβόλαιο του οποίου οι «πράσινοι» δεν έχουν καμία διάθεση να καλύψουν και έτσι επιθυμούν να βρεθεί ομάδα να τον πάρει…

Αυτή είναι πολύ πιθανό να είναι η Λέφσκι Σόφιας καθώς έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ισπανό επιθετικό. Αυτό που μένει πλέον είναι να δεχθεί και ο Παναθηναϊκός να αφήσει ελεύθερο τον παίκτη καθώς οι Βούλγαροι δεν μοιάζουν διατεθειμμένοι να πληρώσουν και ομάδα για να πάρουν τον Τοτσέ.Πηγή: sport-fm.gr

Στην Καλλονή ο Αγρίτης!!

Μεταγραφική έκπληξη για την Καλλονή, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του Ανέστη Αγρίτη, θέλοντας να τονώσει τον «κορμό» της με ποδοσφαιριστές που κατάγονται από την Λέσβο.

Στην Καλλονή ο Αγρίτης!
Μπορεί η Σούπερ Λίγκα να ‘χει ήδη ξεκινήσει, αλλά η Καλλονή δεν σταματά την ενίσχυσή της!

Οι νεοφώτιστοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ανέστη Αγρίτη, χωρίς να γίνει γνωστή η χρονική διάρκεια του συμβολαίου, προσθέτοντας έναν πολύπειρο παίκτη στη γραμμή κρούσης.

Παράλληλα, τόνωσαν τον «κορμό» ποδοσφαιριστών που κατάγονται από την Λέσβο, κάτι που αποτελεί προσωπική δέσμευση του προέδρου.

Την περσινή σεζόν, με την φανέλα της Κέρκυρας, είχε 24 συμμετοχές στα «σαλόνια», πετυχαίνοντας δύο τέρματα.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Λέσβιο μεσοεπιθετικό Ανέστη Αγρίτη.

Με την προσθήκη αυτή στην ομάδα μας, ο πρόεδρος μας Νίκος Μιχαλάκης, πραγματοποιεί την προσωπική του δέσμευση για επιστροφή των Λέσβιων ποδοσφαιριστών στο νησί συμπληρώνοντας ήδη δώδεκα στο ρόστερ της. Αναλυτικά οι ντόπιοι της Καλλονής μας: Αγρίτης, Μανούσος, Κριπιντίρης, Βλαστέλλης, Βαλιός, Μάππας, Γάλας, Γιουκαρής, Κάλφας, Γόμος, Μπουρούς».

Το βιογραφικό του Ανέστη Αγρίτη

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1981 στο Πλωμάρι και τα πρώτα του σουτ τα έκανε σε ηλικία 14 ετών στην ερασιτεχνική ομάδα της Λέσβου, Δόξα Πλαγιάς. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε το 2000 με την ομάδα του Αιγάλεω στο οποίο αγωνίστηκε μία επταετία, δύο στη Β΄ Εθνική και πέντε στην Α΄. Έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων ενώ έχει και μία συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών. Με την ομάδα του Αιγάλεω έλαβε μέρος σε 8 ευρωπαϊκά παιχνίδια (Κύπελλο Ουέφα) σημειώνοντας μάλιστα και ένα γκολ. Οι ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί είναι: Αιγάλεω (2000-2007), Κίκερς Όφενμπαχ (2007-2008), Ηρακλής Θεσσαλονίκης (2008-09) ΟΦΗ, (2009-2011), Κέρκυρα (2011-2013).

«Ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί!»

Αισιόδοξος για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Champions League φάνηκε ο Λούκας Πέρεθ στην βράβευσή του ως καλύτερου παίκτη της 1ης αγωνιστικής της Super League.

«Ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί!»
Η εμφάνισή του στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος, βοήθησε στα μέγιστα τον ΠΑΟΚ να επικρατήσει επί της Ξάνθης και τον ανέδειξε MVP της πρεμιέρας της Super League.

Στη βράβευσή του, ο Λούκας Πέρεθ δήλωσε αισιόδοξος ότι οι Θεσσαλονικείς μπορούν να επαναλάβουν ανάλογη εμφάνιση στο επαναληπτικό ματς κόντρα στην Σάλκε και θα κατακτήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Αναλυτικά:
Αν με αυτό το βραβείο στέλνει ένα μήνυμα:

«Είμαι ευχαριστημένος από το ματς με την Ξάνθη, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι κέρδισε η ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, μέρα με τη μέρα».

Αν φανταζόταν έτσι το ξεκίνημά του στον ΠΑΟΚ:

«Είμαι ευχαριστημένος τόσο για την πρεμιέρα, όσο και για το ματς με τη Σάλκε. Ελπίζω ότι θα είναι ανάλογη και η ρεβάνς με τη Σάλκε και θα προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το ματς με τον Παναιτωλικό:

«Αυτό που μας απασχολεί τώρα είναι το ματς με τον Παναιτωλικό. Μόνο αυτό σκεφτόμαστε, καθώς αντιμετωπίζουμε μία καλή ομάδα που μόλις έχει ανέβει στην κατηγορία».

Για τη δική του συνεισφορά στις στημένες φάσεις:

«Πιστεύω ότι έχω και άλλες αρετές πέρα από τα στημένα. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι το ματς με την Ξάνθη δεν ήταν ένας θρίαμβος του Λούκας, αλλά της ομάδας. Αυτό μετράει».

Για το γεγονός ότι αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά:

«Ο προπονητής είναι ευχαριστημένος από τη χρησιμοποίησή μου σε αυτή τη θέση, το ίδιο συμβαίνει και με εμένα. Τη γνωρίζω τη θέση».

Για τα συνεχόμενα ματς:

«Σίγουρα η κούραση αντικατοπτρίζεται στην ομάδα. Γι’ αυτό όμως κάναμε προετοιμασία, ώστε να ξεπερνάμε αυτή την κούραση".

Επανήλθε η Μπεσίκτας για Χολέμπας!

Tουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Μπεσίκτας προσφέρει 2,1 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Χοσέ Χολέμπας.

Επανήλθε η Μπεσίκτας για Χολέμπας
Η Μπεσίκτας επανήλθε για την απόκτηση του Χοσέ Χολέμπας. Η τουρκική ομάδα –όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα- προσφέρει 2,1 εκατομμύρια ευρώ στον Ολυμπιακό για τον ακραίο αμυντικό με σκοπό να πείσει τους Πειραιώτες να τον παραχωρήσουν.

Ο Χολέμπας θα λαμβάνει περίπου 800.000 ευρώ τον χρόνο, με ειδικό όρο στο συμβόλαιό του να παίρνει άλλες 10.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι που θα αγωνίζεται.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα και φτάσει στον Ολυμπιακό η πρόταση αυτή πιθανότατα θα τον ικανοποιεί και θα δώσει τη συγκατάθεσή του.

Θυμίζουμε ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη αποκτήσει τον αντικαταστάτη του, ο οποίος είναι ο Μπονγκ.Πηγή: sport-fm.gr

Νοκ-άουτ ο Λίνο!!

Δεύτερο πλήγμα για τον ΠΑΟΚ! Μετά τον Λόρενς θα χάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και τον Λίνο ο οποίος υπέστη θλάση.

Νοκ-άουτ ο Λίνο
Μία ημέρα μετά την γνωστοποίηση του τραυματισμού του Λόρενς ήρθαν και δεύτερα κακά μαντάτα για τον ΠΑΟΚ.

Οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Λίνο, έδειξαν ότι ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στον μηριαίο δικέφαλο.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα απουσιάζει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ για τις επόμενες 4-5 εβδομάδες.

Φυσικά θα λείψει από τη ρεβάνς με τη Σάλκε για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς και τα παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκας. Πηγή: sport-fm.gr

Μπαλμπόα ο εκλεκτός!!

Ο 19χρονος Ουρουγουανός είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για την επίθεση. Έρχεται στην Αθήνα για τις υπογραφές.

Μπαλμπόα ο εκλεκτός
Έκλεισε και το θέμα του αναπληρωματικού επιθετικού στον Παναθηναϊκό. Εκλεκτός είναι ο Αντριάν Μπαλμπόα ο οποίος έρχεται στις αρχές της νέας εβδομάδας στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις και –εφόσον όλα πάνε καλά- να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

Ο 19χρονος Ουρουγουανός θα αποτελέσει την δεύτερη λύση στην επίθεση του τριφυλλιού μετά τον Μάρκους Μπεργκ.

Ο Μπαλμπόα προέρχεται από τις Ακαδημίες της Τσερίτο, ομάδα δεύτερης Εθνικής στην Ουρουγουάη. Την περσινή περίοδο αγωνίστηκε για πρώτη χρονιά στην πρώτη ομάδα και σημείωσε έξι γκολ σε 18 συμμετοχές και είναι παίκτης που προτάθηκε πριν από λίγο καιρό και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έψαξαν την περίπτωσή του.

Ο παίκτης, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ουρουγουάη, παρακολουθείται και από τη Γιουβέντους. Σκάουτερ της «Μεγάλης Κυρίας» στην Ουρουγουάη είναι ο παλιός άσος Φονσέκα και είναι πιθανό, αν τον επιλέξει τις επόμενες ημέρες να έρθει στον Παναθηναϊκό υπό την επιτήρηση της Γιουβέντους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την πλευρά του παίκτη και αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα τη Δευτέρα, για τις τελικές συζητήσεις και αποφάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Επαφές με Κλωναρίδη ο ΠΑΟ!!

Με τα ταμεία γεμάτα, λόγω της πώλησης του Χάρη Μαυρία στην Σάντερλαντ, ο Παναθηναϊκός στρέφει το ενδιαφέρον του ξανά στον Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Επαφές με Κλωναρίδη ο ΠΑΟ
Την περίπτωση του Βίκτωρα Κλωναρίδη φαίνεται πως ξανακοιτούν στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεν έχουν ξεχάσει τον νεαρό άσο της Λιλ και από την στιγμή που ο Μαυρίας αποχώρησε από την ομάδα για την Σάντερλαντ, επανήλθε στο προσκήνιο.

Το «τριφύλλι», σύμφωνα με την «Πράσινη», έχει ξεκινήσει επαφές με τη γαλλική ομάδα προκειμένου να αποκτήσει με την μορφή δανεισμού τον Κλωναρίδη και υπάρχει πιθανότητα το θέμα του να «κλείσει» ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός είναι ενήμερος για την ρήτρα που υπάρχει μεταξύ Λιλ και ΑΕΚ και οι άνθρωποι των δύο συλλόγων αναζητούν την «χρυσή τομή» έτσι ώστε να μην υπάρξει σχετικό πρόβλημα.Πηγή: sport-fm.gr

«Να παίξω στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ»

«Να παίξω στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ» Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιλά στη Sportday λίγες ημέρες μετά την ισοπαλία στη Γερμανία με την Σάλκε και αποκαλύπτει το μεγάλο του όνειρο στον ΠΑΟΚ.


Η συνέντευξη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη Sportday:

-Δημήτρη, καταφέρατε να πάρετε αποτέλεσμα, βάλατε γκολ, έχετε ρεβάνς στην έδρα σας. Όλα αυτά σημαίνουν ότι έχετε πλέον περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης απέναντι στη Σάλκε;
«Θα συμφωνήσω ότι πήραμε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της Σάλκε. Από εκεί και πέρα όμως δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Το δεύτερο ματς είναι πολύ δύσκολο και αυτό που τώρα λέμε είναι πως πραγματικά ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και στον επαναληπτικό».

-Κατά τη δική σου άποψη τι έγινε και διαφοροποιήθηκε τόσο πολύ η εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο; Κακά τα ψέματα, στο πρώτο μέρος δυσκολευτήκατε ιδιαίτερα να κρατήσετε την μπάλα…
«Ενώ ξεκινήσαμε καλά, μετά το 15' γυρίσαμε πίσω. Υποσυνείδητα έγινε και μάλλον οφείλεται στο ότι έπρεπε να διαφυλάξουμε εκείνο το αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα κάναμε εντός γηπέδου και ένα λάθος τακτικής το οποίο το γνωρίζουμε μεταξύ μας. Αυτό διορθώθηκε με όσα μας είπε ο προπονητής στα αποδυτήρια. Τα εφαρμόσαμε σωστά και στην επανάληψη ήμασταν σαφώς καλύτεροι».

-Μπορείς να υποστηρίξεις λοιπόν ότι αυτή η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τον επαναληπτικό της Τούμπας;
«Ο,τι και αν έγινε, στο δεύτερο ματς πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ συγκεντρωμένοι. Αυτό πρέπει να γίνει και στα 90 λεπτά. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια σημερινά λάθη. Ολα αυτά θα βοηθήσουν…».

-Τι σημαίνει αυτό το γκολ που πετύχατε στη Γερμανία;
«Πρέπει να πω ότι στο δεύτερο ημίχρονο πατούσαμε καλύτερα στο γήπεδο και πιστεύαμε στην επιτυχία. Είναι σημαντικό κι ευτυχώς που το πετύχαμε μέσα στο δικό τους γήπεδο».

-Εκτιμάς ότι πρέπει να συνηθίσει ο ΠΑΟΚ στα διπλά παιχνίδια, Τετάρτη - Σάββατο, μια κι αυτό θα ισχύσει τη φετινή περίοδο;
«Κατ' αρχάς το έχουμε κάνει και άλλες φορές πρόπερσι και παλιότερα. Είναι δεδομένο ότι και φέτος θα παίξουμε άλλα έξι ματς μέχρι τον Δεκέμβριο, ανεξάρτητα από τη διοργάνωση. Οπως και να έχει, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μεγάλη προσοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού μέσα από αυτό θα εξασφαλίσουμε συμμετοχή και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

-Είσαι από τους παίκτες της ομάδας οι οποίοι έχουν παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παρ' όλα αυτά πώς νιώθεις που φέτος ως παίκτης του ΠΑΟΚ άκουσες τον ύμνο της διοργάνωσης;
«Δεν έχει σημασία τι έγινε μέχρι τώρα και αν έπαιξα με άλλη ομάδα στη διοργάνωση. Για εμένα είναι όνειρο μεγάλο να βρεθώ με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέλω πολύ και πραγματικά ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Έφτασε Λισαβόνα για ιατρικά ο Φέισα!!

Τελειώνει η μεταγραφή του Λιούμπομιρ Φέισα στην Μπενφίκα καθώς οι Πορτογάλοι αναφέρουν ότι ο Σέρβος έφτασε για να περάσει ιατρικά και να υπογράψει 5ετές συμβόλαιο.

Έφτασε Λισαβόνα για ιατρικά ο Φέισα
Στην τελική ευθεία έχει μπει η μεταγραφή του Φέισα στην Μπενφίκα. Η «A Bola» αναφέρει ότι ο Σέρβος μέσος έχει φτάσει από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Λισαβόνα για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο που θα είναι 5ετές.

Η πρόταση των Πορτογάλων (σ.σ φτάνει τα 4.5 εκατ. ευρώ) επιβεβαίωσε το πόσο πολύ ήθελαν τον παίκτη. Ο Ολυμπιακός έδωσε την συγκατάθεσή του και ο Φέισα έφυγε για Λισαβόνα.

Αφού περάσει ιατρικά, όπως αναφέρουν οι Πορτογάλοι, θα υπογράψει αμέσως και οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν άμεσα στις ανακοινώσεις κάτι που σημαίνει ότι οι οριστικές εξελίξεις στο θέμα αυτό αναμένονται εντός των επόμενων ωρών. Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς μετάδοση η Εθνική, πολλά παράπονα από τους Γερμανούς!

Δεν θα υπάρξει-τελικά-τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του τουρνουά του Ουλμ, όπου συμμετέχει η Εθνική. Άνω-κάτω οι συμμετέχουσες ομάδες από την ανοργανωσιά των Γερμανών. Το αιχμηρό σχόλιο του Ζήση.

Χωρίς μετάδοση η Εθνική, πολλά παράπονα από τους Γερμανούς
Δίχως… εικόνα θα είναι ένα ακόμη τουρνουά της Εθνικής. Παρότι ο OTE TV είχε αποκτήσει τα δικαιώματα των φιλικών στο Ουλμ απέναντι σε ΠΓΔΜ (23//8, 19:00), Βοσνία (24/8, 18:00) και Γερμανία (25/8, 15:30), οι οικοδεσπότες δεν θα έχουν τελικά τηλεοπτική παραγωγή παρά μόνο για τους αγώνες της γηπεδούχου ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παράπονα της ελληνικής αποστολής, αλλά και των υπολοίπων δύο, είναι έντονα. Κι αυτό γιατί η φιλοξενία είναι κακή (το ξενοδοχείο που κλήθηκαν να διαμείνουν οι ομάδες είναι… ακατάλληλο) και η οργάνωση άγνωστη λέξη. Ήδη χθες οι διοργανωτές δεν είχαν προνοήσει να μεταφέρουν με πούλμαν την ελληνική αποστολή από το Μόναχο στο Ουλμ. Υπήρχε ακόμη και φημολογία περί αποχώρησης των τριών άλλων ομάδων από το τουρνουά, ωστόσο πιθανότατα οι αγώνες θα γίνουν κανονικά.

Ο Νίκος Ζήσης έδειξε τη δυσαρέσκειά του γράφοντας στο Twitter:


Nikos Zisis @nik683
Μετά σου λέει γερμανική οργάνωση.. Και λέμε συχνά:"Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτα"..
 
 
Πηγή: sport-fm.gr

Τεστ κι όχι μόνο…!!

Η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε (19:00) την ΠΓΔΜ στο Ουλμ. Τεστ με… κίνητρο το παρελθόν προσφέρει το ματς. Ταλαιπωρήθηκε από την… ανοργανωσιά των οικοδεσποτών η αποστολή της ομάδας.

Τεστ κι όχι μόνο…
Έξι φιλικά απέμειναν για να «μοντάρει» την Εθνική ο Αντρέα Τρινκιέρι πριν αρχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ (4/9). Και πριν γίνουν οι παραστάσεις στο ελληνικό κοινό την επόμενη εβδομάδα στο Τουρνουά Ακρόπολις, υπάρχουν στο τέλος της τρέχουσας τρία τεστ στο Ουλμ της Γερμανίας.

Εκεί όπου έφτασε χθες το απόγευμα η αποστολή με αρκετή ταλαιπωρία. Ας όψεται η ανοργανωσιά των οικοδεσποτών, καθώς με την άφιξη της πτήσης της Εθνικής στο Μόναχο, οι διοργανωτές είχαν… προνοήσει να βάλουν μόνο ένα μικρό πούλμαν για τη μεταφορά των μελών στο Ουλμ, που βρίσκεται σε απόσταση 180 χιλιομέτρων. Και δεν έμειναν εκεί, αλλά καθυστέρησαν πολύ μέχρι να βρουν δύο βαν για να μεταφέρουν και τους υπόλοιπους στον τελικό προορισμό τους.

Απόψε στις 19:00 (ΟΤΕ Sport 4) το ελληνικό συγκρότημα μετρά τις δυνάμεις του απέναντι στην ΠΓΔΜ. Οι Σκοπιανοί μετρούν δύο νίκες (αμφότερες επί της Κροατίας) και πέντε ήττες (από Ουκρανία, Σλοβενία, Λιθουανία και δις από Λιθουανία) στην προετοιμασία τους. Η ομάδα που εξέπληξε τους πάντες προ διετίας στη Λιθουανία, έχει περίπου την ίδια σύνθεση με παίκτες που ξεχωρίζουν τους ΜακΚάλεμπ, Άντιτς, Ιλιέφσκι, Σαμαρτζίσκι, αλλά και τον… 36χρονο Γκετσέφσκι.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι, που έχει δίλημμα για 1-2 θέσεις για την τελική δωδεκάδα, έχει πάρε μαζί του 14 παίκτες. Σπανούλης, Ζήσης, Σλούκας,Κατσίβελης, Βασιλειάδης, Μπράμος, Παπανικολάου, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Πρίντεζης, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Μπουρούσης και Βουγιούκας είναι οι διαθέσιμοι παίκτες.

Η Εθνική μετρά μόλις δύο ματς σε επίπεδο Ανδρών, αλλά η πιο πρόσφατη εμπειρία ήταν τραυματική. Στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2011, είχε ηττηθεί με 72-58. Δύο χρόνια πριν, το 2009, είχε σαρώσει την ΠΓΔΜ με 86-54.

Το Σάββατο η Ελλάδα θα αναμετρηθεί στις 18:00 με τη Βοσνία (που θα αντιμετωπίσει και την Τρίτη για το τουρνουά Ακρόπολις) και την Κυριακή στις 15:30 την οικοδέσποινα Γερμανία. Πηγή: sport-fm.gr

Μέρα ανακοινώσεων για Μπέιλ!

Οι τελικές λεπτομέρειες στην υπόθεση του Γκάρεθ Μπέιλ διευθετήθηκαν και ίσως, εντός της ημέρας, το σήριαλ του μέλλοντός του να λάβει τέλος, με την ανακοίνωση της απόκτησής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μέρα ανακοινώσεων για Μπέιλ
Πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο τεχνικός διευθυντής της Τότεναμ, Φράνκο Μπαλντίνι, που βρισκόταν στη Μαδρίτη από το απόγευμα της Τετάρτης, συμφώνησε με τους ανθρώπους της «βασίλισσας» και το deal θα φτάσει στα 90 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, τονίζεται ότι Ρεάλ και Τότεναμ έχουν δώσει τα χέρια εδώ και μερικές μέρες, αλλά δεν είχε διαρρεύσει τίποτα, έπειτα από επιθυμία των Λονδρέζων.

Οι τελευταίοι, γνωρίζοντας πως ενδεχομένως οι μεταγραφικοί τους «στόχοι» θα ζητούσαν περισσότερα χρήματα αν γινόταν γνωστή η συμφωνία για τον Μπέιλ, θέλησαν να το κρατήσουν μυστικό.

Απομένει να δούμε τελικά αν η μετακίνηση του Ουαλού σούπερ σταρ από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα ολοκληρωθεί έναντι 90 εκατ. ευρώ ή θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια , όπως ισχυρίζεται ο βρετανικός Τύπος.

πηγή: england365.gr

Πούλησαν φανέλα του Μπέιλ στη Ρεάλ!

Στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι τόσο σίγουροι για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ και από χθες άρχισαν να πουλούν την φανέλα του!

Πούλησαν φανέλα του Μπέιλ στη Ρεάλ
Στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι τόσο σίγουροι για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ και από χθες άρχισαν να πουλούν την φανέλα του!

Φυσικά και πρόκειται για ένα λάθος, το οποίο όμως αποτελεί άλλη μια ένδειξη πως η μεταγραφή είναι κλεισμένη και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία) στο κατάστημα της Ρεάλ Μαδρίτης στο διαδίκτυο κατά λάθος «ανέβηκε» η νέα φανέλα της ομάδας για την σεζόν 2013-14 με το όνομα του Μπέιλ!

Οι υπεύθυνοι δεν αντιλήφθηκαν γρήγορα το λάθος, το οποίο όταν μετά από αρκετές ώρες διορθώθηκε ήταν ήδη πολύ αργά.

Η φωτογραφία είχε κάνει τον γύρο του κόσμου με τους οπαδούς της Ρεάλ να έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για την μεταγραφή η οποία –τελικά- θα γίνει.Πηγή: sport-fm.gr

«Δοκιμασίες» για Μπάρτσα και Ρεάλ!

«Δοκιμασίες» για Μπάρτσα και Ρεάλ Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μάλαγα και η Ρεάλ Μαδρίτης –ομοίως- εκτός έδρας την Γρανάδα για τη δεύτερη (2η) αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι καταλανοί έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημα κόντρα στην Λεβάντε, ενώ προέρχονται από την ισοπαλία 1-1 με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη για το Σούπερ Καπ. Από το παιχνίδι αυτό έχει προκύψει ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Μαρτίνο… Ο τραυματισμός του Μέσι.

Ο Αργεντινός υπέστη ένα αιμάτωμα και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη για το παιχνίδι με τη Μάλαγα, η οποία είναι σαφώς αποδυναμωμένη σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Την ίδια στιγμή, στη Ρεάλ Μαδρίτης πονοκεφαλιάζουν για τον αντικαταστάτη του Τσάμπι Αλόνσο ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τετάρτης.

Η Κυπελλούχος, Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Ράγιο Βαγιεκάνο, η Βαλένθια αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Εσπανιόλ και –τέλος- η Αθλέτικ Μπιλμπάο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της υποδέχεται την Οσασούνα.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 23/08
Χετάφε – Αλμερία (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα (23:00)

Σάββατο, 24/08
Έλτσε – Σοσιεδάδ (20:00)
Εσπανιόλ – Βαλένθια (22:00)
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Βαγιαδολίδ (00:00)

Κυριακή, 25/08
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ράγιο Βαγιεκάνο (20:00)
Λεβάντε – Σεβίλλη (22:00)
Μάλαγα – Μπαρτσελόνα (22:00)
Μπέτις – Θέλτα (00:00)

Δευτέρα, 25/08
Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική
Αλμερία – Έλτσε
Ράγιο Βαγιεκάνο – Λεβάντε
Θέλτα – Γρανάδα
Οσασούνα – Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Εσπανιόλ – Μπέτις
Σοσιεδάδ – Ατλέτικο Μαδρίτης
Σεβίλλη – Μάλαγα
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα
Πηγή: sport-fm.gr

Η πληγωμένη Σάλκε και τα δύο ντέρμπι!!

Η ελληνικού ενδιαφέροντος αναμέτρηση της Σάλκε στο Ανόβερο, αλλά και δύο τρόπον τινά ντέρμπι ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής της Bundesliga.

Η πληγωμένη Σάλκε και τα δύο ντέρμπι
Φάρμακο στις πληγές που της άνοιξε ο ΠΑΟΚ αναζητεί τρεις μέρες πριν τη ρεβάνς της Τούμπας η Σάλκε. Για την τρίτη αγωνιστική δοκιμάζεται στο Ανόβερο αναζητώντας το πρώτο της τρίποντο έχοντας δεδομένες τις απουσίες των Χούντελαρ, Παπαδόπουλου, Ομπάσι και πιθανή αυτή του Φαρφάν.

Η τρεμπλούχος Μπάγερν υποδέχεται τη Νυρεμβέργη στο βαυαρικό ντέρμπι με στόχο το 3/3. Απών θα είναι ο τραυματίας Μπαντστούμπερ και αμφίβολος ο Ριμπερί, αλλά ίσως κάνει επίσημο ντεμπούτο ο Μάριο Γκέτσε.

Η Ντόρτμουντ στο πρώτο ματς της αγωνιστικής φιλοξενεί τη Βέρντερ, που επίσης έχει αρχίσει με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Γκουντογκάν και Πίστσεκ θα λείψουν λόγω τραυματισμού από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Αναλυτικά, η τρίτη αγωνιστική:

Παρασκευή 23/8

Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 21:30

Σάββατο 24/8

Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη 16:30
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 16:30
Ανόβερο-Σάλκε 16:30
Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ 16:30
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 16:30
Χέρτα Βερολίνου-Αμβούργο 19:30

Κυριακή 25/8

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 18:30
Πηγή: sport-fm.gr

Ούμπιντες: «Πολύ δύσκολα πια»

Ούμπιντες: «Πολύ δύσκολα πια» Ο Χαβιέ Ούμπιντες μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 παραδέχθηκε ότι δύσκολα μπορεί να… γυρίσει το εις βάρος του Ατρομήτου 3-1 από την Αλκμάαρ για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Χαβιέ Ούμπιντες στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Σωτήρη Κωσταβάρα:

«Όλοι περιμέναμε να κερδίσουμε αλλά… Το πρώτο ημίχρονο ήρθε 0-0 αλλά στο δεύτερο δεν κάναμε καλή δουλειά και τώρα με το 3-1 εις βάρος μας τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η Άλκμαρ ξέραμε ότι έχει καλούς παίκτες και είναι επικίνδυνη. Έχουμε 90 λεπτά μπροστά μας, αλλά ξέρουμε ότι το να το γυρίσουμε το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Είναι ένα παιχνίδι και οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Πάντως, σαν σκορ το 3-1 είναι πιο δύσκολο να ανατραπεί από το 21. Θα πάμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή δουλειά. Αν πετύχουμε τρία γκολ», τόνισε για το χθεσινό παιχνίδι και την ρεβάνς και κατέληξε σχολιάζοντας τα αμυντικά προβλήματα που φαίνεται να υπάρχουν…

«Δεν είναι προβλήματα μόνο της άμυνας. Είναι όλη η ομάδα που φαίνεται να έχει πρόβλημα και όλη η οποία που πρέπει να δουλεύει. Όπως και στην επίθεση αν πετύχουμε γκολ είναι δουλειά όλης της άμυνας. Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και θα κοιτάξουμε μετά το δεύτερο παιχνίδι με την Αλκμααρ», κατέληξε.

Τα... σκάει για Πιάτι!!

Ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρει στην Βαλένθια 3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Πάμπλο Πιάτι! Συνεχίζονται οι επαφές ανάμεσα στις δύο ομάδες για να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο deal.  
Φορτσάρει μεταγραφικά ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες ώρες καθώς μετά τον Έντσον Μπράαφχαϊντ, ετοιμάζεται για το μεγάλο μεταγραφικό μπαμ. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από την ΠΑΕ οι Θεσσαλονικείς έχουν καταθέσει νέα πρόταση στην Βαλένθια για την απόκτηση του 24χρονο Αργεντινού μεσοεπιθετικό, Πάμπλο Πιάτι.
Η διοίκηση του Δικεφάλου προσφέρει 3 εκατ. ευρώ κας για την απόκτηση του ενώ στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. ευρώ. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις αυτή την ώρα και αυτός είναι ο λόγος που οι Βρύζας και Τσιστιακόφ δεν ταξίδεψαν στο Αγρίνιο μαζί με την αποστολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12 Αυγούστου είχε γραφτεί στον Ισπανικό Τύπο, ότι για τον παίκτη ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός.
Ο Πιάτι, ξεκίνησε την καριέρα του στην Εστουντιάντες με την οποία έπαιξε 49 παιχνίδια πετυχαίνοντας 13 γκολ και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Αλμερία. Με την ισπανική ομάδα αγωνίστηκε σε 101 παιχνίδια σε τρεις σεζόν, πετυχαίνοντας 19 γκολ. Η Βαλένθια ξόδεψε 7,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.Με τις νυχτερίδες, αγωνίστηκε δύο σεζόν. Την πρώτη είχε 30 συμμετοχές – τις 14 βασικός – με 2 γκολ ενώ πέρυσι είχε 14 συμμετοχές – 10- ως βασικός – με 1 γκολ.



Πηγή: gazzetta.gr

«Σαν να ξύπνησα από ένα κακό όνειρο»

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έδωσε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα στο περιοδικό People και το gazzetta.gr έχει την αποκλειστική προδημοσίευση!
Ο Αργεντινός πέρασε πολλά, όμως η μάχη του στο τέλος δικαιώθηκε. Κατάφερε μετά από πολλές περιπέτειες να παίξει ξανά μπάλα και ο ΟΦΗ του έδωσε την ευκαιρία να... ξυπνήσει από το κακό όνειρο. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μίλησε στο περιοδικό People που κυκλοφορεί την Κυριακή με το «Πρώτο Θέμα» και το gazzetta.gr παρουσιάζει αποκλειστικά κάποια σημεία από την συνέντευξη που θα συζητηθεί! 
«Ναι, νιώθω σαν να ξύπνησα από ένα κακό όνειρο. Σκεφτείτε πώς ένιωσα όταν τη μία μέρα σκόραρα απέναντι στη Λάρισα και την επομένη, χωρίς να χτυπήσω, μου έλεγαν ότι δεν θα ξαναπαίξω μπάλα. Με έτρωγε το “γιατί;” και τελικά ούτε οι γιατροί δεν μπόρεσαν ποτέ να μου εξηγήσουν τι το προκάλεσε. Έκανα τόσες εξετάσεις και δεν έμαθα τελικά πώς προέκυψε αυτό το πρόβλημα», λέει χαρακτηριστικά ο Γκαλέτι αγναντεύοντας τη θάλασσα από την Αγία Πελαγία του Ηρακλείου και το ξενοδοχείο «out of the blue Capsis Elite Resort», όπου και έγινε η συνέντευξη και η φωτογράφηση.
Η αγαπημένη του ομάδα στην Αργεντινή του έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψει. Ο ίδιος, όμως, είχε στο μυαλό του την Ελλάδα: «Όταν ανάρρωσα, η Εστουντιάντες, η ομάδα όπου μεγάλωσα ποδοσφαιρικά και έκανα έξι μήνες προπόνηση μαζί της, μου πρότεινε να μείνω. Αλλά στο κεφάλι μου υπήρχε μόνο μια ιδέα: Να παίξω στην Ελλάδα. Γιατί μου αρέσει η χώρα, η ζωή και η οικογένειά μου λατρεύει αυτό το μέρος. Νιώθω το σεβασμό των ανθρώπων εδώ κι αυτό είναι το σπουδαιότερο έπαθλο που κέρδισα στην Ελλάδα», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Θέλω να γράψω το τέλος μου στο γήπεδο, όχι στα νοσοκομεία. Πέρασα μια μεγάλη περιπέτεια, αλλά να που είμαι εδώ ξανά, χάρη στη βοήθεια του πατέρα μου και της οικογένειάς μου».
Στη συνέντευξη στο People αποκαλύπτεται και η... ρίζα του προβλήματος στο νεφρό του Αργεντινού, το πως ξεκίνησαν όλα.  Όσον αφορά το αν θα ξαναδούμε τον Γκαλέτι που ξέραμε, ο ίδιος τονίζει: «Είμαι αισιόδοξος, αλλά όχι σίγουρος. Και δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν. Δεν είναι εύκολο να ξαναγίνω αυτός που λες, αλλά θα προσπαθήσω πολύ για να το πετύχω. Να ξέρετε πάντως ότι δεν νιώθω κανένα φόβο. Θα μπω στη μάχη όπως παλιά».
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο τα όσα λέει για τον Ολυμπιακό. Μία μικρή... πρόγευση: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν κοντά μου και δεν έχω κανένα παράπονο. Εκείνοι που ποτέ δεν μπόρεσα να βρω ήταν από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Εξαφανίστηκαν». Περισσότερα και πιο... ζουμερά στο περιοδικό People που κυκλοφορεί την Κυριακή (25/08) με το Πρώτο Θέμα!
Πηγή: gazzetta.gr

«Χτύπημα» με Μπράαφχαϊντ ο ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟΚ δυναμώνει ακόμη περισσότερο! Ο «δικέφαλος του βορρά» έχει συμφωνήσει με τον Ολλανδό διεθνή αμυντικό, Έντσον Μπράαφχαϊντ, και τον ανακοινώνει τις επόμενες μέρες!
Μετά το τραυματισμό του Λίνο ο ΠΑΟΚ έχει μείνει χωρίς αριστεροπόδαρο μπακ. Ο Σπυρόπουλος μπορεί να επέστρεψε στις προπονήσεις όμως για την ώρα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Μπορεί το κενό ενόψει Παναιτωλικού να καλυφθεί εκ τον έσω, όμως για την αναμέτρηση με την Σάλκε επιβάλλεται ν’ αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής με τα στοιχεία που θέλει ο προπονητής.
Έτσι λοιπόν ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Εντσον Μπράαφχαΐντ. Για τον 30χρονο Ολλανδό αμυντικό έχει θετική άποψη και ο Χουμπ Στέφενς έτσι λοιπόν η διοίκηση έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον αριστεροπόδαρο αμυντικό και τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί η απόκτησή του. Μάλιστα θα δηλωθεί και στην λίστα της ΟΥΕΦΑ για τον επαναληπτικό με την Σάλκε.
Who is who
Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1983 στο Σουρινάμ και παίζει τόσο ως αριστερός μπακ κι ως κεντρικός αμυντικός. Έχει ύψος 1.76 και ζυγίζει 71 κιλά. Έχει δέκα συμμετοχές και με την εθνική Ολλανδίας, τη διετία 2009-2011. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε με την Ουτρέχτη, όπου έπαιξε 3,5 χρόνια από το 2003 έως το 2007. Αργότερα μεταπήδησε στην Τβέντε κι εκεί αγωνίστηκε για δύο σεζόν. Οι εμφανίσεις του στην Τβέντε αποτέλεσαν «διαβατήριο» για την Εθνική αλλά και την σπουδαία μεταγραφή του στην Μπάγερν.
Τότε αγωνίστηκε κυρίως ως κεντρικός αμυντικός. Η παρουσία του στην Τβέντε οδήγησε την Μπάγερν να δαπανήσει δύο εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Στην ομάδα του Μονάχου δεν έπαιξε πολύ και δόθηκε δανεικός στη Σέλτικ. Αργότερα βρέθηκε στη Χόφενχαϊμ, όπου ανήκει μέχρι και τώρα, έστω κι αν πέρυσι έπαιξε πάλι στην Τβέντε ως δανεικός. Στη Χόφενχαϊμ δεν υπολογίζεται κι ήδη προπονείται με τη δεύτερη ομάδα.
Πηγή: gazzetta.gr

Στην Γένοβα για Τραορέ!!

Η Μίλαν αντάλλαξε τον χαφ από το Μάλι με την Τζένοα και σύμφωνα με τους Ιταλούς ο μάνατζέρ του έχει επαφές για να προχωρήσει τη μεταγραφή!
Την ίδια ώρα που, όπως φαίνεται, το ελληνικό κλαμπ είναι κοντά στο να κλείσει μία πολύ συμφέρουσα συμφωνία με την Μπενφίκα για την πώληση του Φέισα, γίνονται κινήσεις για την ενίσχυση του άξονα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από την Ιταλία, ο Ολυμπιακός μπορεί και προσπαθεί να βγει κερδισμένος από μία τράμπα στην γειτονική χώρα αφού από αργά το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι οι Ροσονέρι ολοκληρώνουν την ανταλλαγή του Μπακάιγ Τραορέ με τον Βάλτερ Μπίρσα της Τζένοα, ομάδα με την οποία έχουν εξαιρετική σχέση.
Και εδώ κολλάει ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ενδιαφέρονται και ο μάνατζρ του παίκτη βρίσκεται ήδη στην Γένοβα για να μιλήσει με τους Ροσομπλού για το ενδιαφέρον των Πειραιωτών για τον 28χρονο, ύψους 1.86 μ. κεντρικό μέσο από το Μάλι που δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο Τραορέ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2012 από την Μίλαν με ελεύθερη μεταγραφή από την Νανσί, όπως πέρυσι έπαιξε μόλις σε 7 ματς της Serie A. Με την Εθνική του ομάδα έχει παίξει 21 φορές και έχει πετύχει δύο γκολ.
Πηγή: gazzetta.gr

«Μπηχτές» Πούτιν για Σαββίδη!!

Ο πρόεδρος της Ρωσίας... έδειξε τον Ιβάν Σαββίδη σε κριτική που άσκησε για επενδυτές που προτίμησαν το εξωτερικό. 
Ο Ιβάν Σαββίδης επενδύει στην Ελλάδα, ωστόσο, η απόφαση αυτή του ομογενή επιχειρηματία φαίνεται πως δεν αρέσει στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε διευρυμένη σύσκεψη
για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ, από όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, ο Πούτιν φέρεται να δήλωσει μεταξύ άλλων πως:
«Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα», είπε στην παρέμβασή του ο κ. Πούτιν, χωρίς να κατονομάσει τον ομογενή επιχειρηματία.
«Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;», κατέληξε.
Πηγή: gazzetta.gr

Οι τελευταίες στιγμές του Ηλία Μπαζίνα!!

Ο αποδυτηριάκιας γράφει για τον μοναδικό Ηλία Μπαζίνα Τον Μπαζίνα τον περιμένανε να πεθάνει. Από μέρα, σε μέρα. Από ώρα, σε ώρα. Οι απόλυτα δικοί του άνθρωποι. Η οικογένειά του, και οι γείτονές του, μια δρασκελιά από την οικία του, οι για δεκαετίες φίλοι του Παλαιοκρασάς και Καραγιαννίδης. Κανείς άλλος δεν γνώριζε την επίθεση που τις τελευταίες εβδομάδες δέχθηκε το σώμα του από τον καρκίνο.
Ήταν λίγο μετά τις δέκα και μισή το βράδυ, όταν ο Διονύσης άνοιξε την πόρτα και είπε στον Νώντα Παλαιοκρασά και τον Νίκο Καραγιαννίδη: «Ο πατέρας μου τελείωσε…».
Οι δύο άνδρες, μαζύ με την Κίτυ, για μια ακόμα φορά μπήκαν στο υπνοδωμάτιο του Ηλία, αυτή τη φορά να τον δουν νεκρό.
Όταν κλονίστηκε η υγεία του δεν υπήρχε επιστροφή για τον Μπαζίνα, που ήθελε να πεθάνει στο σπίτι του, όχι στο νοσοκομείο. Πάντα έλεγε ότι ευχόταν εύκολο θάνατο, μια ευλογημένη ανακοπή. Έφυγε ακόμα πιο μακάρια, σαν πουλάκι. Σα να πρωτάνοιξε τα φτερά του.
Η Κίτυ, η γυναίκα του Μπαζίνα, το είπε λίγα λεπτά αργότερα: «Αυτός ο γλυκός θάνατος του, το πόσο γαλήνια τελείωσε, αποδεικνύει ότι ήταν καλός άνθρωπος…»

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΩΡΕΣ Ο ΜΠΑΖΙΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΗ

Λέω ότι ο Ηλίας Μπαζίνας γνώριζε από αθλητισμό. Ότι ήταν άνθρωπος του αθλητισμού. Άσχετο, ναι, άσχετο επειδή ήταν αθλητής της άρσεως βαρών, γραμματέας της ομοσπονδίας της, «προπονητής» ειδικών προγραμμάτων που δεν είχαν ποτέ εφαρμοστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στους περίφημους «Μπέμπηδες» του Ολυμπιακού. Έφορος βαρέων αθλημάτων στον Ολυμπιακό, μέλος της διοίκησης επί Γουλανδρή.

Ήταν άνθρωπος του αθλητισμού επειδή αγάπησε τον αθλητισμό. Επειδή πέρασε χιλιάδες ώρες, εκατομμύρια ώρες στις προπονήσεις του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, και κυρίως στα γυμναστήρια με τους βαριτζήδες. Όποτε τον έπαιρνες τηλέφωνο στο σπίτι του, η Κίτυ σου έλεγε ότι η Ηλίας είναι στο ΟΑΚΑ, με τον γιο του Διονύση, στην προπόνηση της εθνικής ομάδος. Σήμερα ιατρός ο Διονύσης, σαν έφηβος έφθασε τρίτος στον κόσμο, στην άρση βαρών.

Ο Μπαζίνας είχε το χάρισμα να δίνεται ολοκληρωτικά, να γνωρίζει όσο πιο βαθειά γίνεται αυτό που τον ενδιέφερε. Και ήταν πολλά αυτά που του κέρδιζαν το ενδιαφέρον. Από την κλασική μουσική μέχρι την Αθήνα και την Ρώμη της κλασικής αρχαιότητας.
Πηγή: gazzetta.gr

Το… καμπανάκι του Ηλιάδη!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το σαφέστατο μήνυμα του Ηλιάδη προς πάσα κατεύθυνση εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και το επερχόμενο παιχνίδι με την Καλλονή την Κυριακή στο Βικελίδης.
Η ειδησεογραφία  του ΑΡΗ τις τελευταίες μέρες και μετά από τον Γολγοθά για τις συμφωνίες με το 99, περιορίστηκε στο αν προλαβαίνει ή δεν προλαβαίνει ο Μιχάλης Μανιάς το παιχνίδι της Κυριακής.
Η πραγματικότητα είναι ότι μέσα στην εβδομάδα υπήρξαν ραντεβού, κινήσεις και επισημάνσεις ιδιαίτερα σημαντικές για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κι αυτό έχει να κάνει κυρίως με την δράση που ανέλαβε και τις επαφές που είχε ο Δημήτρης Ηλιάδης. Επαφές που φυσικά δεν πήραν μεγάλη… έκταση, αλλά που στην ουσία αποτελούν το καμπανάκι για την επόμενη μέρα στον ΑΡΗ.
Το σημειώσαμε και τις προηγούμενες μέρες ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ με προσωπικές του ενέργειες ολοκλήρωσε κινήσεις όπως αυτές του Τάτου ή του Μανιά και σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλει αυτές του οι επενδύσεις να… κινδυνεύσουν. Απαιτεί από όλους τους συνεργάτες του να περιοριστούν στους ρόλους τους και παράλληλα να μην προκαλούν προβλήματα εκ του μη όντος.
Στον ΑΡΗ φέτος λύθηκαν θέματα και ζητήματα που απασχολούσαν επί σειρά ετών και δημιουργήθηκαν άλλα γιατί κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι εκπροσωπώντας τον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας πρέπει να λειτουργούν και ανάλογα ως προς την συμπεριφορά, αλλά κυρίως τα λεγόμενά τους. Οι συστάσεις και το καμπανάκι από τον πρόεδρο προς πάσα κατεύθυνση είχαν ακριβώς αυτό τον στόχο. Να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα… άστοχων τοποθετήσεων και άπαντες να κοιτάξουν να κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η εσωστρέφεια και οι καταστάσεις του περίφημου: «Μου είπε ο τάδε ότι του είπε ο δείνα» πρέπει να εξαλειφθούν πριν επανέλθουν στα αποδυτήρια του ΑΡΗ και ο Ηλιάδης ξεκαθάρισε προς όλους ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα επιτρέψει. Και αυτό γιατί δεν θέλει και... επικοινωνιακά να χάσει όσα κέρδισε με τους σωστούς χειρισμούς στο 99.
Το… βάζω λόγια για ένα ποδοσφαιριστή από κάποιον ή αντιστρόφως  απαξιώνω τον προπονητή από κάποιον άλλο, θα έχει ακριβώς τα αντίθετα από τα επιθυμητά για ορισμένους αποτελέσματα.
Παραδείγματος χάρη οφείλουν άπαντες  να αντιληφθούν ότι παίκτες όπως ο Τάτος ή ο Αγκάνθο αποτελούν για τον φετινό ΑΡΗ κεφάλαιο. Από αυτούς τους παίκτες οφείλεις να βρεις τον τρόπο να πάρεις το 100%. Αν αυτό συμβεί θα έχεις και μία πετυχημένη χρονιά γιατί θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Αν τους… χάσεις θα έχεις πρόβλημα. Και προσέξτε, θεωρώ αυτονόητο ότι θα πρέπει οι παίκτες να έχουν την πρέπουσα επαγγελματική συμπεριφορά.
Το ζήτημα των αποδυτηρίων είναι πάρα πολύ σημαντικό και μεγάλο στοίχημα για τον Γιάννη Χατζηνικολάου. Όπως βέβαια είναι- αν και μόλις 2η αγωνιστική- το παιχνίδι με την Καλλονή.
Χωρίς καμία αμφιβολία είναι άδικο να… κρίνεται ήδη ο Χατζηνικολάου από ένα και μόνο ματς. Ο ΑΡΗΣ βέβαια έχει διώξει προπονητή την πρώτη αγωνιστική, όταν ο Σκόρδας για να την σπάσει στον Φερέρ… έστειλε τον Ολίβα (δυστυχώς όμως χωρίς να τον πληρώσει με τον Ισπανό να δικαιώνεται στην ΦΙΦΑ), αλλά στην θέση του έφερε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Την έλλειψη υπομονής από τον κόσμο, την ανάγκη να δει κάτι καλύτερο φέτος, την έλλειψη ανοχής στην εικόνα της ομάδας στην Ριζούπολη, είναι ξεκάθαρο ότι την κουβαλά ήδη στην πλάτη του ο προπονητής. Για αυτό μόλις την δεύτερη αγωνιστική φτάσαμε αδίκως να μιλάμε για σημαντικό παιχνίδι, για παιχνίδι που ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει ο ΑΡΗΣ, για παιχνίδι χωρίς αύριο και άλλες παρόμοιες εκφράσεις.
Ο κόσμος θέλει μόνο τη νίκη ή στην χειρότερη θέλει να δει μία καλή εικόνα που σε καμία των περιπτώσεων δεν είδε την πρώτη αγωνιστική. Η Καλλονή θα έρθει σαφέστατα με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά πιστεύω ότι δεν θα είναι τόσο σφικτή αμυντικά όσο κατάφερε να είναι με τον Ολυμπιακό. Χρειάζονται μεγάλη προσοχή ο Λεοζίνιο και ο Μανούσος, αλλά πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ θα παρουσιαστεί πολύ πιο παθιασμένος, ευελπιστώ έτοιμος και κοντρολαρισμένος.
Θεωρώ ότι πρέπει να πάρουν ευκαιρίες παιδιά όπως ο Οικονομόπουλος, να δούμε τον Έλσνερ που ήρθε για βασικός αμυντικός χαφ και με βάση τα όσα μου έχουν μεταφέρει και συνάδελφοι του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, θέλω να δω τον Καραγκούνη. Με βάση μάλιστα την εικόνα της Ριζούπολης θα ήθελα να τον δω αριστερά που η ομάδα έχει τεράστιο θέμα από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία, αλλά λύση δεν έχει δοθεί.
Στον κόσμο δεν μπορώ να συστήσω υπομονή. Τόσα χρόνια αυτό του ζητάμε να κάνει. Οπότε ας είναι γεμάτο το γήπεδο και όλα τα άλλα θα έρθουν, αρκεί βέβαια ο κ. Θάνος να τα δει τα χέρια αυτή την φορά…
ΥΓ1 Εξαιρετικό το βιντεάκι παρουσίασης της νέας φανέλας του ΑΡΗ. Με τη νέα κίτρινη φανέλα θα αγωνιστούν οι παίκτες του ΑΡΗ και αξίζει τον κόπο να δείτε το πολύ καλό βίντεο (http://www2.allaboutaris.com/itemtv.asp?tid=3464 )που ετοίμασε η ΠΑΕ για την προώθησή της με καίριες ιστορικές πινελιές από το παρελθόν. Βέβαια αναμένουμε και την επίσημη παρουσίαση από την ΠΑΕ που σε κάθε περίπτωση θα βοηθήσει και στις πωλήσεις στο ARIS MEGASTORE.
YΓ2 Το πετυχημένο το είπε κουμπάρος… Άκης. Τόσα χρόνια με… τον Γκάλη πώς να μην είναι κάποιοι τυχεροί. Άδικο έχει;
ΥΓ3 Η κίνηση του Αγκάνθο να ανεβάσει στον λογαριασμό του το ενδιαφέρον της Ράγιο Βαγιεκάνο είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι θεωρεί και ο ίδιος ότι «μετράει» και πρέπει να τυγχάνει ανάλογου σεβασμού στην Ελλάδα όταν τον «θέλουν» ομάδες της Πριμέρα. Για μένα με ένα τρόπο θα κλείσει μία δια παντός στόματα. Μέσα στο γήπεδο. Ως τότε όμως όπως συμβαίνει πχ με άλλους παίκτες όπως ο Ουντότζι, έχει και ο (κάθε) Αγκάνθο τα κουμπιά του. Βρείτε τα…
ΥΓ4 Μανιάς. Κάτι χρωστάς από την Ριζούπολη… Αγγελούδης. Δυο στα δυο…
YΓ5 "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον πρώην διεθνή διαιτητή Μάλαμα Τεβεκέλη, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη ειδικού αναλυτή ποδοσφαιρικού τμήματος και των τμημάτων υποδομής". Δηλαδή ο Μάλαμας θα... αναλύει και στην συνέχεια θα... τρέχει τα "πρότζεκ" από τα τμήματα υποδομής μέχρι να φτάσουν οι... Λαμπρόπουλοι να δίνουν πέναλτι και αποβολή;
Πηγή: gazzetta.gr

Είναι φαβορί και στην άδεια Τούμπα...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος, πάει κόντρα στο ρεύμα, πιστεύει ότι η “κεκλεισμένων των θυρών” ρεβάνς είναι πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης...  
Οι περισσότεροι από τους... άπειρους, όπως τους χαρακτηρίζει ο ελληνικός Τύπος ποδοσφαιριστές της Σάλκε έχουν παίξει τρεις τέσσερις φορές ο κάθε ένας, κόντρα στην αιώνια αντίπαλο της Σάλκε, την Ντόρτμουντ σε γήπεδο που... κοχλάζει από 80 χιλιάδες θεατές!
Οι... άπειροι ποδοσφαιριστές της Σάλκε, έκαναν περίπατο στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρυσι στο Καραϊσκάκη, όπως δεν είχαν κανένα πρόβλημα και στο Εmirates των 60 χιλιάδων θεατών.
Αν συνεχίσω θα παραθέσω τουλάχιστον 20 διαφορετικά γήπεδα ανά τον κόσμο στα οποία οι... άπειροι παίκτες της Σάλκε έχουν παίξει παρουσία 30, 40, 50 ή και 80 χιλιάδων “εχθρικών” οπαδών και δεν κατάλαβαν τίποτα.

Οσο κι΄αν ψάξω αποκλείεται να βρω ούτε έναν παίκτη, άπειρο ή έμπειρο της Σάλκε που να έχει παίξει ένα τόσο κρίσιμο και καθοριστικό ματς, παρουσία 25 χιλιάδων... καθισμάτων σε μία τόσο παράξενη και παγωμένη ατμόσφαιρα...

Ας το δω όμως και από την... ανάποδη. Ο ΠΑΟΚ παίρνει ένα εντυπωσιακό 1-1 στο Αμστερνταμ κόντρα στον Αγιαξ και έχει τη ρεβάντς στην Τούμπα, η οποία σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο θα... έλιωνε τα πιτσιρίκια του Αγιαξ. Η ρεβάνς ξεκινάει, η Τούμπα, κοχλάζει ο ΠΑΟΚ προηγείται 1-0 και μετά έρχονται τα... πιτσιρίκια και βάζουν και ένα και δύο και τρία γκολ στη σειρά και... πάπαλα! Ούτε εκεί έπιασε το κόλπο, ούτε την Τρίτη θα έπιανε. Κανείς δεν κέρδισε με τον κόσμο...

Το ότι η ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Σάλκε θα γίνει στην άδεια Τούμπα, για μένα λοιπόν δεν είναι πρόβλημα. Ισα ίσα μπορεί να αποδειχτεί και πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ. Σκεφτείτε ας πούμε να ανοίξει το σκορ η Σάλκε την Τρίτη. Δεν συμβαίνει τίποτα, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το παιχνίδι του. Σκεφτείτε τώρα να άνοιγε η Σάλκε το σκορ σε γεμάτη Τούμπα. Η πίεση από τον κόσμο που θα ήταν τεράστια ακόμη και στην πρώτη λάθος μεταβίβαση ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην επηρέαζε τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Το “αν η Τούμπα ήταν γεμάτη, ο ΠΑΟΚ θα είχε ήδη περάσει” κατά την άποψη μου είναι μία καραμέλα, που δεν είναι καν γλυκιά και το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να λειτουργήσει σαν άλλοθι σε περίπτωση αποκλεισμού...

Πάμε και στο αγωνιστικό σκέλος της ρεβάνς τώρα. Θα σας θυμίσω, πρώτον ότι εδώ έγραψα, ότι ο ΠΑΟΚ πολύ, πάρα πολύ δύσκολα θα περάσει τη Μέταλιστ και δεύτερον ότι πάλι εδώ έγραψα, ότι οι πιθανότητες να κλέψει την πρόκριση από την Σάλκε ήταν πολλές, διότι πίστευα ότι σίγουρα θα σκοράρει στο πρώτο ματς στη Γερμανία.

Η άποψη μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ πλέον είναι φαβορί. Φαβορί γιατί με το αποτέλεσμα που πήρε στο Γκελζερκίχεν, η Σάλκε είναι αναγκασμένη να παίξει στην Τούμπα, όπως έπαιξε και εντός έδρας. Δεν έχει να υπερασπιστεί κάτι και πρέπει να νικήσει. Βολικότερο σενάριο από αυτό για τον ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να υπάρξει.

Ναι η Σάλκε είναι ποιοτικότερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, να έχει καλύτερους παίκτες ακόμη κι' αν εκτός του Χούντελααρ και του Κυριάκου Παπαδόπουλου απουσιάσει από τη ρεβάνς και ο Φαρφάν. Ομως είναι μία ομάδα σε πολύ κακό φεγγάρι, με πολύ κακή ψυχολογία και πολύ μεγάλη πίεση. Αγωνιστικά είναι μία ομάδα που έχει τεράστιο πρόβλημα να βρει το σημείο ισορροπίας ανάμεσα στην πολύ επιθετική φιλοσοφία και λογική της με την απαραίτητη ανασταλτική λειτουργία. Εχει έναν μέτριο και εντελώς άπειρο προπονητή και έχει απέναντί της πέραν όλων των άλλων να αντιμετωπίσει και το... φάντασμα του Στέφενς.
Πολλά για να μπορέσει να τα διαχειριστεί νομίζω. Φυσικά και δεν τέλειωσε τίποτα, φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν προκρίθηκε, φυσικά και θέλει πολύ κόπο και κυρίως τρόπο η ρεβάνς. Αλλά έτσι όπως έχουν κυλήσει όλα νομίζω ότι είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ να κάνει και την υπόλοιπη μισή δουλειά και να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Οταν το κάνει συζητάμε για τα οφέλη και την αλλαγή μεγέθους του. Μέχρι τότε, ας περιμένουμε να συμβεί!
Πηγή: gazzetta.gr

Ισπανικές «σειρήνες» για Αγάνθο!!

Στο στόχαστρο της Ράγιο Βαγεκάνο βρίσκεται ο Νταβίντ Αγάνθο σύμφωνα με τους Ισπανούς. Την είδηση ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter και ο παίκτης!
Βρισκόμαστε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, οι περισσότερες ομάδες ψάχνονται για να κλείσουν τις «τρύπες» στο ρόστερ τους, οπότε το ενδιαφέρον των Μαδριλένων για τον στράικερ του Άρη, μόνο εντύπωση δεν προκαλεί. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Αγάνθο είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των «βαγεκάνος», με τους οποίους αγωνίστηκε για τρία χρόνια (2008-11) και είχε εξαιρετική παρουσία.
Εκείνο ωστόσο που προκαλεί αίσθηση, είναι το γεγονός πως τη συγκεκριμένη είδηση της «Rayo NOticias», σελίδας στο twitter που ασχολείται με νέα της Ράγιο, έκανε retweet και ο 31χρονος φορ!
«Βλέποντας πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στο μεταγραφικό παζάρι για τη Ράγιο, ο Φελίπε σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή έναν εκ των Ντελίμπασιτς, Χούλι ή Αγκάνθο», ανέφερε το δημοσίευμα.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Μίτσελ στον «Τηλεκύβο»...!!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για τα between the lines μηνύματα του Μαρινάκη στον Μίτσελ που μπορεί να βλέπει ήδη την κλεψύδρα ανάποδα...
Πόσες πιθανότητες έχει ο Μίτσελ για να συνεχίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού; Μετά τα όσα προηγήθηκαν και τη σημερινή επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη, αν η απάντηση έβγαινε απόψε στον «Τηλεκύβο» (έλα τώρα που δεν ξέρεις το πιο σουρεάλ τηλεπαιχνίδι της ελληνικής τηλεόρασης...) θα ήταν κάπως έτσι: Μ Ε Ν Η Δ. Άντε να ήταν κι έτσι: Κ Ι Μ Α Α
Αλλά ρεαλιστικά, ο Ισπανός χαιρέτησε ήδη. Αν θα καθίσει με τον Ατρόμητο, μετά τον Ατρόμητο ή στο πρώτο παιχνίδι του Champions League, δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο. Εδώ δεν ψάχνει απλά νίκη και θέαμα, όπως λένε τα ρεπορτάζ, αλλά ένα θαύμα. Θα διαβάσατε προφανώς τις τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Άλλο Μέσο πρόταξε τη δήλωσή του «Σας πιστεύω» που απηύθυνε στους παίκτες κι άλλο την απαίτηση του Μαρινάκη «να είμαστε μια γροθιά». Αν κάποιος θεωρεί σωστή ή λανθασμένη την παρέμβαση, μικρή σημασία έχει. Διότι η ουσία ήταν αλλού.
Όλα τα λεφτά ήταν... ανάμεσα στις γραμμές. Εκεί όπου ουσιαστικά ο Μίτσελ ένιωσε... πόσο κοντά έχει πλησιάσει στη γκιλοτίνα.
Δώστε βάση σε κάτι: Όσα διαβάσατε δεν ήταν αποτέλεσμα διαρροών από παίκτες που τα είπαν σε δημοσιογράφους κ.ο.κ.. Όχι! Δημοσιεύτηκαν στο επίσημο site της ΠΑΕ ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες.
Ο Μαρινάκης, που συνοδευόταν από Ισά και Καρεμπέ, αρχικά αναφέρθηκε στον ρόλο τους και στο πόσο πολύ πιστεύει σε αυτούς. Στη συνέχεια εξήγησε στους ποδοσφαιριστές ότι πιστεύει και στη δική τους αξία. Για τον Μίτσελ ούτε κουβέντα... Κανείς δεν είχε τι να πει, τα λέει όλα η σιωπή... Από τις 565 λέξεις της ομιλίας του προέδρου της ΠΑΕ, δεν υπάρχει ούτε σε μία η λέξη «Μίτσελ» ή «προπονητής». Σαν να μην ήταν εκεί, ας πούμε... Σαν να ήταν αντικείμενο σε διαφημιστικό του «Azax».
Για την ακρίβεια, για κακή τύχη του Μίτσελ υπήρχε μια αναφορά. Εκεί που αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη προς τους ποδοσφαιριστές: ««Πιστεύω πολύ σε όλους σας και είμαι βέβαιος ότι όταν δέσει η ομάδα και όταν παίξετε τακτικά όπως πρέπει και με τα συστήματα που σας ταιριάζουν, θα αποδώσετε το ποδόσφαιρο που θέλουμε».
Όταν δέσει η ομάδα, όταν παίξετε τακτικά όπως πρέπει, όταν παίξετε με τα συστήματα που σας ταιριάζουν. Δηλαδή όταν φύγει ο Μίτσελ... Εκτός αν ως τότε έχει δείξει «ειλικρινή μεταμέλεια», με πράξεις (επιλογές παικτών και τακτικής) που συνδυαστούν με νίκες, πολλά γκολ και δεκάδες ευκαιρίες. Κι όλα αυτά μαζί και συνεχόμενα. Ε, καλύτερα να παίξει στον «Τηλεκύβο» που έχει περισσότερες πιθανότητες...
Πηγή: gazzetta.gr

Στην Ελλάδα ο πρόεδρος της FIFPro λόγω καταγγελιών!!

Ταξίδι στην Αθήνα έχει προγραμματίσει ο πρόεδρος της FIFPro Λεονάρντο Γκρόσο για το φθινόπωρο, έπειτα από καταγγελίες που έγιναν για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα.
O 70χρονος παλαίμαχος Ιταλός γκολκίπερ έχει στα χέρια του καταγγελία στην οποία αναφέρεται η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σχετικά με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και τα συμβόλαια των παικτών.
Στην καταγγελία μάλιστα γίνεται λόγος μεταξύ άλλων σύμφωνα με το «soccerplus» για το θέμα του άρθρου 99 αναφορικά με τις οφειλές σε παίκτες, καθώς επίσης και για τον νόμο περί εκκαθάρισης των ΠΑΕ που υποβιβάζονται μέσα σε τρεις μήνες.
Ο Γκρόσο δε, φαίνεται πως έχει ήδη ενημερώσει ότι θα έρθει στην Ελλάδα, με τη χώρα μας άλλωστε να θεωρείται από την παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών ως μία από τις τρεις της Ευρώπης στις οποίες εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα στην υλοποίηση των όρων των συμβολαίων.
Πηγή: gazzetta.gr

«Θέλω Ολυμπιακό και Τσάμπιονς Λιγκ»!

Ο Σαμπού Γιαταμπαρέ σε νέες επαφές που είχε με την διοίκηση της Μπαστιά διεμήνυσε πως επιθυμεί να κλείσει στον Ολυμπιακό και να παίξει τη νέα χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Θέλω Ολυμπιακό και να αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ», μετέφερε σύμφωνα με πληροφορίες από την Γαλλία στους παράγοντες της Μπαστιά ο Γιαταμπαρέ. «Είναι μία ομάδα που με καλύπτει απόλυτα και εφόσον συμφωνήσετε μαζί της θα ήθελα να πάω εκεί», συνέχισε. Ο γαλλικός Τύπος που μετέφερε την πληροφορία για πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ από τον Ολυμπιακό στην Μπαστιά εκτιμά πως με αυτό το ποσό η μεταγραφή θα γίνει και ό,τι σύντομα ο Γιαταμπαρέ θα είναι κάτοικος Πειραιά.Πηγή: gazzetta.gr

Δεν χαμογελάς με μια νίκη σε δέκα αγώνες!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» μετά την ήττα του φιλότιμου Ατρόμητου από την Άλκμααρ, αλλά κι ένα πρώτο ταμείο για τις μέχρι τώρα ευρωπαϊκές παρουσίες των ελληνικών ομάδων.
Ο Ατρόμητος πάλεψε. Έκανε κι ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ. Και θα μπορούσε τουλάχιστον να μην φύγει ηττημένος από το γήπεδο. Πλήρωσε, όμως, σε μεγάλο βαθμό την απειρία του, με την Άλκμααρ να μην χάνει την ευκαιρία και να φεύγει με το διπλό πρόκρισης.
Εδώ, όμως, δεν είναι μόνο ότι ο Ατρόμητος μένει εκτός Ευρώπης με το καλημέρα. Είναι και ότι γενικά δεν μαζεύουμε πόντους στην Ευρώπη.
Κάψα για πόντους!
Και μπορεί ο ΠΑΟΚ μετά το σημαντικό 1-1 που πήρε χθες κόντρα στην Σάλκε να βλέπει σεντόνι τσάμπιονς λιγκ, αλλά γενικά λείπουν οι νίκες από τις ελληνικές ομάδες μέχρι τώρα στις ευρωπαϊκές τους παρουσίες. Κι όπως ξέρουμε, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πόντους στην βαθμολογία της UEFA.
Στο Europa
Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Για το Europa, η Ξάνθη με την αδύναμη Λίνφιλντ έκανε μια νίκη, μια ήττα. Με την Σταντάρ Λιέγης; Δυο ήττες.
Ο Αστέρας; Μια ισοπαλία, μια ήττα από την Ραπίντ.
Ο Ατρόμητος απόψε έχασε κι αυτός από την Άλκμααρ.
Στο Champions
Όσο για τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά Champions League; Μια ισοπαλία, μια ήττα με την Μέταλιστ (που αποκλείστηκε από την UEFA μετά). Και μια ισοπαλία με την Σάλκε. Με τον δικέφαλο, βέβαια, με αυτό το αποτέλεσμα να έχει αυξημένες ελπίδες για παρουσία σε όμιλο, ενώ ήδη έχει εξασφαλίσει την παρουσία του σε όμιλο του Europa.
Σε δέκα αγώνες
Κι ενώ μπορεί τελικά να έχουμε την απόλυτα θετική εξέλιξη, ακόμα και με δυο ομάδες σε όμιλο Champions League ή στην χειρότερη μια σε Champions και μια σε Europa, ωστόσο από πλευράς αποτελεσμάτων μέχρι τώρα (και μόνο τον Ολυμπιακό να μην έχει δώσει ακόμα παιχνίδι από τους Ευρωπαίους), ο απολογισμός σε δέκα αγώνες είναι: Μια νίκη, τρείς ισοπαλίες, έξι ήττες. Δεν το λες κι επιτυχία. Έτσι δεν είναι; Δεν υπάρχει λόγος για χαμόγελα, δηλαδή.Πηγή: sportdog.gr