Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Όλιτς ο τρομερός


τρομερός
Ο Όλιτς πανηγυρίζει ένα από τα τρία γκολ που πέτυχε εις βάρος της  Λιόν Καλές είναι οι εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο και το αίσθημα του δικαίου και αδίκου, αλλά τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με Λιόν, ούτε ο Θεός δεν το ήθελε. Η Μπάγερν του τρομερού Ολιτς -χατ τρικ πέτυχε ο κύριος- έβαλε στη ζυγαριά του "Ζερλάν" τη φανέλα της, ήταν τόνους βαρύτερη, νίκησε 2-0 και πάει "Μπερναμπέου".

Τώρα για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μόνο αυτοί που αντιπαθούν την Μπάγερν δεν θα ήθελαν να τη δουν στον τελικό ή για να το εκφράσουμε πιο σωστά, λίγοι θα ήθελαν να δουν τους οπαδούς της Λιόν να κάνουν βόλτες στα... στενά της Μαδρίτης.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε ότι οι Γάλλοι δεν είχαν καν το κουράγιο να σκεφτούν την περίπτωση πρόκρισης. Οι Βαυαροί μπήκαν στο ματς λες και ήταν αυτοί που έπρεπε να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Βλέποντας, λοιπόν, τη Λιόν να παίζει επιφυλακτικά το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άρχισε να φτάνει με ιδιαίτερη ευκολία προς τα καρέ του Γιορίς και φυσικά να κερδίζει μέτρα στο χώρο του κέντρου.

Αυτό ήταν... Δεν χρειάστηκε κάτι άλλο. Το γκολ του Ολιτς στο πρώτο μέρος έκανε απλά τα πράγματα πιο εύκολα, τόσο εύκολα που ακόμη και οι παίκτες της Λιόν έδειχναν να έχουν συνειδητοποιήσει, χάνοντας ευκαιρίες που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα είχαν χαθεί. Τα πόδια είχαν γίνει βαριά.

Ο Ιβιτσα Ολιτς είχε πάρει το θέμα προσωπικά. Τα δυο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο μέρος, ολοκλήρωσαν το χατ τρικ, και απλά επιβεβαίωσαν το αυτονόητο. Οτι η Μπάγερν δεν είναι μια ασύνδετη ομάδα σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι κουρασμένη σαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ούτε... κομμάτια σαν την Μπορντό.

Είναι ένας τεράστιος σύλλογος με ανάλογη ιστορία που έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται πιο συχνή παρουσία στους τελικους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ονομα βαρύ σαν ιστορία και φανέλα που σπάει την πλάστιγκα. Αυτό είναι η Μπάγερν Μονάχου.

Γήπεδο: "Ζερλάν"
Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)

H εξέλιξη του αγώνα:
1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους γηπεδούχους στη σέντρα
2': Ο Όλιτς έκλεψε τη μπάλα από τον Κρις, έκανε το παράλληλο γύρισμα για τον Μίλερ, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιορίς, έκανε το πλασέ με τη μία από το σημείο του πέναλτι, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι...
6': Σουτ του Γκοναλόνς έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Μπουτ
7': Κόρνερ του Ντελγκάδο, κεφαλιά του Μακούν, η μπάλα πάει στο δεύτερο δοκάρι, ο Κρις θα προσπαθήσει να κάνει μία δεύτερη, όμως δεν θα τα καταφέρει και η ευκαιρία θα χαθεί...
10': Η Μπάγερν παρά τις απουσίες της έχει καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό της και να δημιουργήσει πονοκεφάλους στην ομάδα του Πιέλ η οποία μοιάζει ευάλωτη αμυντικά...
15': Λείπουν οι καλές φάσεις από το ματς σε αυτά τα πρώτα λεπτά...
23': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Γκοναλόνς για φάουλ στον Φαν Μπόμελ. Ο παίκτης της Λιόν θα χάσει τον τελικό αν προκριθεί η ομάδα του...
24': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Αλτιντοπ για φάουλ στον Γκοβού
26': ΓΚΟΟΟΛ (0-1): Μίλερ και Ρόμπεν έπαιξαν το ένα δύο, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή, έκοψε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι από όπου ο Όλιτς αφού πρώτα απέφυγε τον Σισοκό, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς!
31': Σέντρα του Γκοβού από τα δεξιά, ο Μπάστος έκανε στην κίνηση το πλασέ με το αριστερό, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπουτ...
34': Σουτ του Ρόμπεν έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιορίς
40': Ο χρόνος κυλάει και οι Βαυαροί κρατάνε σχετικά εύκολα το πλεονέκτημα των δύο γκολ που έχουν πλέον από τη Λιόν...
45'+: Λήξη του ημιχρόνου

46': ΑΛΛΑΓΗ Ο Ντεμικέλις στη θέση του Φαν Μπούιτεν
46': ΑΛΛΑΓΗ Ο Γκομίς στη θέση του Σισοκό
50': Βαθιά μπαλιά του Ντελγκάδο, ο Κοντέντο έκανε λάθος εκτίμηση της μπάλας δεν τη βρήκε, ο Γκομίς έκανε με τη μία το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ...
53': Βολίδα του Σβαϊνστάιγκερ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα περνάει ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι...
57': Φαλτσαριστό σουτ του Ρόμπεν έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Γιορίς με δυσκολία πέταξε τη μπάλα κόρνερ...
59': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Κρις για φάουλ στον Όλιτς
59': ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑκόκκινη κάρτα Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κρις γιατί χειροκρότησε ειρωνικά τον Μπουζάκα
60': Αν το έργο της Λιόν ήταν μία φορά δύσκολο, πλέον με παίκτη λιγότερο έχει γίνει "Γολγοθάς"...
61': Βολίδα του Γκομίς έξω από την περιοχή, ο Μπουτ είπε "όχι" στον επιθετικό της Λιόν
67': ΓΚΟΟΟΛ (0-2): Κάθετη πάσα του Αλτιντοπ για τον Όλιτς, ο οποίος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, ξεπέρασε τον Γκοναλόνς και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γιορίς και "σφράγισε" την πρόκριση της Μπάγερν στον τελικό της Μαδρίτης!
67': ΑΛΛΑΓΗ Ο Πιάνιτς στη θέση του Ντελγκάδο
71': Νέο δυνατό σουτ του Ρόμπεν λίγο μέσα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Γιορίς δεν επέτρεψε στον Όλλανδό επιθετικό της Μπάγερν να πανηγυρίσει...
76': Αντεπίθεση της Μπάγερν με τον Όλιτς να βγαίνει σε θέση βολής, αλλά την τελευταία στιγμή ο Μακούν του πήρε τη μπουκιά από το στόμα και παραχώρησε κόρνερ...
76': ΑΛΛΑΓΗ Ο Κλόζε στη θέση του Ρόμπεν
77': ΓΚΟΟΟΛ (0-3): Σέντρα του Λαμ από τα δεξιά, ο Όλιτς έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ανέβασε πιο ψηλά το δείκτη του σκορ!
78': ΑΛΛΑΓΗ Ο Αλαμπά στη θέση του Σβαϊνστάιγκερ
79': ΑΛΛΑΓΗ Ο Έντερσον στη θέση του Λισάντρο
85': Πάρτι έχουν στήσει οι οπαδοί της Μπάγερν στις εξέδρες του "Ζερλάν" πανηγυρίζοντας την επιστροφή τους σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2001
90': Δύο είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90': Σουτ του Πιάνιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ...
90'+1': Υπέροχη ατομική ενέργεια του Αλτιντοπ ο οποίο μπήκε στην περιοχή, έκανε και το φαλτσαριστό πλασέ, αλλά έστειλε τη μπάλα για ελάχιστα εκατοστά πάνω από το αριστερό "Γ" του Γιορίς
90'+2': Λήξη του αγώνα

ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Σισοκό (46' Γκομίς), Κρις, Μπουμσόνγκ, Γκοναλόνς, Μακούν, Γκοβού, Ντελγκάδο (67' Πιάνιτς), Μπαστός, Λισάντρο (79' Έντερσον)
ΜΠΑΓΕΡΝ (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Κοντέντο, Φαν Μπούιτεν (46' Ντεμικέλις), Μπαντστούμπερ, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ (78' Αλαμπά), Ρόμπεν (76' Κλόζε), Αλτιντοπ, Μίλερ, Όλιτς

Στο στόχαστρο της Λανς ο Τζιμπούρ.

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_ixRhVFlRT6.jpgΣτο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών συλλόγων από τη Γαλλία φαίνεται πως βρίσκεται ο Ραφίκ Τζιμπούρ ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «madeinlens.com», ο Αλγερινός επιθετικός της Ένωσης αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Λανς, η οποία αναζητά τον αντικαταστάτη του Τουαφιλού Μαουλιντά, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Λοριάν.

Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο γαλλικός σύλλογος σκέφτεται να δώσει μέχρι και 2 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να αποκτήσει τον Τζιμπούρ, αφού εκτιμούν πως αυτό είναι το ποσό που ζητάει η Ένωση.

Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό σημερινό δημοσίευμα σχετικά με τον «τρομοκράτη», καθώς σχετικό θέμα υπήρξε σήμερα και σε εφημερίδα της πατρίδας του. Συγκεκριμένα στην σημερινή «La Buteur» αναγράφεται πως η ΑΕΚ θα πουλήσει τον καλοκαίρι τον Τζιμπούρ έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον ΟΦΗ μέχρι το καλοκαίρι ο Παράσχος!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_tajmMt9fM0.jpgΣτο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ επιστρέφει μετά από δυο χρόνια ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στην Κρήτη το απόγευμα της Τετάρτης.Ο Έλληνας τεχνικός συμφώνησε μέχρι το καλοκαίρι με την διοίκηση της κρητικής ομάδας και αν επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ τότε θα παραμείνει στον πάγκο του ΟΦΗ και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τεχνικό επιτελείο της ομάδας θα μείνει ως έχει, ενώ ο Μακεδόνας προπονητής θα βρίσκεται το απόγευμα της Τετάρτης στο Ηράκλειο, και την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Θέλει Μπαρτσελόνα ο Αρσάβιν


Ο Αντρέι Αρσάβιν πανηγυρίζει το τέταρτο γκολ του κόντρα στη  Λίβερπουλ Ο Αντρέι Αρσάβιν δεν έκρυψε την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" είχαν ενδιαφερθεί για τον Ρώσο άσο όταν ακόμα αγωνιζόταν στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, αλλά τελικά η Αρσεναλ ήταν αυτή που βγήκε νικήτρια στο κυνήγι της απόκτησης του.

Όπως τόνισε ο Αρσάβιν, η πρωταθλήτρια Ευρώπης παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και δίκαια τη χαρακτηρίζουν την κορυφαία ομάδα του πλανήτη, ενώ υποστήριξε ότι αν φορέσει έστω και για ένα χρόνο τη φανέλα του συλλόγου της Καταλονίας, τότε η καριέρα του θα έχει εκτοξευτεί στο υψηλότερο σημείο που θα μπορούσε να φτάσει.

"Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλύτερη από κάθε άλλη ομάδα. Απολαμβάνεις το στυλ παιχνιδιού της, αλλά όταν την αντιμετώπισα με την Αρσεναλ, η διασκέδαση έγινε απογοήτευση", κατέληξε ο Αρσαβιν.

Κοντά στην ανανέωση ο Πέντερσεν


O Πέντερσεν της Μπλάκμπερν Ο Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν που αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού βρίσκεται μία ανάσα από την ανανέωση του συμβολαίου του με την Μπλάκμπερν. Ο Νορβηγός άσος που διανύει την έκτη του σεζόν στην ομάδα, είναι θετικός να συνεχίσει να αγωνίζεται στο "Ιγουντ Παρκ".

Ο ατζέντης του 28χρονου τόνισε ότι υπάρχει μία συμφωνία, ωστόσο αυτή δεν είναι οριστική, καθώς πρέπει να διευθετηθούν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. "Χαίρεται το ποδόσφαιρο στην Μπλάκμπερν και είναι ευχαριστημένος με το ρόλο που του έχει δώσει ο Αλαρντάις στον αγωνιστικό χώρο. Τα πάντα είναι θετικά εδώ.

Ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο καιρό θα πάρει για να αποφασίσει οριστικά ο Πέντερσεν για το μέλλον του", τόνισε ο Χάουγκε, αφήνοντας στο τέλος ένα μικρό ενδεχόμενο ο πελάτης του να μην υπογράψει.

Φεύγει από τη Χόφενχαϊμ ο Χίλντεμπραντ


Ο Τίμο Χίλντεμπραντ Τον τελευταίο του μήνα στη Χόφενχαϊμ διανύει ο Τίμο Χίλντεμπραντ, όπως επιβεβαίωσε ο γερμανικός σύλλογος. Μάλιστα ο διεθνής γκολκίπερ ίσως να μην αγωνιστεί και στα εναπομείναντα παιχνίδια της ομάδας, καθώς αυτό αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα ότι συμφωνήθηκε, μετά από συνάντηση που είχε η πλευρά του παίκτη με τη διοίκηση και τον προπονητή.

Ο 31χρονος εντάχθηκε στο δυναμικό της Χόφενχαϊιμ πέρσι τον Ιανουάριο, ύστερα από ένα άτυχο πέρασμα που είχε στην Ισπανία και συγκεκριμένα από τη Βαλένθια. Η διοίκηση του γερμανικού συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί το τέλος της συνεργασίας, "Ο τερματοφύλακας Τίμο Χίλντεμπραντ δεν θα παίζει με τη Χόφενχάιμ την επόμενη σεζόν".

Στις 11 Μαΐου οι κλήσεις για το Μουντιάλ

Μπροστά στις τηλεοράσεις τους αναμένεται να... κολλήσουν οι Γάλλοι διεθνείς παίκτες το βράδυ της 11ης Μαΐου, που ελπίζουν ότι το όνομά τους θα συμπεριληφθεί στην αποστολή των «τρικολόρ» για το Μουντιάλ.Και αυτό γιατί, όπως γνωστοποίησε την Τρίτη (27/4) ο τηλεοπτικός σταθμός TF1, ο Ραϊμόν Ντομενέκ αποφάσισε να ανακοινώσει τους παίκτες που θα ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.

Τη καινοτομία αυτή εμπνεύστηκε ο Γάλλος τεχνικός προκειμένου να αποφευχθεί η χρονοβόρα διαδικασία της συνέντευξης Τύπου, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Και όπως είναι φυσικό, ο Ντομενέκ θα αποφυγεί τις (ενοχλητικές για αυτόν) ερωτήσεις των δημοσιογράφων κα τις εξηγήσεις γιατί επέλεξε τον έναν ποδοσφαιριστή ή «έκοψε» κάποιον άλλο...

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία θα αντιμετωπίσει στις 11 Ιουνίου την Ουρουγουάη, το Μεξικό στις 17 Ιουνίου και την οικοδέσποινα Νότια Αφρική στις 22 του ιδίου μηνός.

Σε ελληνικά χέρια οι Γουίζαρντς!

Ο Ελληνοαμερικανός Τεντ Λεόνσις είναι το απόλυτο αφεντικό στα αθλητικά δρώμενα της Ουάσινγκτον. Ο ιδιοκτήτης των Κάπιταλς του NHL και των Μυστίκς του WNBA πήρε τον έλεγχο και των Γουίζαρντς! Όπως αναφέρει η «Washington Post», ο 53χρονος μεγιστάνας ολοκλήρωσε σήμερα τη συμφωνία με την οικογένεια Πόλιν, με την οποία μοιραζόταν τις μετοχές των «Μάγων», αναλαμβάνοντας τα ηνία και της ομάδος ΝΒΑ της πόλης, έπειτα από αυτόν των ομάδων του χόκεϊ και του γυναικείου μπάσκετ.

Ο Λεόνσις είχε ήδη το 44% του πακέτου μετοχών των Γουίζαρντς, αλλά από σήμερα θα διαχειρίζεται από μόνος του την ομάδα και την έδρα της, το Verizon Center, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 450 εκατομμύρια ευρώ!

"Καρφιά" Κρόιφ για Ιμπραϊμοβιτς και Μουρίνιο


Στήριξε τον Σέρα Φερέρ Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, διαθέτει "καλή τεχνική για έναν κακό παίκτη, κακή τεχνική για έναν καλό παίκτη", σύμφωνα με τον Γιόχαν Κρόιφ. Τη δήλωση αυτή έκανε στη σουηδική εφημερίδα "Aftonbladet" ο σπουδαίος Ολλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος συνέστησε ακόμη στον διεθνή στράικερ να γίνει πιο αποτελεσματικός στο παιχνίδι του.

Ο Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος αναμένεται να ηγηθεί της σουηδικής επίθεσης το καλοκαίρι στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, μεταγράφηκε τον Ιούλιο στην Μπαρτσελόνα από την Ίντερ, με αντάλλαγμα τον Σάμουελ Ετό, ο οποίος μετακόμισε στο Μιλάνο.

Ο Κρόιφ δεν έκρυψε ότι έχει σε μεγαλύτερη εκτίμηση τον Καμερουνέζο στράικερ, κυρίως για τη συνήθειά του να κινείται γρήγορα μεταξύ άμυνας και επίθεσης. "Είναι ένα από τα στοιχεία που ο Ιμπραϊμοβιτς πρέπει να διδαχθεί. Στην Ιταλία, αν χάσει την μπάλα ένας επιθετικός, δεν κάνει καμία διαφορά. Αν τη χάσει, όμως, ένας επιθετικός της Μπαρτσελόνα, πρώτη δουλειά του είναι να τρέξει", είπε χαρακτηριστικά.

Η Μπαρτσελόνα έχασε 3-1 στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από την Ίντερ, αλλά ο Κρόιφ δηλώνει σίγουρος ότι στη ρεβάνς οι Καταλανοί θα ανατρέψουν το σκορ και θα πάρουν την πρόκριση για τον τελικό, ενώ δεν δίστασε να ρίξει τα "βέλη" του και κατά του Ζοζέ Μουρίνιο.

"Ο Μουρίνιο είναι ένας καλός προπονητής, αλλά δεν μου αρέσει ο τρόπος που κοουτσάρει. Είμαι φαν προπονητών όπως οι Φρανκ Ράικαρντ και Πεπ Γκουαρντιόλα, είναι κύριοι. Πιστεύω ότι το άθλημα αυτό είναι κάτι περισσότερο από τη νίκη και μόνο".

Μπλαν: "Πήραμε ρίσκο με τον Γκουρκίφ"


Ο Μπλαν στη συνέντευξη Τύπου Ξέσπασε κατά του ιατρικού επιτελείου της Μπορντό ο Λοράν Μπλαν, λόγω του τραυματισμού του Γιοάν Γκουρκίφ. Ο Γάλλος διεθνής έπαιξε σχεδόν για ένα ημίωρο με τράβηγμα εναντίον της Λοριάν, γεγονός που θα μπορούσε να αποβεί ιδιαίτερα επιβαρυντικό, ακόμη και να του στερήσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τετοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει, όμως και ο Γκουρκίφ απλώς θα χάσει το μεθαυριανό ματς των "Γιρονδίνων" εναντίον της Βαλανσιέν.

"Το ιατρικό επιτελείο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Οταν μου είπαν στο ημίχρονο ότι ήταν τράβηγμα, δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη παρά μόνο να αντικατασταθεί. Επαιξε, όμως, 25 λεπτά με ρίσκο επιδείνωσης της κατάστασής του. Ενας παίκτης θέλει πάντα να μείνει στον αγωνιστικό χώρο. Πήραμε μεγάλο ρίσκο τόσο με τον ίδιο όσο και με την εθνική Γαλλίας", είπε ο Μπλαν.

Θετικός... Νο2 ο Χριστοφιδέλης

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b4ba67ce1444a629f11e429895e39952_L.jpg?1272374559?1272374559?1272374559Θετικό και το δεύτερο δείγμα για τον Κώστα Χριστοφιδέλη, κάτι που σημαίνει πως ο παίκτης κινδυνεύει σοβαρά με αποκλεισμό εως και δυο χρόνια από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας («χοριακή γοναδοτροπίνη») βρέθηκε ο Κώστας Χριστοφιλέδης μετά και την επιβεβαίωση του ΕΣΚΑΝ από την εξέταση του δεύτερου δείγματος. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού που τονίζει πως όλα τα φάρμακα που έχει λάβει για αποθεραπεία από τραυματισμούς τα έχει δηλώσει στις αρμόδιες αρχές κινδυνεύει σοβαρά με αποκλεισμό εως και δυο χρόνια από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Στον τελικό το ΑΠΟΕΛ

http://www.sport-fm.com.cy//images/2010-APR/telikos_400.jpgΤην πρόκριση στον τελικό κυπέλλου Κόκα Κόλα εξασφάλισε το ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» νίκησαν με 2-0 τον Άρη στο Τσίρειο πραγματοποιώντας ουσιαστική εμφάνιση.

Ο Χαραλαμπίδης άνοιξε το σκορ στο 41΄ και ο Κοσόφσκι με ατομική ενέργεια στο 76΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΡΗΣ: Ντζεμά, Ιωάννου (73΄ Στογιάνοβιτς), Φιλίππου, Βασίλιεφ, Έμπερλε, Βουρεξάκης, Θεοφάνους (46΄ Ντούκιτς), Φερέιρα, Σάλομον (60΄), Μιχάλτσια

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Κόντης, Γκριντσάροφ, Μπρούερς, Χατζί, Μοραίς, Μιχαήλ, Πίντο, Κοσόφσκι (85΄ Σολωμού), Χαραλαμπίδης (90΄ Ηλία), Ζεβλάκοφ (79΄ Αλεξάνδρου)

Μπέος: «Δεν στοιχειοθετείται τίποτα»

Μπέος: «Δεν στοιχειοθετείται τίποτα»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τις αποκαλύψεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη και όχι μόνο. Μεταξύ των άλλων ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τόνισε: «Μιλάμε για ένα θέμα που αφορά χιλιάδες φιλάθλους και εμπλεκόμενους και όλους εμάς που είμαστε χώρο. Τον φάκελο που πήρε ο κ. Πλεύρης, όταν τον πήρε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, κυκλοφόρησε σε φωτοτυπίες, αλλά δεν δημοσιεύτηκε πουθενά. Οι εκτιμήσεις των δικαστικών αρχών είναι για γέλια, δεν στοιχειοθετείται τίποτα. Ποιος είναι ανεμειγμένος οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι παράγοντες, οι μάνατζερ, οι εταιρείες στοιχημάτων; Υπάρχουν αποδείξεις; Δεν μπορούμε να ρίχνουμε λάσπη σε ένα χώρο που δίνει χαρά σε εκατομμύρια κόσμο. Το παιχνίδι Παναργειακός – Ολυμπιακός Βόλου δεν υπήρχε σε καμία εταιρία στοιχημάτων, άρα πως στήθηκε; Λένα για το Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος πέρυσι. Ο Ατρόμητος πήγαινε για πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αδιάφορος και αντί για διπλό ήρθε ισόπαλο το παιχνίδι. Παντού συμβαίνουν αυτά. Δεν έχασε η Ρεάλ στο 1,15 από την Αλκορόν; Δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Πρέπει όλοι να προστατεύσουμε αυτό το άθλημα κι εγώ θα είμαι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Αν υπάρχουν τέτοια παιχνίδια να βρεθούν αυτοί που εμπλέκονται. Όλη αυτή η φασαρία γίνεται για να προστατεύσουν τις παράνομες εταιρίες στοιχημάτων».

«Έχουν ευθύνες οι συνεργάτες του Ρέμου»

Για την κατάσταση στον Ηρακλή τόνισε: «Βάλανε τον Πολύκαρπο οικονομικό επίτροπο και χρεοκόπησε ο Ηρακλής. Ο άνθρωπος βρήκε μια τούρτα και είπε μπάλα είναι αυτή; Τον Ηρακλή τον συμπαθώ, όχι μόνο λόγω Ρέμου. Θεωρώ πως ο Αντώνης έχει μεγάλη ευθύνη γιατί επέλεξε τους συνεργάτες του, αλλά αυτοί ήταν η καταστροφή του Ηρακλή. Που τον οδήγησαν αυτοί; Αυτοί διαχειρίστηκαν τα λεφτά, το μπάτζετ, το αγωνιστικό κομμάτι κι έχουν ευθύνη. Για αυτό εγώ έφυγα σε 30 μέρες, αφού έστησα μια ομάδα, τα είδα όλα αυτά. Ανέβηκα για να βοηθήσω, είδα όλα αυτά τα ευτράπελα και δεν ήθελα να συμμετέχω για να μην δημιουργήσω προβλήματα στον Αντώνη. Είναι λυπηρό γιατί ο Ηρακλής είναι μια ιστορική ομάδα και είναι πολύ δύσκολη η περίοδος για αυτόν. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να βρει τον δρόμο του. Υπάρχουν προβλήματα και τα ξέρουν καλύτερα αυτοί που τα δημιούργησαν. Για μένα μία είναι η λύση, αλλά χρειάζεται προσοχή, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει ο επενδυτής να βάλει ένα προγραμματισμό. Τη λύση πρέπει να τη δώσει ο κόσμος του Ηρακλή, να πάρει την ομάδα στα χέρια του, να δημιουργήσει εταιρεία λαϊκής βάσης. Με 10.000 κόσμο και 100 ευρώ ο καθένας, θα δημιουργηθεί ένα αξιόλογο κεφάλαιο. Σιγά – σιγά να νοικοκυρευτούν, να βάλουν 2-3 στελέχη που γνωρίζουν το αντικείμενο και να προχωρήσουν. Να γραφτούν μέλη, να δημιουργήσουν ένα πυρήνα, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Από τη στιγμή όμως που αγαπάς κάτι, βρίσκεται η λύση, γιατί ο Ηρακλής έχει κόσμο».

«Θα γίνει μεγάλη μάχη στα πλέι οφ»

Για τα πλέι οφ που ξεκινούν την Τετάρτη ανέφερε: «Θεωρώ ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν βγει 2ος φέτος δεν θα τα καταφέρει ποτέ. Ξεκινά χωρίς διαφορά βαθμών και βρίσκει έναν Ολυμπιακό με πολλά προβλήματα. Αυτά τα πλέι οφ δεν θα έχουν καμία σχέση με τα περυσινά. Θα γίνει μεγάλη μάχη. Αν ο Άρης κερδίσει τον Ολυμπιακό θα μπουν όλοι στο χορό. Γιατί να μην βγει δεύτερος ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ; Μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρουν».

Πλεύρης: «Εγώ έκανα μια ερώτηση χωρίς να αποδέχομαι καμία καταγγελία»

Για το θέμα με τα στημμένα τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης. Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Μου δόθηκε μια λίστα από παιχνίδια. Έκανα μια ερώτηση πριν από ένα μήνα και ζήτησα να μάθω ποια παιχνίδια ελέγχει η UEFA. Η Υπουργός μου απάντησε ότι δεν μπορεί να μου δώσει τα στοιχεία και απλά μου επεδείχθησαν κάποια έγγραφα. Εγώ έκανα μια ερώτηση χωρίς να αποδέχομαι καμία καταγγελία για το αν είναι ή δεν είναι στημμένα τα παιχνίδια. Το να ξέρει ο κόσμος ότι αυτά τα παιχνίδια ελέγχονται από την UEFA είναι κακό; Θεωρώ ότι δεν είναι κακό και δεν πλήττει τις ομάδες. Θα πρέπει οι ομάδες να βγουν και να πουν ότι δεν εμπλέκονται πουθενά και ότι κάνει λάθος η UEFA».

SUPERLEAGUE: Εκδικάζεται η ένσταση του Λεβαδειακού

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τις ΠΑΕ Λεβαδειακός, Ξάνθη και τον ίδιο του Σπύρο Βάλλα κάλεσε για την Πέμπτη η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague, έπειτα από την -ως γνωστόν- ένσταση που είχε καταθέσει η ομάδα της Βοιωτίας για τη συμμετοχή του έμπειρου αμυντικού στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, Ηρακλής-Ξάνθη.

Αναλυτικά, οι κλήσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής:

Α) ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ : Με βάση την από 21-4-2010 ένσταση σας κατά του κύρους του αγώνα ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ που τελέσθηκε στις 18-4-2010, καλείσθε την Πέμπτη 29-4-2010 και ώρα 14.00. κατά την εκδίκασή της, προκειμένου να την υποστηρίξετε.

Β) ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ,ΣΠ. ΒΑΛΛΑ (Ποδοσφαιριστή): Με βάση την από 21-4-2010 ένσταση της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ κατά του κύρους του αγώνα ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ που τελέσθηκε στις 18-4-2010, καλείσθε την Πέμπτη 29-4-2010 και ώρα 14.00. κατά την εκδίκασή της, προκειμένου να αντικρούσετε την εν λόγω ένσταση

* Τέλος, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague καλεί εκ νέου την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα προς απολογία την Πέμπτη 29-04-2010 και ώρα 14.00, η υπόθεση της οποίας είχε οριστεί για τις 22/04/2010 και είχε αναβληθεί.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Βράβευσαν τους μαθητές


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τους μαθητές με τις περισσότερες παρουσίες στις κερκίδες του γηπέδου βράβευσε ο Ατρόμητος. Εφτά μαθητές, οι οποίοι σύμφωνα με την μέτρηση επισκεψιμότητας στη μαθητική κερκίδα, ήρθαν πρώτοι σε συμμετοχές, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ομάδας και πήραν δώρα και αυτόγραφα από τους αγαπημένους του παίκτες.

Η ΠΑΕ προσέφερε λάπτοπ και εισιτήρια διαρκείας για την επόμενη χρονιά, ενώ οι μικροί θαυμαστές των Περιστεριωτών είχαν την ευκαιρία να βγάλουν και πολλές φωτογραφίες με τα ινδάλματά τους.

Πλεύρης: "Τα παράπονά τους στην UEFA"

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Οι καθαρές ομάδας να πάνε στην UEFA να ζητήσουν το λόγο γιατί βρίσκονται στη λίστα και όχι να τα βάζουν μαζί του, δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Πλεύρη στο Libero 107,4:

Για την υπόθεση με τα "ύποπτα" παιχνίδια:

"Είχα καταθέσει μια ερώτηση στην Βουλή, μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη και 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τότε μας είχαν πει ότι ο φάκελος είναι στον εισαγγελέα και δεν θα δημοσιοποιηθεί. Προχώρησα σε νέα επίκαιρη ερώτηση και είχα πει ότι από δικές μου πηγές είχαν έρθει στην κατοχή μου τα στοιχεία και θα τα έδινα εγώ στην δημοσιότητα ώστε να επιβεβαιωθεί αν όντως ήταν αυτά τα παιχνίδια και οι ομάδες που εμπλέκονται ή όχι από την Βουλή.

Το έκανα αυτό γιατί τα στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή θεώρησα πως ήταν σοβαρά, πράγματι τότε που υπεδείχθησαν κάποια παιχνίδια από τον φάκελο και είχα πλέον βάσιμη υποψία ότι αυτά που είχα στην κατοχή μου ήταν τα σωστά στοιχεία, αμέσως μετά θεώρησα αυτονόητο ότι έπρεπε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία αυτά.

Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι υπάρχουν 2 διαδικασίες, η μία είναι η αναζήτηση ποινικών ευθυνών, που όντως υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και την προστασία ανθρώπων και η άλλη είναι οι ΠΑΕ, πολλές από αυτές μπορεί να έχουν εμπλακεί σε ένα παιχνίδι χωρίς να γνωρίζουν τίποτε απολύτως, γιατί π.χ η άλλη ομάδα να έκατσε να χάσει επίτηδες χωρίς να γνωρίζει η αντίπαλη ΠΑΕ ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, καταλαβαίνετε.

Όπως κάνει και UEFA, πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε και εμείς στην Ελλάδα, να υπάρξει δηλαδή δημοσιοποίηση ώστε να προστατέψουμε το προϊόν μας για αυτό το έκανα. Μαθαίνω ότι υπάρχουν κάποιες σκέψεις να κινηθούν κάποιες ομάδες εναντίον μου και είπα ότι παραιτούμαι από την βουλευτική ασυλία, περίμενα όμως αντί να το κάνουν αυτό, να πάνε στην UEFA και να πουν με ποιο δικαίωμα με βάλατε στην λίστα, εγώ είμαι καθαρή ομάδα, αυτό πρέπει να κάνουν όχι να τα βάζουν μαζί μου"

Για τις αιτιάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την μη δημοσιοποίηση της λίστας:

"Οι τοποθετήσεις της κ. Γκερέκου κρίνονται για την ώρα όπως οι τοποθετήσεις της ΝΔ για τις υποθέσεις Siemens και Βατοπεδίου, μας έλεγαν τότε ότι οι υποθέσεις είναι στον εισαγγελέα και δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε κτλ Φαντάζεστε όμως στη υπόθεση Siemens (που σημειωτέον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση εναντίον της εταιρείας) να μην λέγαμε στον κόσμο τι συμβαίνει και να λέγαμε απλά «ένα σκάνδαλο με προμηθευτή του δημοσίου;» δεν είναι σωστά πράγματα αυτά, θα γινόταν χαμός μετά, οπότε γιατί να το κάνουμε αυτό για τις ΠΑΕ;"

Εξηγώντας το δικό του σκεπτικό:

"Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνει αρχικά το σωστό θεσμικό και νομικό πλαίσιο για να σταματήσουν να στήνονται αγώνες. Θυμάστε και μια παλαιότερη υπόθεση, του Πανιωνίου με την Δυναμό Τυφλίδας; μάθαμε ποτέ τι έγινε τότε; γιατί λοιπόν να μην δημοσιεύουμε τα στοιχεία και να προστατέψουμε με αυτό τον τρόπο τις ομάδες; έτσι νομίζω θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα στην λίστα είναι και το παιχνίδι Πανθρακικός - Γιάννενα, που έχει έρθει με την ένδειξη «ελαφρώς ύποπτο» που μπορεί να μην σημαίνει τίποτε, γιατί λοιπόν να μην το ξέρουμε αυτό και να ξέρουμε απλά ότι είναι στην λίστα με τα στημένα; Καλύτερα λοιπόν να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση παρά διαρροές, έτσι προστατεύονται καλύτερα οι ομάδες"

Για τους χαρακτηρισμούς "ύποπτο", "ελαφρώς ύποπτο", "διεφθασμένο":

"Οι χαρακτηρισμοί των παιχνιδιών προέρχονται από την UEFA ανάλογα με τα ποσά που έχουν παιχθεί σε κάθε παιχνίδι. Όλα τα στοιχεία προέρχονται κυρίως από τις στοιχηματικές εταιρίες, η UEFA ως γνωστόν συνεργάζεται με μια τέτοια εταιρεία και ειδοποιείται όταν υπάρχει ασυνήθιστη κίνηση σε κάποιο ή κάποια παιχνίδια, χτυπάει συναγερμός τότε, δεν λαμβάνει υπ’ όψη η UEFA ποιος ενδιαφέρεται περισσότερο να κερδίσει ή έχει ανάγκη κτλ, κοιτά μόνο τι στοιχήματα έχουν παιχθεί"

Για την συνέχεια της υπόθεσης:

"Ολοκληρώθηκε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και έχουμε μπροστά μας 2 δεδομένα ή θα γίνει ντόρος για 2-3 μέρες και θα ξεχαστεί μετά ή θα κινηθούν οι μηχανισμοί της Πολιτείας για να παταχθει αυτό το φαινόμενο, κάτι που είναι η ελπίδα μου"

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κ. Γκερέκου:

"Οι κινήσεις που είπε η κ. Γκερέκου ότι θα γίνουν είναι θετικές γιατί πολύ απλά προχωρά έτσι το νομοθετικό πλαίσιο για το θέμα αυτό. Άρση απορρήτου συνομιλιών, τραπεζικών λογαριασμών και προστασία μαρτύρων είναι μια καλή αρχή για ένα νομοθετικό πλαίσιο.

Όταν λέμε προστασία μαρτύρων, μην κοροϊδευόμαστε εννοούμε κατά βάση προστασία των ποδοσφαιριστών ή παραγόντωνπου θα θελήσουν να πουν κάτι καθώς τώρα υποχρεούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό αυτή την στιγμή"

Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν φτάνουν συνήθως στην διαλεύκανση τέτοιες υποθέσεις:

"Σε άλλες χώρες τέτοιες υποθέσεις προσωρούν περισσότερο και η αίσθηση μου είναι ότι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι συνδεδεμένο με την πολιτική και ενέχει πολιτικό κόστος π.χ για ένα βουλευτή από τον Βόλη ή την Κομοτηνή, να ασχοληθεί με τέτοιες υποθέσεις καθώς θα υπάρξει πίεση.

Και σε μένα επίσης μπορεί να εναντιωθούν μερικοί οπαδοί γιατί θα πιστεύουν ότι τα έχω βάλει με την ομάδα τους, δεν είναι φυσικά αυτή η πρόθεση μου"

Για την δράση της UEFA από εδώ και πέρα:

"Η UEFA περιμένει την Ελλάδα τώρα, αν δεν κινηθούμε εμείς δεν πρόκειται να κάνει τίποτε, περιμένει τα αποτελέσματα της ελληνικής έρευνας και τη κατάλληλη ενημερωση στην συνέχεια για κάνει τις κινήσεις της. Είναι λογικό αυτό καθώς έχει να ασχοληθεί ετησίως με 29.000 υποθέσεις στημένων αγώνων και δεν μπορεί να παρακολουθεί κάθε υπόθεση από κοντά, περιμένει έρευνες και αποτελέσματα από τις χώρες που δραστηριοποιούνται οι ομάδες.

Έχει πάντως μια σαφή διάθεση να προστατέψει το προϊόν της, δεν θέλει να κερδοσκοπούν σε βάρος των ομάδων και του κόσμου. Περιμένει λοιπόν τα αποτελέσματα της ελληνικής έρευνας και θα δράσει μετά, αυτό που κάνει είναι να αφήσει ανοιχτές τις υποθέσεις, π.χ. η έρευνα για το Πανιώνιος - Δυναμό Τυφλίδας θα είναι ανοιχτή μέχρι το 2024.

Έχει φυσικά κάποιες προστάσεις η UEFA και τις εξετάζει αλλά για να εφαρμοστούν χρειάζεται πολιτική βούληση για να προχωρήσουμε παρακάτω και να υπάρχει το κατάλληλο νομικό και ποινικό πλαίσιο στην χώρα μας. Δεν σας κρύβω πάντως ότι οι αξιωματούχοι της UEFA θεωρούν ότι γίνονται πάρα πολλά στην Ελλάδα, ειδικά στην Β` Εθνική"

Για την ικανότητα της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να προχωρήσουν σωστά αυτές οι υποθέσεις:

"Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένο το θέμα και είναι δύσκολο να ερευνηθεί επαρκώς από τους δικαστές που δεν έχουν κατάλληλη εκπαίδευση. Tην υπόθεση τώρα έχει αναλάβει μια κ. πταισματοδίκης και σίγουρα θα δυσκολευτεί. Βέβαια η άρση του απορρήτου στις συνομιλίες και στις τραπεζικές συναλλαγές αλλά και η προστασία των μαρτύρων είναι μέτρα που μπορεί να βοηθήσουν πολύ σημαντικά.

Κακά τα ψέματα για την διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων πρέπει να βρεθούν αξιόπιστοι μάρτυρες, είναι δύσκολο να φτάσουμε στα φυσικά πρόσωπα και να αποδοθούν ευθύνες. Έτσι πρώτο μέλημα πρέπει να είναι να διαμορφώσουμε το σωστό πλαίσιο ώστε να μην συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα"

Κλείνοντας, ο κ. Πλεύρης είπε τα εξής:

"Αν μια ομάδα είναι καθαρή δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και δεν της φταίει κανένας Πλεύρης για την δημοσιοποίηση των στοιχείων, καλύτερα να στραφούν σε αυτούς που συνέταξαν τις λίστες με τους αγώνες. Αν τώρα θέλουν να μου κάνουν μήνυση, ας ξέρουν ότι τότε αποκτώ και εγώ έννομο συμφέρον για να έχω πρόσβαση σε περισσότερα στοιχεία και στα οικονομικά στοιχεία των ομάδων για να ψάξω καλύτερα το θέμα"

Bαλβέρδε: «Δεν μπορώ να κάνω κάτι, περιμένω»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά άφησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που αποτελεί τον βασικό υποψήφιο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, μιλώντας στη βασκική ιστοσελίδα «Deia.com» για το μέλλον του. Ο 46χρονος τεχνικός αποκάλυψε πάντως πως είχε δεχτεί κρούση για να αναλάβει τους «ερυθρόλευκους» τον Μάρτιο, αλλά δεν ήθελε να επιστρέψει άμεσα στους πάγκους μετά το άδοξο τέλος της συνεργασίας του με τη Βιγιαρεάλ.

«Ένας προπονητής δεν κάνει ποτέ σχέδια. Περιμένω να τελειώσει η σεζόν για να δω αν θα προκύψει κάτι ενδιαφέρον. Όλα θα εξαρτηθούν από τις προτάσεις που θα έρθουν. Αν δεν συμβεί κάτι, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να περιμένω. Πέρσι η περιπέτεια στην Ελλάδα πήγε καλά, αλλά επέστρεψα. Θα περιμένω να δω αν προκύψει κάτι και αν όχι, όλα καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την Ελλάδα είχαν επικοινωνήσει μαζί μου πριν από περίπου ένα μήνα, αλλά δεν ήθελα να πάω μεσούσης της περιόδου, γιατί είχα φύγει από τη Βιγιαρεάλ το Φεβρουάριο και δεν ήθελα να αναλάβω άλλη ομάδα το Μάρτιο. Δεν έμοιαζε σωστό».

Ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Γέστε: «Είναι αλήθεια πως όταν ήμουν στον Ολυμπιακό είχαμε ρωτήσει την Μπιλμπάο για τον Γέστε, γιατί είχαμε πολλούς τραυματισμούς μέσων, αλλά δεν οδήγησε πουθενά αυτό γιατί η Μπιλμπάο δεν ήθελε να τον παραχωρήσει. Ήταν μία από αυτές τις περιπτώσεις που εξετάζεις το πρωί και απορρίπτονται το απόγευμα».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Σε 15 μέρες…»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κλειστά χαρτιά για το μέλλον του κράτησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Είναι ένα θέμα που στις επόμενες 15 ημέρες θα ξεκαθαρίσει», είπε ο διεθνής φορ και δήλωσε ευγνώμων απέναντι στη διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τον κόσμο για τους τίτλους που κατέκτησε, αλλά και τη στάση τους απέναντι στην εκκρεμότητα με το συμβόλαιό του. «Μπορεί να κάνει δυναστεία ο Παναθηναϊκός», πρόσθεσε, ενώ τάχθηκε υπέρ της παραμονής Νιόπλια και Πατέρα.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στον Γιώργο Χελάκη και τον Τάσο Νικολογιάννη:

Για το αν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα μείνει στον Παναθηναϊκό: «Δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να δώσω μια απάντηση. Ρωτήστε τον ίδιο (γέλια). Είναι ένα θέμα που στις επόμενες 15 ημέρες θα ξεκαθαρίσει. Πολύ σύντομα θα λυθεί κι αυτό το θέμα. Έχω ευχαριστήσει τον κόσμο για την αγάπη του. Είναι λογικό κάποιοι να έχουν δυσαρέσκεια, αλλά η πλειοψηφία με αγαπά και μου το δείχνει. Πέρα από το να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να το εκφράσω αυτό. Έχω κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου, που δεν είμαι σε θέση να μοιραστώ. Εφόσον καταλήξω, θα πω τι σκέφτομαι και τι θα κάνω».

Για το γεγονός ότι συνέχισε να αγωνίζεται παρά την εκκρεμότητα με το συμβόλαιό του: «Έχω επίγνωση τι συνέβη όλους αυτούς τους μήνες και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Παρόλο που εκκρεμούσε ένα τέτοιο θέμα, συνέχιζα να είμαι ενεργό μέλος της ομάδας. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Νιώθω τόσο όμορφα για τη συμπεριφορά του προπονητή και της διοίκησης απέναντί μου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και πως νιώθω πολύ τυχερός για αυτή τη συμπεριφορά, αλλά φυσικά και για τους τίτλους που κατέκτησα».

Για το μυστικό της κατάκτησης του νταμπλ: «Ο Παναθηναϊκός είχε φέτος σταθερότητα στην απόδοσή του, έτρεχε περισσότερο, είχε λύσεις σε παιχνίδια που δεν ερχόταν γρήγορα το γκολ ή στράβωναν. Το να παίρνεις ένα πρωτάθλημα περπατώντας, ούτε όμορφο είναι, αλλά ούτε και εύκολο να συμβεί στην Ελλάδα».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Ήθελα πολύ ένα γκολ, αλλά μετρά το να κατακτήσεις τον τίτλο, έστω και με αυτογκόλ. Σε τέτοια παιχνίδια μένει η ουσία, ούτε ποιος έπαιξε καλά ούτε τίποτε άλλο».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να αρχίσει δυναστεία στην Ελλάδα: «Έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Αποδείχτηκε και φέτος. Απλώς κάθε χρόνο, όταν κάνεις πρωταθλητισμό, κάποιες αλλαγές γίνονται. Εφόσον γίνουν σωστές κινήσεις και μείνει ο προπονητής, όπως πιστεύω πως πρέπει να γίνει, ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει κι άλλους τίτλους τα επόμενα χρόνια».

Για τη συμβολή του Νίκου Νιόπλια στην πορεία της ομάδας: «Είναι μεγάλη η συμβολή του Νίκου Νιόπλια. Είναι και προπονητής και άνθρωπος. Έχει καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές, γνωρίζει το χώρο και ασχολείται πολλές ώρες καθημερινά. Δεν έχω να πω κάτι κακό. Το ότι ήρθε από μία εθνική ομάδα και πήρε το νταμπλ τα λέει όλα. Του αξίζει μία τέτοια επιτυχία. Είναι ένας άνθρωπος ψαγμένος και αγαπά αυτό που κάνει. Πέρασαν καλοί προπονητές από τον Παναθηναϊκό, αλλά εγώ δέθηκα περισσότερο με τον Νιόπλια. Δεν θέλω να υποτιμήσω προπονητικά κανέναν. Ξεκινήσαμε με τον κύριο Τεν Κάτε και δεν θέλω να αφήσω αιχμές. Όμως, το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας ανήκει στον Νίκο Νιόπλια και τους ποδοσφαιριστές».

Για το μερίδιο του Νικόλα Πατέρα στην επιτυχία: «Είναι αποδεκτός από όλους. Εκκρεμεί ένα θέμα με το συμβόλαιο και μου έχει φερθεί άψογα, όπως και ο προπονητής. Καλό θα ήταν να μείνει, αλλά εκκρεμούν κάποια θέματα για να συνεχίσει σε αυτή τη θέση και δεν μου πέφτει λόγος για αυτά».

Για τη φετινή και τη συνολική απόδοσή του στον Παναθηναϊκό: «Δεν νομίζω πως έκανα κάποια κακή χρονιά στον Παναθηναϊκό. Οι αριθμοί δίνουν τις απαντήσεις. Στη θέση που αγωνιζόμουν δεν είχα την ευκαιρία να σκοράρω πολύ. Πέρυσι και κυρίως φέτος έπαιξα στα πλάγια και μόνο σε 1-2 ματς αγωνίστηκα τη φετινή περίοδο σαν σέντερ φορ. Έδωσα όμως ό,τι μπορούσα και αυτό που κρατώ είναι η επιτυχία της ομάδας κι όχι η προσωπική μου απόδοση».

Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται και τη χρησιμοποίησή του στα άκρα: «Η θέση που μου αρέσει να παίζω είναι σέντερ φορ. Σε αυτήν έχω παίξει περισσότερα χρόνια και την έχω μάθει από μικρός. Όμως, αν αγωνιστώ δεξιά ή αριστερά της επίθεσης δεν είναι μία άγνωστη θέση για μένα, ούτε νιώθω ότι δεν βοηθώ την ομάδα. Πρέπει να προσαρμόζεσαι ανάλογα με αυτό που σου ζητά ο προπονητής σου. Είναι εγωιστικό να λέει ένας παίκτης ότι ‘εγώ αγωνίζομαι εκεί και πουθενά αλλού’. Κάνει κακό στην ομάδα κάτι τέτοιο. Πρέπει να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες. Και στην εθνική ομάδα δεν έχω παίξει ποτέ σέντερ φορ».

Για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής: «Το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία και τιμή από το να παίζεις στην εθνική σου ομάδα. Θέλω να έχω υγεία για να πάρω μέρος. Ίσως να μην έχω την τύχη να αγωνιστώ ξανά σε αυτή τη γιορτή. Πιθανότατα δεν θα την έχω. Είχαμε 16 χρόνια να φτάσουμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο».

ΠΑΟΚ: Η αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΚ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με μια προπόνηση το πρωί στο γήπεδο της Τούμπας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας για τον πρώτο αγώνα των Playoffs 2010 κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Fernando Santos μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα και οι οποία αποτελείται από τους παρακάτω 18 ποδοσφαιριστές:

Χαλκιάς, Kresic, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Cirillo, Contreras, Edinho, Filomeno, Garcia, Ivic, Lino, Muslimovic, Savini, Sorlin, Vieirinha, Vitolo.

Γκαρσία: «Τελικός με ΑΕΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Δεν χρειάζομαι ούτε βραβεία ούτε τίποτα. Μόνο την αγάπη του κόσμου της ομάδας μου, αυτό είναι αρκετό. Με όπλο την αγάπη τους θα δώσω όλο μου το είναι και στα πλέι οφ».
Ο Πάμπλο Γκαρσία, όπως ήταν αναμενόμενο, βραβεύθηκε ως μέλος της κορυφαίας 18αδας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η βράβευσή του δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη, καθώς πέρα από την εκπληκτική σεζόν που διένυσε και στην οποία προσέφερε πολλά στον ΠΑΟΚ και πέρα από την τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα που τον διακρίνει, ο Ουρουγουανός απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου του Δικεφάλου, η οποία εκφράζεται με κάθε τρόπο. Εξάλλου, η καλύτερη 18αδα προέκυψε μέσω ψηφοφορίας του κοινού, άρα ήταν σίγουρο πως θα βρίσκεται και όχι άδικα στους κορυφαίους της Ελλάδας. Ερωτηθείς από το «Metrosport» για το αν θεωρεί μεγάλη τιμή για αυτόν το ότι βρίσκεται στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, ο Γκαρσία τόνισε: «Το ότι με έβαλαν στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος είναι καθαρά αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς που γίνεται στον ΠΑΟΚ. Είμαι ευχαριστημένος και περήφανος που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα. Δεν χρειάζομαι ούτε βραβεία ούτε τίποτα. Μόνο την αγάπη του κόσμου της ομάδας μου, αυτό είναι αρκετό. Με όπλο την αγάπη τους θα δώσω όλο μου το είναι και στα πλέι οφ». Στην εκδήλωση του συνδρομητικού καναλιού ο Ουρουγουανός άσος εμφανίστηκε όπως ο εαυτός του, με μπλουζάκι Τσε Γκεβάρα. Ο «Τσε» του Δικεφάλου εξάλλου ποτέ δεν προσποιήθηκε, ποτέ δεν έκρυψε την επαναστατική του διάθεση, που τόσο ταιριάζει με την ΠΑΟΚτσήδικη ιδέα. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται και εισπράττει την… ασπρόμαυρη ιδεολογία του Γκαρσία και ο ίδιος με τη σειρά του ταυτίζεται με τον κόσμο και ανταποδίδει την αγάπη τους. «Το πραγματικό βραβείο είναι η αγάπη των φιλάθλων. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βραβείο από όλα. Εγώ στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) εκδήλωση δεν ήθελα να πάω. Ανησύχησα μήπως με καλέσουν πάλι σε απολογία αν δεν πάω και με όλα αυτά που γίνονται, πήγα τελικά. Τα συναισθήματα του κόσμου του ΠΑΟΚ είναι ό,τι πιο σημαντικό, αυτό είναι το μόνο που χρειάζομαι, γιατί σε αυτήν την ομάδα αγωνίζομαι, για αυτήν την ομάδα ήρθα στην Ελλάδα για να παίξω. Κρατάω μέσα μου αυτούς που με αγαπάνε».

«Το γρήγορο αυτοκίνητο το οδηγείς αργά και
γλυκά για να φτάσεις εκεί που θέλεις»

Με δεδομένο πως ο Γκαρσία, όπως και πολλοί συμπαίκτες του, οδηγεί ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, ρωτήσαμε τον 33χρονο χαφ εάν οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου έχουν την πρόθεση να «πατήσουν γκάζι» και στα πλέι οφ. Ο Γκαρσία ωστόσο ήταν αποστομωτικός και με διάθεση χιούμορ απάντησε: «Το γρήγορο αυτοκίνητο το οδηγείς αργά και γλυκά για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Το πιο σημαντικό ματς είναι αυτήν την Τετάρτη με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ματς ως τελικό».

«Καιρός για νίκη με την ΑΕΚ»

Εν τω μεταξύ, η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που ο Γκαρσία δεν έχει κερδίσει ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο Λατίνος σταρ σχολίασε το παραπάνω γεγονός λέγοντας: «Πράγματι, μόνο η ΑΕΚ έμεινε που δεν έχουμε κερδίσει ακόμη. Την περασμένη σεζόν είχαμε και άλλες ομάδες που δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε και τώρα μένει μόνο η ΑΕΚ για να την κερδίσουμε. Αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό, δηλαδή το τι έχουμε κάνει στο παρελθόν κόντρα σε αυτόν τον αντίπαλο. Το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και να επιδιώξουμε την κατάκτηση των τριών βαθμών».

Στην Τούμπα ως το 2012

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Γκαρσία κλήθηκε και υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του στον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2012, αποδεχόμενος να συνεχίσει στο Δικέφαλο την επόμενη διετία με μειωμένες αποδοχές (με τα μισά χρήματα…). «Κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που εγώ ζω εδώ στην Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή», είπε λακωνικά τότε.

* ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΟΥ

Σ. ΚΥΡΓΙΑΚΟΣ: «Τα δίνω όλα και ο κόσμος με συμπαθεί»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πολύ περήφανος, που έχει καταφέρει να κερδίσει την συμπάθεια του κόσμου της Λίβερπουλ, είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος. Ο Έλληνας αμυντικός, δίνει τα πάντα στο γήπεδο και αγωνίζεται με πάθος και όπως λέει χαρακτηριστικά, αυτό είναι κάτι που περνάει στους φιλάθλους.

«Είμαι ικανοποιημένος με την αγωνιστική μου κατάσταση και έχω καλή σχέση με τους φιλάθλους. Βλέπω ότι με συμπαθούν γιατί δίνω τα πάντα για την ομάδα όποτε αγωνίζομαι. Κάποιοι συμπαίκτες μου είπαν πως έχω γίνει από τους αγαπημένους της εξέδρας και είμαι περήφανος για αυτό, γιατί είναι σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να τον θυμούνται με καλό τρόπο όταν θα έχει φύγει», δήλωσε ο διεθνής αμυντικός.

Η Λίβερπουλ, έχει ελπίδες να φτάσει ως τον τελικό του Europa League και, γιατί όχι, να το κατακτήσει, στην Αγγλία όμως, βρίσκεται εκτός στόχων: «Δεν είναι ώρα για απολογισμούς. Αυτό θα γίνει το καλοκαίρι, όταν θα τελειώσει η σεζόν. Αυτό ίσως να μην είναι εφικτό μέχρι τον Ιούλιο, γιατί υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο και αν είμαι υγιής λογικά θα είμαι στην αποστολή. Για την ώρα είμαι αφοσιωμένος στη Λίβερπουλ και αν καταφέρουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με έναν τίτλο, η χρονιά θα είναι ικανοποιητική για μένα, αφού το καλοκαίρι ούτε καν σκεφτόμουν πως θα ήμουν στη Λίβερπουλ».

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. : «Δεν θα παίξουμε άμυνα στο “Ζερλάν”»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Για την νίκη, θα αγωνιστεί η Μπάγερν Μονάχου, κόντρα στην Λυών, απόψε, στο «Ζερλάν», στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League. Ο τεχνικός των «βαυαρών», Λουίς Φαν Γκάαλ, τόνισε, πως η ομάδα του, δεν πρόκειται να κλειστεί πίσω και θα παίξει για να κερδίσει.

«Δεν είμαστε ομάδα που κατεβαίνει στο γήπεδο με τη λογική να μην δεχθεί κάποιο γκολ. Δεν είπα ποτέ στους παίκτες μου να κάνουν κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν θα το πω και τώρα. Πρέπει να ξεχάσουμε το πρώτο παιχνίδι, γιατί αυτό, θα είναι τελείως διαφορετικό. Πιστεύω πως οι ομάδα, θέλει πολύ να φτάσει στον τελικό. Η θέλησή μας είναι μεγάλη», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός.

ΙΝΤΕΡ: Η αποστολή με Μπαρτσελόνα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Όλους τους παίκτες της Ίντερ, που θεωρεί πως θα φανούν χρήσιμοι, συμπεριέλαβε στην αποστολή, για τον επαναληπτικό ημιτελικό, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, θα πάρει στο ταξίδι στην Ισπανία, ακόμα και τον τιμωρημένο Ντέγιαν Στάνκοβιτς, αλλά και τον τέταρτο τερματοφύλακα, Βιντ Μπελεκ.

Ο Γουέσλι Σνάιντερ, ξεπέρασε τον τραυματισμό του και βρίσκεται στην αποστολή, εντός της οποίας είναι και ο Μάριο Μπαλοτέλι, παρά την διαμάχη που είχε ξεσπάσει με πρωταγωνιστή τον νεαρό επιθετικό, μετά το πρώτο ματς των δυο ομάδων.

Οι παίκτες που επέλεξε να πάρει ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι οι:

Τερματοφύλακες: Τόλντο, Ζούλιο Σέζαρ, Ορλαντόνι, Μπελεκ
Αμυντικοί: Κόρντομπα, Ζανέτι, Λούσιο, Μαικόν, Ματεράτσι, Σάμιουελ, Κίβου, Σαντον
Μέσοι: Στάνκοβιτς, Κουαρέσμα, Μότα, Σνάιντερ, Μουντάρι, Κριν, Καμπιάσο
Επιθετικοί: Ετό, Μιλίτο, Πάντεφ, Μπαλοτέλι, Αρνάτοβιτς

Ετοιμοπόλεμος ο Σνέιντερ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_eTiaO85YRP.jpgτη διάθεση του Ζοσέ Μουρίνιο για το ματς-ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα θα είναι τελικά ο Γουέσλι Σνέιντερ.Ο Ολλανδός μέσος είχε υποστεί τράβηγμα στον αγώνα της Ίντερ με την Αταλάντα και τις δύο προηγούμενες μέρες έκανε θεραπεία.

Όμως την Τρίτη (27/4) το πρωί έκανε κανονικά προπόνηση και έτσι αναμένεται να ξεκινήσει στον αγώνα της Τετάρτης (28/4).

Οδεύει προς Ντουμπάι ο Γκούτι


Ο Γκούτι της Ρεάλ Μαδρίτης Το Ντουμπάι θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Γκούτι, ο οποίος έχει ήδη προαναγγείλει την αποχώρησή του από τη Ρεάλ το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό "Onda Cero", ο 33χρονος μέσος έχει ήδη συμφωνήσει με ομάδα του Εμιράτου για διετή συνεργασία, μολονότι στις αρχές του μήνα είχε εκδηλώσει την επιθυμία να μεταγραφεί σε ομάδα της Ιταλίας ή της Αγγλίας.

Ο Χοσέ Μαρία Γκουτιέρεθ, όπως είναι το πλήρες όνομα του Γκούτι, προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρεάλ και έχει περάσει στους Μαδριλένους ολόκληρη την ποδοσφαιρική καριέρα του, κατακτώντας τρία Τσάμπιονς Λιγκ, πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας και δύο Διηπειρωτικά.

Φέτος έχασε τη θέση του βασικού, ενώ ήρθε σε ρήξη με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό των «μερένγκες» από την (ομάδα Γ΄ κατηγορίας) Αλκορκόν στο κύπελλο.

Εγκυρο το καλάθι του αιώνα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6862f50cfeaa76b756596f262d76f2e4_L.jpg?1272355338?1272355338Οι υπεύθυνοι της Αδριατικής Λίγκας εξέτασαν σήμερα την ένσταση που είχε κάνει η Τσιμπόνα, για το φινάλε του τελικού με την Παρτίζαν και την απέρριψαν δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του Βελιγραδίου...

Οι Κροάτες στάθηκαν στο εμπρόθεσμο ή όχι του buzzer beater που σκόραρε ο Ντούσαν Κέτσμαν, αλλά και στο γεγονός ότι έγινε η επαναφορά, ενώ μέλη της Τσιμπόνα ήταν στο παρκέ και πανηγύρισαν το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς, κρίνοντας πως στα 6 δέκατα που απέμεναν δεν μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Ο διευθυντής της λίγκας, Γιόζιπ Μπιλιτς επισήμανε ότι «οι ρέφερι του αγώνα δήλωσαν πως το τελευταίο καλάθι της Παρτίζαν, έγινε εντός χρόνου, αφού η μπάλα έφυγε από το αριστερό χέρι του Ντούσαν Κέτσμαν, πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Με αυτό συμφώνησαν και οι τρεις διαιτητές, αλλά και ο δικαστής. Επιπροσθέτως, οι διαιτητές έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να ενδιαφέρονται για το ποιοι παίκτες βρίσκονται στο παρκέ.

Οι ρέφερι του συγκεκριμένου ματς έκριναν πως δεν υπήρχε οποιαδήποτε παράβαση και με αυτό συμφωνεί ο διευθυντής της λίγκας και ο αθλητικός δικαστής. Κατόπιν τούτων, απορρίπτεται η ένσταση της Τσιμπόνα και ανακηρύσσεται ως επίσημη πρωταθλήτρια της σεζόν 2009-2010 η Παρτίζαν!".

Οριστικά χωρίς Κάλβο με Ολυμπιακό

Οριστικά χωρίς Κάλβο με Ολυμπιακό

Ο Τόνι Κάλβο δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε σήμερα, με αποτέλεσμα να μείνει οριστικά εκτός αποστολής για το αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των παικτών που απαρτίζουν την αποστολή για τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» και είναι τα εξής: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Νέτο, Ορτίθ, Ρονάλντο, Νασούτι, Γκαρσία, Φερνάντεζ, Χαβίτο, Πρίττας, Κόκε, Τζόνσον, Αντού, Μεριέμ, Αγτζίδης, Λαμπριάκος, Βαγγέλη, Ντέιλι και Αράνο (η έφεση εκδικάζεται αύριο κι αν δικαιωθεί θα τεθεί στην διάθεση του προπονητή). Εκτός αποστολής έμειναν οι Πιοβεζάν, Κουλουχέρης, Ναφτί, Κάμπορα, Κάλβο, Αραβίδης, Φρασέρι, Γραικός, Οικονομόπουλος, Μπουγαίδης.

Συμφωνία Γιούβε-Μπενίτεθ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/08f8b882eb89453940f5164a411a48bf_L.jpg?943912800?943912800?943912800Προπονητής της Γιουβέντους θα είναι ο Ράφα Μπενίτεθ από τη νέα σεζόν. Όπως αναφέρει η «Tuttosport», ο Ισπανός τεχνικός συμφώνησε προφορικά σε όλα με τους «μπιανκονέρι» σε συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπος του Ισπανού Μανουέλ Γαρθία Κουιλόν με τον διευθυντή της Γιουβέντους Ρομπέρτο Μπέτεγκα στο Μονακό. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Ισπανού Μανουέλ Γαρθία Κουιλόν συναντήθηκε με τον διευθυντή της Γιουβέντους Ρομπέρτο Μπέτεγκα στο Μονακό και συμφώνησαν σε όλα.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Ζαν-Κλοντ Μπλαν, θα ταξιδέψει από την πλευρά του στην Αγγλία μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να συζητήσει ο ίδιος με τον Μπενίτεθ, ενώ ήδη βγήκαν στην επιφάνεια και τα πρώτα ονόματα που θέλει να φέρει στο Τορίνο.

Όπως είναι φυσικό στη λίστα του Μπενίτεθ υπάρχουν παίκτες που γνωρίζει καλά από την Λίβερπουλ και συγκεκριμένα ο Ισπανός τεχνικός έχει ζητήσει τους Τόρες, Μασκεράνο, Κούιτ και Σκρτελ, με τις μεγαλύτερες δυσκολίες να παρουσιάζει η περίπτωση του Φερνάντο Τόρες.

Πάντως, στο Τορίνο δεν έχουν επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ κρατώντας σιγή ιχθύος, αλλά όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχει μία αλλαγή στην διάθεση των διοικούντων της ομάδας που οφείλεται στην επίτευξη συμφωνίας.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ ήταν ο πρωταρχικός στόχος της ιταλικής ομάδας από την ημέρα που απομακρύνθηκε ο Τσίρο Φεράρα, ενώ πρόσφατα ήταν και η «Gazzetta dello Sport» που είχε γράψει για προφορική συμφωνία, που αφορά σε τριετές συμβόλαιο με απολαβές ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Θέλει να ξορκίσει τον κακό του δαίμονα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8a597e8cdccfc7b5337d0bd3fa225bee_L.jpg?1272349156?1272349156?1272349156Με στόχο την νίκη στην πρεμιέρα των play offs ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την ΑΕΚ την Τετάρτη(28/4) στο ΟΑΚΑ. Με το δεξί θέλουν να μπουν στον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του μίνι Πρωταθλήματος με αντίπαλό την ΑΕΚ. Το κίνητρο στον Δικέφαλο είναι μεγάλο και όπως λένε ήρθε η ώρα να αποδείξουν πως μπορούν να σηκώσουν το ανάστημά τους. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε σήμερα με μια προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας χωρίς προβλήματα

Ο Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα και οι οποία αποτελείται από τους παρακάτω 18 ποδοσφαιριστές:
Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Βιερίνια και Βιτόλο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με την γνωστή πετυχημένη συνταγή 4-2-3-1. Ο Χαλκιάς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Αραμπατζής και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κοντρέρας και Μαλεζάς. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Γκαρσία και Βιτόλο. Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Βιερίνια, Σορλέν και Ίβιτς, ενώ στην κορυφή θα παίξει ο Μουσλίμοβιτς.

HΡΑΚΛΗΣ:ΚΙΝΔΥΝΟΣ HPAKΛΗ; ΛΟΓΟ ΜΠΙΛΙΣΚΟΦ;















ΠΗΓΗ.BLUEARENA.GR

Στις 23 Απριλίου, η BLUEARENA φιλοξένησε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση του Μαρίνο Μπιλίσκοφ και των προσπαθειών που κάνει ο Γιάννης Κομπότης για να τιμωρηθεί ο Ηρακλής με αφαίρεση έξι βαθμών.

«Ο Μπιλίσκοφ είναι πληρωμένος», ήταν το τίτλος του κειμένου, στο οποίο γινόταν σαφές ότι ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός εισέπραξε 136.000 ευρώ και εξοφλήθηκε. Ούτε έναντι πήρε, ούτε τίποτε άλλο. Η ΠΑΕ ΕΞΟΦΛΗΣΕ τον Μπιλίσκοφ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΠΑΕ Λεβαδειακός θα κυνηγήσει την υπόθεση στο CAS. Κάτι που σημαίνει ότι άπαντες στον Ηρακλή θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μία δικαστική μάχη.

Ο Κομπότης αντιλαμβανόμενος τη διοικητική αδυναμία του Ηρακλή, έχει αναθέσει σε έμπειρους δικηγόρους την υπόθεση και είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους για να "ρίξει" τον Ηρακλή στη Β' εθνική.

Κινείται για παίκτη - έκπληξη...


Ποιός είναι... Με παίκτη - έκπληξη που μπορεί να κάνει την διαφορά στη μεσαία γραμμή της ομάδας ασχολούνται, σύμφωνα με πληροφορίες στον Ολυμπιακό. Ο... μεταγραφικός στόχος βρίσκεται στην Ισπανία και την Πριμέρα Ντιβισιόν και η υπόθεσή του -εφόσον βρεθεί η φόρμουλα για να προχωρήσει- θα είναι εξαιρετική για τους Πειραιώτες.

«Αυτός ο παίκτης θα κάνει τη διαφορά. Αρκεί να μπορέσουμε να βρούμε τη φόρμουλα και να γνωρίζουμε πως εφόσον θελήσει ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει η μεταγραφή», τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη περίπτωση, υποστηρίζοντας πάντως πως το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην ισπανική αγορά δεν έχει να κάνει με εμπλοκή του Ερνέστο Βαλβέρδε.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Λύση η «απορρόφηση»

Οριστική θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση της παρούσας διοίκησης από το «τιμόνι» του Αγροτικού Αστέρα στο τέλος της φετινής σεζόν μετά και τις εξελίξεις που προέκυψαν στη χθεσινή γενική συνέλευση. Ο πρόεδρος Κώστας Ριαβόγλου υποστήριξε πως απαιτείται είτε ένας εύρωστος επιχειρηματίας, είτε μια ομάδα μετόχων, διαφορετικά οι μετοχές θα παραδοθούν στον Ερασιτέχνη, ενώ ο Δήμαρχος δεν μπορεί να προσφέρει λόγω περικοπών. Πλέον ως μοναδική βιώσιμη λύση θα πρέπει να θεωρείται η κίνηση για την «απορρόφηση» του Αγροτικού από μια από τρεις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, ούτως ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο το μπάτζετ της νέας σεζόν και να συνεχίσουν οι «σταχυοφόροι» στη Β’ Εθνική.

Μόρας: Στο μυαλό μου η ΑΕΚ

http://www.sport.gr/files/news/2010-04-26/1272303839_moras1_250x.jpgΑνοιχτός και απόλυτα θετικός να επιστρέψει στην Ελλάδα, εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μόρας. Ο 28χρονος διεθνής αμυντικός της Μπολόνια, με δηλώσεις του στο Sport.gr τονίζει πως θα ήθελε να ξαναφορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, υπογραμμίζει όμως πως δεν έχει καμία πρόταση. Παράλληλα, μιλάει για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπό του, αλλά και για την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η ΑΕΚ.

"Δεν ισχύει κάτι από αυτά που γράφονται και έχει καταντήσει κουραστικό πραγματικά. Δεν μου έχει κάνει κανένας πρόταση από την Ελλάδα και κατά συνέπεια από την ΑΕΚ. Οποιος θέλει να με πάρει, ξέρει που θα με βρει και τον τρόπο.

Εχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα και ρήτρα. Αν θέλουν λοιπόν, μιλάνε με την Μπολόνια και από κει και πέρα μια καλή πρόταση εννοείται πως θα τη συζητήσω. Πόσο μάλλον από την ΑΕΚ. Ασφαλώς και η Ελλάδα είναι πάντα στο μυαλό μου και κάποια στιγμή θέλω να γυρίσω.

Τώρα αν είναι για την ΑΕΚ, ακόμα καλύτερα. Από κει και πέρα όμως δεν μπορώ να πω περισσότερα. Είναι δύσκολη η θέση μου όπως καταλαβαίνεις. Εχω συμβόλαιο, δεν μπορώ να πω κάτι. Εγω δεν έχω πρόταση πάντως. Τώρα αν έχει υπάρξει κάποια ενόχληση στην ομάδα ή τον μάνατζέρ μου, τι να πω".

Για την κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ δεν είχε να πει και πολλά. "Ειλικρινά σου μιλάω, δεν με ενδιαφέρει τι κάνει η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Εγώ σαν φίλαθλος μόνο πονάω. Με ενδιαφέρει τι γίνεται στα διοικητικά. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η κατάσταση σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση, να υπάρξει ηρεμία και σιγουριά. Αν δεν υπάρξει, όσα καταφέρει η ομάδα αγωνιστικά, είναι καθαρά έργο των παικτών και του προπονητή".

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, με τον οποίο δούλεψε στην ΑΕΚ. "Τι να πω εγώ για τον κ. Μπάγεβιτς; Μην ξεχνάς ότι είναι ο προπονητής που με έφερε στην ΑΕΚ. Αυτός που με βοήθησε να δουλέψω και να εξελιχθώ. Του οφείλω πολλά. Είναι ένας μεγάλος προπονητής που βοηθάει πολύ τους παίκτες που δουλεύει και την ομάδα. Μακάρι να ξανασυνεργαστούμε κάποια στιγμή, θα ήταν μεγάλη τιμή".

Αλλαγές στο μονοθέσιο του "Σούμι"


Ο Μίκαελ Σουμάχερ με τον Ρος Μπρον Στην Μερτσέντες ελπίζουν ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ θα είναι πιο ανταγωνιστικός στο ισπανικό γκραν πρι που ακολουθεί, καθώς στο μονοθέσιο του έγιναν κάποιες αλλαγές. Συγκεκριμένα ο επτάκις Παγκόσμιος πρωταθλητής που φέτος έχει συγκεντρώσει δέκα βαθμούς, θα έχει νέο σασί.

"Δεν είναι διαφορετικό σασί. Το είχαμε δοκιμάσει στα τεστ πριν τη σεζόν. Εγιναν κάποιες αλλαγές σε αυτό, αλλά δεν είναι διαφορετικό. Το προηγούμενο που είχε πάνω το μονοθέσιο του Σουμάχερ είχε πάθει ζημιά και σε κάθε αγώνα το επισκευάζαμε. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος στον Σουμάχερ για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Τα ελαστικά ήταν διαφορετικά από αυτά που υπήρχαν όταν αγωνιζόταν πριν τρία χρόνια. Δεν έχουμε κάνει ιδανικό ξεκίνημα, αλλά καμία ομάδα δεν έχει κυριαρχήσει και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι αυτή η χρονιά θα είναι πετυχημένη", τόνισε ο Ρος Μπρον.

Μπέος: "Γελοίες οι κατηγορίες"

http://www.sport24.gr/ast/cov/mp/mpeos_2009_12_14_17_25_3_b.jpgΤην οργή του για τη δημοσιοποίηση των αγώνων που έχουν χαρακτηριστεί "ύποπτοι" από την UEFA εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Mιλώντας στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6", τόνισε χαρακτηριστικά για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ. Αθ. Πλεύρη: "Είναι ντροπή να σπιλώνονται υποδείξεις χωρίς ούτε καν ενδείξεις. Ένας ανύπαρκτος πολιτικός με 600 σταυρούς που ψάχνει δημοσιότητα βρήκε τρόπο για να προβληθεί", και επιτέθηκε στον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρη. Αναλυτικά ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε:

Για τη δημοσιοποίηση των "ύποπτων" αγώνων από τον Αθ. Πλεύρη: "Ο άνθρωπος που έβγαλε στη δημοσιότητα τους αγώνες, αν δεν τους έβγαζε δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του. Ένας ανύπαρκτος πολιτικός με 600 σταυρούς που ψάχνει δημοσιότητα βρήκε τρόπο για να προβληθεί. Ούτε οι συγγενείς του δεν τον ξέρουν. Δεν μπορεί να διασύρει ομάδες, άτομα, ονόματα και οικογένειες. Σκεφτόμαστε σοβαρά με το νομικό μας τμήμα να υπάρξει αντίδραση".

Για την εμπλοκή του Ολυμπιακού Βόλου σε τρεις "ύποπτους" αγώνες: "Δεν είμαστε σε τρεις ύποπτους αγώνες, αλλά σε 82! Τι ελαφρώς ύποπτο και διεφθαρμένο; Αυτά είναι γελοία πράγματα. Όλο αυτό το ξεκινούν οι εταιρείες παράνομου στοιχήματος που δρουν την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το θέμα δεν είναι για δημοσιογραφικούς ή πολιτικούς λαϊκισμούς. Υπάρχουν ερωτήματα αναπάντητα και όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι έχουν να δώσουν απαντήσεις στον κόσμο. Ο φάκελος έχει πάει στην εισαγγελία και από εκεί διέρρευσε με γραμματείς και φαρισαίους. Δίνεις δέκα ευρώ σε ένα γραμματέα και σου δίνει τη δικογραφία. Οι δικαστικοί βλέποντας αυτό το φάκελο γελάνε. Δεν υπάρχει το παραμικρό. Θέλουν να ξεκινήσουν έρευνα; Ας πάνε στην Τράπεζα της Ελλάδος και να δουν τη λίστα με τους ανθρώπους που έχουν εμβάσματα στο εξωτερικό. Θα βρουν πολλούς, αλλά όχι τον Αχιλλέα Μπέο".

Για το αν θα συμβάλει σε ενδεχόμενη έρευνα: "Εύχομαι να μας καλέσουν, ώστε να δώσουμε απαντήσεις και να συμβάλουμε στην έρευνα, αλλά είναι ντροπή να σπιλώνονται υποδείξεις χωρίς ούτε καν ενδείξεις. Δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα στο ποδόσφαιρο και αν κληθώ θα συμβάλω και θα συμμετέχω σε οποιαδήποτε συζήτηση ή ανάκριση. Δεν γίνεται τίποτα πιο παράδοξο ή παράλογο από ό,τι γίνεται στο εξωτερικό. Παντού γίνονται πράγματα, όπως μία αδιάφορη ομάδα να κερδίσει κάποια που έχει στόχους. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι φτιαγμένο. Δεν είναι η Ελλάδα το μαύρο πρόβατο. Σε μία πρόσφατη έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως 10-11 χώρες ήταν μπλεγμένες σε δίκτυο παράνομου στοιχήματος, αλλά ανάμεσά τους δεν ήταν η Ελλάδα".

Για το πώς πρέπει να "προστατέψουν" οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου το χώρο του: "Με όλα αυτά τα πράγματα απορώ πώς αυτός ο λίγος κόσμος συνεχίζει να έρχεται στο γήπεδο, να παίρνει εφημερίδες και να παρακολουθεί εκπομπές. Θα πρέπει όλοι μας να προστατέψουμε το χώρο, από τον οποίο ζουν πολλοί άνθρωποι. Ας μας πουν κάποιοι προπονητές που μιλούν για βρώμικο ελληνικό ποδόσφαιρο πού έβγαλαν δίπλωμα και σε ποια χώρα εργάστηκαν. Αυτοί που δουλεύουν έχουν υποχρέωση να προστατεύουν το άθλημα και όχι να το δυσφημούν".

Για την παραίτησή του από την προεδρία του Ολυμπιακού Βόλου: "Κάθε πράγμα που κάνει ένας άνθρωπος είναι βάσει σχεδίου και προγραμματισμού. Η παραίτηση αυτή ήταν αναμενόμενη, για λόγους προσωπικούς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει το σχεδιασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου θα εξηγήσω τους λόγους και θα παρουσιάσω το νέο πρόεδρο. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η μετοχική σύνθεση δεν αλλάζουν".

Για το αν ο Σάκης Τσιώλης θα παραμείνει στον πάγκο: "Αν θα πορευτεί με τον κύριο Τσιώλη η ομάδα δεν έχει να κάνει με τον ίδιο, αλλά είναι απόφαση δική μου και της ΠΑΕ. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά θα πρέπει να γίνει η συζήτηση για τον προγραμματισμό".

Για τους στόχους της ομάδας την επόμενη περίοδο: "Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι ούτε Θρασύβουλος, ούτε Πανηλειακός και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία για να παραμείνει. Βάζουμε προγραμματισμό για καθιέρωση και οι επιτυχίες κάποια στιγμή θα έρθουν όταν είσαι υγιής".

Mε Τζιμπούρ και Σκόκο...


Ο Σκόκο με αντίπαλο τον Βιτόλο Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε δοκιμές ενόψει του ντέρμπι των "δικεφάλων" και καθώς φαίνεται η ΑΕΚ θα παραταχθεί με σχήμα 4-4-1-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ, με τους Ρέφικ Τζιμπούρ και Νάτσο Σκόκο να είναι οι "εκλεκτοί" για την επιθετική γραμμή και τους Κρίστιαν Νέμεθ και Ισμαελ Μπλάνκο να μένουν εκτός αρχικού σχήματος!

Οι εντολές του Μπάγεβιτς ήταν συγκεκριμένες στο διπλό της Δευτέρας και αφορούσαν κυρίως την κατοχή της μπάλας στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τον έλεγχο του ρυθμού: «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις πάσες μας και στον τρόπο που θα βγαίνουμε στην επίθεση από τον άξονα ή από τα άκρα. Δεν πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία με τα λάθη μας να βγει στην κόντρα επίθεση ο ΠΑΟΚ και να εκμεταλλευτεί κάποιο κενό στην άμυνά μας».

Κατηγορείται για βιασμό ο Σολάνο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/aa719592c9ffd1e3c05c7303f14ee512_L.jpg?943912800?943912800?943912800Προβλήματα με το νόμο για τον Νολμπέρτο Σολάνο ο οποίος πέρασε αρκετές ώρες στο κρατητήριο με την κατηγορία του βιασμού, μετά τις κατηγορίες 22χρονης ότι ο άλλοτε άσος της Λάρισας της επιτέθηκε. Ο Σολάνο βρισκόταν στο σπίτι του στο Γκόσφορθ, γειτονιά του Νιούκαστλ, ότα τις πρωινές ώρες της Δευτέρας η αστυνομία τον συνέλαβε για να τον ανακρίνει μετά τις κατηγορίες νεαρής κοπέλας ότι της επιτέθηκε με σκοπό να την βιάσει. Αφού ανακρίθηκε, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Ο Σολάνο, ο οποίος έγινε ο πρώτος Περουβιανός που αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ όταν μετακόμισε από την Μπόκα Τζούνιορς το 1998, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας με τα καμώματά του. Το 2005 είχε αποκαλυφθεί ότι απατούσε την γυναίκα του Κλαούντια, ενώ ήταν έγκυος.