Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Σε 15 μέρες…»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κλειστά χαρτιά για το μέλλον του κράτησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Είναι ένα θέμα που στις επόμενες 15 ημέρες θα ξεκαθαρίσει», είπε ο διεθνής φορ και δήλωσε ευγνώμων απέναντι στη διοίκηση, το τεχνικό τιμ και τον κόσμο για τους τίτλους που κατέκτησε, αλλά και τη στάση τους απέναντι στην εκκρεμότητα με το συμβόλαιό του. «Μπορεί να κάνει δυναστεία ο Παναθηναϊκός», πρόσθεσε, ενώ τάχθηκε υπέρ της παραμονής Νιόπλια και Πατέρα.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στον Γιώργο Χελάκη και τον Τάσο Νικολογιάννη:

Για το αν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα μείνει στον Παναθηναϊκό: «Δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να δώσω μια απάντηση. Ρωτήστε τον ίδιο (γέλια). Είναι ένα θέμα που στις επόμενες 15 ημέρες θα ξεκαθαρίσει. Πολύ σύντομα θα λυθεί κι αυτό το θέμα. Έχω ευχαριστήσει τον κόσμο για την αγάπη του. Είναι λογικό κάποιοι να έχουν δυσαρέσκεια, αλλά η πλειοψηφία με αγαπά και μου το δείχνει. Πέρα από το να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να το εκφράσω αυτό. Έχω κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου, που δεν είμαι σε θέση να μοιραστώ. Εφόσον καταλήξω, θα πω τι σκέφτομαι και τι θα κάνω».

Για το γεγονός ότι συνέχισε να αγωνίζεται παρά την εκκρεμότητα με το συμβόλαιό του: «Έχω επίγνωση τι συνέβη όλους αυτούς τους μήνες και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό. Παρόλο που εκκρεμούσε ένα τέτοιο θέμα, συνέχιζα να είμαι ενεργό μέλος της ομάδας. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Νιώθω τόσο όμορφα για τη συμπεριφορά του προπονητή και της διοίκησης απέναντί μου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και πως νιώθω πολύ τυχερός για αυτή τη συμπεριφορά, αλλά φυσικά και για τους τίτλους που κατέκτησα».

Για το μυστικό της κατάκτησης του νταμπλ: «Ο Παναθηναϊκός είχε φέτος σταθερότητα στην απόδοσή του, έτρεχε περισσότερο, είχε λύσεις σε παιχνίδια που δεν ερχόταν γρήγορα το γκολ ή στράβωναν. Το να παίρνεις ένα πρωτάθλημα περπατώντας, ούτε όμορφο είναι, αλλά ούτε και εύκολο να συμβεί στην Ελλάδα».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Ήθελα πολύ ένα γκολ, αλλά μετρά το να κατακτήσεις τον τίτλο, έστω και με αυτογκόλ. Σε τέτοια παιχνίδια μένει η ουσία, ούτε ποιος έπαιξε καλά ούτε τίποτε άλλο».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να αρχίσει δυναστεία στην Ελλάδα: «Έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Αποδείχτηκε και φέτος. Απλώς κάθε χρόνο, όταν κάνεις πρωταθλητισμό, κάποιες αλλαγές γίνονται. Εφόσον γίνουν σωστές κινήσεις και μείνει ο προπονητής, όπως πιστεύω πως πρέπει να γίνει, ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει κι άλλους τίτλους τα επόμενα χρόνια».

Για τη συμβολή του Νίκου Νιόπλια στην πορεία της ομάδας: «Είναι μεγάλη η συμβολή του Νίκου Νιόπλια. Είναι και προπονητής και άνθρωπος. Έχει καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές, γνωρίζει το χώρο και ασχολείται πολλές ώρες καθημερινά. Δεν έχω να πω κάτι κακό. Το ότι ήρθε από μία εθνική ομάδα και πήρε το νταμπλ τα λέει όλα. Του αξίζει μία τέτοια επιτυχία. Είναι ένας άνθρωπος ψαγμένος και αγαπά αυτό που κάνει. Πέρασαν καλοί προπονητές από τον Παναθηναϊκό, αλλά εγώ δέθηκα περισσότερο με τον Νιόπλια. Δεν θέλω να υποτιμήσω προπονητικά κανέναν. Ξεκινήσαμε με τον κύριο Τεν Κάτε και δεν θέλω να αφήσω αιχμές. Όμως, το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας ανήκει στον Νίκο Νιόπλια και τους ποδοσφαιριστές».

Για το μερίδιο του Νικόλα Πατέρα στην επιτυχία: «Είναι αποδεκτός από όλους. Εκκρεμεί ένα θέμα με το συμβόλαιο και μου έχει φερθεί άψογα, όπως και ο προπονητής. Καλό θα ήταν να μείνει, αλλά εκκρεμούν κάποια θέματα για να συνεχίσει σε αυτή τη θέση και δεν μου πέφτει λόγος για αυτά».

Για τη φετινή και τη συνολική απόδοσή του στον Παναθηναϊκό: «Δεν νομίζω πως έκανα κάποια κακή χρονιά στον Παναθηναϊκό. Οι αριθμοί δίνουν τις απαντήσεις. Στη θέση που αγωνιζόμουν δεν είχα την ευκαιρία να σκοράρω πολύ. Πέρυσι και κυρίως φέτος έπαιξα στα πλάγια και μόνο σε 1-2 ματς αγωνίστηκα τη φετινή περίοδο σαν σέντερ φορ. Έδωσα όμως ό,τι μπορούσα και αυτό που κρατώ είναι η επιτυχία της ομάδας κι όχι η προσωπική μου απόδοση».

Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται και τη χρησιμοποίησή του στα άκρα: «Η θέση που μου αρέσει να παίζω είναι σέντερ φορ. Σε αυτήν έχω παίξει περισσότερα χρόνια και την έχω μάθει από μικρός. Όμως, αν αγωνιστώ δεξιά ή αριστερά της επίθεσης δεν είναι μία άγνωστη θέση για μένα, ούτε νιώθω ότι δεν βοηθώ την ομάδα. Πρέπει να προσαρμόζεσαι ανάλογα με αυτό που σου ζητά ο προπονητής σου. Είναι εγωιστικό να λέει ένας παίκτης ότι ‘εγώ αγωνίζομαι εκεί και πουθενά αλλού’. Κάνει κακό στην ομάδα κάτι τέτοιο. Πρέπει να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες. Και στην εθνική ομάδα δεν έχω παίξει ποτέ σέντερ φορ».

Για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής: «Το Μουντιάλ είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία και τιμή από το να παίζεις στην εθνική σου ομάδα. Θέλω να έχω υγεία για να πάρω μέρος. Ίσως να μην έχω την τύχη να αγωνιστώ ξανά σε αυτή τη γιορτή. Πιθανότατα δεν θα την έχω. Είχαμε 16 χρόνια να φτάσουμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: