Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Γκαρσία: «Τελικός με ΑΕΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Δεν χρειάζομαι ούτε βραβεία ούτε τίποτα. Μόνο την αγάπη του κόσμου της ομάδας μου, αυτό είναι αρκετό. Με όπλο την αγάπη τους θα δώσω όλο μου το είναι και στα πλέι οφ».
Ο Πάμπλο Γκαρσία, όπως ήταν αναμενόμενο, βραβεύθηκε ως μέλος της κορυφαίας 18αδας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η βράβευσή του δεν αποτέλεσε καμία έκπληξη, καθώς πέρα από την εκπληκτική σεζόν που διένυσε και στην οποία προσέφερε πολλά στον ΠΑΟΚ και πέρα από την τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα που τον διακρίνει, ο Ουρουγουανός απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου του Δικεφάλου, η οποία εκφράζεται με κάθε τρόπο. Εξάλλου, η καλύτερη 18αδα προέκυψε μέσω ψηφοφορίας του κοινού, άρα ήταν σίγουρο πως θα βρίσκεται και όχι άδικα στους κορυφαίους της Ελλάδας. Ερωτηθείς από το «Metrosport» για το αν θεωρεί μεγάλη τιμή για αυτόν το ότι βρίσκεται στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, ο Γκαρσία τόνισε: «Το ότι με έβαλαν στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος είναι καθαρά αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς που γίνεται στον ΠΑΟΚ. Είμαι ευχαριστημένος και περήφανος που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα. Δεν χρειάζομαι ούτε βραβεία ούτε τίποτα. Μόνο την αγάπη του κόσμου της ομάδας μου, αυτό είναι αρκετό. Με όπλο την αγάπη τους θα δώσω όλο μου το είναι και στα πλέι οφ». Στην εκδήλωση του συνδρομητικού καναλιού ο Ουρουγουανός άσος εμφανίστηκε όπως ο εαυτός του, με μπλουζάκι Τσε Γκεβάρα. Ο «Τσε» του Δικεφάλου εξάλλου ποτέ δεν προσποιήθηκε, ποτέ δεν έκρυψε την επαναστατική του διάθεση, που τόσο ταιριάζει με την ΠΑΟΚτσήδικη ιδέα. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται και εισπράττει την… ασπρόμαυρη ιδεολογία του Γκαρσία και ο ίδιος με τη σειρά του ταυτίζεται με τον κόσμο και ανταποδίδει την αγάπη τους. «Το πραγματικό βραβείο είναι η αγάπη των φιλάθλων. Αυτό είναι το πιο σημαντικό βραβείο από όλα. Εγώ στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) εκδήλωση δεν ήθελα να πάω. Ανησύχησα μήπως με καλέσουν πάλι σε απολογία αν δεν πάω και με όλα αυτά που γίνονται, πήγα τελικά. Τα συναισθήματα του κόσμου του ΠΑΟΚ είναι ό,τι πιο σημαντικό, αυτό είναι το μόνο που χρειάζομαι, γιατί σε αυτήν την ομάδα αγωνίζομαι, για αυτήν την ομάδα ήρθα στην Ελλάδα για να παίξω. Κρατάω μέσα μου αυτούς που με αγαπάνε».

«Το γρήγορο αυτοκίνητο το οδηγείς αργά και
γλυκά για να φτάσεις εκεί που θέλεις»

Με δεδομένο πως ο Γκαρσία, όπως και πολλοί συμπαίκτες του, οδηγεί ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, ρωτήσαμε τον 33χρονο χαφ εάν οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου έχουν την πρόθεση να «πατήσουν γκάζι» και στα πλέι οφ. Ο Γκαρσία ωστόσο ήταν αποστομωτικός και με διάθεση χιούμορ απάντησε: «Το γρήγορο αυτοκίνητο το οδηγείς αργά και γλυκά για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Το πιο σημαντικό ματς είναι αυτήν την Τετάρτη με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ματς ως τελικό».

«Καιρός για νίκη με την ΑΕΚ»

Εν τω μεταξύ, η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που ο Γκαρσία δεν έχει κερδίσει ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο Λατίνος σταρ σχολίασε το παραπάνω γεγονός λέγοντας: «Πράγματι, μόνο η ΑΕΚ έμεινε που δεν έχουμε κερδίσει ακόμη. Την περασμένη σεζόν είχαμε και άλλες ομάδες που δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε και τώρα μένει μόνο η ΑΕΚ για να την κερδίσουμε. Αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αυτό, δηλαδή το τι έχουμε κάνει στο παρελθόν κόντρα σε αυτόν τον αντίπαλο. Το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και να επιδιώξουμε την κατάκτηση των τριών βαθμών».

Στην Τούμπα ως το 2012

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Γκαρσία κλήθηκε και υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του στον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2012, αποδεχόμενος να συνεχίσει στο Δικέφαλο την επόμενη διετία με μειωμένες αποδοχές (με τα μισά χρήματα…). «Κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που εγώ ζω εδώ στην Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή», είπε λακωνικά τότε.

* ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: