Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μοράτι: "Θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας"

http://www.contra.gr/images/m/snainteroo_m.jpgΠροετοιμασμένος κατάλληλα για τον επαναληπτικό αγώνα με την Μπαρτσελόνα είναι ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του.

"Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ", δήλωσε ο Ιταλός παράγοντας και προσέθεσε: "Θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας στο «Καμπ Νου» γιατί είναι ένας ημιτελικός".

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας των "νερατζούρι" υποστήριξε πως η ομάδα του θα πρέπει να ξεπεράσει τα όριά της για να φτάσει στον τελικό, καθώς, η Μπαρτσελόνα θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στον τελικό, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να επηρεάσει τον διαιτητή του αγώνα. "Η Μπαρτσελόνα θέλει να προκριθεί με κάθε τρόπο και προσπαθεί να πιέσει τον διαιτητή. Είναι φυσιολογικό. Νομίζω ότι η Ίντερ δικαιούται να κερδίσει φέτος το Τσάμπιονς Λιγκ", ήταν τα λεγόμενα του Μοράτι.

Το ίδιο αποφασισμένοι για την ανατροπή είναι και οι παίκτες της Μπαρτσελόνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εμφανίστηκαν στον σαββατιάτικο (24/4) αγώνα με την Χέρεθ φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν "Θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας" και "Σας θέλουμε όλους στο γήπεδο", απευθυνόμενοι στον κόσμο της ομάδας.

Η "δίψα" που υπάρχει στην Βαρκελώνη για τη μεγάλη ανατροπή φανερώνεται και από το γεγονός ότι η διοίκηση της καταλανικής ομάδας δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ διάρκειας μισού λεπτού που περιλαμβάνει εικόνες από τον περυσινή επική πρόκριση της "Μπάρτσα" επί της Τσέλσι χάρη στο γκολ του Αντρές Ινιέστα στο 90ο λεπτό.

"Ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για μας. Πέρυσι κερδίσαμε έξι τίτλους και υπάρχει η αίσθηση ότι αν δεν πάρουμε τα πάντα και φέτος, θα έχουμε αποτύχει. Πρέπει να προσαρμοστούμε άμεσα, δεν έχουμε το περιθώριο να αφήσουμε το χρόνο να κυλά. Έχουμε μεγάλο σκορ να ανατρέψουμε", υπογράμμισε ο προπονητής των «μπλαουγκράνα», Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Τιερί Ανρί συμβούλευσε τους συμπαίκτες του να αγνοήσουν τον τεχνικό της Ίντερ, Ζοσέ Μουρίνιο και να εστιάσουν την προσοχή τους στον αγωνιστικό χώρο. "Τον ξέρω πολύ καλά. Τον έμαθα στα ντέρμπι της Άρσεναλ με την Τσέλσι και αυτό που αποκόμισα είναι ότι δεν πρέπει να σκέφτομαι όλα όσα λέει, ιδιαίτερα πριν από κρίσιμα παιχνίδια", ενώ όσον αφορά το παιχνίδι, ο Γάλλος άσος τόνισε: "Στη φάση των ομίλων νικήσαμε την Ίντερ με 2-0 και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το 3-1 του πρώτου αγώνα. Άλλωστε δεν έχει αλλάξει τίποτα στην αντίπαλό μας, συνεπώς είμαι αισιόδοξος".

Ο μεγάλος απών του ημιτελικού, ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ας χάνω κάθε χρόνο τον ημιτελικό και ας προκρίνεται η ομάδα στον τελικό χωρίς εμένα".

Από την πλευρά τους, οι οπαδοί των πρωταθλητών Ευρώπης ετοιμάζουν μία εντυπωσιακή "χωρογραφία" στις κερκίδες του «Καμπ Νου» με 90.000 χαρτόνια, που θα σχηματίσουν μια τεράστια φανέλα της ομάδας. Επίσης, οι σύνδεσμοι των οπαδών αποφάσισαν να περιμένουν την αποστολή της ομάδας στο ξενοδοχείο κατά την αναχώρησή της και να την συνοδέψουν μέχρι το γήπεδο με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: