Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σύνθημα νίκης από Δέλλα!!

Σύνθημα νίκης στο Περιστέρι έδωσε ο Τραϊανός Δέλλας ανεξάρτητα από την απόφαση της Σούπερ Λιγκ για την ΑΕΚ. Ο προπονητής της Ένωσης ξεκαθάρισε στους παίκτες ότι πρέπει να ξεχάσουν τα πάντα και να κάνουν τη δουλειά τους.

"Ξέρω ότι έχουμε όλοι περάσει δύσκολες μέρες. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να είστε συγκεντρωμένοι, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό είναι το πιο βασικό. Είμαστε όλοι επαγγελματίες και δική μας δουλειά είναι να πάμε την Κυριακή στο Περιστέρι και να νικήσουμε. Οφείλουμε να νικήσουμε οποιαδήποτε κι αν είναι η απόφαση της Σούπερ Λιγκ. Για την ιστορία της ΑΕΚ και ο καθένας ξεχωριστά για τον εαυτό του", είπε ο Δέλλας στους παίκτες του και συμπλήρωσε για το ματς με τον Πανθρακικό:

"Είχατε πάρα πολύ άγχος και ήταν λογικό. Από εδώ και πέρα μέχρι την Κυριακή αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να μην ασχολούμαστε με ότι εξωαγωνιστικό γίνεται".πηγή: metrosport.gr

H άφιξη Ζαγοράκη!!

Λίγο μετά τις επτά ένα τζιπ με οδηγό τον Ιβάν Σαββίδη έφτασε στην Τούμπα. Συνεπιβάτης του μεγαλομετόχου ένας προσωπικός του φίλος. Στο πίσω κάθισμα ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Με μαύρο κοστούμι και γυαλιά ηλίου κατέβηκε από το τζιπ και χειροκροτήθηκε από τους φίλους της ομάδας που τον καλωσόρισαν. Ο ίδιος ασπάστηκε με τον Παναγιώτη Ποικιλίδη και πέρασε την είσοδο που οδηγούσε στο ασανσέρ για την σουίτα του Σαββίδη. Περίμενε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και μαζί μπήκαν στο ασανσέρ. Μετά από 15 μήνες ο Ζαγοράκης επέστρεψε στην Τούμπα.
πηγή: metrosport.gr

Ατομικό πρόγραμμα για Κασναφέρη και Γιαννιώτα!!

Απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου περιελάμβανε και το σημερινό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών του Αρη, ενόψει της αναμέτρησης της τελευταίας αγωνιστικής με την Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια.

Οι Γιάννης Γιαννιώτας και Κώστας Καζναφέρης –για καθαρά προληπτικούς λόγους- δεν προπονήθηκαν σήμερα με την υπόλοιπη ομάδα. Αμφότεροι αισθάνθηκαν κάποιες ενοχλήσεις κι έτσι αποφασίστηκε να ακολουθήσουν ατομικό πρόγραμμα.

Τόσο ο Γιαννιώτας όσο και ο Καζναφέρης αύριο αναμένεται να προπονηθούν κανονικά. Να θυμίσουμε ότι στον αγώνα με την ομάδα της Θράκης θα απουσιάσει και πάλι ο τιμωρημένος Νταβίντ Αγκάνθο.
πηγή: metrosport.gr

H Γιουβέντους στη Μίκρα!!

Άνθρωπος της Γιουβέντους και συγκεκριμένα ο Φεντερίκο Τσερουμπίνι έδωσε το παρών σήμερα στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Ξεναγήθηκε στους χώρους, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος για το γεγονός για την εικόνα που αντίκρυσε, ενώ παρακολούθησε τη φιλική αναμέτρηση της Κ-17 με τον Αχιλλέα Τριανδρίας, κρατώντας σημειώσεις για νεαρούς ποδοσφαιριστές των "κυανολεύκων". Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα με την "Γηραιά Κυρία" του ιταλικού ποδοσφαίρου. πηγή: metrosport.gr

Επισημάνσεις της Ξάνθης στους φιλάθλους εν όψει Άρη!!

Με σχετικό δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη ανακοίνωσε τα αγωνιστικά νέα της ομάδας, ενώ κάνει και σχετικές επισημάνσεις στον κόσμο, εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Άρη στα Πηγάδια.

Αναλυτικά:

«Μετά το ρεπό της Τρίτης η SKODA Ξάνθη το απόγευμα της Τετάρτης συγκεντρώθηκε στο προπονητήριο των Πηγαδίων όπου και ξεκίνησε την εντατική προετοιμασία της για το παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague με αντίπαλο τον Άρη εντός έδρας. Μετά τις ασκήσεις προθέρμανσης με μπάλα και τον νευρομυικό συντονισμό το τενχικό επιτελείο έδωσε έμφαση στις ασκήσεις κατοχής μπάλας. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να μην μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιούρι Λοντίγκιν και του Νικολά Μαρίν που είναι τιμωρημένοι.

Εθελοντική αιμοδοσία

Η Super League για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει κοινωνικές πρωτοβουλίες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της φίλαθλης κοινής γνώμης για την εθελοντική αιμοδοσία. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη ευθύνης που μας αφορά όλους. Δίνοντας αίμα σώζονται ανθρώπινες ζωές. Στόχος της Super League είναι να συμβάλλει στην κινητοποίηση για το έργο της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Τα συνεργεία αιμοδοσίας θα βρίσκονται στα γήπεδα από τις 3:00 μ.μ. έως και τις 6:00 μ.μ. και την 30ή αγωνιστική. Η πρωτοβουλία αυτή θα λάβει χώρα σε αίθουσα του αθλητικού κέντρου SKODA ΞΑΝΘΗ (δίπλα στο εκκλησάκι) και οι 50 πρώτοι θα πάρουν μία πρόσκληση δωρεάν εισόδου στο γήπεδο.

Επισήμανση για το παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής

Υπενθυμίζεται πως πριν το εντός έδρας παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής της SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Άρη στο γήπεδο των Πηγαδίων, στα σημεία ελέγχου πριν το γήπεδο οι κάτοχοι καρτών – μελών θα πρέπει να επιδεικνύουν μαζί με την κάρτα μέλους και την αστυνομική τους ταυτότητα . Διαφορετικά δεν θα τους επιτραπεί η πρόσβαση στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena».

Κατέπεσε η εγγυητική της ΑΕΚ!

Τα προβλήματα στην ΑΕΚ δεν έχουν τελειωμό η οποία μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες έχει να αντιμετωπίσει και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής. 
Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του ιδιώτη Νικολάου Σφυντιλά, στον οποίο προφανώς και υπάρχουν οφειλές.
Αντίθετα η εξέταση των υποθέσεων του Ηρακλή Ψαχνών, της ΑΕΛ (αίτηση κατάπτωσης εγγυητικής επιστολής) και του Ολυμπιακού Βόλου (προσκόμιση εγγυητικής επιστολής) αναβλήθηκαν. athlitikanea gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Ημέρα κυπέλλων η σημερινή με αρκετά ματς. Ξεκινώντας από το κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο 1ο ματς των ημιτελικών, πολύ χαμηλός ο άσος, προκλητικό για μένα το g/g, ο Αστέρας τουλάχιστον επιθετικά είναι πολύ καλός στην κόντρα, πιστεύω ότι έχει πολλές πιθανότητες να σκοράρει. Στην 2η Ιταλίας έχουμε το τελευταίο ματς της αγωνιστικής η Λιβόρνο υποδέχεται την Νοβάρα, οι γηπεδούχοι κυνηγούν την απευθείας άνοδο με κατάληψη της 2ης θέσης, οι φιλοξενούμενοι κυνηγούν το καλύτερο πλασάρισμα για τα πλέι οφ ανόδου, έχουν δείξει επιθετικές αρετές, οπότε και εδώ g/g. Στο Copa Italia η Ίντερ υποδέχεται την Ρόμα στον 2ο αγώνα για τα ημιτελικά στην ρεβάνς του 1-2, η Ίντερ με 1-0 προκρίνεται στον τελικό (με την Λάτσιο), όμως θα έχει πάρα πολλές απουσίες, απέναντι σε μια ασταθή ομάδα όπως είναι η Ρόμα, θα κάνει την προσπάθειά της, ασφαλής επιλογή δέχνει και εδώ το g/g. Τέλος στο κύπελλο Γαλλίας η Εβιάν υποδέχεται σε νοκ άουτ παιχνίδι την Παρί σεν Ζερμέν,  οι γηπεδούχοι περισσότερο ενδιαφέρονται για το πρωτάθλημα, όμως δεν έχουν τίποτα να χάσουν σήμερα, παίζουν επιθετικά (πέτυχαν 16 γκολ στους τελευταίους 7 αγώνες), οπότε ανοιχτό παιχνίδι με αρκετά γκολ και θα πάω με το όβερ.

Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):

ΠΑΟΚ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  G/G(2,50)
ΛΙΒΟΡΝΟ-ΝΟΒΑΡΑ  G/G(1,62)
ΙΝΤΕΡ-ΡΟΜΑ  G/G(1,50)
ΕΒΙΑΝ-ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ  OVER(2.5) (1,80)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα  Candice Swanepoel)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Γενική Συνέλευση ανακοίνωσε η Λέσχη!

Στις 27 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Λέσχη Φίλων Άρη. Μάλιστα, σκοπός είναι στο επόμενο δεκαήμερο της Συνέλευσης να πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για την ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ θεωρεί πως εκπλήρωσε τον πρωταρχικό στόχο της αποστολής του, δηλαδή τη με κάθε τρόπο ενθάρρυνση και παροχή βοήθειας στο αγωνιστικό τμήμα της Ομάδας και στο αντίστοιχο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, με σκοπό την επίτευξη της σωτηρίας.

Η συνέχεια της μάχης για την οικονομική εξυγίανση, τη διοικητική ανασυγκρότηση και την αγωνιστική αναδιοργάνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ απαιτεί την άμεση αντιμετώπιση πολύπλοκων και σημαντικών προβλημάτων. Προβλήματα τα οποία οφείλουν να επιληφθούν Διοικητικά Συμβούλια σε ΠΑΕ και ΛΦΑ που θα έλκουν τη νομιμοποίησή τους από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου και όχι από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Για τους λόγους αυτούς αποφασίζουμε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 26/4/2013 και ώρα 10:00 στα γραφεία του Σωματείου. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα γίνει το Σάββατο 27/4/2013 και ώρα 14:00 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο (διαθέσιμες θέσεις πάρκινγκ με είσοδο από την Εγνατία-πύλη εμπορίου).

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης είναι:

α) εκλογή προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης και ψηφολεκτών

β) προκήρυξη αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ

γ) προκήρυξη αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ

δ) διακανονισμός οφειλών των μη οικονομικά τακτοποιημένων μελών του Σωματείου

ε) διάφορα θέματα

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ΠΑΕ, που θα προκηρυχθεί όχι πριν την παρέλευση 10ημέρου από τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, βάσει Καταστατικού, οφείλουν να δηλώσουν γραπτώς την υποψηφιότητά τους έως και 120 ώρες πριν τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου (άρθρο 13, παρ. 11, υποπαρ. στ?).

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να εκλεγούν σε οποιοδήποτε όργανο του Σωματείου οφείλουν να υποβάλουν γραπτή αίτησή τους στο ΔΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ έως και την προηγούμενη μέρα της Γενικής Συνέλευσης (άρθρο 19).

Όλοι οι υποψήφιοι για οποιοδήποτε ΔΣ της ΠΑΕ ή της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ θα παρουσιαστούν και θα απευθυνθούν στο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης κατά την ώρα της διεξαγωγής της».

Αντωνόπουλος: «Είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να πάρει φέτος το Κύπελλο»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Αντωνόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης και για τον Ιβάν Σαββίδη.

Αρχικά ανέφερε:

«Έχω δει περίπου δέκα φορές φέτος τον Αστέρα Τρίπολης και δεν πρέπει να μας ξεγελάει η ήττα με 5-1 κόντρα στον Άρη. Είναι μια ομάδα, η οποία έχει ξεφύγει οικονομικά. Έχω μιλήσει με κάποια παιδιά από τον σύλλογο και ξέρω ότι είναι ένα υγιείς σωματείο και πολύ καλή ομάδα αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ το θέλει περισσότερο. Πρέπει να έχουμε ένα σκορ ασφαλείας μέσα στην Τούμπα, γιατί στην Τρίπολη δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα.»

Για το αν ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε με τις προσθήκες του Ιανουαρίου:

«Περάσαμε ένα δύσκολο χειμώνα με όλα αυτά που έγιναν και με τον Γκαρσία, αλλά άποψή μου είναι πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπο του Σαββίδη. Οι προσθήκες που έγιναν τον Γενάρη βοήθησαν πολύ την ομάδα και πλέον παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Είμαστε καλύτεροι ομάδα και δεν πρέπει να χάσουμε την πρόκριση.»

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και κυνηγάει την επιτυχία. Αν η ομάδα, πριν τον Γενάρη ήταν 2 με 3 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό θα έκανε περισσότερα πράγματα από αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα.»

Για το αν απ? τη νέα χρονιά θα μπορέσει να κοντράρει τον Ολυμπιακό:

«Πιστεύω πως τη νέα χρονιά δύσκολα θα βρεθούν ομάδες που θα μπορέσουν να αποκτήσουν ποιοτικό ρόστερ. Η μόνη ομάδα που θα μπορέσει να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό είναι ο ΠΑΟΚ και θέλω να πιστεύω πως του χρόνου θα μπορέσει να τον κοντράρει. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει αυτήν η χρονιά να κλείσει με τίτλο και να πάρουμε το εισιτήριο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει φέτος το Κύπελλο. Πιστεύω πως από του χρόνου η ομάδα θα είναι τελείως διαφορετικη και αν γίνουν οι σωστές κινήσεις ίσως να μπορέσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.» πηγή: metrosport.gr

Λεοντιάδης: «Δε με νοιάζει τι λένε για τον Ζαγοράκη, εγώ τον ευγνωμονώ»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Λεοντιάδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα, αλλά και για τους Γκαρσία, Ζαγοράκη, Σαββίδη.


Αναλυτικά η συνέντευξή του:


Αρχικά αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα:

«Νομίζω ότι αγωνιστικά είμαστε καλύτερα αυτή τη στιγμή από τον Αστέρα Τρίπολης, όλα αυτά όμως πρέπει να αποδειχτούν μέσα στο γήπεδο. Ότι είμαστε καλύτεροι αγωνιστικά το ξέρει όλη η Ελλάδα. Τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές ο Αστέρας δεν παίζει το ποδόσφαιρο που έπαιζε, αγωνιστικά είναι μέτριος. Δεν παύει όμως να είναι ένας ημιτελικός και πρέπει να τα δώσουν όλα. Θα πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, είμαι πολύ αισιόδοξος».


Για το αν στους ημιτελικούς παίζει σημαντικό ρόλο το πρώτο παιχνίδι:

«Βέβαια και παίζει ρόλο το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να μην φάει γκολ μέσα στην έδρα γιατί αν δεχτεί θα πρέπει να βάλει 3-4 για να είναι άνετος στο επόμενο».


Για τους ποδοσφαιριστές του αποκτήθηκαν το Γενάρη:

«Με τις προσθήκες του Γενάρη απέκτησε μεγαλύτερο βάθος η ομάδα. Και οι πέντε παίκτες είναι για βασική ενδεκάδα. Από εκεί φαίνονται οι καλές ομάδες, από το βάθος και την ποιότητα που έχουν».


Για τους δύο στόχους που έχει θέσει ο ΠΑΟΚ (Κύπελλο- δεύτερη θέση):

«Πιστεύω ότι θα πετύχει και τους δύο στόχους. Ο Ολυμπιακός δε μου αρέσει σαν ομάδα, ο ΠΑΟΚ παίζει καλή μπάλα από το Γενάρη και έπειτα, για μένα ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα. Έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους και είναι όλα υπέρ τους».


Για την παρουσία του Σαββίδη στην ομάδα:

«Ο Σαββίδης έβαλε χρήματα στην ομάδα ενώ όλες οι άλλες «βελάζουν». Ένας ΠΑΟΚ και ένας Ολυμπιακός υπάρχουν πλέον και μπορούν να έχουν και άλλες βλέψεις σε Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα».


Για το γεγονός ότι ο Σαββίδης είναι απόλυτος σε αυτά που θέλει να κάνει:

«Καλά κάνει, αυτός έχεις «το μαχαίρι και το καρπούζι», αυτός κάνει και κουμάντο».


Για τον Πάμπλο Γκαρσία τόνισε:

«Η γνώμη μου για τον Γκαρσία είναι ότι έπρεπε να μείνει. Εγώ είχα δηλώσει ότι έπρεπε να τα βρουν και από τις δύο πλευρές. Δεν ήταν σωστό να φύγει έτσι. Θα έπρεπε να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Έρχονται τα πλέι οφ, θα τον χρειαζόμασταν, είναι δυνατόν να μην χωράει ο Γκαρσία στο ΠΑΟΚ. Πολλοί κάναμε ποδοσφαιρικά λάθη, ακόμα κι εγώ, αλλά κανείς δεν έφυγε».


Για την επιστροφή του Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ:

«Δεν ξέρω τι έχει γίνει με τα οικονομικά. Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ο Ζαγοράκης έκανε ομάδα και τον ευγνωμονώ γι' αυτό. Συσπείρωσε τον κόσμο, αν δεν έκανε όλα αυτά δε θα ερχόταν κανένας Σαββίδης. Σαν ΠΑΟΚ έκανε καλό. Ας φέρει και τον Γκαρσία ως γενικό αρχηγό. Δε μου άρεσε όπως έφυγε».


Για το γεγονός ότι ο Σαββίδης κάνει κινήσεις χωρίς να υπολογίζει τι αντίκτυπο θα έχουν αυτές στον κόσμο του ΠΑΟΚ, όπως για παράδειγμα η απομάκρυνση του Γκαρσία:

«Όταν βάζεις χρήματα, κάνεις μεταγραφές και αν καταφέρει να βγει η ομάδα και στο Τσάμπιονς Λιγκ δε θα μιλάει κανείς. Εγώ θέλω το καλύτερο για την ομάδα και να είμαι περήφανος όταν πάω στο γήπεδο. Ας κάνει ότι θέλει αν είναι για το καλό της ομάδας». πηγή: metrosport.gr

Μώραλης: «Μεγάλο πλήγμα αν πέσει η ΑΕΚ»

Την τεράστια ζημιά που θα υποστεί το πρωτάθλημα από ενδεχόμενο υποβιβασμό της ΑΕΚ παραδέχθηκε ο Γιάννης Μώραλης.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου της Σούπερ Λίγκας με τον ΟΠΑΠ, ο πρόεδρος της διοργανώτριας τόνισε πως θα είναι μεγάλο πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν τελικά πέσει η «Ένωση».

«Σαφέστατα μια ομάδα με ιστορία, φανέλα, τίτλους κόσμο και εμπορικότητα είναι τεράστια ζημιά να μην βρεθεί την επόμενη χρονιά στην Superleague», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κι αφού σημείωσε πως «δεν μπορώ να σχολιάσω νομικά τις κινήσεις της ΑΕΚ, γιατί θα παρεξηγηθώ από την μια ή την άλλη πλευρά και θα θεωρηθεί ως παρέμβαση» και εξήγησε ότι «γι? αυτό τον λόγο τόσες μέρες δεν έχω τοποθετηθεί και δεν έχω μιλήσει για αυτό», κατέληξε λέγοντας:

«Εφόσον έχει γίνει δίωξη και το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, οι επιτροπές θα αποφασίσουν τι θα γίνει». πηγή: metrosport.gr

Παρουσία της Αστυνομίας η προπόνηση της ΑΕΚ!!

Με ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση της ΑΕΚ. Ο λόγος φυσικά είναι μήπως και οι οπαδοί της Ένωσης επισκεφθούν τα Σπάτα και προκληθούν επεισόδια, καθώς ότι συνέβη στον Κυριακάτικο αγώνα με τον Πανθρακικό δεν έχει ξεχαστεί.

Πάντως πληροφορίες λένε πως υπάρχει το ενδεχόμενο η ομάδα από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την μέρα του αγώνα να κλειστεί στο ξενοδοχείο ωστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. πηγή: metrosport.gr

Πασιαλής: «Αγωνιστικά θα σωθεί ο Άρης»

Για την αγωνιστική ανάκαμψη του Άρη στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και για το αν θα σωθεί τελικά η ομάδα, μίλησε ο πρώην προπονητής των «κιτρίνων», Νίκος Πασιαλής, στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτό που πρέπει να κάνει ο Άρης είναι να πάρει τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι για να μην επηρεάσει η απόφαση για την ΑΕΚ, ή οτιδήποτε άλλο» είπε ερχικά και συνέχισε: «Αυτό που έχει αλλάξει, είναι απλά ότι η ομάδα έπιασε πάτο και γι? αυτό οι παίκτες αντέδρασαν. Έπαιξαν και με δύο σχετικά αδιάφορες ομάδες και ήρθαν δυο σημαντικές νίκες».

Για το αν θα είναι δύσκολο παιχνίδι με την Ξάνθη: «Με τη Skoda Ξάνθη, δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, γιατί δεν είναι αδιάφορη η ομάδα, αλλά ο Άρης μπορεί να καταφέρει να πάρει τρίποντο».

Για το αν πιστεύει ότι ο Άρης θα μείνει στην Superleague: «Τα καλά αποτελέσματα, ανέβηκε και η ψυχολογία των παικτών. Βοήθησε και ο Παπαδόπουλος σε αυτό. Επίσης κάποιοι παίκτες βρέθηκαν σε καλή κατάσταση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Και η αλλαγή διοίκησης έπαιξε σημαντικό ρόλο. Πιστεύω ότι αγωνιστικά ο Άρης θα σωθεί, για τα υπόλοιπα δεν έχω άποψη». πηγή: metrosport.gr

Δημόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα»

Για το σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα», ο παλαίμαχος παίκτης του «δικεφάλου», Χρήστος Δημόπουλος.

Για το αν υπάρχει φαβορί στο σημερινό αγώνα, είπε: «Είναι δύσκολο για τον Αστέρα Τρίπολης να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Κατά τη γνώμη μου ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για να πάρει την πρόκριση. Ο Αστέρας έχει κάνει μία αγωνιστική κοιλιά το τελευταίο διάστημα, ενώ για τον «δικέφαλο» το Κύπελλο είναι ο μόνος στόχος που του έχει απομείνει».

Για το θόρυβο που δημιουργήθηκε που ο προπονητής του Αστέρα, προφύλαξε επτά παίκτες στο παιχνίδι με τον Άρη: «Ο Τσιώλης ήταν λογικό να κοιτάξει το συμφέρον του. Ήθελε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες ώστε να είναι… φρέσκοι για τον σημερινό αγώνα».

Για το ποιος θα είναι ο νικητής του σημερινού ημιτελικού: «Έχει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ σήμερα, θα βοηθήσει και ο κόσμος για να πάρει το αποτέλεσμα». πηγή: metrosport.gr

Γιδόπουλος: «Κέρδισε το ιταλικό τζόκερ ο ΠΑΟΚ με Σαββίδη»

Για τα όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά και για τον Ιβάν Σαββίδη, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα», ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης», Στράτος Γιδόπουλος.


Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη:«Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το ιταλικό τζόκερ με τον Σαββίδη. Του δίνω συγχαρητήρια, τον βλέπω πως έχει πυγμή και μπορεί να φτάσει τον ΠΑΟΚ εκεί που θέλει να τον δει το κόσμος. Ο ΠΑΟΚ έχει μία μοναδική δυναμική, έχει συνεχώς καινούργιους φιλάθλους, χωρίς να πάρει πρωτάθλημα, εν αντιθέσει με τις ομάδες της Αθήνας».

Για την ΑΕΚ που κινδυνεύει με υποβιβασμό: «Όταν ένα ματς διακόπτεται θα πρέπει να υποστείς και τις συνέπειες. Με τη διαφορά πως ο διαιτητής που βρισκόταν στα αποδυτήρια, αποφάσισε βγαίνοντας στα 90 λεπτά με ύφος εκατό καρδιναλίων και διέκοψε το παιχνίδι. Προφανώς η απόφαση αυτή δεν είναι του διαιτητή, αλλά των «ανωτέρων» του. Αν ήξερα και όνομα θα σας το έλεγα. Για το μόνο που αναρωτιέμαι, ότι γιατί ο διαιτητής δεν διέκοψε το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο;

Τα παιχνίδια θα πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο, όχι για 100-150 αληταράδες που μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Εγώ δεν τα βάζω με τον Άρη ή με κάποια άλλη ομάδα. Την ΑΕΚ την κατάστρεψαν οι διοικήσεις από το 2004 και μετά. Οικονόμησαν πολλά από αυτή την ομάδα. Μία ομάδα που είχε για διοικούντες αρκετούς άσχετους με το ποδόσφαιρο».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά: «Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα με τα χρέη. Μην κοιτάτε που σε μερικές ακόμη δεν έχουν βγει στη φόρα. Έχουμε φτάσει σε σημείο το ποδόσφαιρο να κινείται αποκλειστικά από τους μάνατζερ. Εδώ ένα παιδί ξεκινά την μπάλα 10-12 χρονών και το πλησιάζουν μάνατζερ». πηγή: metrosport.gr

Τα χρέη όσοι τα δημιούργησαν!!

Τον Οκτώβριο του 2012 στα γραφεία της ΠΑΕ στη Μίκρα έφτασε ένα έγγραφο με το οποίο ο Αντώνης Ρέμος χρησιμοποιούσε το νομικό όρο "προσεπίκληση" καλώντας την τωρινή ΠΑΕ να παραστεί ως φυσικός συνεχιστής της πρότερης σε νομικές διεκδικήσεις πρώην παικτών και υπαλλήλων.

Από τότε οι "κυανόλευκοι" εξέφραζαν με βεβαιότητα πως η προηγούμενη κατάσταση δε μπορεί να επιτύχει κάτι ουσιαστικό και ξεκαθάριζαν ότι δεν πρόκειται να προκύψει πρόβλημα. Οι δικαστικές "μάχες" μπαίνουν στην τελική ευθεία όσον αφορά το παρελθόν της ΠΑΕ των προηγούμενων διοικήσεων με υπαλλήλους και ποδοσφαιριστές. Προχθές ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Στέλιος Ηλιάδης κατά της ΠΑΕ (επί Ρέμου-Τάκη). Στην εκδίκαση παρέστη και η τωρινή ΠΑΕ, έπειτα από αίτημα της πλευράς Ρέμου-Πολύκαρπου, με το νομικό της εκπρόσωπο Σάκη Ελευθεριάδη. Μάρτυρες στην αίθουσα ήταν ο πατέρας του ποδοσφαιριστή και ο Δήμος Πολύκαρπος, στον... πρώτο γύρο "μάχης" των δύο πλευρών καθώς επρόκειτο για τα ασφαλιστικά μέτρα. Στις 24 Μαΐου θα εκδικαστεί η αγωγή που έχει καταθέσει ο Στέλιος Ηλιάδης διεκδικώντας 170.000 ευρώ (70.000 επί διοίκησης Ρέμου και 100.000 επί διοίκησης Τάκη) που του οφείλονται.

Βρήκαν... τοίχο

Η πλευρά Ρέμου επιχείρησε τη σύνδεση παλιάς και νέας ΠΑΕ, προσπάθεια που ωστόσο έπεσε στο "κενό", καθώς τόσο η τωρινή ΠΑΕ, όσο και η πλευρά Ηλιάδη (γεγονός σημαντικό) ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει κάποια σχέση εταιρική ή άλλου είδους. Αντίστοιχα αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία και στην αγωγή που θα εκδικαστεί στις 24 Μαΐου και στη Μίκρα πιστεύουν ακράδαντα (όπως έλεγαν εξ αρχής) πως δεν θα προκύψει πρόβλημα.

Αναμένεται να είναι παρόν...

Στην προχθεσινή εκδίκαση ο Στέλιος Ηλιάδης δεν ήταν εφικτό (λόγω υποχρεώσεων στην Κέρκυρα) να βρεθεί στην αίθουσα και ως μάρτυρας βρέθηκε ο πατέρας του. Στην ερχόμενη "μάχη" της αγωγής (24-5) θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται να είναι παρόν. Όπως τόνισε και χθες (όπως και στον ορισμό των δικάσιμων ημερομηνιών) στο "Μ" ο ποδοσφαιριστής ζητά...

"Τα χρήματα που μου οφείλονται. Εγώ συνεργάστηκα με τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Δεν έχω συνεργαστεί με την τωρινή διοίκηση". Άλλωστε και η πλευρά Ηλιάδη γνωρίζει πως η προσπάθεια μεταφοράς των χρεών από την προηγούμενη κατάσταση στην τωρινή ΠΑΕ δε μπορεί να... σταθεί. Αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς ανάλογων δικαστικών "μαχών" των προηγούμενων διοικήσεων με φυσικά πρόσωπα στα οποία υπάρχουν οφειλές, στις οποίες φαίνεται πως οι διοικήσεις Ρέμου-Πολύκαρπου-Τάκη θα χρησιμοποιήσουν ανάλογη τακτική, αλλά στη Μίκρα η σιγουριά συνεχίζει να υπάρχει.
πηγή: metrosport.gr

Super 3: «Μελλοθάνατη, θλιβερή και συνοικιακή η ΑΕΚ»

Ανακοίνωση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την ΑΕΚ έβγαλαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη.

Super 3: «Μελλοθάνατη, θλιβερή και συνοικιακή η ΑΕΚ»
Ανεξήγητα προκλητική ανακοίνωση εναντίον της ΑΕΚ εξέδωσε ο «Super 3».

Χωρίς να έχει σημειωθεί κάποια επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ ή των οργανωμένων οπαδών της «Ένωσης» για τον Άρη, οι οπαδοί του εξαπολύουν σφοδρή επίθεση εναντίον της.

Αφού μιλούν λοιπόν για «παραλήρημα υπέρ της μελλοθάνατης και θλιβερής ΑΕΚ», την χαρακτηρίζουν ως «συνοικιακή ομάδα που καπηλεύτηκε την αιματηρή ιστορία του Πόντου και των ξεριζωμένων για να δώσει νόημα στην ύπαρξή της».

Και πριν ξεκαθαρίσουν «να μην πιάνει στο στόμα την Αρειανάρα», την καλούν να «κάνει τουμπεκί και να πάρει τον κατήφορο που της αξίζει».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Super 3»

«Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες ένα παραλήρημα-θλίψη-μνημόσυνο υπέρ της μελλοθάνατης και θλιβερής άεκ, μιας ομάδας συνοικιακής, που για να δώσει νόημα στην ύπαρξή της, καπηλεύτηκε την αιματηρή ιστορία του Πόντου και όλων των ξεριζωμένων.

Μια ομάδα λοιπόν, κατεξοχήν συστημική, που είδε το χάρο με τα μάτια της και αντί να δείξει υπερηφάνια και ντομπροσύνη (όπως δήθεν επιβάλλει η «επαναστατική» καταγωγή της) αποφάσισε να γλύψει κατουρημένα σώβρακα και να κλαφτεί σαν πραγματική μυξοπαρθένα σε αυτούς, που υποτίθεται είναι οι εχθροί της…

Ακούστε λοιπόν ανύπαρκτα και κατατρεγμένα χανούμια… Ποτέ δεν εκφράσατε ούτε τον Πόντο, ούτε τον ξεριζωμό, ούτε την προσφυγιά… Πάντα ήσασταν οι βολεμένοι, που σας πετούσαν ένα κόκκαλο και ορμούσατε σαν τα ξελιγωμένα πεκινουά…

Για αυτό λοιπόν τώρα κάντε τουμπεκί, πάρτε τον κατήφορο, που σας αξίζει, και μην πιάνετε στο στόμα σας την ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ, που αυτά, που εσείς δεν αντέχετε ούτε σαν σκέψη, τα έζησε δύο φορές και είναι ακόμα εδώ ενωμένη και δυνατή και σας κάνει να βλέπετε και πάλι εφιάλτες…

Υ.Γ Ο τεράστιος Λαός του ΑΡΗ παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν στηπού να αλλοιώσει τα γεγονότα και να παίξει με το μέλλον της ομαδάρας μας».

«Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»

«Να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε και να κάνουμε κάτι ξεχωριστό στην Τούμπα», δήλωσε ο Σταύρος Τσουκαλάς, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»
Να διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους στην τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον ΠΑΟΚ (21/4) εξέφρασε ο Σταύρος Τσουκαλάς.

Ο μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε πως ακόμη έχουν δρόμο μπροστά τους, καθώς το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει.

Ο Τσουκαλάς τόνισε πως η σωστή διαχείριση των επιτυχιών είναι αυτή που ξεχωρίζει έναν αθλητή από έναν πρωταθλητή. Ακόμη, αναφέρθηκε στον κόσμο και την υποστήριξη που πρόσφερε στην ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Super FM 104.3:

Για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ:
«Πρέπει να συγκεντρωθούμε σ' αυτόν τον αγώνα, γιατί το πρωτάθλημα δεν τελείωσε, έχουμε δρόμο ακόμα. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και δεν πρέπει να δώσουμε δικαιώματα με τέτοια χρονιά που έχουμε κάνει. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πάμε εκεί να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Κι εγώ αλλά και όλα τα παιδιά πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό στην Τούμπα».

Για το πώς καταφέρνουν να αφήνουν τις επιτυχίες πολύ γρήγορα πίσω και να συγκεντρώνονται στο επόμενο ματς:
«Αν θες να πρωταγωνιστείς αυτό είναι κανόνας. Ο αθλητής από τον πρωταθλητή φαίνεται και απ' αυτές τις λεπτομέρειες. Εμείς χαρήκαμε δύο μέρες αυτήν τη φορά, αντί για μία και από Τετάρτη ξανά στις προπονήσεις».

Για τον κόσμο που κέρδισε η ομάδα με τις εμφανίσεις και την πορεία της:
«Τα μηνύματα που λαμβάνω εγώ είναι ότι έχουμε κερδίσει και τον κόσμο κι άλλων ομάδων. Απ' ό,τι βλέπω ο ποδοσφαιρικός κόσμος θέλει να έχει μια ομάδα σαν τα Γιάννενα. Κουράστηκε να βλέπει τα ίδια και τα ίδια, ήθελε κάτι άλλο και τα Γιάννενα είναι ομάδα με δυναμική.
Στα Γιάννενα το μήνυμα που έλαβα είναι ότι ξεσηκώθηκε ο κόσμος που «κοιμόταν». Όλοι μας ακούγαμε για την εποχή των Αργεντινών, καιρός να υπάρξει και κάτι πιο νέο. Εκείνη η ομάδα που τη θυμάται ακόμα ο κόσμος σημαίνει ότι έκανε κάτι πολύ μεγάλο και προσωπικά για μένα το σημαντικό είναι να σε θυμάται ο κόσμος όταν τελειώσεις το ποδόσφαιρο και να καταφέρεις να γίνεις κομμάτι της ιστορίας της. Κι εγώ και όλοι οι συμπαίκτες είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό.
Ο κόσμος στα Γιάννενα, πάντως, στηρίζει την ομάδα, δεν μας σχολίασε αρνητικά ακόμα και σε κάποια παιχνίδια που δεν ήμασταν τόσο καλοί και σίγουρα ισχύει αυτό που λέμε, μία πόλη μία ομάδα. Όλη η πόλη στηρίζει τον ΠΑΣ».

Για την ομάδα που παίζει και για τον προπονητή:
«Το να παίζεις για τον προπονητή σημαίνει κάτι. Από την πρώτη στιγμή είδα έναν νεαρό άνθρωπο με φοβερή δίψα να μάθει πράγματα και όλα γίνονται με πρόγραμμα. Και αυτός και όλο το επιτελείο βοήθησαν πολύ. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον προπονητή, γιατί και ο κόουτς είναι ταπεινός και χαμηλών τόνων. Γίνεται φοβερή δουλειά, παρά τις δυσκολίες και είναι μεγάλο κατόρθωμα. Αγωνιστικά είναι το αφεντικό της ομάδας ο κ. Χριστόπουλος».

Για τον Τάσο Πάντο και τη δήλωσή του ότι συνεχίζει το ποδόσφαιρο αν η ομάδα βγει στο Champions League:
«Ο Τάσος με μία λέξη είναι ψυχάρα. Μεγάλη προσωπικότητα, βοήθησε πολύ την ομάδα και πιστεύω ότι άνετα θα έπαιζε άλλα 2-3 χρόνια.
Όσον αφορά τη δήλωση, την άκουσα. Μπορεί να το είπε αστειευόμενος, αλλά δεν είναι και δύσκολο! Καλόν είναι να αρχίσει να ετοιμάζεται για του χρόνου! Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνουμε στα play-off, αλλά όπως έχετε δει η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Θα προσπαθήσουμε να το χαρούμε όλο αυτό, θα παίξουμε ελεύθερο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα μας βγει σε καλό. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τις άλλες ομάδες που θα είναι στα play-off».

Για το αν σκέφτεται ένα χρόνο νωρίτερα την επέκταση του συμβολαίου του:
«Ειδικά αυτές τις μέρες δεν σκέφτομαι τίποτα. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα και είναι νωρίς να το συζητήσουμε. Αν όμως η ομάδα συνεχίσει να έχει μια ανοδική πορεία και με καλύπτει, θα δούμε».

Για το σήριαλ του καλοκαιριού που τον ήθελε να είναι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα και πόσο δικαιωμένος ένιωσε για την τελική του επιλογή:
«Ειδικά τις τελευταίες μέρες αυτό μου το λένε πολλοί και το ακούω έντονα. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα η επιλογή αποδείχτηκε καλή, οι συγκυρίες στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικές. Δεν θα έλεγα ότι ήταν τύχη, αλλά συγκυρίες. Οι ευκαιρίες έρχονται, αλλά μετά ξέρεις αν τις άρπαξες. Εκ του αποτελέσματος η επιλογή του ΠΑΣ αποδείχτηκε η καλύτερη για μένα.
Την απόφαση δεν την πήρα βιαστικά το προηγούμενο καλοκαίρι. Όποια απόφαση και να πάρω τη σκέφτομαι, τη συζητάω με δικούς μου ανθρώπους και σήμερα νιώθω δικαιωμένος. Οι άνθρωποι που μίλησα εδώ στα Γιάννινα με ώθησαν να πάρω την τελική απόφαση. Ο κ. Χριστόπουλος μου έδειξε ότι με πιστεύει πολύ και κατάλαβα ότι ο άνθρωπος έχει μεράκι και διάθεση για δουλειά και κατάλαβα ότι θα μπορούσα να κερδίσω πράγματα».

Για το άγχος που υπήρχε στο παιχνίδι με την Κέρκυρα που κρινόταν η είσοδος της ομάδας στα play-off:
«Όσο φτάναμε προς το τέλος του πρωταθλήματος σίγουρα αυξανόταν το άγχος και η πίεση, τα οποία όμως υπάρχουν πάντα και ειδικά σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ. Με την Κέρκυρα ήταν το ματς της χρονιάς όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αλλά εκεί πρέπει να έχεις την προσωπικότητα να βγει δημιουργικά το άγχος για να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα.
Η ομάδα έχει κάνει φοβερή πορεία φέτος και νομίζω ότι μόνο να κερδίσουμε είχαμε από ένα τέτοιο ματς».

Για το πώς έζησε τα τελευταία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα:
«Νομίζω ότι πέρασαν γρήγορα τα τελευταία λεπτά, αλλά μου φάνηκαν σαν εβδομάδες οι τελευταίες 2-3 μέρες πριν τον αγώνα. Ήθελα να έρθει πολύ γρήγορα η Κυριακή να κάνουμε τη δουλειά μας. Την περιμέναμε πολύ καιρό την επιτυχία και Δόξα τω Θεώ, ήρθε».

Για το αν η πιο δύσκολη εβδομάδα ήταν πριν τον αγώνα με τον Άρη, για τον οποίο υπήρχε αρκετή παραφιλολογία:
«Δεν είχαμε δώσει το δικαίωμα να πιστεύει κάποιος ότι θα βοηθήσουμε κάποια ομάδα. Εμείς είχαμε μεγαλύτερο στόχο από τον Άρη. Παίζαμε κάτι ιστορικό για μας. Τελικά τους διαψεύσαμε όλους».

Για τις δυσκολίες μέσα στη χρονιά που η ομάδα κατάφερε να τις υπερνικήσει:
«Η δυσκολία σε κάνει δυνατό, γι' αυτό και η ομάδα δυνάμωνε μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν αισθανόμασταν ότι μας κυνηγάνε στη βαθμολογία. Τελειώνοντας κάποια ματς τότε συνειδητοποιούσαμε τι γινόταν. Τελικά αυτό μας βοήθησε, γιατί δείξαμε ότι είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα».

«Συναγερμός» στην ΑΕΚ!!

Το δικαίωμα της ΑΕΚ να υπερασπιστεί στο γήπεδο τις όποιες ελπίδες της για παραμονή θα υποστηρίξει την Πέμπτη ο κόσμος της. Οι φίλοι της «Ένωσης» ετοιμάζουν συλλαλητήριο έξω απ’ τα γραφεία της Λίγκας.

«Συναγερμός» στην ΑΕΚ
Μια ελάχιστη μερίδα του κόσμου της (όσο έχουν δικαίωμα όλοι αυτοί να ονομάζονται φίλοι της) ήταν εκείνη που έμοιαζε να την καταδικάζει την Κυριακή.

Μια πολύ μεγαλύτερη όμως ετοιμάζεται να βρεθεί στο πλευρό της ΑΕΚ στο αίτημα να μην υποβιβαστεί εκτός αγωνιστικών χώρων.

Την ώρα λοιπόν που το νομικό τμήμα προετοιμάζεται πυρετωδώς για την εκδίκαση της υπόθεσης διακοπής του αγώνα με τον Πανθρακικό, οι φίλοι της «Ένωσης» ετοιμάζονται επίσης πυρετωδώς για να υποστηρίξουν το δικαίωμα της ομάδας τους να παίξει στο γήπεδο τις όποιες ελπίδες της να σωθεί.

Έτσι, έξω απ’ τα γραφεία της Σούπερ Λίγκας κατά την ώρα της εκδίκασης (13:00) αναμένεται να βρεθεί αρκετός κόσμος της ΑΕΚ, συμπεριλαμβανομένης και της ORIGINAL, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας «ισονομία στο πιο στημένο και σάπιο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

«Εμείς σαν Original 21, σαν ένα ακόμα κομμάτι της μεγάλης οικογένειας της ΑΕΚ, θα συμμετέχουμε στο πανενωσίτικο κάλεσμα όλων των ΑΕΚτζήδων την Πέμπτη 17/4, ώρα 12:30, στα γραφεία της Super League, ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ 1 στο Μαρούσι, στο να δοθεί λύση για την μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου.

Απαιτούμε απλά ισονομία στο πιο στημένο και σάπιο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων.

Δώστε την λύση που μας αναλογεί και βάλτε τους κλέφτες των ονείρων μας φυλακή»
!


Πειθαρχική δίωξη σε Αλαφούζο!!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Γιάννη Αλαφούζου αλλά και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα σχόλια που έκανε μετά το τέλος του ντέρμπι.

Πειθαρχική δίωξη σε Αλαφούζο
Πειθαρχική δίωξη στον Γιάννη Αλαφούζο άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, για τα σχόλια που ακολούθησαν μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την υπόθεση της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Ιωάννη Αλαφούζου και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 4, 5 και 6 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 1-6-2012».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε δηλώσει:

«Συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε κερδίσει. Ηθικά είμαστε νικητές. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα βελτιωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα σε όλους τους τομείς. Θα βγουν στην επιφάνεια τεράστια σκάνδαλα και πιστεύω ότι θα ξετυλιχθεί σύντομα το κουβάρι. Για τη διαιτησία είναι ωραίο να κάνουμε σχόλια, αλλά απαγορεύεται. Πιστεύω όμως ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα ασκηθούν διώξεις σε ανώτατα στελέχη, για τα σκάνδαλα με τους «πίνακες διαιτησίας"».

Επίσης, τα σχόλια που έκανε στο Twitter ήταν τα ακόλουθα










Πηγή: sport-fm.gr

«Επόμενη ομάδα του Ολαϊτάν ο Ολυμπιακός»

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του από το ερχόμενο καλοκαίρι ο επιθετικός της Βέροιας, Μάικλ Ολαϊτάν, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του παίκτη, Πασχάλης Τουντούρης.

«Επόμενη ομάδα του Ολαϊτάν ο Ολυμπιακός»
Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο επιθετικός της Βέροιας, Μάικλ Ολαϊτάν, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του παίκτη Πασχάλης Τουντούρης σε ιστοσελίδα της Νιγηρίας.

Ο 20χρονος στράικερ τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της «βασίλισσας του Βορρά» έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να μπει εδώ και καιρό στο μεταγραφικό «στόχαστρο» των «ερυθρόλευκων».

«Η επόμενη ομάδα του Ολαϊτάν είναι ο Ολυμπιακός. Είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας και θα βρίσκονται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν», είπε αρχικά ο Έλληνας εκπρόσωπος του παίκτη.

Στην συνέχεια των δηλώσεών του ο Τουντούρης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ο Ολαϊτάν να κληθεί στην εθνική ομάδα U-20 της Νιγηρίας:

«Μέχρι στιγμής ο Μάικλ δεν έχει κληθεί από την Ομοσπονδία της Νιγηρίας, προκειμένου να αγωνιστεί με τη φανέλα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της FIFA που θα γίνει στην Τουρκία».
Πηγή: sport-fm.gr

Καμμένος: «Μην δείξουν ασέβεια σε 89 χρόνια ιστορίας»

Για σχεδιασμό προκειμένου να εξαφανιστεί η ΑΕΚ έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος κάλεσε τους υπεύθυνους να μη δείξουν ασέβεια στα 89 χρόνια ιστορίας της ομάδας.

Καμμένος: «Μην δείξουν ασέβεια σε 89 χρόνια ιστορίας»
Ξεκάθαρα υπέρ της ΑΕΚ τάχθηκε ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ».

«Ο σχεδιασμός για να εξαφανιστεί η ΑΕΚ δεν θα περάσει. Η Αθλητική Δικαιοσύνη πρέπει να υπερασπιστεί την ισονομία και να κρίνει με βάση τα δεδικασμένα που υπάρχουν ακόμα και για χειρότερες περιπτώσεις στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Πώς έγινε κι εκεί συνεχίστηκε το παιχνίδι; Και πού ξέρουμε ότι ήταν ΑΕΚτζήδες αυτοί οι ελάχιστοι που μπήκαν στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή; Και πού ξέρουμε ότι δεν ήταν προβοκάτσια; Να μην τολμήσουν να δείξουν ασέβεια στα 89 χρόνια ιστορίας της ΑΕΚ και στα εκατομμύρια των φίλων της, εκείνοι που δεν την θέλουν στην Α' Εθνική», τόνισε στην «Ώρα των Σπορ». Πηγή: sport-fm.gr

«Μην σκέφτεστε τι θα γίνει με την ΑΕΚ»

Το σύνθημα για τον τελευταίο αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη έχουν δώσει οι κ.κ. Πουλινάκης και Πετράκης στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ.

«Μην σκέφτεστε τι θα γίνει με την ΑΕΚ»
Προβάδισμα για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα έχει αποκτήσει ο ΟΦΗ μετά την προτελευταία αγωνιστική .

Ωστόσο, οι Κρητικοί προσπαθούν να κρατήσουν τους παίκτες προσγειωμένους και απόλυτα συγκεντρωμένους εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Αυτή τη στιγμή, χωρίς να επιβληθεί κάποια τιμωρία στην ΑΕΚ, οι Ηρακλειώτες βρίσκονται δύο βαθμούς πάνω από την Ένωση στον βαθμολογικό πίνακα.

Παρόλα αυτά, ο Μάνθος Πουλινάκης και ο Γιάννης Πετράκης τόνισαν στους ποδοσφαιριστές πως κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η έκβαση στην υπόθεση της ΑΕΚ και πρέπει οι ίδιοι να φύγουν με το «διπλό» από την Τρίπολη.

«Μην σκέφτεστε τι θα γίνει με την ΑΕΚ. Μην το έχετε στο μυαλό σας. Το ματς στο ΟΑΚΑ είναι σαν να μην έχει γίνει για εμάς. Πάμε για τη νίκη στην Τρίπολη, ώστε να μην σκεφτόμαστε τα σενάρια», είπαν μεταξύ άλλων οι δύο άνδρες στους παίκτες. Πηγή: sport-fm.gr

Όλοι μαζί και ο Μάντζιος χώρια!!

Δεν τα βρήκαν Ατρόμητος και Μάντζιος στη λύση της συνεργασίας τους και πλέον ο Έλληνας επιθετικός θα προπονείται μόνος του μέχρι τον Ιούνιο.

Όλοι μαζί και ο Μάντζιος χώρια
Αν και η οικονομική διαφορά που χωρίζει Μάντζιο και Ατρόμητο δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και υπολογίζεται στα 10.000 ευρώ, οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο θέμα της αποδέσμευσης του δεύτερου.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι ο Μάντζιος να θεωρείται πια ξένο σώμα στην ομάδα και από τη στιγμή που είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει το συμβόλαιό του που λήγει τον Ιούνιο, θα προπονείται μόνος μακριά από την υπόλοιπη ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

«Αλλος» Αστέρας!

Στο αρχικό σχήμα του Αστέρα Τρίπολης επιστρέφουν έξι βασικοί παίκτες και η ομάδα θα παρουσιαστεί διαφορετική στο αποψινό ματς της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ.

«Αλλος» Αστέρας
Καμία σχέση με τον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στον Άρη δεν θα έχει ο σημερινός Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα (20:00, OTE Sport 3).

Οι Αρκάδες γνωρίζουν πως χρειάζονται ένα αποτέλεσμα που θα τους δώσει τη δυνατότητα να κερδίσουν εκείνοι το «εισιτήριο» που οδηγεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ.

Στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη επιστρέφουν έξι βασικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν μπορούν να παίξουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Την «κυανοκίτρινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μπαντής, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τσαμπούρη, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι και Κοντοέ.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Αλβάρες και Ουσέρο, ενώ την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Ναβάρο, Ντε Μπλάσις και Ράγιος. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Λέντσε.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γεωργακόπουλος, Πιπίνης, Φορμίκα, Κάστελς, Κουρμπέλης, Κάφα και Καλαντζής. Στην Τρίπολη έμειναν οι Περόνε (δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του), Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Μπακασέτας, Εγκον και Σέτι.Πηγή: sport-fm.gr

Κόστλι: «Καμία επίσημη πρόταση από Αστέρα»

Τέλος στις φήμες που θέλουν τον Αστέρα Τρίπολης να έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο τον Κάρλος Κόστλι, έβαλε ο ίδιος ο παίκτης, δηλώνοντας πως δεν υπάρχει επίσημη πρόταση.

Κόστλι: «Καμία επίσημη πρόταση από Αστέρα»
Στις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Αστέρα Τρίπολης αναφέρθηκε ο Κάρλος Κόστλι σε Μέσα της Ονδούρας.

Ο επιθετικός της «Βασίλισσας του Βορρά» τόνισε πως έχει ακούσει για το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Αρκάδων, ωστόσο επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση.

«Έχω ακούσει και εγώ αυτά που λένε για το ενδιαφέρον του Αστέρα Τρίπολης, αλλά επίσημα δεν γνωρίζω τίποτα. Με ενδιαφέρει το πώς θα σωθεί η Βέροια, η οποία έχει και τον πρώτο λόγο, γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Ελλάδα», ήταν τα λόγια του Κόστλι.

Ο 31χρονος επιθετικός τη φετινή σεζόν έχει πάρει μέρος σε 24 αναμετρήσεις της Βέροιας και έχει σκοράρει τέσσερις φορές.Πηγή: sport-fm.gr

Ζητάει 500.000 ευρώ από Πανιώνιο!!

Ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ διεκδικεί ο Σεντρίκ Βαρό από τον Πανιώνιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «SportDay».

Ζητάει 500.000 ευρώ από Πανιώνιο!
Νέος «πονοκέφαλος» για τον Πανιώνιο, αφού όπως αναφέρει η «SportDay» ο Σεντρίκ Βαρό, ο οποίος αγωνίστηκε την περίοδο 2010-11 στην Ελλάδα προσέφυγε στα αρμόδια διεθνή όργανα διεκδικώντας 500.000 ευρώ.

Πλέον οι Νεοσμυρνιώτες ψάχνονται προκειμένου να φτάσουν σε διακανονισμό με τον παίκτη, ενώ στην ίδια κατηγορία με τον Βαρό είναι και ο Κάσπερ Ρίσκααρντ, η περίπτωση του οποίου εγκυμονεί αντίστοιχους κινδύνους.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκα» βλέμματα σε Οσπίνα!!

Την περίπτωση του Νταβίντ Οσπίνα φέρονται να εξετάζουν στον Ολυμπιακό.

«Ερυθρόλευκα» βλέμματα σε Οσπίνα
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Νταβίντ Οσπίνα.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Γαύρος», ο Κολομβιανός τερματοφύλακας της Νις αρέσει πολύ στους Πειραιώτες και θεωρείται μία εξαιρετική περίπτωση για τη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Ο διεθνής γκολκίπερ αγωνίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια στη Γαλλία, όμως δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο και πιάνει θέση ξένου.

Τη φετινή σεζόν είναι εξαιρετικός και βοηθάει την ομάδα του στην έξοδο στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μένει ελεύθερος και δεν θα χρειαστεί οι Γάλλου να πάρουν χρήματα για να γίνει η μεταγραφή.

Το οικονομικό είναι ένα ζήτημα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν ένα ποσό κοντά στις 1,5 ετησίως στον Οσπίνα που είναι το κασέ του. Πηγή: sport-fm.gr

Τού πάει το Κύπελλο…!!

Πολύ ταιριάζει στον Γιώργο Δώνη ο θεσμός του Κυπέλλου, αφού είναι η όγδοη φορά στην καριέρα του που φτάνει στα ημιτελικά της εν λόγω διοργάνωσης.

Τού πάει το Κύπελλο…
Το ρεκόρ αυτό αφορά τόσο την σταδιοδρομία του ως αθλητής, όσο κι εκείνη σαν προπονητής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός έφτασε στην τετράδα του Κυπέλλου τρεις φορές ως παίκτης του Παναθηναϊκού, (1994, 1995, 1996), δύο ως προπονητής της Λάρισας (2006, 2007) και άλλες δύο ως τεχνικός του Ατρομήτου (2011, 2012).

Από αυτές τις συμμετοχές οι έξι κατέληξαν σε πρόκριση στον τελικό, ενώ τέσσερις φορές κατάφερε να κατακτήσει το εν λόγω τρόπαιο (1993, 1994, 1995 με τον Παναθηναϊκό και άλλη μια φορά το 2007 με τη Λάρισα).Πηγή: sport-fm.gr

Με το βλέμμα στο ΟΑΚΑ!!

Στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει, παίρνοντας σκορ πρόκρισης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, να κάνει το πρώτο βήμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με το βλέμμα στο ΟΑΚΑ
Το σημαντικότερο παιχνίδι της φετινής σεζόν, φυσικά μέχρι το επόμενο, δίνει σήμερα ο ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται σήμερα τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας (20:00, OTE Sport 3).

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν απόψε να κάνουν το πρώτο βήμα για τον τελικό της 11ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, έχοντας στο πλευρό τους τον δωδέκατο παίκτη τους, και να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα ο επαναληπτικός της επόμενης εβδομάδας.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη θέλουν να «ζεστάνουν» τους οπαδούς και αν καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους, τότε η Τούμπα πολύ δύσκολα δεν θα είναι γεμάτη στους αγώνες της διαδικασίας των πλέι οφ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η μεγάλη τους… καψούρα είναι ο τίτλος που λείπει αρκετά από τον σύλλογο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο 44χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Ιτάντζ. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Αποστολόπουλος, Σίλντενφελντ, Κατσουράνης και Λίνο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Λάζαρ και Κάτσε, έχοτνας στα πλάγια τον Καμαρά και τον Λόρενς. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Έτο, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Ιντζίδης, Φωτάκης, Κίτσιου, Ρομπέρ, Γεωργιάδης. Εκτός έμειναν οι Χακόμπο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Πέλκας, Ολίσε και Βούκιτς.Πηγή: sport-fm.gr

«Εκπληκτική πρόταση της Μονακό στον Μουρίνιο»

Το ποσό των 14 εκατ. ευρώ ετησίως φέρεται να δίνει ο πρόεδρος της Μονακό στον Ζοσέ Μουρίνιο για να αναλάβει την γαλλική ομάδα.

«Εκπληκτική πρόταση της Μονακό στον Μουρίνιο»
Έτοιμοι να κάνουν τον Ζοσέ Μουρίνιο τον καλύτερα αμειβόμενο προπονητή στον χώρο του ποδοσφαίρου εμφανίζονται στην Μονακό, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Νμίτρι Ριμπολόβλεβ, παρουσιάζεται διατεθειμένος να φέρει ξανά στην κορυφή τον σύλλογο του Πριγκιπάτου.

Για αυτό τον λόγο σκοπεύει να δαπανήσει αρκετά χρήματα για να δώσει την τεχνική ηγεσία της Μονακό στον Μουρίνιο, του οποίου τις απολαβές θα εκτοξεύσει στα 14 εκατ. ευρώ ετησίως!

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι στη λίστα και της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία φέρεται να έχει κάνει διερευνητικές κρούσεις για την περίπτωσή του. Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμος και με συμπαράσταση ο Ολυμπιακός!!

Όχι μόνο δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα ο Ολυμπιακός ενόψει του τρίτου αγώνα με την Αναντολού Εφές. Αλλά θα έχει και τη συμπαράσταση οπαδών του στην Κωνσταντινούπολη!

Έτοιμος και με συμπαράσταση ο Ολυμπιακός

Στην πρώτη τους προσπάθεια λοιπόν απόψε να την πετύχουν, οι «ερυθρόλευκοι» πάνε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Κι αυτό διότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε και την τελευταία προπόνηση να ολοκληρώνεται χωρίς το παραμικρό αγωνιστικό πρόβλημα. Έχει, έτσι, την ευχέρεια να καταρτίσει με άνεση τη 12άδα του αγώνα (την οποία θ’ αποφασίσει τελευταία στιγμή).

Εκτός του γηπέδου όμως ο Ολυμπιακός θα είναι δυνατός, όσο αυτό μπορεί να γίνει σε μια έδρα όπως το «Αμπντί Ιπεκτσί», και στην εξέδρα.

Εκεί όπου έγινε γνωστό την Τετάρτη ότι θα βρεθούν περίπου 100 οπαδοί των Πειραιωτών που ξεκίνησαν από την Κομοτηνή προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

O τουρκικός Τύπος για το Εφές-Ολυμπιακός!!

Οι προημιτελικοί της Αναντολού Εφές με τον Ολυμπιακό έχουν μεταφερθεί στην Τουρκία και όπως είναι φυσικό, ο τοπικός Τύπος, αφιερώνει μεγάλα κομμάτια για την προσπάθεια της ομάδας του Μαχμουτι.

O τουρκικός Τύπος για το Εφές-Ολυμπιακός
Στις αναφορές τους οι τούρκοι δημοσιογράφοι αναγνωρίζουν τη δυσκολία του εγχειρήματος να επιστρέψει η σειρά στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα πιστεύουν πως η Αναντολού Εφές θα παρουσιαστεί καλύτερη και αποφασισμένη για να μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης για το Final Four. Η «Hurriyet», εκτός από μία μικρή προαναγγελία του αγώνα και την είδηση ότι το «Αμπντί Ιπεκτσί» αναμένεται να γεμίσει απόψε, φιλοξενεί μία συνέντευξη του Κερέμ Γκονλούμ, κορυφαίου παίκτη της Εφές και στις δύο αναμετρήσεις που έγιναν στο ΣΕΦ.

«Θέλουμε από την αρχή της σεζόν τη πρόκριση για το Λονδίνο και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους», είναι η βασική ατάκα του Τούρκου φόργουορντ. Για προσπάθεια μείωσης του σκορ κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης κάνει λόγο η αγγλική έκδοση της εφημερίδας που στέκεται στα μόλις 3/34 τρίποντα των δύο πρώτων αγώνων, ενώ πολύ μικρή είναι η αναφορά της «Sabah», που φιλοξενεί περισσότερα δημοσιεύματα ποδοσφαιρικού περιεχομένου, αφού σήμερα διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί του κυπέλλου στη χώρα.
Πηγή: sport-fm.gr

Γιαννακόπουλος: «Πάμε Λονδίνο»!

Ενθουσιασμένος από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού και τη νέα νίκη επί της Μπαρτσελόνα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος έστειλε το μήνυμα: «Πάμε Λονδίνο».

Γιαννακόπουλος: «Πάμε Λονδίνο»!
Η νίκη με σκορ 65-63 επί της Μπαρτσελόνα φέρνει τον Παναθηναϊκό ένα βήμα πριν το final-4 της Ευρωλίγκας και σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της ομάδας που ονειρεύονται το 7ο αστέρι.

Ανάλογα ήταν φυσικά τα συναισθήματα και των δύο ιστορικών ηγετών του «τριφυλλιού», Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου, οι οποίοι έκαναν δηλώσεις μετά τη λήξη του αγώνα.

«Έτσι γιορτάζει ο Παναθηναϊκός. Ήταν μια τεράστια νίκη. Πάμε Λονδίνο», ήταν τα λόγια του Παύλου Γιαννακόπουλου, ενώ ο αδελφός του Θανάσης, πρόσθεσε: «Μπράβο σε όλα τα παιδιά. Πάμε για Λονδίνο». Πηγή: sport-fm.gr

Καλάθης: «Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό»

Ο Νικ Καλάθης δεν έμεινε ασυγκίνητος για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα.

Καλάθης: «Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό»
Πριν δύο χρόνια ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα περνώντας «χειροπέδες» στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Πλέον αγωνίζεται πολλά χιλιόμετρα μακριά, αλλά ο Νικ Καλάθης χάρηκε πολύ για τη νίκη του «τριφυλλιού» επί των Καταλανών.

«Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό», έγραψε στο Twitter ο ομογενής γκαρντ, που το Σάββατο κατέκτησε με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν το Eurocup και παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή στην επόμενη Ευρωλίγκα.

Πηγή: sport-fm.gr

Γκιστ: «Έτοιμοι για έναν ακόμη πόλεμο»

Ο Τζέιμς Γκιστ «δεσμεύεται» μέσω του www.sport-fm.gr πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει κατάθεση ψυχής για την πρόκριση στο Final 4. «Θα γίνει πόλεμος με την Μπαρτσελόνα την Πέμπτη», τονίζει.

Γκιστ: «Έτοιμοι για έναν ακόμη πόλεμο»
Ενθουσιασμένος από την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, προσγειωμένος και χωρίς διάθεση να πανηγυρίσει πρόωρα την πρόκριση στο Final 4, αλλά αποφασισμένος να παλέψει με τους συμπαίκτες του και τον κόσμο της ομάδας για να κάνει ο Παναθηναϊκός το 3-1 επί της Μπαρτσελόνα την Πέμπτη δήλωσε ο Τζέιμς Γκιστ στο www.sport-fm.gr.

«Θα γίνει πόλεμος. Είναι όνειρο η συμμετοχή στο Final 4, αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμη. Η Μπαρτσελόνα δεν θα μας αφήσει να κάνουμε περίπατο», μας είπε με τα πόδια του βουτηγμένα στον πάγο ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, που παραδέχτηκε πως άντεξε στους πόνους για να βοηθήσει την ομάδα του.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τζέιμς Γκιστ στο www.sport-fm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη:
-Είστε πλέον ένα βήμα από την πρόκριση στο Final 4 μετά από μία δραματική νίκη… «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όλα όσα δώσαμε μέχρι τώρα σε αυτή τη σειρά ήταν πραγματικές μάχες. Πρέπει να παραδεχτούμε την Μπαρτσελόνα. Είναι σπουδαία ομάδα και παλεύει για κάθε μπάλα. Και τα τρία ματς έχουν κριθεί στο σουτ. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Δεν πανηγυρίζουμε. Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα θα έρθει να δώσει μάχη για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να επιστρέψει στην έδρα της για πέμπτο ματς. Είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά έχουν μεγάλους παίκτες και δεν πρόκειται να μας αφήσουν έτσι να κερδίσουμε».

-Πώς ένιωσες μετά τον τραυματισμό σου στο δεύτερο ματς. Σε επηρέασε; «Προσπάθησα να μην το σκέφτομαι καν. Στο μπάσκετ υπάρχουν οι τραυματισμοί και ειδικά σε αυτό το σημείο της σεζόν με τα συνεχή δύσκολα παιχνίδια είναι κάτι φυσιολογικό. Πρέπει να παίζεις συχνά υπομένοντας τον πόνο. Αυτό προσπάθησα να κάνω κι εγώ, να μείνω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και να παίξω παρά τις όποιες ενοχλήσεις».

-Πέτυχες κάποια καθοριστικά καλάθια στο φινάλε κι έπαιξες εξαιρετική άμυνα πάνω στον Ναβάρο μετά τη χαμένη σου βολή. Πώς έζησες αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς; «Κάθε κατοχή μετρά. Όλα τα ματς κρίθηκαν σε λεπτομέρειες, ένα σουτ, ένα λάθος, ένα ριμπάουντ, μια καλή άμυνα… Αστόχησα σε μία κρίσιμη βολή, αλλά ήθελα να επανορθώσω και προσπάθησα να παίξω καλή άμυνα για να μην αφήσω στην Μπαρτσελόνα να βρει τρίποντο. Πρέπει να παίζεις κάθε δευτερόλεπτα με το ίδιο πάθος, μέχρι να δείξει το χρονόμετρο μηδέν».

-Ένα σχόλιο για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο… «Ήταν φανταστική. Ευχαριστούμε τον κόσμο, γιατί μας έδωσε μεγάλη ώθηση, ακόμη και στις στιγμές που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ελπίζω να συνεχίσουν να είναι στο πλευρό μας και την Πέμπτη να κάνουν ακόμη περισσότερη φασαρία. Κι εμείς με τη σειρά θα μας θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο δυνατοί».

-Είναι όνειρο για σένα να φτάσεις στο Final 4; «Σίγουρα. Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει τον κόσμο του σε παρουσίες στο Final 4. Εμένα θα είναι η πρώτη μου φορά, αν τα καταφέρουμε. Όμως το Final 4 δεν είναι εδώ ακόμη. Πρέπει να πάρουμε μία ακόμη νίκη. Είμαι σίγουρος πως όλα τα παιδιά στην ομάδα θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Όμως η Μπαρτσελόνα δεν θα κάνει στην άκρη και δεν θα μας αφήσει να κάνουμε περίπατο. Θα είναι πόλεμος το παιχνίδι της Πέμπτης».

Νικήστε… Σκουπίστε… Τελειώσατε!!

Να σφραγίσει το εισιτήριο του για το Final 4 του Λονδίνου θέλει ο Ολυμπιακός που απόψε κοντράρεται με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη (20:00), στο τρίτο ματς των play offs της Euroleague.

Νικήστε… Σκουπίστε… Τελειώσατε
Μία νίκη από την πρόκρισή του στο Final 4 του Λονδίνου απέχει ο Ολυμπιακός και απόψε (20:00, Novasports 3) στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Εφές μπορεί να… σκουπίσει και να ξεμπερδεύει.

Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται για τρίτη φορά στην σειρά των play offs της Euroleague με το συγκρότημα του Οκτάι Μαχμούτι και έχουν την ευκαιρία να κλείσουν εισιτήριο για την τετράδα καθώς επικράτησαν 2-0 στα δύο πρώτα ματς στο ΣΕΦ.

Τα πράγματα πάντως δεν αναμένεται να είναι εύκολα για τους Πειραιώτες. Η Εφές θα παλέψει μέχρι τέλους για τη νίκη που θα την διατηρήσει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης και στην προσπάθειά της αυτή θα έχει και την στήριξη των οπαδών της. Βέβαια όσο θετικά μπορεί να λειτουργήσει αυτό, άλλο τόσο μπορεί να δράσει και εναντίον της λόγω της αυξημένης πίεσης που θα υπάρχει στους παίκτες της ομάδας. Πάντως ο τουρκικός σύλλογος είναι πολύ δυνατός στην έδρα του. Μετρά φέτος στην Euroleague ρεκόρ 9-3, ενώ στις νίκες περιλαμβάνεται και η ευρεία επικράτηση επί του Ολυμπιακού τον Οκτώβριο για την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης (98-72).

Αγωνιστικά οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη ταξίδεψαν 14 παίκτες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε μαζί του στην αποστολή και τους Πέρκινς και Γεωργάκη για να έχει το κεφάλι του… ήσυχο σε περίπτωση απροόπτου.

Πλήρεις και οι γηπεδούχοι. Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς που είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας λόγω ενοχλήσεων στη μέση φαίνεται να είναι μία χαρά και στη διάθεση του προπονητή του.

Όσο για την παράδοση... απόλυτη ισορροπία: οι δύο ομάδες έχουν από πέντε νίκες επί τουρκικού εδάφους. Κόντρα στην Εφές ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται από βραδιές θριάμβου, όπως το 77-42 της Πόλης το 1994 ή την περσινή νίκη με 67-65, που άνοιξε το δρόμο για το Final 4.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Χοσέ Ραμόν Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Έντι Βιατόρ (Γαλλία).Πηγή: sport-fm.gr