Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τους... εφιάλτες που βλέπει ο Ναβάρο με τον Μάικ Μπράμος, την καρδιά που έχει δείξει ο Παναθηναϊκός, αλλά και τις λύσεις που θα πρέπει να βρει την Πέμπτη.

Η μπασκετική λογική πήγε περίπατο γιατί τις νίκες δεν τις δίνουν μόνο τα συστήματα και οι τακτικές. Χρειάζεται και ψυχή και καρδιά. Και μέχρι τώρα στη σειρά του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, η καρδιά έχει χρώμα πράσινο.
Ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στη ζώνη του Πασκουάλ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο προπονητής της Μπάρτσα έκανε κίνηση ματ, τη μάχη του πάγκου δεν την έχασε τούτη τη φορά. Ο Πεδουλάκης δεν είχε απάντηση στη σπαζοκεφαλιά του αντίπαλου προπονητή και οι Καταλανοί έδειχναν ότι θα κάνουν το δικό τους μπρέικ στο ΟΑΚΑ. Μόνο που δεν φτάνει η άμυνα, δεν φτάνει η ζώνη, για να πετύχει μια ομάδα το στόχο της. Χρειάζεται και παίκτες ικανούς να γράψουν την ιστορία.
Ε, για άλλη μια φορά οι παίκτες που έγραψαν την ιστορία ήταν στον Παναθηναϊκό. Πρώτος απ' όλους ο σπουδαίος Μάικ Μπράμος, κορυφαίος της ομάδας του σε άμυνα και επίθεση για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Ο Ναβάρο βλέπει... εφιάλτες με τον Ελληνα γκαρντ. Και φυσικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που επί της ουσίας πέτυχε και πάλι το καλάθι της νίκης. Με λίγη δόση τύχης τούτη τη φορά, αφού το τρίποντο που έβαλε ένα λεπτό πριν από τη λήξη μπήκε με τη βοήθεια του ταμπλό... Λίγο πριν, είχε δώσει εκ νέου προβάδισμα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ενώ σημαντικό ότι και το κάρφωμα του Λάσμε, που μετά από ασίστ του Μασιούλις είχε φέρει τη διαφορά στους 2.
Όσο για την Μπαρτσελόνα; Εχει δύο γεννημένους νικητές, αλλά οι υπόλοιποι είναι μόνο λόγια. Ο Τόμιτς για παράδειγμα επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά παικτών από την Κροατία δεν είναι για τα δύσκολα. Έχασε δύο κρίσιμες βολές... Στην επόμενη επίθεση της Μπάρτσα, ο γίγαντας Σάδα βρέθηκε δύο φορές μόνος του. Ούτε καν κοίταξε το καλάθι. Έψαξε για πάσα. Ο Λόρμπεκ, ο Χουέρτας αγνοούνται. Αναγκαστικά ο Ναβάρο και ο Γιασικεβίτσιους έπρεπε να πάρουν την ευθύνη. Αστόχησαν όπως και στο δεύτερο παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Χρειάζεται και καρδιά, αλλά και τύχη. Και ο Παναθηναϊκός την έχει ως τώρα. Ο Γιασικεβίτσιους και στα δύο παιχνίδια είχε την ευκαιρία να αλλάξει την ιστορία της σειράς. Δεν τα κατάφερε. Όπως και να έχει, έχουμε ζήσει ήδη τρία θρίλερ, τρία ματς που έχουν κριθεί στο τελευταίο σουτ. Μέχρι τώρα, ο παίκτης-κλειδί είναι ο Διαμαντίδης που γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού.
Προσοχή, όμως. Το 2-1 έγινε, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν προκρίθηκε. Και τα τρία παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, στο σουτ. Το πιθανότερο είναι να συμβεί το ίδιο και την Πέμπτη. Και ήδη η Μπαρτσελόνα βρήκε ένα αδύνατο σημείο των πράσινων... Η ζώνη δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό, που πέτυχε 27 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο...Λογικά, στον τέταρτο αγώνα της σειράς οι Καταλανοί θα καταφύγουν πιο νωρίς στη λύση της ζώνης. Αν βρει λύσεις ο Παναθηναϊκός, το 3-1 είναι σίγουρο. Αλλιώς θα ζήσουμε άλλο ένα θρίλερ.