Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα»

Ο Κώστας Ρουγκάλας εντυπωσίασε με τον Ολυμπιακό στα ματς της ομάδας Νέων στο NextGen Seires και δεν άφησε ασυγκίνητους τους σκάουτερ των αγγλικών ομάδων που άρχισαν να τον παρακολουθούν.

«Είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα»
Έτσι, ο νεαρός αμυντικός μίλησε στην «Independent» και αναφέρθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, στις αγγλικές ομάδες που συμμετείχαν, στην Εθνική ομάδα, της οποίας είναι μέλος και την οικονομική κρίση.

Αναλυτικά:

Το Next Gen Series: «Είναι μία πολύ καλή και οργανωμένη λίγκα, με πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε στον θεσμό του Next Gen Series και μας δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε το ταλέντο μας στην Ευρώπη. Φτάσαμε στην τελική οκτάδα στην πρώτη μας συμμετοχή και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με την πορεία μας».

Τις αγγλικές ομάδες του θεσμού: «Οι δύο αγγλικές ομάδες, με τις οποίες τεθήκαμε αντιμέτωποι (Άρσεναλ και Άστον Βίλα), ήταν οι πιο σκληρές και δυνατές, γιατί έπαιζαν σε υψηλό τέμπο. Ήταν δύσκολο να τις πρεσάρουμε».

Τον Γιώργο Κατίδη και τον χαιρετισμό του: «Πιστεύω ότι ο Γιώργος προσπάθησε να κερδίσει τον σεβασμό του κόσμου της ΑΕΚ, μέσω αυτής της κίνησής του. Η σχέση του μαζί τους δεν ήταν καλή εκείνη τη στιγμή και εκείνος δεν κατάλαβε τις συνέπειες που μπορεί να είχε την ώρα που το έκανε. Εάν ήξερε ότι εκείνο που έκανε ήταν σαν χαιρετισμός των Ναζί και πως θα τον έκανε να φανεί φασίστας, θεωρώ πως δεν θα είχε προβεί ποτέ σε μία τέτοια ενέργεια».

Την Εθνική Ελλάδας: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αγωνίζομαι για την Ελλάδα και να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Θα ήταν ένα ακόμα πιο μεγάλο επίτευγμα το να φτάσω στη Εθνική ανδρών. Ποιός δεν θα ήταν, άλλωστε, χαρούμενος και περήφανος όταν είναι αρχηγός της Εθνικής ομάδας της χώρας του»;

Την κρίση στην Ελλάδα: «Όλοι στην Ελλάδα νιώθουν τις επιπτώσεις της κρίσης, όπως και η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και εγώ. Όσο για τον αθλητισμό, η κρίση έχει επηρεάσει, όμως είναι καλό που οι ομάδες έχουν στραφεί στις ακαδημίες τους και σε νεαρούς παίκτες και προσπαθούν να 'χτίσουν' τα δικά τους παιδιά».

Τη Σούπερ Λίγκα: «Ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα δεν είναι τόσο μεγάλος. Πιστεύω, όμως, ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει σύντομα». πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: