Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σώζεται με πτώχευση!

Η επόμενη ημέρα για την ΑΕΚ αυτή την ώρα είναι ιστορία άγνωστη και δύσκολα -ακατόρθωτα θα λεγε κανείς- προβλέψιμη. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Καθώς οι εξελίξεις που θ ακολουθήσουν την όποια οριστική απόφαση ληφθεί για τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ θα προκαλέσει ιστορικά πρωτόγνωρα δεδομένα στην ομάδα. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια που είναι αντικειμενικά. Λίγα, όμως πολύ απλά και λογικά.
Πρώτο και πολύ σημαντικό: Η ενδεχόμενη συμμετοχή στη Football League (δηλαδή σε επαγγελματική κατηγορία) θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερα τα οικονομικά της ΠΑΕ! Καθώς το χρέος των 35.000.000 ευρώ θα παραμείνει και μετά τον υποβιβασμό την ώρα που τα έσοδα από την τηλεόραση, τους χορηγούς και προφανώς τα εισιτήρια θα μειωθούν δραματικά. Η οικονομική σωτηρία της ΑΕΚ μπορεί να γίνει ως διαδικασία ρεαλιστική μονάχα εάν πτωχεύσει! Όπως λέει κι ένας φίλος «άρρωστος» με την Ένωση: «Έχουν χαθεί καμία 15αριά χρονάκια. Εάν είναι να σωθούμε ας περιμένουμε και δύο ακόμα».
Δεδομένο δεύτερο: Εάν η πτώχευση επιλεγεί, χάρη στην οποία το μεγαλύτερο μέρος των χρεών διαγράφεται καθώς η ομάδα μετατρέπεται σε σωματείο ερασιτεχνικό, οι συνέπειες για όσους είχαν το δικαίωμα της υπογραφής τα τελευταία χρόνια θα είναι τεράστιες. Με δέσμευση της περιουσίας τους ακόμα και με ενδεχόμενη φυλάκιση. Σε αυτό το σενάριο δεν αποκλείεται να βγουν στην επιφάνεια απίστευτες λεπτομέρειες για το παρελθόν των διοικήσεων, από την εξιστόρηση των οποίων θα εξηγηθεί και αποκαλυφθεί σε όλους η διαδρομή που οδήγησε στο τέλος την ομάδα. Και σε αυτή την περίπτωση κάποιοι θα προτιμήσουν να μην κυκλοφορούν πλέον ελεύθεροι...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: