Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πεδουλάκης: «Προσγειωμένοι...»

Προσγειωμένοι ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την Μπαρτσελόνα πρέπει να παραμείνουν όλοι στον Παναθηναϊκό τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

Πεδουλάκης: «Προσγειωμένοι...»
Ο Αργύρης Πεδουλάκης στη συνέντευξή Τύπου του αγώνα με την Μπαρτσελόνα επεσήμανε ότι παρά την μία νίκη που απομένει για τον Παναθηναϊκό για να πάρει την πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκας πρέπει να κρατήσουν όλοι χαμηλούς τόνους και να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι της Πέμπτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη στη συνέντευξη Τύπου:

-Για τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα:

«Είδαμε ένα παιχνίδι περίπου όπως και τα υπόλοιπα. Σκοπός μας ήταν να κατεβάσουμε την Μπαρτσελόνα, ώστε να είμαστε ανταγωνισμοί. Περιμέναμε την αφύπνιση του Λόρμπεκ, είναι σημαντικός και στη δημιουργία και στην εκτέλεση, δουλέψαμε επί δύο ημέρες και στην άμυνα ζώνης. Από το πολύ θέλω μας και την ατμόσφαιρα δεν διαβάσαμε καλά κάποιες φάσεις, είχαμε αδυναμίες, πήγαμε σε παράλογο μπάσκετ, αλλά είναι λογικό. Κάποια παιδιά δεν είχαν παίξει καν στην Ευρωλίγκα, πόσο μάλλον σε τέτοια σειρά. Βέβαια, την εμπειρία την περπατάς. Μας έβγαλε έξω από το σχέδιο και το δεύτερο φάουλ του Τζέιμς Γκιστ, είχαμε πρόβλημα στο ροτέισον κι εκεί η Μπαρτσελόνα, στο τρίτο δεκάλεπτο, έκανε το παιχνίδι της. Στο τέλος χρειάζεται και τύχη. Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ έμπειρη. Πρόκειται για εξαιρετική ομάδα, αποτυπώνεται από το 22-2 που είχε ολόκληρη τη χρονιά. Εμείς μέσα από την άμυνα έχουμε ενοχλήσει την ψυχολογία τους και σε μεγάλα διαστήματα έχουμε χαλάσει το παιχνίδι τους. Κάναμε ένα βήμα ακόμα, ωστόσο έχουμε το πιο δύσκολο την Πέμπτη (18/04). Για αυτό θα πρέπει μείνουμε προσγειωμένοι, συγκεντρωμένοι, να δούμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας».

-Για το 2-1 στην προημιτελική σειρά με την Μπαρτσελόνα:
«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι έτοιμος, έχει κάνει υπέρβαση. Η επιθυμία, όμως, αποτυπώνεται από τη συμπεριφορά των παικτών. Είδατε πώς βούτηξε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Τα ψηλά παιδιά μας έχουν καθαρίσει τα ματς, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης διαβάζει πολύ καλά τις φάσεις. Όλα αυτά είναι διάθεση».

-Για τον Γκιστ, που έπαιξε τραυματίας:
«Είναι παιδί με τρομερή εξέλιξη. Θέλει να βελτιωθεί, βοήθησε πολύ στο τέλος με την ενέργειά του, ήταν και ξεκούραστος. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα στο ροτέισον, πρέπει να διαχειριστούμε κι αυτό».

-Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού:
«Η εικόνα τους ήταν φανταστική, κανείς άλλος δεν μπορεί μαζέψει τόσο εύκολο, τόσο γρήγορα και με τέτοιο παλμό τόσο κόσμο. Αν και περίμενα να το πληρώσουμε στην επίθεση, ήμασταν λίγο βιαστικοί στις επιλογές μας για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: