Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»

«Να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε και να κάνουμε κάτι ξεχωριστό στην Τούμπα», δήλωσε ο Σταύρος Τσουκαλάς, ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

«Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»
Να διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους στην τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κόντρα στον ΠΑΟΚ (21/4) εξέφρασε ο Σταύρος Τσουκαλάς.

Ο μέσος του ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε πως ακόμη έχουν δρόμο μπροστά τους, καθώς το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει.

Ο Τσουκαλάς τόνισε πως η σωστή διαχείριση των επιτυχιών είναι αυτή που ξεχωρίζει έναν αθλητή από έναν πρωταθλητή. Ακόμη, αναφέρθηκε στον κόσμο και την υποστήριξη που πρόσφερε στην ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Super FM 104.3:

Για τον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ:
«Πρέπει να συγκεντρωθούμε σ' αυτόν τον αγώνα, γιατί το πρωτάθλημα δεν τελείωσε, έχουμε δρόμο ακόμα. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και δεν πρέπει να δώσουμε δικαιώματα με τέτοια χρονιά που έχουμε κάνει. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πάμε εκεί να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Κι εγώ αλλά και όλα τα παιδιά πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό στην Τούμπα».

Για το πώς καταφέρνουν να αφήνουν τις επιτυχίες πολύ γρήγορα πίσω και να συγκεντρώνονται στο επόμενο ματς:
«Αν θες να πρωταγωνιστείς αυτό είναι κανόνας. Ο αθλητής από τον πρωταθλητή φαίνεται και απ' αυτές τις λεπτομέρειες. Εμείς χαρήκαμε δύο μέρες αυτήν τη φορά, αντί για μία και από Τετάρτη ξανά στις προπονήσεις».

Για τον κόσμο που κέρδισε η ομάδα με τις εμφανίσεις και την πορεία της:
«Τα μηνύματα που λαμβάνω εγώ είναι ότι έχουμε κερδίσει και τον κόσμο κι άλλων ομάδων. Απ' ό,τι βλέπω ο ποδοσφαιρικός κόσμος θέλει να έχει μια ομάδα σαν τα Γιάννενα. Κουράστηκε να βλέπει τα ίδια και τα ίδια, ήθελε κάτι άλλο και τα Γιάννενα είναι ομάδα με δυναμική.
Στα Γιάννενα το μήνυμα που έλαβα είναι ότι ξεσηκώθηκε ο κόσμος που «κοιμόταν». Όλοι μας ακούγαμε για την εποχή των Αργεντινών, καιρός να υπάρξει και κάτι πιο νέο. Εκείνη η ομάδα που τη θυμάται ακόμα ο κόσμος σημαίνει ότι έκανε κάτι πολύ μεγάλο και προσωπικά για μένα το σημαντικό είναι να σε θυμάται ο κόσμος όταν τελειώσεις το ποδόσφαιρο και να καταφέρεις να γίνεις κομμάτι της ιστορίας της. Κι εγώ και όλοι οι συμπαίκτες είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό.
Ο κόσμος στα Γιάννενα, πάντως, στηρίζει την ομάδα, δεν μας σχολίασε αρνητικά ακόμα και σε κάποια παιχνίδια που δεν ήμασταν τόσο καλοί και σίγουρα ισχύει αυτό που λέμε, μία πόλη μία ομάδα. Όλη η πόλη στηρίζει τον ΠΑΣ».

Για την ομάδα που παίζει και για τον προπονητή:
«Το να παίζεις για τον προπονητή σημαίνει κάτι. Από την πρώτη στιγμή είδα έναν νεαρό άνθρωπο με φοβερή δίψα να μάθει πράγματα και όλα γίνονται με πρόγραμμα. Και αυτός και όλο το επιτελείο βοήθησαν πολύ. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον προπονητή, γιατί και ο κόουτς είναι ταπεινός και χαμηλών τόνων. Γίνεται φοβερή δουλειά, παρά τις δυσκολίες και είναι μεγάλο κατόρθωμα. Αγωνιστικά είναι το αφεντικό της ομάδας ο κ. Χριστόπουλος».

Για τον Τάσο Πάντο και τη δήλωσή του ότι συνεχίζει το ποδόσφαιρο αν η ομάδα βγει στο Champions League:
«Ο Τάσος με μία λέξη είναι ψυχάρα. Μεγάλη προσωπικότητα, βοήθησε πολύ την ομάδα και πιστεύω ότι άνετα θα έπαιζε άλλα 2-3 χρόνια.
Όσον αφορά τη δήλωση, την άκουσα. Μπορεί να το είπε αστειευόμενος, αλλά δεν είναι και δύσκολο! Καλόν είναι να αρχίσει να ετοιμάζεται για του χρόνου! Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνουμε στα play-off, αλλά όπως έχετε δει η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Θα προσπαθήσουμε να το χαρούμε όλο αυτό, θα παίξουμε ελεύθερο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα μας βγει σε καλό. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τις άλλες ομάδες που θα είναι στα play-off».

Για το αν σκέφτεται ένα χρόνο νωρίτερα την επέκταση του συμβολαίου του:
«Ειδικά αυτές τις μέρες δεν σκέφτομαι τίποτα. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα και είναι νωρίς να το συζητήσουμε. Αν όμως η ομάδα συνεχίσει να έχει μια ανοδική πορεία και με καλύπτει, θα δούμε».

Για το σήριαλ του καλοκαιριού που τον ήθελε να είναι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα και πόσο δικαιωμένος ένιωσε για την τελική του επιλογή:
«Ειδικά τις τελευταίες μέρες αυτό μου το λένε πολλοί και το ακούω έντονα. Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα η επιλογή αποδείχτηκε καλή, οι συγκυρίες στο ποδόσφαιρο είναι σημαντικές. Δεν θα έλεγα ότι ήταν τύχη, αλλά συγκυρίες. Οι ευκαιρίες έρχονται, αλλά μετά ξέρεις αν τις άρπαξες. Εκ του αποτελέσματος η επιλογή του ΠΑΣ αποδείχτηκε η καλύτερη για μένα.
Την απόφαση δεν την πήρα βιαστικά το προηγούμενο καλοκαίρι. Όποια απόφαση και να πάρω τη σκέφτομαι, τη συζητάω με δικούς μου ανθρώπους και σήμερα νιώθω δικαιωμένος. Οι άνθρωποι που μίλησα εδώ στα Γιάννινα με ώθησαν να πάρω την τελική απόφαση. Ο κ. Χριστόπουλος μου έδειξε ότι με πιστεύει πολύ και κατάλαβα ότι ο άνθρωπος έχει μεράκι και διάθεση για δουλειά και κατάλαβα ότι θα μπορούσα να κερδίσω πράγματα».

Για το άγχος που υπήρχε στο παιχνίδι με την Κέρκυρα που κρινόταν η είσοδος της ομάδας στα play-off:
«Όσο φτάναμε προς το τέλος του πρωταθλήματος σίγουρα αυξανόταν το άγχος και η πίεση, τα οποία όμως υπάρχουν πάντα και ειδικά σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ. Με την Κέρκυρα ήταν το ματς της χρονιάς όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, αλλά εκεί πρέπει να έχεις την προσωπικότητα να βγει δημιουργικά το άγχος για να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα.
Η ομάδα έχει κάνει φοβερή πορεία φέτος και νομίζω ότι μόνο να κερδίσουμε είχαμε από ένα τέτοιο ματς».

Για το πώς έζησε τα τελευταία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα:
«Νομίζω ότι πέρασαν γρήγορα τα τελευταία λεπτά, αλλά μου φάνηκαν σαν εβδομάδες οι τελευταίες 2-3 μέρες πριν τον αγώνα. Ήθελα να έρθει πολύ γρήγορα η Κυριακή να κάνουμε τη δουλειά μας. Την περιμέναμε πολύ καιρό την επιτυχία και Δόξα τω Θεώ, ήρθε».

Για το αν η πιο δύσκολη εβδομάδα ήταν πριν τον αγώνα με τον Άρη, για τον οποίο υπήρχε αρκετή παραφιλολογία:
«Δεν είχαμε δώσει το δικαίωμα να πιστεύει κάποιος ότι θα βοηθήσουμε κάποια ομάδα. Εμείς είχαμε μεγαλύτερο στόχο από τον Άρη. Παίζαμε κάτι ιστορικό για μας. Τελικά τους διαψεύσαμε όλους».

Για τις δυσκολίες μέσα στη χρονιά που η ομάδα κατάφερε να τις υπερνικήσει:
«Η δυσκολία σε κάνει δυνατό, γι' αυτό και η ομάδα δυνάμωνε μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν αισθανόμασταν ότι μας κυνηγάνε στη βαθμολογία. Τελειώνοντας κάποια ματς τότε συνειδητοποιούσαμε τι γινόταν. Τελικά αυτό μας βοήθησε, γιατί δείξαμε ότι είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: