Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Κοντά στην ανανέωση ο Μασεράνο


Ο Μασεράνο με τη φανέλα της Λίβερπουλ Αισιόδοξος για την παραμονή του Μασεράνο στη Λίβερπουλ είναι ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος θεωρεί ότι ο Αργεντινός μέσος θα βάλει την υπογραφεί του σε νέο συμβόλαιο με τους "κόκκινους", αν και το τωρινό τον "δεσμεύει" μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Ο Ισπανός τεχνικός αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο 26χρονος πέρσι ήθελε να μετακομίσει στη Βαρκελώνη για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, όμως, πλέον νοιώθει καλύτερα Μέρσεσαϊντ και επιθυμεί να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του αγγλικού συλλόγου.

"Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Θα χρειαστούν και άλλες συζητήσεις για να ξεκαθαριστούν κάποια θέματα, όμως, είμαστε πιο κοντά από ποτέ. Ο Μασεράνο είναι ποδοσφαιριστής που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για αρκετούς. Είναι πολύτιμος για την ομάδα και σε κάθε παιχνίδι δείχνει την αφοσίωση του με το πάθος που αγωνίζεται", κατέληξε ο Μπενίτεθ.

Χωρίς Κίσλινγκ η Λεβερκούζεν με Σάλκε


Τρία γκολ πέτυχε ο Κίσλινγκ στη νίκη της Λεβερκούζεν Χωρίς τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Στέφαν Κίσλινγκ, θα παραταχθεί η Μπάγερ Λεβερκούζεν στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου με τη Σάλκε, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοίκηση του συλλόγου. Ο Κίσλινγκ ταλαιπωρείται από έναν μυϊκό τραυματισμό, τον οποίο "κληρονόμησε" στον αγώνα με τη Ντόρτμουντ, και δεν θα προλάβει το μεγάλο ματς που ακολουθεί. Η ήττα με 3-0 από τη Μπορούσια όχι μόνο έριξε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τις "ασπιρίνες", αλλά έφερε και τον τραυματισμό του πρώτου σκόρερ της μπουντεσλίγκα με 16 τέρματα.

Ο Κίσλινγκ δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λεβερκούζεν ενόψει του ντέρμπι με τη δεύτερη της βαθμολογίας, καθώς και ο δεύτερος σκόρερ της, Ερεν Ντερντιγιόκ (έχει 12 γκολ), επίσης ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο πόδι και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Ανατροπή και... νίκη για τον Πιερικό!


Οι παίκτες του Πιερικού πανηγυρίζουν το γκολ του Ολγκίν Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Πιερικός επιβλήθηκε 2-1 του Εθνικού Αστέρα και πρόσθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό του. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση των τριών πόντων.

Η ομάδα της Καισαριανής ήταν αυτή που κατάφερε να βρει πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 35' ο Ουκάρ με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα, Γουμάγια.

Ωστόσο, η απάντηση των Μακεδόνων ήταν πολύ γρήγορη, καθώς στο 45' ο Πέντα άφησε έξυπνα την μπάλα στον Γκουγκουλιά και εκείνος με σουτ σκόραρε για τους "μελανόλευκους".

Οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη και τελικά αυτό ήρθε στο 85' για τους Κατερινιώτες όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέντα, ο Παντελιάδης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1.

Στο επόμενο λεπτό, ο Εθνικός Αστέρας απείλησε όταν ο Κολόκας επιχείρησε Κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας, Γουμάγιας απέκρουσε και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουμάγιας, Παντελιάδης, Εξουζίδης, Πέντα (88' Παστός), Φρέντερικς (46' Ολγκίν), Χατζηζήσης, Τασίδης, Θάνος, Γκουγκουλιάς (66' Ρέγες), Γιαζιτζόγλου, Κοντέων
Εθνικός Αστέρας (Αντώνης Μανίκας): Γκίτκος, Τραορέ, Κριπιντίρης, Ουκάρ, Πασάς, Χωριανόπουλος (56' Διαμάντης), Κολόκας (89' Φαμπίνιο), Λουάμο, Σικαλόπουλος (82' Λιόσης), Παριανός, Καρατζάς

Nίκη Διαγόρα με... υπογραφή Ρούσεφ


Ο Ρούσεφ πανηγυρίζει το γκολ του Διαγόρα Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιβάν Ρούσεφ, ο Διαγόρας επιβλήθηκε 2-1 του Παναιτωλικού στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Ο Βούλγαρος μέσος έκανε τη διαφορά ανάμεσα στους δύο αντιπάλους πετυχαίνοντας τα γκολ των νικητών.

H oμάδα της Ρόδου αναζήτησε το γρήγορο γκολ και το πέτυχε στο 16' όταν ο Πουλόπουλος τροφοδότησε τον Ρούσεφ και εκείνος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα Πονηρού.

Από την πλευρά τους, οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν στο 45' να φτάσουν στην ισοφάριση με κοντινό σουτ του Θεοδωρίδη.

Ωστόσο, στο 63' ο Ρούσεφ... ξαναχτύπησε. Ο Βούλγαρος μέσος επιχείρησε κεφαλιά μετά από σέντρα του Κατερίνη και σκόραρε για δεύτερη φορά.

Ο Διαγόρας διατήρησε το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι τέλους παρά την επιθετικότητα που προσπάθησε να αναπτύξει ο Παναιτωλικός.

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Βελλίδης, Σπάρταλης, Ρούσεφ (85' Δήμου), Μπριλάκης, Μπακομήτρος (35' Κωνσταντινίδης), Ακόστα, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος, Γεωργιάδης (65' Τριανταφύλλου), Κατερίνης, Σαλαμαστράκης.
Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Πονηρός, Παλαιολόγος, Δέντσας, Στόρμπαεκ (81' Μπελεβώνης), Ζουρούδης, Αναστασιάδης, Μπαϊκαρά, Θεοδωρίδης, Μουμίν (66' Μπουμάλ), Δημούτσος (78' Χάντζιτς), Γκιόλιας.

Στην Καβάλα παίζει για την ιστορία του


Οι παίκτες του Αρη πανηγυρίζουν.... H αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την αναμέτρηση του κυπέλλου, ανήμερα της επετείου ίδρυσης του Aρη, πριν από 96 χρόνια και, βέβαια, ανήμερα του Ευαγγελισμού. Ο Κούπερ μετράει τις δυνάμεις των παικτών του στην προετοιμασία και όπως φαίνεται, όσοι ξεκουράστηκαν στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, επιστρέφουν στο βασικό σχήμα για να στοχεύσουν σε νίκη πρόκριση κι όχι απλά σε ένα σκορ πρόκρισης που μπορεί να είναι ακόμη και ήττα από την Καβάλα.

Την Πέμπτη, λοιπόν, υπάρχει αγώνας για τον Aρη και είναι ένας από τους σημαντικότερους φετινούς με δεδομένο ότι του δίνεται η ευκαιρία μετά το 3-1 του Χαριλάου, να σφραγίσει τη συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου.
Ο Σηφάκης, ο Αράνο και ο Πρίττας, παίκτες που ξεκουράστηκαν και δεν αγωνίστηκαν απέναντι στον Πανιώνιο, θα είναι παρόντες και ήδη βρίσκονται στα πλάνα του προπονητή.

Κοντρέρας: "Να κερδίσουμε και τη διαιτησία"


Ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Κοντρέρας Ο Πάμπλο Κοντρέρας μιλώντας για το ατυχές αποτέλεσμα με την ΑΕΚ και την συνέχεια του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στις ελπίδες κατάκτησης του πρωταθλήματος που έχει ο "δικέφαλος" του Βορρά: "Φυσικά υπάρχουν οι ελπίδες, μέχρι τα μαθηματικά να πουν το αντίθετο. Σίγουρα είναι λίγες όμως ακόμα υπάρχουν. Αλλά ψυχολογικά έχουμε επηρεαστεί μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες. Μετά την λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ μάθαμε την νίκη του Ολυμπιακού, δεν ήταν ότι καλύτερο για εμάς και την ψυχολογία μας αφού δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το αποτέλεσμα".

Και πρόσθεσε: "Πάντα παίζουμε για το καλύτερο με την βοήθεια του κόσμου μας, οι ήττες εντός έδρας είναι ελάχιστες. Θέλουμε να πούμε ένα ευχαριστώ στον κόσμο και για να το πούμε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες ως το τέλος της χρονιάς".

Ο Πάμπλο Κοντρέρας συνέχισε λέγοντας: "Η νίκη ήταν η πρόθεση όλων των ποδοσφαιριστών για φέτος, δεν θέλαμε να μιλάμε πολύ, προτιμήσαμε την σωστή και καλή παρουσία μέσα στο γήπεδο. Το ότι δεν θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα, δεν σημαίνει ότι κάτι έχει λείψει και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι την επόμενη χρονιά", ενώ συμπλήρωσε με νόημα: "Το σημαντικό δεν είναι τόσο το μήνυμα αλλά η ίδια η πράξη. Ο ΠΑΟΚ πέρα από τους εκπληκτικούς φιλάθλους, η ίδια η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να πετύχει κάτι υψηλό. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, θα παλέψουμε για το καλύτερο στα παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος της χρονιάς".

Αναφερόμενος στα πλέι οφ, ο Χιλιανός αμυντικός του ΠΑΟΚ, είπε στο "Αθλητικό Μετρόπολις": "Σήμερα ο στόχος είναι ακόμη το πρωτάθλημα. Για τα πλέι οφ θα τα σκεφτούμε όταν τελειώσει το πρωτάθλημα", ενώ για την διαιτησία τόνισε: "Τη διαιτησία κάποιος πρέπει να την κρίνει με... κρύο και καθαρό μυαλό. Στο παιχνίδι με τον Αρη η διαιτησία επηρέασε αρκετούς παράγοντες, όπως η κάρτα στον Γκαρσία. Ο Αρης ήταν καλύτερος για 90 λεπτά, εμείς αν μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη απόδοση θα έπρεπε να κερδίσουμε και με αυτήν τη διαιτησία".

Κλείνοντας υπογράμμισε: "Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο για την στήριξη του σε κάθε αγώνα, θέλουμε κι εμείς από την πλευρά μας να του δώσουμε χαρές με τίτλους και επιτυχίες".

Λίνο: "Ποιους ενοχλεί ο ΠΑΟΚ;"
Ο Ντορβαλίνο Αλβες φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport103 fm. Ο αμυντικός του δικεφάλου, απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούσαν στην εικόνα του ΠΑΟΚ, στο πρωτάθλημα και ειδικότερα στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. "Είμαστε λυπημένοι γιατί θέλαμε πολύ τη νίκη, κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε και τώρα πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Η τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο χθεσινό παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία και παρόλα αυτά κατάφερε και έβαλε γκολ αντίθετα με εμάς που ενώ κυριαρχήσαμε δεν τα καταφέραμε να παραβιάσουμε την εστία της. Θα μπορούσαμε να πλησιάσουμε τον Παναθηναϊκό περισσότερο αλλά στο ποδόσφαιρο δεν έρχονται πάντα όλα όπως τα θέλεις. Το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμη τελειώσει και θα το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους", είπε. Και σχολίασε τη διαιτησία του Τάσου Κάκου: "Θα ήταν σίγουρα διαφορετικό το παιχνίδι αν είχε αποβληθεί ο Γιάχιτς αλλά δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα είχε εξελιχθεί. Εμείς πάντα παλεύουμε είτε για τη νίκη αγωνιζόμαστε με παίκτη περισσότερο είτε με παίκτη λιγότερο. Δεν είναι προς όφελος μας να μιλάμε για τη διαιτησία. Δική μας δουλειά είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο, στη διοίκηση υπάρχουν άνθρωποι για να ασχοληθούν με αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε καλές διαιτησίες στα τελευταία παιχνίδια, ίσως η πορεία του ΠΑΟΚ να ενόχλησε κάποιους".

Για το προσεχές παιχνίδι με τη Λάρισα: "Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να δείξουμε τα στοιχεία που έχουμε δείξει ως ομάδα σε όλο το πρωτάθλημα. Η Λάρισα δείχνει σημάδια ανάκαμψης τις τελευταίες αγωνιστικές και θα πρέπει να προσέξουμε καθώς δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση".
Για το αν υπάρχει κούραση στον ΠΑΟΚ από τα συνεχόμενα παιχνίδια : "Είναι λογικό καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Γι' αυτό και θα μας κάνει καλό η διακοπή για το Πάσχα αφού η κούραση δεν είναι μόνο σωματική αλλά και ψυχική. Όποιος παίκτης του Δικεφάλου αγωνίζεται δεν το σκέφτεται και δίνει τον καλύτερο του εαυτό αλλά η αλήθεια είναι ότι θα μας κάνει καλό η ξεκούραση κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του στον ΠΑΟΚ: "Υπάρχουν κάποιες επαφές αλλά επειδή υπάρχουν ακόμη αγωνιστικές δραστηριότητες και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά. Όταν έρθει η κατάλληλη χρονική στιγμή θα το συζητήσουμε με την ησυχία μας".

Ανακοίνωση της NOVA


Το νέο λογότυπο της NOVA... Η NOVA σε απάντηση των δηλώσεων του υπευθύνου επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Μώραλη, τονίζει ότι σέβεται και τιμά ανεξαιρέτως και τις 16 ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ και τις αντιμετωπίζει ισότιμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση:
"Με έκπληξη και δυσαρέσκεια, μόλις 3 αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος, δεχθήκαμε την επίθεση του Ολυμπιακού μέσω των δηλώσεων του κ. Μώραλη.

Τα τελευταία 16 χρόνια, η nova, υπηρετεί τον αθλητισμό και ειδικά το ελληνικό ποδόσφαιρο με ουδετερότητα και αντικειμενικότητα. Αποτελεί τον κύριο χρηματοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου, στηρίζει την κεντρική διαχείριση, σέβεται και τιμά και τις 16 ομάδες ανεξαιρέτως και τις αντιμετωπίζει ισότιμα".

ΔΟΞΑ ΔΡ.: Ανακοινώθηκε και επίσημα ο Βουτσακέλης

Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ Δόξα Δράμας η πρόσληψη του Στράτου Βουτσακέλη που θα είναι ο νέος προπονητής των «Μαυραετών». Πιο αναλυτικά: «Κατόπιν των παραιτήσεων του προπονητή κου Κώστα Βασιλακάκη, του βοηθού
του κου Βασίλη Μουρατίδη και του γυμναστή κου Βαγγέλη Μανωλόπουλου, η διοίκηση της Π.Α.Ε. Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ ανακοινώνει, ότι από αύριο Τρίτη 23-03-2010 καθήκοντα προπονητή του ποδοσφαιρικού τμήματος αναλαμβάνει ο
κος Στράτος Βουτσακέλης, ενώ καθήκοντα γυμναστή ο κος Γιάννης Πολλαετίδης».

Γιάκομπ: «Στόχος το απόλυτο ως το τέλος»

Γιάκομπ: «Στόχος το απόλυτο ως το τέλος»

Ο Ρουμάνος επιθετικός του Ηρακλή, Βικτοράς Γιάκομπ μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την νίκη επί του Εργοτέλη και την συνέχεια του πρωταθλήματος λέγοντας: «Ήταν σημαντικό που κερδίσαμε γιατί θέλαμε να έχουμε ηρεμία ως το τέλος του πρωταθλήματος. Τώρα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ των βαθμών που μπορούμε ως την τελευταία αγωνιστική» ενώ για την δική του παρουσία είπε: «Ως επιθετικός πάντα πρέπει να είσαι σε καλή κατάσταση για να σκοράρεις. Ξέρω ότι όλοι περιμένουν από μένα να τα πάω καλύτερα την επόμενη περίοδο, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να μπορέσω να πετύχω περισσότερα γκολ».
Συνεχίζοντας για την συνολική πορεία του Ηρακλή είπε: «Κερδίσαμε τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που είναι καλό, όπως και τον Ολυμπιακό εντός. Είχαμε ένα καλό δεύτερο μέρος στο πρωτάθλημα και αν ξεκινούσαμε με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και την έξοδο στο Europa League. Είμαι χαρούμενος που σκοράρουμε εκτός έδρας, δεν ήξερα ότι έχουμε την καλύτερη επίδοση, θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό» και πρόσθεσε για τον στόχο της ομάδας: «Ο στόχος της ομάδας είναι να κερδίσουμε και τα τρία παιχνίδια, να πάρουμε εννέα βαθμούς».
Όσον αφορά το αν είναι ικανοποιημένος στην ομάδα του Ηρακλή, ο Ρουμάνος επιθετικός είπε: «Ο Ηρακλής είναι σαν… οικογένεια για μένα, είμαι πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος για την απόφαση μου να έρθω στην ομάδα. Γνωριζόμαστε καλύτερα τώρα όλοι οι ποδοσφαιριστές, πιστεύω ότι θα έχουμε όλοι μας μία πιο στενή σχέση, κάτι που είναι καλό για την ομάδα».
Για τους προσωπικούς του στόχους είπε: «Ποτέ δεν βάζω κάποιον στόχο πριν μία χρονιά, θέλω να σκοράρω σε κάθε γκολ. Πρώτα θέλω να τελειώνει η μία χρονιά, πριν σκεφτώ την επόμενη» ενώ συμπλήρωσε σχετικά με τις… συχνές κάρτες που δέχεται: «Παίζω παθιασμένα, κάποιες φορές ίσως ξεφεύγω λίγο, ίσως μιλάω παραπάνω. Αλλά με αυτό το πάθος προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει».
Για το αν θα σκόραρε περισσότερα γκολ αν δεν είχε τόσες απουσίες λόγω καρτών είπε: «Κανείς δεν μπορεί να ξέρει, ίσως να έβαζα εννέα ή περισσότερα. Το σημαντικό είναι τι μπορώ να προσφέρω από τώρα ως το τέλος».
Αναφερόμενος στην παρουσία του Γιόζεφ Μπουμπένκο είπε: «Και η παρουσία του κ. Μπουμπένκο είναι ένας λόγος που παίζουμε καλύτερα. Η ομάδα τώρα λειτουργεί ως ομάδα, έχει και αυτός ένας μερίδιο για τις επιτυχίες» ενώ πρόσθεσε για τον κόσμο της ομάδας: «Μου αρέσει το πάθος των φιλάθλων μας, τους περιμένω σε κάθε παιχνίδι να είναι ακόμα πιο κοντά σε εμάς».

Εκτός κινδύνου η άτυχη γυναίκα

Απέφυγε τον κίνδυνο η άτυχη γυναίκα που τραυματίστηκε χθες σοβαρά στο Ολυμπιακό στάδιο, όταν εξερράγη κροτίδα στα χέρια της στην προσπάθειά της ν’ απομακρύνει τα βεγγαλικά που εκτόξευαν απ’ τις εξέδρες οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο Μαρούσι.Η κοπέλα, η οποία ήταν στην ομάδα περιφρούρησης υποβλήθηκε σε επέμβαση στα δύο της δάκτυλα, τα οποία αποκαταστάθηκαν, αλλά όχι ολοκληρωτικά. Παρόλα αυτά, θα μπορεί να εκτελεί όσο το δυνατόν περισσότερες λειτουργίες.

Την επέμβαση παρακολούθησε ο γιατρός του «τριφυλλιού», Παναγιώτης Κουλουμέντας, ενώ στο νοσοκομείο μετέβη και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Τριφυλλιού, Αντώνης Αντωνιάδης που εξέφρασε τη λύπη του για το τραγικό γεγονός.

Διαγωνισμός - δωρεάν φανέλες


Το blog μας κάνει δώρο 6 φανέλες για Manchester United, Liverpool, Inter, Milan, Barcelona, Real (μία για κάθε ομάδα). Μπορείτε να μπείτε στην κλήρωση είτε γράφοντας στα σχόλια αυτής της ανάρτησης το ονοματεπώνυμό σας (ή ψευδώνυμο), ένα email και την ομάδα που προτιμάτε, είτε στέλνοντας αυτά τα στοιχεία στο apsithyroi@yahoo.gr . Η κλήρωση θα γίνει στις 23 Μαΐου.

Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός

Φερνάντες: «Το μυαλό μας στη Καβάλα»

Πρόσωπο του χθεσινού αγώνα ήταν ο Νταρίο Φερνάντες, μιας και αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στη Νέα Σμύρνη, πριν «μετακομίσει» πέρυσι στην Μπειτάρ. Ο 30χρονος μέσος μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για την ισοπαλία που απέσπασε η ομάδα του, λέγοντας αρχικά: «Δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι πήραμε τον βαθμό. Πλέον αυτό το παιχνίδι ανήκει στο παρελθόν και στρεφόμαστε σε αυτό της Πέμπτης με την Καβάλα». Σχετικά για το αν η χθεσινή μέτρια εμφάνιση του Άρη, οφείλεται στη κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ο μέσος των «κίτρινων» τόνισε: «Θεωρώ ότι στο β΄ μέρος φάνηκε η κούραση από τα συνεχόμενα και δύσκολα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω ότι δεν παρουσιάσαμε το πρόσωπο που θα έπρεπε, όμως είναι σημαντικός ο βαθμός». Τέλος και αναφορικά με την διαφορά των πέντε βαθμών από την Καβάλα και αν αυτοί εξασφαλίζουν από τώρα την συμμετοχή του Άρη στα play-off, ο Φερνάντες σημείωσε: «Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο ως το τέλος. Τώρα σκεφτόμαστε τον ημιτελικό και στόχο μας είναι να περάσουμε στον τελικό και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

Ηρακλής -Πολυβόλο» εκτός έδρας!

«Πολυβόλο» εκτός έδρας!

Πιθανώς να θεωρείται ως κάτι οξύμωρο για μια ομάδα που δεν είναι κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι βέβαιο πάντως πως πρόκειται για κάτι αξιοσημείωτο. Ο Ηρακλής διαθέτει από χθες μια πρωτιά. Την καλύτερη επίθεση εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα!
Για τον Ηρακλή αξίζει η κορυφή. Σε μια (ακόμη) χρονιά μέτρια, ο Ημίθεος παίρνει αποτελέσματα μακριά από το Καυτανζόγλειο. Από χθες οι «κυανόλευκοι» έχουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος εκτός έδρας! Μετρούν 20 τέρματα, βάζοντας από κάτω τους, τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που έχουν πετύχει από 19 γκολ και τον Ατρόμητο που έχει σκοράρει 17 φορές!
Η παραγωγικότητα μεταφράζεται σε 1,4 γκολ ανά αγώνα. Ο Ημίθεος μετρά πέντε μόλις αγώνες (σε 14) μακριά από την έδρα του, χωρίς να έχει σκοράρει. Σ’ όλα τα υπόλοιπα σκόραρε…

Η «ξηρασία» Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου

Με εξαίρεση την πρεμιέρα και το 2-1 στην Κομοτηνή, η αρχή δεν ήταν καθόλου καλή για τον Ηρακλή εκτός έδρας. Οι «κυανόλευκοι» σημείωσαν τέσσερις διαδοχικές ήττες μακριά από το Καυτανζόγλειο (όλες μάλιστα με 1-0!) από τις 13 Σεπτεμβρίου 2009 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, από ΑΕΚ, Καβάλα, ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό!

Ακατάπαυστα με… παρένθεση

Από την αναμέτρηση της Βοιωτίας και μέχρι σήμερα (με μια μικρή παρένθεση) ο Ηρακλής σκοράρει… ακατάπαυστα! Το σερί ξεκίνησε από το «Γ. Καραϊσκάκης» στις 7 Νοεμβρίου και το 1-1 με τον Ολυμπιακό και συνεχίστηκε στα Γιάννινα (2-3), Ξάνθη (4-3), Άρη (4-2), Λάρισα (2-1), Αστέρα Τρίπολης (0-4), Ατρόμητο (2-1) και Εργοτέλη (1-3). Μοναδική παρένθεση το 0-0 στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Μιλάνο, Γιάκομπ και… Ντίκα

Τα 20 γκολ του Ηρακλή εκτός έδρας έχουν πετύχει οι: Ντίκα (3), Γιάκομπ (3), Μιλάνο (3), Επστάιν (2), Κονέ (2), Παπαζαχαρίας (2), Βέλλιος, Βουτσιάς, Σαρακατσάνος, Γιάντσης, Μπουντιμίρ (αυτογκόλ). Πηγη μετροσπορ

«Ακαδημία Ροναλντίνιο» στην Ελλάδα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/adc3ce539ce003087799774b123d4743_L.jpg?1269239168?1269239168?1269239168Στο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ακαδημίες που θα φέρουν το όνομα του Ροναλντίνιο, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο αδερφός του Βραζιλιάνου σούπερσταρ Ρομπέρτο Ντε Ασίς Μορέιρα, ενώ μίλησε για την προοπτική συνεργασίας του με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.Στην Ελλάδα βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο αδερφός του σούπερσταρ Ροναλντίνιο, ο Ρομπέρτο Ντε Ασίς Μορέιρα, ο οποίος βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" και παρακολούθησε την αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ Γιάννενα.
Στο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ακαδημίες που θα φέρουν το όνομα του Ροναλντίνιο, αναφέρθηκε ο αδερφός του Βραζιλιάνου σούπερσταρ , ενώ μίλησε και για την προοπτική συνεργασίας του με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ-Ανασύνταξη ενόψει... πλέι οφ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9178b872e10f5a0501feb8d4fddf3b32_L.jpg?1269241432?1269241432?1269241432Τελικά μάλλον όνειρο ήταν και... πάει ο τίτλος για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρύψουν την απαγοήτευση τους μετά την λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Ρεπό έχουν οι παίκτες του «Δικεφάλου», οι οποίοι πλέον προετοιμάζονται για τα play off.Εμφανώς στενοχωρημένοι ήταν ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την ΑΕΚ και στενοχωρήθηκαν …ακόμα πιο πολύ όταν έμαθαν ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στο ΟΑΚΑ, αφού δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το … «δώρο» των «ερυθρολεύκων» και να μειώσουν την διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.
Πλέον, οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» ξεκινούν την …ψυχολογική προετοιμασία για τα play off, προκειμένου να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Παράλληλα, ρεπό όπως κάθε Δευτέρα έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι την Τρίτη θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία για το εκτός έδρας ματς της ερχόμενης Κυριακής με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ.
Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» Φερνάντο Σάντος θα έχει και πάλι στη διάθεσή του για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλούς το Βιεϊρίνια και το Σνάουτσνερ, οι οποίοι εξέτισαν χθες την ποινή τους για τις αποβολές που είχαν αντικρίσει στο ματς με τον Άρη.
Αντίθετα, ο Πάμπλο Γκαρσία θα απουσιάσει τόσο από το ματς με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ, όσο και στο παιχνίδι μετά από το Πάσχα με την Καβάλα στην Τούμπα, καθώς θα πρέπει να εκτίσει δύο αγωνιστικές ποινής έχοντας συμπληρώσει επτά κίτρινες κάρτες.

30ος ο Παγδατής

Στην 30η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σκαρφάλωσε ο Μάρκος Παγδατής. Ο Κύπριος τενίστας ανέβηκε τρεις θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, έχοντας συνολικά 1.325 βαθμούς. Στην κορυφή παρέμεινε ο Ρότζερ Φέντερερ με 11.035 βαθμούς και στην δεύτερη ο Νόβακ Ντζόκοβιτς με 8.220. Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης:

1. (1) Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 11.035 βαθμοί
2. (2) Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 8.220
3. (4) Αντι Μάρεϊ (Μ.Βρετανία) 6.835
4. (3) Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 6.800
5. (5) Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο (Αργεντινή) 6.095
6. (6) Νικολάι Νταβιντένκο (Ρωσία) 5.335
7. (7) Ρόμπιν Σόντερλινγκ (Σουηδία) 4.245
8. (8) Αντι Ρόντικ (ΗΠΑ) 3.960
9. (9) Μάριν Τσίλιτς (Κροατία) 2.935
10. (11) Τζο Τσονγκά (Γαλλία) 2.915

Πάει στον εισαγγελέα ο Ολυμπιακός

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_gKOS9L7H2u.jpgΤην φιλοξενία του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ καταγγέλλει ο Ολυμπιακός, που σημεραΟι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν πως ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κούλης Δουρέκας δέχτηκε σιδεριά στην κοιλιά και πως ένας φροντιστής της ομάδας χτυπήθηκε στο κεφάλι από σιδερένιο.

Όπως προαναφέραμε, οι υπεύθυνοι της πειραϊκής ΠΑΕ είναι αποφασισμένοι να απευθυνθούν στον εισαγγελέα ζητώντας να να διενεργήσει έρευνα.

Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν του Ολυμπιακού κατά την άφιξη της αποστολής στο ΟΑΚΑ, από τη αστυνομία διαψεύστηκαν κατηγορηματικά πως υπήρχαν και δύο σημάδια από σφαίρες!

Το πούλμαν πάντως, υπέστη ζημιές και οι «ερυθρόλευκοι» επιστράτευσαν άλλο, προκειμένου μετά το φινάλε του ντέρμπι να αναχωρήσουν από το ΟΑΚΑ για του Ρέντη. αναμένεται να ζητήσει την παρέμβαση της εισαγγελίας.

Σοβαρός τραυματισμός του Οξύζογλου


Ο Χρήστος Οξύζογλου Σοβαρά τραυματίστηκε ο Χρήστος Οξύζογλου στην αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με τη Ρόδο και δεν θα ξαναπαίξει φέτος. Ο μέσος της νησιώτικης ομάδας, ο οποίος αποχώρησε στο 70' από τον αγωνιστικό χώρο, διακομίστηκε στο νοσοκομείο και οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη διπλό κάταγμα στην κλείδα, ενώ παρατηρήθηκε μετατόπιση οστού. Ο παίκτης παρέμεινε στο νοσοκομείο και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Έκρηξη κροτίδας στα χέρια άτυχης κοπέλας στο ΟΑΚΑ!

http://www.contra.gr/images/m/paoolympiacos21-03_m.jpg

Με όσα συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα θα πρέπει τελικά να αισθανόμαστε και τυχεροί που δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι σήμερα. Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ, εκτός από 24 συλλήψεις και αρκετούς μικροτραυματισμούς, έφεραν και τον πολύ σοβαρό τραυματισμό μίας άτυχης κοπέλας που έκανε απλά τη δουλειά τους, έχοντας επιφορτιστεί με την ασφάλεια του γηπέδου στο ταρτάν του ΟΑΚΑ. Η άτυχη κοπέλα, θέλησε να απομακρύνει ένα καπνογόνο που είχε πέσει στο ταρτάν, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Για κακή της τύχη όμως επρόκειτο για κροτίδα η οποία εξερράγη μόλις την έπιασε στα χέρια της με αποτέλεσμα να χάσει τέσσερα δάχτυλα του χεριού της! …

Ειπε........

«Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα τρία παιχνίδια γιατί δεν τελείωσε τίποτα, αν και η άποψη μου είναι ότι από το προηγούμενο παιχνίδι κατάλαβα ότι στον ΠΑΟΚ πολύ δύσκολα θα πάρω πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσω ως το τέλος. Μέχρι να φύγω, δηλαδή, για την πατρίδα μου. Σήμερα ο διαιτητής ήταν καλός. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, μου έδωσε κάρτα στο 2ο λεπτό, πήρε διάφορες αποφάσεις, ήταν και στον αγώνα με τον Ηρακλή και γενικά με κάνει να αναρωτιέμαι πόσα λεφτά του έδωσαν για να μας κάνει κακό;». Ο Πάμπλο Γκαρσία τα έβαλε με τον... Σπάθα για το Άρης-ΠΑΟΚ. Πηγη gazzetta.gr

Το πανόραμα της Δ΄ Εθνικής

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6c3aaacbf6909d5c246a8a6dad35ae5d_L.jpg?943912800?943912800?943912800

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (23η)

Ορφέας Ελευθερούπολης-Κεραυνός Κρηνίδων 0-0

Δόξα Πετρούσας-Εθνικός Γαζώρου 2-2

Βρασίδας Ν. Περάμου-Εχίνος Σπορ 1-0

Μέγας Αλ. Ηράκλειας-Μέγας Αλ. Ιάσμου 3-0

Ένωση Θράκης-Καλαμπάκι 0-3

Ελπίδα Σαππών-Μέγας Αλ. Γεφυρουδίου 5-0

ΑΕ Πιερέων-Έβρος Σουφλίου 1-2

Ορφέας Ξάνθης-Προσοτσάνη 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΕΣ ΓΚΟΛ ΒΑΘΜ.

1. Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας 44-15 51

2. Έβρος Σουφλίου 39-18 49

3. Ορφέας Ξάνθης 46-30 46

4. Εθνικός Γαζώρου 49-20 43

5. Εχίνος Σπορ 35-24 38

6. ΑΕ Πιερέων 36-27 38

7. Ορφέας Ελευθερούπολης 28-20 36

8. Ελπίς Σαππών 34-29 35

9. Κεραυνός Κρηνίδων 26-30 29

10. Προσοτσάνη 19-25 29

11. Δόξα Πετρούσσας 28-27 28

12. Βρασίδας 24-35 28

13. Καλαμπακίου ΑΕ 21-35 23

14. Μ. Αλέξανδρος Γεφυρουδίου 19-40 17

15. Μ. Αλέξανδρος Ιάσμου 20-47 15

16. Ένωση Θράκης 11-59 6

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24η): Δόξα Πετρούσας-Ορφέας Ελευθερούπολης, Κεραυνός Κρηνίδων-Βρασίδας Ν. Περάμου, Εθνικός Γαζώρου-Μέγας Αλ. Ηράκλειας,

Εχίνος Σπορ-Ένωση Θράκης, Μέγας Αλ. Ιάσμου-Ελπίδα Σαππών, Καλαμπάκι-ΑΕ Πιερέων, Μέγας Αλ. Γεφυρουδίου-Ορφέας Ξάνθης, Εβρος Σουφλίου-Προσοτσάνη.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (23η)

Αλμωπός-ΠΑΟ Κουφαλίων 1-0

Ολυμπιακός Γαλατάδων-Διόσκουροι 3-0

ΠΑΟΔ-Εθνικός Σοχού 1-1

Κιλκισιακός-Απόλλων Καλαμαριάς 2-0

Εδεσσαϊκός-Νίκη Πολυγύρου 0-1

Καμπανιακός-Εθνικός Ν. Αγιονερίου 0-0

ΠΟ Μουδανίων-Νέα Καλλικράτεια 4-0

Ρεπό: Αετός Σκύδρας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΕΣ ΓΚΟΛ ΒΑΘΜ.

1. Αετός Σκύδρας 48-12 52

2. Απόλλων Καλαμαριάς 23-15 37

3. Καμπανιακός 25-27 37

4. Νίκη Πολύγυρου 31-21 36

5. Κιλκισιακός 26-17 36

6. Ολυμπιακός Γαλατάδων 28-15 35

7. Π.Α.Ο. Διοικητηρίου 27-24 31

8. Εθνικός Σοχού 29-23 30

9. Αλμωπός Αριδαίας 23-30 29

10. Π.Ο. Μουδανιών 24-20 26

11. Νέα Καλλικράτεια 22-35 25

12. Π.Α.Ο. Κουφαλίων 20-24 23

13. Εθνικός Ν. Αγιονερίου 20-26 23

14. Εδεσσαϊκός 15-24 19

15. Διόσκουροι 9-57 3

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24η): Ολυμπιακός Γαλατάδων-Αλμωπός,

ΠΑΟ Κουφαλίων-ΠΑΟΔ, Διόσκουροι-Κιλκισιακός, Εθνικός Σοχού-Εδεσσαϊκός,

Απόλλων Καλαμαριάς-Καμπανιακός, Νίκη Πολυγύρου-ΠΟ Μουδανίων, Νέα Καλλικράτεια-Αετός Σκύδρας, Ρεπό: Εθνικός Ν. Αγιονερίου.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (23η)

Εθνικός Βατερού-Σιάτιστα 2-0

ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου-Βατανιακός 2-1

Εθνικός Κατερίνης-ΕΑΠ 3-1

Φλώρινα-Αλεξάνδρεια 0-2

Κάστωρ-ΑΕ Ποντίων Κατερίνης 0-3

Νίκη Αγκαθιάς-Απόλλων Αμμοχωρίου 7-1

Γρεβενά Αεράτα-Μακεδονικός Φούφας 0-0

Σβορώνος-Νάουσα 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΕΣ ΓΚΟΛ ΒΑΘΜ.

1. Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης 31-13 49

3. Νάουσα 51-19 46

4. Βατανιακός 41-16 44

4. Νίκη Αγκαθιάς 46-28 41

5. Εθνικός Κατερίνης 34-14 39

6. Φ.Σ. Εθνικός 35-29 35

7. Αλεξάνδρεια 33-29 35

8. Μακεδονικός Φούφας 31-25 30

9. Σιάτιστα 21-25 30

10. Φλώρινα 29-36 29

11. Σβορώνος 22-29 29

12. ΑΟ Κάστωρ 23-32 27

13. Α.Ε. Ποντίων 28-40 27

14. Ένωση Αποστόλου Παύλου 32-37 22

15. Γρεβενά Αεράτα 19-46 14

16. Απόλλων Αμμοχωρίου 14-71 5

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24η): ΑΕ Ποντίων Βατόλακκου-Εθνικός Βατερού, Σιάτιστα-Εθνικός Κατερίνης, Βατανιακός-Φλώρινα, ΕΑΠ-Κάστωρ, Αλεξάνδρεια-Νίκη Αγκαθιάς, ΑΕ Ποντίων Κατερίνης-Γρεβενά Αεράτα, Απόλλων Αμμοχωρίου-Σβορώνος, Μακεδονικός Φούφας-Νάουσα.


"Πήραν" το ντέρμπι οι Σέλτικς


Ο Πιρς σουτάρει μπροστά από τον Αϊβερσον Οι Σέλτικς ήταν οι νικητές στο ντέρμπι με τους Μάβερικς στο Ντάλας, φτάνοντας τις τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες, ενώ ανάγκασαν την παρέα του Νοβίτσκι στη δεύτερη τους ήττα στα τελευταία 16 παιχνίδια. Ο Πολ Πιρς ήταν ο κορυφαίος για τη Βοστώνη πετυχαίνοντας 29 πόντους.

Ο Ντέρικ Ρόουζ επέστρεψε από τον τραυματισμό του στον καρπό και οδήγησε τους Μπουλς στη νίκη, στην έδρα των Σίξερς με 98-84.


Σικάγο-Φιλαδέλφεια 98-84
Μαϊάμι-Σάρλοτ 77-71
Τορόντο-Νιου Τζέρσεϊ 100-90
Μέμφις-Γκόλντεν Στέιτ 123-107
Βοστώνη-Ντάλας 102-93
Μιλγουόκι-Ντένβερ 102-97
Γιούτα-Νέα Ορλεάνη 106-86


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστώνη 45-24
Τορόντο 34-34
Νέα Υόρκη 25-44
Φιλαδέλφεια 24-46
Νιού Τζέρσεϊ 7-62

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 55-15
Μιλγουόκι 38-30
Σικάγο 32-37
Ιντιάνα 23-46
Ντιτρόιτ 23-46

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 49-21
Ατλάντα 44-24
Μαϊάμι 36-34
Σάρλοτ 35-34
Ουάσινγκτον 21-46

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 47-23
Γιούτα 45-25
Οκλαχόμα Σίτι 42-25
Πόρτλαντ 42-28
Μινεσότα 14-56

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 51-18
Φοίνιξ 43-26
Λ.Α. Κλίπερς 26-43
Σακραμέντο 23-46
Γκόλντεν Στέιτ 19-50

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 46-23
Σαν Αντόνιο 41-26
Μέμφις 37-33
Χιούστον 35-32
Νέα Ορλεάνη 33-38

Aναστόπουλος: Δεν είμαι ο Πιτ Παπαδάκος

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-21/1269212700_anasto_250x.jpgαρά τη νίκη του ΠΑΣ επί του Ατρόμητου ο Nίκος Αναστόπουλος κράτησε χαμηλούς τόνους, καθώς γνωρίζει πως η ομάδα του έχει ακόμη δρόμο να διανύσει για να φτάσει στην παραμονή. Σε ερώτηση σχετικά με το πόσους βαθμούς χρειάζεται να μαζέψει η ομάδα του, ο τεχνικός του ΠΑΣ απάντησε με χιούμορ: "Δεν είμαι ο Πιτ Παπαδάκος για να ξέρω...

Στο αρχικό του σχόλιο για το ματς, ο Αναστόπουλος ανέφερε: "Πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς για την επίτευξη του στόχου. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, όμως, συνεχίζουμε. Σήμερα είχαμε και λίγο τύχη, που μας τη χρώσταγε, όμως, ο Θεός, αφού εξαιτίας της τύχης είχαμε χάσει προηγούμενα ματς. Το πιο σημαντικό είναι οι βαθμοί, αυτοί οδηγούνε στο στόχο. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς, αυτό με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο, όπου θα πάμε να παίξουμε τη μπάλα μας, να χαρούμε το παιχνίδι. Φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός. Όσο για τα άλλα αποτελέσματα, δεν μας απασχολούν. Κόπωση δεν θα υπάρξει. Αυτή είναι η δουλειά μας. Στο β' μέρος διαπίστωσα υπερβολικό άγχος. Όμως, πρέπει να δικαιολογούμε τους παίκτες".

Στην ερώτηση για το πόσους βαθμούς πιστεύει ότι χρειάζεται η ομάδα του ώστε να σωθεί, ο μουστάκιας απάντησε: "Δεν είμαι ο... Πιτ Παπαδάκος να γνωρίζω στους πόσους βαθμούς θα κριθεί η παραμονή. Εδώ ήρθαμε να κρίνουμε το παιχνίδι".

Η βαθμολογία των πλέι οφ τώρα

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_Sw3V1EzUqh.jpgΙσόβαθμοι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βρίσκονται στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά και αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής.Αυτό φυσικά θα ίσχυε αν το πρωτάθλημα είχε ολοκληρωθεί σήμερα, καθώς απομένουν άλλες τρεις αγωνιστικές στις οποίες ωστόσο δύσκολα θα αλλάξει κάτι δραματικά.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη τους με 1-0 επί του Παναθηναϊκού, έπιασαν τον Δικέφαλο, ο οποίος ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την ΑΕΚ. Την περασμένη εβδομάδα Οι Θεσσαλονικείς είχαν έναν βαθμό περισσότερο από τους Πειραιώτες.

Η βαθμολογία σήμερα:

Ολυμπιακός 3
ΠΑΟΚ 3
ΑΕΚ 1
Άρης 0

Η βαθμολογία της προηγούμενης βδομάδας:

ΠΑΟΚ 3
Ολυμπιακός 2
ΑΕΚ 1
Άρης 0

Ολοταχώς για Τσάμπιονς Λιγκ η Μαγιόρκα


Οι παίκτες της Μαγιόρκα πανηγυρίζουν το γκολ του Μπάχα Η Μαγιόρκα παρέμεινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος, η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι νησιώτες συνέτριψαν στην έδρα τους την Ατλέτικο Μαδρίτης με 4-1 και έφτασαν τους 46 βαθμούς, έναν λιγότερο από την τρίτη Βαλένθια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ροχιμπλάνκος» αγωνίζονταν από το 55ο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ραούλ Γκαρσία και στη συνέχεια κατέρρευσαν αδυνατώντας να ακολουθήσουν το ρυθμό των γηπεδούχων.

Τα αποτελέσματα

  • Χερέθ-Τενερίφη 2-1
    (7ο Μπερμέχο, 15ο Αϊταμί - 49ο Νίνο)

  • Λα Κορούνια-Βαγιαδολίδ 0-2
    (39ο Ναουζέτ, 91ο Μεντουτζανιν)

  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Χετάφε 2-2
    (12ο Ορμπάιθ, 78ο πεν. Λιορέντε - 32ο Ντελ Μοράλ, 86ο Λεόν)

  • Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν 3-1
    (55ο Φαν Ντερ Φάαρτ, 57ο Τσάμπι Αλόνσο, 68ο Χιγκουάιν - 53ο Μπαράλ)

  • Εσπανιόλ-Σεβίλη 2-0
    (8ο, 60ό Οσβάλντο)

  • Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 2-0
    (64ο, 84ο Μπάχα)

  • Μαγιόρκα-Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1
    (10ο Βίκτορ, 27ο Αντουρίθ, 85ο αυτ. Περέα, 90ό Ματιόνι - 25ο Φορλάν)

  • Οσασούνα-Σανταντέρ 1-3
    (32ο Μιγκέλ Φλάνιο - 34ο Κόλσα, 50ό Κριστιάν Φερνάντεθ, 89ο Ντιόπ)
  • Χέρι χέρι Μπορντό, Μονπελιέ


    O Ζουσιέ σκόραρε για την Μπορντό Η Μπορντό εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό μειονέκτημα της Λιλ (έμεινε με δέκα παίκτες στο 66ο στη φάση του πέναλτι) τη νίκησε 3-1 και συνεχίζει να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τη Μονπελιέ. Η τελευταία είχε εύκολο έργο απέναντι στη Βαλανσιέν (3-0).

    Τα αποτελέσματα
  • Μπορντό - Λιλ 3-1
    0-1 Χάζαρντ (24)
    1-1 (39) Σιανί
    2-1 (66) πέναλτι Ζουσιέ
    3-1 (75) Γκουρκίφ

  • Μονπελιέ - Βαλανσιέν 3-0
    1-0 (5) Μοντάνο
    2-0 (58) Μαρβό
    2-1 Μπεν Καλφαλάχ (74)
  • Χατ τρικ ο Γκέκας στο θρίαμβο της Χέρτα


    O Γκέκας έχει πνιγεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του Ο Φάνης Γκέκας έδωσε μια ακόμη παράσταση, η πρώτη φετινή, από τις πολλές που έχει δώσει στη μεγάλη του καριέρα στην Μπουντεσλίγκα. Ο διεθνής Ελληνας επιθετικός σημείωσε τρία γκολ στο θρίαμβο της Χέρτα Βερολίνου με 5-1 επί της Βόλφσμπουργκ και μάλιστα εκτός έδρας.

    Το σπάνιο ταλέντο του το ξεδίπλωσε πολύ νωρίς, μόλις στο 6ο. Εχοντας... παρέα τον Ράμος που πέτυχε τα άλλα δυο τέρματα, έκανε στο 26ο το 0-3 και στο 63ο το 1-4 (αντικαταστάθηκε στο 85ο), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, που έφθασε στο -5 από τα πλέι άουτ και στο -7 από τη σωτηρία.

    Το αποτέλεσμα
    0-1 Γκέκας (6)
    0-2 Ράμος (8)
    0-3 Γκέκας (26)
    1-3 (36) Γκραφίτε
    1-4 Γκέκας (63)
    1-5 Ράμος (84)

    Κασάνο απ' τα... 30 μέτρα!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c409e8d40e69da57ac61208141189150_L.jpg?1269200946?1269200946?1269200946Ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Κασάνο από τα 30 μέτρα ήταν αρκετό για να δεχθεί το γκολ ο 40χρονος Κιμέντι και να επικρατήσει η Σαμπντόρια με 1-0 της παραπαίουσας Γιουβέντους.Ο Κασάνο επέστρεψε στη δράση για την Σαμπντόρια κι έκανε αμέσως τη διαφορά, στον αγώνα με τη Γιουβέντους. Οι μπλουτσερκιάτι και οι μπιανκονέρι ήθελαν μόνο τη νίκη ώστε να εκμεταλλευτούν την ισοπαλία του Παλέρμο, που είναι στην 4η θέση, με την Ιντερ. Αυτοί που το κατάφεραν, τελικά, ήταν οι Γενοβέζοι, που πήραν τη νίκη με 1-0, χάρη σε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Κασάνο από τα 30 μέτρα, στο οποίο δεν κατάφερε να αντιδράσει ο Κιμέντι, που συνεχίζει τις εφιαλτικές εμφανίσεις του... Αυτό το γκολ του Κασάνο έκρινε και το ματς, καθώς η Γιουβέντους συνέχισε τις κακές εμφανίσεις της. Οι Τορινέζοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν, ενώ η Σαμπντόρια θα μπορούσε να μεγαλώσει το σκορ στα τελευταία λεπτά. Οπως και να έχει, η ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι ισοβαθμεί πλέον με το Παλέρμο, ενώ η Γιούβε έπεσε στην 6η θέση, στο -2 από την 4η...

    Ασφαλιστικά μέτρα Μπάστα σε Ταχτσίδη!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e3acbd4eeee21367de208f6d1afa6ab8_L.jpg?1269113132?1269113132?1269113132 Η Μπάστα κατηγορεί τον Ταχτσίδη ότι της χαράκωσε το αμάξι και στο δελτίο έδειξαν το Smart της Σάσας με σημάδια από κλειδιά, αλλά και μια λέξη στην πόρτα, που έμοιαζε με «τσούλα», αλλά όρκο δεν παίρνουμε. Η ίδια υποστήριξε ότι ο μέσος της ΑΕΚ ανέβηκε μετά στο σπίτι της και έγραψε και στον τοίχο, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πάει στο αστυνομικό τμήμα.

    Εκεί κατέθεσε μήνυση εναντίον του και ασφαλιστικά μέτρα για να μην μπορεί να την πλησιάσει. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως την ώρα που δούλευε και το αμάξι της ήταν παρκαρισμένο απέξω, είχε στο τηλέφωνό της 55 αναπάντητες κλήσεις από τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, γεγονός που την έκανε να τον συνδέσει με τα σημάδια στο αυτοκίνητό της, ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας πως υπάρχουν και δακτυλικά αποτυπώματα του «δράστη».

    Μετά το Μουντιάλ η απόφαση

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3b294834118bdf482c9f05f853591115_L.jpg?1269192841?1269192841?1269192841Μπορεί τη Δευτέρα να είναι προγραμματισμένη η συνάντηση Ρεχάγκελ-Πιλάβιου, ωστόσο ο Γερμανός ομοσπονδιακός έσπευσε να διευκρινίσει ότι η τελική συζήτηση για την παραμονή θα γίνει μετά το Μουντιάλ.Στη συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ ο Σοφοκλής Πιλάβιος θα μεταφέρει στον Γερμανό την πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, με μειωμένα όμως χρήματα σε σχέση με το υπάρχων συμβόλαιο. Πάντως ο Ρεχάγκελ μιλώντας πριν από το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ στο συνδρομητικό κανάλι, δήλωσε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά το Μουντιάλ.
    «Έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο (σ.σ. Πιλάβιο), έχουμε συμφωνήσει να πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά να μιλήσουμε ξανά για την παραμονή. Το πρώτο θέμα είναι η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ακολουθεί η συμφωνία», απάντησε ο Γερμανός ο οποίος ερωτηθείς για την κλήρωση της Τετάρτης εν όψει της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012 είπε: «Ήμασταν σε πολλές συγκεντρώσεις των ομάδων. Ποτέ δεν είχαμε συμφωνήσει και ήξερα ότι θα πάμε σε κλήρωση. Στο μυαλό μας είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ολοι θα παίξουν με όλους. Αλλά πρώτα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο».

    Μώραλης κατά ΝΟVA και αστυνομίας!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2575551a4be155cd6d1e9f59683d454f_L.jpg?1269205217?1269205217?1269205217Στα όσα έγιναν πριν την έναρξη του ματς και κατά την άφιξη της αποστολή του Ολυμπιακού, στάθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας των «ερυθρολεύκων» Γιάννης Μώραλης, που... επιτέθηκε κατά του συνδρομητικού καναλιού. Αρχικά ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού μίλησε για το συνδρομητικό κανάλι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει έλλειψη ισονομίας στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Αποφασίσαμε πως οι πoδοσφαιριστές της ομάδας μας δεν θα κάνουν καμία δήλωση στο κανάλι που μετάδωσε τον αγώνα και οι λόγοι είναι οι εξής: Ως Ολυμπιακός θεωρούμε ότι το τηλεοπτικό κανάλι της Nοva δεν έχει τηρήσει μέχρι στιγμής την ισοτιμία αλλά και την ισονομία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις μεταδόσεις της. Τόσο στην περιγραφή των φάσεων, αλλά και στην κάλυψη των γεγονότων εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν έχει καμία αντικειμενική αντιμετώπιση η Nova προς τον Ολυμπιακό».

    Για το παιχνίδι: «Νομίζω ότι ήταν μια σημαντική νίκη. Δεν χαιρόμαστε όμως και τόσο γιατί είμαστε πίσω. Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο μπροστά στην βαθμολογία. Ωστόσο κρατάμε αυτή τη νίκη και τα δύο νικηφόρα αποτελέσματα σε βάρος του Παναθηναϊκού. Όταν είσαι τόσους βαθμούς πίσω, είναι δύσκολο να μπορέσεις να διεκδικήσεις το πρωτάθλημα. Όμως εμείς στα επόμενα παιχνίδια θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για τον τίτλος, προσπαθώντας να τα κερδίσουμε. Δεν εξαρτάτε από εμάς, αλλά θα πηγαίνουμε σε κάθε αγώνα για το καλύτερο. Εάν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, θα κοιτάξουμε τα πλέι οφ όπου ο στόχος μας θα είναι η δεύτερη θέση».

    Για την υποδοχή: «Θα δούμε ποιος έχει την ευθύνη. Στην διαδρομή από του Ρέντη στο ΟΑΚΑ, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Με το που έφτασε το πούλμαν στο ΟΑΚΑ δέχτηκε καταιγισμό αντικειμένων. Θεωρούμε ότι υπήρξε έλλειψη συντονισμού από την Ελληνική αστυνομία, σε έναν χώρο που θεωρητικά είναι εύκολος για φύλαξη. Έχουμε φρικτά παράπονα από την αστυνομία.

    Από τον επίσημο Παναθηναϊκό δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε παράπονα, καθώς οι άνθρωποι του έκαναν ότι μπορούσαν. Από την άλλη όλοι αυτοί οι άνθρωποι και τα αντικείμενα που πέρασαν μέσα στο γήπεδο, δεν υπήρξε έλεγχος και γι' αυτό υπάρχει συνολική ευθύνη. Έγιναν πράγματα ανεπίτρεπτα και δεν μπορούμε να πούμε πως είμαστε ικανοποιημένοι».

    Για Κόκκαλη: «Δεν έχω κάποια επικοινωνία με τον πρόεδρο. Φαντάζομαι πως θα πάρει να δώσει να πει συγχαρητήρια. Δεν κοιτάζουμε το πριμ, αλλά τα επόμενα παιχνίδια».

    Η μεγάλη ώρα του Τιερί Ανρί

    http://www.sport.gr/files/news/2010-03-20/1269100679_thierry_250x.jpgΟι μεγάλες επιστροφές, με αφορμή τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζονται. Μετά την πρώτη εμφάνιση του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο Ολντ Τράφορντ έπειτα από επτά χρόνια και τη θριαμβευτική επέλαση του Ζοζέ Μουρίνιο στο Στάμφορντ Μπριτζ, άλλος ένας άνθρωπος-σύμβολο επιστρέφει στα παλιά του λημέρια.

    Η κλήρωση των προημιτελικών φέρνει πίσω στο Λονδίνο, πρώτη φορά μετά τη φυγή του το 2007, τον Γάλλο στράικερ Τιερί Ανρί. Θα αντιμετωπίσει, ως παίκτης της Μπαρσελόνα πια, την αγαπημένη του Άρσεναλ και θα ελπίζει σε μια υποδοχή από τους οπαδούς της, ανάλογη με εκείνη που επεφύλαξαν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Μπέκαμ.

    Ρεκόρ

    Ο 32χρονος άσος αγωνίστηκε στους Κανονιέρηδες οκτώ χρόνια (1999-2007), σημείωσε 226 γκολ σε 370 εμφανίσεις, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία του συλλόγου, έγινε αρχηγός της ομάδας και την οδήγησε σε πολλές διακρίσεις, μεταξύ άλλων και στο αήττητο πρωτάθλημα του 2004.

    Συνέδεσε το όνομά του με το καλύτερο ποδόσφαιρο που έπαιξε στην ιστορία της η ομάδα του βόρειου Λονδίνου, όπως είναι γενικά παραδεκτό στην Αγγλία. Έγινε ο αγαπημένος των οπαδών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν του κράτησαν κακία όταν έφυγε, κατά δήλωσή του, για να αναζητήσει μια νέα πρόκληση στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

    Οπαδός

    «Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της Άρσεναλ», έλεγε μετά την κλήρωση στον τηλεοπτικό σταθμό Sky ο πρώην Κανονιέρης Τσάρλι Νίκολας. «Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί θα τον υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες», πρόσθετε.

    Ο ίδιος ο Ανρί σημειώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ότι είναι οπαδός της Άρσεναλ και ότι δε θα ήθελε να παίξει σε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Πριν από την κλήρωση παραδέχτηκε ότι θα προτιμούσε να μη βρεθεί αντίπαλός της: «Ο λόγος είναι οι σχέσεις που έχω με το σύλλογο και η αγάπη μου προς αυτόν.»

    Η επιθυμία του όμως δεν έγινε πραγματικότητα και στις 31 Μαρτίου θα πατήσει και πάλι το χορτάρι του Έμιρεϊτς, ως μπλαουγκράνα. Ίσως να φανταζόταν αλλιώς την επιστροφή του, αφού το περασμένο καλοκαίρι υπήρχε η σκέψη να φύγει από τους πρωταθλητές Ευρώπης, όπου ποτέ δε φάνηκε να νιώθει άνετα, και να γυρίσει στην Άρσεναλ. Η μεταγραφή δεν πραγματοποιήθηκε τελικά και η ποδοσφαιρική μοίρα τον φέρνει πίσω ως αντίπαλο.

    Αποπροσανατολισμός

    Ο Αρσέν Βενγκέρ δε θέλησε να σχολιάσει τη σημασία αυτής της συμβολικής συνάντησης. Είπε στους δημοσιογράφους ότι επικοινωνεί τακτικά με τον Ανρί, αλλά προτίμησε να επικεντρωθεί στις πιθανότητες που έχει η ομάδα του να περάσει στα ημιτελικά. Ίσως φοβάται ότι η δημοσιότητα που, αναπόφευκτα, θα πάρει το συγκεκριμένο θέμα, θα αποπροσανατολίσει την προσπάθεια των παικτών του να προσπεράσουν το δύσκολο εμπόδιο που λέγεται Μπαρσελόνα.

    Οι αναμετρήσεις θα σημάνουν κι άλλη μία επιστροφή, αυτή του Σεσκ Φάμπρεγας στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε -και η οποία φαίνεται να τον θέλει πίσω. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά που οι δύο αντίπαλοι θα συναντηθούν μετά τον τελικό του 2006, στον οποίο οι Καταλανοί επικράτησαν με 2-1.

    Δύσκολες επιλογές

    Για τον αγγλικό σύλλογο, ο δρόμος προς το Μπερναμπέου, όπου θα γίνει ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι στρωμένος με αγκάθια. Αν περάσει από τη Μπαρσελόνα, θα περιμένει στα ημιτελικά, πιθανότατα, η Ίντερ του Μουρίνιο, που έδειξε άγριες διαθέσεις όταν ισοπέδωσε τα όνειρα της Τσέλσι για το τρόπαιο.

    Την ίδια ώρα, ο Βενγκέρ επιθυμεί διακαώς να κερδίσει το πρωτάθλημα Αγγλίας, πρώτη φορά μετά τον αήττητο άθλο του 2004. Τότε, ηγέτης ήταν ο Ανρί και ο Αλσατός προπονητής θα ήθελε πολύ να έχει και τώρα μαζί του και όχι απέναντι το συμπατριώτη του.

    Πάμπλο Γκαρσία«Θα βρουν κι άλλο για να μας σκοτώσουν»



    Σημαντικές δηλώσεις από τον Πάμπλο Γκαρσία έξω από τα αποδυτήρια της ομάδος μετά το τέλος του αγώνα.

    Αρχικά αναφερόμενος στο παιχνίδi είπε: «Κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι κι όμως δεν πήραμε αποτέλεσμα. Αυτή η ήττα μας πονάει σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού. Σήμερα η ΑΕΚ δεν έκανε ευκαιρία, δεν πάτησε περιοχή και κέρδισε. Εγώ στα τελευταία τρία ματς δεν ήμουν καλός αλλά σήμερα θεωρώ ότι τα πήγα καλά».

    Συνεχίζοντας και θέλοντας να σχολιάσει τη διαιτησία είπε: «Στο ματς με τον Άρη ο Σπάθας δε μας άφησε να παίξουμε. Ο ίδιος διαιτητής στον αγώνα με τον Ηρακλή μου έλεγε από το πρώτο λεπτό, «πρόσεχε Γκαρσία, πρόσεχε». Πέρσι είχαμε τον Κάκο, φέτος τον Σπάθα του χρόνου θα βρουν άλλο διαιτητή για να μας σκοτώσουν. Εγώ ξέρω ότι δε θέλουν να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα. Αλλά εγώ θα συνεχίσω μέχρι να γυρίσω στην πατρίδα μου να προσπαθώ».

    Ο Πάμπλο χωρίς να ερωτηθεί έστειλε μήνυμα στη διοίκηση: «Θέλω να κρατήσουν τον Λίνο. Να ανανεώσουν το συμβόλαιο του για να πάψει το παιδί να είναι αγχωμένο. Τέτοιο παίκτη ο ΠΑΟΚ δε θα βρει στη θέση του».

    Τζιμπούρ: Του χρόνου κούπα!

    http://www.sport.gr/files/news/2010-03-22/1269217739_djebbour_250x.jpgΑπόλυτα ικανοποιημένοι από τη μεγάλη νίκη μέσα σε μια δύσκολη έδρα και έναν πολύ καλό αντίπαλο, εμφανίστηκαν όλοι στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, ενώ ευχήθηκαν να πάρουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League. Ο Ραφίκ Τζιμπούρ μάλιστα, τόνισε ότι την επόμενη χρονιά ο στόχος είναι να επαναλάβουν τις νίκες στα ντέρμπι, παίρνοντας αυτήν τη φορά τον τίτλο.

    "Είναι φανταστική η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ηταν πολύ σημαντική νίκη που πετύχαμε σήμερα. Η πιο σημαντική για μένα στον δεύτερο γύρο. Είναι διαφορετικό να συγκρίνουμε το πρωτάθλημα με τα πλέι οφ.

    Εκεί θα είναι όλα και ένας τελικός. Στα μεγάλα ραντεβού θα παίξουμε ακόμη σε υψηλότερο επίπεδο. Με αυτή τη νίκη αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο. Δυστυχώς δεν ήταν μία νίκη τίτλου. Ας ελπίσουμε του χρόνου με τέτοιες νίκες που θα κάνουμε θα είναι και νίκες τίτλου".

    Απέδρασε με 2-1 από το ΓΣΠ η Ομόνοια!

    http://www.sport.gr/files/news/2010-03-21/1269193452_ilia_aloneftis_250x.jpgΗ Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του κυπριακού πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε 2-1 του ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ, χάρη σε γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου στις καθυστερήσεις! Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, με τη νίκη της αυτή αύξησε τη διαφορά της από τους κυανοκίτρινους του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους επτά βαθμούς και πλέον πηγαίνει στα play off με πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου.

    Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Διονύσης Χιώτης με δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις απέτρεψε τον Λεάντρο από το να χρηστεί σκόρερ, στο 12ο και στο 19ο λεπτό αντίστοιχα. Ο ΑΠΟΕΛ από την πλευρά του, θα μπορούσε να πάρει την πρωτοπορία με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, αλλά ο Γεωργαλλίδης αντέδρασε σωστά στην προσπάθεια του Μοράις.

    Γκολ από τα αποδυτήρια
    Στο δεύτερο μέρος, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης, ο Παπαθανασίου έβαλε φωτιά στο ΓΣΠ ανοίγοντας το σκορ από κοντά, καθώς πλάσαρε εύστοχα τον Γεωργαλλίδη, έπειτα από παράλληλη πάσα του Αλεξάνδρου, για να ανοίξει το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα με πρωταγωνιστή τον Πίντο στο 60`, για να ισοφαρίσουν τελικά οι φιλοξενούμενοι στο επόμενο λεπτό, με τον Αλωνεύτη που αξιοποίησε ιδανικά την εξαιρετική ασίστ του Ρενγκίφο.

    Ο Μιχαλάκης ήταν... τρέλα!
    Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες προσπαθούσαν μεν να βρουν τον τρόπο για να φτάσουν στα καρέ των αντιπάλων τερματοφυλάκων, ωστόσο όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα ολοκληρωνόταν χωρίς νικητή. Για να έρθει στην εκπνοή ο Χριστοφή, ο οποίος με καταπληκτική ατομική ενέργεια έφτασε στα καρέ του Χιώτη, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μιχάλη Κωνσταντίνου και αυτός δεν αστόχησε, γράφοντας το τελικό 2-1 για την ομάδα του, δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.

    Οι συνθέσεις των ομάδων
    ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Κόντης, Γκριντσάροφ, Ηλία (69' Μαρσίνιο), Κουτσόπουλος, Μιχαήλ, Μοράις, Κοσόβσκι (78' Χαραλαμπίδης), Πίντο, Αλεξάνδρου, Μιροσάβλεβιτς (32' Παπαθανασίου)

    Ομόνοια (Λεμονής): Γιωργαλλίδης, Αλαμπί, Βέντσελ, Η.Χαραλάμπους, Ντάβιντσον, Κασέκε, Μακρίδης, Λεάντρο (73' Χριστοφή), Αλωνεύτης (79' Ζουράφκι), Εφραίμ, Ρενχίφο (83' Κωνσταντίνου).

    Καραγεωργίου: Eμείς φταίμε

    http://www.sport.gr/files/news/2010-03-21/1269214428_karagewrgiou_250x.jpgΟ Εργοτέλης για ακόμα ένα παιχνίδι δεν κατόρθωσε να φτάσει στην κατάκτηση της νίκης και όπως ήταν λογικό ο Νίκος Καραγεωργίου ήταν φανερά προβληματισμένος για την εικόνα της ομάδας του. Ο έλληνας τεχνικός τόνισε πως ο ίδιος και οι παίκτες του φέρουν την ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα και το γεγονός ότι πλέον βρίσκεται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

    "Σίγουρα βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση. Περιμέναμε διαφορετικά πράγματα από το σημερινό παιχνίδι. Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια από τα οποία πρέπει να πάρουμε βαθμούς για να σώσουμε την παρτίδα της κατηγορίας.

    Στον σημερινό αγώνα πετύχαμε πρώτοι γκολ, ωστόσο από μια αδράνεια δεχτήκαμε το γκολ της ισοφάρισης που μας έφερε αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχολογία μας. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο αντίπαλος νίκησε δίκαια. Εμείς φταίμε που έχουμε φέρει την ομάδα σε αυτό το σημείο όπως επίσης και το ότι το γήπεδο μας δεν είναι έδρα", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του έμπειρου κόουτς.

    Μπουμπένκο: Δεν έχει τελειώσει η υπόθεση-παραμονή

    Ο Ηρακλής πήρε μία πολύ σημαντική νίκη, ενώ το γεγονός πως κατάφερε να αντιδράσει παρά το γκολ που δέχτηκε από τον Λεάλ στα πρώτα λεπτά δείχνει πως είναι μία καλή ομάδα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γιόζεφ Μπουμπένκο. Παράλληλα ανέφερε πως η υπόθεση της παραμονής του γηραιού στην κατηγορία δεν έχει ακόμα τελειώσει: "Ηταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας και για τις δύο ομάδες. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα, είχαμε πολύ καλή απόδοση, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Μετά το γκολ που δεχθήκαμε καταφέραμε να αντιδράσουμε κάτι που δείχνει ότι είμαστε και εμείς μια καλή ομάδα.

    Παίξαμε από την αρχή του αγώνα επιθετικά και το δείχνουν αυτό τα τρία γκολ που πετύχαμε και μας έδωσαν μια δίκαιη νίκη. Δεν μπορώ να πω όμως ότι είμαστε ακόμα εξασφαλισμένοι σε ότι αφορά την παραμονή μας, όπως φαίνεται θα χρειαστούμε ακόμα έναν βαθμό για να είμαστε απόλυτα σίγουροι. Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας θέλουν προσοχή γιατί νομίζω ότι οι ομάδες που είναι κάτω από εμάς στη βαθμολογία θα πάρουν επίσης βαθμούς. Εκτός από αυτό θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία", κατέληξε.

    "Σκόνταψε" η Τσέλσι.


    Ο Ντιούφ πλήγωσε την Τσέλσι Φαίνεται πως η Τσέλσι... αγχώθηκε από τις δύσκολες νίκες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αρσεναλ και άφησε βαθμούς στο "Ιγουντ Παρκ". Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Μπλάκμπερν, αποτέλεσμα που αποτελεί σημαντικότατο "πισωγύρισμα" στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο.

    Πλέον οι "μπλε" βρίσκονται στην τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, στο -4 από την κορυφή, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παολαμβάνει τη μοναξιά της και στο -2 από τη δεύτερη Αρσεναλ. Ωστόσο η ομάδα του "Στάμφορντ Μπριτζ" έχει ένα ματς λιγότερο...

    Επίσης, σε άλλον σημερινό αγώνα της Πρέμιερσιπ, η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε σπουδαία νίκη 2-1 επί της Φούλαμ στο Λονδίνο και παραμένει φαβορί για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης, που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
    Φουλαμ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2
    (75' πεν. Μέρφι - 7' Σάντα Κρους, 36' Τέβες)

    Μπλάκμπερν - Τσέλσι 1-1
    (70' Ντιούφ - 6' Ντρογκμπά)

    Αξια της μοίρας της η Σταντάρ Λιέγης


    Νέα ήττα για την Σταντάρ Λιέγης Από όπου και να το κοιτάξει το θέμα κάποιος, η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποκλειστεί στο Γιουρόπα Λιγκ από μια ομάδα που τερμάτισε 7η στη βαθμολογίας της χώρας της και δεν αποκλείεται να μείνει και εκτός Ευρώπης. Ο λόγος για τη Σταντάρ Λιέγης...

    Η ομάδα της Βαλλονίας γνώρισε την ήττα με 2-0 στην έδρα της από τη φλαμανδική Γάνδη και πλέον θα διεκδικήσει την έξοδό της στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω των πλέι οφ των θέσεων 7-14. Η Μαλίν της έκανε το δώρο να νικήσει τη Ζούλτε Βάρεγκεμ (2-1), αλλά εκείνη τα έκανε μαντάρα μένοντας εκτός εξάδας. Τώρα πρέπει να βγει πρώτη στα πλέι οφ και στη συνέχεια να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο σε μπαράζ με ομάδα της πρώτης ζώνης�BR>
    Στη μάχη της ουράς, η Ρόζελαρ έκανε ό,τι και η Σταντάρ. Είδε την Αντερλεχτ να συντρίβει εκτός έδρας τη Λόκερεν με 4-0, αλλά η ίδια δεν κατάφερε να νικήσει τη Βέστερλο, με αποτέλεσμα να σωθεί οριστικά η ομάδα του Εμίλιο Φερέρα και αυτή να χρειαστεί να δώσει πλέι άουτ για να παραμείνει στην κατηγορία.

    Κάθε μια από τις δυο ζώνες θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα με δυο γύρους για να βγουν οι θέσεις της Ευρώπης με τις ομάδες να μπαίνουν με τους μισούς βαθμούς από αυτούς που κατέκτησαν

    Τα αποτελέσματα
  • Σερκλ Μπριζ - Σιντ Τρούιντεν 3-1
    0-1 Ντελόρζ (7)
    1-1 (55) Νιονί
    2-1 (73) Βόσεν
    3-1 (90) Ρεϊνάλντο

  • Γκενκ - Κόρτραϊκ 1-1
    0-1 Μπέντεκε (62)
    1-1 (90) Ογκουνζιμί

  • Γκέρμιναλ - Κλαμπ Μπριζ 1-4
    0-1 Νταμανέ (17)
    1-1 (42) Μίκουλιτς
    1-2 Πέρισιτς (59)
    1-3 Κουεμάχα (70)
    1-4 Ακπάλα (77)

  • Μαλίν - Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-1
    1-0 (29) αυτογκόλ Κόλπαρτ
    2-0 (68) Μπισέτ
    2-1 Ρόλαντς πέναλτι (76)

  • Λόκερεν - Αντερλεχτ 0-4
    0-1 Λουκάκου (3)
    0-2 Κουγιάτε (28)
    0-3 Γιούχαζ (58)
    0-4 Μπουσουφά (63)

  • Ρόζελαρ - Βέστερλο 0-0

  • Σταντάρ Λιέγης - Γάνδη 0-2
    0-1 Λεγιέ (42)
    0-2 Πιερονί (82)
  • Φιλοδώρησε με τρία γκολ την Πόρτο η τροπαιούχος Μπενφίκα


    Oι ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα πανηγυρίζουν το θρίμβο επί της Πόρτο  Η Μπενφίκα είναι μια κλάση πάνω από την Πόρτο τη φετινή χρονιά και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε περίσταση. Αυτή τη φορά... πέτυχε στον τελικό του Λιγκ Καπ την αντίπαλό της και τη φιλοδώρησε με τρία γκολ (3-0) κατακτώντας το συγκεκριμένο τρόπαιο (βάζοντας και κάποια εκατομμύρια στο ταμείο της) στο γήπεδο "Αλγκάρβ".

    Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 2-0 και να σημειωθεί ότι οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας είχαν και λιγότερες ημέρες ξεκούρασης, αφού προέρχονταν από την εντυπωσιακή νίκη-πρόκριση επί της Μαρσέιγ στο "Βελοντρόμ" για το Γιουρόπα Λιγκ.

    Το αποτέλεσμα
    Μπενφίκα - Πόρτο 3-0
    1-0 (10) Αμορίμ
    2-0 (45) Μάρτινς
    3-0 (90) Καρντόσο

    Νίκη της Μαρσέιγ στο ντέρμπι με τη Λιόν


    Η Μαρσέιγ πήρε το ντέρμπι με την Λιόν... Την Πέμπτη είδε την Μπενφίκα να την αποκλείει στο «Βελοντρόμ» με γκολ στα... χασομέρια, αλλά την Κυριακή το βράδυ εξιλεώθηκε -τρόπον τινά- πράττοντας το ίδιο και μάλιστα στον ίδιο αγωνιστικό χώρο (2-1) στο ντέρμπι της αγωνιστικής κόντρα στη Λιόν. Ηρωας των γηπεδούχων ο Ταϊβό.

    Ο άσος της ομάδας της Μασσαλίας πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 89ο και της έδωσε έτσι τους τρεις βαθμούς που τη φέρνουν στο -3 από την κορυφή έχοντας ένα ματς λιγότερο και στο -2 από τη Οσέρ που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει την τρίτη θέση που οδηγεί στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Το αποτέλεσμα
    Μαρσέιγ - Λιόν 2-1
    1-0 (67)Καμπορέ
    1-1 Γκομίς (80)
    2-1 (81) Ταϊβό

    Τρία τέρματα ο Μέσι.


    Ο Λίονελ Μέσι ήταν και πάλι μεγάλος πρωταγωνιστής για την  Μπαρτσελόνα Θα πρέπει να βγει ένας νόμος στο ποδόσφαιρο που θα απαγορεύει σε αυτό το παλικάρι που λέγεται Μέσι να ξεφτιλίζει όποιον γήινο βρίσκει μπροστά του κάθε εβδομάδα. Ο διαστημικός Αργεντινός άσος πέτυχε νέο χατ τρικ κάνοντας πράγματα και θαύματα στο Μπαρτσελόνα - Σαραγόσα 2-4.

    Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πέτυχε τρία τέρματα κρατώντας την πρωταθλήτρια κόσμου στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά ότι έκανε και μάγκα τον Ιμπραΐμοβιτς στο τέλος, αφού μετά από θαυμάσια ενέργειά του, κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο σχεδόν άσφαιρος -τους τελευταίους μήνες- Σουηδός.

    Στο άλλο παιχνίδι που έγινε βράδυ, η Βαλένθια με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος νίκησε 2-0 την Αλμερία στο «Μεστάγια» αποκτώντας έξι βαθμούς διαφορά από την πέμπτη της βαθμολογίας Σεβίλλη (θέση Γιουρόπα Λιγκ) και τέσσερις από τη Μαγιόρκα (θέση προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ) κρατώντας την τύχη στα χέρια της σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής δοργάνωσης.

    Τα αποτελέσματα
    Βαλένθια-Αλμερία 2-0
    (63ο Μάτα, 70ό Σίλβα)

    Σαραγόσα-Μπαρτσελόνα 2-4
    (85ο, 89ο Κολούνγκα-5ο, 66ο, 78ο Μέσι, 90ό Ιμπραΐμοβιτς)

    Προβληματισμένος ο Κούπερ


    Ο Αργεντινός τεχνικός του Αρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ Αρκετά προβληματισμένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Αρη στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ήταν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα. «Έγινε ένα περίπλοκο παιχνίδι γιατί μέσα σε λίγες μέρες είχαμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικούς στόχους της χρονιάς. Ο αντίπαλος μας ήταν ανώτερος και η δική μου ομάδα που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Μας έλειψε η αντοχή στο πλάνο μας. Και όσον αφορά την αντοχή προέρχεται από σκληρά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Δεν είχε την απόδοση που περιμέναμε γιατί δεν είχε ψυχολογικές απαιτήσεις. Μας έλειπε ένα ξέσπασμα να εκμεταλλευτεί κενούς χώρους. Η ομάδα μου δεν είχε τις δυνάμεις για να παίξει το παιχνίδι, παρουσιάστηκαν 2-3 αντεπιθέσεις.

    Φτάναμε αργά στη μπάλα, μέναμε πίσω της, γι' αυτό ο αντίπαλος έφτανε στην περιοχή και κάθε φορά είχε καλές στιγμές και επικίνδυνες. Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αν κερδίζαμε θα κλειδώναμε τη θέση στα πλέι οφ. Ο αντίπαλος είχε καλή ταχύτητα και καλή ομάδα με καλές αλλαγές παιχνιδιού. Εμείς δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε το αγωνιστικό πρόσωπο που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια. Παρόλ΄ αυτά είναι θετικό το αποτέλεσμα. Δεν θα πως είμαι εκνευρισμένος αλλά ότι πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια που έρχονται».

    Αναλύοντας τα σημάδια κόπωσης που παρουσίασαν οι «κίτρινοι» ο Αργεντίνος τεχνικός σχολίασε: «Στη δική μου ομάδα που λείπανε παίκτες. Κάποιοι έπρεπε να πάρουν ανάσες και κάποιοι ήταν τιμωρημένοι. Οι βαθμοί που συλλέγουμε φέρνουν την κατάλληλη ισορροπία. Σε αυτό το παιχνίδι έπρεπε να κάνουμε αλλαγές και να πάρουν χρόνο παίκτες που δεν έχουν τόσες πολλές συμμετοχές. έχουμε και το σημαντικό παιχνίδι την Πέμπτη (σ.σ. με Καβάλα). Πιθανόν όταν κάποιος προέρχεται από μεγάλη απραξία να μην έχει την ένταση που έχουν παίκτες με πολλά αγωνιστικά λεπτά. Όταν συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα ο προπονητής θέλει να αντεπεξέλθουν στον ρόλο που θα έχουν στο γήπεδο. Δεν φταίγανε οι αλλαγές αλλά η γενική εικόνα. Ήταν αργή η ομάδα, στην αμυντική της λειτουργία, στις αντεπιθέσεις, στο πως πίεζε τον αντίπαλο. Αυτό ήταν το πρόσωπο που δημιούργησε πρόβλημα».

    Για την διαφορά που διατήρησε ο Αρης και το προβάδισμα που έχει έναντι των υπολοίπων για την είσοδο στα πλέι οφ τόνισε: «Αγωνιστικά εμένα δεν μου αρέσει να το βλέπω έτσι αλλά μ' αρέσει να βλέπω βήμα βήμα τα παιχνίδια. Όλα είναι ανοικτά και δεν μπορώ να σκέφτομαι τίποτα άλλο απ ότι θα κριθούν από την δική μας θέση και απόδοση. Για να κερδίσεις τα πλέι οφ πρέπει πρώτα να κερδίσεις την συμμετοχή σου σ' αυτά».

    Τα εύσημα απένειμε στους παίκτες του ο Γιώργος Παράσχος για την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του. «Ήταν μια καλή εμφάνιση με μεγάλη διάρκεια. Τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια. Από μία φάση που έκανε ο Αρης δεχτήκαμε γκολ και κυνηγούσαμε το σκορ. Εξασκήσαμε μεγάλη πίεση στον αντίπαλο. Κάναμε καλές και οργανωμένες επιθέσεις. Δεν πρέπει να μένουμε στην τύχη. Δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Θα σταθούμε στην καλή εμφάνιση και μακάρι στα 3 παιχνίδια που απομένουν να έχουμε τον σημερινό ρυθμό. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

    Αποθέωση στου Ρέντη!


    Την αποθέωση γνώρισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού Αποθεωτική υποδοχή επεφύλαξαν περίπου 1000 οπαδοί του Ολυμπιακού στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους. Οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί εκστασιασμένοι από την νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου τους άφησαν στην άκρη τα όσα καταλόγιζαν στους παίκτες το προηγούμενο διάστημα και τους αποθέωσαν για το θρίαμβο στο ΟΑΚΑ.

    Αξίζει να αναφερθεί πως η αποστολή του Ολυμπιακού έφυγε με διαφορετικό πούλμαν από το γήπεδο καθώς εκείνο με το οποίο πήγε έπαθε βλάβη κατά την επεισοδιακή «υποδοχή» στην άφιξη των Πειραιωτών στο ΟΑΚΑ.

    Οι χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού ακολούθησαν το πούλμαν μέχρι μέσα στις εγκαταστάσεις και αποθέωσαν τους παίκτες, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν πάρει τα κινητά τους και τραβούσαν βίντεο απολαμβάνοντας τη λατρεία του κόσμου προς το πρόσωπο τους.

    Οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν χωρίς τις μπλούζες τους, αφού ο κόσμος τους έγδυσε, ενώ την αποθέωση γνώρισε ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, όταν κατέβηκε από το πούλμαν, όπως όλοι άλλωστε, όμως ο Σέρβος μαζί με τους Νικοπολίδη, Τοροσίδη, Ραούλ Μπράβο, Λούα Λούα και Ντάρμπισιρ συγκέντρωσαν τον περισσότερο... θαυμασμό από τον κόσμο

    Βγενόπουλος: "Η ανατροπή έχει γίνει"


    Ο Ανδρέας Βγενόπουλος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μετά το τέλος του αγώνα, έκανε δήλωση. Ο εκ των μεγαλομετόχων του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι δεν χάνεται το πρωτάθλημα, αλλά και ότι η ομάδα του έχει καταφέρει την ανατροπή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρόβλημα το έχει ο Ολυμπιακός που θα παίξει πλέι οφ.

    "Ο Παναθηναϊκός δίκαια θα πάρει το πρωτάθλημα, ήμασταν η καλύτερη και η πιο σταθερή ομάδα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός θα παίξει πλέι οφ για να πάρει τη δεύτερη θέση. Δικός μας είναι ο τίτλος. Για τη νέα σεζόν θα χρειαστεί να πάρουμε δύο μεγάλους παίκτες και να δούμε τι θα γίνει με εκείνους που δεν μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα της ομάδας. Μην ψάχνετε προβλήματα σε εμάς. Ψάξτε τα στον Ολυμπιακό. Ας χαρούν όσο θέλουν απόψε, αλλά μετά θα πρέπει να βρουν τι φταίει και φέτος θα παίξουν πλέι οφ. Η ανατροπή έχει γίνει, πηγαίνουμε μπροστά", είπε χαρακτηριστικά.

    Νιόπλιας: "Δύο νίκες για να πανηγυρίσουμε"


    Ο Νίκος Νιόπλιας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Δύο νίκες θέλει ακόμα ο Παναθηναϊκός για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, όπως δήλωσε ο προπονητής του, Νίκος Νιόπλιας στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Παράλληλα τόνισε πως ο τίτλος δεν κρίνεται μόνο στα ντέρμπι, αλλά και στα παιχνίδια με τις επαρχιακές ομάδες.

    Αρχικά τοποθετήθηκε για το παιχνίδι: "Το θέλαμε πολύ, προσπαθήσαμε όμως δεν τα καταφέραμε. Αδικηθήκαμε από το σκορ. Είχαμε ευκαιρίες, είχαμε δοκάρια, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι κρίθηκε στο γκολ, αν και ήμασταν καλύτεροι. Μας στεναχωρεί που χάσαμε, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει άγχος, θέλουμε δύο νίκες για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Βλέπω πως υπάρχει κάτι στην ομάδα, παίζουμε καλά και δεν παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Ισως είναι γραφτό να το πάρουμε έτσι".

    Στην συνέχεια ρωτήθηκε γενικά για την ομάδα του: "Δεν είναι καλό να μιλάει ο προπονητής, μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα πολύ ευχαρίστως να πούμε ότι θέλετε. Εγώ δεν ήμουν στην ομάδα από το καλοκαίρι, τώρα όμως ξέρω τα πάντα, εννοώ για τους παίκτες και τις δυνατότητές τους".

    Ακολούθησε η τοποθέτησή του για το πρωτάθλημα: "Πρωτάθλημα δεν είναι μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, αν ήταν να παίζουμε μεταξύ ματς 16 φορές. Κερδίσαμε όλη την επαρχία και ας χάσαμε στα ντέρμπι. Καλύτερη ομάδα είναι αυτή που βρίσκεται στην πρώτη θέση στο σύνολο των αγώνων και όχι μόνο στα ντέρμπι"

    Μπάντοβιτς: "Θα παλέψουμε μέχρι τέλους"


    Ο Μπάντοβιτς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην παραδώσει η ομάδα του τα όπλα και να προσπαθήσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για το πρωτάθλημα. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα, τόνισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα... συνεχίσουν.

    "Οσο υπάρχει ελπίδα θα παλεύουμε. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να τα παρατάει. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος και θα δούμε τι θα γίνει", είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

    Παράλληλα αναφέρθηκε και στο γιατί η ομάδα του έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία: "Είχαμε δυσκολίες από την αρχή της χρονιάς. Χάσαμε πολλούς παίκτες λόγω τραυματισμών και ήταν δύσκολο για την ομάδα να ακολουθήσει".

    Φυσικά ρωτήθηκε και για τα δημοσιεύματα περί αντικατάστασής του: "Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα, η δεύτερη φορά που ήρθα ήταν πιο δύσκολη, αλλά δεν ακούω αυτά που λέγονται και γράφονται, κάνω αυτά που πιστεύω και όσο είμαι καλά με τους παίκτες και μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια δεν με νοιάζει τίποτα άλλο".

    Οταν ρωτήθηκε για την απόδοση του Γιάννη Παπαδόπουλου, απάντησε: "Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένους παίκτες, όλοι κρίνονται από το σύνολο παιχνιδιών και όχι από έναν αγώνα. Για την απόδοση του καθενός θα μιλήσουμε προσωπικά".


    Απαγόρευση δηλώσεων...
    Oι παίκτες του Ολυμπιακού με απόφαση της διοίκησης δεν έκαναν δηλώσεις στη NOVA, κάτι που εξήγησε με δηλώσεις του ο διευθυντής επικοινωνίας του πειραϊκού συλλόγου, Γιάννης Μώραλης.
    "Αποφασίσαμε πως οι πoδοσφαιριστές της ομάδας μας δεν θα κάνουν καμία δήλωση στο κανάλι που μετάδωσε τον αγώνα και οι λόγοι είναι οι εξής: Ως Ολυμπιακός θεωρούμε ότι το τηλεοπτικό κανάλι της "Nοva" δεν έχει τηρήσει μέχρι στιγμής την ισοτιμία αλλά και την ισονομία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις μεταδόσεις της, τόσο στην περιγραφή των φάσεων, αλλά και στην κάλυψη των γεγονότων εκτός αγωνιστικού χώρου. Δεν έχει αντικειμενική αντιμετώπιση η 'Nova' προς τον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής.

    Διαφώνησαν Σάντος - Μπάγεβιτς


    Ο Μπάγεβιτς επικράτησε του Σάντος Πλασματικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τόνισε ότι η ομάδα του έπαιξε καλά, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν είχε ηρεμία στην τελική προσπάθεια και το πλήρωσε.

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του: "Οι παίκτες μου προσπάθησαν πολύ στο α' ημίχρονο, στο οποίο κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρξαν οι προϋποθέσεις για να σκοράρουμε, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε και η ΑΕΚ στη μοναδική φορά που βρέθηκε στην εστία μας, χωρίς καν να το θεωρήσουμε ευκαιρία, πέτυχε ένα γκολ κόντρα στη ροή.

    Στο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τους παίκτες και να τους κάνουμε να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Μπήκαμε καλά στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ γύρισε πίσω τις γραμμές της για να αμυνθεί και να παίξει με αντεπιθέσεις. Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μουσλίμοβιτς, αλλά μας έλειψε η ηρεμία στη τελική προσπάθεια. Υπήρχε νευρικότητα.

    Πολλές φορές θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερες επιλογές. Μετά το 65' όλο και αυξανόταν η πίεση και η νευρικότητα στους παίκτες μου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Σε άλλα παιχνίδια, η ομάδα δεν είχε παίξει καλά και είχε κερδίσει. Στο σημερινό, που πραγματικά παίξαμε καλά, δεν πήραμε βαθμό.

    Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε μέχρι το τέλος. Είναι κάτι στο οποίο δουλεύαμε όλη την εβδομάδα. Κάθε Παρασκευή κάνουμε μια άσκηση με σέντρες. Το έχουμε κάνει πολλές φορές και η ομάδα έχει ανταποκριθεί. Σήμερα, ακόμη και ο Λίνο, που είναι πολύ καλός σε τέτοιες καταστάσεις, δεν τα πήγε καλά. Σε αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να βρεις λογική εξήγηση".

    Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της ΑΕΚ ο τεχνικός της "Ένωσης", Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σερβοέλληνα τεχνικού: "Πήραμε μια δίκαιη νίκη, αν και κινδυνεύσαμε στο α' ημίχρονο. Από τις αρχές του β' ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά κι εμείς σε 3-4 περιπτώσεις θα μπορούσαμε να πετύχουμε τουλάχιστον δύο γκολ.

    Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήρθε το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να παίζουμε πολύ καλύτερα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση, για να έχουμε περισσότερες ελπίδες στα πλέι οφ. Το σημαντικότερο για τις ομάδες που θα παίξουν στα πλέι οφ, είναι πώς θα ξεκινήσουν".

    Nεκρική σιγή στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ
    Απογοητευμένοι και σαφώς επηρεασμένοι από το αποτέλεσμα του αγώνα με την ΑΕΚ ήταν μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Στα αποδυτήρια της Τούμπας επικρατούσε νεκρική σιγή καθώς η ήττα σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναικού "γκρέμισε" τον "δικέφαλο" του Βορρά από την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα που ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό.

    Ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που βρήκε από τα αποδυτήρια ήταν ο Βίκτορ Βιτόλο που μιλώντας στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε "χαζή" της ομάδας του: "Ήταν μια χαζή ήττα η σημερινή. Κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε. Ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ και παρά τα λάθη που κάναμε μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει".

    Στα αποδυτήρια ο Αδαμίδης
    Ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, μετά τη λήξη του ντέρμπι στην Τούμπα, πήγε στα αποδυτήρια των "κιτρινόμαυρων" όπου μοίρασε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα: "Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας και τη νίκη σας απόψε. Την αξίζατε. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος και κυρίως στα πλέι οφ. Και πάλι πολλά μπράβο".

    Στη συνέχεια ο κ. Αδαμίδης έκανε μία σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους: "Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό".

    Για τον Γκαρσία φταίει ο... Σπάθας
    Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για την διαιτησία και πως αυτή δεν αφήνει τον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τίτλους. Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ ο Ουρουγουανός με δηλώσεις του αναφέρθηκε στον αγώνα με τον Αρη και είπε πως: "Πέρσι μας έφεραν τον διαιτητή που μας σφύριξε σήμερα (σ. σ. Κάκος) για να μας "σκοτώσει", φέτος αυτόν με τον Αρη. Του χρόνου θα μας φέρουν άλλον. Σε αυτόν τον καιρό που βρίσκομαι εδώ έχω καταλάβει πως με τον ΠΑΟΚ δύσκολα να μας αφήσουν να πάρουμε κάποιον τίτλο. Ωστόσο μέχρι να φύγω για την Ουρουγουάη θα παλεύω για τον ΠΑΟΚ".

    Ο Γκαρσία αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στον Σπάθα λέγοντας: "Δεν ήμασταν καλοί με τον Αρη αλλά και ο διαιτητής δεν μας άφησε να παίξουμε. Μου έδωσε προσωπικά κίτρινη στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα χωρίς να κάνω τίποτα. Και με τον Ηρακλή μου έλεγε συνέχεια: "Γκαρσία πρόσεχε, Γκαρσία πρόσεχε". Με τον τρόπο που σφύριζε στο ματς με τον Αρη καταλάβαινε κανείς... πόσα του έδωσαν σε εισαγωγικά για να μας σταματήσει".

    Μπλάνκο: "Να συνεχίσουμε έτσι..."
    Ο Ίσμαελ Μπλάνκο, έχει εξελιχθεί σε... μόνιμο "δήμιο" του ΠΑΟΚ. Μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στη σπουδαιαότητα του "διπλού" στην Τούμπα: "Αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Καταφέραμε και σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο, πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, την κρατάμε και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι".