Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Διαφώνησαν Σάντος - Μπάγεβιτς


Ο Μπάγεβιτς επικράτησε του Σάντος Πλασματικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τόνισε ότι η ομάδα του έπαιξε καλά, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν είχε ηρεμία στην τελική προσπάθεια και το πλήρωσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: "Οι παίκτες μου προσπάθησαν πολύ στο α' ημίχρονο, στο οποίο κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρξαν οι προϋποθέσεις για να σκοράρουμε, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε και η ΑΕΚ στη μοναδική φορά που βρέθηκε στην εστία μας, χωρίς καν να το θεωρήσουμε ευκαιρία, πέτυχε ένα γκολ κόντρα στη ροή.

Στο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τους παίκτες και να τους κάνουμε να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Μπήκαμε καλά στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ γύρισε πίσω τις γραμμές της για να αμυνθεί και να παίξει με αντεπιθέσεις. Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μουσλίμοβιτς, αλλά μας έλειψε η ηρεμία στη τελική προσπάθεια. Υπήρχε νευρικότητα.

Πολλές φορές θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερες επιλογές. Μετά το 65' όλο και αυξανόταν η πίεση και η νευρικότητα στους παίκτες μου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Σε άλλα παιχνίδια, η ομάδα δεν είχε παίξει καλά και είχε κερδίσει. Στο σημερινό, που πραγματικά παίξαμε καλά, δεν πήραμε βαθμό.

Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε μέχρι το τέλος. Είναι κάτι στο οποίο δουλεύαμε όλη την εβδομάδα. Κάθε Παρασκευή κάνουμε μια άσκηση με σέντρες. Το έχουμε κάνει πολλές φορές και η ομάδα έχει ανταποκριθεί. Σήμερα, ακόμη και ο Λίνο, που είναι πολύ καλός σε τέτοιες καταστάσεις, δεν τα πήγε καλά. Σε αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να βρεις λογική εξήγηση".

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη της ΑΕΚ ο τεχνικός της "Ένωσης", Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σερβοέλληνα τεχνικού: "Πήραμε μια δίκαιη νίκη, αν και κινδυνεύσαμε στο α' ημίχρονο. Από τις αρχές του β' ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά κι εμείς σε 3-4 περιπτώσεις θα μπορούσαμε να πετύχουμε τουλάχιστον δύο γκολ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήρθε το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να παίζουμε πολύ καλύτερα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση, για να έχουμε περισσότερες ελπίδες στα πλέι οφ. Το σημαντικότερο για τις ομάδες που θα παίξουν στα πλέι οφ, είναι πώς θα ξεκινήσουν".

Nεκρική σιγή στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ
Απογοητευμένοι και σαφώς επηρεασμένοι από το αποτέλεσμα του αγώνα με την ΑΕΚ ήταν μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Στα αποδυτήρια της Τούμπας επικρατούσε νεκρική σιγή καθώς η ήττα σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναικού "γκρέμισε" τον "δικέφαλο" του Βορρά από την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα που ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό.

Ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που βρήκε από τα αποδυτήρια ήταν ο Βίκτορ Βιτόλο που μιλώντας στους δημοσιογράφους χαρακτήρισε "χαζή" της ομάδας του: "Ήταν μια χαζή ήττα η σημερινή. Κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε. Ήμασταν καλύτεροι από την ΑΕΚ και παρά τα λάθη που κάναμε μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει".

Στα αποδυτήρια ο Αδαμίδης
Ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, μετά τη λήξη του ντέρμπι στην Τούμπα, πήγε στα αποδυτήρια των "κιτρινόμαυρων" όπου μοίρασε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα: "Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας και τη νίκη σας απόψε. Την αξίζατε. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος και κυρίως στα πλέι οφ. Και πάλι πολλά μπράβο".

Στη συνέχεια ο κ. Αδαμίδης έκανε μία σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους: "Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό".

Για τον Γκαρσία φταίει ο... Σπάθας
Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για την διαιτησία και πως αυτή δεν αφήνει τον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τίτλους. Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ ο Ουρουγουανός με δηλώσεις του αναφέρθηκε στον αγώνα με τον Αρη και είπε πως: "Πέρσι μας έφεραν τον διαιτητή που μας σφύριξε σήμερα (σ. σ. Κάκος) για να μας "σκοτώσει", φέτος αυτόν με τον Αρη. Του χρόνου θα μας φέρουν άλλον. Σε αυτόν τον καιρό που βρίσκομαι εδώ έχω καταλάβει πως με τον ΠΑΟΚ δύσκολα να μας αφήσουν να πάρουμε κάποιον τίτλο. Ωστόσο μέχρι να φύγω για την Ουρουγουάη θα παλεύω για τον ΠΑΟΚ".

Ο Γκαρσία αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στον Σπάθα λέγοντας: "Δεν ήμασταν καλοί με τον Αρη αλλά και ο διαιτητής δεν μας άφησε να παίξουμε. Μου έδωσε προσωπικά κίτρινη στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα χωρίς να κάνω τίποτα. Και με τον Ηρακλή μου έλεγε συνέχεια: "Γκαρσία πρόσεχε, Γκαρσία πρόσεχε". Με τον τρόπο που σφύριζε στο ματς με τον Αρη καταλάβαινε κανείς... πόσα του έδωσαν σε εισαγωγικά για να μας σταματήσει".

Μπλάνκο: "Να συνεχίσουμε έτσι..."
Ο Ίσμαελ Μπλάνκο, έχει εξελιχθεί σε... μόνιμο "δήμιο" του ΠΑΟΚ. Μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στη σπουδαιαότητα του "διπλού" στην Τούμπα: "Αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Καταφέραμε και σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο, πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, την κρατάμε και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: