Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Απέδρασε με 2-1 από το ΓΣΠ η Ομόνοια!

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-21/1269193452_ilia_aloneftis_250x.jpgΗ Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του κυπριακού πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε 2-1 του ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ, χάρη σε γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου στις καθυστερήσεις! Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, με τη νίκη της αυτή αύξησε τη διαφορά της από τους κυανοκίτρινους του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στους επτά βαθμούς και πλέον πηγαίνει στα play off με πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις σημαντικότερες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Διονύσης Χιώτης με δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις απέτρεψε τον Λεάντρο από το να χρηστεί σκόρερ, στο 12ο και στο 19ο λεπτό αντίστοιχα. Ο ΑΠΟΕΛ από την πλευρά του, θα μπορούσε να πάρει την πρωτοπορία με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, αλλά ο Γεωργαλλίδης αντέδρασε σωστά στην προσπάθεια του Μοράις.

Γκολ από τα αποδυτήρια
Στο δεύτερο μέρος, πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης, ο Παπαθανασίου έβαλε φωτιά στο ΓΣΠ ανοίγοντας το σκορ από κοντά, καθώς πλάσαρε εύστοχα τον Γεωργαλλίδη, έπειτα από παράλληλη πάσα του Αλεξάνδρου, για να ανοίξει το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα με πρωταγωνιστή τον Πίντο στο 60`, για να ισοφαρίσουν τελικά οι φιλοξενούμενοι στο επόμενο λεπτό, με τον Αλωνεύτη που αξιοποίησε ιδανικά την εξαιρετική ασίστ του Ρενγκίφο.

Ο Μιχαλάκης ήταν... τρέλα!
Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες προσπαθούσαν μεν να βρουν τον τρόπο για να φτάσουν στα καρέ των αντιπάλων τερματοφυλάκων, ωστόσο όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα ολοκληρωνόταν χωρίς νικητή. Για να έρθει στην εκπνοή ο Χριστοφή, ο οποίος με καταπληκτική ατομική ενέργεια έφτασε στα καρέ του Χιώτη, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μιχάλη Κωνσταντίνου και αυτός δεν αστόχησε, γράφοντας το τελικό 2-1 για την ομάδα του, δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Κόντης, Γκριντσάροφ, Ηλία (69' Μαρσίνιο), Κουτσόπουλος, Μιχαήλ, Μοράις, Κοσόβσκι (78' Χαραλαμπίδης), Πίντο, Αλεξάνδρου, Μιροσάβλεβιτς (32' Παπαθανασίου)

Ομόνοια (Λεμονής): Γιωργαλλίδης, Αλαμπί, Βέντσελ, Η.Χαραλάμπους, Ντάβιντσον, Κασέκε, Μακρίδης, Λεάντρο (73' Χριστοφή), Αλωνεύτης (79' Ζουράφκι), Εφραίμ, Ρενχίφο (83' Κωνσταντίνου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: