Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Προβληματισμένος ο Κούπερ


Ο Αργεντινός τεχνικός του Αρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ Αρκετά προβληματισμένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Αρη στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ήταν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα. «Έγινε ένα περίπλοκο παιχνίδι γιατί μέσα σε λίγες μέρες είχαμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικούς στόχους της χρονιάς. Ο αντίπαλος μας ήταν ανώτερος και η δική μου ομάδα που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Μας έλειψε η αντοχή στο πλάνο μας. Και όσον αφορά την αντοχή προέρχεται από σκληρά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Δεν είχε την απόδοση που περιμέναμε γιατί δεν είχε ψυχολογικές απαιτήσεις. Μας έλειπε ένα ξέσπασμα να εκμεταλλευτεί κενούς χώρους. Η ομάδα μου δεν είχε τις δυνάμεις για να παίξει το παιχνίδι, παρουσιάστηκαν 2-3 αντεπιθέσεις.

Φτάναμε αργά στη μπάλα, μέναμε πίσω της, γι' αυτό ο αντίπαλος έφτανε στην περιοχή και κάθε φορά είχε καλές στιγμές και επικίνδυνες. Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αν κερδίζαμε θα κλειδώναμε τη θέση στα πλέι οφ. Ο αντίπαλος είχε καλή ταχύτητα και καλή ομάδα με καλές αλλαγές παιχνιδιού. Εμείς δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε το αγωνιστικό πρόσωπο που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια. Παρόλ΄ αυτά είναι θετικό το αποτέλεσμα. Δεν θα πως είμαι εκνευρισμένος αλλά ότι πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια που έρχονται».

Αναλύοντας τα σημάδια κόπωσης που παρουσίασαν οι «κίτρινοι» ο Αργεντίνος τεχνικός σχολίασε: «Στη δική μου ομάδα που λείπανε παίκτες. Κάποιοι έπρεπε να πάρουν ανάσες και κάποιοι ήταν τιμωρημένοι. Οι βαθμοί που συλλέγουμε φέρνουν την κατάλληλη ισορροπία. Σε αυτό το παιχνίδι έπρεπε να κάνουμε αλλαγές και να πάρουν χρόνο παίκτες που δεν έχουν τόσες πολλές συμμετοχές. έχουμε και το σημαντικό παιχνίδι την Πέμπτη (σ.σ. με Καβάλα). Πιθανόν όταν κάποιος προέρχεται από μεγάλη απραξία να μην έχει την ένταση που έχουν παίκτες με πολλά αγωνιστικά λεπτά. Όταν συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα ο προπονητής θέλει να αντεπεξέλθουν στον ρόλο που θα έχουν στο γήπεδο. Δεν φταίγανε οι αλλαγές αλλά η γενική εικόνα. Ήταν αργή η ομάδα, στην αμυντική της λειτουργία, στις αντεπιθέσεις, στο πως πίεζε τον αντίπαλο. Αυτό ήταν το πρόσωπο που δημιούργησε πρόβλημα».

Για την διαφορά που διατήρησε ο Αρης και το προβάδισμα που έχει έναντι των υπολοίπων για την είσοδο στα πλέι οφ τόνισε: «Αγωνιστικά εμένα δεν μου αρέσει να το βλέπω έτσι αλλά μ' αρέσει να βλέπω βήμα βήμα τα παιχνίδια. Όλα είναι ανοικτά και δεν μπορώ να σκέφτομαι τίποτα άλλο απ ότι θα κριθούν από την δική μας θέση και απόδοση. Για να κερδίσεις τα πλέι οφ πρέπει πρώτα να κερδίσεις την συμμετοχή σου σ' αυτά».

Τα εύσημα απένειμε στους παίκτες του ο Γιώργος Παράσχος για την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του. «Ήταν μια καλή εμφάνιση με μεγάλη διάρκεια. Τα παιδιά έκαναν τεράστια προσπάθεια. Από μία φάση που έκανε ο Αρης δεχτήκαμε γκολ και κυνηγούσαμε το σκορ. Εξασκήσαμε μεγάλη πίεση στον αντίπαλο. Κάναμε καλές και οργανωμένες επιθέσεις. Δεν πρέπει να μένουμε στην τύχη. Δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Θα σταθούμε στην καλή εμφάνιση και μακάρι στα 3 παιχνίδια που απομένουν να έχουμε τον σημερινό ρυθμό. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: