Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μητρόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί ακόμα να κοντράρει το Λεκανοπέδιο»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τα 15 εκ. ευρώ που έβαλε ο Ιβάν Σαββίδης στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Αναφέρθηκε επίσης στην «κόντρα» ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμα σε θέση να έχει το πάνω χέρι.



Αρχικά αναφέρθηκε στα 15 εκ. ευρώ που έβαλε ο Ιβάν Σαββίδης στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου:

«Από τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει βάλει τα χρήματα αυτά δείχνει ότι έχει σκοπό να επενδύσει στον ΠΑΟΚ. Όταν τα χρήματα τα βάζεις μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου σημαίνει ότι μπαίνουν μέσα στην εταιρία, θα χρησιμοποιηθούν για σκοπό της εταιρίας, είτε για να φτιάξει το γήπεδο στην Τούμπα, είτε για να φτιάξει ένα πλήρες αθλητικό κέντρο, είτε για να κάνει μια μεταγραφή, είτε για να πληρώσει τα χρέη».


Για το γεγονός που ένας επενδυτής βάζει τόσα χρήματα σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα:

«Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Σαββίδης επενδύει στον ΠΑΟΚ για να δείξει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς την Κυβέρνηση και προς όλους τους άλλους και τους φιλάθλους τους οποίους νομίζω ότι έχει κερδίσει. Πιστεύω ότι επενδύει πάνω στους φιλάθλους και στα όνειρα που έχουν εκείνοι και εκείνος και από την άλλη κοιτάζει τις επαφές του για να επενδύσει και στις επιχειρήσεις. Βάζει χρήματα στον ΠΑΟΚ και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ότι κοιτάζει τις επιχειρήσεις και δεν κοιτάζει τον ΠΑΟΚ».


Για το ότι μετά την τοποθέτηση των 15 εκ. ευρώ εξυγιαίνεται αυτομάτως ΠΑΕ ασχέτως αν δεν έχει πληρώσει ακόμη τα χρέη της καθώς αποκτά καθαρή θέση:

«Άλλο είναι εξυγίανση και άλλο αποκτάς καθαρή θέση. Με τα χρήματα που πλέον έχεις, μπορείς να πεις στην Ευρώπη ότι εγώ έχω αυτή τη στιγμή αυτό το μετοχικό κεφάλαιο».


Για το αν με αυτήν την κίνηση ανοίγει μια νέα σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το αν στέλνει με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα στον Ολυμπιακό:

«Αυτή τη στιγμή με την εξυγίανση που επιχειρεί ο Σαββίδης, είναι μια από τις δύο ομάδες που έχουν ξεκάθαρη θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το αν στέλνει κάποιο μήνυμα θα μου επιτρέψετε να είμαι λίγο επιφυλακτικός. Σε έναν διαγωνισμό-αγώνα θα έλεγα ότι σε αυτή τη φάση δεν έχει το πάνω χέρι ο Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ. Δεν είμαι κινδυνολόγος, θέλω πραγματικά να υπάρχει ένα καθαρό ποδόσφαιρο αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμα σε θέση να κοντράρει το Λεκανοπέδιο. Μπορεί σε ένα-δύο χρόνια να φτάσει στο σημείο αυτό.

Θα πρέπει να έχει συμμετοχή στους φορείς, όχι να τους ελέγξει, να έχει συμμετοχή. Αυτή τη στιγμή έτσι πως είναι διαμορφωμένο το θέμα σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί εάν κοντραριστεί με τον αντίπαλό του να υπερισχύσει η γνώμη του ΠΑΟΚ. Θα δείτε όλες τις γειτονικές ομάδες που είναι δίπλα στη Θεσσαλονίκη να πηγαίνουν από την άλλη πλευρά. Ακόμα και για λόγους επιβίωσης.

Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει πλέον για χρόνια τη δεύτερη θέση και θα παλεύει για την πρώτη θέση. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε το 2003 και με λεφτά του κράτους το «Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται 15 χρόνια να φτιάξει την Τούμπα. Άρα ο Ολυμπιακός προηγείται κατά δέκα χρόνια στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός τότε είχε το πρώτο λόγο στη λήψη αποφάσεων».


πηγή: metrosport.gr
 

Ο έλεγχος των δανεικών!

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και σε αυτήν, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέβασε κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της και συνοψίζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται δανεικοί σε άλλες ομάδες. Πλέον σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Απόστολος Γιάννου

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ: Πολύ καλή και «γεμάτη» απόδοση από τον επιθετικό του Πλατανιά, που έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα. Στον πολύ κρίσιμο αγώνα εναντίον του Άρη, ο νεαρός επιθετικός πήρε θέση στο βασικό σχήμα που επέλεξε ο Άγγελος Αναστασιάδης και σε 82 λεπτά (τότε αντικαταστάθηκε) είχε 3 τελικές προσπάθειες (2 σουτ μέσα από την περιοχή και μια κεφαλιά) εκ των οποίων η μια σταμάτησε στο δοκάρι κι άλλη μια ήταν χαμένο τετ α τετ. Είχε μια τελική πάσα και 9 λάθη, μια επέμβαση, ένα κλέψιμο, κέρδισε 3 φάουλ και υπέπεσε σε ένα.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΔΗΣ: Βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση του Πανιωνίου εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα και ο νεαρός μέσος, που δείχνει να μονιμοποιείται στις βασικές επιλογές του προπονητή του. Έπαιξε 56 λεπτά και είχε ένα σουτ έξω από την περιοχή. Έξι επιτυχημένες μεταβιβάσεις, 4 λάθη, ένα κλέψιμο κι ένα κερδισμένο φάουλ συνέθεσαν το παζλ της εμφάνισής του στο ανεπιτυχές (0-1) αποτέλεσμα για την ομάδα του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥ: Μπήκε αλλαγή στο 70΄ενώ η ομάδα του έχανε από την ΑΕΚ (0-1) αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα για την Κέρκυρα.

FOOTBALL LEAGUE

Με 3 ποδοσφαιριστές εκπροσωπείται ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα. Στην Αναγέννηση Επανομής που ήρθε ισόπαλη εντός έδρας με τον Βύζαντα Μεγάρων, αγωνίστηκε για 30 λεπτά ο Φάνης Τζανδάρης, ενώ ο Nemanja Kartal δεν είχε συμμετοχή. Στην αποστολή του Πιερικού για πρώτη φορά συμμετείχε ο Πάρης Ανδριόπουλος, χωρίς ωστόσο να συμμετάσχει στον νικηφόρο αγώνα της ομάδας του εναντίον του Εθνικού Γαζώρου.

FOOTBALL LEAGUE 2

Εννενηντάλεπτη συμμετοχή είχαν οι Λαμπάκης και Αγγελίδης στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Οδυσσέα Κορδελιού εναντίον του Τηλυκράτη (1-1), όπως και ο Άγγελος Καραντασιάδης με τα χρώματα της Ακαδημίας Πλαταμώνα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ζάκυνθο (0-0). Ο Σάββας Γεωργιάδης που ανήκει στον Εθνικό Σιδηροκάστρου δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί, όπως και οι συμπαίκτες του, αφού κέρδισαν άνευ αγώνα με 0-3 τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Μανδρίνος: «Ο ΠΑΟΚ εξυγιάνθηκε, μένει να γίνει αυτάρκης»

Το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ανδρέας Μανδρίνος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τα 15 εκ. ευρώ που έβαλε ο Σαββίδης στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου τονίζοντας πως το μόνο που μένει πλέον είναι να γίνει ο ΠΑΟΚ αυτάρκης.



Για τα 15 εκ. ευρώ που έβαλε ο Σαββίδης στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου:

«Με αυτό το ποσό ουσιαστικά έχει εξυγιανθεί η εταιρία, μια και το κομμάτι των πιστωτών και το Δημόσιο είναι τυπικό και θέμα ημερών. Άλλωστε το σχέδιο τού επενδυτή αφορά την εξυγίανση της εταιρίας, αλλά και το να είναι αυτάρκης ο ΠΑΟΚ. Πλέον απομένει μόνο αυτό, να γίνει η εταιρία αυτάρκης. Δηλαδή με τα έσοδα που έχεις το χρόνο, να κάνεις αξιοπρεπές παρουσίες με αντίστοιχα έξοδα.

Αυτός είναι στόχος του επενδυτή και αν τα καταφέρει θα δείξει ότι είναι πολύ μεγάλος επιχειρηματίας. Σε αυτό θα παίξει ρόλο και το νέο γήπεδο, μια και θα μεγαλώσουν τα έσοδα. Ο ΠΑΟΚ θα έχει μεγαλύτερο μπάτζετ κάθε χρονιά και στην ουσία θα είναι αυτάρκης.

Αυτό που έγινε χθες είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές τού ΠΑΟΚ. Ίσως να αλλάζει αυτή η κίνηση και το ρου του ελληνικού ποδοσφαίρου, μια κι ο Ιβάν Σαββίδης αμφισβητεί, με όλα αυτά που κάνει τον Ολυμπιακό».


Για τον Σαββίδη τόνισε:

«Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ο άνθρωπος βλέπει μακριά, δεν αποσκοπεί στο να πάρει χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Όταν βάζεις 25 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ, ξέρεις ότι αυτά δε θα γυρίσουν ποτέ σε σένα πίσω. Μέρος αυτών μπορεί, όχι όμως όλα».


Για τον πόλεμο που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος:

«Είναι κοινό μυστικό, αλλά κανένας δεν το εξηγεί, ότι υπάρχει πόλεμος προσωπικών, οικονομικών, εκδοτικών συμφερόντων γύρω-γύρω από την ομάδα. Αυτός ο πόλεμος έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στη συσπείρωση, που συσπείρωση για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημαίνει λεφτά.

Το να υπάρχουν συμφέροντα και να προσπαθεί ο καθένας από την πλευρά του να τα υπερασπίσει είναι θεμιτό, αθέμιτο είναι να «λερώνει» ο καθένας όποιον βρίσκει μπροστά του για να έχει αυτός δουλειά. Αυτά όλα πρέπει να τελειώσουν. Όσο πιο γρήγορα τελειώσουν τόσο πιο γρήγορα θα επέλθει μια πολύ μεγάλη συσπείρωση η οποία θα φέρει και στα ταμεία του συλλόγου περισσότερα οφέλη, θα γίνει πιο ισχυρή ομάδα και χωρίς να χρειάζεται να βάζει ο επενδυτής κάθε χρόνο τόσα πολλά λεφτά από την τσέπη του».


Τέλος, για τις διαφορές που υπήρχαν στη διοίκηση όταν ο ίδιος βρισκόταν σ' αυτήν:

«Η διαχείριση ενός μεγαλομετόχου δεν έχει καμία σχέση με μια διοίκηση που έρχεται να μαζέψει μια εταιρία σε δραματική κατάσταση με 22 ευρώ στο ταμείο. Σε αυτό θέλω να πω ότι έχω ιδιαίτερο σεβασμό στον Ζαγοράκη που πήρε μια εταιρία με 22 ευρώ στα ταμεία και την πήγε στα σαλόνια της Ευρώπης.

Δε σέβομαι, όμως, αυτούς που τον ωθούσαν ότι έπρεπε με 10 εκ. ευρώ έσοδα να ξοδεύει 15 εκ. ευρώ για να κάνει μπέτζετ μεγαλύτερο. Εγώ ήμουν στην εταιρία από την αρχή της διοίκησης Ζαγοράκη μέχρι τον Νοέμβριο τού 2009, όταν η εταιρία βελτίωσε τα αρνητικά της κεφάλαια κατά 6,1 εκ. ευρώ».


πηγή: metrosport.gr
 


Κεραμυδάς στο Metropolis: «Οι παίκτες να μην παίζουν φοβισμένα»

Ο Μανώλης Κεραμυδάς, παλιά δόξα του Άρη και σκόρερ των «κιτρίνων» στον τελικό κυπέλλου του 1970, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την κατάσταση στην ομάδα, παροτρύνοντας με τα λόγια του τους παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανεβούν ψυχολογικά και να σώσουν την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κεραμυδάς:

«Το παρελθόν έχει μείνει μόνο από τον Άρη. Είμαι στεναχωρημένος με την ομάδα, δεν περίμενα μια ομάδα που πρωταγωνιστούσε τόσα χρόνια να είναι κομπάρσος. Πρέπει να έχουμε κουράγιο για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες των σημερινών αγώνων. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει, να ανεβάσουν την ψυχολογία τους, να υπάρξει ?πιστεύω? από τους παίκτες. Καταλαβαίνω την ψυχολογία τους και ξέρω ότι τα πόδια τους είναι ?δεμένα?.

Οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν με κατεβασμένο κεφάλι στον Άρη. Δε γίνεται αυτό. Πρέπει να τιμήσουν τη φανέλα που φοράνε. Ο Άρης αντιπροσώπευε τη Βόρεια Ελλάδα. Στην εποχή μου ο Άρης έφερνε εννιά μεγάλες ομάδες στο Καυτανζόγλειο και έφερε ένα κύπελλο Ελλάδας. Οι παίκτες δεν πρέπει να κατεβαίνουν φοβισμένα στο γήπεδο. Πρέπει να τιμούν τη φανέλα που φορούν, διότι ο Άρης είμαι πολύ μεγάλη ομάδα.

Πρέπει να σηκώσουν ψηλά το λάβαρο του Άρη. Δεν πρέπει να επαναπαυτούν σε τίποτα. Από εδώ και πέρα ο Άρης παίζει για την επιβίωσή του. Ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Αρειανοί. Δε γίνεται αυτό. Τα ονόματα δεν παίζουν ρόλο, η ψυχή παίζει ρόλο».


πηγή: metrosport.gr
 


Μήνυμα ξεσηκωμού (και) από Γερμανία!

Ο κόσμος του Άρη δεν μένει άπραγος. Ακόμη και οι φίλαθλοι των κίτρινων στη Γερμανία φρόντισαν να στείλουν μήνυμα αφύπνισης και ξεσηκωμού. Μπορεί να είναι μακριά, και αυτοί όμως αφουγκράζονται τις δύσκολες στιγμές που περνάει η ομάδα.

Τα μέλη του SUPER 3 Γερμανίας εξέδωσαν ανακοίνωση, η οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει: «Ξεσηκωμός όλου του λαού να σωθεί η παρτίδα…. Ήρθε η ώρα για την δική μας μάχη και εκτός της κερκίδας…. Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά, να βγούμε πα-ντου .... να στείλουμε το δικός μας μήνυμα».

Οικονομίδης-Καλύβας στο «Metropolis»: «Πολύ σημαντική η κίνηση του Ιβάν»

Oι δύο πρώην πρόεδροι του ΠΑΟΚ, Απόστολος Οικονομίδης και Γιώργος Καλύβας μίλησαν στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» και σχολίασαν την κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να τοποθετήσει ακόμη 15 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αρχικά ο κ. Οικονομίδης είπε μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Σαββίδης αποτελεί τον πρώτο αριθμό του λαχείου για τον ΠΑΟΚ. Αποδεικνύεται έμπρακτα αυτό, διότι μια τέτοια ενέργεια είναι κάτι που ανασταίνει και πεθαμένο ΠΑΟΚτσή. Σημαντικό είναι ότι πάει να ξεκαθαρίσει και το θέμα των χρεών και μπαίνουμε σε μια άλλη ιστορία. Γνωρίζουμε πού ήμασταν πριν μερικά χρόνια και πού είμαστε τώρα. Το να πηγαίνει μια ομάδα καλά αν δεν υπάρχει και κάλυψη των εξόδων δεν έχει νόημα. Σήμερα είμαι ενθουσιασμένος με τον κ. Σαββίδη. Έρχεται σήμερα να μας κάνει υπερήφανους ότι έχουμε έναν άνθρωπο που καλύπτει όλες τις ανάγκες. Τον κ. Σαββίδη δεν τον ξέρω, αλλά από αυτά που παρακολουθώ λέω ότι είμαστε πολύ καλά και μένει όλοι οι στόχοι να επιτευχθούν.


Από την πλευρά του ο κ. Καλύβας τόνισε:

«Το σωματείο πάει πολύ καλά, δεν ακούγονται άσχημα σχόλια, δεν υπάρχει προβλήματα και αυτό έχει σημασία. Δεν μπαίνω σε λογική λογιστή για το πόσα έβαλε. Απλά λέω ότι το καράβι πάει καλά και αυτό μετράει. Δε με ενδιαφέρει από εκεί και πέρα ο αριθμός των εκατομμυρίων. Με ενδιαφέρει ότι λύνονται όλα τα προβλήματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ομάδα εξυγιαίνεται και αυτό είναι το πλέον σημαντικό».


πηγή: metrosport.gr
 


Με τις μεταγραφές αριστερά!

Με τους Νίκι Κάιπερ και Χοκίν Εσπάρθα στη βασική του σύνθεση θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο Χαριλάου εναντίον του Άρη, όπως φαίνεται από τις δοκιμές του Φάμπρι στις προπονήσεις.

Με τις μεταγραφές αριστερά

Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να… αναζωογονήσει την αριστερή του πτέρυγα αφού δεν είναι ικανοποιημένος από τους Μαυρία και Κουίνσι και θέλει να δώσει ευκαιρία αλλά και να δοκιμάσει τους νεοαποκτηθέντες. Μιας και αμφότεροι πήραν λεπτά συμμετοχής στο ματς με την Ξάνθη, με τον Εσπάρθα, να δείχνει καλά δείγματα γραφής. Ο Ισπανός ήταν κινητικός, είχε ένα ωραίο σουτ, δύο καλές κάθετες και μια κεφαλιά ψαράκι στο δοκάρι. Ο Κάιπερ, από την άλλη, είναι αριστερός μπακ και θα προτιμηθεί από τον Μαρίνο που αναγκαστικά έπαιζε εκεί ελλείψει άλλου.

Πιο αναλυτικά, η ενδεκάδα θα αποτελείται όπως όλα δείχνουν από τους εξής: Ο Καρνέζης θα κάτσει σίγουρα κάτω από τα δοκάρια, ο Σεϊταρίδης θα είναι δεξί μπακ και οι Μπομσόνγκ-Πίντο τα στόπερ, με τον Κάιπερ να είναι αριστερά. Στο κέντρο, ο Βιτόλο θα έχει δίπλα του έναν εκ των Σο και Ζέκα. Ο Πορτογάλος αν δεν παίξει αμυντικός μέσος, διεκδικεί θάση και στην τριάδα μπροστά, αφού οι δύο που θα ξεκινήσουν θα είναι οι Εσπάρθα και Σισοκό με τον Καζιγιάμα και τον Ζέκα να μάχονται για την άλλη. Στην κορυφή, ο Τοτσέ επιστρέφει στην θέση αφού έκτισε την τιμωρία του.


πηγή: sport-fm.gr