Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Το προβάδισμα η Ντόρτμουντ!

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι Σαχτάρ και Ντόρτμουντ ήρθαν ισόπαλες 2-2 στην «Ντόνπας Αρίνα» στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Champions League.

Το προβάδισμα η Ντόρτμουντ
Σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League πήρε η Ντόρτμουντ, καθώς πήρε την ισοπαλία 2-2 στην «Ντόνπας Αρίνα» απέναντι στη Σαχτάρ στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16».

Οι Γερμανοί αν και βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ με τα γκολ των Σέρνα (31’) και Ντάγκλας Κόστα (68’), κατάφεραν να πάρουν μία σημαντική ισοπαλία με τους Λεβαντόφκσι (41’) και Χούμελς (87’) να ισοφαρίζουν ισάριθμες φορές.

Πλέον στην έδρα της η Ντόρτμουντ καλείται να διαχειριστεί το πλεονέκτημα που έχει για την πρόκριση, ενώ η Σαχτάρ θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση αν θέλει να είναι αυτή που θα βρεθεί στους «8».

Στην αρχή της αναμέτρησης οι δύο ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που συνέβη στο Ντόνετσκ λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.



Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά την αναμέτρηση και ήθελε από την αρχή να δείξει ότι αυτή θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν αρχικά με τον Μπλαστσικόφσκι στο 7’ και στο 9’, όταν τα σουτ που επιχείρησε πέρασαν άουτ. Η μεγάλη φάση για την Μππορούσια ήρθε στο 19ο λεπτό, όταν μετά το κόρνερ του Ρόις, ο Χούμελς έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα, ό,ως, να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Σαχτάρ έδειχνε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Ντόρτμουντ, ωστόσο, μπόρεσε μετά τα πρώτα 25 λεπτά να ελέγξει τον χώρο του κέντρου. Στο 31’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σέρνα, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ του σε όλες του τις συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια απειλητική στιγμή.

Η Ντόρτμουντ όταν συνήλθε από το γκολ που δέχτηκε κόντρα στη ροή του ματς, βγήκε στην επίθεση και προσπάθησε να επιτεθεί. Η ισοφάριση ήρθε στο 41’, με τον Γκέτσε να πασάρει εξαιρετικά και τον Λεβαντόφσκι άθελά του να κάνει μία εντυπωσιακή ντρίμπλα και να βγαίνει τετ α τετ με τον Πιάτοφ και με πλασέ να κάνει το 1-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Τεϊσέιρα έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς προσπάθησε από πλάγια να στείλει τη μπάλα στο κενό τέρμα, αλλά καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να κόψουν πάνω στην γραμμή οι αμυντικοί της Μπορούσια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην έχουν διάθεση να ρισκάρουν και να έχουν κλείσει τους διαδρόμους προς τις δύο εστίες. Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να πιέσει, χωρίς όμως να δημιουργεί τη μεγάλη φάση. Η Σαχτάρ ευτύχησε και πάλι στην πρώτη της ευκαιρία στο ημίχρονο να σκοράρει, όταν ο Ντάγλας Κόστα πήρε με εξαιρετικό τρόπο τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με γυριστό σουτ έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Στο 73’ η Ντόρτμουντ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Λεβαντόφσκι να κάνει το γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή, μετά από σέντρα του Γκέτσε και τη μπάλα να περνάει λίγα εκατοστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Το 2-2 έγινε στο 87ο λεπτό με τον Χούμελς να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέιτνερ.




Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Ρατ, Χιγρκίσκι, Ρακίτσκι, Χούμπσχμαν, Φερναντίνιο, Άλεχ Τεϊσέιρα (84’ Εντουάρντο), Σέρνα, Λουίζ Αντριάνο, Μικιταριάν, Τάισον (62’ Ντάγκλας Κόστα)

Στον πάγκο: Κανιμπολότσκι, Σεβτσούκ, Ισχένκο, Στεπανένκο, Ντέβιτς

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βαϊντερφελερ, Χούμελς, Πίστσεκ, Φελίπε Σαντάνα, Σμέλτσερ, Κελ, Μπέντερ, Γκέτσε, Ρόις (90’ Σίμπερ), Μπλατσικόφσκι (82’ Λάιτνερ), Λεβαντόφσκι

Στον πάγκο: Λάνγκερακ, Σούμποτιτς, Χάλστενμπεργκ, Σαχίν, Μπίτενκουρτ


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: