Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αλεπού, τράβα τώρα στον παππού!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» αμέσως μετά την ματσάρα στο Μπερναμπέου από τον γνωστό – άγνωστο του sportdog. Πώς υπάρχει το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας; Με τον λύκο και την γιαγιά. Έτσι πρέπει να φτιαχτεί κι ένα ακόμα για το ζευγάρι Ρεάλ – Μάντσεστερ. Όχι με λύκο αυτή τη φορά, αλλά με αλεπού. Κι όχι με γιαγιά, αλλά με παππού.
Εξάντλησε όλο το ρεπερτόριό της η Ρεάλ για να βάλει ένα δεύτερο γκολ. Αλεπού ο Μουρίνιο. Αν, σου λέει, πάω με 1-1 στο Όλντ Τράφορντ, η Γιουνάιτεντ θα κάνει πάλι το ίδιο ακριβώς παιχνίδι. Θα με περιμένει πίσω, αφού και με 0-0 θα περνάει. Κι άντε να της κάνεις γκολ εκεί μέσα μετά.
Φωτιά μπροστά
Αποδείχτηκε απόψε, λοιπόν, πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι για την Ρεάλ. Ο παππούς, ένας είναι ο παππούς, ο σερ Άλεξ…, κοίταξε τα μετόπισθεν. Να σιγουρέψει την αμυντική του λειτουργία. Ναι, αλλά επειδή η Μάντσεστερ είναι Μάντσεστερ όσες φορές έβγαινε μπροστά ήταν φωτιά. Είχε κάτι δίλεπτα – τρίλεπτα που πάθαινε τρικυμία η Ρεάλ στην άμυνα. Με μια, δυο, ακόμα και τρείς κολλητές φάσεις για την Γιουνάιτεντ. Ειδικά εκεί με το δοκάρι.
Την ποιότητα
Έχω, σου λέει ο παππούς, την ποιότητα μπροστά με Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ και σία να βγάλω γρήγορα κάποιες φάσεις για να κάνω ένα γκολάκι ακόμα. Και παραλίγο να το πετύχει. Έστω κι αν η Ρεάλ έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.
Μόνο με το κεφάλι ο Ντε Χέα
Από την άλλη, βέβαια, ενώ στο γκολ που έφαγε η Ρεάλ ο τερματοφύλακάς της κοιμήθηκε, δεν συνέβη το ίδιο με τον γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ. Ο Ντε Χέα οργίασε. Με χίλιους τρόπους απέκρουσε. Τι με πόδια έδιωχνε, τι με τα χέρια, τι με το κορμί. Μόνο με το κεφάλι δεν έβγαζε την μπάλα έξω.
Μόνο με τρία πνευμόνια άντεχες
Η Ρεάλ πίεσε πάρα πολύ. Έφτιαχνε φάσεις, ήταν ορμητική, πρέσαρε του θανατά, κατά διαστήματα την έπνιγε την Μάντσεστερ και ο ρυθμός ήταν τρελός. Τρία πνευμόνια έπρεπε να έχεις για να σταθείς μέσα στο χορτάρι του Μπερναμπέου. Διαφορετικά, θα σε παίρνανε παραμάζωμα τα θηρία. Μάχες σώμα με σώμα γίνονταν έξω από την περιοχή της Γιουνάιτεντ.
Άλμα μέχρι το θεό
Η Ρεάλ, λοιπόν, τα έδωσε όλα. Βομβάρδιζε με σουτ από παντού, με αυτοματισμούς, με γρήγορες πάσες και συνδυασμούς. Όπως μπορούσε για να κάνει το 2-1. Ο Ντε Χέα, όμως, ήταν εκπληκτικός. Μόνο στην άπιαστη γκολάρα του Κριστιάνο, που έκανε άλμα μέχρι το θεό, λύγισε.

Ανοιχτή η πρόκριση
Χορτάσαμε ποδόσφαιρο, λοιπόν. Απίστευτο παιχνίδι. Η Γιουνάιτεντ άντεξε, όμως. Κράτησε. Και τώρα θα την πάει έτσι πάνω – κάτω την δουλειά και στο Όλντ Τράφορντ. Θα δίνει χώρο στην Ρεάλ.
Ποιος μετράει περισσότερο
Κατ’ εμέ, πάντως, ανοιχτή είναι η πρόκριση, παρά το 1-1 που πήρε η Μάντσεστερ. Η Ρεάλ, δηλαδή, έχει ομάδα για να κάνει το διπλό. Απλά θα γίνει μάχη. Πόλεμος. Και οι δυο θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Η ρεβάνς θα σπάσει καρδιές, δηλαδή. Κι εκεί θα φανεί ποιος μετράει πιο πολύ στη συγκεκριμένη διπλή αναμέτρηση. Ο παππούς ο Άλεξ ή η αλεπού ο Ζοζέ;

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: