Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Μητρόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί ακόμα να κοντράρει το Λεκανοπέδιο»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τα 15 εκ. ευρώ που έβαλε ο Ιβάν Σαββίδης στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Αναφέρθηκε επίσης στην «κόντρα» ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμα σε θέση να έχει το πάνω χέρι.



Αρχικά αναφέρθηκε στα 15 εκ. ευρώ που έβαλε ο Ιβάν Σαββίδης στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου:

«Από τη στιγμή που ο άνθρωπος έχει βάλει τα χρήματα αυτά δείχνει ότι έχει σκοπό να επενδύσει στον ΠΑΟΚ. Όταν τα χρήματα τα βάζεις μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου σημαίνει ότι μπαίνουν μέσα στην εταιρία, θα χρησιμοποιηθούν για σκοπό της εταιρίας, είτε για να φτιάξει το γήπεδο στην Τούμπα, είτε για να φτιάξει ένα πλήρες αθλητικό κέντρο, είτε για να κάνει μια μεταγραφή, είτε για να πληρώσει τα χρέη».


Για το γεγονός που ένας επενδυτής βάζει τόσα χρήματα σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα:

«Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Σαββίδης επενδύει στον ΠΑΟΚ για να δείξει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς την Κυβέρνηση και προς όλους τους άλλους και τους φιλάθλους τους οποίους νομίζω ότι έχει κερδίσει. Πιστεύω ότι επενδύει πάνω στους φιλάθλους και στα όνειρα που έχουν εκείνοι και εκείνος και από την άλλη κοιτάζει τις επαφές του για να επενδύσει και στις επιχειρήσεις. Βάζει χρήματα στον ΠΑΟΚ και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ότι κοιτάζει τις επιχειρήσεις και δεν κοιτάζει τον ΠΑΟΚ».


Για το ότι μετά την τοποθέτηση των 15 εκ. ευρώ εξυγιαίνεται αυτομάτως ΠΑΕ ασχέτως αν δεν έχει πληρώσει ακόμη τα χρέη της καθώς αποκτά καθαρή θέση:

«Άλλο είναι εξυγίανση και άλλο αποκτάς καθαρή θέση. Με τα χρήματα που πλέον έχεις, μπορείς να πεις στην Ευρώπη ότι εγώ έχω αυτή τη στιγμή αυτό το μετοχικό κεφάλαιο».


Για το αν με αυτήν την κίνηση ανοίγει μια νέα σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το αν στέλνει με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα στον Ολυμπιακό:

«Αυτή τη στιγμή με την εξυγίανση που επιχειρεί ο Σαββίδης, είναι μια από τις δύο ομάδες που έχουν ξεκάθαρη θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το αν στέλνει κάποιο μήνυμα θα μου επιτρέψετε να είμαι λίγο επιφυλακτικός. Σε έναν διαγωνισμό-αγώνα θα έλεγα ότι σε αυτή τη φάση δεν έχει το πάνω χέρι ο Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ. Δεν είμαι κινδυνολόγος, θέλω πραγματικά να υπάρχει ένα καθαρό ποδόσφαιρο αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είναι ακόμα σε θέση να κοντράρει το Λεκανοπέδιο. Μπορεί σε ένα-δύο χρόνια να φτάσει στο σημείο αυτό.

Θα πρέπει να έχει συμμετοχή στους φορείς, όχι να τους ελέγξει, να έχει συμμετοχή. Αυτή τη στιγμή έτσι πως είναι διαμορφωμένο το θέμα σε ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί εάν κοντραριστεί με τον αντίπαλό του να υπερισχύσει η γνώμη του ΠΑΟΚ. Θα δείτε όλες τις γειτονικές ομάδες που είναι δίπλα στη Θεσσαλονίκη να πηγαίνουν από την άλλη πλευρά. Ακόμα και για λόγους επιβίωσης.

Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει πλέον για χρόνια τη δεύτερη θέση και θα παλεύει για την πρώτη θέση. Ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε το 2003 και με λεφτά του κράτους το «Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται 15 χρόνια να φτιάξει την Τούμπα. Άρα ο Ολυμπιακός προηγείται κατά δέκα χρόνια στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός τότε είχε το πρώτο λόγο στη λήψη αποφάσεων».


πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: