Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Να μην πέσει στην παγίδα της Λεβάντε!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει από την Ισπανία τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να φύγει με το επιθυμητό αποτέλεσμα από την έδρα της Λεβάντε κάνοντας βήμα πρόκρισης στους «16» του Europa League.

Να μην πέσει στην παγίδα της Λεβάντε

Ο Ολυμπιακός είναι σε άλλο επίπεδο. Η κλασσική κουβέντα που γίνεται πάντα πριν από κάθε αγώνα είναι ότι όλα φαίνονται στο γήπεδο. Αυτό είναι δεδομένο. Η Λεβάντε ή Γιεβάντ στην τοπική διάλεκτο της Βαλένθια δεν έχει τίποτα να χάσει. Είναι μια ακόμη ευκαιρία διάκρισης. Ένα ακόμη βήμα παραπάνω. Μια ομάδα που χρωστάει 55 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και άλλα χρέη ζει με το σήμερα. Είναι μια παρέα πολύπειρων, σχεδόν βετεράνων παικτών που παίζουν για τις τελευταίες χαρές της καριέρας τους. Μια ομάδα μιας μικρής γειτονιάς στη Βαλένθια.

Αυτό είναι παγίδα για τον Ολυμπιακό. Αυτός έχει να χάσει. Εχοντας καθαρίσει τον τίτλο στην Ελλάδα, το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη είναι το ζητούμενο. Δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα της Ατλέτικο (αν αποκλείσει τη Ρούμπιν). Εκεί θα είναι μια άλλη ιστορία. Η σημερινή λέει ότι ο Ολυμπιακός έχει μια μεγάλη ευκαιρία. Από αυτόν εξαρτάται το ματς.

Τι θα κάνει ο Μίτσελ; Θα περιμένει τη Λεβάντε να κάνει εκείνη παιχνίδι ή θα βγει στην επίθεση; Οι Ισπανοί δεν πρόκειται να αλλάξουν φιλοσοφία στο στυλ που αγωνίζονται. Σίγουρα θα είναι το πιο δύσκολο ματς που έχει δώσει ως τώρα μέσα στο 2013. Με τον Αστέρα βρήκε πολλές δυσκολίες. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο η Λεβάντε, αλλά εκείνη είναι πιο μπαρουτοκαπνισμένη. Κάθε εβδομάδα έχει δύσκολες μάχες για την Πριμέρα. Ο Ολυμπιακός έχει πιο χαμηλό δείκτη δυσκολίας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα χρειαστεί πολύ δύναμη και αυτοσυγκέντρωση. Δεν είναι καταιγιστική η Λεβάντε. Δεν θα σου κάνει δέκα φάσεις στο ματς. Η μπάλα μπροστά στον Μάρτινς κι άλλοι περιμένουν πιο πίσω.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» παίξουν ψηλά την άμυνά τους τότε θα έχουν προβλήματα. Δεν κάνουμε υποδείξεις. Ο Μίτσελ ξέρει τι πρέπει να κάνει αν και δεν έχει ούτε δέκα μέρες στην ομάδα του Πειραιά. Προφανώς ξέρει καλά ότι από την Ευρώπη κρίνονται πολλά κάθε χρόνο για όλους στον Ολυμπιακό. Αν περάσει τη Λεβάντε θα είναι ένα βήμα παραπάνω. Αν αποκλειστεί, τότε θα μιλάμε για πισωγύρισμα. Κακά τα ψέμματα.. Ο πρωταθλητής Ελλάδας παίζει κόντρα στην έβδομη-όγδοη ομάδα της Ισπανίας. Ο Μίτσελ είπε ότι η ομάδα του πάει για τη νίκη. Καλά κάνει. Είναι η λογική που θέλει να έχει ο Ολυμπιακός σαν σύλλογος.

Στο «Σιουτάτ ντε Βαλένσια» θα χρειαστεί πολύ εξυπνάδα για να την πάρει. Δεν πρέπει να λέει τίποτα ότι η ρεβάνς είναι στο Φάληρο. Εκεί ο Ολυμπιακός έχει γυρίσει, ιστορικά, μόνο μια φορά ήττα του στο πρώτο ματς. Οι αλλαγές που κάνει ο Μίτσελ και είδαμε και στην Τρίπολη, άλλαξαν την ψυχολογία και το στυλ. Άλλο όμως η Ελλάδα κι άλλο η Ευρώπη. Ειδικά όταν παίζεις εκτός έδρας. Εδώ δεν μετράει το θέαμα, αλλά το αποτέλεσμα και η πρόκριση.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: