Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Το μυαλό πρόθυμο, αλλά…!

Στα πρώτα δύο δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκό «χτύπησε» το ματς με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα αλλά στην συνέχεια οι Ρώσοι πάτησαν γκάζι, εκμεταλλεύτηκαν και την κόπωση των «πράσινων» και νίκησαν με σκορ 86-69.

Το μυαλό πρόθυμο, αλλά…

Το έργο των «πράσινων» ήταν δεδομένα δύσκολο απέναντι σε μία πληρέστατη ομάδα που προερχόταν από δύο σερί ήττες και ήταν εμφανώς… αποφασισμένη. Όμως στα πρώτα δύο δεκάλεπτα, με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό Κυπέλλου, κατάφερε να την κοντράρει στα ίσια. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη.

Η ΤΣΣΚΑ βελτίωσε την άμυνά της. Ο Καούν μοίραζε… τάπες (5), ο Τεόντοσιτς δημιουργούσε και εκτελούσε και ο Ουίμς τον… ξεκόλλαγε όποτε χρειαζόταν. Η κούραση έκανε την εμφάνισή της για την ομάδα του Πεδουλάκη και η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 26 πόντους για τους Ρώσους για να κατέβει στην συνέχεια στο τελικό 86-69.


Το ματς

Τον… αδίκησε ο Τεόντοσιτς

Με τον Σχορτσανίτη στην πεντάδα του και τον Τσαρτσαρή στο «4» άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ που είχε στην ρακέτα Κάουν και Κρίστιτς. Ο Σέρβος σέντερ των Ρώσων τραβιόταν και σούταρε από τα έξι μέτρα χωρίς μαρκάρισμα, δημιουργώντας πρόβλημα στους «πράσινους» που από την άλλη κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και έβρισκαν λύσεις στα πρώτα λεπτά με «όπλο» τα επιθετικά ριμπάουντ. Το 15-12 στα 4΄πριν το τέλος, αποτύπωνε την σχετική ισορροπία στο σκοράρισμα. Ο Ουίμς όμως όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν όλο και καλύτερος… Είτε εκτελούσε εύστοχα είτε έπαιζε το πικ με τον Καούν και έδινε πόντους στην ΤΣΣΚΑ.

Στο τελευταίο λεπτό ανέλαβε ο Τεόντοσιτς. Αρχικά με τρίποντο το σκορ έγινε 20-14 ενώ ο Σέρβος γκαρντ με βολές μετά από φάουλ του Γκιστ πάνω στο σουτ διαμόρφωσε το 22-15 που ήταν η μεγαλύτερη διαφορά για την ΤΣΣΚΑ. Στην τελευταία φάση της περιόδου, ο ίδιος πήρε και το μακρινό σουτ, ευστόχησε και έκανε το 25-15, διαφορά αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που… άξιζε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο.


Της έδειξε τα «δόντια» του

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με περισσότερη ενέργεια στο παρκέ. Με ένα γρήγορο 8-0 κατέβασε αμέσως την διαφορά στο 25-23 και έκανε ξανά το παιχνίδι… ντέρμπι. Η ΤΣΣΚΑ είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της και αυτό φαινόταν από τις ενέργειες κυρίως του Ουίμς αλλά και συνολικά των Ρώσων που είχαν μείνει για 2΄χωρίς καλάθι. Τα μακρινά σουτ της ομάδας του Μεσίνα πλέον ήταν άστοχα και έτσι οι «πράσινοι» παίζοντας πολύ καλή άμυνα έφτασαν στο 27-25 στα μισά της περιόδου.

Ο Πεδουλάκης έριξε ξανά στο παρκέ τον Διαμαντίδη και τον Σχορτσανίτη που είχαν πάρει τις ανάσες τους και μαζί έδωσε την εντολή να πηγαίνει η μπάλα κοντά στο καλάθι. Ο «Sofo» έδωσε τις μάχες του με τα μεγάλα κορμιά των Ρώσων, κάποιες φορές νίκησε, κάποιες νικήθηκε και το αποτέλεσμα στο ημίχρονο ήταν 35-31, κάτι που έδειχνε ότι το «τριφύλλι» μπορούσε σε κάθε περίπτωση να διεκδικήσει τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο.


Τεόντοσιτς και Ουίμς άλλαξαν την ιστορία…

Για την ΤΣΣΚΑ κορυφαίος ήταν ο Τεόντοσιτς και έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες από την περιφέρεια των Ρώσων. Ακόμα και με τον Σέρβο σε πολύ καλή μέρα όμως, ο Παναθηναϊκός δεν έχανε την ευκαιρία να «χτυπήσει» στις αδυναμίες του αντιπάλου. Ο Καπόνο μείωσε σε 39-38 αλλά οι Ρώσοι έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και πήγαν ξανά την διαφορά στους 5 (43-38), μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Όλα για την ομάδα του Μεσίνα ξεκινούσαν από τα χέρια του Τεόντοσιτς και όταν ο Ουίμς τον βοηθούσε, η ΤΣΣΚΑ ξέφευγε… Το 54-43 στα μισά της περιόδου ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας των δύο την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε χάσει την συγκέντρωσή του και αυτό φαινόταν. Το 58-43 (+15) ήταν η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα και η βασική αιτία που είχε γίνει αυτό ήταν η εξαιρετική απόδοση του Τεόντοσιτς και του Ουίμς αλλά και οι άμυνες του Καούν. Η διαφορά ανέβαινε και ανέβαινε και 2΄πριν το τέλος έφτασε στο 61-46 και τελικά… κατέληξε στο 66-50 στο φινάλε της 3ης περιόδου.


Το τελείωσε με… θέαμα

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με την ΤΣΣΚΑ να πηγαίνει στο 69-50, την μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα και να αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να «κυνηγάει» ένα θαύμα για να γυρίσει στο ματς. Όμως οι «πράσινοι» έδειχναν πλέον να έχουν ξεμείνει και από δυνάμεις, με δεδομένο ότι προέρχονταν από ένα σπουδαίο και δύσκολο τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι Ρώσοι είχαν πάρει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πήγαν ακόμα και στο +26 (79-53), 7΄πριν το τέλος του αγώνα.

Οι Ρώσοι χαλάρωσαν αρκετά και έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να κάνει ένα 10-0 και να κάνει το σκορ 79-63 αλλά η επιστροφή του Τεόντοσιτς στο παρκέ και οι φωνές του Μεσίνα ξύπνησαν τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ που έφτασαν τελικά σε μία άνετη επικράτηση με σκορ 86-69.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 35-31, 66-50, 86-69

ΤΣΣΚΑ (Μεσίνα) Τεόντοσιτς 20 (7 ασ), Μίτσοφ 10, Τζάκσον 11, Κρίστιτς 8, Ουίμς 19, Ζοζούλιν, Έρτσεγκ 5, Κρίστμας, Καούν 13 (6/6 2π, 5 κοψ)

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης) Μπράμος, Ματσιούλις 15, Καπόνο 5, Ούκιτς 8, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 12, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 6


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: