Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Δικαίωση για Ρόκα!!

Στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πανιωνίου επιστρέφει ο Στάθης Ρόκας, καθώς ο αθλητικός δικαστής αθώωσε τον 29χρονο μέσο, που είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Δικαίωση για Ρόκα!
Δεν την… πλήρωσαν την «γκάφα» στον Πανιώνιο.

Προ ημερών, ο Στάθης Ρόκας έκανε ενέσεις κορτιζόνης, το ιατρικό επιτελείο της ομάδας δεν το είχε δηλώσει, με αποτέλεσμα ο παίκτης να βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ωστόσο, την Πέμπτη και αφού είχε κληθεί σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, ο Ρόκας αθωώθηκε και του επιβλήθηκε απλή παρατήρηση. Φυσικά, ούτε η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ αντιμετωπίζει περαιτέρω κατηγορίες.

Έτσι, ο Ρόκας επιστρέφει άμεσα στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον «Ιστορικό», αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής με την Κέρκυρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας:

Ρόκα Ε. (ποδοσφαιριστή), ΠΑΕ Πανιώνιος: διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 13-1-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Methylprednisolone, το οποίο, θεωρείται οριστικό.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA.» Απαλλάσσει την 2η εγκαλούμενη. Επιβάλλει στον ποδοσφαιριστή ΡΟΚΑ Ε. την ποινή της παρατήρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: