Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αυτό μπορεί ο Μελισσανίδης!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος σκαλίζει την υπόθεση “ΑΕΚ – Μελισσανίδης” και ξεχωρίζει τον μύθο από την πραγματικότητα γύρω από την δεδομένη επιθυμία του να επιστρέψει.
Τι θα ήθελε ο Δημήτρης Μελισσανίδης; Να μπει μια μέρα στο κατάμεστο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, για να παρακολουθήσει μια ομάδα υψηλών προδιαγραφών να αποδίδει ποδόσφαιρο ευρωπαϊκής ποιότητας και να προσφέρει χαρές στον κόσμο της αντίστοιχες αυτών που τους έδινε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '90. Αυτό το όραμα έχει και είναι διατεθειμένος να συμμετέχει στην χρηματοδότησή του. Τι μπορεί να κάνει; Ας τα πάρουμε με τη σειρά.
Ο Μελισσανίδης δεν θέλει, ούτε μπορεί αυτή την εποχή να σηκώσει μόνος το βάρος. Χιλιογραμμένα είναι αυτά, έχει ένα σωρό δουλειές, δεν έχει να “πετάξει” δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να “τρώει ξύλο” από αντίπαλες ομάδες που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και έχουν καλύτερη προοπτική, δεν θα το άντεχε ο εγωισμός του να έχει μια ΑΕΚ που θα έχει ρόλο κομπάρσου στο ποδόσφαιρο και θα του κοστίσει ένα σωρό εκατομμύρια ευρώ.
Τι πρότεινε; Οχι να γίνει το αφεντικό ή ο μπροστάρης της προσπάθειας. Είπε το απλό: να έρθουν όλοι όσοι είχαν/έχουν τις μετοχές και είχαν/ έχουν την ευθύνη για όσα έχουν συμβεί στην ΑΕΚ την τελευταία 10ετία, να καθίσουν μαζί του σε ένα τραπέζι και να βγάλουν μια άκρη άμεσα σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, πόσα χρήματα χρειάζονται και ποιοι θα τα βάλουν.
Αν σκοπεύει να βάλει λεφτά; Φυσικά σκοπεύει, αλλά όχι για να χρηματοδοτήσει μόνος την ΠΑΕ και να καλύψει το σύνολο των οφειλών της. Συζητάει να συμμετέχει ως ίσος, αλλά να μη πέσει το βάρος μόνο στην δική του πλάτη. “Ιδανικά”, αν άκουγε το ίδιο από Παππά, Νοτιά, Χατζηιωάννου, Κανελλόπουλο, θα έλεγε “μπαίνω” την ίδια στιγμή και με ίδιους όρους με τους υπόλοιπους. Οχι “πληρώστε εσείς τα δικά σας και βλέπουμε τι θα βάλω εγώ”.
Εχει διάθεση για “ρεβάνς”; Απολύτως καμία. Γι' αυτό και θα ήθελε να καθίσει στο τραπέζι με όλους, μα όλους αυτούς που πέρασαν από την ΑΕΚ. Και θα ήθελε να έχουν όλοι ρόλο στην ΑΕΚ της επόμενης ημέρας, όχι μόνο οι προαναφερθέντες, αλλά και ο Νικολαΐδης και όποιος άλλος θέλει και μπορεί να προσφέρει, χρήματα ή υπηρεσίες, στην ΑΕΚ.
Εχει σχέδιο ο Μελισσανίδης; Ναι, πολύ καθαρό στο κεφάλι του. Σκέφτεται μια ΑΕΚ που θα ξεπληρώσει τα χρέη της, θα βάλει μπρος επιτέλους το νέο γήπεδό της και θα χτίσει ομάδα. Αυτό το σχέδιο θέλει να μοιραστεί με τους υπόλοιπους, σε μια συνάντηση στην οποία θα ξεκαθαρίσουν όλοι τις προθέσεις τους.
Εχει ανησυχία ο Μελισσανίδης; Φυσικά. Διότι το “χαλασμένο τηλέφωνο” δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις. Αλλος τον παρουσιάζει σαν έναν τύπο που θέλει να πληρώσουν οι άλλοι για να κάνει κουμάντο αυτός, άλλος τον παρουσιάζει σαν έναν τύπο που παίζει επικοινωνιακά εκ του ασφαλούς, με τη βεβαιότητα ότι οι άλλοι δεν θα βάλουν λεφτά, για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Κι είναι και ένα σωρό κόσμος που χρόνια τώρα ζει με το “θα μπει ο Μελισσανίδης” και τα βάζει μαζί του επειδή δεν έχει μπει. Γι' αυτό και ανησυχεί για την πιθανότητα να τα βάλει κόσμος μαζί του μολονότι η ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της ΑΕΚ είναι άλλων, όχι δική του.
Δίνω πιθανότητες να βγάλει άκρη ο Μελισσανίδης με τους πρώην/νυν μετόχους; Οχι πολλές, επειδή έχω καταλάβει ότι οι μισοί δεν ενδιαφέρονται και οι άλλοι μισοί βάζουν το εγώ πάνω από την σημερινή κατάσταση της ΑΕΚ. Αν πάνε όλοι σε αυτοί τη συνάντηση, δίνω πιθανότητες, επειδή δεν αποκλείω ο Μελισσανίδης να τους παρασύρει και να τους δώσει να καταλάβουν το μέγεθος του οφέλους που θα έχει και για τους ίδιους η συμμετοχή τους στην προσπάθεια για την αναγέννηση της ΑΕΚ, αλλά και ότι ο ίδιος δεν ψάχνει για ρεβάνς ή εκδίκηση, και ότι αφήνει στην άκρη τα όποια προσωπικά προκειμένου να βγει μια άκρη και να σωθεί η ΑΕΚ.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: