Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Χαλαρώστε και απολαύστε!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στον sportdog για τον Σαββίδη που δεν ήρθε για να παίξει, για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ που πρέπει να χαλαρώσουν και για το «μίσος» με την ΑΕΚ που είναι συγκυριακό.Ο Ιβάν Σαββίδης δεν ήρθε να παίξει στη Θεσσαλονίκη και αυτό πλέον είναι ξεκάθαρο. Απέκτησε τον έλεγχο της ομάδας – συμβόλου της πόλης, απέκτησε το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, που επίσης είναι σύμβολο για την πόλη. Η στρατηγική του θυμίζει κατακτητή και μάλλον κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι μέρος ενός ευρύτερου πλάνου επενδύσεων που είναι να γίνει στην Ελλάδα από ρώσικα κεφάλαια.

Το είχε πει και ο ίδιος άλλωστε στο Βελλίδειο, στη μοναδική δημόσια τοποθέτησή του στο ελληνικό κοινό, αλλά τότε μας φαινόταν υπερβολικό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως σήμερα υπάρχουν δηλώσεις του στο εξωτερικό, που καλεί τους Ρώσους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, ενώ κάνει και αναφορά στη ΔΕΠΑ εκεί όπου οι Τροϊκανοί, ενώ οι ίδιοι – οι Γερμανοί – συνεργάζονται με τους Ρώσους στον τομέα αυτόν, είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν θέλουν να τους αφήσουν να χωθούν στο προτεκτοράτο τους. Και υπάρχει μία τεράστια μάχη γύρω από την διεκδίκηση αυτή.

Αν απαριθμήσω όμως το τι έχει συμβεί στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, θα αντιληφθούμε όλοι πως υπάρχει ένα πλάνο για την ομάδα τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Αρχικά μπήκαν τα πρώτα δέκα εκατ. ευρώ. Αυτά αρκούσαν για να βγει η ομάδα μέχρι τις 30 Μαρτίου, όμως εχθές, 13 του Φλεβάρη, εντελώς αιφνιδιαστικά υπάρχει η ενημέρωση πως ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε άλλα 15 εκατ. ευρώ στη ΠΑΕ, η οποία έχει πλέον καθαρή θέση.

Μπορούσε να βάλει και λιγότερα, όμως αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχει μεγαλύτερη σημασία η καθαρή θέση της εταιρίας. Γιατί όταν κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με το κράτος, δεν πρέπει μόνο να προτείνεις, αλλά να είσαι σε θέση να ανταποκριθείς σε όσα προτείνεις. Και κανένας πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Σαββίδης μπορεί.

Τη στιγμή που ο υπερχρεωμένος ΠΑΟΚ του περασμένου καλοκαιριού, έξι μήνες μετά έχει καθαρή εταιρική θέση, συμβαίνουν και άλλα πράγματα, με πολύ μεθοδικό τρόπο.

Έχει ξεκινήσει η μελέτη για το νέο γήπεδο, έχει βρεθεί ο χώρος για ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο και υπάρχει διαπραγμάτευση, η ΠΑΕ στελεχώνεται αργά αλλά σταθερά σε καίρια πόστα. Και αυτά είναι γεγονότα επιβεβαιωμένα, διασταυρωμένα και όχι φήμες καφενείου.

Αναρωτιόμουν το πρωί, αν υπάρχει άλλος επιχειρηματίας στη χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, που από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα να έχει ρίξει 25εκατ. ευρώ ρευστό σε μία υπερχρεωμένη Α.Ε.

Ειλικρινά, δεν μου ήρθε κάποιος στο μυαλό, ένα δημοσίευμα που να διάβασα και να έλεγε κάτι τέτοιο, όμως σίγουρα μπορεί να μου διαφεύγει.

Μέσα απ όλα καταγράφω παραπάνω, μπορώ να πω στους αντιπάλους μας κυρίως, πως θα πρέπει να χαλαρώσουν και να σταματήσουν να δημιουργούν εντυπώσεις γύρω από το τι είναι ο Σαββίδης.

Η μέχρι τώρα θέσης τους πως ο Σαββίδης αν δεν πάρει δουλειές θα φύγει από την Ελλάδα, έχει καταρριφτεί.  Κανένας δεν βάζει κάπου 25 εκατ. ευρώ για να φύγει άμα δεν πάρει δουλειές. Σε δουλειά τα έβαλε αυτά άλλωστε.

Τέλος, στα πέριξ του ΠΑΟΚ, θα πρέπει να σταματήσει αυτή η πρεμούρα για την διεκδίκηση των μικροσυμφερόντων. Όπως και θα πρέπει να βάλουν φρένο αυτοί που εκ των έσω τα εξυπηρετούν.

Άλλωστε, όλα αυτά πλέον δείχνουν τόσο αδιάφορα, που δεν αξίζουν ούτε καφενειακής κουβέντας.

Ο στόχος όλων μας πλέον, είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο επίπεδο που θα προσπαθήσει να φτάσει τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης. Όποιος δεν το κάνει, κακό του κεφαλιού του.

ΥΓ Ο ΠΑΟΚ παίζει με την ΑΕΚ το Σάββατο και αν οι δύο ομάδες ήταν πλήρεις θα βλέπαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το ίδιο ελπίζω να δούμε τώρα. Ανεξάρτητα προτιμήσεων οπαδικών, όσοι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν το χρόνο και το χρήμα για να πάνε γήπεδο, αν όντως τα χρήματα πάνε στους ποδοσφαιριστές, πρέπει να κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ. Και κρίμα, γιατί αν υπήρχε η δυνατότητα ανταλλαγής πληθυσμών, δηλαδή ικανή αστυνομία, θα μπορούσαν να κατέβουν και αρκετοί δικοί μας κάτι που θα βοηθούσε οικονομικά τον αντίπαλο.

Θα μου πει κάποιος πως οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν κάκιστες σχέσεις. Θα επιβεβαιώσω μετά τα όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά νομίζω πως είναι κάτι πολύ συγκυριακό. Όπως δεν υπήρχε μίσος παλιά, έτσι και δεν θα υπάρχει σε λίγο. Και να το αναλύσουμε λίγο παραπάνω, υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα να μισήσουμε πλέον.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: