Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δεν είναι τελικός, αλλά μία ακόμη κρίσιμη βραδιά!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το ματς της Εθνικής ποδοσφαίρου κόντρα στη Βοσνία.

Δεν είναι τελικός, αλλά μία ακόμη κρίσιμη βραδιά
Σε κάθε προκριματική φάση υπάρχουν βραδιές που έχουν πιο ξεχωριστή σημασία από τις υπόλοιπες. Στον δρόμο για την πρόκριση στο EURO της Πορτογαλίας, η νίκη μέσα στη Σαραγόσα ήταν το κλειδί. Για να πάμε στην Αυστρία το 2008, κρατηθήκαμε όρθιοι στη Νορβηγία και πήραμε τη μεγάλη νίκη μέσα στην Τουρκία. Προκειμένου δε, να πάμε στη Νότιο Αφρική, την υπέρβαση αναγκαστήκαμε να την κάνουμε στην Ουκρανία στα μπαράζ. Στην πρόκριση για τα τελικά του EURO στην Πολωνία, μείναμε όρθιοι στο Ζάγκρεμπ με την Κροατία πριν τους νικήσουμε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΤΟ ΜΑΤΣ στη Ζένιτσα είναι μία από αυτές τις καθοριστικές νύχτες. Απομένουν έξι ακόμη μάχες για την ολοκλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στέκομαι σε αυτή την έκφραση, αφού θα συμφωνήσω με τον Φερνάντο Σάντος, ότι το παιχνίδι με τη Βοσνία δεν είναι «τελικός». Πάντα άλλωστε πρέπει να θυμόμαστε πως τα προκριματικά είναι ένας μαραθώνιος και όχι κούρσα 100 μέτρων. Κατά τη διάρκειά του σίγουρα υπάρχουν κρίσιμες καμπές και σε μία από αυτές θα δοκιμαστούμε αύριο το βράδυ. Ναι, τυχόν ήττα θα μας βάλει σε μειονεκτική θέση, ωστόσο δεν τελειώνει κάτι στη Ζένιτσα. Οπως και σε περίπτωση νίκης μας θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα, αλλά δεν θα έχουμε προκριθεί ακόμη στα τελικά. Μην πάτε μακριά, έπειτα από τη νίκη με τους Κροάτες τον Οκτώβριο του 2011, θυμάστε για πόση ώρα οι Γεωργιανοί μας είχαν με την πλάτη στον τοίχο, μέχρι τη φωτοβολίδα του Φωτάκη και το πλασέ του Χαριστέα, που μας έδωσαν τελικά τη νίκη;

Ο ΣΑΝΤΟΣ ξέρει πολύ καλά πως τέτοια ματς, σαν αυτό στη Βοσνία ή εκείνο με τη Σλοβακία που νικήσαμε με το γκολ του Σαλπιγγίδη, αποτελούν από μόνα τους πρόκληση για τον Ελληνα διεθνή. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο για να τον έχεις σε εγρήγορση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα πάντα μας τα έφερναν τα ματς που ξεκινάμε ως απόλυτο και ακλόνητο φαβορί! Οι κλήσεις δεν έκρυβαν κάποια έκπληξη πλην της κλήσης του Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος δίκαια κέρδισε τη θέση του τρίτου τερματοφύλακα, με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί φέτος στη SKODA Ξάνθη.

ΑΠΟ ΤΑ πρώτα πλάνα και σκέψεις, μοιάζει πιθανό να παίξουμε με τον Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης και τους Σαλπιγγίδη, Χολέμπας στα άκρα. Η κίνηση αυτή δείχνει μια διάθεση να κερδίσει η ομάδα τρεξίματα από τον ακραίο του Ολυμπιακού, αλλά και κράτημα μπάλας στην κορυφή.

ΕΙΝΑΙ ENΑ από τα κλασικά παιχνίδια, στα οποία η Εθνική μας ομάδα ευνοείται. Μαθημένη να αντέχει την πίεση και να χτυπά σε μία φάση, με την οποία συνήθως «κλέβει» τα αποτελέσματα. Οι Βόσνιοι σίγουρα είναι εντυπωσιακοί στον όμιλο, έχοντας σημειώσει 15 τέρματα, όμως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι απέναντι στη δική μας άμυνα δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν, τις δύο τελευταίες φορές που μας συνάντησαν, τόσο στον Πειραιά τον Οκτώβριο όπως και στη Ζένιτσα τον Αύγουστο του 2011.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, το παιχνίδι να θυμίζει αρκετά εκείνο με την Κροατία εκτός έδρας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο του 2010. Η βραδιά στην οποία θα βρεθούν οι έξι βασικοί μας ποδοσφαιριστές από τη μεσαία γραμμή και κάτω, συν τους δύο ακραίους, θα κρίνει πολλά.

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ απουσίες των Σαλίχοβιτς και Πιάνιτς για τους Βόσνιους δεν θα πρέπει να μας καθησυχάσουν. Είναι δεδομένο ότι θα δεχτούμε διαστήματα έντονης πίεσης, όπως επίσης πρέπει να θυμόμαστε πως τέτοιο στυλ παιχνιδιού αυτή η ομάδα μπορεί να το απορροφήσει χωρίς κραδασμούς. Οσο μάλιστα θα κυλά το παιχνίδι, θα μπορεί να κερδίσει και μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας το γκολ της νίκης, το οποίο σε έναν ακόμη μαραθώνιο θα τη φέρει πιο κοντά στην πρώτη θέση του τερματισμού. Αλλά πρώτος στόχος οφείλει να είναι το μηδέν στην άμυνα. Από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα! Οποια μεγάλη νίκη κάναμε αυτά τα δέκα χρόνια που έχουμε αλλάξει επίπεδο, τη σημειώσαμε επειδή άντεξε το ανασταλτικό μας κομμάτι. Και αυτό είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα συμβεί και αύριο το βράδυ.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ γήπεδο, το 2006 είχαμε πάρει μία πολύ σπουδαία νίκη με 4-0, σε ένα ματς πάντως που η εικόνα του ήταν πλασματική. Δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο δείχνει το σκορ που μας κολακεύει και για πάρα πολλή ώρα το παιχνίδι βρισκόταν στη κόψη του ξυραφιού, στο 0-1, από ένα πέναλτι που είδε ο Ρώσος διαιτητής Μπασκάκοφ σε σέντρα του Γιαννακόπουλου (και δεν ήταν, αφού η μπάλα είχε χτυπήσει στο κολλημένο χέρι ενός αμυντικού) πριν αποβάλλει λανθασμένα τον Πάπατς στο 52' για μαρκάρισμα του Σπάχιτς στον Γιαννακόπουλο. Τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους στην τελευταία βραδιά που ο Ζαγοράκης φόρεσε σε επίσημο ματς τη φανέλα με το εθνόσημο. Τα αναφέρω απλά για να θυμόμαστε πως τα διαιτητικά λάθη είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι, είτε υπέρ μας είτε εις βάρος μας και καλό είναι να μην επηρεαστούμε από οποιαδήποτε απόφαση!

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ αύριο είναι πολύ κρίσιμο, ωστόσο δεν είναι τελικός. Και αυτό καλό είναι να το έχουμε στο μυαλό μας, όχι για να είμαστε πιο χαλαροί, αλλά ακριβώς επειδή αυτό θα μας κάνει να είμαστε πιο έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε το ματς.
πηγή: sport-fm.gr

Η δουλειά... δουλειά!

Παρά τις πολλές απουσίες διεθνών, το πρόγραμμα προπόνησης του Ολυμπιακού την Πέμπτη μόνο... χαλαρό δεν είναι. Σε εγρήγορση θέλει να κρατήσει τους παίκτες του ο Μίτσελ εν όψει ΠΑΟΚ.

Η δουλειά... δουλειά
Την προετοιμασία τους για τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, το οποίο έχει διακοπεί λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής- συνεχίζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Οι… όσοι «ερυθρόλευκοι» δεν εκπροσωπούν τις εθνικές τους βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και πήραν μέρος κανονικά στο πρόγραμμα, το οποίο αφιερώθηκε σε ασκήσεις ταχύτητας και δύναμης. Ο Μίτσελ δεν χαρίστηκε στους παίκτες του και μετά τη μετριότατη εμφάνιση στην Κέρκυρα θέλει να διατηρήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του, αφού η σεζόν δεν τελείωσε και θέλει να συνεχίσουν με νίκες και καλό ποδόσφαιρο μέχρι τέλους.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας, ενώ έπαιξαν οικογενειακό διπλό, δουλεύοντας στην επιθετική και αμυντική λειτουργία.

Στη σημερινή προπόνηση συμμετείχαν κανονικά οι Ιμπαγάσα και Γκρέκο, οι οποίοι έχουν μπει σε κανονικούς ρυθμούς από χτες (20/3). πηγή: sport-fm.gr

Μέσα ο Τοτσέ!

Ο Χοσέ Τοτσέ μπήκε σε φουλ πρόγραμμα προπόνηση, δείχνοντας ότι ξεπερνά τον τραυματισμό του και τίθεται στη διάθεση του Φάμπρι για το παιχνίδι με τον Πλατανιά Χανίων.

Μέσα ο Τοτσέ

Εκτός του Ισπανού, σε κανονικό πρόγραμμα επέστρεψαν και οι Μπουμσόνγκ, Σισοκό, που χθες έκαναν αποφόρτιση. Ατομικό έκαναν οι Ταμπάκης και Πίντο, ενώ ο Σεϊταρίδης ακολούθησε θεραπεία.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν υπό των επίβλεψη των βοηθών του Φάμπρι (ο Ισπανός δεν είχε επιστρέψει από την πατρίδα του, αλλά θα είναι παρών στην προπόνηση της Παρασκευής), κάνοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης και ταχύτητες. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και έπαιξαν εναλλάξ δίτερμα σε μικρό χώρο. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν χωρισμένοι σε δυο ομάδες, παίζοντας δίτερμα, ξανά σε μικρό χώρο. πηγή: sport-fm.gr

Υποψήφιος για Λεβαδειακό ο Γκώνιας!

Ο Γιώργος Παράσχος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο του Λεβαδειακού και ήδη ο Τάκης Γκώνιας φέρεται μεταξύ των υποψηφίων για την αντικατάστασή του.

Υποψήφιος για Λεβαδειακό ο Γκώνιας
Μέσα στη μέρα αναμένεται να λυθεί η συνεργασία του Λεβαδειακού με τον Γιώργο Παράσχο. Η διοίκηση χρεώνει στον προπονητή τα αρνητικά τελευταία αποτελέσματα και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία συμμετοχής στα play offs. Ο Γιάννης Κομπότης, δε, κρίνει αναγκαία τώρα μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αφού η ομάδα του δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει τη σωτηρία της.

Μεταξύ των υποψηφίων για την αντικατάσταση του Γιώργου Παράσχου φέρεται να είναι ο Τάκης Γκώνιας. Ο 41χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε αρχίσει την καριέρα του από την ομάδα της Βοιωτίας, προτού μετακομίσει το 1992 στον Ολυμπιακό. Δεν έχει ακόμη εργαστεί σαν προπονητής σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο έχει εξασφαλίσει το απαιτούμενο δίπλωμα για να πάρει τη θέση. πηγή: sport-fm.gr

Κάνει πίσω για Μήτρογλου η Μπολόνια!

Υπερβολικές κρίνει τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού για τον Κώστα Μήτρογλου η Μπολόνια και κάνει πίσω για την απόκτησή του.

Κάνει πίσω για Μήτρογλου η Μπολόνια
Το ενδιαφέρον της Μπολόνια για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου είναι δεδομένο. Φαίνεται, ωστόσο, πως οι «ροσομπλού» αποθαρρύνθηκαν από τα χρήματα που αξιώνει ο Ολυμπιακός για την παραχώρησή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Tuttomercatoweb, η διοίκηση της Μπολόνια έκανε κρούση στους «ερυθρόλευκους» για τον 25χρονο επιθετικό, αλλά οι απαιτήσεις που φέρεται να άκουσε κρίθηκαν υπερβολικές. «Δεν το συζητούν για λιγότερα από 7-8 εκατ. ευρώ», αναφέρει το δημοσίευμα που προσθέτει πως η ιταλική ομάδα είναι δύσκολο να προχωρήσει την υπόθεση με αυτά τα οικονομικά δεδομένα.

Πάντως οι Ιταλοί καταλήγουν αναφέροντας πως ο Ολυμπιακός αναμένεται να ρίξει τις απαιτήσεις του κατά τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ. πηγή: sport-fm.gr

Τιτανομαχία…!

Παναθηναϊκός και Ρεάλ κοντράρονται απόψε στη Μαδρίτη και αμφότεροι «καίγονται» για τη νίκη… Οι μεν «πράσινοι» για να ξεφύγουν από τη Μάλαγα, οι δε Μαδριλένοι για να συνέλθουν από τις δύο σερί ήττες.

Τιτανομαχία…
Τα παιχνίδια τους αποτελούν πόλο έλξης για τους φιλάθλους, πόσω μάλλον όταν κρίνονται πολλά όσον αφορά στην πρόκριση τους στους «8» της Euroleague. Η Ρεάλ υποδέχεται στη Μαδρίτη τον Παναθηναϊκό (21/03, 21:45, ET-1), για την 12η αγωνιστική του Ε’ ομίλου του Top 16 της διοργάνωσης, με τους γηπεδούχους να παίρνουν με νίκη το «εισιτήριο» και να διεκδικούν και την πρωτιά και τους «πράσινους» να ζητούν το ροζ φύλλο αγώνα που θα τους φέρει μία ανάσα από τα play offs.

Το «τριφύλλι» βρίσκεται πλήρες στην ισπανική πρωτεύουσα και έτοιμο να διεκδικήσει τη νίκη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του γνωρίζουν απ΄ έξω και ανακατωτά τους αντιπάλους τους καθώς αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν φέτος. Οι Μαδριλένοι μέχρι στιγμής έχουν το πάνω χέρι μετρώντας δύο νίκες σε τρία ματς, ενώ είχαν επικρατήσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου του Top 16 στο ΟΑΚΑ με 58-54. Ο Παναθηναϊκός με το «διπλό» θα αγκαλιάσει την πρόκριση στους «8» και θα αυξήσει τις πιθανότητές του για ένα καλό πλασάρισμα στον όμιλό του.

Από την άλλη για τη Ρεάλ, η επικράτησή της θα της χαρίσει αυτομάτως το εισιτήριο στην επόμενη φάση της Euroleague. Βέβαια ο Πάμπλο Λάσο και οι παίκτες του περνούν στα play offs ακόμα κι αν χάσουν εφόσον η ΤΣΣΚΑ νικήσει την Ουνικάχα, όμως η πρόκριση για τη «βασίλισσα» δεν είναι αρκετή αφού έχει τα φόντα να «χτυπήσει» την πρώτη θέση στο γκρουπ της. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Μαρτίνας Πότσιους, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η αγωνιστική κατάσταση του Ρούντι Φερνάντεθ που επιστρέφει στα παρκέ έπειτα από απουσία μιας εβδομάδας εξαιτίας ενοχλήσεων στην πλάτη.

Το βέβαιο είναι ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά και τα «κρυφά χαρτιά» τους είναι περιορισμένα, πράγμα που σημαίνει πως αναμένεται ακόμα ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Πάολο Ταουρίνο (Ιταλία) και Όλεργκς Λάτισεβς (Λετονία).

Η προϊστορία δείχνει…

… οριακά «βασίλισσα». Στις 23 φορές που έχουν συναντηθεί στο παρελθόν Παναθηναϊκός και Ρεάλ, οι Μαδριλένοι μετρούν 12 νίκες, ενώ οι «πράσινοι» 11. Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου του Top 16 η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε καταφέρει να φύγει από το ΟΑΚΑ με το ροζ φύλλο αγώνα, 58-54, εκμεταλλευόμενη την επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Όσο για το τι λέει η γλώσσα των αριθμών; Και εκεί η Ρεάλ, έστω και οριακά έχει το πάνω χέρι με τον Παναθηναϊκό να υπερισχύει σε άμυνα, ποσοστό διπόντων και τριπόντων, αμυντικά ριμπάουντ, ασίστ και τάπες.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων (Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης)

Επίθεση: 72,9 μ.ο. (17ος) – 80,3 μ.ο. (3η)
Άμυνα: 70,9 μ.ο. (2ος) – 73,2 μ.ο. (8η)
Βολές: 68,2% (22ος) – 76,4% (5η)
Δίποντα: 53,6 % (4ος) – 52,2 % (9η)
Τρίποντα: 35,6 % (13ος) – 32,1% (18η)
Ριμπάουντ: 34,9 μ.ο. (8ος) – 36,6 μ.ο. (1η)
Αμ. Ριμπάουντ: 25,2 μ.ο. (3ος) – 24,3 μ.ο. (7η)
Επ. Ριμπάουντ: 9,7 μ.ο. (15ος) – 12,2 μ.ο. (1η)
Ασίστ: 16,1 μ.ο. (4ος) – 15,3 μ.ο. (8η)
Λάθη: 14,2 μ.ο. (8ος) – 11,3 μ.ο. (23η)
Κλεψίματα: 5,2 μ.ο. (17ος) – 6,9 μ.ο. (5η)
Τάπες: 3,5 μ.ο. (5ος) – 3,3 μ.ο. (6η)
Φάουλ υπέρ: 21,9 μ.ο. (4ος) – 22,1 μ.ο. (3η)
Φάουλ κατά: 21,1 μ.ο. (13ος) –21,1 μ.ο. (13η)
Index: 80,5 μ.ο.(10ος) – 88,7 μ.ο. (4η)


Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Ε’ Όμιλος

Μπάμπεργκ-Άλμπα Βερολίνου 72-75
Ζαλγκίρις Κάουνας-Εφές Αναντολού, 21 Μαρτίου 19:45
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός, 21 Μαρτίου 21:45
Ουνικάχα Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 21 Μαρτίου 21:45

Βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 9-2, Εφές Αναντολού 9-2, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-3, Παναθηναϊκός 7-4, Ουνικάχα Μάλαγα 6-5, Ζαλγκίρις Κάουνας 4-7, Άλμπα Βερολίνου 1-10, Μπάμπεργκ 0-11


ΣΤ’ Όμιλος

Μπαρτσελόνα-Κάχα Λαμποράλ, 21 Μαρτίου 21:45
Χίμκι-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, 22 Μαρτίου 17:30
Μπεσίκτας-Σιένα, 22 Μαρτίου 20:00
Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ, 22 Μαρτίου21:00

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 10-1, Σιένα 7-4, Ολυμπιακός 7-4, Χίμκι 6-5, Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-5, Κάχα Λαμποράλ 6-5, Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-9, Μπεσίκτας 0-11. πηγή: sport-fm.gr

«Έφυγε» ο Μενέα!

Ένας από τους καλύτερους σπρίντερ όλων των εποχών δεν είναι πια μαζί μας. Ο Πιέτρο Μενέα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών, «χτυπημένος» από την επάρατη νόσο.

«Έφυγε» ο Μενέα
Ένας από τους θρύλους του σπριντ, ο Πιέτρο Μενέα έχασε τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Πέμπτης σε νοσοκομείο της Ρώμης. Ο Μενέα ήταν κάτοχος αρκετών παγκοσμίων και ευρωπαϊκών ρεκόρ στα 200 μέτρα. Μάλιστα, το 1979 είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ των 200 μ. με 19.72 στο Μεξικό, μία επίδοση που άντεξε έως το 1996, ενώ παραμένει ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Μία χρονιά μετά από την επιτυχία του στο Μεξικό, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στη Μόσχα και αναδείχθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης, ανεβαίνοντας δύο σκαλιά ψηλότερα από ότι είχε κάνει το 1972 στους αγώνες του Μονάχου. Στη συλλογή του είχε ένα ακόμη Ολυμπιακό μετάλλιο (το 1980 τρίτος στα 4x400 μ.), δύο από Παγκόσμιο πρωτάθλημα και έξι σε Ευρωπαϊκό.

Ο Μενέα όταν αποχώρησε από τον αθλητισμό ασχολήθηκε με την πολιτική και μάλιστα εκλέχθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999, παραμένοντας μέχρι το 2004.










πηγή: sport-fm.gr

Κρύβει... άσο στο μανίκι!

Να συνεχίσει την παράδοση και να διευρύνει το σερί της που την θέλει αήττητη όταν αγωνίζεται στις 31 Μαρτίου θέλει η Βέροια στο παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα.

Κρύβει... άσο στο μανίκι
Με σύμμαχο την παράδοση η Βέροια θα υποδεχτεί την Κέρκυρα στην αναμέτρηση που έχει χαρακτήρα τελικού και για τις δύο ομάδες (31/3).

Η «Βασίλισσα του Βορρά» κρύβει άσο στο μανίκι της, αφού τρέχει ένα σερί τριών παιχνιδιών –διάστημα 20 ετών- που είναι δεν έχει χάσει όταν αγωνίζεται στις 31 Μαρτίου.

Μάλιστα τελευταία φορά που η Βέροια έχασε τη συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν στις 31 Μαρτίου 1993 όταν και είχε χάσει από τον Οδυσσέα Κορδελιού.

Στα αγωνιστικά, ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, θα πρέπει να καταστρώσει τα σχέδια του χωρίς να υπολογίζει στον Σνάουτσνερ, ο οποίος υπέστη υποτροπή και δύσκολα αναμένεται να προλάβει την αναμέτρηση με τους Φαίακες. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μπαργκαν που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. πηγή: sport-fm.gr

Σίγουρος για δικαίωση ο Μπόατενγκ!

Βέβαιος πως θα αγωνιστεί σύντομα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ντέρεκ Μπόατενγκ μιλώντας στους συμπαίκτες του.

Σίγουρος για δικαίωση ο Μπόατενγκ

Σημειώνεται πως στους «ερυθρόλευκους» απομένουν τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος (ΠΑΟΚ εντός, Πλατανιά εκτός, Παναθηναϊκός εντός και Πανιώνιος εντός), οι δύο ημιτελικοί Κυπέλλου με τον Πανθρακικό και εφόσον προκριθούν ο τελικός με ΠΑΟΚ ή Αστέρα Τρίπολης. πηγή: sport-fm.gr

«Σχολάει» ο Παράσχος!

Μια ανάσα από το διαζύγιο βρίσκονται Γιώργος Παράσχος και Λεβαδειακός.

«Σχολάει» ο Παράσχος
Οι τελευταίες εμφανίσεις και τα αποτελέσματα του Λεβαδειακού είναι τόσο άσχημα που και έχουν βάλει σε μπελάδες την ομάδα (για το θέμα της παραμονής στην Σουπερλίγκα) και έχουν «βγάλει» στη σέντρα τον Γιώργο Παράσχο.

Εκεί που όλα ήταν ρόδινα και οι Βοιωτοί κινούνταν ακόμα και σε ρυθμούς πλέι-οφ, μαζεύτηκαν πολλές ήττες και έτσι έμειναν πίσω, έχοντας 30 βαθμούς χωρίς καλά-καλά να έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους. Ο Γιάννης Κομπότης έχει πάρει ήδη την απόφαση του να τελειώσει την συνεργασία με τον Παράσχο και να τον… σχολάσει. Κάτι που αναμένεται να το κάνει σήμερα.
πηγή: sport-fm.gr

Ανοίγει… δουλειές ο Πανόπουλος!

Τόσα χρόνια στο «κουρμπέτι», ο Χρήστος Πανόπουλος γνωρίζει καλά πώς να προμοτάρει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Λοντίγκιν και Γούτας έχουν μπει στην «βιτρίνα» αλλά δεν ξεπουλάει!

Ανοίγει… δουλειές ο Πανόπουλος

Όποια ομάδα έρθει και βάλει το χέρι στην τσέπη τόσο όσο μπορεί να ικανοποιηθεί ο πρόεδρος της Ξάνθης τότε θα πάρει και τον παίκτη! Το ποσό που απαιτείται κινείται κοντά στο εκατομμύριο για όποιον ενδιαφερόμενο.
πηγή: sport-fm.gr

Μόνο Τάτος!!

Μόνο ο Ανδρέας Τάτος από τους δανεικούς του Ολυμπιακού φαίνεται να επιστρέφει στον Πειραιά το καλοκαίρι!

Μόνο Τάτος!
Ο Μίτσελ το έχει ξεκαθαρίσει. Δεν θέλει μεγάλο ρόστερ και το ξεσκαρτάρισμα δεν αργεί να γίνει. Όπως είναι λογικό αρκετοί θα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι.

Με μια πρώτη ματιά, από τους παίκτες που έχουν δοθεί δανεικοί φαίνεται πως μόνο ένας θα επιστρέψει στον Πειραιά. Σουμπίνιο, Ποτουρίδης, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος, Κατάϊ, Γκρμπιτς, Ντιελνά δεν έχουν πείσει τον Ισπανό τεχνικό ενώ για τον μοναδικό που έχει πει καλά λόγια είναι για τον Ανδρέα Τάτος. Ο νεαρός μέσος λογικά θα… προκριθεί και θα βρίσκεται στον Ολυμπιακό του Μίτσελ.

Μη ξεχνάμε πως θα πρέπει να γίνουν και μεταγραφές αλλά και να προωθηθούν παίκτες από την Κ20 που τα έχει πάει εξαιρετικά οπότε το ρόστερ αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο. πηγή: sport-fm.gr

«Έχουμε τον καλύτερο επιθετικό της Ισπανίας»

Ως τον καλύτερο Ισπανό στράικερ που υπάρχει αυτή την στιγμή χαρακτήρισε, με δηλώσεις του τον Νταβίντ Βίγια, ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

«Έχουμε τον καλύτερο επιθετικό της Ισπανίας»
Παρά το γεγονός πως φέτος ο Νταβίντ Βίγια δεν έχει το χρόνο συμμετοχής που ο ίδιος θα ήθελε στην Μπαρτσελόνα, παραμένει ένας από τους καλύτερους στράικερ του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον προπονητή της εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο πρώην επιθετικός της Βαλένθια είναι ο καλύτερος επιθετικός που υπάρχει αυτή την στιγμή στα γήπεδα της Primera Division και όχι μόνο.

«Η αλλαγή που παρατηρώ στον Βίγια σε σχέση με το παρελθόν είναι πως πλέον απολαμβάνει ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο. Ευτυχώς έχει αναρρώσει πλήρως από τον σοβαρό τραυματισμό του, με αποτέλεσμα να έχουμε την τύχη να διαθέτουμε και πάλι διαθέσιμο τον καλύτερο επιθετικό του ισπανικού ποδοσφαίρου», τα λόγια του τεχνικού των «φούριας ρόχας».

Εκτός αυτού ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε μίλησε και για τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος θα συμπληρώσει τις 100 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος:

«Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πλούσιο ταλέντο που διαθέτει και ηγετικές ικανότητες». πηγή: sport-fm.gr

Στη Βοσνία η αποστολή της Εθνικής!

Το μεσημέρι της Πέμπτης αφίχθη στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο η αποστολή της Εθνικής ομάδας. Οι διεθνείς έφυγαν αμέσως για Ζένιτσα χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Στη Βοσνία η αποστολή της Εθνικής
Αρκετό κρύο και ψιλόβροχο συνάντησε στο Σαράγεβο η αποστολή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης εν όψει του κρισιμότατου αγώνα της Παρασκευής με την Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.


Οι διεθνείς δεν έκαναν καθόλου δηλώσεις και έφυγαν αμέσως για τη Ζένιτσα όπου θα γίνει και το ματς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα βλέμματα τράβηξε πάνω του ο Σαμαράς καθώς αρκετοί έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Η προπόνηση της Εθνικής ομάδας είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 ώρα Ελλάδος ενώ μισή ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος. πηγή: sport-fm.gr

Ανυπόμονοι και αισιόδοξοι οι Βόσνιοι!

Με σεβασμό απέναντι στην Ελλάδα, αλλά αισιοδοξία και ανυπομονησία περιμένουν τον αγώνα της Παρασκευής στη Ζένιτσα οι Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς και Μπέγκοβιτς.

Ανυπόμονοι και αισιόδοξοι οι Βόσνιοι
Την πεποίθηση πως παρά τα αγωνιστικά προβλήματα και τη δυναμικότητα της Ελλάδας η Βοσνία μπορεί να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο παιχνίδι της Παρασκευής εξέφρασαν ο μέσος Ζβιέζνταν Μισίμοβιτς, ο επιθετικός Βεντάντ Ιμπίσεβιτς και ο τερματοφύλακας Ασμίρ Μπέγκοβιτς.

Μισίμοβιτς: «Όλα είναι καλά, είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και ανυπομονούμε για τον αγώνα. Είναι κρίμα που δεν θα έχουμε στις τάξεις μας τον Σαλίχοβιτς και που ο Πιάνιτς δεν είναι έτοιμος, αλλά πιστεύω πως έχουμε τους παίκτες για να τους αντικαταστήσουμε».

Ιμπίσεβιτς: «Σεβόμαστε την Ελλάδα γιατί είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα. Είμαστε ήρεμοι και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Περιμένω πώς και πώς τον αγώνα».

Μπέγκοβιτς: «Ο Σαμαράς είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης και πρέπει να περιορίσουμε τη δράση του. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ομαδικά, γιατί ένας παίκτης δεν αρκεί για να τον σταματήσει. Γενικά πρέπει να προσεγγίσουμε τον αγώνα με συλλογική συνείδηση κι όχι ατομικά». πηγή: sport-fm.gr

Σούσιτς: «Καλή η ισοπαλία, αλλά πάμε για νίκη»

Με επιθετικό σχήμα και στόχο τη νίκη, παρότι η ισοπαλία δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα του, θα παρατάξει ο Σαφέτ Σούσιτς τη Βοσνία απέναντι στην Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής.

Σούσιτς: «Καλή η ισοπαλία, αλλά πάμε για νίκη»
Ιστορική ευκαιρία για να προκριθεί σε ένα Μουντιάλ προσφέρει στη Βοσνία η προκριματική φάση και όλα αυτά περνούν από τον αγώνα που θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής απέναντι στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Σαφέτ Σούσιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Είμαστε έτοιμοι για τον μεγάλο αγώνα, όλοι έχουν μεγάλες προσδοκίες από μας και πιστεύω πως μπορούμε να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Αντιμετωπίζουμε μία πραγματικά καλή ομάδα. Κι εμείς όμως έχουμε ένα σύνολο παικτών με πολλή ποιότητα και μπορούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα σε κάθε αντίπαλο. Ελπίζω, όπως και κάθε άλλος φίλαθλος σε αυτή τη χώρα, πως ήρθε η ώρα να πάμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο ανταγωνιστή μας για την πρωτιά. Στην Αθήνα πήραμε ισοπαλία και τώρα όλοι περιμένουν από μας να νικήσουμε στην έδρα μας. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, παρά τα προβλήματά μας».

Όσο για το στόχο της ομάδας του, είπε: «Θέλουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας διατηρήσει στην πρώτη θέση, δηλαδή νίκη ή ισοπαλία. Όμως θα παίξουμε με στόχο τη νίκη. Αυτός είναι ο πραγματικός μας στόχος. Για το λόγο αυτό θα παίξουμε με έναν αμυντικό χαφ, που θα είναι είτε ο Ζαχίροβιτς είτε ο Ράχιμιτς».

Για τη συμμετοχή του Μίραλεμ Πιάνιτς, δήλωσε: «Σήμερα έκανε τρέξιμο για 10-15 λεπτά μόνο. Αύριο υπάρχει ένα χαλαρό πρόγραμμα το πρωί, αλλά δεν θα συμπεράνουμε από εκεί αν μπορεί να παίξει. Δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί για 90 λεπτά, αλλά η παρουσία του και μόνο στο γήπεδο σημαίνει πολλά για μας. Θα δούμε. Ξέρω πως οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι ελάχιστες, αλλά αν μπορεί να παίξει, θα παίξει. Αν όχι, θα κοιτάξουμε να βρούμε κάποια άλλη λύση. Πιθανότατα ο Πιάνιτς δεν θα αγωνιστεί, ο Σαλίχοβιτς είναι εκτός όπως και ο Βίστσα, αλλά κι έτσι μπορούμε να παρουσιάσουμε μια καλή ομάδα που είναι σε θέση να κερδίσει την Ελλάδα».

Ο Σαφέτ Σούσιτς έχει αρκετά ερωτηματικά για το σχήμα της Εθνικής. «Ξέρουμε καλά τους Έλληνες. Γνωρίζουμε πόσο δυνατή ομάδα είναι και πως μπορούν να πάρουν τα αποτελέσματα που θέλουν. Χθες καθόμουν με τον Ίβιτσα Όσιμ και κάποιους άλλους και λάβαμε πολλές διαφορετικές εκδοχές για τον τρόπο που θα παραταχθεί η Ελλάδα. Πιστεύω πως θα υπάρχουν εκπλήξεις. Ξέρουμε πάντως 9-10 παίκτες με τους οποίους θα αρχίσουν το ματς». πηγή: sport-fm.gr

«Ανάμεσα στα φαβορί του Μουντιάλ η Ιταλία»

Την εκτίμηση που τρέφει στην εθνική Ιταλίας, αλλά και στο ποδόσφαιρο της χώρας, εξέφρασε ο προπονητής της Βραζιλίας, Λουΐς Φελίπε Σκολάρι, μιλώντας πριν το φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες.

«Ανάμεσα στα φαβορί του Μουντιάλ η Ιταλία»
Το βράδυ της Πέμπτης, στη Γενεύη, διεξάγεται ένα σημαντικό και ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι, ανάμεσα στη Βραζιλία και την Ιταλία. Ο προπονητής των Λατινοαμερικάνων, Λουΐς Φελίπε Σκολάρι, μίλησε την παραμονή του αγώνα και έδειξε να εκτιμά την προσεχή αντίπαλό του.

«Η Ιταλία είναι μέσα στις έξι ομάδες που θα διεκδικήσουν το επόμενο Μουντιάλ. Η ποιότητα της ομάδας είναι τέτοια, που της επιτρέπει να έχει υψηλές βλέψεις στη μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η πατρίδα μου», είπε αρχικά ο Σκολάρι.

Αναλύοντας την Ιταλία, ο προπονητής της Βραζιλίας αναφέρθηκε στα νέα στοιχεία που έχει προσθέσει ο Τσέζαρε Πραντέλι. «Η Ιταλία παραδοσιακά στηρίζεται στην άμυνά της. Αυτό κάνει και τώρα, αλλά ο Πραντέλι έχει προσθέσει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στο παιχνίδι της. Προτιμά να παίζει παιχνίδι κατοχής και πρωτοβουλίας, έχει περισσότερες επιθετικές λύσεις και πολλές ιδέες που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε κάθε αντίπαλο», υπογράμμισε.

Ένα από τα επιθετικά όπλα της εθνικής Ιταλίας είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι. Ποια είναι η γνώμη του Φελίπε Σκολάρι για τον ιδιόρρυθμο ποδοσφαιριστή; Η απάντηση του τεχνικού της Βραζιλίας είναι διπλωματική. «Ο Μπαλοτέλι μου αρέσει ως παίκτης και θα είχε ενδιαφέρον να τον προπονήσω. Αν ήταν Βραζιλιάνος θα μπορούσα να σας πω περισσότερα. Αλλά είναι Ιταλός, οπότε δεν αναλώνομαι στο να σκεφτώ πως θα μπορούσε να μου φανεί χρήσιμος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σκολάρι. πηγή: sport-fm.gr

Τραυματίστηκε ο Τσάβι!

Τις υπηρεσίες του Τσάβι θα στερηθεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, στο παιχνίδι κόντρα στη Φινλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

Τραυματίστηκε ο Τσάβι
Είναι ο… εγκέφαλος της εθνικής Ισπανίας και ο κινητήριος μοχλός του κέντρου της ομάδας του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Ο Τσάβι, όμως, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του στο παιχνίδι κόντρα στη Φινλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς τραυματίστηκε στο πόδι και δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής ομοσπονδίας, ο Τσάβι υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο του δεξιού του ποδιού και έχει ήδη ξεκινήσει θεραπεία, προκειμένου να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν.

Από το ιατρικό τιμ της εθνικής Ισπανίας δεν έχει γίνει κάποια εκτίμηση σχετικά με το χρόνο που θα απαιτηθεί για την πλήρη αποθεραπεία του παίκτη, κάτι που κρατά σε αγωνία τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Όλοι ελπίζουν πως δεν θα χρειαστούν περισσότερες από 10 μέρες για την επιστροφή του στις προπονήσεις, καθώς ακολουθούν οι αναμετρήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ στις αρχές του επόμενου μήνα.
πηγή: sport-fm.gr

«Έχει βαρύνει η φανέλα!»

Τους λόγους που η Εθνική ομάδα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στα… ψηλά πατώματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου εξήγησε στην Sportday ο Κώστας Κατσουράνης.

«Έχει βαρύνει η φανέλα!»
Ο Κώστας Κατσουράνης είναι από τους βασικούς συντελεστές της πορείας της Εθνικής τα τελευταία χρόνια και έχει μερίδιο από την επιτυχία της. Ο «Κατσούρ» τονίζει πως πλέον η φανέλα της Εθνικής έχει βαρύνει και οι αντίπαλοι της την βλέπουν με άλλο μάτι ενώ έκανε λόγο και για το ερχόμενο ματς με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, τονίζοντας πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάει στη Ζένιτσα για τη νίκη.

Διαβάστε αποσπάσματα από όσα είπε στην Sportday ο Κώστας Κατσουράνης:

Έχουμε ξαναπαίξει σε αυτό το γήπεδο («Μπίλινο Πόλιε» στη Ζένιτσα) και μάλιστα είχες πετύχει και γκολ. Τότε νικήσαμε άνετα. Τι περιμένεις τώρα;


«Για να λέμε όλη την αλήθεια, το σκορ τότε (0-4) ήταν πλασματικό με βάση την εικόνα του ματς. Εμείς ανοίξαμε το σκορ πολύ νωρίς με πέναλτι, αργότερα αυτοί έμειναν με παίκτη λιγότερο και όλα τελείωσαν γι' αυτούς. Μας είχαν πιέσει δηλαδή περισσότερο απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Το τωρινό είναι άλλο ματς».

Το πρώτο στο Καραϊσκάκη είχε λήξει ισόπαλο 0-0. Περιμένεις εξίσου κλειστό ματς τώρα;

«Το σίγουρο είναι ότι θα μπουν δυνατά, με στόχο να πιέσουν πολύ. Θα μπουν δηλαδή με ενθουσιασμό, ορμώμενοι από τον κόσμο τους. Εμείς όμως θα τα δώσουμε όλα, όπως πάντα».

Σαφέστατα όλα τα ματς του ομίλου παίζουν τον ρόλο τους στο τι τελικά θα γίνει, αλλά γενικά δίνετε την αίσθηση εσείς τα μέλη της Εθνικής ότι κατά κάποιο τρόπο ζείτε για κάτι τέτοια ματς, που η αδρεναλίνη είναι στα ύψη και τα περιμένετε με ανυπομονησία. Είναι έτσι;

«Πράγματι είναι ωραία αυτά τα κρίσιμα ματς, που γίνονται σε γεμάτα γήπεδα. Συν τοις άλλοις, όταν παίρνεις αποτελέσματα σε τέτοιες έδρες, πέρα από το βαθμολογικό του πράγματος, σου ανεβάζουν πολύ και την αυτοπεποίθηση και σου δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για τη συνέχεια».

Για να χρησιμοποιήσω μια κλασική ποδοσφαιρική έκφραση, πιστεύεις ότι έχει βαρύνει η φανέλα της Εθνικής Ελλάδας λόγω των επιτυχιών;

«Και μόνο με την κατάκτηση του Euro, η φανέλα βάρυνε. Και βέβαια όλο αυτό είχε συνέχεια, αφού σχεδόν δέκα χρόνια μετά παραμένουμε πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και είμαστε σταθερά μέσα στις 15 κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Αν το ποδόσφαιρό μας ήταν αλλιώς, θα πηγαίναμε ακόμα πιο ψηλά, αλλά δυστυχώς δεν μας "αφήνει" η εγχώρια πραγματικότητα».

Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό πιο αναλυτικά;

«Εννοώ ότι με τη νοοτροπία και την αντίληψη των αρμοδίων, ουσιαστικά "εμποδίζεται" η ακμή και η εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν λειτουργούσε σωστά το όλο οικοδόμημα, θα μπορούσαμε να είμαστε ακόμα πιο ψηλά, ενδεχομένως ακόμα και στην πρώτη πεντάδα ή εξάδα του κόσμου».

Τι θα έπρεπε, κατά τη γνώμη σου, να έχει γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να δοθεί η ώθηση που προανέφερες;

«Πρώτον, θα έπρεπε να έχουμε κανονικό πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα εδώ και χρόνια δεν παίζεται επί ίσοις όροις. Επίσης, θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε ως γιορτή, αλλά κάποιοι κοιτούν μόνο τα συμφέροντά τους. Αυτό το "πάση θυσία νίκη και μόνο νίκη", αυτή η πρεμούρα που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν υφίσταται πουθενά αλλού. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα, υπάρχει και η ισοπαλία. Αυτή η μονομανία είναι σημαντικό μέρος του προβλήματος. Από 'κει και πέρα, υπάρχουν σοβαρά οργανωτικά προβλήματα».

Θέλεις να μιλήσεις με παραδείγματα;

«Εννοώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει οργάνωση από το άλφα μέχρι το ωμέγα. Δηλαδή από τις πολύ μικρές ηλικίες μέχρι να ανδρωθεί ένας ποδοσφαιριστής, να του παρέχονται όλα τα απαιτούμενα εφόδια. Εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, να μεγαλώνει ένας ποδοσφαιριστής μόνο με το ταλέντο του και χωρίς εφόδια. Επιπλέον, λείπουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο οι σωστές υποδομές, γήπεδα κ.λπ. Αλλά πάνω απ' όλα υπάρχει το πρόβλημα της νοοτροπίας που προανέφερα».

Γιατί η Εθνική έχει άλλη αίγλη σε σχέση με το μετρίου επιπέδου και ποιότητας ελληνικό πρωτάθλημα;

«Αυτό συμβαίνει γιατί παίζουν πολλά παιδιά έξω και έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι ευκαιρία γι' αυτούς η προβολή της οποίας τυγχάνουν ως μέλη της Εθνικής στις μεγάλες διοργανώσεις. Αντιλαμβάνονται δηλαδή ότι βγαίνουν ωφελημένοι και σε προσωπικό επίπεδο μέσα από την όλη διαδικασία».

Πώς εξηγείς το γεγονός ότι η Ελλάδα βγάζει καλούς ποδοσφαιριστές και τους εξάγει προς το εξωτερικό, αλλά δεν έχει εξίσου ποιοτικό πρωτάθλημα. Είχες πει κάποτε ότι αν βάλεις Προοδευτική και Ιωνικό να παίξουν σε μεγάλο γεμάτο ευρωπαϊκό γήπεδο θα προσφέρουν καλό θέαμα.

«Ναι, το πιστεύω ακόμα αυτό. Ο λόγος είναι αυτός που προείπα, ότι κάποιοι δεν θέλουν την πραγματική πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να το πω πιο απλά, δεν θέλουν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο αποτέλεσμα να παίζονται τα ματς σε άδεια γήπεδα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει ταλέντο, αλλά δεν τον βοηθάει η οργάνωση».

Πάμε τώρα στους Βόσνιους. Πήραν στην αποστολή τον Μισίμοβιτς, μολονότι δεν έχει σχεδόν καθόλου παιχνίδια στα πόδια του. Εδώ και πολύ καιρό γίνεται μια ολόκληρη κουβέντα γύρω από αυτό το θέμα, για το αν θα πρέπει να καλούνται ή όχι στις εθνικές ομάδες οι καλοί ποδοσφαιριστές που είναι σε αγωνιστική αδράνεια. Ποια η γνώμη σου;

«Ο άγραφος κανόνας λέει ότι οι ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίζονται στις ομάδες τους είναι δύσκολο να κληθούν στην Εθνική, αλλά όπως σε κάθε κανόνα έτσι κι εδώ υπάρχουν και εξαιρέσεις. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και βέβαια είναι θέμα του εκάστοτε προπονητή και του εκάστοτε ποδοσφαιριστή. Προφανώς ο προπονητής της Βοσνίας έκρινε ότι ο Μισίμοβιτς μπορεί να προσφέρει και τον κάλεσε».

Στις τελευταίες προκριματικές φάσεις οι Βόσνιοι φτάνουν στην πηγή και δεν πίνουν νερό. Δύο φορές μάλιστα έχουν αποκλειστεί στα μπαράζ. Λέει κάτι αυτό;

«Όχι, δεν λέει κάτι κακό, αν αυτό με ρωτάς. Ισα ίσα που και τις δύο φορές έχουν αποκλειστεί από τους Πορτογάλους και μάλιστα άδικα με βάση την εικόνα των αγώνων, διότι σε κάποια ματς ήταν πολύ καλύτεροι. Τα μπαράζ, άλλωστε, είναι και θέμα τύχης».

Στη Βοσνία πάμε για ένα αποτέλεσμα ή μας βολεύει και η ισοπαλία;

«Πάντα πάμε για ένα αποτέλεσμα, τη νίκη. Από 'κει και πέρα το τι θα έρθει στο ματς, δεν μπορούμε να το ξέρουμε εκ των προτέρων».

Τι προβλέπεις για την κατάληξη της προσπάθειας για πρόκριση στο Μουντιάλ;

«Δεν μου αρέσει να κάνω προγνωστικά. Αυτό που μετά βεβαιότητας μπορώ να πω είναι ότι εμείς θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα: θα τα δώσουμε όλα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει».

Ποια η συνταγή, όχι της επιτυχίας, αλλά της σταθερότητας στο υψηλό επίπεδο εδώ και χρόνια;

«Η συνταγή είναι το γεγονός ότι είμαστε μια δεμένη ομάδα όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και σε φιλικό επίπεδο μεταξύ μας. Και μόνο ότι μετράμε τις μέρες για να βρεθούμε, περιμένουμε δηλαδή με ανυπομονησία την πρώτη συγκέντρωση για να μαζευτούμε όλοι παρέα, κάτι δείχνει για το σύνολο».

Αυτό που λες έχει αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι;

«Σαφέστατα. Σε αγωνιστικό επίπεδο μάλιστα έχει γίνει ένα επιτυχές πάντρεμα "παλιών" και "νέων" και έχει δέσει η ομάδα για τα καλά. Το μεγαλύτερο μυστικό αυτής της ομάδας είναι ότι δεν παίζει κανείς για τον εαυτό του».

Τώρα πια, που έχει περάσει πολύς καιρός από την αλλαγή σκυτάλης και μπορούμε με μεγαλύτερη άνεση και νηφαλιότητα να κοιτάξουμε πίσω, ποια είναι η ακριβής άποψη που έχεις σχηματίσει για τη μετάβαση από την εποχή Ρεχάγκελ στην εποχή Σάντος;

«Νομίζω ότι είναι πασιφανές ότι επρόκειτο για μια καλή, επιτυχημένη μετάβαση και αυτό αντανακλάται μέσα από την τεράστια επιτυχία της πρόσφατης πρόκρισης στα προημιτελικά του Euro 2012».

Το Μουντιάλ του 2014 διεξάγεται στη Βραζιλία. Είναι ιστορικό το ραντεβού;

«Είναι αλήθεια ότι λόγω και του τόπου διεξαγωγής του τουρνουά είναι κάτι ξεχωριστό. Μακάρι να είμαστε εκεί και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι μεγάλη η πρόκληση».

Θα συνεχίσεις να φοράς τη φανέλα της Εθνικής και μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Ναι, μπορεί να συνεχίσω. Εξαρτάται βέβαια από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκομαι».

Οι σύνδεσμοι γιορτάζουν αύριο τα 99α γενέθλια του Άρη!

Οι δύο μεγαλύτεροι σύνδεσμοι του Άρη, Super 3 και Ιερολοχίτες θα γιορτάσουν αύριο το βράδυ στο Beer FC 1914 τα 99α γενέθλια του Άρη!

Όπως ανακοινώθηκε από το σάιτ των Ιερολοχιτών «γενέθλιο πάρτυ των Συνδέσμων του ΑΡΗ, «Σούπερ-3» και «Ιερολοχίτες» για τα 99 χρόνια της ζωής μας, του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης που συμπληρώνονται την ερχόμενη Δευτέρα, θα τελεστεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου από τις 21:00 μέχρι όσο στο «Beer FC»
Kαλεσμένα όλα τα αδέρφια…
 πηγή: metrosport.gr

Τα βρήκε με Σιμάο η Λεβάντε!

Την συμφωνία με τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού, Σιμάο Μάτε Ζούνιορ, έκανε γνωστή μέσω του site της η Λεβάντε με τον Μοζαμβικανό να αναμένεται να περάσει ιατρικά.

Όπως έγινε γνωστό, η ομάδα που έχει στις τάξεις της τους Νίκο Καράμπελα και Λουκά Βύντρα, τα έχει βρει με τον 24χρονο διεθνή άσο για deal μέχρι το καλοκαίρι του 2015 και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή είναι να περάσει ο παίκτης από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να βάλει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.
πηγή: metrosport.gr

Φωτογραφία-απάντηση στις φήμες!

Αντιλαμβανόμενη τη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ώρες με αφορμή την συνάντηση του Δώνη με τη διοίκηση που είναι σε εξέλιξη στην Τούμπα, η ΠΑΕ ανέβασε στην σελίδα της στο twitter την συγκεκριμένη φωτογρασφία. Θέλει να ξεκαθαρίσει ότι η συνάντηση αφορά τον προγραμματισμό της ομάδας και όχι κάτι άλλο. Μάλιστα γράφουν στο twitter: "Συζήτηση για τον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ" πηγή: metrosport.gr

Φιλικό με Νέους! (video)

Δεδομένης της απουσίας των διεθνών αλλά και των τραυματιών, αποφασίστηκε σήμερα αντί προπόνησης να πραγματοποιηθεί οικογενειακό διπλό διάρκειας περίπου 50 λεπτών με την ομάδα νέων. Οι «μεγάλοι» ήταν κοντά στο να κερδίσουν τους «μικρούς», προηγήθηκαν 1-0 με γκολ του Βούκιτς με ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά στο τελευταίο λεπτό ισοφάρισε για τους “μικρούς” ο Πόζογλου. Οι ομάδες είχαν αρκετές ακόμη ευκαιρίες και το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.
Οι συνθέσεις:
«ΜΕΓΑΛΟΙ»: Μελισσάς, Kace, Robert, Ιντζίδης, Khumalo, Φωτάκης, Κίτσιου, Δερμητζόγλου, Πόποβιτς, Παπαδόπουλος Β.,Vukic.
«ΜΙΚΡΟΙ»: Στρέζος, Ποζατζίδης, Μπατάνης, Πούγγουρας, Χατζόπουλος, Πολύζος, Qose, Πόζογλου, Γεωργιάδης, Σαββίδης, Κουλούρης.



Θεραπεία για τους τραυματίες

Γεωργιάδης και Κατσικάς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ενώ πρόγραμμα θεραπείας ακολούθησαν οι Κωνσταντινίδης, Γλύκος, Αποστολόπουλος, Ετό.

Από τις προπονήσεις απουσιάζει ο Λόρενς μετά από άδεια που εξασφάλισε μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.
πηγή: metrosport.gr

Ανάσες από Τσιώλη σε παίκτες!

Λίγο πριν από τις μεγάλες μάχες σε πρωτάθλημα, πλέι οφ και ημιτελικούς κυπέλλου με ΠΑΟΚ, ο Σάκης Τσιώλης προσπαθεί να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου να τους έχει ξεκούραστους και ευδιάθετους μέχρι τον Ιούνιο.

Έτσι μετά την πρωινή προπόνηση της Πέμπτης οι πιο καταπονημένοι πήραν ρεπό, ενώ οι υπόλοιποι θα προπονηθούν και την Παρασκευή και κατόπιν θα επιστρέψουν το απόγευμα της Δευτέρας.
πηγή: metrosport.gr

Τσιρίλο: «Ο Γκαρσία έπαιζε για τη φανέλα»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μπρούνο Τσιρίλο, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον Πάμπλο Γκαρσία τον οποίο χαρακτήρισε φανταστικό άνθρωπο και πως οι οπαδοί τον αγάπησαν επειδή τιμούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Αρχικά αναφέρθηκε για το πώς βρήκε τα πράγματα στη Γαλλία και τη Μεντς:

«Όλα πάνε πολύ καλά, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γιατί βρήκα πολύ καλά τα πράγματα εδώ και εύχομαι να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα για μένα και την οικογένειά μου».

Για το αν παρακολουθεί το ελληνικό Πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ:

«Παρακολουθώ το ελληνικό Πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ και ελπίζω να κάνει κάτι φανταστικό τη φετινή χρονιά μπαίνοντας αρχικά στα πλεί οφ. Περιμένω να δω πως θα εξελίχθη το Πρωτάθλημα».

Για το αν ενημερώθηκε για τη φυγή του Πάμπλο Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ:

«Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος, χθες μέσω ίντερνετ είδα όλες τις πληροφορίες αναφορικά με την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία. Με έχει στενοχωρήσει αυτή η απόφαση αλλά πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση αυτή του Πάμπλο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ, τι σημαίνει για τον κόσμο του ΠΑΟΚ αλλά από την άλλη πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του να αποχωρίσει από την ομάδα. Θα προτιμούσα να είχε μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά ούτε εγώ ξέρω του λόγους που οδήγησαν τον Πάμπλο να φύγει τώρα
και να πάρει αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση».

Για τις σχέσεις που είχε με τον Γκαρσία:

«Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος, είχαμε μια πάρα πολύ καλή σχέση στα τρία χρόνια που υπήρξαμε συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ. Ξέρω καλά πόσο πολύ αγαπάει τον ΠΑΟΚ και πόσο «τρελός» είναι για τον ΠΑΟΚ. Περάσαμε τρία φανταστικά χρόνια τα οποία δε θα ξεχάσω ποτέ. Ένας σπουδαίος αθλητής. Στην καριέρα μου έχω παίξει με πολλούς μεγάλους και σπουδαίους αθλητές αλλά τη συνεργασία με τον Πάμπλο θα τη θυμάμαι, ήταν ένας από τους καλύτερους αθλητές που συνεργάστηκε».

Για το λόγο που δέθηκαν τόσο πολύ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία:

«Ο Γκαρσία τιμούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ γι? αυτό και οι οπαδοί τον σέβονταν για την αγάπη που έδειχνε αλλά και γι? αυτά που έδειχνε μέσα στο γήπεδο. Σαν άνθρωπος έχει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία η οποία ταίριαξε αμέσως με τον κόσμο του ΠΑΟΚ».

Για τη φυγή πολλών σημαντικών ποδοσφαιριστών από τον ΠΑΟΚ:

«Στα τρία χρόνια που ήμουν στην ομάδα υπήρχε μια φιλοσοφία, να υπάρχουν δηλαδή πολλοί σημαντικοί και σπουδαία ονόματα. Η φιλοσοφία του ΠΑΟΚ τώρα άλλαξε, θεωρώ όμως ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Βλέπω τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, βλέπω πολλούς νέους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται και αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του ΠΑΟΚ για τα επόμενα χρόνια.

Οι οπαδοί πρέπει να είναι χαρούμενοι που βλέπουν αυτόν τον ΠΑΟΚ, τη νέα φουρνιά παικτών γιατί αυτοί θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και να κατακτήσει, αλλά και για το πώς βλέπει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ:

«Τα πλέι οφ είναι διαφορετικά σε σχέση με την κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος. Είναι πολύ πιο δύσκολο και αν ο ΠΑΟΚ θέλει να βγει πρώτος θα πρέπει να είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένος και πολύ δυνατός. Δεν είναι εύκολο, γνωρίζω ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη. Εγώ δίνω τις καλύτερες ευχές μου στον ΠΑΟΚ ώστε να τα καταφέρει και να βγει πρώτος.

Δεν πρέπει να επαναλάβει κάποια λάθη που έγιναν στο παρελθόν, πρέπει η ομάδα να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη σε αυτό το δύσκολο τουρνουά.

Η κατάκτηση του Κυπέλου αποτελεί έναν διακαή πόθο, ένα όνειρο για όλους τους παίκτες, τον κόσμο και εύχεται στον ΠΑΟΚ να βρεθεί στη καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν θα έρθει εκείνη η ώρα. Όλα είναι πιθανά».

Τέλος, θέλησε μέσω της εκπομπής με αφορμή τα γενέθλιά του σήμερα να ευχαριστήσει του φίλους ΠΑΟΚτσήδες που τον θυμήθηκαν:

«Σήμερα είναι τα γενέθλια μου και θέλω να ευχαριστήσω του φίλους του ΠΑΟΚ που μου έστειλαν μηνύματα για να μου ευχηθούν. Θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ». πηγή: metrosport.gr

Σε απολογία κλήθηκαν Κατίδης και ΑΕΚ!

Μετά την δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, κάλεσε σε απολογία τον Γιώργο Κατίδη αλλά και την ΠΑΕ ΑΕΚ, αν και αρχικά δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο.

Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, αναφέρεται ότι ο Γιώργος Κατίδης αλλά και η ΠΑΕ ΑΕΚ, καλούνται σε γραπτή ή προφορική απολογία για την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή. πηγή: metrosport.gr

Την Παρασκευή απολογείται ο Δημητρέλος!

Το πρωί της Παρασκευής θα παρουσιαστεί στον ανακριτή για να απολογηθεί ο Ανδρέας Δημητρέλος, μετά την σημερινή του σύλληψη για χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης μεταφέρθηκε το μεσημέρι στην Ευελπίδων αλλά εξαιτίας φόρτου εργασίας του ανακριτή δεν κατέστη δυνατό να απολογηθεί σήμερα. Ο Δημητρέλος, μέχρι αύριο θα μείνει στην ΓΑΔΑ και θα πάει ξανά στην Ευελπίδων για την απολογία του. πηγή: metrosport.gr

Τέλος η σεζόν για τον Κοντογουλίδη!

Πλήγμα στο στρατόπεδο του Πανθρακικού, καθώς ο Βαγγέλης Κοντογουλίδης χάνει την υπόλοιπη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα στον αγώνα της Δευτέρας με την Ξάνθη σκίστηκε ο θύλακας στον εγχειρισμένο του ώμο. Ο χρόνος που εκτιμάται πως θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης είναι περίπου ένας μήνας, πράγμα που σημαίνει πως θα χάσει όλες τα παιχνίδια μέχρι το τέλος της περιόδου. πηγή: metrosport.gr

Το video από την πολιορκία στον Δώνη!

Κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο video από την χθεσινή επίσκεψη των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Νέα Μεσήμβρια όπου αποδοκίμασαν τον Δώνη. Με το τέλος της προπόνησης ζήτησαν να κατέβει από το αυτοκίνητο για να του μιλήσουν αλλά αυτό δε συνέβη. Δείτε το video





Η αποχώρηση του Γιώργου Δώνη από τη Μεσημβρία... από Newscaster

πηγή: metrosport.gr

H απάντηση του Γκαρσία στον Σαββίδη!

Γραπτή δήλωση του Πάμπλο Γκαρσία με την οποία απαντά στον Ιβάν Σαββίδη διαψεύδοντας ότι επίσημα κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να συναντηθεί μαζί του. Παραδέχεται όμως πως πριν από 1,5 μήνα άνθρωπος της ΠΑΕ του πρότεινε να τον συναντήσει. Η ανακοίνωση: "Θέλω να διευκρινίσω μόνο για το συγκεκριμένο θέμα στον κ. Σαββίδη, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα, ποτέ δεν μου ζητήθηκε επισήμως να βρεθώ σε προγραμματισμένο ραντεβού μαζί του. Η μόνη φορά που μου ανέφερε άνθρωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως μία ιδέα, αν το ήθελα εγώ να μιλήσω μαζί του, ήταν πριν από 1,5 μήνα, όταν είχα πάρει την αρχική απόφαση για να φύγω και δεν το θεώρησα απαραίτητο, αφού είχα ήδη πάρει αυτή την απόφαση. Αν είχα ενημερωθεί ότι υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού μαζί του θα το είχα πράξει, όπως το έκανα, άλλωστε, όταν μου το ζήτησε στο Παλατάκι και βρέθηκα δίπλα του. Pablo Gabriel Garcia Perez"

Βένος: «Πετυχημένο το κάλεσμα της διοίκησης, πάμε να σώσουμε τη χρονιά»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Βένος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου μίλησε για τη σημερινή συγκέντρωση- κάλεσμα της διοίκησης του Άρη προς παλιούς παράγοντες και βετεράνους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, αλλά και την πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα και την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για τη σημερινή συγκέντρωση βετεράνων και παλιών παραγόντων:

«Θα πάω στη συγκέντρωση. Δε γνωρίζω ακριβώς το λόγο της συγκέντρωσης. Άκουσα ότι θα γίνει συζήτηση για την ενίσχυση της ομάδας. Μπορεί ο καθένας να βοηθήσει τον Άρη χωρίς μεγάλο κόστος. Να γίνει έκκληση σε όλη την αρειανή οικογένεια. Πιστεύω πως θα έχει επιτυχία. Στο παρελθόν έγινα τεράστια λάθη. Υπήρξαν αποκλεισμοί ανθρώπων που προσέφεραν τα μέγιστα στον Άρη, είτε αυτοί ήταν βετεράνοι είτε ήταν παλιοί παράγοντες. Όλοι έχουμε έναν κοινό σκοπό, πώς να μπορέσουμε να βγάλουμε τον ρη από το αδιέξοδο που τον έχουν φέρει. Εκεί πρέπει να προσβλέπουμε όλοι για να γίνει το συντομότερο δυνατόν».


Για το αν είναι αισιόδοξος για το τέλος του πρωταθλήματος:

«Είμαι περισσότερο αισιόδοξος μετά και το δώρο που μας έκανε η Ξάνθη την Κυριακή. Αν κέρδιζε ο Πανθρακικός θα μας είχε 4 βαθμούς πάνω και αν τον κερδίζαμε πάλι θα ήμασταν 1 βαθμό κάτω. Τώρα αν κερδίσουμε θα τον περάσουμε με 2 βαθμούς και θα είναι στο χέρι μας να κρατήσουμε το προβάδισμα ως το τέλος. Πάμε να σώσουμε τη χρονιά».
πηγή: metrosport.gr

«Ασέβεια προς τον κορυφαίο σύγχρονο εκφραστή της ΠΑΟΚτσήδικης ιδέας»

Μετά τον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Σκύδρας «Πάμπλο Γκαρσία» και ο Σ.Φ. ΠΑΟΚ Χαλκίδας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα του Ουρουγουανού άσου, εκφράζοντας την αποδοκιμασία του προς την ΠΑΕ για την άσχημη εξέλιξη και τη λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με έκπληξη παρακολουθούμε εδώ και μέρες τη στοχοποίηση του Ινδιάνου από το προπονητικό επιτελείο και κύκλους της Διοίκησης, οι οποίοι πληρώνονται αδρά για να επιλύουν προβλήματα, και δυστυχώς παραμένουν αόρατοι. Όλη αυτή την
προσπάθεια σιγοντάρουν, φυσικά, και τα γνωστά, ασπρόμαυρα Μέσα Μαζικού Επηρεασμού, τα οποία προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Pablo Garcia είναι ακόμη ένας παίκτης που συμπληρώνει το ρόστερ της ομάδας μας.

Το γεγονός ότι αυτό το ''φθηνό marketing'' βρίσκει απήχηση σε ένα μέρος του απλού κόσμου της ομάδα μας δεν μας εκπλήσσει. Το ζήτημα, όμως, είναι το οργανωμένο οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ, το οποίο εκφράζει τις αρχές και τις αξίες του τεράστιου αυτού συλλόγου και αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του.

Πιστεύουμε στη δύναμή του και θεωρούμε ότι μπορεί-τε να αλλάξετε τις διαμορφωθείσες ισορροπίες.
Σίγουρα η συγκυρία με την προφυλάκιση των αδερφών μας και το ανελέητο κυνηγητό από την ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι καλύτερη. Όμως, ως γνήσιοι εκφραστές της ιδέας του ΠΑΟΚ μας δεν πρέπει να επιτρέψετε αυτή την κηλίδα να αμαυρώσει ανεξίτηλα την ιστορία αυτού του συλλόγου, οδηγώντας τον κορυφαίο σύγχρονο εκφραστή της, εντός των γραμμών του γηπέδου, στην έξοδο, διωγμένο. Η ύβρις στην αρχαία Ελλάδα υποδήλωνε την ασέβεια, την περιφρόνηση και την αλαζονεία απέναντι στους άλλους. Ο άνθρωπος που έκανε όλους όσοι νιώθουν από ΠΑΟΚ να αισθανθούμε και πάλι υπερήφανοι αντιμετωπίζετε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο! Βέβαια μετά την διάπραξη της ύβρις επέρχεται η τιμωρία, η νέμεσις. Αυτή η τιμωρία δεν θα αφορά μόνο τα πρόσωπα που οδηγούν στην έξοδο από την πίσω πόρτα του Pablo Garcia, αλλά και τον ΠΑΟΚ μας, στο όνομα του οποίου διαπράττεται τούτο το έγκλημα.

Ο ΠΑΟΚ μας άλλαξε σελίδα και οι αλλαγές ήδη γίνονται αισθητές. Εμείς στην προοπτική των επερχόμενων τίτλων και μαστραπάδων δεν πρόκειται να ξεχάσουμε και να παρεκκλίνουμε στιγμή από τις αρχές και αξίες που πρεσβεύουν τα τέσσερα γράμματα. Ο ΠΑΟΚ μας δεν είναι ούτε ΣΕΚΑΠ, ούτε ΕΒΖ, ούτε ξενοδοχείο, ούτε Ανζί, ούτε Ροστόφ. Ο ΠΑΟΚ μας έχει ιστορία η οποία δεν
μπορεί να περιέλθει στη λήθη όσα ρούβλια και αν καταφθάσουν από την Ρωσία. Το χάπι κύριοι δεν χρυσώνετε ούτε με 10 αστέρια στη φανέλα με τον Δικέφαλο Αετό! Νιώστε από ΠΑΟΚ μάθετε τι εστί ΠΑΟΚ.

Ταπεινά και ΠΑΟΚτσήδικα από την πρωτεύουσα της Εύβοιας.

Pablo eres uno de nosotros!

Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών
Περηφάνια Αντίσταση Όνειρο Κατάκτηση».

Επιστρέφει το 2014 ο Αρκούδας!

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του Χρήστου Αρκούδα για τον μονοετή αποκλεισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών και έτσι ο Αρκούδας θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους τον Ιανουάριο του 2014.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:


«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ? ουσία την έφεση του ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΚΟΥΔΑ, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ, κατά της υπ΄αριθμ.80/28-2-2013 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Συμπληρώνει το διατακτικό της υπ΄αριθμ.80/28-2-2013 απόφασης ως προς τον χρόνο έναρξης της ποινής αποκλεισμού του ενός (1) έτους, η έκτιση της οποίας αρχίζει από 26-1-2013».

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Σούλης Παπαδόπουλος!

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο προπονητής του Άρη, Σούλης Παπαδόπουλος. Ο νέος τεχνικός των κίτρινων βρίσκεται εδώ και δυο εβδομάδες στον πάγκο της ομάδας κι έτσι αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά του και να κάνει τον δικό του απολογισμό.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου:

«Πριν από ακριβώς 13 μέρες είχαμε τέσσερις βαθμούς διαφορά από τις ομάδες που ήταν πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού και τώρα είμαστε μόλις έναν. Δεν θα αφήσουμε με τίποτα όλοι μας, οι παίκτες, εγώ, η διοίκηση, ο κόσμος τη μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται στο επόμενο παιχνίδι, να πάμε την ομάδα δύο βαθμούς πάνω. Θέλω να το κερδίσουμε και να βρεθούμε πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμενα πάνω από τις ομάδες αυτές».

Για τον αγώνα με τον Πανθρακικό: «όσο κρίσιμο ήταν το ματς με τη Λιβαδειά, άλλο τόσο θα είναι και αυτό, αλλά αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε αντίπαλο και να βρεθούμε πάνω από τη ζώνη. Είμαι και ευχαριστημένος και πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Χάσαμε μια ευκαιρία στα Γιάννενα, δεν θα σταθώ στα δοκάρια, έτσι είναι το ποδόσφαιρο… Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε κάποια λάθη».

Τόνισε πως: «η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, θα είναι σε ακόμα καλύτερα… Δεν είπαμε τίποτα για απουσίες, ενώ τώρα κάποιοι άλλοι λένε για διαιτησίες και τι βαθμούς έχουν χάσει. Αν ψάξουμε για τον Άρη θα δούμε ότι είναι πολύ πιο πολλοί».

Εν συνεχεία δήλωσε πως: «δεν μίλησα μετά τα Γιάννενα, εγώ αυτό που είπα και στα παιδιά ήταν πως θα τα πούμε μετά το ρεπό, να ολοκληρωθεί και η αγωνιστική και μετά θα δούμε αν είμαστε σε καλύτερη ή χειρότερη φάση. Κοιτάμε πως να είμαστε στο τέλος πάνω από τους άλλους, παίζουν και οι άλλοι όχι μόνο εμείς… Είμαστε σε καλύτερη φάση, αν παίρναμε τον αγώνα στα Γιάννενα, θα ήμασταν ακόμα καλύτερα. Οι παίκτες έχουν αλλάξει πέντε προπονητές, υπάρχουν τέσσερα παιχνίδια και για μας αυτοί οι παίκτες είναι οι καλύτεροι. Κάντε σε μένα κριτική, οι παίκτες πρέπει να έχουν καθαρό μυαλό και να πάρουν τους βαθμούς που χρειάζονται. Καταλαβαίνω και τον κόσμο και σας, αλλά καταλάβετε πως παίζουμε έναν αγώνα που πρέπει να τον κερδίσουμε. Ξέρω ότι ο αντίπαλος παίζει για δύο αποτελέσματα, μας δίνεται η ευκαιρία το -4 να το κάνουμε +2 σε τρία παιχνίδια».

Για το ματς με τα Γιάννενα είπε πως «ίσως να παίρναμε έναν βαθμό και να είχαμε τέσσερις στα δύο ματς και αυτό να μας κοίμιζε. Τώρα πάμε πολύ πιο προσγειωμένοι, πιο συγκεντρωμένοι στον στόχο μας για το ματς με τον Πανθρακικό», ενώ για την άμυνα και τα γκολ που δέχεται η ομάδα είπε «ο Άρης δεν πληρώνει αμυντική λειτουργία, αλλά ατομικά λάθη. Δεν μου αρέσει να ρίχνω ευθύνες. Δεν θα πω τι έγινε το καλοκαίρι. Εμείς κοιτάμε τώρα τι γίνεται».

Για την μέχρι τώρα πορεία: «στα δύο ματς καταφέραμε να μην έχουμε μεγάλη πίεση, αλλά όταν είσαι τέσσερις βαθμούς πίσω, πρέπει να κάνεις αντεπίθεση. Παίζουμε ποδόσφαιρο πιεστικό ψηλά, για να σκοράρουμε… Με τη Λιβαδειά μας βγήκε, θα μπορούσε να γίνει και στα Γιάννενα, αλλά κάναμε λάθη. Τα παιδιά έδειξαν πάθος και δύναμη και το παίρνουν πολύ από τον κόσμο. Καταλαβαίνω τις αποδοκιμασίες ορισμένες φορές, αλλά τον παρακαλώ να τα αφήσει πίσω στο μυαλό του τώρα. Ο καλύτερος παίκτης του Άρη είναι ο κόσμος του αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει εμείς να δώσουμε πίστη στον κόσμο πλέον! Τους δώσαμε μια αισιοδοξία με τη Λιβαδειά, στα Γιάννενα είδαν ότι προσπαθήσαμε. Εγώ αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι αν κερδίσουμε, σωθήκαμε. Όπως το λέω. Το τι θα κάνουν μετά δεν θα μας ενδιαφέρει. Θα δείτε… Θα βάλουμε κάτω κι άλλες ομάδες. Θέλουν δεν θέλουν θα τους πνίξουμε… Όταν είσαι τέσσερις βαθμούς πίσω, όλοι οι άλλοι κυνηγάνε εσένα. Τώρα θα τους δείξουμε ότι θα πρέπει να ασχοληθούν με άλλους… Αν κερδίσουμε τον Πανθρακικό θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα, γιατί θα είμαστε εμείς από πάνω».

Για την διαιτησία: «Δεν θα κάτσω να κλαφτώ για το δοκάρι. Η μπάλα πηγαίνει εκεί που τη στέλνεις… Είδατε ότι δεν μίλησα για την διαιτησία μετά το ματς. Και δεν είναι μόνο ένα πέναλτι, αλλά δεν είπα τίποτα…».

Για τον Αγκάνθο: «έχει κάνει τη διαφορά. Η συμπεριφορά του είναι κάπως νευρική, αλλά δεν φαίνεται από έξω τι κλωτσιές τρώει στη διάρκεια του ματς. Και στην προπόνηση παίζει με πολύ πάθος, αλλά εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του. Μου αρέσει πάρα πολύ η συμπεριφορά του και μέσα στα αποδυτήρια. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις και μαζί μου και με όλους τους ποδοσφαιριστές. Έχει καταλάβει ότι τον χρειαζόμαστε. Πολλές φορές τον βάζω στο τείχος και μου λέει “κόουτς καλύτερα να μην κάθομαι στο τοίχος για να μην κάνω κατά λάθος χέρι και πάρω την δέκατη κάρτα».

Για το θέμα της παραμονής: «το να κερδίσουμε τον Πανθρακικό και το να εξασφαλίσουμε στο τέλος την παραμονή μας δεν είναι κάτι το φοβερό. Το αυτονόητο θα είναι. Ούτε θα πανηγυρίσουμε ούτε τίποτα. Θέλουμε τις νίκες που χρειάζονται για να κερδίσουμε και θα έχουμε πετύχει το αυτονόητο. Δεν μπορεί ο Άρης να πανηγυρίσει την παραμονή του. Σε καμία περίπτωση».

Κανονικά στο «Βικελίδης» ο Παπαδόπουλος!

Η ψυχή των περισσοτέρων πήγε στην… κούλουρη με τον τραυματισμό του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο δευτεριάτικο παιχνίδι με την Ξάνθη, όχι μόνο επειδή αντικαταστάθηκε στο εν λόγω ματς, αλλά κυρίως διότι διατυπώθηκαν φόβοι για θλάση και απουσία στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια του Πανθρακικού.

Ευτυχώς για τους «πράσινους» οι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν, με τον έμπειρο επιθετικό τελικά να μην έχει υποστεί θλάση, αλλά σύσπαση στο δικέφαλο, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να χάσει μερικές προπονήσεις, αλλά θα είναι απόλυτα έτοιμος στον πολύ κρίσιμο αγώνα του άλλου Σαββάτου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη.

Ο «Παπ» θα ηγηθεί των προσπαθειών των Κομοτηναίων για ένα θετικό αποτέλεσμα, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να έχει στη διάθεσή του τρεις παίκτες: Τον Κοντογουλίδη, που έχει πρόβλημα στον ώμο και θα κάνει εξετάσεις, υπό το φόβο ότι μπορεί να χάσει όλα τα παιχνίδια ως το τέλος, τον μακροχρόνιο απόντα Λαδάκη και τον τιμωρημένο Ντιόγκο. Στα θετικά η επιστροφή του Στάθη, ενώ με στόχο να διατηρηθούν οι παίκτες σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Πανθρακικός θα δώσει φιλικό το Σάββατο με την Κ-21 ή ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος. πηγή: metrosport.gr

Σαββίδης: Στηρίζω Δώνη είχα άλλα σχέδια για Γκαρσία!

Ο Ιβάν Σαββίδης μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, τοποθετείται για όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες. Ξεκαθαρίζει πως ο Γκαρσία αρνήθηκε ραντεβού μαζί του, πως είχε άλλα σχέδια για τον ποδοσφαιριστή. Κατακρίνει τις αποδοκιμασίες στον Δώνη τον οποίο στηρίζει όπως και τον πρόεδρο της ομάδας. Ο Σαββίδης παίρνει θέση και για το θέμα του Σαλπιγγίδη αλλά και του κυπέλλου.
Η γραπτή δήλωση:
«Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να επιστήσω την προσοχή των φίλων του ΠΑΟΚ για τα γεγονότα που απασχόλησαν προσφάτως την ομάδα. Η αποβολή του Σαλπιγγίδη, η απόπειρα αλλαγής ημερομηνιών του Κυπέλλου και άλλα πολλά μαρτυρούν ότι πολλοί μας πολεμούν και πιέζουν τον ΠΑΟΚ. Σ? αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι και να στηρίξουμε την ομάδα μας. Με μεγάλη λύπη μου όμως, συνειδητοποιώ ότι αυτό δεν είναι κατανοητό ούτε καν σε όλα τα μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ».

Για την υπόθεση Γκαρσία

«Σεβάστηκα την απόφαση του ποδοσφαιριστή να διακόψει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ. Ήταν μέλος της ομάδας την τελευταία πενταετία και έχει κερδίσει επάξια την αγάπη και τον σεβασμό των οπαδών. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο είχε το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του. Εμείς από την πλευρά μας είχαμε άλλα σχέδια για εκείνον. Του προτείναμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, ωστόσο ο ίδιος πήρε διαφορετική απόφαση, χωρίς να το συζητήσει καν μαζί μου, μολονότι του είχα προτείνει να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του πιο πάνω από τα συμφέροντα της ομάδας, κανείς δεν μπορεί να απαιτεί να παίζει σε ένα – δύο ή και πέντε ματς, κάτι τέτοιο δεν έχει καμία λογική. Η κατάσταση είναι απλή και δεν χρειάζεται να την δραματοποιούμε. Ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να φύγει, σεβαστήκαμε την απόφασή του, τέλος.

Επίσης πληροφορήθηκα ότι κάποιοι οπαδοί επιχειρούν να οξύνουν την κατάσταση, απαντώντας με επιθετικότητα στις αποφάσεις της ΠΑΕ. Κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο. Εκφράζω την πλήρη συμπαράστασή μου στον Γιώργο Δώνη, στον πρόεδρο της ομάδας και στους ποδοσφαιριστές. Μας περιμένει μια δύσκολη περίοδος, ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, οι ημιτελικοί του Κυπέλλου, τα πλεϊ οφ και γι αυτό πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε τους στόχους που θέσαμε. Ο προπονητής και οι παίκτες πρέπει να δουλεύουν με την ησυχία τους και οι οπαδοί να στηρίζουν την ομάδα και να την ωθούν στην νίκη όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Υπολογίζω πολύ στην υποστήριξη τους, χωρίς αυτήν η ομάδα θα δυσκολευτεί να κατακτήσει την κορυφή.

Πρέπει να καταστήσω σαφές ότι είμαι εδώ και έτοιμος να κερδίσω τις μάχες με τους «εχθρούς» του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο αναλωνόμαστε σε χωρίς λόγο εσωτερικές διαμάχες».

Για το Κύπελλο

«Η θέση μας είναι απλή. Είμαστε ενάντιοι στις αλλαγές ημερομηνιών στη διάρκεια της περιόδου, ειδικά τώρα που μέχρι τους ημιτελικούς έμεινε πολύ λίγος καιρός. Προτείναμε μια εποικοδομητική λύση – να μη γίνουν αλλαγές στις ημερομηνίες του Κυπέλλου, αλλά να παίξουμε ένα παιχνίδι στα πλέϊ οφ πριν από τον τελικό του Κυπέλλου. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Για τον Σαλπιγγίδη

«Περίμενα την απόφαση της έφεσης χθες, ωστόσο για κάποιον λόγο η απόφαση θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Η θέση μου σ? αυτό το ζήτημα είναι γνωστή και αμετάκλητη: η ποινή που επιβλήθηκε δεν είναι ανάλογη της πράξης, του ήθους του παίκτη και ξεπερνά τα όρια της λογικής. Ευελπιστώ ότι στο τέλος η λογική θα θριαμβεύσει και θα μειωθεί η ποινή».

Ρόβας: «Κομβικό το παιχνίδι Άρης- Πανθρακικός»

Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης, Βασίλης Ρόβας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και μίλησε για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ηρακλή, αλλά και για την μάχη που γίνεται στην Σούπερ Λιγκ για την παραμονή.

Για την ομάδα του και το παιχνίδι που ακολουθεί με Ηρακλή:

«Έχω έξι αγωνιστικές εδώ. Πάμε πολύ καλά αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Ο Ηρακλής έρχεται από μια μεγάλη νίκη στα Ψαχνά, πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι».

Για το πρωτάθλημα της Football League:

«Είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα, καθώς δέκα ομάδες διεκδικούν μια θέση στην τριάδα. Αυτό το κάνει και πολύ ενδιαφέρον στον κόσμο που το παρακολουθεί».

Για την πρώην ομάδα του, τον Πανιώνιο που μετά ένα πολύ καλό πρώτο γύρο, στη συνέχεια «ξεφούσκωσε»:

«Ήταν αναμενόμενο να γίνει κάτι τέτοιο στον Πανιώνιο. Όταν από την ομάδα φεύγουν επτά ποδοσφαιριστές, κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο. Ο κ. Ελευθερόπουλος έφυγε ως πετυχημένος από την ομάδα».

Τέλος, για τον Άρη και την μάχη της σωτηρίας στη Σούπερ Λιγκ:

«Ο Άρης πιστεύω πως θα ξεμπλέξει απ' τις τελευταίες θέσεις. Αν πάρει τα παιχνίδια στην έδρα του σώζεται και μαθηματικά. Πρέπει να αυτοκτονήσει για να πέσει. Το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είναι το πιο κομβικό και για τις δύο ομάδες. Πιστεύω πως η μάχη για την παραμονή θα κριθεί στον πόντο».
πηγή: metrosport.gr

Απορρίφθηκε η ένσταση του Απόλλωνα!

H Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ 2 απέρριψε τελικά την ένσταση που κατέθεσε η ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς κατά του κύρους του αγώνα με το Βατανιακό, για τη χρησιμοποίηση από πλευράς Κατερινιωτών πέντε εκπαιδευόμενων παικτών.

Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ΠΑΕ Απόλλων κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και η τελική απόφαση για το κύρος της αναμέτρεησης με τον Βατανιακό, θα ληφθεί από το αρμόδιο δικαιοδοτικό δικαστήριο της ΕΠΟ.
πηγή: metrosport.gr

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Άγγελου Μάντου!

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Απολλωνιστή Άγγελου Μάντου, εξέδωσε ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Αναλυτικά:

«Ο Πρόεδρος,το Διοικητικό Συμβούλιο,το ποδοσφαιρικό τμήμα(τεχνικό επιτελείο,ποδοσφαιριστές) και το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 εκφράζουν τα θερμά τους συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Απολλωνιστή Μάντου Άγγελο».

Τα εισιτήρια με τον Απόλλωνα!

Η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τις τιμές και τους τρόπους διάθεσης των εισιτηρίων του αγώνα του Σαββάτου (23/03) με τον Απόλλωνα Σμύρνης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ανακοινώνει τις τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα του Σαββάτου 23/3 κόντρα στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:

ΘΥΡΑ 4 : 15 ευρώ

ΘΥΡΑ 13 : 10 ευρώ

ΘΥΡΑ 10 : 5 ευρώ

Εισιτήρια θα διατίθενται από τις εγκαταστάσεις της Μίκρας από την Πέμπτη 21/3 από τις 16:00 μ.μ. μέχρι τις 18:00 μ.μ. και την Παρασκευή 22/3 από τις 10:00 μ.μ. μέχρι τις 18:00 μ.μ.

Τα εισιτήρια του «πετάλου» θα πωλούνται μόνο από τους συνδέσμους από την Παρασκευή 22/3 και το Σάββατο 23/3.

Την ημέρα του αγώνα 23/3 τα εκδοτήρια θα λειτουργούν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο από τις 14:00 μ.μ».

Κελπέκης: «Ο Ηρακλής έχει την καλύτερη ομάδα και θα είναι στην 3άδα»

Ο άλλοτε γκολκίπερ του Ηρακλή Χρήστος Κελπέκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στον «γηραιό» και στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Παρακολουθώ τον Ηρακλή, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύω πως έχει την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και θα καταφέρει να επιστρέψει. Η θέση του είναι στη Σουπερ Λιγκ. Μην ξεχνάμε πως τον Ηρακλή τον αντιμετωπίζουν διαφορετικά οι άλλες ομάδες. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να καταβάλουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια να κερδίσουν ένα ματς γιατί θα αντιμετωπίσουν παθιασμένους αντιπάλους. Πιστεύω πως θα είναι στην τελική 3αδα στο τέλος. Δεν ήταν κακή η πορεία του Στράντζαλη, άπλα είχε κάποια κακά αποτελέσματα στην έδρα του. Θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρει να ανταπεξέλθει».


Για το πώς νιώθει όταν έρχεται στο Καυταντζόγλειο:

«Αισθάνομαι ωραία. Μακάρι να μπορούσα να αγωνιστώ και να ζήσω αυτό το κλίμα από μέσα». πηγή: metrosport.gr

Καταγγελίες «σοκ» για τις κληρώσεις της UEFA! (video)

Ο πρώην διαιτητής, Αχμέτ Τσακάρ, και νυν σχολιαστής σε τηλεοπτικές εκπομπές της Τουρκίας ισχυρίστηκε πως οι κληρώσεις της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι χειραγωγημένες.

Συγκεκριμένα, ο Τσακάρ τονίζει πως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των κληρώσεων υπάρχουν συγκεκριμένα «μπαλάκια» το οποία έχουν δόνηση –αρκετά δυνατή για να την καταλάβει ο εκάστοτε προσκεκλημένος – και να έρχονται τα «ζευγάρια» κατά τον τρόπο που θέλουν οι διοργανωτές.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων τονίζει πως ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο , στην τελευταία κλήρωση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τη στιγμή που μετακινεί την γυάλα με τις ομάδες παράλληλα ενεργοποιεί έναν μοχλό.



πηγή: metrosport.gr

Τοροσίδης: «Ο λόγος που έφυγα δεν ήταν τα χρήματα»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο Έλληνας αμυντικός σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στην Ρόμα, στον Ολυμπιακό και στους λόγους που τον οδήγησαν στο να φύγει απ την Ελλάδα, όπως και σε πολλά ακόμα θέματα.

Αναλυτικά:

Για την προσαρμογή στη Ρώμη

"Μια αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι εύκολο, αλλά με τους Ιταλούς έχουμε κοινά και μέρα με τη μέρα θα γίνονται καλύτερα τα πράγματα. Η Ρώμη είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις. Ελπίζω να μείνω καιρό εδώ".

Για τα πρώτα ματς με τη Ρόμα

"Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Στα πρώτα 3 παιχνίδια έπαιξα μόνο 20 λεπτά και ήταν φυσιολογικό, γιατί δεν ήξερα καν τους συμπαίκτες μου. Με τη Γιουβέντους έπαιξα βασικός, βοήθησα την ομάδα, αλλά μένει η νίκη και η εμφάνιση της ομάδας. Το γκολ στο Μπέργκαμο είναι το πρώτο μου και θα το θυμάμαι για πάντα. Ιδανικό ξεκίνημα για μένα".

Για τον Ταχτσίδη

"Με βοήθησε πολύ η παρουσία του Ταχτσίδη. Τα παιδιά της Ρόμα είναι απλά. Ο Τότι είναι ο πιο φιλικός προς όλους τους ποδοσφαιριστές και αυτό με βοήθησε πολύ".

Για την προσαρμογή

"Με βοήθησαν οι εμπειρίες από τον Ολυμπιακό και την εθνική ομάδα. Δεν μπορεί να μην το μετρήσουμε αυτό. Έχω πολλά ματς με την Εθνική και πολλά στο Champions League. Είναι και θέμα τύχης και θέμα ψυχολογίας. Έχω να δώσω πολλά ακόμη στη Ρόμα".

Για την τακτική

"Η τακτική είναι ίδια σε όλες τις χώρες. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με καλούς προπονητές στην τακτική, όπως ο Βαλβέρδε. Αυτό που έμαθα όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να το βγάζω στο γήπεδο".

Για τα όνειρα του

"Από τη φύση μου δεν κάνω όνειρα. Κοιτάω το τώρα, το σήμερα. Αγωνίζομαι στη Ρόμα που είναι μεγάλος σύλλογος και θέλω να δίνω πράγματα".

Για τους λόγους που θέλησε να φύγει από την Ελλάδα

"Δεν ήταν ο λόγος τα χρήματα γιατί και η προσφορά του Ολυμπιακού ήταν καλή. Ήθελα απλώς να αλλάξω παραστάσεις. Το είχα πει. Είχα αρχίσει να φθείρομαι ψυχολογικά και αυτό φαινόταν και στο γήπεδο. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν ήθελα να με λένε δημόσιο υπάλληλο. Τα τελευταία 2 χρόνια είχα εκφράσει την επιθυμία μου να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Κοιτάω να παίζω ποδόσφαιρο και να κάνω αυτό που αγαπάω. Το ότι έχω συμμετοχές σε μεγάλα ματς παίζουν καταλυτικό ρόλο για την παρουσία μου στην Ιταλία. Όλα αυτά με βοήθησαν. Είμαι εδώ για να προσπαθώ πιο ώριμα να ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις".

Για τον κόσμο της Ρόμα

"Δεν γνωρίζω ακόμη πως με έχει υποδεχθεί ο κόσμος της Ρόμα. Εγώ πρέπει να δίνω το 100%. Ελπίζω να με αγκαλιάσουν, να με αποδεχθούν και να με αγαπήσουν".

Για το αν νιώθει ότι πρέπει να αποδείξει πράγματα

"Δεν νιώθω κάποιο βάρος. Θέλω να αποδείξω μόνο στον εαυτό μου ότι μπορώ να παίζω σε υψηλό επίπεδο και να ανταποκρίνομαι".

Για τους Έλληνες που παίζουν στο εξωτερικό και για τον Καραγκούνη

"Θεωρώ όλους τους Έλληνες που παίζουν ή έχουν παίξει στο εξωτερικό πρεσβευτές της χώρας μας. Όπως ο Καραγκούνης, που αποδεικνύει στα 36 του ότι ο ποδοσφαιριστής δεν τελειώνει. Θεωρώ για όλους που έχουν περάσει στο εξωτερικό ότι δίνουν μια καλή εικόνα. Εγώ πιστεύω ότι ρόλο παίζει η διάθεση και ο τρόπος που παίζει μέσα στο γήπεδο. Ο Γιώργος μπορεί να είναι 36 αλλά παίζει σαν 26. Όλα τα παιδιά αποδεικνύουν ότι ο Έλληνας παίκτης έχει ταλέντο, δυνατότητες, αρκεί να τον πιστέψουν. Καλό είναι οι δημοσιογράφοι να κρίνουν το ποδόσφαιρο και τους ιθύνοντες. Εγώ στεναχωριέμαι. Το ποδόσφαιρο κάθε χρόνο γίνεται χειρότερο. Πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να βοηθήσουν να ανέβει το επίπεδο. Στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο και παιδιά που μπορούν να παίξουν σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Για την Εθνική ομάδα

"Η Εθνική ομάδα σημαίνει πολλά για μένα. Είμαι 6 χρόνια στην Εθνική. Ό,τι και να πω για την Εθνική είναι λίγο. Έχουμε εκπληρώσει πάρα πολλούς στόχους και έχουν εκπληρώσει πολλούς στόχους και οι προηγούμενοι από τη δική μου γενιά ποδοσφαιριστές. Η Εθνική ομάδα είναι το μόνο υγιές πράγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Εθνική δίνει διαφήμιση στην Ελλάδα. Ελπίζω να έχουμε πάντα μια δυνατή Εθνική ομάδα. Για την Εθνική ομάδα αποδείχθηκε ότι από το 2004 και μετά ξέφυγε 10 σκαλοπάτια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο όμως έμεινε στάσιμο. Δεν ξέφυγε παρά το ότι όλοι πίστεψαν πως θα αλλάξει. Δεν μιλάω με πίκρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να βγάλω πίκρα για κάτι που με έκανε άνθρωπο. Μου έδωσε λεφτά, δόξα. Δεν μπορώ να πω κακή κουβέντα. Βγάζω στεναχώρια. Μπορούσαν να παίζουν πολλοί Έλληνες και πριν την κρίση. Ο Έλληνας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλον ποδοσφαιριστή. Γι' αυτό βγάζω στεναχώρια και όχι πικρία. Μπορεί να φταίνε όλα".

Για το ταλέντο στην Ελλάδα

"Όταν έγινα ποδοσφαιριστής, τα είδα από μέσα. Ο κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίξει στη Σούπερ Λίγκα. Χάθηκαν Έλληνες παίκτες επειδή διοικήσεις επέλεγαν ξένους αμφιβόλου αξίας. Ήρθαν και καλοί ξένοι, αλλά υπήρχαν και πολλοί ξένοι που είχαν κατώτερη ποιότητα. Μπορεί να είναι έτσι και η νοοτροπία μας. Μπορεί να φταίμε και εμείς οι φίλαθλοι. Κι εγώ όταν δεν παίζω μπάλα είμαι φίλαθλος. Μπορεί να φταίει η νοοτροπία που έχουμε σαν ποδοσφαιρικός λαός και να θέλουμε ξένους. Ο κόσμος, όμως, τα τελευταία χρόνια πιστεύει στον Έλληνα ποδοσφαιριστή".

Για το Μουντιάλ 2014

"Θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε Βραζιλία. Μετράνε οι πράξεις και όχι τα λόγια".

Για τα όσα έδωσε στην Ελλάδα το 2004

"Δεν πιστεύω ότι έχει αλλάξει κάτι στη νοοτροπία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Παλαιότερα υπήρχαν καλύτεροι από εμάς, όπως ο Χατζηπαναγής, ο Κούδας. Άλλαξε η νοοτροπία των έξω για εμάς. Αυτό έγινε από το 2004 κι έπειτα. Έκανε μεγάλη διαφήμιση αυτή η διάκριση. Άνοιξαν τα σύνορα μετά το 2004".

Για τη σύγκριση ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων με το ελληνικό

"Η διαφορά του αγγλικού από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τεράστια. Γενικά το ιταλικό, το ισπανικό, το γερμανικό, είναι πρωταθλήματα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Εμείς σαν χώρα απέχουμε οργανωτικά. Σε γήπεδα, ακαδημίες, εγκαταστάσεις. Οι ομάδες της χώρας μας έχουν επενδύσει τα τελευταία 7-8 χρόνια σε ακαδημίες, ενώ στο εξωτερικό το κάνουν εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω, όμως, ότι από πολλές χώρες είμαστε καλύτεροι σε ταλέντο".

Για το αν πρέπει να κάνει "ποδοσφαιρική σχολή" η Ελλάδα

"Αναγκαστικά πρέπει να κάνουμε σχολή. Δεν είναι πιο έξυπνοι οι Πορτογάλοι, οι Σέρβοι και άλλοι. Η Πόρτο κάθε χρόνο πουλάει 2 και 3 ποδοσφαιριστές και συντηρεί το οικοδόμημα της. Ο κόσμος που ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία. Γιατί να μην πουληθεί ο κάθε Τοροσίδης; Οι ομάδες πρέπει να πουλήσουν για να ζήσουν. Βλέπουμε τα τεράστια οικονομικά προβλήματα για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη. Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός γιατί είχε Κόκκαλη και Μαρινάκη που επένδυσαν κάποια χρήματα. Αυτό συμβαίνει τώρα και με τον ΠΑΟΚ, που δείχνει να ανεβαίνει επίπεδο. Ελπίζω να υπάρχουν και άλλοι επενδυτές στην Ελλάδα για να ανέβει το επίπεδο".

Για το πώς θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος

"Ο καθένας μπορεί να με θυμάται διαφορετικά, να έχει τη δική του γνώμη. Όταν σταματήσω, θέλω να είναι δίπλα οι φίλοι μου και η οικογένεια μου. Έχω δει πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ούτε φίλους ούτε οικογένεια, μετά το ποδόσφαιρο. Θα μου αρκεί να έχω οικογένεια και φίλους που είχα πριν παίξω ποδόσφαιρο".

Για τη σημασία που έχει στη ζωή του η οικογένεια

"Οι φίλοι μέσα από το ποδόσφαιρο μπορεί να μην ζουν εκεί που θα είμαι εγώ. Πάνω από όλα, παίζει ρόλο η οικογένεια. Η οικογένεια είναι μέσα στα 3-4 πολύτιμα πράγματα που έχω στη ζωή μου. Η λέξη αυτή τα λέει όλα. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Τους τελευταίους 2-3 μήνες ζω μακριά τους".

Για το ότι πρόσφατα έγινε πατέρας

"Δεν μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα με πριν. Πρέπει να το ζήσεις για να μπορείς να το πεις αυτό. Γίνεται προτεραιότητα το παιδί, η οικογένεια".

Για όσα του λείπουν από την Ελλάδα

"Και στην Αθήνα που ήμουν μου έλειπαν τα ίδια. Μου έλειπε το χωριό μου, η πόλη μου, οι φίλοι μου. Μου έλειπαν και στον Ολυμπιακό. Δεν είμαι πολύ του έξω, οπότε μου λείπουν αυτά τα πράγματα που ανέφερα".

Για τον Τότι

"Να μιλήσω εγώ για τον Τότι; Ό,τι και να πω είναι λίγο. Έχει αποδείξει ποιος είναι. Πρόκειται για πολύ απλό άνθρωπο, έχει κατακτήσει τα πάντα και είναι πιο απλός ακόμη και από εμάς. Η αξία του ποδοσφαιρικά φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Και τώρα στα 36 του, κάνει τη διαφορά".

Για το ποδοσφαιρικό μέλλον του

"Η διάρκεια κάνει τον ποδοσφαιριστή. Ελπίζω να έχω διάρκεια. Δεν ξέρει κανένας αν μπορώ να αντεπεξέλθω στην Ιταλία. Μπορεί να έχω ξεκινήσει καλά, αλλά μετά από 2 μήνες να μην έχω ανάλογη συνέχεια".

Για την Ξάνθη

"Η Ξάνθη σημαίνει πολλά για μένα. Είναι η ομάδα που υποστηρίζω. Από μικρός πήγαινα στο γήπεδο. Έχω πολλούς φίλους στην περιοχή. Είναι μέρος από τη ζωή μου. Είναι δύσκολο να μιλήσω για την Ξάνθη. Και σαν πόλη και σαν ομάδα μου έδωσε πάρα πολλά. Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράσταση του. Ελπίζω κάποια μέρα στο μέλλον να ξαναφορέσω τη φανέλα της".

Για τον Ολυμπιακό

"Ο Ολυμπιακός μου έδωσε τα πάντα. Πρωταθλήματα, Κύπελλα, χρήματα, δόξα. Αλλά πάνω από όλα με γαλούχησε σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή στο να ζω μέσα στην πίεση και να ανταποκρίνομαι. Ο Ολυμπιακός με έκανε ποδοσφαιριστή. Μου έμαθε να έχω στόφα πρωταθλητή. Αυτό ελπίζω να το έχω πάντα μέσα μου και να παίζω σαν πρωταθλητής όπου και να είμαι".

Για τη βία

"Παντού υπάρχει βία, αλλά στην Ελλάδα ίσως να είναι περισσότερη. Είναι η στενοχώρια. Οργανωτικά είμαστε πίσω. Ο νόμος είναι πιο ελαστικός. Αν έλεγε μέσα, φυλακή για 1-2 χρόνια, θα υπήρχε φόβος για να κάνουν ό,τι κάνουν. Αν ο νόμος αλλάξει και όλες οι ομάδες ενωθούν κατά της βίας, αυτό μπορεί να βελτιωθεί. Δεν κοιτάω το μέλλον. Κοιτάω το σήμερα, να είμαι υγιής εγώ κι η οικογένεια μου.

Για το μέλλον των παιδιών του

"Δεν με φοβίζει κάτι. Έναν προβληματισμό ίσως έχω. Πιστεύω με τη βοήθεια του Θεού να πάνε όλα καλά. Να είμαστε υγιείς, να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Μέχρι να ξαναβρεθούμε, ελπίζω το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει δυναμώσει και να βγαίνουν παίκτες αξίες".

Για την Ελλάδα

"Δεν μπορούμε να κατεδαφίσουμε τα πάντα στην Ελλάδα. Υπάρχει υγιές κομμάτι σε ποδοσφαιριστές και σε φιλάθλους".