Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Τσιρίλο: «Ο Γκαρσία έπαιζε για τη φανέλα»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μπρούνο Τσιρίλο, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον Πάμπλο Γκαρσία τον οποίο χαρακτήρισε φανταστικό άνθρωπο και πως οι οπαδοί τον αγάπησαν επειδή τιμούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Αρχικά αναφέρθηκε για το πώς βρήκε τα πράγματα στη Γαλλία και τη Μεντς:

«Όλα πάνε πολύ καλά, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γιατί βρήκα πολύ καλά τα πράγματα εδώ και εύχομαι να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα για μένα και την οικογένειά μου».

Για το αν παρακολουθεί το ελληνικό Πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ:

«Παρακολουθώ το ελληνικό Πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ και ελπίζω να κάνει κάτι φανταστικό τη φετινή χρονιά μπαίνοντας αρχικά στα πλεί οφ. Περιμένω να δω πως θα εξελίχθη το Πρωτάθλημα».

Για το αν ενημερώθηκε για τη φυγή του Πάμπλο Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ:

«Είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος, χθες μέσω ίντερνετ είδα όλες τις πληροφορίες αναφορικά με την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία. Με έχει στενοχωρήσει αυτή η απόφαση αλλά πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση αυτή του Πάμπλο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ, τι σημαίνει για τον κόσμο του ΠΑΟΚ αλλά από την άλλη πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του να αποχωρίσει από την ομάδα. Θα προτιμούσα να είχε μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά ούτε εγώ ξέρω του λόγους που οδήγησαν τον Πάμπλο να φύγει τώρα
και να πάρει αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση».

Για τις σχέσεις που είχε με τον Γκαρσία:

«Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος, είχαμε μια πάρα πολύ καλή σχέση στα τρία χρόνια που υπήρξαμε συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ. Ξέρω καλά πόσο πολύ αγαπάει τον ΠΑΟΚ και πόσο «τρελός» είναι για τον ΠΑΟΚ. Περάσαμε τρία φανταστικά χρόνια τα οποία δε θα ξεχάσω ποτέ. Ένας σπουδαίος αθλητής. Στην καριέρα μου έχω παίξει με πολλούς μεγάλους και σπουδαίους αθλητές αλλά τη συνεργασία με τον Πάμπλο θα τη θυμάμαι, ήταν ένας από τους καλύτερους αθλητές που συνεργάστηκε».

Για το λόγο που δέθηκαν τόσο πολύ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία:

«Ο Γκαρσία τιμούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ γι? αυτό και οι οπαδοί τον σέβονταν για την αγάπη που έδειχνε αλλά και γι? αυτά που έδειχνε μέσα στο γήπεδο. Σαν άνθρωπος έχει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία η οποία ταίριαξε αμέσως με τον κόσμο του ΠΑΟΚ».

Για τη φυγή πολλών σημαντικών ποδοσφαιριστών από τον ΠΑΟΚ:

«Στα τρία χρόνια που ήμουν στην ομάδα υπήρχε μια φιλοσοφία, να υπάρχουν δηλαδή πολλοί σημαντικοί και σπουδαία ονόματα. Η φιλοσοφία του ΠΑΟΚ τώρα άλλαξε, θεωρώ όμως ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Βλέπω τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, βλέπω πολλούς νέους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται και αυτά τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του ΠΑΟΚ για τα επόμενα χρόνια.

Οι οπαδοί πρέπει να είναι χαρούμενοι που βλέπουν αυτόν τον ΠΑΟΚ, τη νέα φουρνιά παικτών γιατί αυτοί θα αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου και να κατακτήσει, αλλά και για το πώς βλέπει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ:

«Τα πλέι οφ είναι διαφορετικά σε σχέση με την κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος. Είναι πολύ πιο δύσκολο και αν ο ΠΑΟΚ θέλει να βγει πρώτος θα πρέπει να είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένος και πολύ δυνατός. Δεν είναι εύκολο, γνωρίζω ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη. Εγώ δίνω τις καλύτερες ευχές μου στον ΠΑΟΚ ώστε να τα καταφέρει και να βγει πρώτος.

Δεν πρέπει να επαναλάβει κάποια λάθη που έγιναν στο παρελθόν, πρέπει η ομάδα να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη σε αυτό το δύσκολο τουρνουά.

Η κατάκτηση του Κυπέλου αποτελεί έναν διακαή πόθο, ένα όνειρο για όλους τους παίκτες, τον κόσμο και εύχεται στον ΠΑΟΚ να βρεθεί στη καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν θα έρθει εκείνη η ώρα. Όλα είναι πιθανά».

Τέλος, θέλησε μέσω της εκπομπής με αφορμή τα γενέθλιά του σήμερα να ευχαριστήσει του φίλους ΠΑΟΚτσήδες που τον θυμήθηκαν:

«Σήμερα είναι τα γενέθλια μου και θέλω να ευχαριστήσω του φίλους του ΠΑΟΚ που μου έστειλαν μηνύματα για να μου ευχηθούν. Θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ». πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: