Ο Μάνος Αντώναρος γράφει στο blog του για το πως πιστεύει ακράδαντα (σιγά την εξυπναδα!) ότι κάποιοι μας δουλεύουν κανονικά. Η κωλοτούμπα εγινε εθνικό σπορ.
-Ποιος σας είπε ότι θα πτωχεύσει η Κύπρος; απάντησε (αναρωτήθηκε) ο κ. Στουρνάρας στο τσούρμο των δημοσιογράφων που τον περίμενε να βγει από του Μαξίμου.
Έμεινα παγωτό.
Ποιος μας το’πε κ. Στουρνάρα;
Σοβαρολογείτε;
Μας το’παν (μας το βίδωσαν με το ζόρι στο μυαλό) τόοοοοοσοι πολλοί πολιτικοί, που θα γράψω σεντόνι παραθετοντας τα ονόματά τους. Μας το’παν οικονομικοί αναλυτές… μας το ‘παν ΟΛΟΙ/ΕΣ οι οικογενειακοί συμβουλ…. Εεεεεεε οι τηλεαστέρες θέλω να πω…
Εσείς όλοι δλδ δεν είσαστε που μας τρομοκρατήσατε (θυμηθείτε τη λέξη) ότι αν δεν πούμε «ΝΑΙ σε όλα» στα μνημόνια η Ελλάς θα χρεωκοπήσει; Δεν θυμάστε για τα σουπερ μάρκετ που θα αδειάσουν, για το πετρέλαιο που ΔΕΝ θα έχουμε (λες και τώρα έχουμε), που τα παιδιά μας δεν θα έχουν συνάλλαγμα για να σπουδάσουν, που θα γεμίσουν τα πεζοδρόμια άστεγους;
Εσείς (όλοι δλδ) δεν είσασταν που είπατε προχθές (πριν την ιστορική ψηφοφορία της Κυπριακής Βουλής) όταν αν δεν ψηφισθεί το κούρεμα των καταθέσεων η Κύπρος θα πάει σε «άτακτη χρεωκοπία»;
Πριν από δυο εβδομάδες έγραψα (για πολλοστή φορά) το πώς (συγγνώμη αγαπητό ρήμα) σκέφτονται οι πολιτικοί και οι τηλε-θηριοδαμαστές… Χαριτολογώντας θα έλεγα ότι το είδα από λαογραφική άποψη.
Δυο (αγαπημένοι μου) αναγνώστες διαμαρτυρήθηκαν και με το δίκιο τους.
-Ρε συ Μάνο τα’χεις ξαναγράψει αυτά.
Είχαν δίκιο ρε γμτ.
Επρεπε να ασχοληθώ με την παραγγελιά που μου χουν ζήτησει οι gazzeto-φίλοι-συμμορίτες μου: Την άποψη μου για τον Μέσι, μιας και λόγω ηλικίας έχω δει μέχρι και τον Πελέ να παίζει….
Το’χω σχεδόν ετοιμο να το ανεβάσω και σκάει ο χαιρετισμός του Κατίδη.
Πάω να γράψω για τον Κατίδη και ανακαλύπτω ότι με έχουν καλύψει πλήρως οι εδώ συνάδελφοι μου με πρώτο τον Βασίλη Σαμπράκο.
Πέρασα λοιπόν στο πολυπόθητο Plan B.
Eίμαι έτοιμος να «απαντήσω» στο (δεν διαλέγω τυχαία τη λέξη) προκλητικό κομμάτι του φίλου μου του Μιχάλη Τσόχου με θέμα (και περιεχόμενο) «Οι 10 πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου). Εχω βρει καμμιά 50αριά φωτό με καταπληκτικές γυναικάρες (φυσικά ξωβυζες) , την …εμπειρία μου σε ανάλογα casting … και φυσικά ανάλυση για το τι σημαίνει «όμορφη» σε ένα ανδρικό μυαλό κι όχι μόνο (μυαλό)…
Και να σου που σκάει ο κ. Στουρνάρας και αναρωτιέται δημοσίως:
-Ποιος σας είπε ότι θα χρεωκοπήσει η Κύπρος;
Έμεινα παγωτόοοοο σας λέω.
Δηλαδή;
Δεν θα χρεωκοπήσει που ΤΟΛΜΗΣΕ να πει όχι στην αηδία που σκέφτηκαν μερικοί Ευρω-λύκοι;
Τι θα πάθει τότε;
Θα την βυθίσουν;
Θα την ξανατεμαχίσουν.
Θα την ψεκάσουν;
Θα την αποικίσουν με Ρώσους συνταξιούχους και Ουκρανές μαζορέτες;
Δεν μας λέτε τι θα πάθει…
Ξέρετε τι με στεναχωρεί;
Με στεναχωρεί που εμείς δεν τολμήσαμε να πούμε ούτε ένα τόσο δα μικρό Όχι.
Η εμπειρία μου στη ζωή λέει ότι μετράνε βασικά τα «όχι» που είπα κι όχι τόσο τα «ναι».
Με στεναχωρεί που ούτε ενας εκπρόσωπος μας δεν είπε ένα ΟΧΙ έχοντας φόντο την Ακρόπολη.
Για να θυμίσει σε αυτούς που βλέπουν ποιος λέει το ΟΧΙ.
Ολοι αυτοί που «όλα τα κάνουν για την πατρίδα», ξεχνούν ότι έχουμε εθνική γιορτή προς τιμήν ενός ΟΧΙ. Και για όσους συνεχίζουν να ξεχνούν, εκείνο το ΟΧΙ δεν συνοδεύτηκε με νίκη επί τελικών επιτιθέμενων) Γερμανών. Την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια μας γιορτάζουμε.
Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν ο Μεταξάς (δικτάτορας μην ξεχνιόμαστε) είχε πει ΝΑΙ αντί του ΟΧΙ;
Και για να επανέλθω σε κάτι που΄χω ξαναγράψει, αλλά συνεχίζει να με τρομάζει:
Ξέρετε γιατί κανείς (πλην της Λιάνας Κανέλη) δεν σκέφτηκε να βγει με φόντο την Ακρόπολη;
Επειδή ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ όλοι θεωρούν ότι είναι σημαντικότεροι της Ακρόπολης.
Δεν με πιστεύετε;
Κακό του κεφαλιού σας. Δεν ξέρω φυσικά τι θα συμβεί με την Κύπρο... Ξέρω όμως πως αυτο το ΟΧΙ θα αναγκάσει μερικούς να ανοίξουν μερικά από τα κρυφά χαρτιά τους... και αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα.