Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

«Περήφανος για την Κύπρο, αλλά διπλά πικραμένος»

Ο Γιάννης Οκκάς σε μία συνέντευξη χωρίς μπάλα, μιλάει στον sportdog για τον αγώνα των Κυπρίων και την Ελλάδα που είναι η δεύτερη πατρίδα του! «Κρίμα για την χώρα με τη μεγαλύτερη ιστορία».
Το «όχι» των Κυπρίων στο κούρεμα των καταθέσεων απασχολεί από το βράδυ της Τρίτης ολόκληρο τον κόσμο. Ο sportdog, χωρίς να... ξεφεύγει πολύ από τα αθλητικά πλαίσια, επικοινώνησε με τον Γιάννη Οκκά ο οποίος ζει τα γεγονότα από κοντά στην Κύπρο και τον ρώτησε για όλα όσα εξελίσσονται στη Μεγαλόνησο.
Μάλιστα, λόγω της καριέρας του στην Ελλάδα, μας μιλάει και για την πίκρα που έχει με όσα γίνονται στην χώρα μας, η οποία είναι και η δεύτερη πατρίδα του.
Αναλυτικά:
«Μιλάμε για μία ιστορική στιγμή για την χώρα. Πρώτη φορά τα πράγματα είναι τόσο κρίσιμα. Το μέλλον της Κύπρου είναι αβέβαιο, για αυτό και οι πολίτες βρίσκονται σε πανικό. Εγώ πάντως είμαι πολύ περήφανος που δεν δεχθήκαμε το κούρεμα. Είμαστε βέβαια τώρα σε αναμμένα κάρβουνα και περιμένουμε το σχέδιο Α, το σχέδιο Β. Ελπίζουμε να βγει κάτι καλό...», ανέφερε αρχικά ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.
Πώς φτάσαμε όμως μέχρι εδώ;
«Έγιναν λάθη για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τα δάχτυλό μας. Αυτό που πήγε να γίνει στην Κύπρο ήταν πολύ άδικο. Εμείς τα φέραμε όμως έως εδώ τα πράγματα. Όλοι, χωρίς εξαιρέσεις. Εμένα με καίει βέβαια η επόμενη ημέρα. Είναι πάντως μεγάλη αδικία να πληρώσει ο κοσμάκης. Είναι σαν να βάζουν χέρι στην τσέπη μας».
Δύσκολα περνάει και η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πώς τα βλέπεις απέξω τα πράγματα;
«Δεν ξέρω το μέγεθος της ζημιάς στην Ελλάδα. Και εκεί τα πράγματα δεν ήταν όπως έπρεπε όμως. Δεν ασχολούμαι βέβαια και πάρα πολύ με την πολιτική. Εγώ αυτό που θέλω είναι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Εμείς ο απλός κόσμος. Είναι κρίμα αυτό που γίνεται. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ιστορία. Είναι άδικο. Εγώ πονάω διπλά, είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί έχω δύο πατρίδες. Την Κύπρο και την Ελλάδα. Σε εσάς έζησα πολλά χρόνια και έφαγα ψωμί».
Πώς το βλέπεις το μέλλον;
«Ας κάνουμε υπομονή και ας ελπίσουμε πως θα βγει κάτι καλό. Αν όχι για εμάς, για τις επόμενες γενιές. Για τα παιδιά μας...» πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: