Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Η Λίβερπουλ 2-0 την Γουλβς

Παρότι δυσκολεύτηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Γουλβς, τελικά η Λίβερπουλ πήρε την νίκη με 2-0 στο «Άνφιλντ» και σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση της «Πρέμιερ Λιγκ».Ο Μικ Μακ Κάρθι δεν έκανε ότι εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» πριν από δέκα μέρες, όταν είχε ξεκουράσει όλη την βασική του ομάδα και είχε αποδοκιμαστεί από την κοινή γνώμη στην Αγγλία. Οι «λύκοι» ήταν αξιόμαχοι στα πρώτα 45 λεπτά και έχασαν ευκαιρίες να μπουν μπροστά στο σκορ, ωστόσο στην επανάληψη κατέρρευσαν…

Ειδικότερα, μετά την αποβολή του Στήβεν Γουόρντ με δύο γρήγορες κίτρινες στις αρχές του δεύτερου 45λεπτου, το έργο της Λίβερπουλ έγινε αρκετά εύκολο. Από σέντρα του Ινσούα από αριστερά, ο Στήβεν Τζέραρντ άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά στο 62’ και στο 70’ ο Μπεναγιούν «έγραψε» το τελικό 2-0 με κοντινό αριστερό σουτ και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία, κοντράροντας στο πόδι του Χένρι

Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του να ξεκινήσει βασικό για πρώτη φορά σε ματς πρωταθλήματος τον Αλμπέρτο Ακουιλάνι που πέρασε απαρατήρητος και αντικαταστάθηκε στο 86’ από τον Πατσέκο. Συνολικά, οι «κόκκινοι» δεν έπεισαν με την απόδοση τους, μείωσαν όμως την διαφορά τους από την πρωτοπόρο Τσέλσι στους 12 βαθμούς και… ελπίζουν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της «Πρέμιερ Λιγκ»:

Μπέρμιγχαμ-Τσέλσι 0-0

Φούλαμ-Τότεναμ 0-0

Γουέστ Χαμ-Πόρτσμουθ 2-0
23' πεν. Ντιαμάντι, 89' Κόβατς

Μπέρνλι-Μπόλτον 1-1
56’ Νούτζεντ/ 29’ Τέιλορ

Μάντσεστερ Σίτι-Στόουκ 2-0
28’ Πετρόφ, 45’ Τέβεζ

Σάντερλαντ-Έβερτον 1-1
17’Μπεντ/ 85’Φελαϊνί

Γουίγκαν-Μπλάκμπερν 1-1
53’ Ροδαγιέγκα/ 30’Μακ Κάρθι

Λίβερπουλ-Γουλβς 2-0
62’ Τζέραρντ, 70’ Μπεναγιούν
* Στο 53’ αποβλήθηκε ο Γουόρντ της ΓουλβςΚυριακή 27/12/09

15:30 Άρσεναλ-Άστον Βίλα
18:00 Χαλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΑΕΚ Τα "κιτρινόμαυρα" συμβόλαια που λήγουν


Ο χρόνος είναι αμείλικτος και τη συγκεκριμένη περίοδο ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ΑΕΚ χωρίς δυστυχώς να είναι ο μόνος. Το 2009 σε λίγες ημέρες θα αποτελεί παρελθόν αλλά εκτός από τα βεγγαλικά για την αλλαγή του χρόνου η έλευση του 2010 θα φέρει ακόμα ένα πρόβλημα για την Ένωση. Επτά συνολικά κιτρινόμαυρα συμβόλαιο λήγουν το καλοκαίρι και κάποιος από τους α-μετόχους της διοίκησης θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα τι θα γίνει με αυτούς τους ποδοσφαιριστές.

Το καμπανάκι έχει ήδη χτυπήσει για αρκετούς παίκτες καθώς οι φήμες ολοένα και πληθαίνουν για περιπτώσεις όπως αυτές των Ταχτσίδη, Μαντούκα. Εκτός από τους δύο προαναφερθέντες οι οποίοι είναι και οι μόνοι που "καίνε" τον Μπάγεβιτς από 1/1 θα μπορούν να υπογράψουν σε άλλη ομάδα οι: Χουανφράν, Ζεράλδο, Ενσαλίβα, Λαγός, Αραμπατζής, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις των δανεικών Χέρσι και Άρσε.

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης είναι ίσως πιο "επικίνδυνη" περίπτωση αυτή τη στιγμή. Ο Έλληνας μέσος προέρχεται από μία χρονιά που βοήθησε την ΑΕΚ με λίγα λεπτά συμμετοχής και φέτος έχει πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο κάτι που έχει εντοπιστεί τόσο από ομάδες του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας. Ο Μπάγεβιτς θέλει να κρατήσει τον παίκτη, ο ίδιος θα ήθελε να μείνει υπό προϋποθέσεις αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει. Η διοίκηση είναι απούσα και την απόφαση για την ανανέωση του συμβολαίου δεν μπορεί να την πάρει ο Μπάγεβιτς (μόνο να προτείνει την παραμονή του μπορεί).

Ο Χουανφράν θα πρέπει να θεωρείται ήδη τελειωμένη υπόθεση. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και η Ένωση δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανανεώσει την συνεργασία. Ο Μπάγεβιτς δεν τον υπολογίζει κάτι που φαίνεται από το γεγονός πως τις περισσότερες φορές είναι εκτός αποστολή. Η περίπτωση του Ζεράλδο Άλβες δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Ισπανού. Ο Μπάγεβιτς εκτιμάει τις ικανότητές του και ανάλογα με τις συνθήκες και τα δεδομένα όταν κριθεί η όχι η παραμονή του θα αποφασίσει. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για τον Άλβες αλλά πολλά κρίνονται από τις εξελίξεις στα διοικητικά και αν ο Ντούσκο θα είναι στον πάγκο της ομάδας. Τον Άλβες διαδέχεται ο Ενσαλίβα στην λίστα. Ο Καναδός μέσος δεν έχει προσφέρει όσα θα περίμενε κανείς αλλά αυτή τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει πρόβλημα στα χαφ είναι στα όρια της ενδεκάδας κάθε Κυριακή. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η παραμονή του θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη αλλά με τον δικέφαλο σε αυτή την κατάσταση έχει κάποιες ελπίδες για να κληθεί να ανανεώσει. Πάντως οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην συνεχίσει στην ΑΕΚ από το καλοκαίρι και μετά. Στη συνέχεια της λίστα συναντάμε τον Παναγιώτη Λαγό. Ο αριστερός μέσος που αγωνίζεται από την αρχή της χρονιάς με την ομάδα Νέων δεν έχει καταφέρει να παίξει με τους… μεγάλους αν και στις τελευταίες αποστολές είναι μέσα (κόβεται έπειτα στην 18άδα). Ο τραυματισμός του τον έχει αφήσει πολύ πίσω και η ΑΕΚ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου. Τέλος, ο Αραμπατζής είναι το τελευταίος στο χαρτάκι με τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι. Ο Έλληνας πορτιέρο έσωσε την ΑΕΚ στο ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε αλλά μία ομάδα σαν την Ένωση θα προτιμούσε κάτι ποιο σίγουρο. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες αν και η πλάστιγγα δείχνει να γέρνει προς το «όχι». Όσον αφορά τους δανεικούς Άρσε και Χέρσι ο Μπάγεβιτς δεν θα εισηγηθεί την απόκτηση του πρώτου, ενώ η περίπτωση του Χέρσι συνεχίζει να είναι υπό εξέταση. Ο Ολλανδός έχει 50-50 πιθανότητες να αποκτηθεί ή όχι από την ΑΕΚ. Ο καιρός θα δείξει. Όλα τα παραπάνω βέβαια κρίνονται με τα τωρινά δεδομένα και όσα έχει δείξει από την αρχή της χρονιάς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Οι διοικητικές αναταράξεις όμως μπορούν να φέρουν σημαντικές αλλαγές και όπως είναι φυσικό θα επηρεάσουν τις παραπάνω περιπτώσεις, ενώ ακόμα και ο Ντούσκο ίσως να μην έχει λόγο για την ομάδα της επόμενης περιόδου.

Μένει Βραζιλία ο Αντριάνο


Η Φλαμένγκο βρίσκεται στα πρόθυρα της συμφωνίας με έναν νέο, πλούσιο σπόνσορα, που θα συνδράμει τη βραζιλιάνικη ομάδα με ένα ποσό της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ.



Πρόκειται για την εταιρεία "Hypermarcas", με την επισημοποίηση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές να ανακοινώνεται τις επόμενες ημέρες, όπως γράφει η εφημερίδα "O Globo".


Αυτή η εξέλιξη θα επιτρέψει στους πρωταθλητές Βραζιλίας να διατηρήσουν τον Αντριάνο στο έμψυχο δυναμικό τους τουλάχιστον ως τον προσεχή Ιούνιο, εκτιμά το σχετικό ρεπορτάζ. Όπως σημειώνει μια άλλη εφημερίδα, η "Diario Catarinense", ο Αντριάνο γιόρτασε τα Χριστούγεννα στο σπίτι του πρώην συμπαίκτη του στην Ιντερ, Μαϊκόν, στον οποίο επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να παραμείνει στο Ρίο ντε Τζανέιρο για άλλους έξι μήνες.

Συνέντευξη Μαλεζά


Για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι που ευτυχώς εμείς το κάναμε εύκολο μετά το 2-0 και ήταν καλό το τρίποντο για την συνέχεια για να διατηρήσουμε την διαφορά μας από τους διώκτες μας εν όψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος και να πετύχουμε τους στόχους μας. Σε ένα παιχνίδι όπου πήραμε τους τρεις βαθμούς σε αντίθεση με το προηγούμενο στην Καβάλα όπου ήμασταν πολύ καλύτεροι αλλά μας έλειψε το γκολ».

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ: «Δυστυχώς το ξεκίνημα της χρονιάς δεν ήταν αυτό που θέλαμε έχοντας κάποια ατυχή αποτελέσματα. Η προσπάθεια όμως που κάναμε στην συνέχεια μας σταθεροποίησε στην 3η θέση και ελπίζω για κάτι καλύτερο στην συνέχεια. Σίγουρα βέβαια έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ο αποκλεισμός μας από την Χέρενφεν στον δρόμο προς τους ομίλους του Europa League τον οποίο δεν μπορέσαμε να τον ξεπεράσουμε τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε για έναν καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Είχαμε ωστόσο και πολλούς τραυματισμούς που σίγουρα δυσκόλεψαν το έργο του προπονητή μας».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Το Κύπελλο Ελλάδος και η κατάκτησή του είναι ένας στόχος μας που θέλοντας και μη τον έχουμε στο μυαλό μας. Πρώτα από όλα όμως στον θεσμό υπάρχει το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες για έναν στόχο που μας ενδιαφέρει ενώ στο πρωτάθλημα αρχικά η παρουσία μας στα πλέι οφ θα ψάξουμε το κάτι καλύτερο. Εκεί όπου πέρσι δεν είχαμε καθαρό μυαλό και ξεκινήσαμε όπως και το ότι έγινε με τον Πάμπλο Γκαρσία και δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Φέτος θα πρέπει να δούμε τα λάθη που θα έχουμε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο για να πετύχουμε όμως είπα το κάτι παραπάνω».

Για την παρουσία του Φερνάντο Σάντος: «Για την Ελλάδα το να κάθεται ένας προπονητής για 3η συνεχόμενη χρόνιά στον πάγκο μιας ομάδας είναι κάτι το περίεργο σε αντίθεση με το εξωτερικό. Στα πρώτα δύο χρόνια δεν μπορεί να κάνει θαύματα και να κατακτηθεί οπωσδήποτε κάποιος τίτλος. Χρειάζεται υπομονή, αρκετή δουλειά και σωστές επιλογές και ελπίζω και θεωρώ ότι θα μας βγει σε καλό. Όσο για την διοίκηση της ΠΑΕ σε αυτήν βρίσκονται άνθρωποι που ξέρουν από ποδόσφαιρο και την κατάσταση των αποδυτηρίων γιατί ήταν και αυτοί ποδοσφαιριστές κάτι το σημαντικό».

Για την στήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ένα κομμάτι της ομάδας και μάλιστα σημαντικό. Έχοντας 10.000 κόσμο στην Καβάλα είναι πολύ δύσκολο να το κάνει άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Δείχνει την αγάπη του κόσμου την οποία την έχουν καταλάβει όλοι στην ομάδα και ελπίζω με τον καιρό να του δώσουμε χαρά με έναν τίτλο που θα τον θέλανε όλοι αν και σίγουρα θα ήταν χαρούμενοι και με μια έξοδο της ομάδας στο Champions League. Ότι καλύτερο όμως ας έρθει».

Για το Μουντιάλ: «Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θα ήθελε να συμμετάσχει σε ένα Μουντιάλ κάτι που αποτελεί όνειρο όλων. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ευχηθώ υγεία για όλους στην ομάδα του ΠΑΟΚ και σε όλον τον κόσμο».

Boxing Day !

Η Boxing day είναι γνωστή στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους ως η μέρα (26η Δεκεμβρίου) κατά την οποία μόνο οι Βρετανοί έχουν αγώνες. Όμως η ιστορία αυτής της μέρας είναι πολύ μεγαλύτερη και δεν είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο.

Η Ιστορία της Boxing Day

Η Boxing day (ημέρα του κουτιού σε ελεύθερη μετάφραση) είναι η 26η Δεκεμβρίου. Σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία αυτή η μέρα είναι αργία και αν πέφτει Σάββατο ή Κυριακή τότε είναι αργία η επόμενη Δευτέρα.

Στη «μέρα του κουτιού», υπάρχει το έθιμο να ανοίγουν τα δώρα που βρίσκονται στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Γενικότερα είναι μία ευκαιρία να βρεθεί όλη η οικογένεια μαζί.

Η ιστορία της έχει τις απαρχές της στο Μεσαίωνα ακόμα, και υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πώς δημιουργήθηκε αυτή η μέρα. Κάποιες από αυτές αναφέρουν πως επειδή ανήμερα των Χριστουγέννων οι υπηρέτες είχαν πάρα πολλή δουλειά την επόμενη τους παραχωρούσαν ένα ρεπό ώστε να ξεκουραστούν.

Μία άλλη εκδοχή αναφέρει πως οι δωρεές προς τις Εκκλησίες ανοίγονταν την μέρα των Χριστουγέννων και τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί μοιράζονταν την επόμενη, 26 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, τα Χριστούγεννα ήταν ευκαιρία για να συγκεντρωθούν οι οικογένειες και να διασκεδάσουν. Την επόμενη μέρα, στις 26, η κυβέρνηση μοίραζε δώρα σε κουτιά, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε οικογένειας. Δηλαδή όσο περισσότερα μέλη είχαν συγκεντρωθεί τόσο περισσότερα τα δώρα.

Τέλος, υπάρχει η εκδοχή πως στις 26 Δεκεμβρίου μέλη της εμπορικής τάξης μοίραζαν κουτιά με φαγητά και φρούτα στους βοηθούς τους, ως αναγνώριση των κόπων τους ολόκληρη τη χρονιά.

Η Boxing Day δεν υπάρχει μόνο ως αργία στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ αλλά και στη Νότιο Αφρική με διαφορετική ονομασία.

Boxing Day και ποδόσφαιρο

Η αρχή της σύνδεσης της Boxing Day και του ποδοσφαίρου βρίσκεται στην Ιρλανδία, όπου πρώτα καθιερώθηκε να γίνονται αγώνες του πρωταθλήματος στις 26 Δεκεμβρίου και κατά προτίμηση παιχνίδια που θεωρούνταν ντέρμπι.

Πλέον πλήρης αγωνιστική εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει τόσο στο πρωτάθλημα της Σκωτίας, όσο και στην Πρέμιερ Λιγκ. Ουσιαστικά η λογική αυτής της ποδοσφαιρικής μέρας έχει να κάνει με το να μπορεί ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος να παρακολουθήσει αγώνες, αφού πρόκειται για αργία.

Φυσικά τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές και παράγοντες που υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να μην υπάρχουν αγώνες τη συγκεκριμένη μέρα διότι οι ποδοσφαιριστές επιβαρύνονται πάρα πολύ και έχουν ανάγκη από ξεκούραση.

Η… γυναικεία απειλή!

Μέσω των αγώνων που πραγματοποιούνται κάθε 26 Δεκεμβρίου έχουν προκύψει κάποια αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Πρώτα απ’ όλα στις 26 Δεκεμβρίου του 1920, διεξήχθη το μεγάλο ντέρμπι για το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανάμεσα στις Κερ Λέιντιζ και την Σεντ Χέλεν. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Γκούντισον Παρκ του Λίβερπουλ και το γήπεδο ήταν κατάμεστο από 53.000 κόσμο.

Εκτός αυτού όμως 15.000 άτομα επιπλέον, βρισκόντουσαν έξω από το γήπεδο αφού δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο. Αυτή η μαζική προέλευση απασχόλησε πολύ την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αφού θεωρήθηκε απειλή για το ανδρικό ποδόσφαιρο.

«Έξωση» των γυναικών για 50 χρόνια!

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε η παύση των αγώνων γυναικείου ποδοσφαίρου, κάτι που ίσχυε από εκείνη τη μέρα και για τουλάχιστον τα επόμενα 50 χρόνια!

Επιπλέον, στην επετειακή αγωνιστική της 26ης Δεκεμβρίου του 1963 σημειώθηκαν 66 γκολ! Ήταν τόσο παραγωγική η συγκεκριμένη αγωνιστική που το παιχνίδι με τα λιγότερα γκολ ήταν αυτό ανάμεσα στην Σέφιλντ Γουέντσντεϊ και την Μπόλτον, που έληξε 3-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Αντίθετα, τα ματς με τα περισσότερα τέρματα διεξήχθη στο Λονδίνο, όπου η Φούλαμ διέσυρε την Ίπσουιτς με το ντροπιαστικό 10-1!

Τέλος, μία παράξενη πρωτιά κατέκτησε η Τσέλσι στις 26 Δεκεμβρίου του 1999 στο παιχνίδι με αντίπαλο την Σαουθάμπτον: έγινε η πρώτη Βρετανική ομάδα η οποία παρέταξε ενδεκάδα χωρίς κανέναν γηγενή κατά την Boxing Day.

Λευκή ισοπαλία για Τσέλσι

Ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Μπέρμιγχαμ και Τσέλσι στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της Boxing Day. Οι μπλε είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Τζο Χαρτ που κράτησε την ομάδα του αήττητη για 10ο συνεχόμενο παιχνίδι. Χωρίς νικητή και γκολ και η αναμέτρηση της Φούλαμ με την Τότεναμ.

Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Τσέλσι άφησε 2 βαθμούς στο Σεντ Αντριους, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Μπέρμιγχαμ στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της Boxing Day.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Τζο Χαρτ ο οποίος κατάφερε να κρατήσει... άσφαιρη την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι για πρώτη φορά μετά από 34 αναμετρήσεις! Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων νίκησε τόσο τον Ντάνιελ Στάριτζ όσο και τον Φρανκ Λάμπαρντ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και ο Πετρ Τσεχ είδε το γκολ του Τσούτσο Μπενίτεθ να ακυρώνεται ως οφσάιντ και απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σεμπάστιαν Λάρσον.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Φλοράν Μαλουντά με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89ο λεπτό και αύξησαν στους 5 βαθμούς τη διαφορά τους από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αγωνίζεται την Κυριακή (27/12).

Εμίλιο Φερέρα

"Για εμένα είναι η καλύτερη κατάσταση που έχω εργαστεί. Η διοίκηση είναι σταθερή και πληρώνομαι σωστά". Τάδε έφη Εμίλιο Φερέρα. Ο τεχνικός του Πανιωνίου που βρίσκεται στην πατρίδα του αυτές τις μέρες, με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των εορτών, έδωσε συνέντευξη στο "Sportwereld", όπου αναφέρθηκε στην πορεία των "κυανέρυθρων", η οποία είχε κακό ξεκίνημα, αλλά γλυκιά συνέχεια, με τον Φερέρα να στάζει μέλι για τον Κωνσταντίνο Τσακίρη και τον Γιάννη Μανιάτη, που τον στήριξαν στα δύσκολα.

Παράλληλα, ο βέλγος προπονητής αναφέρθηκε στο διαζύγιο του Πανιωνίου με τον Αλβαρο Ρεκόμα, την θητεία του στην Skoda Ξάνθη, μίλησε για τον Γιάγια Τουρέ, αλλά και τον τρόπο που αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδος.

Για τον Πανιώνιο είπε: "Στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν καλά. Ο πρώτος μήνας θα μπορούσα να πω ότι ήταν απαίσιος. Το κλίμα στην έδρα μας δεν ήταν καλό, επειδή δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Μετά από τρία παιχνίδια είχαμε μόλις ένα βαθμό και χάσαμε μέσα στο γήπεδό μας με 3-1 (από τον Αστέρα Τρίπολης). Αυτό δεν με έκανε να αισθάνομαι άνετα. Ίσως στην αρχή δεν είχα καλή αντίληψη. Η προπόνησή μου βασίζεται στην οργάνωση, κάτι που οι παίκτες δεν είχαν συνηθίσει. Ο πρόεδρος έμεινε ήρεμος και είμαι χαρούμενος που είχα τη στήριξη του Μανιάτη, του νεαρού αρχηγού μας που είναι μία επιλογές για την Εθνική Ελλάδος".

Για το πέρασμά του από την Skoda Ξάνθη: "Οι διάδοχοί μου δεν τα πήγαν καλύτερα στην Ξάνθη, στην οποία ήμασταν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα, απέλυσαν τον προπονητή (σ.σ.: Νίκο Κεχαγιά) μετά από ένα φιλικό παιχνίδι. Ήταν ο βοηθός μου και πήρε τη θέση μου. Και εκεί είχαμε ένα άσχημο ξεκίνημα, αφού είχαν έρθει δεκαεπτά νέοι παίκτες. Μετά την Ξάνθη, σκέφτηκα: αν αυτό είναι το ποδόσφαιρο, τότε δεν πρέπει να χάνω τον χρόνο μου. Αλλά κάθε θέμα στη ζωή μας είναι δύσκολο".

Για το διαζύγιο του Πανιωνίου με τον Ρεκόμπα: "Ήταν η απόφαση να τερματιστεί η συνεργασία ανήκει στις δύο πλευρές. Στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος αγωνιζόμασταν χωρίς εκείνον. Στη συνέχεια, είχε προβλήματα τραυματισμών και καλύτερα που αποδεσμεύτηκε. Δεν ήταν στην ομάδα, η οποία κέρδισε στις τελευταίες αγωνιστικές".

Για το ότι μένει μακριά από τον Τύπο: "Αυτό είναι εκ προθέσεως. Ξέρω ότι αυτή η συνέντευξη θα μεταφραστεί και χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα της. Δεν είμαι εγώ το αστέρι της ομάδας".

Για τον αν ο Γιάγια Τουρε ήταν ο καλύτερος παίκτης που είχε συνεργαστεί: "Από φυσικής και τεχνικής άποψης σίγουρα. Μετά τον Τουρέ που ήμασταν στην Μπέβερεν, είναι ο Μπόσκο Μπάλαμπαν, τον οποίο βρήκα στον Πανιώνιο. Θα ήθελα να έχω τον Τουρέ στον Πανιώνιο. Ο Μπάλαμπαν, από την πλευρά του, είναι ο πραγματικός ηγέτης της ομάδας".

Για την Εθνική Ελλάδος: "Είναι μία ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Μέσα σε λίγες προπονήσεις, όμως, δεν μπορείς να διδάξεις την επιθετική φιλοσοφία. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν λιγότερο επιθετικό από τα υπόλοιπα. Κάθε ομάδα παίζει σύμφωνα με τους παίκτες που διαθέτει".

Για τις συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα: "Για εμένα είναι η καλύτερη κατάσταση που έχω εργαστεί. Η διοίκηση είναι σταθερή και πληρώνομαι σωστά. Στην Ελλάδα εργάζονται ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και Ζίκο, ενώ η Εθνική έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Η ατμόσφαιρα στα γήπεδα είναι καλή. Ποτέ δεν θα δεις 10.000 οπαδούς, αλλά το κλίμα είναι ιδιαίτερο. Στον Πανιώνιο σχεδιάζουν να ανακαινίσουν το γήπεδο. Αυτό θα ήταν κάτι ευπρόσδεκτο, επειδή δεν έχουν όλες οι ελληνικές ομάδες καλές υποδομές".

Ανέτοιμος ο Όουεν

Λίγο μήνες έχει μπροστά του ο Μάικλ Οουεν για να πείσει τον Φάμπιο Καπέλο να τον συμπεριλάβει στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Ο ιταλός τεχνικός θεωρεί πως για να καλέσει έναν παίκτη στην εθνική θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή στην ομάδα του και ο διεθνής φορ δεν είναι:

"Είναι σημαντικό για όλους τους παίκτες να παίζουν. Ο Μάικλ Oουεν είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Αγγλίας αλλά αν δεν παίζει σε κάθε παιχνίδι, τότε είναι πρόβλημα και για αυτόν και για μένα", τόνισε αρχικά ο Καπέλο στην "Sun" και συνέχισε αναφερόμενος στην απόδοση του Οουεν:

"Είναι πολύ σημαντικό να είναι σε φόρμα όταν θα καλέσω την ομάδα. Εβαλε τρία γκολ κόντρα στην Βόλφσμπουργκ και στο επόμενο ματς έπαιξε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι πολύ καλός αλλά δεν είναι ακόμη εντελώς έτοιμος. Βλέπω πως ο Ρούνεϊ παίζει συνέχεια. Αλλά αυτή είναι απόφαση του Φέργκιουσον."