Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

«Στο μυαλό όλων μας ο Πανιώνιος»

Να βάλουν στην άκρη τις διαφορές που υπάρχουν για το καλό του Πανιωνίου, παρότρυνε όλους στις τάξεις των «κυανέρυθρων» ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Άρης Μισαηλίδης , μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Στο μυαλό όλων μας ο Πανιώνιος»
Για το καλό του Πανιωνίου θα πρέπει όλοι να παραμερίσουν τις διαφορές τους, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους οποίους και έχουν θέσει, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Άρης Μισαηλίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου».

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου» ο Άρης Μισαηλίδης:

Για την ένταση που υπήρξε στην Γενική Συνέλευση την Τετάρτη (10/4):

«Υπήρξε μία ένταση στην Γενική Συνέλευση όταν μίλησε ο κύριος Μπέος. Ωστόσο, δεν γνωρίζαμε πως θα ερχόταν. Βέβαια, είναι μέλος και δικαιούται να μιλήσει. Η ένταση κράτησε μόνο για λίγα λεπτά. Ευτυχώς όλα μετά κύλισαν ομαλά».
Για την επόμενη μέρα του Πανιωνίου:

«Η επόμενη μέρα με το ενιαίο ψηφοδέλτιο δείχνει πως οι ισορροπίες είναι λεπτές. Σίγουρα μπορούν να υπάρξουν και άλλες εντάσεις στο μέλλον, αλλά πρέπει να πρυτανεύει η λογική και στο μυαλό όλων μας να είναι ο Πανιώνιος. Πρέπει να είμαστε εντάξει για να μπορεί να προχωρήσει ο Πανιώνιος. Γι’ αυτό έγινε το ενωτικό ψηφοδέλτιο. Και οι δύο πλευρές βάλαμε μερικά πράγματα στην άκρη και είδαμε πως έτσι πρέπει να γίνει. Από εμάς εξαρτάται. Όπως είπα και πιο πριν οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Θα υπάρχουν προβλήματα και εντάσεις, αλλά δεν θα πρέπει να φτάσουμε στα άκρα».

«Δεν πολυσκέφτηκα την επιστροφή μου στην Μπαρτσελόνα»

Για τον ιδιαίτερο δεσμό τους με την Μπαρτσελόνα αλλά και την πρωτεύουσα της Καταλονίας μίλησε στην ιστοσελίδα της Euroleague ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

«Δεν πολυσκέφτηκα την επιστροφή μου στην Μπαρτσελόνα»

«Ήταν πάντα δύσκολο να επιστρέφω με άλλες ομάδες για να αγωνιστών στο ‘Παλάου Μπλαουγκράνα’ εξαιτίας των έντονων συναισθημάτων. Πάντα έκανα κακά παιχνίδια όταν αγωνιζόμουν εδώ, ίσως σε έναν από τα πέντε ματς που έπαιξα κόντρα στον Μπαρτσελόνα να τα πήγα καλά. Ήταν πάντα δύσκολα.

Όταν έφυγα από την Μπαρτσελόνα το 2003 ξεκαθάρισα ότι ήθελα να επιστρέψω. Είναι περίεργη η τροπή που πήρε η καριέρα μου και το ότι μου πήρε πολύ καιρό για να γυρίσω»
, είπε ο «Σάρας» και συνέχισε:

«Ήμουν από τους ανθρώπους που πάντα επέστρεφα στη Βαρκελώνη, είτε για να δω μπασκετικά και ποδοσφαιρικά παιχνίδια είτε για να επισκεφθώ φίλους. Και παρότι μόνο ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν αυτό που έμεινε όλα αυτά τα χρόνια, όταν παίζεις τόσες πολλές φορές στην Euroleague ξέρεις τους περισσότερους παίκτες. Οπότε το να γυρίζω δεν ήταν πολύ δύσκολο.

Για να πω την αλήθεια υπήρξαν στιγμές που δεν πίστευα ότι θα γυρίσω και σκεφτόμουν ότι θα τελειώσω την καριέρα μου χωρίς να ξαναπαίξω στην Μπαρτσελόνα. Οπότε, όταν η ευκαιρία παρουσιάστηκε δεν το πολυσκέφτηκα. Ήταν ξεκάθαρο για μένα ότι αυτό ήταν το μέρος που ήθελα να βρίσκομαι ξανά».

Διαμαντίδης: «Για πάντα στον Παναθηναϊκό»

Την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και μετά το καλοκαίρι επανέλαβε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο «3D» μίλησε για την σειρά με την Μπαρτσελόνα και την μετά «Ζοτς» εποχή!

Διαμαντίδης: «Για πάντα στον Παναθηναϊκό»
Αιώνια πιστός, δεν γίνεται αλλιώς.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε σε ισπανική εφημερίδα και μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως θέλει να μείνει για πάντα στον Παναθηναϊκό, ανανεώνοντας ουσιαστικά το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού δεν θέλησε να σχολιάσει την διαιτησία του πρώτου ματς με την Μπαρτσελόνα, ενώ έδωσε σύνθημα για το break, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν… σκούρα.

«Σίγουρα ήταν δύσκολη η μετάβαση, όμως πλέον προσαρμοζόμαστε και παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο», ανέφερε ο «Μήτσος» για την μετά Ομπραντόβιτς εποχή στο τριφύλλι.

Αναλυτικά, όσα είπε στην «La Vanguardia»:

Είχες μια πάρα πολύ καλή παρουσία στον πρώτο αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, κάνοντας σχεδόν τα πάντα…

«Το πιο σημαντικό δεν είναι το φύλλο της στατιστικής και οι αριθμοί. Οι αριθμοί που μετράνε είναι αυτοί που υποδεικνύουν το τελικό σκορ μιας αναμέτρησης. Αυτό που μετράει είναι η νίκη της ομάδας και αυτό που θέλεις είναι να έχεις μια καλή συμμετοχή, ώστε να βοηθήσεις την ομάδα σου, αλλά αν αυτό δεν μετουσιωθεί σε νίκη, δεν έχει και σημασία. Δυστυχώς για εμάς, στον πρώτο αγώνα με την Μπαρτσελόνα χάσαμε. Προσωπικά μπορεί να λέτε για τους αριθμούς που είχα, αλλά εγώ δεν θεωρώ ότι πραγματοποίησα καλή εμφάνιση, Μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Το παιχνίδι αυτό όμως έχει τελειώσει, οπότε κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Επιμένοντας λίγο στο στατιστικό του αγώνα, βλέπουμε ότι η Μπαρτσελόνα πήρε μεγαλύτερη βοήθεια από τον πάγκο της. Πιστεύεις ότι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο;

«Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα του πάγκου.. Σίγουρα σε τέτοιους αγώνες έχει σημασία κάθε λεπτομέρεια, κάθε βοήθεια. Αυτό που στον κόσμο φαίνεται μικρό και ασήμαντο, για εμάς είναι σημαντικό, ειδικά όταν μιλάμε για αγώνες υψηλού επιπέδου. Η Μπαρτσελόνα είναι μια πολύ καλή ομάδα, εξαιρετικά δομημένη, με εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλό προπονητή και ξέρει τι θέλει στο γήπεδο κάθε στιγμή. Για να νικήσεις την Μπαρτσελόνα πρέπει να κάνεις τα πάντα σωστά. Εμείς κάναμε κάποια πράγματα σωστά, αλλά δυστυχώς από ότι φάνηκε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί όσο θα έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη. Όπως έχω πει στόχος είναι να βελτιωνόμαστε και θεωρούμε ότι αύριο θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι».

Για το θέμα της διαιτησίας για το οποίο έγινε κουβέντα και από τις δύο ομάδες;

«Δεν είναι δικό μου το θέμα της διαιτησίας. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αρμόδιοι και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Αυτοί που πρέπει πιστεύω ότι είδαν τον αγώνα και ξέρουν τι πρέπει να γίνει».

Πόσο δύσκολο θα είναι για εσάς αν η Μπαρτσελόνα κάνει το 2-0;

«Σίγουρα θα είναι δύσκολα αν η Μπαρτσελόνα κάνει το 2-0. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Από εκεί και πέρα η σειρά πηγαίνει την έδρα μας και εκεί θα είναι διαφορετικοί. Αλλά σε ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα αυτό μπορεί να παίξει και μικρό ρόλο. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα. Σίγουρα θέλουμε να νικήσουμε, γιατί το 2-0 θα μας φέρει σε δυσκολότερη θέση για τη συνέχεια».

Ο Ομπράντοβιτς ήταν στον Παναθηναϊκό για 13 χρόνια. Πόσο δύσκολη ήταν η μετάβαση το καλοκαίρι σε μια άλλη εποχή;

«Ήταν σίγουρα δύσκολη η μετάβαση σε μια διαφορετική εποχή το καλοκαίρι που πέρασε για όλη την ομάδα, για όλο το σύλλογο. Η ομάδα λειτουργούσε με έναν προπονητή για χρόνια, είχε τη δική του φιλοσοφία και μετά τη φυγή του έπρεπε να προσαρμοστούμε σε μια νέα κατάσταση. Χρειάστηκε χρόνο όπως καθετί καινούριο. Προσαρμοζόμαστε όμως και σίγουρα παρουσιάζουμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο αυτή τη στιγμή σε σχέση με την αρχή της χρονιάς».

Έχεις αναδειχθεί κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκας ξανά και ξανά… Είναι το κομμάτι του παιχνιδιού που σ’ αρέσει περισσότερο;

«Όχι… (γελάει) Το κομμάτι της άμυνας δεν είναι το καλύτερο για μένα…. Αλλά σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Για να κατακτήσεις τίτλους η καλή άμυνα είναι αυτή που σε βοηθά, γιατί είναι εκεί και στην κακή σου επιθετικά μέρα. Μπορείς να κρατήσεις ένα παιχνίδι και να διεκδικήσεις τη νίκη. Αλλά η άμυνα δεν είναι ατομικό θέμα. Είναι ομαδικό. Κι επειδή με ρωτήσατε για τους τίτλους που έχω πάρει ως καλύτερος αμυντικός, να σας πω ότι η δουλειά ανήκει σε όλη την ομάδα. Αν δεν υπήρχε η βοήθεια όλων των συμπαικτών μου δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω σε αυτόν τον τίτλο μόνος μου».

Θα ήθελες να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι και μετά τη λήξη του συμβολαίου σου;

«Εννοείται πως θέλω να συνεχίσω να παίζω… Αυτό που εύχομαι είναι να είμαι υγιής και να συνεχίσω να παίζω στον Παναθηναϊκό».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να πετύχεις ακόμη;

«Δόξα τον Θεό έχω κερδίσει πολλούς τίτλους, έχω βιώσει χαρές, λιγότερες λύπες όλα αυτά τα χρόνια. Νιώθω ευλογημένος γιατί πολύ περισσότερες είναι οι χαρές που έζησα… Γνώρισα συμπαίκτες υψηλού επιπέδου, έκανα φίλους, συνεργάστηκα με καλούς προπονητής… Δεν χρειάζεται να πω πόσο ευλογημένος νιώθω…»

Γιατί δεν επιχείρησες ποτέ να αγωνιστείς στο ΝΒΑ;

«Για το ΝΒΑ το έχω ξαναπεί… Ποτέ δεν δέχθηκα επίσημη πρόταση από κάποια ομάδα του ΝΒΑ, αλλά και να είχα δεχθεί δεν θεωρώ ότι το δικό μου στυλ παιχνιδιού ταιριάζει στον τρόπο που παίζουν εκεί».

Ωστόσο στο Παγκόσμιο του 2006 νικήσατε μια ομάδα από αστέρες του ΝΒΑ… Είναι η καλύτερη ανάμνησή σου από την Εθνική Ομάδα;

«Ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2006 ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές που έχω βιώσει ως παίκτης. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι με την Εθνική Ομάδα και να φτάνεις σε μία νίκη ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που αποτελείται από τους μεγαλύτερους παίκτες του κόσμου. Δυστυχώς όμως στον τελικό ηττηθήκαμε από την Ισπανία και νομίζω ότι μας έμεινε μια τεράστια πίκρα. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, πήραμε μια τεράστια νίκη, αλλά δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε αυτή την επιτυχία. Πήγαμε στον τελικό και «ξεφουσκώσαμε» και χάσαμε εύκολα. Όταν κάθεσαι και το σκέφτεσαι με πιο καθαρό μυαλό, βλέπεις πόσο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε. Η Ισπανία φυσικά είναι πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει καθώς πρωταγωνιστεί χρόνια. Αλλά εμείς δεν ήμασταν από την αρχή στο πνεύμα του αγώνα στον τελικό».

Μετά το Παγκόσμιο του 2010 αποφάσισες να αφήσεις την Εθνική Ομάδα… Θα ξαναγύριζες;

«Όχι… Δεν θα ξαναπαίξω στην Εθνική Ομάδα. Είμαι 33 χρονών και νομίζω ότι πλέον δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στο ίδιο επίπεδο παίζοντας καλοκαίρι-χειμώνα. Το σώμα μου δεν είναι ικανό να κάνει και τα δύο χωρίς κάποια ξεκούραση».

Κατσικάρης: «Ο Κώστας είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση για τους Μπιλμπαϊνούς»


Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Μπιλμπάο, Φώτης Κατσικάρης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του στο Euro Cup και για τις καλές στιγμές που ζει στο Μπιλμπάο.

Για την επιτυχία του στο Euro Cup:

«Η επιτυχία ήρθε μετά από πάρα πολύ σκληρή δουλειά και μετά από μια δύσκολη αγωνιστική περίοδο, ειδικά με τον τρόπο που φτάσαμε στους 16. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας το είχαμε σαν στόχο, με υπομονή και προσπάθεια να φτάναμε στον τελικό».

Για τις στιγμές που ζει στο Μπιλμπάο:

«Η ομάδα μπάσκετ της Μπιλμπάο τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πολλές χαρές στον κόσμο της και το μόνο που λείπει είναι ένας τίτλος, ο οποίος αν είναι και Ευρωπαϊκός θα είναι ότι καλύτερο. Οι οπαδοί ζούνε πολύ έντονα τις στιγμές αυτές και ταξιδεύουν με οποιονδήποτε τρόπο, προκειμένου να είναι κοντά στην ομάδα μια τέτοια στιγμή. Είναι γνωστό πως η Μπιλμπάο έχει μια από τις πιο… δυνατές έδρες στην Ευρώπη και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τον τελικό του Σαββάτου.»

Για το αν ενόχλησε τους οπαδούς, η κίνηση του Βασιλειάδη να βγάλει την φανέλα της Μπιλμπάο και να πανηγυρίσει με αυτή του ΠΑΟΚ:

«Ο Κώστας είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση για τους Μπιλμπαϊνούς, γιατί τους έχει κερδίσει πρώτα σαν άνθρωπος και μετά με τον τρόπο που παθιάζεται όταν αγωνίζεται. Μπήκε κατευθείαν στα γονίδιά τους και νομίζω πως αυτό είναι που τους κέρδισε. Οπότε ότι και να κάνει ο Κώστας δεν πρόκειται ν? ακούσει τίποτα από τον κόσμο της Μπιλμπάο.»

Για την εκδήλωση που ετοιμάζει ο Άρης για τον Γκάλη και τι σημαίνει για το Ελληνικό μπάσκετ:

«Ο Νίκος άλλαξε το Ελληνικό μπάσκετ και χρωστάμε όλοι πάρα πολλά σε αυτόν, γιατί το έκανε γνωστό και στην Ευρώπη. Στην Ισπανία υπάρχει πολύς κόσμος που γνώρισε τον Άρη πρώτα, λόγω τις τότε μονομαχίες του με την Μπαρτσελόνα στο Final 4. O Νίκος ήταν πάρα πολύ ξεχωριστός σαν παίκτης και μόνο θαυμασμός υπάρχει προς το πρόσωπό του. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο.»

Για το αν υπάρχει λόγος για έναν άνθρωπο σαν αυτόν να επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Κάθε επαγγελματίας βάζει στόχους και προσπαθεί να τους πετύχει. Εγώ έχω την τύχη να βρίσκομαι στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης αλλά και να είμαι ομοσπονδιακός προπονητής μιας τεράστιας χώρας όπως είναι η Ρωσία. Την Ελλάδα την αγαπάω αλλά αυτή τη στιγμή στο επαγγελματικό κομμάτι έχω την δυνατότητα να βρίσκομαι κάτω από πολύ καλές συνθήκες και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο, ώστε να συνεχίσω εδώ που είμαι.»πηγή: metrosport.gr

Χωρίς περιγραφή για 15 λεπτά στα ματς της Κυριακής!


 
Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε βάρος αθλητικών συντακτών, η ΕΣΗΕΑ, έπειτα από πρόταση του ΠΣΑΤ, κήρυξε στάση εργασίας 15 λεπτών στη διάρκεια των αγώνων της 29ης αγωνιστικής.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ύστερα από πρόταση του ΠΣΑΤ, κηρύσσει στάση εργασίας 15 λεπτών στη διάρκεια των αγώνων της 29 ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013. Η στάση εργασίας που είναι προειδοποιητική κηρύσσεται λόγω των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων, με πρόσφατα τα δυο κρούσματα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται έντονα για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που στόχο έχουν να χειραγωγήσουν τον Τύπο και την ενημέρωση και να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού. Προειδοποιούν δε πως αν οι αρμόδιες κρατικές αρχές, αλλά και οι αρχές του ποδοσφαίρου δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν παρόμοιες καταστάσεις, η απάντησή του δημοσιογραφικού κόσμου θα είναι πιο σκληρή και οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καλούν τους διευθυντές και τους συναδέλφους μας στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και στις ιστοσελίδες να τηρήσουν τη στάση εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 19.05 την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 και θα διαρκέσει για 15 λεπτά. Στη διάρκεια της στάσης δεν θα υπάρχει καμία ενημέρωση και με τον τρόπο αυτό ο δημοσιογραφικός κόσμος θα διατρανώσει τη αντίθεσή του στις επιθέσεις κατά των συναδέλφων μας, στηρίζοντας την προσπάθεια για ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν από όλους να καταδικάσουν τη βία απ? όπου και αν προέρχεται κα να στηρίξουν την ελεύθερη και ανεξάρτητη ενημέρωση που είναι πυλώνας της δημοκρατίας. Ζητούν ακόμη από τις αρμόδιες αρχές να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ένοχοι και να μην καταλήξουν στο αρχείο και αυτές οι υποθέσεις των ξυλοδαρμών και των επιθέσεων κατά συναδέλφων, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα πέπλο σιωπής και ατιμωρησίας, η οποία αποθρασύνει τόσο τους φυσικούς όσο, κυρίως, τους ηθικούς αυτουργούς.

Από τις αρχές του ποδοσφαίρου ζητούν να δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας στα γήπεδα, προάγοντας έτσι την ελεύθερη ενημέρωση. Από την αθλητική δικαιοσύνη ζητάμε να μην θέτει ελαφρά τη καρδία στο αρχείο τις υποθέσεις αυτές αθωώνοντας φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.

Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν στη βία και να επιδεικνύουν συναδελφική αλληλεγγύη καταγγέλλοντας αμέσως οποιοδήποτε περιστατικό βίας ή εκφοβισμού τους απ? όπου κι αν προέρχεται. Γιατί τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί αυτουργοί επιδιώκουν τη σιωπή και τη δράση στο παρασκήνιο».

Ορφανός: «Μόνο ο Σαββίδης μπορεί να εκμεταλλευτεί μια ρύθμιση για τα χρέη»

 
Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ μέσω μιας ρύθμισης να εξοφλήσει τα χρέη του προς το Δημόσιο.


Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ μέσω μιας ρύθμισης να εξοφλήσει τα χρέη του προς το Δημόσιο:

«Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που θα πάρουν στις πλάτες τους αυτά τα φορτία. Είναι φανερό ότι από την πλευρά του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή υπάρχει και η δυναμική και το «πρόσωπο» που μπορεί να προχωρήσει. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως η λύση θα είναι συνολική δε θα αφορά ένα σωματείο.

Θα υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις. Να ρυθμίζονται τα χρέη μέχρι μια ημερομηνία, τον αριθμό των δόσεων, τι θα γίνει αν κάποιος δεν πληρώσει και στο τέλος μπαίνει η παράμετρος για εκείνος που αποφασίζει να τα πληρώσει όλα και πως θα τον αντιμετωπίσει η Πολιτεία. Αυτή είναι η γενική κατεύθυνση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη συζήτηση».


Για το αν αυτή η ρύθμιση μπορεί να εκμεταλλευτεί μόνο από τον Ιβάν Σαββίδη καθώς οι υπόλοιπες ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα:

«Τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων είναι γνωστά, αυτό είναι και το βαθύτατο πρόβλημα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι συνθήκες δεν είναι εύκολες αλλά δεν γίνεται να γίνουν και 300 οι δόσεις, ώστε να μπορεί η κάθε ομάδα να ανταποκριθεί».


Για το θέμα των επιχορηγήσεων στις ομοσπονδίες:

«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο οι βασικές δομές του ελληνικού αθλητισμού να χρηματοδοτούνται από την ελληνική Πολιτεία. Έχουμε αφαιρέσει τόσα από την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη και ίσος από τα λίγα που του έχει μείνει είναι ο αθλητισμός. Θα πρέπει η Πολιτεία να αναζητήσει λύσεις η ίδια οι οποίες θα βοηθήσουν».

Για την ΕΕΑ τόνισε:

«Η ΕΕΑ δεν υποκαθιστά σε τίποτα την ΕΠΟ. Η ΕΠΟ έχει τις δικές τις αρμοδιότητες από το δικό της καταστατικό αλλά και της FIFA-UEFA και εφαρμόζει όσα πρέπει να εφαρμόσει. Η ΕΕΑ έγινε για να ελέγχει η Πολιτεία από τη δική της πλευρά την επαγγελματική δράση των αθλητικών ανώνυμων εταιριών. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα».
πηγή: metrosport.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Βραδιά Europa League με τους επαναληπτικούς για τους 8 του θεσμού. Ξεκινώντας από το ματς Βασιλεία-Τότεναμ στην ρεβάνς του 2-2, πλεόν μόνο με νίκη οι Άγγλοι περνούν, όμως κάτι η απουσία του Μπέιλ θα είναι δύσκολο να το κάνουν, η Βασιλεία είναι μια καλή ομάδα που θα κοιτάξει να παίξει αντεπιθέσεις, πιστεύω ότι στο ματς αν επιτευγχθή γρήγορο γκολ θα έχουμε μετά «ανοιχτό» παιχνίδι, θα ρισκάρω επομένως με το όβερ. Στην Ιταλία η Λάτσιο «κεκλεισμένων των θυρών» θα φιλοξενήσει την Φενερμπαχτσέ στην ρεβάνς του 0-2, πλέον η Λάτσιο κυνηγάει το γρήγορο γκολ, οπότε αναμένω ότι η Λάτσιο θα παίζει επιθετικά, η Φενέρ θα βρει «ανοιχτούς διαδρόμους», θα είναι πιο εύκολο να πετύχει γκολ, οπότε θα πάω με εκατέρωθεν γκολ. Τέλος η Νιουκάστλ υποδέχεται την Μπενφίκα στην ρεβάνς του 1-3, οι Άγγλοι θα πρέπει να πετύχουν 2 γκολ, όμως τόσο η καλή αμυντική λειτουργία των Πορτογάλων, όσο και οι αντεπιθέσεις «φωτιά» με ωθούν στο 2πλο (με ρίσκο).

Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΤΟΤΕΝΑΜ   OVER(2.5) (1,73)
ΛΑΤΣΙΟ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  G/G(1,80)
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ  2(2,21)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα  Michelle Carvalho)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

«Mέλι» Βράνκοβιτς για Γκάλη!!


 
Με κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Νίκο Γκάλη, με αφορμή την παρουσία του στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΑΕ Αρης στο Αλεξάνδρειο στις 7 Μαϊου για τον κορυφαίο Ελληνα καλαθοσφαιριστή, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Ο Κροάτης παλαίμαχος σέντερ, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με τον Γκάλη στους «κίτρινους» τη σεζόν 1989-90 (αλλά και στον Παναθηναϊκό αργότερα), από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, τοποθετήθηκε στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Είναι τόσο όμορφες οι αναμνήσεις μου από τη Θεσσαλονίκη και τον Αρη. Πέρασα όμορφα τόσο με τον Γκάλη, όσο και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Κατακτήσαμε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο παιχνίδι συγκεκριμένα που να θυμάμαι περισσότερο, γιατί πολλά μου έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό. Έχω πάνω απ΄όλα καλές και ευχάριστες αναμνήσεις από τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα.

Θα ήθελα να μπω ξανά στο γήπεδο με τον Γκάλη, αλλά δε γίνεται. Έχω κάνει εγχειρήσεις στα πόδια και είναι σχεδόν αδύνατο, δεν μπορώ. Ο Γκάλης ήταν ο καλύτερος παίκτης με τον οποίο έχω παίξει ποτέ. Είχε μια μοναδική ικανότητα στο να πετυχαίνει αυτό που είχε σαν στόχο. Ο περισσότερος κόσμος τον γνωρίζει από την παρουσία του μέσα στο παρκέ, αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι σαν χαρακτήρας και σαν άνθρωπος, ήταν ακόμη καλύτερος».

Αποστολίδης : «Να συμμαχήσουν Μαρινάκης-Σαββίδης για το καλό του ποδοσφαίρου»


 
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την αγωνιστική άνοδο του ΠΑΟΚ αλλά και για το αν μπορεί να λυθεί το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ.


Για την αγωνιστική άνοδο του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε μια αγωνιστική άνοδο. Απ' την αρχή της σεζόν το έλεγα και με την προσθήκη των παικτών τον Γενάρη έχει ανέβει αγωνιστικά. Να μπει στα πλέι οφ με την καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος απ' ότι στο ξεκίνημα της σεζόν».


Για το που οφείλεται η αγωνιστική άνοδο της ομάδας:

«Αποτελείτε από πολλά, μην σταθούμε μόνο στις μεταγραφές του Γενάρη βοήθησαν πολύ, ήταν πολύ σημαντικές ήθελαν κάποιο χρόνο προσαρμογής αλλά υπήρχε και ο κορμός στην ομάδα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ευχόμαστε να αξιοποιηθεί αυτό στα πλέι οφ».

Για τον Αστέρα και την «κοιλιά» που έχει κάνει στα τελευταία παιχνίδια:

«Δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε αλλά ούτε να υποτιμούμε τον Αστέρα. Είναι πολύ καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές που είναι πολλά χρόνια μαζί, με καλό προπονητή. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός αλλά μην υποτιμούμε και τον ΠΑΟΚ. Υπερτερεί από τον Αστέρα αυτή τη στιγμή».

Για τις προοπτικές του ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη και τις ανασκευές που θέλει να κάνει σε Τούμπα και Νέα Μεσημβρία:

«Δεν γνωρίζω και δεν ξέρω τι θέλει να κάνει με αυτά, αυτό που ξέρω εγώ βλέποντας τις κινήσεις του είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που παίρνει σωστές αποφάσεις. Ένα σύγχρονο προπονητικό και γήπεδο είναι γεγονός καθώς οι στόχοι είναι υψηλοί, τώρα που θα γίνει το γήπεδο... αυτά τα γνωρίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Θα πάρουν σωστές αποφάσεις».


Για τα χρέη του ΠΑΟΚ και αν μπορεί να λυθεί το θέμα αυτό με την παρουσία του Σαββίδη:

«Νομίζω ότι βραχυπρόθεσμα ο ΠΑΟΚ με τον Σαββίδη είναι σε θέση να λύσει το οικονομικό πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ιδανική περίπτωση για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν να λειτουργούσαν σε όλες τις κατηγορίες πάνω σε μια οικονομική βάση που θα καθιστούσε κάθε ΠΑΕ να λειτουργεί με αυτάρκεια. Να καλύπτει δηλαδή τα έξοδα από τα έσοδα».


Για το πώς μπορούν οι άλλες ομάδες να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα:

«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο για τις άλλες ομάδες. Αυτό που θα ήθελα είναι ο Σαββίδης, ο Μαρινάκης και όλοι αυτοί που έχουν τις δυνατότητες να λειτουργήσουν όχι με αποκλειστικό άξονα το συμφέρον της ομάδας τους, αλλά να λειτουργήσουν έτσι ώστε να επηρεάσουν το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, όχι μόνο το οικονομικό αλλά και το λειτουργικό. Να λειτουργήσουν από κοινού για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου». πηγή:metrosport.gr

Συλλυπητήρια για Δελαπόρτα!

 
Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Πανθρακικός εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φίλιππου Δελαπόρτα για τον αδόκητο θανάτό του.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

"Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και ο ποδοσφαιριστής της ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΗΤΡΗΣ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Φίλλιπου Δελαπόρτα που έφυγε άδικα από την ζωή.

Επίσης, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και στους οικείους του νεαρού Γιάννη Τζιβίλογλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο ίδιο τροχαίο δυστύχημα.

*** Ο Διονύσης Μακρηδημήτρης που ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ρόδο είχε για πολλά χρόνια προπονητή τον πατέρα του Φίλλιπου, Άκη".

Κάλεσμα της ΠΑΕ στον κόσμο!


 
Η Βέροια φιλοξενεί την Κυριακή τον Πλατανιά και η ΠΑΕ κάνει κάλεσμα στον κόσμο ώστε να δώσει το παρών στο γήπεδο, ενώ μοιράστηκαν εισιτήρια και σε σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει ότι για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πλατανιά οι άνεργοι που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ, θα μπορούν επιδεικνύοντάς την να εισέρχονται δωρεάν. Ελεύθερη θα είναι η είσοδος για τις γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Επίσης μαθητικά εισιτήρια διατέθηκαν στα εξής σχολεία:

1ο,2ο,3ο,4ο,5ο Λύκεια Βέροιας.

3ο, 5ο Γυμνάσια Βέροιας.

1ο ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ Βέροιας.

Λύκειο Μακροχωρίου.

Γυμνάσιο/ Λύκειο Μελίκης.

Εσπερινό Γυμνάσιο/ Λύκειο.

Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ καλεί τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας να ανταποκριθεί και να δώσει το παρών στην πολύ σημαντική, τελευταία εντός έδρας, αναμέτρηση με τον Πλατανιά, την Κυριακή 14/04 στις 19.00, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League.»

Κατσαβάκης: «Αν είχε έρθει ο Σκόρδας από το καλοκαίρι ο Άρης δε θα έφτανε ως εδώ»


 
Ο Μάκης Καταβάκης τοποθετήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» σχετικά με το προσεχές παιχνίδι του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά και την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να βρεθεί στον τελικό Κυπέλλου.

Ο τεχνικός σύμβουλος του Εθνικού Γαζώρου και παλιός προπονητής του Άρη τόνισε πως ο Άρης έχει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα και πως ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια επικίνδυνη ομάδα που θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το παιχνίδι του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης:

«Πιστεύω πως θα κερδίσει ο Άρης. Ο Αστέρας θα περάσει μια κάμψη. Έχει και το Κύπελλο που τους ενδιαφέρει πολύ. Δε θα είναι αδιάφοροι όμως. Πρέπει η ομάδα του Άρη να κάνει μια τιτάνια προσπάθεια. Ο Λάμπρος έχει εμπειρία και κάνει καλή προσπάθεια. Αν ήταν ο Λάμπρος από το καλοκαίρι στο τιμόνι της ομάδας ίσως αυτά να μη γινόντουσαν. Οι άλλοι θα παίξουν και μεταξύ τους, όπως η ΑΕΚ με τον Πανθρακικό και με δυο νίκες ο Άρης κρατά τη νίκη στα χέρια του».


Για το αν μπορεί να προβλέψει ποια ομάδα θα αποχαιρετήσει την κατηγορία:

«Είναι δύσκολο και τολμηρό να προβλέψει κανείς. Οι ομάδες που σταθεροποιούν τη ψυχολογία τους και έχουν συνοχή έχουν το πλεονέκτημα στην υπόθεση- παραμονή. Ο Άρης έχει ψυχολογικό προβάδισμα με την τελευταία του τη νίκη».


Για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να φτάσει στον τελικό Κυπέλλου και τα παιχνίδια κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης:

«Η Τρίπολη είναι μια καλή ομάδα και δικαιούται να έχει τον καλό λόγο από όλους μας. Τη θεωρώ εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε το χειμώνα και οι παίκτες του αρχίζουν να δένονται αλλά το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό».πηγή:metrosport.gr

Μόκκας: «Ο Μυλωνάς ήταν ο τελευταίος των μοϊκανών των παραγόντων»


 
Για το Βαγγέλη Μυλωνά που έφυγε χτες από τη ζωή μίλησε ο γνωστός νομικός Δημήτρης Μόκκας στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis»
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Ο Βαγγέλης Μυλωνάς ήταν ο τελευταίος των μοϊκανών των παραγόντων. Εξαιρετικός άνθρωπος, ηπίων τόνων και κορυφαίος στο είδος του. Ήταν πρόεδρος το 1969 αλλά παράγοντας πολλά περισσότερα χρόνια».πηγή:metrosport.gr

Μποροβήλος: «Να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο ετοιμοπόλεμοι»


 
Για το παιχνίδι με τον Άρη, την ανανέωση του Σάκη Τσιώλη, τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» ο Γιώργος Μποροβήλος.

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» και τόνισε πως η ομάδα της Αρκαδίας θα παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο ετοιμοπόλεμη για τη συνέχεια.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με τον Άρη:

«Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τις δυο ομάδες. Δε μας χωρίζει τίποτα με την ομάδα του Άρη και έχουμε φιλικές σχέσεις. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και τυχερότερος και πιστεύω πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Εμείς θα αγωνιστούμε σε αθλητικά πλαίσια και θα κοιτάξουμε να παίξουμε μπάλα. Γίνεται ένας προγραμματισμός εν όψει των ημιτελικών που έχουμε με τον ΠΑΟΚ μέσα στην εβδομάδα και λογικό είναι να γίνει μια διαχείριση ώστε η ομάδα να μπορέσει αν ανταπεξέλθει στα πλέι οφ και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Θέλουμε η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο ετοιμοπόλεμη για τη συνέχεια».


Για τα παιχνίδια που ακολουθούν κόντρα στον ΠΑΟΚ σε Κύπελλο και πλέι οφ:

«Ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλή φόρμα αυτή τη στιγμή. Βρίσκεται σε ψυχική ευφορία λόγω του καινούργιου επενδύτη και των προβλημάτων που επιλύονται. Ελπίζουμε να γίνουν όλα τα παιχνίδια μεταξύ μας σε αθλητικά πλαίσια και να τα ευχαριστηθεί ο κόσμος και ας κερδίσει ο καλύτερος».


Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει επηρεαστεί τα μέγιστα από την κρίση και έχει ανάγκη από επενδυτές γιατί οικονομικά αιμορραγεί. Αρκετές ομάδες δεν πήραν αδειοδότηση και κινδυνεύουν και φέτος να μην πάρουν, αυτές και άλλες τόσες. Οι ποιότητα πέφτει και αυτό έχει επιπτώσεις ακόμη και στην Εθνική ομάδα και στο επίπεδο του πρωταθλήματος μας. Είναι ευτύχημα να έρχονται ξένοι επενδύτες και οι ομάδες να γίνονται ανταγωνιστικές. Να μπορέσουμε να φέρουμε το ελληνικό πρωτάθλημα εκεί που του αξίζει».


Για την ανανέωση συμβολαίου του Σάκη Τσιώλη:

«Ο Σάκης ο Τσιώλης, το χρονικό διάστημα που είναι στον Αστέρα, η ομάδα είχε άνοδο και εκτιμώντας το έργο του προβήκαμε στην ενέργεια αυτή, μιας και το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας ανήκει σε αυτόν. Όμως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Με σκληρή δουλειά ελπίζουμε να δούμε τον Αστέρα στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος.


Για το αν θα διάλεγε ένα παιχνίδι για να κερδίσει η ομάδα της Τρίπολης ανάμεσα σε αυτά εναντίον του Άρη ή του ΠΑΟΚ:

«Δεν πρέπει να επιλέγουμε παιχνίδια όμως η πορεία στο Κύπελλο και στα πλέι οφ είναι πολύ σημαντική. Όμως και στο παιχνίδι με τον Άρη η ομάδα θα κατέβει να κερδίσει».πηγή:metrosport.gr

Μπιμπισίδης: «Τα παιδιά ξέσπασαν γιατί δεν τους είχε δείξει κανείς εμπιστοσύνη»


 
Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Άρη και βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Κυριάκος Μπιμπισίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στο «παιχνίδι- τελικό» για τον Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης, στην προετοιμασία της ομάδας και στους ποδοσφαιριστές.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το πώς προέκυψε η συνεργασία του με τον Άρη και τη δουλειά που γίνεται από το τεχνικό τιμ:

«Ο Λάμπρος ο Σκόρδας ζήτησε τη συνδρομή μου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Συζητήσαμε κάποια πράγματα και η συμφωνία μας ήταν γρήγορη. Πιάσαμε αμέσως δουλειά και θέλαμε να δώσουμε στην ομάδα κάποια πράγματα που λείπανε.

Εμείς προσπαθήσαμε με όλο το τιμ να δώσουμε στα παιδιά την εμπιστοσύνη και τη ψυχολογία που δεν υπήρχε σε όλο το πρωτάθλημα. Νομίζω πως τα καταφέραμε γιατί είδαμε ένα άλλο πρόσωπο και μια αποφασιστικότητα στα πρόσωπα των παιδιών. Βλέπαμε στο πρόσωπο τους πως το πίστευαν και ο Άρης εκείνο το παιχνίδι θα το κέρδιζε ότι και να γινόταν».


Για το κλάμα των ποδοσφαιριστών μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου:

«Ήταν ένα ξέσπασμα των παιδιών που έχουν περάσει πολλά τη φετινή χρονιά. Οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι ποδοσφαιριστές, είναι δύσκολο να λειτουργήσουν με τόσες αλλαγές προπονητή και διοίκησης. Κανείς δεν έδειξε την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε σε αυτά τα παιδιά και θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα αν είχαν τη στήριξη από όλους. Γι αυτό είδατε αυτό το ξέσπασμα. Πέρασαν πολλά τη φετινή χρονιά και είναι ότι πιο θετικό υπάρχει να σωθεί η ομάδα. Θα τους βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».


Για την προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολη:

«Η ψυχολογία είναι στα ύψη της ομάδας από τη νίκη στον Ατρόμητο και όπως ήρθε. Ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι ένας προπονητής που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, είναι πολεμιστής. Δίνουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή και θα πρέπει να είμαστε το ίδιο αποφασιστικοί και πειθαρχημένοι. Είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει αν το δούμε με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα όπως αυτό με τον Ατρόμητο».πηγή:metrosport.gr

Τσομίδης: «Κάποιοι δε θέλουν να τα καταφέρουμε»


 
Ο Στάθης Τσομίδης, νομικός της ΠΑΕ Άρης και υπεύθυνος στο θέμα του άρθρου 99, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στο θέμα της εισαγωγής της ομάδας στο άρθρο 99 και το δικαστήριο της Παρασκευής, αλλά και στην υπόθεση Σηφάκη και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Άρης.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Η αυριανή μάχη είναι πολύ δύσκολη. Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι που επέμενα πως θα έπρεπε να δικάσουμε τον Ιανουάριο και οι πληροφορίες μου λένε πως το ελληνικό δημόσιο όχι μόνο θα δηλώσει παρόν αλλά θα αντιτάξει. Είμαστε υποχρεωμένοι ως νομική ομάδα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και σε μια ώρα ξεκινάμε τη σύσκεψη μας για να οργανώσουμε τις κινήσεις μας. Φαντάζομαι πως όλα θα πάνε καλά και ο Άρης έχει τα επιχειρήματα να ξεκινήσει τη διαδικασία για την ένταξη στο άρθρο 99. Κάποιοι δε θέλουν να τα καταφέρουμε.

Επίσης είχαμε την εξέλιξη στην υπόθεση Σηφάκη, μια εξέλιξη που δεν ήταν καθόλου καλή. Μέσα στην προοπτική της εφαρμογής της απόφασης θεωρητικά ο Άρης κινδυνεύει. Υπάρχουν όπλα νομικά να αντιμετωπιστεί μια τέτοια εξέλιξη, όμως δεν είμαι αρμόδιος εγώ να σας τα πω. Είναι σίγουρα μια αρνητική εξέλιξη. Εύχομαι να μην κινδυνέψει η ομάδα σε αυτό το θέμα. Υποθέτω πως η εκδίκαση της υπόθεσης μπορεί να γίνει και μετά από ένα μήνα αλλά κανείς δε μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς. Οι αποφάσεις δεν έχει σημασία πότε βγαίνουν αλλά τι περιγράφουν μέσα. Το ποσό είναι τεράστιο».πηγή:metrosport.gr

Παράσχος: «Μένω, αν μείνει κι ο Σπανός»


 
Την πρόθεση του να παραμείνει στον Ατρόμητο και την επόμενη σεζόν αν του ζητηθεί, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει και ο Γιώργος Σπανός εξέφρασε ο Γιώργος Παράσχος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

«Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι θα σταματήσω, αλλά το αναβάλω συνέχεια και συνεχίζω. Από μικρό παιδί έπαιζα μπάλα και ήθελα να κάνω τον προπονητή, αυτό είναι το μόνο που έχω μάθει κάνω στη ζωή μου, αγαπώ παθολογικά αυτό τον χώρο, γι αυτό και συνεχίζω. Η καριέρα μου ξεκίνησε με έναν άτυχο τρόπο, ήταν ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος το 1989 όταν ήμουν στην Καστοριά και υποδεχόμασταν την Καλλιθέα, που είχε ήδη υποβιβαστεί και αγωνίστηκε με 11 μόλις παίκτες. Ο αγώνας έληξε 1-1 και χάσαμε την κατηγορία. Αυτό έπαθα στην αρχή της καριέρας μου.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω, είναι όταν έπαιξα με τον Ατρόμητο στην Ευρώπη με τη Σεβίλλη. Μακάρι να μείνω στον Ατρόμητο και την επόμενη χρονιά και μετά να σταματήσω την προπονητική. Δεν συζήτησα με τον κύριο Σπανό το θέμα της παραμονής του , δεν πρόλαβα, όταν ανέλαβα ο παίκτης είχε ήδη ειδοποιηθεί ότι φεύγει από την ομάδα», είπε, ενώ για τον προσεχή αγώνα με τον ΟΦΗ τόνισε πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη.
πηγή:metrosport.gr

«Θα πάρω το καροτσάκι να κουβαλήσω χώμα για τον Σαββίδη»


Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας, Γιάννης Μπίκος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου μίλησε για τη συνεργασία του με τον Ιβάν Σαββίδη και τις βελτιωτικές εργασίες που γίνονται στη Νέα Μεσήμβρια. Ο κ. Μπίκος τόνισε πως θα πάρει ο ίδιος το καροτσάκι για να κουβαλήσει χώμα ώστε να βοηθήσει τον Ιβάν Σαββίδη να ολοκληρώσει τα έργα.

Για το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσήμβρια:

«Το αθλητικό κέντρο είναι μια πηγή ανάπτυξης για το Δήμο γιατί αν ανέβει κανείς τις απογευματινές ώρες θα δει πολύ κόσμο. Με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο ΠΑΟΚ, με αρχή τα «Κατσούρεια», θα έρθουν ομάδες που θα μείνουν στα ξενοδοχεία μας. Θα έρθουν περίπου 350 άτομα. Έτσι η περιοχή μας διαφημίζεται και έρχεται κόσμος».


Για το αν έχει συναντηθεί με τον Ιβάν Σαββίδη:

«Τον έχω δει αλλά σχεδιάζουμε μια οργανωμένη συνάντηση. Θέλω να κάνουμε μια συζήτηση στην οποία θα βάλουμε όλα τα θέματα επί τάπητος. Εμένα μου είχε πει ο Σαββίδης “τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι”. Σκέφτομαι να τον καλέσω στο διοικητικό συμβούλιο. Μας ενδιαφέρει η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και οι ομάδες τις Θεσσαλονίκης να είναι πρωταγωνιστές. Έτυχε να θέλει να επενδύσει στην περιοχή μας ο ΠΑΟΚ και χαιρόμαστε γι αυτό. Ο κ. Σαββίδης έχει δεσμούς με την περιοχή μας. Έχει κάνει μια εκκλησία- κόσμημα στο Πρόχωμα και αγόρασε και ένα χωράφι για να κτίσει κοιμητήρια».


Για τις βελτιωτικές κινήσεις στο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ:

«Ήδη ξεκίνησαν. Πήραν χώμα από το γήπεδο και ξεκίνησαν τις εργασίες. Ο κ. Σαββίδης ας ρώτησε για κάποια πράγματα και τον βοηθήσαμε. Εγώ ο ίδιος θα πάω να κουβαλήσω κάτι για να τον βοηθήσω! Να πάρω ένα καροτσάκι και να κουβαλήσω χώμα. Θα βελτιώσει τα γήπεδα και θα γίνουν κι άλλες βελτιωτικές κινήσεις όσον αφορά τα γήπεδα. Υπήρχε στο σχέδιο να γίνει ξενώνας αλλά δε γνωρίζω αν θα γίνει».


Για το κόστος των εργασιών:

«Εγώ νομίζω πως θα είναι μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ γιατί θα χρειαστούν κι αλλά να γίνουν και νομίζω πως είναι αποφασισμένος ο κ. Σαββίδης να τα κάνει».
πηγή: metrosport.gr

Ολοταχώς για sold-out!!

Στη διάθεση των φίλων του Άρη, που αναμένεται να τα «εξαφανίσουν» τάχιστα, βρίσκονται από χθες τα εισιτήρια του κυριακάτικου αγώνα (19:00) με τον Αστέρα Τρίπολης, τα οποία προσφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένες τιμές, εμφανώς μειωμένες σε σχέση με όλα τα προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης, τα εισιτήρια στις θύρες 1,2,3 και 9 κοστίζουν 5 ευρώ και στη θύρα 7 (επισήμων) 15 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι σε αυτή την αναμέτρηση, δεν θα ισχύσουν οι προσκλήσεις. Τα εισιτήρια διατίθενται καθημερινά από το «ARIS MOBILE» (10:00-14:00 και 17:00-21:00). Το Σάββατο το «ARIS MOBILE» θα λειτουργήσει από τις 9:00 έως τις 15:00, ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Στο μεταξύ ο Super 3 εξέδωσε με τη σειρά του ανακοίνωση στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, καλώντας τον κόσμο να ενισχύσει τον Άρη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καλούμε όλο το λαό της ΑΡΕΙΑΝΑΡΑΣ να κατακλύσει για ακόμα μια φορά το γήπεδο και με την ασταμάτητη φωνή μας να σπρώξουμε την ομάδα μας στη νίκη και τους 3 βαθμούς. Θεωρούμε, ότι είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στην ιστορία του Συλλόγου και είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για να το κερδίσουμε. Πάθος και αφοσίωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και στο τέλος ομάδα και 30.000 λαός αγκαλιασμένοι και νικητές θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας στη γειτονική Ξάνθη, όπου θα οριστικοποιήσουμε το φετινό μας αποκλειστικό στόχο... Υ.Γ Καθαρό μυαλό από όλους... Υ.Γ 1.ΌΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ... ΑΡΗΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-FAMILIA SUPER3».

«Φορτσάρει» ο Χακόμπο!!

Αντίστροφα μετράει πλέον ο Σανθ Χακόμπο για την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, διανύοντας το τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του στην Ισπανία, δηλώνοντας αποφασισμένος να περάσει με επιτυχία όλες τις εξετάσεις στις οποίες θα τον επιβάλλει το ιατρικό τιμ του Δικεφάλου και να κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο εν όψει της νέας χρονιάς.

Μάλιστα, ο Ισπανός πορτιέρο «ανεβάζει» συχνά-πυκνά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτογραφίες από το γυμναστήριο όπου… προετοιμάζεται εντατικά για την επιστροφή του στη δράση, λαμβάνοντας σε καθημερινή βάση πολλά θετικά σχόλια από φίλους του ΠΑΟΚ. πηγή: metrosport.gr

400.000 ευρώ για έργα στην Νέα Μεσήμβρια!!

Η επιστροφή των ανθρώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το Τορίνο ήταν αναμενόμενο να δρομολογήσει εξελίξεις σε ότι αφορά τα προπονητικό κέντρο της ομάδας στην Νέα Μεσήμβρια. Βρύζας, Τσιστιακόφ και Γκοντσάρεβα επέστρεψαν με ιδέες και… τεχνογνωσία τα οποία θα τους χρειαστούν όταν ο ΠΑΟΚ θα κάνει το νέο του προπονητικό κέντρο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάποια από τα πράγματα που είδαν στην Ιταλία δεν μπορούν να εφαρμοστούν και στο προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσήμβριας.
Ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει εκεί και την επόμενη χρονιά και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να δημιουργήσει το δικό του προπονητικό κέντρο στην Θέρμη ή όπου αλλού επιλέξει ο Ιβάν Σαββίδης. Τις επόμενες μέρες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται να ζητήσει προσφορές από τεχνικές εταιρίες για τα βελτιωτικά έργα που θα γίνουν στο προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσήμβριας και θα αφορούν κυρίως δυο πράγματα: την αντικατάσταση των αγωνιστικών χώρων που είναι σε κάκιστη κατάσταση και που για τους υπευθύνους της ΠΑΕ είναι και η βασική αιτία των θλάσεων. Επίσης προτεραιότητα της ΠΑΕ είναι να μπουν και οι ανεμοθραύστες αφού φέτος στην Νέα Μεσήμβρια αρκετές προπονήσεις ματαιώθηκαν εξαιτίας των δυνατών ανέμων. Αυτά είναι τα δυο βασικά έργα που θα αρχίσουν με το τέλος των πλέι οφ και στην ΠΑΕ θέλουν να έχουν ολοκληρωθεί όταν η ομάδα επιστρέψει από τις διακοπές της ή στην χειρότερη περίπτωση από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η επένδυση θα ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.πηγή: metrosport.gr

«Κάνε τον ΠΑΟΚ την Μίλαν του Βορρά»

Ανοικτή επιστολή στον Ιβάν Σαββίδη από τον Δημήτρη Μόκκα. Ο γνωστός δικηγόρος και μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που είναι και παλαιός αθλητής του στίβου του ΠΑΟΚ ενώ έχει διατελέσει και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, καλωσορίζει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ στην ασπρόμαυρη οικογένεια, του ζητά να ασκήσει ανεξάρτητη πολιτική, να βοηθήσει την ομάδα στο να πετύχει τους στόχους της και του επισημαίνει πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ανοικτές δικαστικές εκκρεμότητες με τους Μπατατούδη, Γούμενο. Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μόκκας αναφέρει: Αγαπητέ μου κύριε Σαββίδη, σας καλωσορίζω στην μεγάλη και ιστορική οικογένεια του ΠΑΟΚ. Σας εύχομαι να πραγματοποιήσετε το όνειρο των εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων και θαυμαστών του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και απανταχού της γης ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει η Μίλαν του Βορρά και να κατακτά κάθε 1 ή 2 χρόνια πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας και όχι κάθε 10 ή 20 χρόνια που γινόταν ως τώρα. Σας συνιστώ και σας προτρέπω με την οικονομική δυνατότητα που έχετε να ασκήσετε μια πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ χωρίς επιρροές-εξαρτήσεις, δεσμεύσεις, λυκοφιλίες και παγιδεύσεις από την Αθήνα, γενικά όπως έκαναν επί πολλά χρόνια οι προηγούμενοι πρόεδροι και μεγαλομέτοχοι με την προσκόλληση τους στα άρματα Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού προδίνοντας τους πολλούς και αγνούς ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ.
Με την ευκαιρία αυτή σας γνωστοποιώ ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει τις παρακάτω δικαστικές εκκρεμότητες τις οποίες χειρίσθηκα στο παρελθόν επί δέκα περίπου χρόνια με τους προκατόχους σας Μπατατούδη και Γούμενο και ειδικότερα:
1. Για μεν τον Μπατατούδη εκκρεμεί 10ετής κάθειρξη στο 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ
2. Για δε τον Γούμενο εκκρεμούν οι παρακάτω κακουργηματικές πράξεις:
Α. 631000 ευρώ από ΦΠΑ που δεν απέδωσε στο Δημόσιο τα οποία ιδιοποιήθηκε ζημιώνοντας την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το ποσό αυτό και για την οποία Υπόθεση μηνύθηκε από το Δημόσιο για κακουργηματική υπεξαίρεση που έχει αναβληθεί 7-8 φορές για διάφορους λόγους, από το 2008 κινδυνεύοντας να παραγραφεί και αυτή «εν επιδικία» όπως έγινε και με τον προκάτοχο του Μπατατούδη που ζημίωση την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με 3 εκατομμύρια ευρώ για την κακουργηματική απιστία που μετατράπηκε σε πλημμέλημα και παραγράφηκε μετά 5ετία και
Β. 782.000 ευρώ που πήρε από τα ταμεία του ΠΑΟΚ με μια απλή απόδειξη και με την ένδειξη (επί αποδόσει λογαριασμού) που δεν απέδωσε ποτέ για την οποία υπόθεση είχαμε εισαγγελική παρέμβαση και πόρισμα του ΣΔΟΕ με πρωτοβουλία 28 μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ύστερα από εξώδικη όχληση τους δι εμού. Για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί αγωγή του ΠΑΟΚ και κακουργηματική υπεξαίρεση 782.000 ευρώ που αναβάλλεται συνεχώς για διάφορους λόγους.
Σημείωση: οι έξι αγωνιστικές Σαλπιγγίδη σε μια με διάφορο Νομικό Χαρακτηρισμό της Πράξης από την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό δεν θυμίζει σε τίποτε από το παρελθόν και αποτελεί μια ένδειξη σεβασμού του ΠΑΟΚ εφεξής από τα δικαιοδοτικά όργανα με μόνιμη έδρα την Αθήνα.

Απορρίφθηκε η έφεση του Απόλλωνα!!

Δεύτερη αρνητική απόφαση προέκυψε για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στη δικαστική υπόθεση για την ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με το Βατανιακό. Μετά την δικαίωση σε πρώτο βαθμό, η ομάδα της Κατερίνης δικαιώθηκε και σε δεύτερο, αφού η αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ δέχθηκε τυπικά και απέρριψε κατ΄ ουσία την έφεση των "κοκκινόμαυρων" κατά του κύρους του αγώνα με τον Βατανιακό και τις επόμενες μέρες αναμένεται να γνωστοποιηθεί και το σκεπτικό της απόφασης. Αυτό σημαίνει ότι Απόλλων και Βατανιακός παραμένουν στους βαθμούς που έχουν στο πρωτάθλημα. πηγή: metrosport.gr

«Οι παίκτες του Ηρακλή να πιστέψουν στην άνοδο και να ξεπεράσουν το άγχος»

Ο προπονητής Καβάλας, Γιώργος Μαραντάς, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου μίλησε για τη χθεσινή ισοπαλία της ομάδας του με τον Ηρακλή και αν πιστεύει πως ο Γηραιός μπορεί να καταφέρει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το χθεσινό 0-0 ανάμεσα σε Καβάλα και Ηρακλή:

«Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα πολύ μέτριο παιχνίδι. Ο Ηρακλής είχε μια κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να είναι ουσιαστικός. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής αύξησε την κατοχή, είχε καλές στιγμές και δοκάρια όμως είχε μια φλύαρη υπέροχη, άφησε κενά πίσω και εμείς θα μπορούσαμε με μια καλή πάσα να εκμεταλλευτούμε το κενό στην άμυνα του. Όμως είμαστε μια ένα ομάδα και δεν μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Νομίζω πως ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα».


Για το αν περίμενε διαφορετικό τον Ηρακλή:

«Δεν είδα καμία έκπληξη στον Ηρακλή απλά δεν περίμενα να βγει ο Κιρόφσκι. Περίμενα να γεμίσει η περιοχή η δικιά μας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτό μας βοήθησε να ανταπεξέλθουμε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο Ηρακλής είχε καλό πάσικγκ γκέιμ αλλά έλειπε η ουσία από μπροστά. Δεν υπήρχαν παίκτες να διασπάσουν μια καλά οργανωμένη άμυνα».


Για το αν θα ανέβει ο Ηρακλής:

«Ο Ηρακλής έχει ένα ποιοτικό ρόστερ και παίκτες με ποιότητα και εμπειρία. Έχει τη δυναμική του κόσμου του και πιστεύω πως μπορεί να καταφέρει ακόμη και την απευθείας άνοδο αν βελτιωθεί στην τελική ενέργεια. Οι παίκτες του πρέπει να πιστέψουν πως θα κερδίσουν όλα τα παιχνίδια, μέσα- έξω. Οι παίκτες να ανταπεξέλθουν στην πίεση και να ξεπεράσουν το άγχος που έχουν». πηγή: metrosport.gr

Ξεκαθαρίζει το καθεστώς και ανοίγει ο δρόμος!!

Ένα θέμα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τον Απόλλωνα και που γίνεται και πάλι επίκαιρο, με αφορμή και την επιστροφή της ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ, είναι το γηπεδικό.

Ήταν πολλές οι στιγμές στο παρελθόν που τέθηκε θέμα ολοκλήρωσης του γηπέδου ή κατασκευής της κερκίδας επί της οδού Χηλής, όμως σχεδόν πάντοτε έβρισκε εμπόδια. Ένα από αυτά είναι και η ιδιοκτησία δύο στρεμμάτων που φέρεται πως υπάρχει στην απέναντι κερκίδα επί της οδού Χηλής και που δεν επιτρέπει στον Απόλλωνα να χειριστεί ανεξάρτητα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Για αυτό το λόγο, ο ερασιτέχνης προχώρησε σε δικαστική διαμάχη με το φερόμενο ως ιδιοκτήτη, με στόχο να αποδείξει πως βάσει χρησικτησίας του ανήκει όλη η έκταση και πως μπορεί να προχωρήσει στην πλήρη αξιοποίησή της και ολοκλήρωση του γηπέδου. Η δικάσιμος, μετά από αρκετές αναβολές, έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη 19 Απριλίου και το αποτέλεσμά της θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις εξελίξεις. «Ο ερασιτέχνης κάνει ενέργειες για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να μπορέσουμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε το γήπεδό μας όπως το ονειρευόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Παναγιώτης Χατζηανδρέας στο «Μ».

Πλήρης στη Λευκάδα

Στα αγωνιστικά και εν όψει του αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα, ο Ανδρέας Παντζιαράς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένου και του Γιώργου Λαζαρίδη, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε. Οπότε οι «κοκκινόμαυροι» θα ταξιδέψουν πλήρεις στα Επτάνησα και έτοιμοι για να επιστρέψουν στις νίκες, μετά από δύο ισόπαλα αποτελέσματα, κόντρα σε Εθνικό Σιδηροκάστρου και Αιγινιακό. Ο Απόλλων αν νικήσει στα δύο επόμενα παιχνίδια με Τηλυκράτη και Αναγέννηση Καρδίτσας, θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Σήμερα πιθανότατα η απόφαση

Εντωμεταξύ, μετά την εκδίκαση της περασμένης εβδομάδας, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ για την έφεση που κατέθεσε η ΠΑΕ Απόλλων κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωσε το Βατανιακό για την ένσταση που είχαν καταθέσει οι «κοκκινόμαυροι». Εφόσον δικαιωθεί ο Απόλλων, τότε θα πάρει τους βαθμούς και θα ανεβάσει και πάλι στους τέσσερις τη διαφορά από την Καρδίτσα, ειδάλλως η διαφορά θα μείνει στον έναν.

* Ο πρόεδρος, το διοικητικό συμβούλιο, το ποδοσφαιρικό τμήμα (τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές) και το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ Απόλλων με ανακοίνωση εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον Γιάννη Τσαρσιταλίδη για τον θάνατο της μητέρας του.
πηγή: metrosport.gr

Ανανεώνει ο Βεράτι!!

Οι καλές εμφανίσεις του Βεράτι αναμένεται να επιβραβευτούν πολύ σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από το Παρίσι, με ένα νέο συμβόλαιο, το οποίο είναι έτοιμη να του προσφέρει η διοίκηση του συλλόγου. Στο συμβόλαιο αυτό θα υπάρξει, εκτός από τη χρονική επιμήκυνση, αύξηση στις ετήσιες αποδοχές του Βεράτι. πηγή: metrosport.gr

Γιολ: «Δεν θα ήθελα να δω τον Καραγκούνη να φεύγει»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Μάρτιν Γιολ για τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο προπονητής της Φούλαμ όπως τόνισε επιθυμεί να μείνει ο Καραγκούνης και την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Δεν θα πάει σε μία άλλη ομάδα για πέντε ή έξι εκατομμύρια λίρες. Από την άλλη όμως και να μπορούσε να γίνει αυτό, δε θα ήθελα να τον δω να πηγαίνει σε άλλη ομάδα. Είναι χαρούμενος εδώ» πηγή: metrosport.gr

«Ανυπομονούμε για την 7η Μαΐου»

Δύο μεγάλες δόξες του μπάσκετ του Άρη μίλησαν για την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη στην οποία φυσικά και θα παρευρεθούν. Μιχάλης Ρωμανίδης και Βασίλης Λυπηρίδης σχολίασαν τις εποχές που αγωνίζονταν με την κίτρινη φανέλα και αναφέρθηκαν στον μεγάλο «Νικ» που θα τιμηθεί στις 7 Μαΐου από την ΚΑΕ Άρης.
Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν:

Μιχάλης Ρωμανίδης:

«Δε θα μπορούσα να λείψω από αυτό το παιχνίδι. Το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία. Θα τιμηθεί ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας και είναι μεγάλη μας χαρά που θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί.

Εγώ με το Νίκο μέναμε μαζί στο δωμάτιο είτε στον Άρη είτε στην Εθνική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Περάσαμε πολλές χάρες και λύπες αλλά κυρίως χαρές. Όλες αυτές οι στιγμές έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό μου. Τα περισσότερα παιχνίδια είχαν πολλές συγκινήσεις ειδικά εκείνα τα παιχνίδια με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και τα περιμέναμε όλοι.

Ο Γκάλης από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα κατάλαβα πως έχει ιδιαίτερα χαρίσματα. Το ταλέντο του και η δουλειά που έκανε μόνος του μας βοήθησε στο να γίνουμε επαγγελματίες και να δουλεύουμε. Αυτά τον βοήθησαν να φτάσει στο επίπεδο που έφτασε. Δούλευε πολύ σκληρά ακόμη και όταν η ομάδα δεν είχε προπόνηση».

Βασίλης Λυπηρίδης

«Είναι μεγάλο κομμάτι για την ιστορία της πόλης. Όλα αυτά τα χρόνια με την πίεση και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι όλα πιεσμένα στο μυαλό μου και η μνήμες μου έχουν αλλοιωθεί. Όμως θα σας πω πως σε αντίθεση με την εικόνα που έχουν πολλοί για τον Γκάλη, είναι ένας άνθρωπος που έχει πολύ χιούμορ και πάντα έκανε πλάκες είτε στα ταξίδια είτε στο ξενοδοχείο και αυτό βοηθούσε να φύγει η πίεση.

Ο Γκάλης ήταν αθλητής που τραβούσε και τους υπόλοιπους. Πάντα ήταν πρώτος στις προπονήσεις και βοηθούσε όλους να πάνε μια κατηγορία παραπάνω. Προσπαθούσε να γίνει συνεχώς καλύτερος».πηγή: metrosport.gr

Εγγυήσεις σε Πελεκάνο- Βεργίνη!!

Οι Πελεκάνος και Βεργίνης, στους οποίους οφείλεται ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, διαμήνυσαν χθες στους διοικούντες της ΚΑΕ πως αν δε διευθετηθεί το θέμα τους μέχρι και σήμερα θα αποχωρήσουν από το σύλλογο.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΠΑΕ και ο Λευτέρης Αρβανίτης εγγυήθηκαν στους δύο παίκτες πως θα πάρουν άμεσα ένα μέρος του ποσού που τους οφείλεται και το θέμα θα λυθεί.

Μένει να δούμε σήμερα αν θα βρεθεί η λύση στο πρόβλημα και οι δύο πλευρές συνεχίσουν κανονικά τη συνεργασία τους ή αν οι Πελεκάνος και Βεργίνης αποτελέσουν παρελθόν από τους κίτρινους.πηγή: metrosport.gr

Επέστρεψε στη Mercentes ο Σουμάχερ!!

Μπορεί ο Μίκαελ Σουμάχερ να έχει αποσυρθεί από τα γκριντ της Formula 1, ωστόσο δύσκολα μπορεί να εγκαταλείψει την ενασχόλησή του με τα αυτοκίνητα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Γερμανός πρώην πιλότος δέχτηκε την πρόταση της Mercedes να δουλέψει στην ανάπτυξη των συστημάτων ασφάλειας στα αυτοκίνητα, όπως και στην προώθηση μέτρων για ασφαλή οδήγηση.

«Το μέλλον με απασχολεί περισσότερο από το παρελθόν και το παρόν. Κατά τη διάρκεια δικών μου χρόνων στο πρωτάθλημα στη Formula 1 ποτέ δεν επαναπαύτηκα, πάντα έπρεπε να προσπαθείς να βελτιώνεσαι. Αρκετά συχνά ήμουν ήσυχος και είχα τη βοήθεια όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών που είχα στο μονοθέσιο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είμαι υποστηρικτής των τεχνολογικών συστημάτων σε συμβατικά και αγωνιστικά αυτοκίνητα», ήταν τα λόγια του επτά φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή. πηγή: metrosport.gr