Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ορφανός: «Μόνο ο Σαββίδης μπορεί να εκμεταλλευτεί μια ρύθμιση για τα χρέη»

 
Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ μέσω μιας ρύθμισης να εξοφλήσει τα χρέη του προς το Δημόσιο.


Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ μέσω μιας ρύθμισης να εξοφλήσει τα χρέη του προς το Δημόσιο:

«Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που θα πάρουν στις πλάτες τους αυτά τα φορτία. Είναι φανερό ότι από την πλευρά του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή υπάρχει και η δυναμική και το «πρόσωπο» που μπορεί να προχωρήσει. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως η λύση θα είναι συνολική δε θα αφορά ένα σωματείο.

Θα υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις. Να ρυθμίζονται τα χρέη μέχρι μια ημερομηνία, τον αριθμό των δόσεων, τι θα γίνει αν κάποιος δεν πληρώσει και στο τέλος μπαίνει η παράμετρος για εκείνος που αποφασίζει να τα πληρώσει όλα και πως θα τον αντιμετωπίσει η Πολιτεία. Αυτή είναι η γενική κατεύθυνση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη συζήτηση».


Για το αν αυτή η ρύθμιση μπορεί να εκμεταλλευτεί μόνο από τον Ιβάν Σαββίδη καθώς οι υπόλοιπες ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα:

«Τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων είναι γνωστά, αυτό είναι και το βαθύτατο πρόβλημα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι συνθήκες δεν είναι εύκολες αλλά δεν γίνεται να γίνουν και 300 οι δόσεις, ώστε να μπορεί η κάθε ομάδα να ανταποκριθεί».


Για το θέμα των επιχορηγήσεων στις ομοσπονδίες:

«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο οι βασικές δομές του ελληνικού αθλητισμού να χρηματοδοτούνται από την ελληνική Πολιτεία. Έχουμε αφαιρέσει τόσα από την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη και ίσος από τα λίγα που του έχει μείνει είναι ο αθλητισμός. Θα πρέπει η Πολιτεία να αναζητήσει λύσεις η ίδια οι οποίες θα βοηθήσουν».

Για την ΕΕΑ τόνισε:

«Η ΕΕΑ δεν υποκαθιστά σε τίποτα την ΕΠΟ. Η ΕΠΟ έχει τις δικές τις αρμοδιότητες από το δικό της καταστατικό αλλά και της FIFA-UEFA και εφαρμόζει όσα πρέπει να εφαρμόσει. Η ΕΕΑ έγινε για να ελέγχει η Πολιτεία από τη δική της πλευρά την επαγγελματική δράση των αθλητικών ανώνυμων εταιριών. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα».
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: