Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Διαμαντίδης: «Για πάντα στον Παναθηναϊκό»

Την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και μετά το καλοκαίρι επανέλαβε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο «3D» μίλησε για την σειρά με την Μπαρτσελόνα και την μετά «Ζοτς» εποχή!

Διαμαντίδης: «Για πάντα στον Παναθηναϊκό»
Αιώνια πιστός, δεν γίνεται αλλιώς.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε σε ισπανική εφημερίδα και μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως θέλει να μείνει για πάντα στον Παναθηναϊκό, ανανεώνοντας ουσιαστικά το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι.

Ο αρχηγός του τριφυλλιού δεν θέλησε να σχολιάσει την διαιτησία του πρώτου ματς με την Μπαρτσελόνα, ενώ έδωσε σύνθημα για το break, διαφορετικά τα πράγματα θα γίνουν… σκούρα.

«Σίγουρα ήταν δύσκολη η μετάβαση, όμως πλέον προσαρμοζόμαστε και παρουσιάζουμε καλύτερο πρόσωπο», ανέφερε ο «Μήτσος» για την μετά Ομπραντόβιτς εποχή στο τριφύλλι.

Αναλυτικά, όσα είπε στην «La Vanguardia»:

Είχες μια πάρα πολύ καλή παρουσία στον πρώτο αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, κάνοντας σχεδόν τα πάντα…

«Το πιο σημαντικό δεν είναι το φύλλο της στατιστικής και οι αριθμοί. Οι αριθμοί που μετράνε είναι αυτοί που υποδεικνύουν το τελικό σκορ μιας αναμέτρησης. Αυτό που μετράει είναι η νίκη της ομάδας και αυτό που θέλεις είναι να έχεις μια καλή συμμετοχή, ώστε να βοηθήσεις την ομάδα σου, αλλά αν αυτό δεν μετουσιωθεί σε νίκη, δεν έχει και σημασία. Δυστυχώς για εμάς, στον πρώτο αγώνα με την Μπαρτσελόνα χάσαμε. Προσωπικά μπορεί να λέτε για τους αριθμούς που είχα, αλλά εγώ δεν θεωρώ ότι πραγματοποίησα καλή εμφάνιση, Μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Το παιχνίδι αυτό όμως έχει τελειώσει, οπότε κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Επιμένοντας λίγο στο στατιστικό του αγώνα, βλέπουμε ότι η Μπαρτσελόνα πήρε μεγαλύτερη βοήθεια από τον πάγκο της. Πιστεύεις ότι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο;

«Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα του πάγκου.. Σίγουρα σε τέτοιους αγώνες έχει σημασία κάθε λεπτομέρεια, κάθε βοήθεια. Αυτό που στον κόσμο φαίνεται μικρό και ασήμαντο, για εμάς είναι σημαντικό, ειδικά όταν μιλάμε για αγώνες υψηλού επιπέδου. Η Μπαρτσελόνα είναι μια πολύ καλή ομάδα, εξαιρετικά δομημένη, με εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλό προπονητή και ξέρει τι θέλει στο γήπεδο κάθε στιγμή. Για να νικήσεις την Μπαρτσελόνα πρέπει να κάνεις τα πάντα σωστά. Εμείς κάναμε κάποια πράγματα σωστά, αλλά δυστυχώς από ότι φάνηκε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί όσο θα έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη. Όπως έχω πει στόχος είναι να βελτιωνόμαστε και θεωρούμε ότι αύριο θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι».

Για το θέμα της διαιτησίας για το οποίο έγινε κουβέντα και από τις δύο ομάδες;

«Δεν είναι δικό μου το θέμα της διαιτησίας. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αρμόδιοι και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Αυτοί που πρέπει πιστεύω ότι είδαν τον αγώνα και ξέρουν τι πρέπει να γίνει».

Πόσο δύσκολο θα είναι για εσάς αν η Μπαρτσελόνα κάνει το 2-0;

«Σίγουρα θα είναι δύσκολα αν η Μπαρτσελόνα κάνει το 2-0. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Από εκεί και πέρα η σειρά πηγαίνει την έδρα μας και εκεί θα είναι διαφορετικοί. Αλλά σε ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα αυτό μπορεί να παίξει και μικρό ρόλο. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα. Σίγουρα θέλουμε να νικήσουμε, γιατί το 2-0 θα μας φέρει σε δυσκολότερη θέση για τη συνέχεια».

Ο Ομπράντοβιτς ήταν στον Παναθηναϊκό για 13 χρόνια. Πόσο δύσκολη ήταν η μετάβαση το καλοκαίρι σε μια άλλη εποχή;

«Ήταν σίγουρα δύσκολη η μετάβαση σε μια διαφορετική εποχή το καλοκαίρι που πέρασε για όλη την ομάδα, για όλο το σύλλογο. Η ομάδα λειτουργούσε με έναν προπονητή για χρόνια, είχε τη δική του φιλοσοφία και μετά τη φυγή του έπρεπε να προσαρμοστούμε σε μια νέα κατάσταση. Χρειάστηκε χρόνο όπως καθετί καινούριο. Προσαρμοζόμαστε όμως και σίγουρα παρουσιάζουμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο αυτή τη στιγμή σε σχέση με την αρχή της χρονιάς».

Έχεις αναδειχθεί κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκας ξανά και ξανά… Είναι το κομμάτι του παιχνιδιού που σ’ αρέσει περισσότερο;

«Όχι… (γελάει) Το κομμάτι της άμυνας δεν είναι το καλύτερο για μένα…. Αλλά σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Για να κατακτήσεις τίτλους η καλή άμυνα είναι αυτή που σε βοηθά, γιατί είναι εκεί και στην κακή σου επιθετικά μέρα. Μπορείς να κρατήσεις ένα παιχνίδι και να διεκδικήσεις τη νίκη. Αλλά η άμυνα δεν είναι ατομικό θέμα. Είναι ομαδικό. Κι επειδή με ρωτήσατε για τους τίτλους που έχω πάρει ως καλύτερος αμυντικός, να σας πω ότι η δουλειά ανήκει σε όλη την ομάδα. Αν δεν υπήρχε η βοήθεια όλων των συμπαικτών μου δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω σε αυτόν τον τίτλο μόνος μου».

Θα ήθελες να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι και μετά τη λήξη του συμβολαίου σου;

«Εννοείται πως θέλω να συνεχίσω να παίζω… Αυτό που εύχομαι είναι να είμαι υγιής και να συνεχίσω να παίζω στον Παναθηναϊκό».

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να πετύχεις ακόμη;

«Δόξα τον Θεό έχω κερδίσει πολλούς τίτλους, έχω βιώσει χαρές, λιγότερες λύπες όλα αυτά τα χρόνια. Νιώθω ευλογημένος γιατί πολύ περισσότερες είναι οι χαρές που έζησα… Γνώρισα συμπαίκτες υψηλού επιπέδου, έκανα φίλους, συνεργάστηκα με καλούς προπονητής… Δεν χρειάζεται να πω πόσο ευλογημένος νιώθω…»

Γιατί δεν επιχείρησες ποτέ να αγωνιστείς στο ΝΒΑ;

«Για το ΝΒΑ το έχω ξαναπεί… Ποτέ δεν δέχθηκα επίσημη πρόταση από κάποια ομάδα του ΝΒΑ, αλλά και να είχα δεχθεί δεν θεωρώ ότι το δικό μου στυλ παιχνιδιού ταιριάζει στον τρόπο που παίζουν εκεί».

Ωστόσο στο Παγκόσμιο του 2006 νικήσατε μια ομάδα από αστέρες του ΝΒΑ… Είναι η καλύτερη ανάμνησή σου από την Εθνική Ομάδα;

«Ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2006 ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές που έχω βιώσει ως παίκτης. Είναι μεγάλη τιμή να αγωνίζεσαι με την Εθνική Ομάδα και να φτάνεις σε μία νίκη ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που αποτελείται από τους μεγαλύτερους παίκτες του κόσμου. Δυστυχώς όμως στον τελικό ηττηθήκαμε από την Ισπανία και νομίζω ότι μας έμεινε μια τεράστια πίκρα. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, πήραμε μια τεράστια νίκη, αλλά δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε αυτή την επιτυχία. Πήγαμε στον τελικό και «ξεφουσκώσαμε» και χάσαμε εύκολα. Όταν κάθεσαι και το σκέφτεσαι με πιο καθαρό μυαλό, βλέπεις πόσο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε. Η Ισπανία φυσικά είναι πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει καθώς πρωταγωνιστεί χρόνια. Αλλά εμείς δεν ήμασταν από την αρχή στο πνεύμα του αγώνα στον τελικό».

Μετά το Παγκόσμιο του 2010 αποφάσισες να αφήσεις την Εθνική Ομάδα… Θα ξαναγύριζες;

«Όχι… Δεν θα ξαναπαίξω στην Εθνική Ομάδα. Είμαι 33 χρονών και νομίζω ότι πλέον δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στο ίδιο επίπεδο παίζοντας καλοκαίρι-χειμώνα. Το σώμα μου δεν είναι ικανό να κάνει και τα δύο χωρίς κάποια ξεκούραση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: