Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κατσικάρης: «Ο Κώστας είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση για τους Μπιλμπαϊνούς»


Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Μπιλμπάο, Φώτης Κατσικάρης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του στο Euro Cup και για τις καλές στιγμές που ζει στο Μπιλμπάο.

Για την επιτυχία του στο Euro Cup:

«Η επιτυχία ήρθε μετά από πάρα πολύ σκληρή δουλειά και μετά από μια δύσκολη αγωνιστική περίοδο, ειδικά με τον τρόπο που φτάσαμε στους 16. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας το είχαμε σαν στόχο, με υπομονή και προσπάθεια να φτάναμε στον τελικό».

Για τις στιγμές που ζει στο Μπιλμπάο:

«Η ομάδα μπάσκετ της Μπιλμπάο τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πολλές χαρές στον κόσμο της και το μόνο που λείπει είναι ένας τίτλος, ο οποίος αν είναι και Ευρωπαϊκός θα είναι ότι καλύτερο. Οι οπαδοί ζούνε πολύ έντονα τις στιγμές αυτές και ταξιδεύουν με οποιονδήποτε τρόπο, προκειμένου να είναι κοντά στην ομάδα μια τέτοια στιγμή. Είναι γνωστό πως η Μπιλμπάο έχει μια από τις πιο… δυνατές έδρες στην Ευρώπη και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τον τελικό του Σαββάτου.»

Για το αν ενόχλησε τους οπαδούς, η κίνηση του Βασιλειάδη να βγάλει την φανέλα της Μπιλμπάο και να πανηγυρίσει με αυτή του ΠΑΟΚ:

«Ο Κώστας είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση για τους Μπιλμπαϊνούς, γιατί τους έχει κερδίσει πρώτα σαν άνθρωπος και μετά με τον τρόπο που παθιάζεται όταν αγωνίζεται. Μπήκε κατευθείαν στα γονίδιά τους και νομίζω πως αυτό είναι που τους κέρδισε. Οπότε ότι και να κάνει ο Κώστας δεν πρόκειται ν? ακούσει τίποτα από τον κόσμο της Μπιλμπάο.»

Για την εκδήλωση που ετοιμάζει ο Άρης για τον Γκάλη και τι σημαίνει για το Ελληνικό μπάσκετ:

«Ο Νίκος άλλαξε το Ελληνικό μπάσκετ και χρωστάμε όλοι πάρα πολλά σε αυτόν, γιατί το έκανε γνωστό και στην Ευρώπη. Στην Ισπανία υπάρχει πολύς κόσμος που γνώρισε τον Άρη πρώτα, λόγω τις τότε μονομαχίες του με την Μπαρτσελόνα στο Final 4. O Νίκος ήταν πάρα πολύ ξεχωριστός σαν παίκτης και μόνο θαυμασμός υπάρχει προς το πρόσωπό του. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο.»

Για το αν υπάρχει λόγος για έναν άνθρωπο σαν αυτόν να επιστρέψει στην Ελλάδα:

«Κάθε επαγγελματίας βάζει στόχους και προσπαθεί να τους πετύχει. Εγώ έχω την τύχη να βρίσκομαι στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης αλλά και να είμαι ομοσπονδιακός προπονητής μιας τεράστιας χώρας όπως είναι η Ρωσία. Την Ελλάδα την αγαπάω αλλά αυτή τη στιγμή στο επαγγελματικό κομμάτι έχω την δυνατότητα να βρίσκομαι κάτω από πολύ καλές συνθήκες και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο, ώστε να συνεχίσω εδώ που είμαι.»πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: