Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αρχή, Μέσι και τέλος!!

Όλα γύρω του γυρίζουν! Μόλις το πράγμα στράβωσε απ’ την Παρί, ο Μέσι μπήκε αλλαγή και περνώντας… όποιον βρήκε μπροστά του (πριν φτιάξει το 1-1 για τον Πέδρο) πέρασε και την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά!

Αρχή, Μέσι και τέλος!

Μέσα σε 52 λεπτά αγώνα η Μπαρτσελόνα δεν είχε καταφέρει να σκοράρει, ούτε καν να δημιουργήσει μια καλή φάση για γκολ. Μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 50ο λεπτό από την Παρί Σεν Ζερμέν, με σκόρερ τον Παστόρε.

Όλα αυτά μέχρι να μπει ο Μέσι!

Ο Αργεντινός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 62' και με μια από τις γνωστές του «μπούκες» εννιά λεπτά αργότερα, έφτιαξε τις προϋποθέσεις ώστε ο Πέδρο να ισοφαρίσει και με το 1-1 να δώσει στους Καταλανούς την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


Πώς έπαιξαν…


Η Μπαρτσελόνα είχε τον Μέσι στην αποστολή της αλλά ο Αργεντινός έμεινε στον πάγκο, με σκοπό να περάσει στον αγωνιστικό χώρο εάν χρειαστεί. Ο Αντριάνο ήταν βασικός, και μάλιστα σε θέση κεντρικού αμυντικού, για να καλύψει τις απουσίες των τραυματιών Πουγιόλ και Μασεράνο.

Από την άλλη πλευρά η Παρί Σεν Ζερμέν στην 11αδα της είχε τον Βεράτι, στη θέση του τιμωρημένου Ματουιντί. Ο Μπέκαμ –αυτή την φορά- δεν ήταν βασικός, αλλά στον πάγκο… Αντί του Άγγλου άσου αγωνίστηκε ο Μότα.

Το παιχνίδι…


Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το παιχνίδι με πρόθεση να πιέσει, να επιβάλλει τον ρυθμό της και να σκοράρει… Υπολόγισε όμως χωρίς τον Κάρλο Αντσελότι! Ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν είχε στήσει πολύ καλά την ομάδα του. Ο Βεράτι γινόταν ο πέμπτος αμυντικός όταν η Μπαρτσελόνα ήταν στην επίθεση, με τους άλλους μέσους να δημιουργούν μπροστά από τους αμυντικούς της γαλλικής ομάδας την πρώτη ζώνη άμυνας. Με τον τρόπο αυτό, ο Αντσελότι κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Σιριγκού με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να μην μπορούν να περάσουν πάσες στην μεγάλη περιοχή.

Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός ότι η καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήταν μια εκτέλεση φάουλ του Ινιέστα στα πρώτα λεπτά, στο οποίο η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία της Παρί. Η Παρί δεν κλείστηκε ποτέ στην άμυνα. Μάλιστα, ήταν και αυτή που δημιούργησε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες… Η κορυφαία στιγμή του πρώτου 45λεπτού έγινε στο 26ο λεπτό. Ο Ιμπραϊμοβιτς αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε πολύ όμορφα τη μπάλα στον Λαβέτσι. Εκείνος δυσκολεύτηκε αλλά έπιασε στην κίνηση το σουτ, αλλά ο Βαλντές έδιωξε δύσκολα με τα πόδια.

Καμία αλλαγή από τους δύο προπονητές και καμία διαφοροποίηση και στην εικόνα του αγώνα στο δεύτερο. Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να πιέσει αλλά ήταν φανερό ότι δεν είχε τον τρόπο να «σπάσει» την άμυνα της Παρί. Έτσι σε μια από τις αντεπιθέσεις που έβγαλε η γαλλική ομάδα σκόραρε… Ήταν το 50ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ιμπραϊμοβιτς πέρασε υπέροχα τη μπάλα στον Παστόρε ο οποίος πέρασε στην μεγάλη περιοχή του Βαλντές και άνοιξε το σκορ…

Η αντίδραση του Βιλανόβα ήταν άμεση… Σήκωσε τον Μέσι για ζέσταμα. Ο Αργεντινός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 71ο λεπτό. Τα αποτελέσματα της εισόδου του έγιναν άμεσα εμφανή στον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε η Μπαρτσελόνα. Συνέχισε να πιέζει, αλλά πλέον υπήρχε μια μεγάλη διαφορά, η οποία και έγινε αντιληπτή στο 70ο λεπτό.

Ο Μέσι με ατομική ενέργεια τράβηξε πάνω του τρεις αμυντικούς, έβγαλε την πάσα στην καρδιά της περιοχής στον Βίγια… Εκείνος πάτησε την μπάλα στον Πέδρο, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής εκμεταλλεύθηκε την πολύ καλή οπτική γωνία που είχε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Αντριάνο (62’ Μπαρτρά), Φάμπρεγας (62’ Μέσι), Τσάβι, Μπουσκέτς, Βίγια (84’ Σονγκ), Πέδρο.

Παρί Σ.Ζ (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξγουελ, Ζαλέ (88’ Φαν Ντερ Βίελ), Βεράτι (83’ Μπέκαμ), Παστόρε, Μότα, Μόουρα, Λαβέτσι (81’ Γκαμέιρο), Ιμπραϊμοβιτς. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: