Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

«Και μόνο λόγω ονόματος, φαβορί ο ΠΑΟΚ»

Την πίστη που υπάρχει στις τάξεις του ΠΑΟΚ για κατάκτηση του Κυπέλλου και της πρωτιάς στα πλέι οφ μετέφερε ο Μάκης Αγγελίνας.

«Και μόνο λόγω ονόματος, φαβορί ο ΠΑΟΚ»
Σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους του, εμφανίστηκε ο Μάκης Αγγελίνας, μιλώντας στη σημερινή (11/4) Media Day.

«Είμαστε σε αρκετά καλό βαθμό για να μπούμε στα δύσκολα παιχνίδια», τόνισε ο εκ των συνεργατών του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία του "Δικέφαλου του Βορρά", ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τον μεγάλο αντίπαλο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (κοντράρονται στα ημιτελικά), Αστέρα Τρίπολης, ανέφερε:

«Ούτως ή άλλως ο ΠΑΟΚ λόγω ονόματος είναι φαβορί. Υπάρχει μια ομάδα πολύ ισορροπημένη εδώ και 2-3 χρόνια και θα έχουμε να την αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι είμαστε καλά και πιστεύω ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και σε αυτόν τον τίτλο».

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για την πορεία της ομάδας ως τώρα: «Από την αρχή έχουμε βάλει ένα σκοπό να φτιάξουμε μια ομάδα τόσο καλή για εμάς που θα μπορεί να πετύχει. Πρέπει να βελτιώνουμε πράγματα στον επιθετικό τομέα, στον αμυντικό τα οποία κατά την άποψή μας και κατά την άποψη του προπονητή έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Έχει βελτιωθεί πολύ η αμυντική λειτουργία. Έχει βελτιωθεί σημαντικά, το κομμάτι των προσωπικών ενεργειών που χρειαζόμασταν. Αυτά είναι πολύ σημαντικά για την ομάδα που θέλουμε να φτιάξουμε, δεδομένου ότι θέλουμε την κυριαρχία στο παιχνίδι».

Για την προσθήκη έμπειρων παικτών: «Το να έρθει κάποιος έμπειρος παίκτης ανάμεσα σε νέους είναι πολύ σημαντικό. Δίνει την αυτοπεποίθηση και στα νέα παιδιά για το κάτι παραπάνω. Είμαστε σε αρκετά καλό βαθμό για να μπούμε στα δύσκολα παιχνίδια».

Για το γεγονός ότι η ομάδα έχασε για τελευταία φορά πριν 2,5 μήνες: «Το ότι η ομάδα αγνοεί την ήττα μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Μέσα από τα παιχνίδια, το πως εξελίσσονται την κατοχή, τις ευκαιρίες και τις λίγες φάσεις που δεχόμαστε, φαίνεται ότι είμαστε σε καλό σημείο. Αυτό βέβαια θα το δείξουν τα αποτελέσματα αλλά πιστεύω πως είμαστε καλά».

Για τον τίτλο του φαβορί που δίνεται στον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο. Ούτως ή άλλως ο ΠΑΟΚ λόγω ονόματος είναι φαβορί. Υπάρχει μια ομάδα πολύ ισορροπημένη εδώ και 2-3 χρόνια και θα έχουμε να την αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ ότι είμαστε καλά και πιστεύω ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και σε αυτόν τον τίτλο».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές την Κυριακή: «Οι παίκτες που έχουμε, είτε είναι βασικοί είτε έρχονται από τον πάγκο τους πιστεύουμε το ίδιο. Σίγουρα υπάρχει κάτι στο μυαλό του Γιώργου που θα το αποφασίσει ως την αυριανή προπόνηση. Εχουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα,. Είναι πολύ σημαντικό να μπούμε στα πλέι οφ με τέσσερις πόντους διαφορά από τον πέμπτο. Το κύπελλο είναι και αυτό πολύ σημαντικό. Έχει ο Γιώργος (Δώνης) κάποιες σκέψεις για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για τη σημασία του VIS Track: « Ένας παίκτης που θεωρεί ότι τα δίνει όλα στην προπόνηση, αν εσύ πας και του δείξεις τα στοιχεία που βγαίνουν από το σύστημα και θέλει κάτι παραπάνω ο ίδιος θα θελήσει να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω. Επειδή το βάλαμε στο τέλος το πρωταθλήματος δεν είναι εύκολο να δούμε άμεσα αποτελέσματα αλλά από τη νέα χρονιά πιστεύω θα δούμε αυτό που θέλουμε».

Για τους τραυματισμούς και τα γήπεδα της Νέας Μεσήμβριας: «Είναι ένας συνδυασμός όλων για τον τραυματισμό. Το καλό γήπεδο βοηθάει σε πολλούς τομείς. Νομίζω ότι πρέπει να το σταματήσουμε κάποια στιγμή. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν τραυματισμοί. Το παλεύουμε και πιστεύω θα τη βρούμε τη λύση. Τώρα υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε».

Για τους δανεικούς: «Κάποιοι έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο κάποιοι άλλοι θέλουν λίγο χρόνο. Δεν απέχουν πολύ από το να μπορούν να αντεπεξέλθουν».

Για το αν υπάρχει ικανοποίηση από το επίπεδο που είναι η ομάδα αυτή τη στιγμή: «Είναι στοιχεία που τα βλέπουμε τώρα συν κάποια πράγματα που περιμένουμε να μπουν στα πιο δύσκολα παιχνίδια. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Για τις αντιδράσεις των παικτών και τις κάρτες: «Έχουμε βελτιωθεί πολύ σε αυτό το κομμάτι. Όταν ένας παίκτης παίζει στον αγωνιστικό χώρο και έχει και την ιδιοσυγκρασία του έτσι, θα υπάρξει η στιγμή που θα ξεφύγει. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Λόρενς, με αυθόρμητο χαρακτήρα και ο ίδιος το έχει βελτιώσει πολύ αυτό. Ανέφερα τον Λόρενς επειδή μου είπατε συγκεκριμένα για αυτόν. Νομίζω το ελέγχουμε αυτό το θέμα».

Για τον Λίνο: «Του βγάζω το καπέλο. Δεν έχει χάσει προπόνηση, στα παιχνίδια δίνει ότι δεν έχει και δεν έχει και μάλιστα με καλή απόδοση. Μακάρι να τελειώσει η χρονιά χωρίς προβλήματα. Είναι άξιος συγχαρητηρίων».

Για την εικόνα, την απόδοση και την επίτευξη των στόχων: «Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σταθεροί και προς ανοδική πορεία στην απόδοσή μας. Να βγάζουμε αυτό που θέλουμε και κάτι παραπάνω. Να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και να φτάσουμε στον τελικό. Και η δεύτερη θέση και η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρουμε σαν στόχους».

Για το αν σκέφτεται ένα γεμάτο ΟΑΚΑ από φίλους του ΠΑΟΚ στον τελικό: «Θα πω ψέματα αν πω ότι δεν το έχω σκεφτεί. Το ονειρευόμαστε και μακάρι να γίνει».

Για την πίεση που βιώνει ο Δώνης στον ΠΑΟΚ: «Δεν το έχει βιώσει σε τέτοια ένταση. Δε γίνεται να μην ακούς, αλλά προσπαθούμε να προσπερνάμε κάποια πράγματα. Προσπαθούμε να πετύχουμε σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Πιστεύω το έχουμε καταφέρει ως ένας σημείο. Ούτε να πανικοβληθούμε ούτε να φτάσουμε απέναντι. Μαθήματα είναι αυτά πιστεύω θα μας βγουν στην πορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: