Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Οι «Κυρίες» να περάσουν έξω...!!

Για δεύτερη φορά η Μπάγερν Μονάχου αποδείχθηκε αγενής με την Γιουβέντους! Οι Βαυαροί πανηγύρισαν ακόμη μια νίκη, πάλι, με 2-0 και πέταξαν εκτός ημιτελικών Τσάμπιονς Λιγκ την «Μεγάλη Κυρία».

Οι «Κυρίες» να περάσουν έξω...
Στις «Κυρίες» φέρονται με τρόπους!

Η Μπάγερν Μονάχου όμως δεν τήρησε τον κανόνα.

Και μάλιστα για δεύτερη φορά!

Οι Βαυαροί δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης, επικράτησαν (ξανά) 2-0 της «Μεγάλης Κυρίας» και της έκλεισαν τον δρόμο, την ώρα που οι ίδιοι συνεχίζουν την προέλασή τους (και) στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάντζουκιτς (64’) και Πιζάρο (90’) οι δύο σκόρερ των Γερμανών.

Το ματς


Η Γιουβέντους μπήκε στον αγώνα με διάθεση να επιτεθεί, να πρεσάρει, να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ. Όμως δεν έφτανε εύκολα στην περιοχή της Μπάγερν, η οποία –με την σειρά της- ήταν κάτι παραπάνω από επικίνδυνη με τους Ριμπερί και Ρομπέν στα πλάγια σαν… διαόλους! Από τον Γάλλο προέκυψε και η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, όταν έκανε το γύρισμα, όμως από κοντά ο Μάντζουκιτς δεν μπόρεσε να πλασάρει. Η κατοχή συνέχισε να είναι υπέρ των Ιταλών, όμως το πλάνο επίθεσής τους δεν έβγαζε αποτελέσματα.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στα μισά του πρώτου μέρους για την πρώτη στιγμή της «Μεγάλης Κυρίας», που προήλθε από εκτέλεση φάουλ, όμως ο Νόιερ απέκρουσε εντυπωσιακά το χτύπημα του Πίρλο. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές συνεργασίες, όμως υστερούσαν στην τελική πάσα, όπως αυτή που προσπάθησε να βγάλει ο Πογκμπά, όμως κάνεις δεν βρέθηκε στην τροχιά της μπάλας. Από την άλλη, οι Βαυαροί ήταν –λογικά- ήρεμοι, έχοντας το πλεονέκτημα του πρώτου ματς και τον Ρόμπεν κυρίως να παίζει από τα πλάγια, να συγλίνει, όμως τα σουτ του να μην βρίσκουν στόχο, με το 0-0 να διατηρείται.

Οι «μπιανκονέρι» μπήκαν –όπως και στο πρώτο μέρος- καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Και παραλίγο να βάλουν γκολ και ταυτόχρονα «φωτιά». Όταν ο Κουαλιαρέλα πήρε την μπάλα από τα αριστερά, σύγκλινε ωραία, όμως το σουτ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Νόιερ. Και κάπου εκεί πήρε τα ηνία του παιχνιδιού η Μπάγερν, θέλοντας να «καθαρίσει» την υπόθεση. Αφού –λοιπόν- το εξαιρετικό σουτ του Ρόμπεν σταμάτησε στο δοκάρι του Μπουφόν, ήρθε το γκολ των Βαυαρών να… θέσει τέλος!

Η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή της Γιουβέντους –μετά από εκτέλεση φάουλ- και μπορεί σε πρώτο χρόνο ο αρχηγός να το ‘βγαλε, όμως δεν συνέβη το ίδιο στην συνέχεια, με τον Μάντζουκιτς στο 64’ να παίρνει το… ριμπάουντ και με δυνατή κεφαλιά να γράφει το 1-0 και να δίνει, ουσιαστικά, το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Λίγο έλειψε δύο λεπτά αργότερα να μπει οριστικά «ταφόπλακα», όμως ο Μίλερ από πλεονεκτική θέση, δεν σημάδεψε σωστά. Τα πάντα είχαν κριθεί. Τα τελευταία 15 λεπτά πέρασαν ήρεμα και απλώς ο Πιζάρο στο 90' μετά από ωραία ενέργεια του Σβαϊνστάιγκερ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και την επιβλητική πρόκριση της ομάδας του στην τετράδα του θεσμού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Φαν Μπούιτεν (λ.γ. 37’ Μπόατενγκ), Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβαινστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί (80’ Γκουστάβο), Μάντζουκιτς (90’ Πιζάρο).

Στον πάγκο: Στάρκε, Ραφίνια, Σακίρι, Γκόμεζ

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτζάγκλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Παντόιν (69’ Ίσλα), Ασαμόα, Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο (79’ Τζιακερίνι), Βούσινιτς, Κουαλιαρέλα (66’ Μάτρι)

Στον πάγκο: Στοράρι, Κάσερες, Ντε Τσέλιε, Πελούσο. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: