Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Δομάζος: Ερασιτέχνες!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«'Οσοι ασχολουνται με τον σχεδιασμο κανουν ερασιτεχνικες κινησεις! Το μισο μπατζετ στα ταξιδια του Αντωνιου». Ερασιτεχνικές είναι οι κινήσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του στον sportdog, ο Μίμης Δομάζος. Ο παλαίμαχος άσος σχολίασε ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει από εδώ και μπρος να είναι προσεκτικοί στις επόμενες κινήσεις τους και να μην βιαστούν να «κλείσουν» παίκτες, παρότι θα πρέπει να κινηθούν γρηγορότερα για την ενίσχυση του ρόστερ!

Κατέστησε σαφές για μια ακόμη φορά ότι η ομάδα θα πρέπει να ενισχυθεί με μεγάλους παίκτες, που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στο γήπεδο, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα υπομονής στους φίλους της ομάδας, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά... «Υπάρχει ακόμη χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις».

Κύριε Δομάζο, θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός καθυστερεί τη μεταγραφική του ενίσχυση;

«Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δείχνει να κάνει ερασιτεχνικές κινήσεις. Όταν είσαι ερασιτέχνης, λοιπόν, δεν μπορείς να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Φυσικά και έχει καθυστερήσει η μεταγραφική ενίσχυση! Δεν γίνεται να φέρνεις τους μάνατζερ του Κρουζ στην Ελλάδα, για παράδειγμα και να μην καταφέρεις να συμφωνήσεις μαζί τους! Θα πρέπει οι άνθρωποι που διοικούν τον Παναθηναϊκό και όσοι ασχολούνται γενικότερα με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, να φέρουν γρήγορα σε πέρας την αποστολή τους. Από τη στιγμή που δεν τα κατάφεραν και πέρσι, όμως, πώς περιμένεις να το κάνουν φέτος;».

«Χάνονται συνεχώς παίκτες»

Πιστεύετε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος ή θα έπρεπε τρεις ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας να έχουν αποκτηθεί περισσότεροι ποδοσφαιριστές;

«Σίγουρα υπάρχει χρόνος ακόμα για να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι οι παίκτες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του μεταγραφικού σχεδιασμού, χάνονται συνεχώς. Πότε θα γίνουν αυτές οι κινήσεις; Πιστεύω ότι πλην του Καντέ, θα έπρεπε στην πρώτη προπόνηση, την προσεχή Πέμπτη, να υπάρχουν ένας ή δύο νέοι ποδοσφαιριστές ακόμα».

Οι κινήσεις της διοίκησης σας δίνουν την αίσθηση μιας «σφιχτής» οικονομικά πολιτικής;

«Με το στόμα, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θα ξοδέψει ένα σωρό χρήματα. Από τη στιγμή που δεν τα βλέπουμε, όμως, τι να πω; Και για να έρθουν οι παίκτες που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να πέσουν λεφτά στο τραπέζι. Για να πάρεις έναν παίκτη του επιπέδου που χρειάζεται η ενδεκάδα των “πράσινων”, θα πρέπει να δοθούν εφτά και οχτώ εκ. ευρώ! Σκέψου τώρα, ότι η ομάδα χρειάζεται δύο τέτοιους παίκτες και όχι έναν και θα καταλάβεις γιατί ποσά μιλάμε. Όταν ο διευθυντής ποδοσφαίρου, όμως, έχει πάει σε όλον τον κόσμο και χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα έχει ξοδέψει σχεδόν το μισό μπάτζετ (σ.σ. μετακινήσεις, διαμονές), δείχνει ότι κάνει ερασιτεχνικές κινήσεις».

«Τουλάχιστον τέσσερις μεταγραφές»

Συμφωνείτε με τον μεταγραφικό σχεδιασμό; Τις θέσεις, δηλαδή, που έχει αποφασιστεί από τους υπεύθυνους να ενισχυθεί η ομάδα;

«Η δική μου άποψη, είναι ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν πολύ μεγάλο χαφ. Στη συνέχεια έναν σέντερ μπακ και, φυσικά, έναν φορ. Αυτοί, τουλάχιστον, θα είναι χρήσιμοι στο σύστημα που θέλει να παίξει ο Τεν Κάτε. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, βέβαια, ασχέτως συστημάτων, χρειάζονται και καλοί ακραίοι. Για αυτό λέω ότι η ομάδα πρέπει να αποκτήσει, τουλάχιστον, τέσσερις παίκτες. Δύο πολύ υψηλού επιπέδου και δύο ακόμα που να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε υψηλές απαιτήσεις».

Αν ήσασταν ο Κώστας Αντωνίου, αν είχατε δηλαδή τη θέση του στην ΠΑΕ, ποιους παίκτες θα φέρνατε στο «τριφύλλι»;

«Εγώ ξέρω πολύ καλά τι θα έκανα για να ενισχυθεί η ομάδα. Κι ο Αντωνίου, όμως, δεν είναι μόνος του στις μεταγραφές. Όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί να λένε τη γνώμη τους για έναν παίκτη, δεν υπάρχει σωστός προγραμματισμός. Εδώ δεν ξέρουν καλά-καλά ποιοι θα φύγουν! Όσοι δεν υπολογίζονται θα έπρεπε να αποτελούν ήδη παρελθόν. Σε αντίθεση θα βρεθούν κανονικά στην πρώτη προπόνηση της ομάδας. Ε, αυτό από μόνο του λέει πολλά».

Πιστεύετε ότι μαζεύονται πολλοί παίκτες πάλι στην ίδια θέση; Γιατί παρότι η ομάδα έχει τρία αμυντικά χαφ (χωρίς να υπολογίζεται πιθανή επιστροφή του Τζιόλη), για παράδειγμα, οι «πράσινοι» κινούνται για τον Κατσουράνη

«Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα του σχεδιασμού. Οι επαγγελματίες δεν προσπαθούν να δημιουργήσουν με αυτόν τον τρόπο μια ομάδα. Χρειάζεται χρόνος και οργάνωση σε έναν σύλλογο για να γίνει ένας σωστός μεταγραφικός σχεδιασμός. Εδώ έχουν πάρει τόσους σκάουτερ στην ομάδα και κανενός από αυτούς οι προτάσεις δεν έχουν προκριθεί. Γιατί τους έχουν τότε να ψάχνουν;».

«Δεν είναι ”επαγγελματίες”»

Όταν λέτε ότι δεν υπάρχουν επαγγελματίες για να χειριστούν τις καταστάσεις, ποιους εννοείτε;

«Όλους! Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο που εμπλέκονται στον σχεδιασμό. Ποιος από αυτούς είναι “επαγγελματίας” σε αυτόν τον τομέα; Ο Τζίγγερ μόνο ήξερε λίγο τι να κάνει, αφού πρώτα χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να μάθει, παρόλα αυτά τραβήχτηκε στην άκρη».

«Γρήγορα αλλά όχι βιαστικά»

Οι δηλώσεις των ανθρώπων της ομάδας πιστεύετε ότι ακόμα και τώρα δημιουργούν προσδοκίες που ίσως δεν επαληθευτούν;

«Όταν αργείς, οι μεγάλοι παίκτες χάνονται. Χρειάζονται χρήματα για να αποκτήσεις ποδοσφαιριστές άλλου επιπέδου από αυτούς που υπάρχουν στο υπάρχον ρόστερ. Όσο αυτά τα χρήματα δεν δίνονται, οι προσδοκίες θα παραμένουν προσδοκίες! Θα πρέπει από εδώ και μετά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού να είναι προσεκτικοί. Να μην κάνουν τώρα βιαστικές κινήσεις και την “πατήσουν”, γιατί μπορεί η απογοήτευση των τελευταίων ημερών να δώσει τη θέση της στην απερισκεψία και να δοθούν πολλά χρήματα για παίκτες που δεν το αξίζουν. Να κινηθούν γρήγορα, δηλαδή, αλλά όχι βιαστικά».

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε αν πιστεύετε ότι ο κόσμος της ομάδας θα πρέπει να κάνει υπομονή. Από τη στιγμή που υπάρχει χρόνος, θεωρείται ότι μπορεί να αλλάξει άρδην η κατάσταση το αμέσως επόμενο διάστημα;

«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί παρά να περιμένει τις καινούργιες κινήσεις. Και λέω τις καινούργιες, γιατί οι παλιές πήγαν στον βρόντο. Θα δούμε αν θα έρθουν μεγάλα ονόματα στην ομάδα, αν και για κάθε ποδοσφαιριστή καθρέφτης του είναι το γήπεδο. Όταν έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό, θα τα πούμε πάλι».

Ευρώπη: Όλες οι μεταγραφές

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Οι μεταγραφές στην Ευρώπη μέχρι σήμερα:
Η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε την απόκτηση του Ρόκε Σάντα Κρουζ από την Μπλάκμπερν, αφού ο Παραγουανός πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους "πολίτες", οι οποίοι υπολογίζεται πως δαπάνησαν για αυτόν 18.000.000 λίρες.

Από εκεί και έπειτα η Αϊντχόφεν ανακοίνωσε την απόκτηση του Ορλάντο Ένχελααρ, ενώ ολοκληρώθηκε και η μεταγραφή του Ντάνιελ Πράνιτς στην Μπάγερν Μονάχου από την Χέερενφεεν.

Γενικά στοιχεία

Αυτό το κομμάτι θα ανανεώνεται καθημερινά, τουλάχιστον αργότερα που η... κίνηση θα γίνει ακόμη έντονη, ενώ θα αναφέρει μόνο μεταγραφές που έχουν ολοκληρωθεί (δεν έχει ολοκληρωθεί του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ρεάλ).

Επίσης, θα αναφέρονται μόνο οι σημαντικές μεταγραφές των ευρωπαϊκών ομάδων και όχι όλες, καθώς πολύ απλά τους περισσότερους ποδοσφαιριστές δεν τους γνωρίζει το ευρύ κοινό, άρα δεν ενδιαφέρεται για τις περιπτώσεις τους.

Η λίστα μέχρι στιγμής είναι μικρή, ενώ αργότερα για μεγαλύτερη ευκολία θα χωριστεί ανά χώρα.

Αναλυτικά η λίστα των μεταγραφών:

Ρόκε Σάντα Κρουζ - Μάντσεστερ Σίτι από Μπλάκμπερν
Ορλάντο Ένχελααρ - Αϊντχόφεν από Σάλκε
Ντάνιελ Πράνιτς - Μπάγερν από Χέερενφεεν
Φράνκο Σουκουλίνι - Χόφενχαϊμ από Ράσινγκ Κλουμπ
Τόμας Φερμάελεν - Άρσεναλ από Άγιαξ
Ζόρντι Γκόμες - Γουΐγκαν από Εσπανιόλ****
Γιουνίτσι Ιναμότο - Ρεν από Φρανκφούρτη
Μπεν Σαχάρ - Εσπανιόλ από Τσέλσι
Τζίμι Τραορέ - Μονακό από Πόρτσμουθ
Φαμπιάν Βάργκας - Αλμερία από Μπόκα Τζούνιορς
Τσάβι Τόρες - Μάλαγα από Μπαρτσελόνα
Στέφανος Κοτσόλης - Ομόνοια από Λάρισα
Αλμπέρτο Παλόσκι - Πάρμα από Μίλαν**
Στέφεν Κέλι - Φούλαμ από Μπέρμιγχαμ
Ντίμιταρ Ρανγκέλοφ - Ντόρμουντ από Κότμπους
Μίχαλ Παπαδόπουλος - Χέερενφεεν από Μλάντα Μπόλεσλαβ
Μπλερίμ Τζεμαϊλί - Τορίνο από Μπόλτον
Νέναντ Μιλίγιας - Γουλβς από Ερυθρό Αστέρα
Ζερεμί Ματιέ - Βαλένθια από Τουλούζ
Στέφανο Σορεντίνο - Κιέβο από ΑΕΚ***
Χουσεΐν Καρτζά - Τζένοα από Σιένα
Λεάντρο Καρούσο - Ουντινέζε από Γοδόι Κρους
Κακά - Ρεάλ από Μίλαν
Πρινς Ταγκόε - Χόφενχαϊμ από Αλ-Ιτιφάκ
Ερνάν Κρέσπο - Τζένοα από Ίντερ*
Μάουρο Σάρατε - Λάτσιο από Αλ Σαντ***
Μπρούνο Αγκουϊάρ - Ομόνοια από Χαρτς
Μαχαμαντού Σιντιμπέ - Ομόνοια από Εθνικό Άχνας
Μπερνάρντο Κοράντι - Ουντινέζε από Ρετζίνα*
Μάριο Γκόμες - Μπάγερν από Στουτγκάρδη
Αντρέα Καμπανιόλο - Κατάνια από Ρετζίνα
Αλεχάντρ Λικατά - Οσέρ από Μονακό
Έρικ Άντο - Ρόντα από Αϊντχόφεν***
Χοάν Βερντού - Εσπανιόλ από Ντεπορτίβο
Μίχαελ Ντελούρα - Αρμίνια από Πανιώνιο
Κρίστιαν Μπενίτες - Μπέρμιγχαμ από Σάντος Λαγκούνα
Ζούκα - Ντεπορτίβο από Παρτιζάν Βελιγραδίου
Γκάρετ Μπάρι - Μάντσεστερ Σίτι από Άστον Βίλα
Ματσέι Ζουράφσκι - Ομόνοια από Λάρισα
Φάμπιο Κουαλιαρέλα - Νάπολι από Ουντινέζε
Κάριμ Χάγκουϊ - Ανόβερο από Λεβερκούζεν
Πάμπλο Μπαριέντος - Κατάνια από FC Μόσχας****
Γιοάν Γκουρκούφ - Μπορντό από Μίλαν***
Ερέν Ντερντιγιόκ - Λεβερκούζεν από Βασιλεία
Τόμας Κάλενμπεργκ - Βόλφσμπουργκ από Οσέρ
Λούκας Βιάτρι - Σιένα από Μπόκα Τζούνιορς
Μαϊκόσουελ - Χόφενχαϊμ από Μποταφόνγκο
Ντιέγκο - Γιουβέντους από Βέρντερ
Άαρον Μοκοένα - Πόρτσμουθ από Μπλάκμπερν
Νικολάς Μπερτόλο - Παλέρμο από Μπάνφιλντ
Σέρτζιο Φλοκάρι - Τζένοα από Αταλάντα
Ντιέγκο Μιλίτο - Ίντερ από Τζένοα
Τιάγκο Μότα - Ίντερ από Τζένοα
Ραμίρες - Μπενφίκα από Κρουζέιρο
Φάμπιο Καναβάρο - Γιουβέντους από Ρεάλ*
Σάμι Χίπια - Λεβερκούζεν από Λίβερπουλ*
Σερτζιάο - ΑΕ Λεμεσού από Δόξα
Χρήστος Πατσατζόγλου - Ομόνοια από Ολυμπιακό*
Χρήστος Καρυπίδης - Ομόνοια από Χαρτς
Ίβιτσα Όλιτς - Μπάγερν από Αμβούργο
Ανατόλι Τίμοστσουκ - Μπάγερν από Ζενίτ
Λούκας Ποντόλσκι - Κολωνία από Μπάγερν

*Ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος από την πρώην ομάδα του (είχε ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του)
**Ο ποδοσφαιριστής έχει παραχωρηθεί ως δανεικός (ο Παλόσκι ανανέωσε τον δανεισμό του)
***Ο Γκουρκούφ ήταν στην Μπορντό ως δανεικός από την Μίλαν, ανάλογες περιπτώσεις οι Άντο, Σάρατε και Σορεντίνο που τους απέκτησε η ομάδα στην οποία έπαιζαν ως δανεικοί
****Ο Μπαριέντος αγωνιζόταν στην Σαν Λορένσο ως δανεικός από την FC Μόσχας και ο Ζόρντι Γκόμες στην Σουόνσι από την Εσπανιόλ

Οι σημαντικές αλλαγές στους πάγκους

Ζόρζε Ζέσους - Μπενφίκα από Μπράγκα
Τσίρο Φεράρα - Γιουβέντους (αντί του Κλαούντιο Ρανιέρι)
Φρανκ Ράικαρντ - Γαλατάσαράι
Στιβ ΜακΛάρεν - Τβέντε
Μπρούνο Λαμπάντια - Αμβούργο από Λεβερκούζεν (ανέλαβε ο Γιουπ Χάινκες)
Βάλτερ Ζένγκα - Παλέρμο από Κατάνια
Άντζελο Γκρεγκούτσι - Αταλάντα από Βιτσέντζα
Κάρλο Αντσελότι - Τσέλσι από Μίλαν (ανέλαβε ο Λεονάρντο)
Στιβ Μπρους - Σάντερλαντ από Γουΐγκαν
Κρίστοφ Ντάουμ - Φενέρμπαχτσε από Κολωνία
Μάρτιν Γιολ - Άγιαξ από Αμβούργο
Μανουέλ Πελεγκρίνι - Ρεάλ από Βιγιαρεάλ
Ερνέστο Βαλδέρδε - Βιγιαρεάλ από Ολυμπιακό
Φέλιξ Μάγκατ - Σάλκε από Βόλφσμπουργκ (ανέλαβε Άρμιν Φεχ)
Λουΐς Φαν Χααλ - Μπάγερν από Άλκμααρ

Λίβερπουλ: Στα "κόκκινα" ο Γκλεν Τζόνσον


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Τη συμφωνία της με την Πόρτσμουθ και τον Γκλεν Τζόνσον ανακοίνωσε την Δευτέρα η Λίβερπουλ.

Τελικά ο νεαρός ακραιός μπακ έπιασε "λιμάνι" στη Λίβερπουλ παρά το ζωηρότατο ενδιαφέρον της Τσέλσι για τον διεθνή Άγγλο άσο.
Οι "κόκκινοι" με ανακοίνωσή τους στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου γνωστοποίησαν ότι ήρθαν σε συμφωνία με τους διοικούντες των "πομπέις" αλλά και τον παίκτη, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για το οικονομικό αντίτιμο που θα καταβάλλει στην Πόρτσμουθ όσο και για το συμβόλαιο του 25χρονου άσου.

"Η Λίβερπουλ επιβεβαιώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Πόρτσμουθ και τον Γκλεν Τζόνσον για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στο Άνφιλντ", ανέφερε η λιτή ανακοίνωση.

Μπάλογκαν : "Όλα ξεκίνησαν όταν έτρεξα να προλάβω το λεωφορείο"

"Αν έχεις τύχη διάβαινε", λέει ο θυμόσοφος λαός και αυτή η φράση ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Τζέφρεϊ Λαουάλ Μπάλογκαν που έτρεξε να προλάβει το λεωφορείο και τώρα διεκδικεί μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η απίστευτη ιστορία του 23χρονου σπρίντερ είναι απ' αυτές που αποδεικνύουν πως αν η τύχη είναι με το μέρο σου τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Ο Τζέφρεϊ ήταν 19 ετών όταν μια μέρα, στην προσπάθεια του να προλάβει το λεωφορείο για να πάει στο κολέγιο, έτρεχε σαν δαιμονισμένος στον δρόμο Μπρόμπλεϊ και έπειτα άλλαξε η ζωή του. Όχι δυστυχώς το λεωφορείο δεν το πρόλαβε αλλά αυτό ελάχιστα τον ενόχλησε...

Μια κοπέλα από τον αθλητικό όμιλο του Κεντ τον είδε να τρέχει, τον ρώτησε αν ανήκει σε κάποιον σύλλογο και στην συνέχεια τον πήρε στην ομάδα.

Εκεί τον είδε ο προπονητής Κλάρενς Κάλεντερ όπου εντυπωσιάστηκε από τις επιδόσεις του και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε το όνειρο.

"Πάντα ήξερα ότι ήμουν γρήγορος όμως ειλικρινά δεν ήξερα πως να τρέξω. Μια μέρα ήμουν στον δρόμο για το κολέγιο και έτρεχα να προλάβω το λεωφορείο. Πρέπει να ήμουν πολύ γρήγορος γιατί ήρθε μια κοπέλα και με ρώτησε αν τρέχω σε κάποια ομάδα", δήλωσε ο... τυχερός σπρίντερ.

Τρία χρόνια μετά, όλα έχουν αλλάξει για τον Τζέφρεϊ που τερμάτισε στην έβδομη θέση σε κούρσα των 60 μέτρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ελπίζει να καταφέρει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

"Ο απόλυτος στόχος μου είναι να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το να κερδίσω ένα μετάλλιο θα ήταν το καλύτερο συναίσθημα της ζωής μου. Απλά εύχομα να είχα ξεκινήσει νωρίτερα", υπογράμμισε ο 23χρονος αθλητής, ενώ παραδέχεται ότι: "Ποτέ δεν σκεφτόμουν πως θα κερδίσω όλα αυτά, επείδη έτρεξα για το λεωφορείο. Και το αστείο είναι πως το έχασα κιόλας".

Πλέον, ο Τζέφρεϊ μένει στο Μότιγχαμ στο Νότιο Λονδίνο και ενθαρρύνει τα νέα παιδιά να μην κάνουν το ίδιο λάθος με τον ίδιο και να ξεκινήσουν από νωρίς τον αθλητισμό.

Μάλτση : " Αξίζαμε και βάθρο "

Η Εβίνα Μάλτση δεν είναι μια απλή παίκτρια του γυναικείου μπάσκετ. Με παραστάσεις όχι απλώς από το εξωτερικό (Θέλτα Βίγκο, Σαραγόσα, Μπουρζ, Βαλένθια, USK Πράγας), αλλά κι από το WNBA με τη φανέλα των Κονέκτικατ Σαν το 2007, όπου δεν αποκλείεται να επιστρέψει οσονούπω, αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή το ελληνικό «οπλοστάσιο». Είναι μετά να μην την αποκαλούν «θυληκός Φάνης»;

«Σίγουρα είναι κολακευτικό και τιμή να με βάζουν στην ίδια μοίρα με μπασκετμπολίστες που για τους νέους είναι τα ιερά τέρατα του αθλήματος» είπε στο gazzetta.gr η 30χρονη διεθνής, πριν εξηγήσει: «Στην Ελλάδα, όμως, όλοι είναι της υπερβολής και μπαίνουν πάντα στη διακασία της σύγκρισης. Εγώ είμαι η Εβίνα και πάντα προσπαθώ για το καλύτερο για την ομάδα και για μένα προσωπικά».

Με «οδηγό» την ίδια (σ.σ. 22.6π. μέσο όρο, επίδοση που, πέραν του τίτλου της MVP, της χάρισε και τον τίτλο της πρώτης σκόρερ) η Εθνική Γυναικών σημείωσε στα παρκέ της Λετονίας στο Ευρωμπάσκετ, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, την μεγαλύτερη επιτυχίας στην ιστορία της. Η 5η θέση δεν είναι μόνο η υψηλότερη ποτέ, αλλά είναι και αυτή που δίνει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το «εισιτήριο» τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσεχίας το 2010 για πρώτη φορά όσο και για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2011. Τα μυστικά της επιτυχίας;

«Το απίστευτο κλίμα, η δίψα για διάκριση και η μεγάλη αγωνιστική διάθεση συν οι πολύ καλοί χαρακτήρες ήταν τα "κλειδιά". Πέρασα στη Λετονία δέκα καταπληκτικές ημέρες. Για μένα ήταν σαν να πηγαίνω διακοπές με τις καλύτερές μου φίλες» υπογράμμισε η πρωταθλήτρια φέτος με την USK Πράγας, στην οποία θα βρίσκεται και τη νέα χρονιά, και συνέχισε με το... παράπονο που έμεινε σε όλους τις παίκτριες της Εθνικής: «Η 5η θέση και η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι τεράστα επιτυχία για τα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ. Αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε τουρνουά με την ήττα στο καλάθι από τη Γαλλία, σίγουρα υπάρχει και πικρία, γιατί όλες πιστεύουμε πως αξίζαμε να βρεθούμε στο βάθρο! Έστω κι αν αυτό πριν από ένα μήνα θα ακουγόταν σαν ιεροσυλία. Χάσαμε τέσσερα ματς στο καλάθι και γι' αυτό ήρθαμε πέμπτες. Η έλλειψη εμπειριών και αυτοσυγκέντρωσης μας στέρησαν το βήμα παραπάνω».

Η Μάλτση μαζί με τη Λολίτα Λύμουρα, που τα τελευταία δύο αγωνίζεται στην Ιταλία, ήταν οι μόνες με παραστάσεις εκτός ελληνικής Α1. Ωστόσο, η μαχητικότητα που επέδειξαν όλες και γενικά ο τρόπος που αγωνίστηκαν αναπλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό το κενό. «Είμαι πάρα πολύ περήφανη για τις συμπαίκτριές μου, γιατί δεν είχαν παραστάσεις και εικόνες από διεθνείς διοργανώσεις, παρόλα αυτά έβγαλαν πράγματα στο παρκέ που ούτε οι προπονητές δεν μπορούσαν να φανταστούν. Σίγουρα το Ευρωμπάσκετ ήταν πολύ ανταγωνιστικό, οι διαφορές μεταξύ τον ομάδων ήταν μικρές, αλλα εμείς κλείσαμε την "ψαλίδα" με την απόδοσή μας» τόνισε το «βαρύ πυροβολικό» της Εθνικής Γυναικών, που, έπειτα την ήττα στο καλάθι από τη Γαλλία στα προημιτελικά της διοργάνωσης, προσπάθησε να εμψυχώσει της συμπαίκτριές της: «Έδωσα κουράγιο σε όλες. Τους εξήγησα πόσο σημαντικό ήταν να παλέψουμε για το Παγκόσμιο και να γράψουμε στορία. Όλες έδειξαν δίψα για διάκριση και έδωσαν ό,τι είχαν».

Όσο για την ανάδειξή της σε MVP του Ευρωμπάσκετ, η τιμή αυτή είχε δύο βραβεία. Το ένα ήταν το χειροπιαστό και το άλλο ήταν η αναγνώριση που δέχθηκε από τις αποστολές των υπολοίπων χωρών. «Το θεωρώ πολύ μεγάλη δικαίωση γιατί με ψήφισαν όλοι οι δημοσιογράφοι πλην ενός κι επειδή επίσης ήρθε μέσα από τα παιχνίδια και τη βοήθεια των συμπαικτριών μου. Το μεγαλύτερο "παράσημο" ήταν το βράδυ μετά το τέλος του τουρνουά, όταν βγήκαμε με τις άλλες αποστολές και όλες ήρθαν και με αποθέωσαν. Άλλες έλεγαν ότι πρώτη φορά αποδόθηκε δικαιοσύνη στην ανάδειξη της πολυτιμότερης, άλλες ότι είναι περήφανες που με μάρκαραν και άλλες ότι δίδαξα το πάθος. Για μένα είναι ρουτίνα το να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου» είπε η πρώην παίκτρια του Παναθηναϊκού (2000-2004), η οποία θεώρουσε για την ανδρική ομάδα «σίγουρη την κατάκτηση του triple crown».

Ο Χάρτλεϊ στη Θεσσαλονίκη

Επειτα από 2 ώρες καθυστέρηση, ο Πολ Xάρτλεϊ έφτασε στη Θεσσαλονίκη όπου και θα παραμείνει δύο μέρες, συνοδευόμενος από τον μάνατζερ του, για να δει την πόλη, τις εγκαταστάσεις του Ηρακλή και φυσικά να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του στον "γηραιό".





Ο διεθνής σκωτσέζος με το πλούσιο βιογραφικό στη χώρα της γκάιντας, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου, αποφεύγοντας τους διακριτικά και... ευγενικά.

Μόνο ο μάνατζέρ του μίλησε και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία, παρά μόνο διάθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: "Ηρθαμε για να συζητήσουμε. Δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Θα μιλήσουμε και θα δούμε".

Αν πάντως επέλθει τελικά η, πολυπόθητη για τον Ηρακλή, συμφωνία θα πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες μεταγραφές στην ιστορία του Ηρακλή, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η περίπτωση του πάντως μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς Χάρτλεϊ βρίσκεται στο στόχαστρο τεσσάρων αγγλικών ομάδων, εκ των οποίων η μία αγωνίζεται στην Premier League. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι "κυανόλευκοι" έχουν τις δικές τους πιθανότητες, κάτι που φαίνεται και από το ταξίδι του παίκτη μέχρι τη συμπρωτεύουσα, για να συζητήσει με τους ιθύνοντες της ομάδας.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Ηρακλή κινείται για την απόκτηση ενός σπουδαίου επιθετικού, το όνομα του οποίου αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τους κύκλους των ανθρώπων του "γηραιού", χωρίς πάντως να έχουν βγει περισσότερες λεπτομέρειες στην δημοσιότητα.

Αποθέωση στην "πρώτη" της ΑΕΛ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την αποθέωση γνώρισαν οι ποδοσφαιριστές της Λάρισας στην "πρώτη" που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Αλκαζάρ. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι φίλοι της ΑΕΛ έδωσαν το παρών για να δουν τα νέα αποκτήματα της ομάδας με τον Αμπουχατζέιρα, να "κλέβει" την παράσταση.
Ο Ισραηλινός φορ, ο οποίος αναγκαστικά θα ανακοινωθεί επίσημα την 1η Ιουλίου βρέθηκε στην Λάρισα, και γνώρισε πραγματικά την αποθέωση μοιράζοντας συνεχώς αυτόγραφα. Παρών έδωσαν και τα άλλα έξι μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας ωστόσο επισημοποιήθηκε το τέλος του Πάρα που αφού υπάρχει πρόβλημα με την οψιον αγοράς του.

Πηλαδάκης: "Χρειάζεται υπομονή από όλους"

Για την νέα αρχή, τους στόχους αλλά και την πορεία των εξελίξεων στο θέμα του γηπέδου μίλησε στα ΜΜΕ ο Κώστας Πηλαδάκης. Ο πρόεδρος της ΑΕΛ είπε αρχικά: "Η Λάρισα δεν θα μείνει απροστάτευτη. Θα ενισχυθεί και γίνονται κινήσεις προσεκτικές. Δυστυχώς οι παίκτες που μιλάμε συνήθως κλείνουν στις αρχές του Αυγούστου, αλλά ευελπιστώ ότι το ρόστερ θα είναι έτοιμο κατά την αναχώρηση της ομάδας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Γερμανία.

Για τους στόχους των "βυσσινί" υποστήριξε: "Χρειάζεται υπομονή από όλους. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην Σούπερ Λίγκα αλλά και στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να σωθούμε όσο πιο εύκολα γίνεται και μετά να κοιτάξουμε πιο πάνω. Αυτό κάνουμε τόσα χρόνια. Είδατε τι έπαθε πέρυσι μια ιστορική ομάδα όπως ο ΟΦΗ".

Για το νέο γήπεδο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, τονίζοντας: "Είμαστε σε καλό δρόμο για το γήπεδο. Του χρόνου αν όλα πάνε καλά θα πατήσουμε το νέο γήπεδο και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πάμε βάση νόμου".

Ουζουνίδης: "Εχουμε υψηλούς στόχους"

Ενα σκαλοπάτι ακόμα πιο ψηλά έθεσε πως θέλουν να πάνε οι "βυσσινί", ο τεχνικός της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός της Λάρισας είπε μεταξύ άλλων:

"Το πιο σημαντικό είναι να έχουν υγεία στους παίκτες. Περιμένουμε την ολοκλήρωση του ρόστερ για να καθοριστούν στόχοι νέας σεζόν. Παρόλα αυτά έχουμε υψηλούς στόχους. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα".

Σε ερώτηση για την κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League με την Ισλανδική Ρέκιαβικ, είπε χαρακτηριστικά: "Περιμένουμε να μάθουμε νέα για την ομάδα. Θα γίνει ταξίδι για να την δουν και να προετοιμαστούμε κατάλληλα".

Σίμιτς: "Μεγάλη μου τιμή"

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα από τον ΟΦΗ, Σίνισα Σίμιτς μιλώντας για το νέο βήμα στην καριέρα του τόνισε: "Μεγάλη μου τιμή που είμαι στην ΑΕΛ, μια ομάδα με υψηλούς στόχους. Είμαι εντυπωσιασμένος από τον κόσμο. Θα δώσω το καλύτερο για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες."

Τριποτσέρης: "Μια χρονιά με απαιτήσεις"

Ο "φαντάρος" της ομάδας, Θοδωρής Τριποτσέρης, αφού κατάφερε και πήρε άδεια από στρατόπεδο της Θήβας, δίνοντας το παρών μίλησε για τις αυξημένες απαιτήσεις που έχει την νέα χρονιά: "Είναι μια χρονιά με απαιτήσεις. Θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε σύντομο διάστημα για να πετύχουμε τους στόχους μας".

H ΑΕΛ θα παραμείνει στη Λάρισα την πρώτη εβδομάδα και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου θα αναχωρήσει για το Ομπερστάουφεν της Γερμανίας, όπου μέχρι τις 12 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, το οποίο εκτός από προπονήσεις θα περιλαμβάνει και τέσσερα φιλικά παιχνίδια.

Ανακοίνωσε Μπαζίνσκι ο Ατρόμητος

Υπέγραψε στον Ατρόμητο ο Μάρτιν Μπαζίνσκι Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοίνωσε επίσημα την Δευτέρα την απόκτηση του Μάρτσιν Μπαζίνσκι. Ο παίκτης έφτασε στην Αθήνα τα ξημερώματα και αφού πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρότεινε η ομάδα και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πολωνό διεθνή ποδοσφαιριστή Μάρτσιν Μπαζίνσκι. Ο Μπαζίνσκι έφθασε σήμερα τα ξημερώματα στην Αθήνα και το μεσημέρι βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ατρόμητος. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Τεχνικός Διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος και ο Γενικός Αρχηγός Σπύρος Σοφιανός κι έπειτα υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο Μάρτσιν Μπαζίνσκι δήλωσε στο επίσημο site του συλλόγου τα εξής: "Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που παίζω σε σωματείο εκτός Πολωνίας όμως έχω αγωνιστεί σε πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια και απέκτησε σημαντικές παραστάσεις. Νιώθω υπέροχα που θα συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και σε μια ομάδα που μου προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες εργασίας. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή με τους ανθρώπους του Ατρόμητου διαπίστωσα ότι έχουν όραμα για την ομάδα τους και συνέπεια στις πράξεις τους. Η πρώτη μου γνωριμία μαζί τους έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά τότε είχα συμβόλαιο με τη Βίσλα και παράλληλα ο Ατρόμητος έπαιζε στη Β' Εθνική.

Από τον Μάρτιο όταν άρχισε να διαφαίνεται η επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση αν και είχα προτάσεις από μια ακόμα ελληνική ομάδα και από άλλους συλλόγους της Ευρώπης. Ελπίζω κι εύχομαι να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι άνθρωποι της ομάδας κι ανυπομονώ να παίξω μπροστά στο κοινό της".

ΠΑΟΚ: Ερχεται για το τσεκάρισμα της Τούμπας κλιμάκιο της UEFA



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ θα αρχίσουν ουσιαστικά από αυτήν την εβδομάδα. Όχι στον καθαρά αγωνιστικό τομέα βέβαια αλλά στα οργανωτικά καθώς κλιμάκιο της UEFA θα επισκεφθεί το γήπεδο της Τούμπας την Πέμπτη.
Πρόκειται για τον καθιερωμένο έλεγχο των ιθυνόντων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ο οποίος γίνεται σε όλα τα γήπεδα των ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στον ΠΑΟΚ δεν ανησυχούν καθώς πιστεύουν ότι το γήπεδο της Τούμπας πληροί όλες τις απαραίτητες, για τα ευρωπαϊκά ματς, προϋποθέσεις.

Στα μεταγραφικά ζητήματα παρατηρείται στασιμότητα. Ο μάνατζερ του Βιτόλο, Ράφαελ Θούρο θα προσπαθήσει να μιλήσει με τη διοίκηση της Σανταντέρ για τα χρήματα που οφείλονται στον ποδοσφαιριστή.

Έφεση η Τσέλσι για τις «καμπάνες»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το’πε και το’κανε… Η διοίκηση της Τσέλσι κατέθεσε έφεση στην UEFA επιζητώντας τη μείωση των ποινών που επιβλήθηκαν στον Ντιντιέ Ντρογκμπά και στον Ζοσέ Μποσίνγκουα για τα όσα έπραξαν και είπαν μετά τη λήξη της επαναληπτικής αναμέτρησης για τα ημιτελικά του Champions League απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών και άλλων δύο με διετή αναστολή, ενώ ο Πορτογάλος αμυντικός θα εκτίσει ποινή τριών αγωνιστικών και του επιβλήθηκε αποκλεισμός για ακόμη έναν αγώνα, με διετή αναστολή.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Φιλικό με Πάρμα στην Ιταλία

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ηρακλής πέρα από τα τρία φιλικά ματς κατά την παρουσία του στην Αυστρία με Λεχ Πόζναν, Κλουζ, αλλά και με την Μόναχο 1860, θέλει να “κλείσει” και τα φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Ηρακλής “έκλεισε” ένα πολύ καλό φιλικό για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του και συγκεκριμένα επί ιταλικού εδάφους στην περιοχή του Μπολζάνο. Για την ακρίβεια, οι “κυανόλευκοι” οριστικοποίησαν το φιλικό παιχνίδι με την ιταλική Πάρμα. Μπορεί, η ομάδα να αγωνιζόταν πέρσι στη Serie Β, ωστόσο κέρδισε την άνοδο της, με συνέπεια να επιστρέψει και πάλι από του χρόνου στο Καμπιονάτο.

Σίγουρα, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό φιλικό παιχνίδι. Όπως και να έχει πάντως, η ομάδα του “Γηραιού” είναι να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες και επίσημα πλέον όλα τα φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία, όπου και η ομάδα θα προσπαθήσει να βάλει τις βάσεις για μία καλή χρονιά, που τόσο πολύ την περιμένουν οι οπαδοί της.

Εβδομάδα και για… δανεικούς

Στο μεταξύ, την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν οριστικές πλέον αποφάσεις όσον αφορά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, που είναι να δοθούν δανεικοί. Η μόνη περίπτωση, που έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα είναι αυτή του Ψυχογιού, που πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου σε συνάρτηση με την περίπτωση του Κατσικά, που επιστρέφει στον Ηρακλή. Μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας επισημαίνουν ότι ο νεαρός κεντρικός αμυντικός θα πάρει τις ευκαιρίες του στην φετινή χρονιά, κάτι που σημαίνει, ότι δεν θα παραγκωνιστεί…

Λίβερπουλ: Το δάνειο της οργής!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Επεισόδια προκάλεσαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ σε καταστήματα της τράπεζας της Σκωτίας RBS, μετά την απόφαση της τράπεζας να δώσει δάνειο αξίας 300 εκατομμυρίων λιρών στους ιδιοκτήτες των "ρεντς" Τομ Χικς και Τζωρτζ Ζιλέτ.

Οι πόρτες σε κεντρικές τράπεζες του Λονδίνου είχαν παραβιαστεί ενώ υπήρχαν και πανό κατά της απόφασης αυτής.

Το επεισόδιο αυτό αποτελεί ένα ακόμα στην αλυσίδα με τα επεισόδια που έχουν γίνει στο παρελθόν με τους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ.

"Προσπαθούμε να πείσουμε τους φιλάθλους να διαμαρτύρονται όσο το δυνατόν πιο ήπια με περισσότερο διπλωματικό και λογικό τρόπο. Είναι δύσκολο αλλά νομίζω ότι οι ιδιοκτήτες έχουν πάρει το μήνυμα", τόνισε μέλος των υποστηρικτών της Λίβερπουλ "Spirit of Shankly".

Λίπι: Η χειρότερη Ιταλία



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μια ήττα φέρνει πάντα γκρίνια σε μια ομάδα, ειδικά όταν πρόκειται για την πρωταθλήτρια κόσμου, την Ιταλία. Οι "αντζούρι" γνώρισαν την ήττα την Κυριακή (21/06) από την "σελεσάο" για το Confederations Cup με 3-0. Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο προπονητής τους, Μαρτσέλο Λίπι, δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Λίπι μίλησε για τα άσχημα αποτελέσματα στην διοργάνωση και προσπάθησε να εξηγήσει τι πήγε στραβά για την ομάδα του. Αναγνώρισε ότι αυτή είναι η χειρότερη περίοδος για την εθνική Ιταλίας, αλλά διευκρίνισε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι θα τον ακολουθήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010:

"Αυτή είναι η χειρότερη περίοδος που είχα ποτέ από τότε που ανέλαβα αυτή την ομάδα. Δεν έχω πει ποτέ ότι αυτή θα είναι η ομάδα που θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο", είπε ο ιταλός προπονητής στο Sky Sport Italia.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον κόσμο, τόνισε πως θα πρέπει να βρει τι είναι αυτό που λείπει από την ομάδα και δεν παίζει καλά προκειμένου να ανασυγκροτηθούν για το Μουντιάλ: "Το σχέδιο για την ανανέωση είναι σε εξέλιξη και αυτή είναι απλά μία στιγμή ανασυγκρότησης. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναλύουμε και να βρούμε τα απαραίτητα εφόδια. Η καρδία και το πνεύμα είναι εδώ, αλλά λείπει κάτι άλλο".

Χαλ: «Ναι, θέλουμε τον Οουεν»



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το ενδιαφέρον της Χαλ για τον επιθετικό της Νιούκαστλ, Μάικλ Όουεν, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο «News of the World», ο πρόεδρος του αγγλικού συλλόγου, Πολ Ντάφεν.

«Ενδιαφερόμαστε για τον Μάικλ Όουεν, αλλά πάνω σε λογικές βάσεις. Είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών, όμως, ενδιαφερόμαστε πραγματικά για την απόκτησή του. Με τη σωστή συμφωνία, η μεταγραφή του στην ομάδα μας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Είμαστε ένας σύλλογος με πολλές φιλοδοξίες και με την απόκτηση ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή ανεβάζουμε ακόμη περισσότερο τον πήχη. Όμως τα πάντα θα πρέπει να γίνουν σε λογικές βάσεις», είπε ο Πολ Ντάφεν για τον 29χρονο άσο.

Η Χαλ την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 17η θέση της πρέμιερ λιγκ.

Μένει στην Αρσεναλ ο Φαν Πέρσι



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Άρσεναλ για την υπογραφή νέου συμβολαίου που θα τον κρατήσει περισσότερα χρόνια στο Έμιρεϊτς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Daily Telegraph», ο Ολλανδός διεθνής τις επόμενες ημέρες θα υπογράψει τη συμφωνία, ενώ σύντομα θα υπάρξει κα η σχετική ανακοίνωση, καθώς μένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να καταλήξει το θέμα θετικά.

Ακούγεται ότι το μπάτζετ που υπάρχει για μεταγραφές είναι 20 εκ. λίρες και η Άρσεναλ έχει ήδη δαπανήσει 10 εκ. για να πάρει τον Βέλγο κεντρικό αμυντικό του Άγιαξ, Τόμας Φερμάελεν.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε ανησυχία στις τάξεις των φιλάθλων των «κανονιέρηδων», που ανησυχούσαν μήπως πουληθεί ο φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ έχουν ενδιαφερθεί) προκειμένου να εξασφαλίσει η ομάδα έσοδα για περισσότερες μεταγραφές.

Οι τελευταίες εξελίξεις όμως γύρω από την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ολλανδό είναι καθησυχαστικές, ενώ και ο Αρσέν Βενγκέρ έχει δώσει σχετικές διαβεβαιώσεις.

Αποθέωση για τον Μέλμπεργκ!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Κάηκε» το αεροδρόμιο των Σπάτων στην έλευση του Ολαφ Μέλμπεργκ για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι βγήκε από την αίθουσα αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος» ο Σουηδός βράχος της «ερυθρόλευκης» άμυνας και γνώρισε την αποθέωση από το συγκεντρωμένο πλήθος. «Είναι τρελός ο Σουηδός», φώναζε ο «ερυθρόλευκος» κόσμος, ενώ ο 31χρονος σέντερ μπακ αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.

Ο Σουηδός αμυντικός γνώρισε την αποθέωση και στην αρχή έδειξε σαστισμένος, καθώς σίγουρα δεν περίμενε τέτοια υποδοχή. Στη συνέχεια, χαμογελαστός και εμφανώς ενθουσιασμένος, μίλησε με αρκετούς από αυτούς, ωστόσο, δεν έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ που τον περίμεναν. Ο Μέλμπεργκ επιφυλάχθηκε να μιλήσει μετά τις υπογραφές του συμβολαίου.

Τον παίκτη περίμενε ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ των «ερυθρολεύκων», Δημήτρης Θεοδωρίδης. Στο... πρόγραμμα υπάρχει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου ο Μέλμπεργκ θα περάσει από τις καθιερωμένες εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ στην Πλατεία Αλεξάνδρας για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Champions League: Εύκολη κλήρωση για ΑΠΟΕΛ



Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την αδύναμη Στρέιμουρ από τα Νησιά Φερόε θα αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ στα πλαίσια του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Σε ρυθμούς Champions League κινείται πλέον η Ευρώπη, καθώς τη Δευτέρα (22/06) πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας, η κλήρωση των δύο πρώτων προκριματικών γύρων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στον 1ο γύρο συμμετέχουν μόνο 4 ομάδες (έχουν την χαμηλότερη βαθμολογία στην UEFA), με τα πρώτα παιχνίδια να διεξάγονται στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου και τις δεύτερες αναμετρήσεις να πραγματοποιούνται στις 7 και 8 Ιουλίου.

Το ΑΠΟΕΛ που ξεκινάει τις υποχρεώσεις του από το 2ο προκριματικό γύρο, αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην Στρέιμουρ από τα Νησιά Φερόε και να προκριθεί άνετα στον 3ο προκριματικό.

Τα πρώτα ματς του 2ου προκριματικού είναι προγραμματισμένα για το διήμερο 14-15 Ιουλίου, ενώ οι β' αγώνες θα διεξαχθούν στις 21 και 22 Ιουλίου.

1ος προκριματικός γύρος

(30/06-01/07 και 07-08/07)

1. Σάντα Ιουλία (Ανδόρα) - Τρε Φιόρι (Σαν Μαρίνο)
2. Χιμπέρνιανς (Μάλτα) - Μόγκρεν (Μαυροβούνιο)

2ος προκριματικός γύρος

(14-15/07 και 21-22/07)

KF Τίρανα (Αλβανία) - Στάμπαεκ (Νορβηγία)
WIT Τιφλίδα (Γεωργία) - Μάριμπορ (Σλοβενία)
Στρέιμουρ (Νήσοι Φαρόε) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Κοπεγχάγη (Δανία) - Νικητής 2 (1ου προκριματικού)
Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) - Κάλμαρ (Σουηδία)
Σκόπια (ΠΓΔΜ) - Μπάτε Μπορίσοβ (Λευκορωσία)
Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) - Ακτόμπε (Καζακστάν)
Πιουνίκ Ερεβάν (Αρμενία) - Ντιναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Βεντσπιλς (Λετονία) - Ντουντελάνγκε (Λουξεμβούργο)
Εκράνας (Λιθουανία) - Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
Σάλτσμπουτργκ (Αυστρία) - Μποέμπιανς (Ιρλανδία)
Ζρινισκι Μόσταρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) - Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)
Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία) - Σεριφ Τίρασπολ (Μολδαβία)
Ριλ (Ουαλία) - Παρτιζάν (Σερβία)
Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) - Λεβάντια Ταλίν (Εστονία)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) - Νικητής 1 (1ου προκριματικού)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) - Γκλεντόραν (Β. Ιρλανδία)

Ψιθυροι......................

* Φοβερός τύπος αυτός ο Ντιμίτρι Σέλουκ. Ο ρώσος μάνατζερ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Χρήστο Πανόπουλο για να πάρει τον Φρανσίσκο Ζουέλα στην Κούμπαν. Το "αφεντικό" της Skoda Ξάνθης δεν του έχει απαντήσει και ο Σέλουκ του έστειλε μήνυμα πως κάθε 48ωρο που περνάει και δεν παίρνει απάντηση θα μειώνεται η προσφορά του κατά 50.000€. Αναμένεται με ενδιαφέρον, ίσως και με καυστική ανακοίνωση, η απάντηση του... Mr Skoda!
*

Οδηγός ταξί για να ζήσει έγινε ο Γιώργος Δεληκάρης (DERBYnews)
* Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός "σφάζονται" στα πόδια του βραζιλιάνου επιθετικού της Ρόμα, Ζούλιο Μπαπτίστα... Τι άλλο θα ακούσουμε το φετινό καλοκαίρι;

Europa League 2ος πρ. γύρος: Η ισλανδική Ρέικιαβικ αντίπαλος της Λάρισας



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ιστορική ΚΡ Ρέικιαβικ από την Iσλανδία αποτελεί την αντίπαλο της Λάρισας στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Πρώτο ματς στις 16 Ιουλίου εκτός έδρας και ο επαναληπτικός στις 23 του ίδιου μήνα στο Αλκαζάρ.
Τα ζευγάρια του 2ου προκριματικού γύρου

Ρέικιαβικ (Ισλανδία)-Λάρισα (Ελλάδα)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) ή Ρούναβικ (Νησιά Φαρόε)-Καραμπάγκ (Καζακστάν)
Πάσος Φερέιρα (Πορτογαλία)-Ζίμπρου (Μολδαβία) ή Οκζέτπες (Καζακστάν)
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο) ή Πολόνια (Πολωνία)-Γιουβένες/Ντογκάνα (Σαν Μαρίνο)
Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-Σιρόκι (Βοσνία-Ερζργοβίνη) ή Μπάναντς (Αρμενία)
Βασιλεία (Ελβετία)-Σάντα Κολόμα (Ανδόρα)
Χόνκα (Φινλανδία)-Μπανγκόρ (Ουαλία)
Ζίλινα (Σλοβακία)-Ντάτσια (Μολδαβία)
Ανόρθωση (Κύπρος)-Κέριενγκ (Λουξεμβούργο)-Πέτροβατς (Μαυροβούνιο)
Σεντ Πάτρικς (ΕΙΡΕ)-Βαλέτα (Μάλτα) ή Κεφλάβικ (Ισλανδία)
Ομόνοια (Κύπρος)-Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε)
Γκόριτσα (Σλοβενία)-Λάχτι (Φινλανδία) ή Ντιναμό Τιράνων (Αλβανία)
Σίγκμα (Τσεχία)-Νιου Σεντς (Ουαλία) ή Φραμ (Ισλανδία)
Λέγκια (Πολωνία)-Ολίμπι (Γεωργία) ή Β36 Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε)
Φόλκερκ (Σκωτία)-Βαντούζ (Λίχτενσταϊν)
Ελφσμποργκ (Σουηδία)-Χαλαντάς (Ουγγαρία) ή Ιρτις Πάβλονταρ (Καζακστάν)
Ραπίντ Βιέννης-Σλίγκο (ΕΙΡΕ) ή Βλάζνια (Αλβανία)
Νάφταν (Λευκορωσία)-Γάνδη (Βέλγιο)
Λιέπαγιας (Λετονία)-Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)
Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο)-Ριέκα (Κροατία)
Σούντουβα (Λιθουανία)-Ράντερς (Δανία) ή Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία)
Βέτρα (Λιθουανία) ή Γκρέβενμαχερ (Λουξεμβούργο)-Ελσίνκι (Φινλανδία)
Μιλάνο (Μαυροβούνιο)-Σλάβεν (Κροατία) ή Μπιρκιρκάρα (Μάλτα)
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) ή Ρενόβα (ΠΓΔΜ)-Τρόμσο (Νορβηγία)
Μπρόντμπι (Δανία)-Φλόρα (Εσθονία)
Ααλμποργκ (Δανία)-Σλάβια Σαράγεβο (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)
Στεάουα (Ρουμανία)-Ουίπεστ (Ουγγαρία)
Μέταλουργκ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-MTZ-RIPO (Λευκορωσία) ή Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο)
Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ)-Κρουζάντερς (Βόρεια Ιρλανδία)
Σίμουργκ (Αζερμπαϊτζάν) ή Μπνέι Γεχούντα (Ισραήλ)-Ντίναμπουργκ (Λετονία) ή Κάλιου (Εσθονία)
Μπρέντα (Ολλανδία)-Γκάντζασαρ (Αρμενία)
Τσέρνο Μόρε (Βουλγαρία)-Ισκρα (Μολδαβία)
Κάουνας (Λιθουανία)-Σεβόινο (Σερβία)
Φλαμουρτάρι (Αλβανία)-Μάδεργουελ (Σκωτία) ή Λάνελι (Ουαλία)
Λίσμπερν (Βόρεια Ιρλανδία) ή Ζεσταφόνι (Γεωργία)-Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία) ή ΜΙΚΑ (Αρμενία)
Σκόντο (Γεωργία)-Ντέρι (ΕΙΡΕ)
Σλιέμα (Μάλτα)-Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ)
Τόμπολ (Καζακστάν)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
Ρούνταρ (Σλοβενία) ή Τρανς (Εσθονία)-Ερυθρος Αστέρας (Σερβία)
Σαράγεβο (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)-Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία) ή Ιντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)

Τα ζευγάρια του 1ου προκριματικού γύρου

MTZ-RIPO (Λευκορωσία)-Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο)
Λάχτι (Φινλανδία)-Ντιναμό Τιράνων (Αλβανία)
Βέτρα (Λιθουανία)-Γκρέβενμαχερ (Λουξεμβούργο)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Ρούναβικ (Νησιά Φαρόε)
Χαλαντάς (Ουγγαρία)-Ιρτις Πάβλονταρ (Καζακστάν)
Σλίγκο (ΕΙΡΕ)-Βλάζνια (Αλβανία)
Ολίμπι (Γεωργία)-Β36 Τόρσαβν (Νησιά Φαρόε)
Ανόρθωση (Κύπρος)-Κέριενγκ (Λουξεμβούργο)
Σλάβεν (Κροατία)-Μπιρκιρκάρα (Μάλτα)
Ζίμπρου (Μολδαβία)-Οκζέτπες (Καζακστάν)
Λίσμπερν (Βόρεια Ιρλανδία)-Ζεσταφόνι (Γεωργία)
Χέλσινγκμποργκ (Σουηδία)-ΜΙΚΑ (Αρμενία)
Βαλέτα (Μάλτα)-Κεφλάβικ (Ισλανδία)
Ντίναμπουργκ (Λετονία)-Κάλιου (Εσθονία)
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)-Πολόνια (Πολωνία)
Ρούνταρ (Σλοβενία)-Τρανς (Εσθονία)
Μάδεργουελ (Σκωτία)-Λάνελι (Ουαλία)
Σιρόκι (Βοσνία-Ερζργοβίνη)-Μπάναντς (Αρμενία)
Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία)-Ιντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)-Ρενόβα (ΠΓΔΜ)
Ράντερς (Δανία)-Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία)
Σίμουργκ (Αζερμπαϊτζάν)-Μπνέι Γεχούντα (Ισραήλ)
Νιου Σεντς (Ουαλία)-Φραμ (Ισλανδία)

*** Οι πρώτοι αγώνες διεξάγονται στις 2 Ιουλίου, ενώ οι επαναληπτικοί στις 9 Ιουλίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟ!


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος Κώστας Τσακίρης ανακοίνωσε τη μετεγγραφή του Γρηγόρη Μάκου στην ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (22/6) με θέμα την παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα αγωνιστική σεζόν.
Ο ισχυρός άνδρας των "κυανέρυθρων" επισήμανε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με την ΑΕΚ και ότι απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή.

Επίσης ο πρόεδρος του Πανιωνίου εκτίμησε ότι ο παίκτης θα πωληθεί σε χαμηλή τιμή. Ο 22άχρονος μέσος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια

Για το θέμα του Εστογιανόφ ο Τσακίρης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι "κυανέρυθροι" βρίσκοντα κοντά στην ανανέωση με τον ουρουγουανό άσο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΜΠΡΟΥΝΟ


Στην διάρκεια της σημερινής ημέρας είναι πολύ πιθανό να ξεκαθαρίσει σε σημαντικό βαθμό το τοπίο με τον Βίκτορ Βιτόλο. Ο εκπρόσωπος του 25χρονου Ισπανού μέσου Ραφαέλ Θούρο είναι να βρεθεί στα γραφεία της Ρασίνγκ Σανταντέρ με σκοπό την εύρεση της χρυσής τομής για την λύση του συμβολαίου του.

Σε περίπτωση που αυτή δεν βρεθεί τότε αναμένεται να τους διαμηνύσει ότι ο Βιτόλο θα προχωρήσει σε κατάθεση προσφυγής ώστε με τον τρόπο αυτό να διεκδικήσει την ελευθερία του και να συνεχίσει όπου αυτός επιθυμεί την καριέρα του και στην προκειμένη περίπτωση στον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός μέσος εξάλλου πριν ακόμα αναχωρήσει από την Θεσσαλονίκη για την Τενερίφη δεν έκρυβε σε δηλώσεις του ότι ο κύκλος του στην Ρασίνγκ Σανταντέρ έχει κλείσει.

Κι όσον αφορά τον αριστερό μπακ που αναζητείται; Στον ΠΑΟΚ μετά από έναν χρόνο δείχνουν να ασχολούνται και πάλι σοβαρά για την απόκτηση του Μίρκο Σαβίνι. Ο 30χρονος Ιταλός είχε απασχολήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης και τον τεχνικό της διευθυντή, Ζήση Βρύζα, και πέρσι το καλοκαίρι χωρίς τελικά να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του με εμπόδιο τις απαιτήσεις της Νάπολι όπου ανήκε έχοντας συμβόλαιο.

Πλέον όμως είναι ελεύθερος και το όνομα του έπεσε και πάλι στο τραπέζι και εξετάζεται σοβαρά αποκτώντας προβάδισμα σε σχέση με αυτό του 22χρονου διεθνή Πορτογάλου Βιτορίνο Αντούνες που ανήκει στην Ρόμα και την περσινή χρονιά είχε αγωνιστεί ως δανεικός στην Λέτσε. Ο Σαβίνι μάλιστα σε δηλώσεις του από την Νέα Υόρκη στα ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ είχε τονίσει πως: "Έρχομαι στον ΠΑΟΚ για τον Βρύζα και την Ευρώπη", με την επιθυμία του να επιβεβαίωσε και ο συμπατριώτης του και νυν παίκτης του "Δικεφάλου" Μπρούνο Τσιρίλο.

"Έμαθα από τον μάνατζέρ μου πως ο Σαβίνι είναι ενθουσιασμένος και ότι θέλει να έρθει στην Θεσσαλονίκη", τόνισε σε δηλώσεις του στα ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ και απομένει πλέον να φανεί το πώς θα τρέξουν οι εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μενδρινός: "Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να αναδειχτώ"



Ο Κώστας Μενδρινός μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΑΘΗΝΑ 9.84" για την επιλογή του να πάρει μεταγραφή στον ΠΑΣ Γιάννενα, για τους προσωπικούς του στόχους, καθώς και για τις εμπειρίες του από τον Ολυμπιακό.

Γιατί προτιμήσατε τον ΠΑΣ Γιάννενα από τον Άρη;

"Ήταν προσωπικοί οι λόγοι. Στην πορεία θα φανεί αν πήρα τη σωστή απόφαση. Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν ήταν καλή ή κακή επιλογή".

Σας δημιουργεί ανασφάλεια ο χαρακτηρισμός "νεοφώτιστη" που συνοδεύει τη νέα σας ομάδα, σε οποιαδήποτε αναφορά γίνεται σε αυτήν;

"Αυτό δεν λέει τίποτα. Είναι στο χέρι κάθε ποδοσφαιριστή, που αποφασίζει να πάει σε μία ομάδα σαν τον ΠΑΣ Γιάννενα, να αποδείξει το αντίθετο και να αλλάξουν οι στόχοι της από αυτούς που όλοι πιστεύουν ότι έχει".

Να γίνει δηλαδή το αουτσάιντερ, φαβορί;

"Προσωπικά μου αρέσει στη ζωή μου να με θεωρούν αουτσάιντερ παρά φαβορί, για να μπορώ στη συνέχεια να αποδεικνύω το αντίθετο".

Ποια τα όνειρά σας για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

"Θα ήθελα πρώτα από όλα, η ομάδα μου να κάνει μία καλή πορεία. Και από εκεί και πέρα θα επιτευχθούν πιστεύω και οι προσωπικοί στόχοι. Δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να βγει προς τα έξω όταν δεν πάει καλά η ομάδα του. Αυτές οι δύο σχέσεις είναι παράλληλες. Πρέπει πρώτα να πάει καλά η ομάδα, για να πάει μετά καλά και ο ποδοσφαιριστής".

Τι πιστεύετε ότι έφταιξε στο χωρισμό σας με τον Ολυμπιακό;

"Δεν νομίζω ότι φταίει κάποιος σε ένα χωρισμό. Τις περισσότερες φορές οι δύο πλευρές δεν έχουν τις ίδιες απόψεις. Όσο δύσκολο κι αν είναι μετά από τόσα χρόνια που ήμουν σε αυτή την ομάδα, νομίζω ότι κάποια στιγμή θα το ξεπεράσω. Δεν τίθεται καν θέμα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στην ομάδα των Ιωαννίνων και δεν νομίζω ότι το μυαλό μου θα μείνει πίσω στον Ολυμπιακό".

Ήταν μόνο οικονομικοί οι λόγοι του διαζυγίου με τους ερυθρολεύκους;

"Όταν ο σύλλογός σου δεν σε πιστεύει αρκετά, δεν θα σου δώσει και κάποια λεφτά που εσύ νομίζεις ότι αξίζεις να πάρεις. Οι ακριβοπληρωμένοι παίκτες έχουν προτεραιότητα πάντα, σε οτιδήποτε. Ήταν και οικονομικοί οι λόγοι και προσωπικοί, γιατί ήθελα να πάω σε ομάδα που να παίζω περισσότερο, για να φανώ.

Οι στόχοι μου δεν είναι να κάθομαι στον πάγκο και να κοιτάζω. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο και να αναδειχτώ. Παρόλα αυτά, έχω να σας πω ότι δεν με... χάλασε κάτι στο διαζύγιό μου με τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που δεν καταφέρνουν να τα βρουν οι δύο πλευρές, σημαίνει ότι το μέλλον του ποδοσφαιριστή βρίσκεται κάπου αλλού - και δεν το λέω με κάποιο παράπονο. Τόσα χρόνια υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία και μόνο με παράπονο δεν φεύγω από τον Πειραιά".

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σας στο Λιμάνι;

"Η καλύτερη ήταν πέρυσι με τη Βέρντερ Βρέμης μέσα στο Καραϊσκάκη που κερδίσαμε με το εκπληκτικό 3 - 0. Έγινε ένας χαμός στο γήπεδο και ευτύχησα να συμμετάσχω σε αυτή την πρόκριση. Η χειρότερη ήταν όταν χάσαμε το πρωτάθλημα μέσα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με τον διαιτητή, τον κ. Δούρο, που έγινε σάλος".

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που θαυμάσατε περισσότερο τα χρόνια που παίξατε στην ομάδα του Πειραιά;

"Ο Ζιοβάνι ο οποίος ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής, σούπερ παίκτης, μα πάνω από όλα ήταν πολύ καλός χαρακτήρας. Ήταν πολύ κοντά σε εμάς τους νέους ποδοσφαιριστές. Μας βοηθούσε πάρα πολύ. Δεν το 'έπαιξε' ποτέ βεντέτα. Δεν το 'έπαιξε' ποτέ δήθεν και ήταν πραγματικά ο εαυτός του. Kαι ο εαυτός του ήταν πάρα πολύ καλός".

Κατά καιρούς ακούγονται διάφορα για τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και το κακό κλίμα που υπάρχει. Υπήρξαν στιγμές που βιώσατε μία τέτοια κατάσταση;

"Κακό κλίμα δεν θα το έλεγα. Ιδιαίτερα φέτος και πέρυσι ήταν πάρα πολύ καλό και αυτό βγήκε μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά. Έπαιξε και καλό ποδόσφαιρο. Ούτε όμως και τα προηγούμενα χρόνια είχα αντιληφθεί κάτι τέτοιο.

Βέβαια τότε ήμουν πολύ πιτσιρικάς και δεν μπορούσα να καταλάβω διάφορα πράγματα. Μεγαλώνοντας σε αυτή την ομάδα θα πρέπει να ζήσεις πολλά χρόνια για να καταλάβεις κάποια πράγματα που συμβαίνουν εκεί μέσα. Προσωπικά δεν είχα καταλάβει ποτέ ότι η ομάδα είχε κάποιο πρόβλημα. Δεν κατάλαβα ποτέ ότι υπήρχε κακό κλίμα".

Θα λέγατε το "ναι" σε μία καλή πρόταση του Παναθηναϊκού;

"Αυτή την ερώτηση την κάνετε πολύ εύκολα εσείς οι δημοσιογράφοι και εμείς οι παίκτες δυσκολευόμαστε -η αλήθεια είναι- να σας απαντήσουμε. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή, είναι πρώτα από όλα να παίξω στην ομάδα των Ιωαννίνων και να αναδειχτώ μέσα από αυτήν. Μετά όποιες προτάσεις κι αν έρθουν -επειδή είμαστε άνθρωποι και είναι πολλά πράγματα στη μέση που όλοι καταλαβαίνουμε-, νομίζω κουβέντα θα γίνει για όλες τις ομάδες, αρκεί ο κάθε παίκτης να πάει καλά και να έρθουν οι προτάσεις".

Σας δόθηκαν οι ευκαιρίες που ζητούσατε στον Ολυμπιακό;

"Ευκαιρίες φυσικά και δόθηκαν. Βέβαια ο καθένας περιμένει περισσότερα πράγματα από τον εαυτό του και όλοι λίγο - πολύ αισθανόμαστε κάποιες φορές αδικημένοι. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι τις αξιοποίησα όταν αυτές μου δόθηκαν. Φέτος λιγόστεψαν οι ευκαιρίες αυτές. Ο κάθε ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να δείξει εξ ολοκλήρου το αγωνιστικό του πρόσωπο όταν οι ευκαιρίες είναι πάρα πολύ λίγες".

Ποια είναι τα όπλα που πήρατε από τους Πειραιώτες και θα τα χρησιμοποιήσετε, φορώντας τη φανέλα του "Άγιαξ της Ηπείρου";

"Τα πάρα πολλά πράγματα που έμαθα από παίκτες που είχα κατά καιρούς δίπλα μου, οι οποίοι ήταν μεγάλες προσωπικότητες και μεγάλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Ζιοβάνι, ο Καρεμπέ, ο Τζόρτζεβιτς, ο Νικοπολίδης. Έβλεπα με ποιο τρόπο αντιδρούσαν στις προπονήσεις, στους αγώνες και, μεγαλώνοντας, νιώθω ότι πρέπει να κάνω και εγώ τα ίδια".

Με ποιόν από τους προπονητές που δουλέψατε στον πρωταθλητή Ελλάδας συνεργαστήκατε καλύτερα;

"Με τον κ. Λεμονή, ο οποίος μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη κι εγώ με τη σειρά μου πιστεύω ότι του το ανταπέδωσα πλήρως. Η συνεργασία μου με αυτό τον άνθρωπο ήταν η καλύτερη από όλους τους άλλους που δούλεψα".

Θεωρείτε ότι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της πρώην ομάδας σας, ήταν κάτι αναπόφευκτο;

"Αυτό είναι περίεργο θέμα. Το παίρνει πάνω του προσωπικά ο κ. Κόκκαλης που θέλει το καλό της ομάδας και όλων των φίλων του Ολυμπιακού. Για να κάνει μία τέτοια κίνηση θα πει ότι μάλλον έπρεπε. Δεν ξέρω τι να πω. Αυτό το κρίνει ο ίδιος και τόσα χρόνια έχει αποδειχτεί ότι καλώς πράττει. Αντιδράσεις υπάρχουν σε τέτοιες αποφάσεις, διότι απορία όλων είναι πώς γίνεται προπονητές που παίρνουν τα νταμπλ και τα πρωταθλήματα να φεύγουν. Όμως δεν είμαστε μέσα για να ξέρουμε τι γίνεται. Εμείς πρέπει να βλέπουμε τα αποτελέσματα που φέρνουν τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό, τα πρωταθλήματα".

Μέχρι που μπορεί να στοχεύσει φέτος η νέα σας ομάδα, ο ΠΑΣ Γιάννενα;

"Θα ήμουν ευχαριστημένος αν έφευγε η ταμπέλα της 'νεοφώτιστης' και της υποψήφιας για υποβιβασμό, που λένε όλοι. Και από εκεί και πέρα, ό,τι καλύτερο έρθει. Αυτά βέβαια που συζητάμε είναι σε θεωρητική βάση. Αυτό που μένει είναι εμείς οι ποδοσφαιριστές να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο το αντίθετο και οι στόχοι της ομάδας να γίνουν πολύ καλύτεροι".

Σεμπάστιαν Λέτο: Κατά 90% στον ΠΑΟ



Ο Σεμπάστιαν Λέτο παραδέχθηκε ότι βρίσκεται κοντά στην μετακόμισή του στην Παιανία και τον Παναθηναϊκό, με δηλώσεις του στο Skysports.. «Είμαι πολύ κοντά. Οι πιθανότητες είναι 90%», δήλωσε ο Αργεντινός άσος.

«Είμαι πολύ κοντά στον Παναθηναϊκός. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Λίβερπουλ και ξέρω ότι οι δυο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία», δήλωσε ο 22χρονος και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι οι πιθανότητες να παίξω στον Παναθηναϊκό είναι 90%. Περίμενα όλες αυτές τις εβδομάδες κάτι από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έγινε. Ηθελα να μείνω στον Ολυμπιακό, αλλά από τη στιγμή που δεν με θέλουν, πρέπει να σκεφτώ το μέλλον μου».

Τέβεζ στη Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση του Κάρλος Τέβεζ, ο οποίος έφυγε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ του αγγλικού Τύπου η Σίτι έχει συμφωνήσει στο ποσό των 25 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του.

Ο 25χρονος Αργεντινός φορ αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δανεικός από τη Γουέστ Χαμ το 2007, ενώ τα δικαιώματά του τα έχει η εταιρεία MSI του Κία Γιουραμπτσιάν.

ΤΕΝΟRIO ! Χθεσινος απολογισμος

επιμελεια-ΤΕNORIO !

Tα χθεσινα μας σημεια-ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ-ΜΟΣ-ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΓΟΔΟΙ-ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ

Μποντο-ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ(1-1) ΜΟΣ-Μιονταλεν(2-0) Σταβανγκερ-ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ(0-4)

ΓΟΔΟΙ-Ριβερ (1-0) ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ-Ιντερνασιοναλ (4-0) 4-5 στο ταμειο οι επιλογες μας!!!!

Aθλητικός τύπος









































Για τα... μάτια μιας ξανθιάς


Πία Μαρτίνεζ.... Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην Αργεντινή δημοσιεύματα διάφορων σκανδαλοθηρικών εντύπων. Πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο, που έχει ξεσπάσει είναι ο Σέρτζιο Αγκουέρο -σύζυγος της Γιαννίνα Μαραντόνα (κόρη του μεγάλου Ντιέγκο) και πατέρας του Ντιέγκο τζούνιορ- και η εκρηκτική Πία Μαρτίνεζ, μοντέλο από τη χώρα του τανγκό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Αγκουέρα έκανε την "κουτσουκέλα" του στην κόρη του Μαραντόνα με μια... μυστηριώδη ξανθιά, την οποία γνώρισε σε νυχτερινό μαγαζί της Αργεντινής, ονόματι "Κίκα".

Όπως ανέφεραν τα περισσότερα σκανδαλοθηρικά έντυπα στη χώρα του τανγκό, η περιβόητη μυστηριώδη ξανθιά είναι η εκρηκτική Πία Μαρτίνεζ, από τα πλέον διάσημα μοντέλα της χώρας.

Πία Μαρτίνεζ

Η ίδια πάντως, με δηλώσεις της, ήταν κατηγορηματική ότι απλά βρέθηκε στο μαγαζί χωρίς να έρθει σε επαφή με τον Αργεντίνο ποδοσφαιριστή.

Τα αργεντίνικα ΜΜΕ ασχολήθηκαν και τις επόμενες ημέρες με το σκάνδαλο, ρίχνοντας περισσότερο... φως. Όπως γράφτηκε μάλιστα αργότερα, η... μυστηριώδης ξανθιά του Αγκουέρο, είναι τελικά η 22χρονη Λουισάνα Βακαρέλι, που με τη σειρά της έκανε δηλώσεις, τονίζοντας ότι δεν είναι... πόρνη και δεν θα έμπαινε ποτέ ανάμεσα σε ένα παντρεμένο ζευγάρι....

Κατέληξε σε Σαβίνι..


Μίρκο Σαβίνι Ο Μίρκο Σαβίνι αποτελεί την επόμενη επιλογή του μεταγραφικού σχεδιασμού στον ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός θα κλείσει μια σειρά από μεταγραφικές επιλογές που συμπεριλαμβάνουν και τον Βιτόλο. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κόντα στον Ιταλό αμυντικό. Με γεμάτες χρόνιες στο Καμπιονάτο, είναι 30 ετών και είναι ικανός να καλύψει την αριστερή πλευρά στα μπακ. Ο "δικέφαλος" του βορρά είχε ενδιαφερθεί για τον παίκτη και τον προηγούμενο Ιανουάριο ενώ το όνομα του είχε ακουστεί και για τον Παναθηναϊκό.

Το γεγονός ότι ο Ζήσης Βρύζας γνωρίζει πολύ καλά τον Σαβίνι από την κοινή τους θητεία στην Φιορεντίνα φαίνεται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο και ο Ιταλός οδεύει προς την Τούμπα.

Ο Μίρκο Σάβινι μαζί με τον Βιτόλο, εκτός απροόπτου, θα είναι και οι τελευταίες μας κινήσεις , εκτός αν αλλάξουν κάποια δεδομένα στα έσοδα της ομάδας...

Στο μεταξύ, μια συνάντηση του Βασίλη Γκαγκάτση με τον Γιάννη Κομπότη έδωσε τροφή για σενάρια απόκτησης του Λεονάρντο από τον ΠΑΟΚ. Οι φήμες για τον 23χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό του Λεβαδειακού, Ροντρίγκεζ Περέϊρα Λεονάρντο, κυκλοφόρησαν αστραπιαία με αφετηρία τη χθεσινή συνάντηση του μεγαλομετόχου του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη, με τον εκτελεστικό διευθυντή της μακεδονικής ΠΑΕ, Βασίλη Γκαγκάτση στην πόλη της Λιβαδειάς. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ διέψευσε το ενδεχόμενο απόκτησης του Βραζιλιάνου.

Κατά τα άλλα, κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα για την υπόθεση του Βίκτρο Βιτόλο. Ο ατζέντης του αναμένεται να συναντηθεί με τη διοίκηση της Σαταντέρ με σκοπό να μείνει ελεύθερος ο ποδοσφαιριστής. Ο Βιτόλο επιδιώκει να έρθει σε συμφωνία με τη διοίκηση του ισπανικού συλλόγου, για να λύσουν οριστικά τη μεταξύ τους συνεργασία.

Το πρόβλημα έγκειται στο οικονομικό, αφού ο ισπανικός σύλλογος οφείλει ένα αρκετά μεγάλο ποσό στον παίκτη.

Ολοκληρώνεται του Νασούτι


Ο Κριστιάν Χαβιέρ Νασούτι... Θετικά αναμένεται να είναι η εξέλιξη για τον Κριστιάν Νασούτι και τον Αρη. Μια ανάσα κυριολεκτικά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Νασούτι βρίσκονται οι "κίτρινοι" και ο σέντερ μπακ της Ρίβερ Πλέιτ θα ακολουθήσει τον Ομάρ Ερνάντεθ Γκαρσία και τον Ιάν Ντάιλι.

Στο πρόσωπό του Αργεντίνου, οι άνθρωποι του Αρη βρήκαν τον κατάλληλο για να πλαισιώσει τον Σανέλ Γιάχιτς στο κέντρο της άμυνας και εκείνο που απομένει για να τελειώσει το θέμα είναι το τυπικό κομμάτι, με την Ρίβερ Πλέιτ να δίνει το πράσινο ώστε η αργεντίνικη παροικία στο Κλεάνθης Βικελίδης να μεγαλώσει. Μετά τους Μπατιόν, Κάμπορα, Γκρασιάν, Αράνο, έρχεται κι ο Νασούτι.

"Πρασινίζει" ο Κατσουράνης!


Ο Κώστας Κατσουράνης πανηγυρίζει Όλο και πιο κοντά στον Παναθηναϊκό φαίνεται πως είναι ο Κώστας Κατσουράνης. Ο διεθνής μέσος αναμένεται να μετακομίσει τελικά στο «τριφύλλι» σε μια υπόθεση που έχει περάσει από σαράντα κύματα.

Οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει επαφές και με την ΑΕΚ, για να μην υπάρχει το σημαντικότερο πρόβλημα στην υπόθεση που δεν είναι άλλο από τις αξιώσεις της Ένωσης λόγω του ιδιωτικού συμφωνητικού που έχει με τον παίκτη και το οποίο προβλέπει αποζημίωση 5 εκ. στην ΑΕΚ αν ο «Κατσούρ» πάει σε άλλη ελληνική ομάδα.

Το «τριφύλλι» θα δώσει ένα ποσό κοντά στα 2 εκ. ευρώ στους «κιτρινόμαυρους» και το θέμα θα λυθεί. Με την Μπενφίκα η συμφωνία θα επιτευχθεί στα 2 εκ. ευρώ ενώ ο παίκτης έχει ήδη δώσει τα χέρια εδώ και καιρό για τριετές συμβόλαιο. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, εντός των ημερών ο 30χρονος θα γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού.

Πάντως, δεν αποκλείεται να αποκτηθεί και δεύτερος κεντρικός χαφ (αριστεροπόδαρος), αν υπάρξουν προτάσεις τόσο για Μάτος όσο και για Σιμάο.

Αν θέλει προχωρά για Λέτο!
Η απόκτηση ενός αριστερού χαφ είναι δεδομένη για τους «πράσινους». Και ίσως να μην χρειαστεί να στρέψουν πολύ μακριά το βλέμμα τους γι' αυτό! Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν το «τριφύλλι» επιθυμεί να πάρει τον Σεμπάστιαν Λέτο, εν τέλει θα τα καταφέρει!

Συγκεκριμένα, υπάρχει η φήμη ότι ήδη έχει επιτευχθεί συμφωνία τόσο με τη Λίβερπουλ (εκεί ανήκει ο Αργεντινός που αγωνίστηκε δανεικός στον Ολυμπιακό) όσο και με τον ίδιο τον παίκτη. Έτσι, αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει ότι θέλει αυτόν και όχι κάτι καλύτερο θα κάνει την κίνησή του...

Ρονάλντο: "Ηξερα ότι θα έφευγα από πέρυσι"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών στην ιστορία του ποδοσφαίρου μίλησε στην αγγλική σκανδαλοθηρική εφημερίδα "News of the World", στην οποία τόνισε ότι γνώριζε πως θα καταλήξει στη Ρεάλ από "τη στιγμή που κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ"
Μετά τη Μόσχα και τον νικηφόρο τελικό κόντρα στην Τσέλσι, ο διεθνής Πορτογάλος είχε δηλώσει: "Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι το σπίτι μου. Ακόμα κι όταν λέω ότι η καρδιά μου είναι εδώ, κάποια εφευρίσκουν πράγματα. Αλλά εδώ θέλω να αγωνίζομαι".
Περίπου 13 μήνες αργότερα, αποκαλύπτει τις πραγματικές του σκέψεις: "Οταν κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να πετύχω εδώ. Και όταν έχεις κάνει όλα όσα μπορούσες, ξέρεις ότι είναι η ώρα για μία νέα πρόκληση. Εμεινα ακόμα μία σεζόν και ήταν ωραία που κατακτήσαμε τρίτο πρωτάθλημα στη σειρά, αλλά ήταν το όνειρό μου να αγωνιστώ για τη Ρεάλ".
Σχολιάζοντας το εάν υπήρχε συμφωνία από πέρυσι με τους "μερέγκες", ήταν αρνητικός: "Οχι από όσο γνωρίζω. Οποιες συμφωνίες είχαν οι σύλλογοι, ήταν μυστικές. Εξέφρασαν την επιθυμία μου να πάω στη Ρεάλ και οι δύο σύλλογοι έφτασαν σε συμφωνία. Η μεταγραφή αυτή δεν είναι διαφορετική από κάποια άλλη".
Τέλος, αναφερόμενος στις τεταμένες σχέσεις των δύο συλλόγων με αφορμή την μετακίνηση του 24χρονου ποδοσφαιριστή, υποστήριξε: "Οτιδήποτε δεν ήταν σωστό και είχε να κάνει με τη μεταγραφή μου είναι δική μου ευθύνη και όχι της Ρεάλ Μαδρίτης ή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ανοιξα το στόμα μου και αυτό προκάλεσε τα προβλήματα μεταξύ των δύο συλλόγων, που αμφότεροι λειτούργησαν σωστά. Θα χειριζόμουν τα πράγματα διαφορετικά και όχι τόσο δημόσια εάν μου ξαναδινόταν η ευκαιρία"

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΜ ΜΕ ΠΟΛ ΧΑΡΤΛΕΪ!ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΙΛΑΝΟ-ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΜΑ!

Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης






Σήμερα στις 17:40 θα είναι στο αεροδρόμιο Μακεδονία ο σούπερ σταρ της Εθνικής Σκώτίας και πρώην αρχηγός της Σέλτικ Πολ Χάρτλευ.Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός θα είναι σήμερα στην Θεσ/νίκη για το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, ώστε να φορέσει και επίσημα την κυανόλευκη φανέλα αφού υπάρχει ήδη προσυμφωνία με τον ποδοσφαιριστή!Ο Χάρτλευ θα περάσει το κατώφλι της Μίκρας για να δει τις εγκαταστάσεις και να δώσει την οριστική του απάντηση.Το θέμα του Χάρτλευ πήρε μεγάλη δημοσιότητα στην χώρα του(Σκοτία) και όχι μόνο.Σήμερα η αύριο θα ξεκαθαρίσει η περίπτωση του...


ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΟΛ ΧΑΡΤΛΕΥ


1994-96: Χάμιλτον 47συμμ. 11 γκολ


1996-97: Μίλγουολ 44συμμ. 4 γκολ


1997-98: Ρέιθ Ρόβερς 50συμμ. 13 γκολ


1998-00: Χιμπέρνιαν 36συμμ. 6 γκολ


1999-00: Γρινόκ (δανεικός) 3συμμ. 1 γκολ


2000-03: Σεντ Τζόνστον 87συμμ. 12 γκολ


2003-07: Χαρτς 118συμμ. 31 γκολ


2007-: Σέλτικ 56συμμ. 3 γκολ


Εθνική ομάδα-22συμμ. 1 γκολ


Υπέγραψε ο Μιλάνο-προτάθηκε ο Ρόκε Τζούνιορ


Παίκτης του Ηρακλή για τα επόμενα 2 χρόνια θα πρέπει να είναι και ο Μάουρο Μιλάνο, που έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του από την Αργεντινή και αναμένεται στην Θες/νίκη το επόμενο Σαββατοκύριακο, μέσα στην εβδομάδα θα ακολουθήσουν κι άλλες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας.Εκτός από την απόκτηση του Μιλάνο,ο Ηρακλής περιμένει και την αποσέσμευση του Σαρμπέλ Τουμά ο οποίος έχει προσυμφωνήσει με τους κυανόλευκους και περιμένει την αποδέσμευση του για να έρθει στην Θεσ/νίκη και να υπογράψει με τον Γηραιό.Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται στην πόλη μας και ο υψηλόσωμος ρουμάνος επιθετικός Γιάκομπ οποίος θα περάσει απο ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει.Στον Ηρακλή προτάθηκε και ένα ''τεράστιο''όνομα ο 32χρονος πλέον Ρόκε Τζούνιορ ο οποίος τον τελευταίο χρόνο αγωνίζονταν σε ομάδα του Μαυροβουνίου.Το όνομα του Ρόκε σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο όπως και το βιογραφικό του αλά αυτήν την στγμή ο Ηρακλής δίνει προτεραιότητα σε άλλες περιπτώσεις όπως του Αργεντίνου και άλλων δυο καλών κεντρικών αμυντικών.Στον Ηρακλή υπάρχουν συζητήσεις με Μουντιαλικό κοινοτικό επιθετικό που σύντομα ίσως θα υπάρχουν εξελίξεις.Ο Ηρακλής “έκλεισε” ένα πολύ καλό φιλικό για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του και συγκεκριμένα επί ιταλικού εδάφους στην περιοχή του Μπολζάνο. Για την ακρίβεια, οι “κυανόλευκοι” οριστικοποίησαν το φιλικό παιχνίδι με την ιταλική Πάρμα.Η Πάρμα φέτος ανέβηκε κατηγορία και χτυάει πολύ δυνατα ονόματα όπως του Ντι Νατάλε!Σήμερα βγαίνουν και τα νέα διαρκείας για την περίοδο 2009-2010- οι τιμές είναι:
VIP GOLD: 1500 Ευρώ (Θύρα Επισήμων)
VIP SILVER: 1000 Ευρώ (Θύρα Επισήμων)

BLUE: 500 Ευρώ (Θύρες 3,4,5)
WHITE: 250 Ευρώ (Θύρες 11,12,13,14,15)
POWER: 120 Ευρώ (Θύρες 7,8,9,10)
FAMILY: (Θύρα 6)


Τρόποι πληρωμής:
Μετρητά
Αντικαταβολή
Επιταγή (έως 31/12/2009)
Πιστωτική κάρτα (αποδεκτές οι πιστωτικές κάρτες Mastercard και Visa και δυνατότητα 3 ατόκων δόσεων, αναλόγως της πιστωτικής κάρτας, που θα χρησιμοποιηθεί).
Πληροφορίες – διάθεση:
Από τα Γραφεία της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Μίκρα, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 18:00 (τηλ. 2310 478800)
Από το IRAKLIS FAN SHOP, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 18:00 (τηλ. 2310 200723).Παιδιά έως 6 ετών έχουν δωρεάν είσοδο.
Περίοδος ανανέωσης περσινών κατόχων
Η περίοδος ανανέωσης των καρτών διαρκείας της περιόδου 2008 – 2009 για την περίοδο 2009 – 2010 ορίζεται από την 22η Ιουνίου 2009 έως την 6η Ιουλίου 2009. Όσοι ανανεώσουν το περσινό διαρκείας τους δικαιούνται έκπτωσης 10%, αν και εφόσον πραγματοποιήσουν την ανανέωση στο προκαθορισμένο διάστημα ανανέωσης. Μετά το πέρας του προκαθορισμένου χρονικού ορίου οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας θα είναι ως έχουν, ακόμη και για τους περσινούς κατόχους. (Υπογραμμίζεται, βεβαίως, ότι οι δικαιούχοι έκπτωσης 20% κάτοχοι περσινών εισιτηρίων διαρκείας εξαιρούνται της έκπτωσης ανανέωσης του 10%, ως έχοντες απολάβει του εκπτωτικού maximum, που έχει οριστεί το 20%).
Της έκπτωσης κατά την περίοδο ανανέωσης εξαιρείται η κατηγορία GOLD VIP, στην οποία οι τιμές των διαρκείας είναι σταθερές.

Ψίθυροι-Ψίθυροι

*Σήμερα στην Θεσ/νίκη ο Πόλ Χάτλευ για λογαριαμό του Ηρακλή.Πολύ σκληρός παίκτης με ηγετικές ικανότητες και δεν του αρέσει να χάνει,μακάρι να κλήσει..

*Προτάθηκε ο Ρόκε Τζούνιορ και εξετάζεται η περίπτωση του.Αυτήν την στιγμή όμως άλλες είναι οι προτερεότητες στην άμυνα.

*Ο Μιλάνο αν δεν έχει τους τραυματισμούς που είχε γενικά στην καριέρα του θα ηταν από τις σπουδεότερες μεταγραφές στην Ελλάδα.Τώρα είναι στον Ηρακλή και θέλει να αποδήξε πιος είναι σύμφωνα με τις δηλώεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

*Προχωρημένες συζητήσεις με Μουντιαλικό κοινοτικό επιθετικό είναι οι κυανόλευκοι,ποιός είναι άραγε...

*Ξεκινάνε και οι αποσεμεύσεις αυτήν την εβδομάδα και τα ονόματα γνωστά(Κομβολίδης,Μπούρμπος,Βούκοβιτς).Προς παραμονή πάει η περίπτωση Αγρίτη που τον υπολογίζουν στον Ηρακλή.

*Ο Κοβαλέφσκι σε ρώσικη εφημερίδαδήλωσε:Θέλω να πετύχω πιο πολλά με την ομάδα μου!

*Στο μπάσκετ ήδη αρχίζουνε να πέφτουνε ονόματα καλών παικτών ώστε ο Ηρακλής να επιστρέψει εκει που ανήκει στην Α1!

*Στο βόλευ οι μεταγραφές του Ηρακλή τελειώσανε κα πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο δέσιμο της νέας ομάδας.

10.000 επισκέψεις και ανεβαίνουμε !


Σήμερα φτάσαμε αισίως τις 10.000 επισκέψεις με το blog μας να λειτουργεί λιγότερο από 1 μήνα! Σας ευχαριστούμε πολύ που μας δίνετε έτσι τη δύναμη να συνεχίσουμε. Ελπίζουμε να συνεχιστεί η ανοδική αυτή πορεία...

Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός & team

Στην λίστα και ο Μιλάνοφ


Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά... επτά είναι οι ποδοσφαιριστές που (φέρονται να) βρίσκονται στην λίστα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, για την κάλυψη του δεξί άκρου της άμυνας της ΑΕΚ. Μετά τους Φλάβιο, Στόσιτς, Ανγκέλοφ, Ογκαράρου, Ελντερ και Μάρκοβιτς, διεθνή δημοσιεύματα και συγκεκριμένα από την Βουλγαρία, φέρουν στο στόχαστρο της Ενωσης τον Ζίφκο Μιλάνοφ, της Λέφσκι Σόφιας.





Ο 25χρονος δεξιός οπισθοφύλακας είναι ένας από τους πλέον εξελίξιμους ποδοσφαιριστές της Βουλγαρίας και δεν είναι τυχαίο ότι συμπεριλαμβάνεται μέσα στους κορυφαίους παίκτες που αγωνίζονται στην γειτονική χώρα, αλλά και στην εθνική ομάδα. Εχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο 12 φορές, ενώ έχει ακόμα 187 επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα της Λέφσκι, με την οποία έχει σκοράρει 9 τέρματα.

Γεννημένος στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 15/07/1984, αγωνίζεται στην ομάδα της πόλης από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Λέφσκι, προάχθηκε στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 χρονών, ενώ σύντομα καθιερώθηκε. Βασικό στέλεχος της ομάδας, με συμμετοχές στο Champions League, μεγάλο του προσόν η ταχύτητα και η εξαιρετική μεταβίβαση της μπάλας που τον συνοδεύει.

Αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας αλλά και της μεσαίας γραμμής, καθώς πρόκειται για "καθαρόαιμο" φουλ μπακ. Είναι διεθνής εδώ και δύο χρόνια, ένω το όνομα του έχει γίνει γνωστό και εκτός των συνόρων. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι μόλις πρόσφατα η Λέστερ ρώτησε για την απόκτηση του, με τις απαιτήσεις της Λέφσκι να μην ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ.

Επόμενος στόχος ο Λεονάρντο

Στο μεταξύ, μετά και την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μάκου, που αναμένεται ακόμα και μέσα στην Δευτέρα (22/6), η ΑΕΚ θα προχωρήσει άμεσα με την περίπτωση του Λεονάρντο, για τον οποίο και θα γίνει πρόταση, μέχρι τα μέσα της εβδομάδας. Ο ποδοσφαιριστής έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον εκπρόσωπο του και απομένει η επίσημη πρόταση του "Δικεφάλου" για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η Τσέλσι θέλει Βίγια, Τόρες με 100 εκ. ευρώ!


Τόρες και Βίγια πανηγυρίζουν... Βρετανικά δημοσιεύματα θέλουν την Τσέλσι να ετοιμάζεται για να "τινάξει τη μπάνκα στον αέρα" με την απόκτηση του επιθετικού διδύμου της εθνικής Ισπανίας, Νταβίντ Βίγια και Φερνάντο Τόρες. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας "News of the World" αναφέρει ότι η διοίκηση της ομάδας του Λονδίνου είναι διατεθειμένη να ρίξει στο τραπέζι 100 εκ. ευρώ για να πάρει τους δύο "φούριας ρόχας" από Βαλένθια και Λίβερπουλ αντίστοιχα.

Ο Τόρες, πάντως, με πρόσφατες δηλώσεις του από τη Νότια Αφρική, όπου συμμετέχει με την εθνική Ισπανίας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, τόνισε ότι δεν θέλει να φύγει από το "Ανφιλντ", αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ποια θα είναι η απάντηση των "κόκκινων" στην περίπτωση που ο Ρομάν Αμπράμοβιτς τους προσφέρει 50 εκ. ευρώ.

Η "Daily Mail", από την πλευρά της, προσθέτει ότι οι δύο προαναφερθέντες δεν είναι οι μόνοι από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της Ιβηρικής που απασχολούν μεταγραφικά τους "μπλε". Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι Λονδρέζοι θέλουν και τον Τσάμπι Αλόνσο της Λίβερπουλ, για την απόκτηση του οποίου θα προσφέρουν 21 εκ. ευρώ.

Εκπληκτική νίκη και πρόκριση των ΗΠΑ


Οι παίκτες της Αμερικής πανηγυρίζουν μετά τη νίκη επί της Αιγύπτου Τις ελάχιστες ελπίδες που τους είχαν απομείνει για πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών της Νότιας Αφρικής εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι ΗΠΑ. Η ομάδα του Μπομπ Μπράντλεϊ, η οποία είχε ξεκινήσει τη διοργάνωση με δύο ήττες, νίκησε 3-0 την Αίγυπτο στο Ρούστενμπουργκ και, σε συνδυασμό με την ήττα της Ιταλίας από τη Βραζιλία με το ίδιο σκορ, πήρε την δεύτερη θέση του 2ου ομίλου και το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη στο Μπλούμφοντεϊν την Ισπανία. Αντίθετα, οι πρωταθλητές Αφρικής έμειναν στην τελευταία θέση, αν και θα προκρίνονταν ακόμη και με ήττα με δύο γκολ διαφορά...

Οι Αμερικανοί έδειχναν από την αρχή να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 21ο, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης: μετά από σέντρα του Αλτιντορ, ο Αλ Χανταρί δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, αυτή χτύπησε στον Ντέιβις και κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Αφρικανοί παραλίγο να ισοφαρίσουν στο 38ο, όταν το σουτ του Ραμπού «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι του Γκουζάν, αλλά γενικά οι ΗΠΑ ήταν η καλύτερη ομάδα, κάτι που φάνηκε περισσότερο στο β΄ ημίχρονο. Οι παίκτες του Μπομπ Μπράντλεϊ, γνωρίζοντας ότι η Ιταλία έχανε ήδη 3-0 από τη Βραζιλία, ήθελαν ακόμη δύο γκολ για να πάρουν τη δεύτερη θέση και την πρόκριση και ήταν πολύ αποφασισμένοι.

Αφού «χαράμισαν» σημαντικές ευκαιρίες, σκόραραν στο 63ο με τον Μάικλ Μπράντλεϊ, που βρέθηκε αμαρκάριστος στη σέντρα του Ντόνοβαν, και στο 71ο με κεφαλιά του Ντέμπσεϊ από σέντρα του Σπέκτορ, και στη συνέχεια γύρισαν πίσω και... κράτησαν. Η Αίγυπτος προσπάθησε στα τελευταία λεπτά για το γκολ της πρόκρισης, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού και η κεφαλιά του Γκομάα στο 89ο πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής: Μάικλ Χέστερ (Νέα Ζηλανδία)

Κίτρινες: Αλ Μουχαμαντί - Σπέκτορ, Μπράντλεϊ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ (Χασάν Σεχάτα): Αλ Χανταρί, Φατί (56ο Αχμέντ Σαϊντ), Χάνι Σαϊντ, Γκομάα, Φαράγκ, Αλ Μουχαμαντί, Σαουκί, Ραμπού, Αμπουτρίκα, Αμπντελγκανί (62ο Αμπο Γκρίσα), Αμπντελμαλέκ (50ό Χασάν)

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Γκουζάν, Σπέκτορ, Ονιέβου, ΝτιΜέριτ, Μπορνστάιν, Μπράντλεϊ, Κλαρκ, Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, Ντέιβις (82ο Κέισι), Αλτιντορ (69ο Φιλχάμπερ)

Η Βραζιλία διέσυρε και απέκλεισε την Ιταλία


Οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγυρίζουν μετά τη νίκη επί της Ιταλίας Καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο η Βραζιλία, επιβλήθηκε 3-0 της Ιταλίας στην Πρετόρια, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, που διεξάγεται στη Νότια Αφρική, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Από την πλευρά της, η «σκουάντρα ατζούρα» αποκλείστηκε στη διαφορά τερμάτων από τις ΗΠΑ και έμεινε εκτός ημιτελικών της διοργάνωσης.

Μία «σελεσάο» από τα... παλιά θαύμασαν οι φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο γήπεδο της Πρετόρια στα πρώτα 45 λεπτά. Η ομάδα του Ντούνγκα έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μία Ιταλία που απλώς... δεν υπήρχε στο χορτάρι. Τα δοκάρια έσωσαν σε δύο περιπτώσεις τους πρωταθλητές κόσμου (Ραμίρες στο 6ο και Λούσιο στο 33ο), ενώ ο Μπουφόν σταμάτησε με τη σειρά του 2-3 φορές τους Βραζιλιάνους.

Ομως, στο 37ο ο Λουίς Φαμπιάνο εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μαϊκόν, άνοιξε το σκορ και οι «ατζούρι» κατέρρευσαν. Στο 43ο ο ίδιος παίκτης ολοκλήρωσε ιδανικά τον έξοχο συνδυασμό Ρομπίνιο-Κακά και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ντοσένα, στην προσπάθεια να απομακρύνει τη μπάλα σε σέντρα του Ρομπίνιο, την έστειλε στα δίχτυα του Μπουφόν (3-0).

Σε όλα αυτά, η Ιταλία είχε να αντιπαραβάλει μόνο ένα σουτ του Καμορανέζι στο 28ο, το οποίο πέρασε μόλις άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο υποτίθεται ότι η «σκουάντρα ατζούρα» θα έπρεπε να ψάξει έστω ένα γκολ, που θα της χάριζε την πρόκριση (με βάση την εξέλιξη του άλλου αγώνα του ομίλου).

Αν εξαιρεθεί όμως ένα ξέσπασμα στα μέσα του β' μέρους, όπου ο Ζούλιο Σέζαρ χρειάστηκε να κάνει διαδοχικές επεμβάσεις για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του, η Βραζιλία παίζοντας «στο ρελαντί» κράτησε το 3-0 και έστειλε τους Ιταλούς... σπίτι τους και (εμμέσως) τις ΗΠΑ στην τετράδα. Στον ημιτελικό της Πέμπτης, η «σελεσάο» θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Νότια Αφρική στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Να σημειωθεί ότι ο Φάμπιο Καναβάρο με το σημερινό παιχνίδι έφτασε τις 126 εμφανίσεις με το εθνόσημο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πάολο Μαλντίνι. «Μαύρη» γιορτή για τον πολύπειρο αμυντικό, που είδε την ομάδα του να δέχεται τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που είχε να συμβεί από το 1957 (!), όταν η Ιταλία είχε ηττηθεί με 6-1 από τη Γιουγκοσλαβία στο Ζάγκρεμπ.

Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)

Κίτρινες: Κιελίνι, Ντοσένα

ΙΤΑΛΙΑ (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν, Τζαμπρότα, Κιελίνι, Καναβάρο, Ντοσένα, Μοντολίβο (46ο Πέπε), Ντε Ρόσι, Καμορανέζι, Πίρλο, Τόνι (57ο Τζιλαρντίνο), Ιακουίντα (38ο Ρόσι)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν (24ο Λουιζάο), Αντρέ Σάντος, Ραμίρες (86ο Ζόσουε), Ζιλμπέρτο Σίλβα (84ο Κλέμπερσον), Φελίπε Μέλο, Κακά, Λουίς Φαμπιάνο, Ρομπίνιο

Βραζιλία 10-3 9
ΗΠΑ 4-6 3
Ιταλία 3-5 3
Αίγυπτος 4-7

Εμεινε στη Σούπερ Λίγκα η Ελλάδα


Ο Περικλής Ιακωβάκης..... Η Εθνική ομάδα του στίβου πέτυχε το στόχο της, που ήταν η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος ομάδων. Συγκέντρωσε 216,5 βαθμούς και κατέλαβε την 9η θέση στη γενική βαθμολογία. Υποβιβάστηκαν η Τσεχία με 213,5β, η Πορτογαλία με 200 β. και η Σουηδία με 138β. Πρώτη δύναμη η Γερμανία με 326,5 βαθμούς

Τα πάντα κρίθηκαν στη σκυταλοδρομία 4Χ400 των ανδρών, που ήταν και το τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος. Πριν από αυτό, η Ελλάδα είχε 211,5 βαθμούς, η Τσεχία 209,5 και η Πορτογαλία 198β. Ο Περικλής Ιακωβάκης, που ήταν ο τελευταίος που έτρεξε, είχε απέναντι του τον Τσέχο Πετρ Κλόφατς. Η μάχη στα τελευταία μέτρα ήταν συγκλονιστική. Η Ελλάδα τελικά, με τους Κυριακίδη, Μελαχροινούδη, Γράβαλο ακόμα στη σκυτάλη, έκανε χρόνο 3.07.11, έναντι 3.07.23 της Τσεχίας που ακολούθησε. Συνολικά ήταν 8η κι η Τσεχία, 9η. Ο στόχος επιτεύχθηκε